benim türkiyemin toparaklarısa sayesinde kullanarak yaşan pislik bir topluluk
Printable View
benim türkiyemin toparaklarısa sayesinde kullanarak yaşan pislik bir topluluk
benim laflarım senden daha demokratik ..daha insani edenur arkadaşım....Alıntı:
bi kere şunu kafana sok...beğensekde beğenmesek de...dtp meşru yollarla kurulmuş..türkiye cumhuriyetinin bir partisidir...
sen ordan erkeklik yapınca o parti kaybolmaz...bilesin...
ve bu sorunun hallolmasını istiyorsak...tüm partilerle...yazarlar, çizeler,sivil toplum kuruluşları vs..konuşuyorsak...dtp ile de konuşacağız...
hükümet burnunun doğrultusuna gitse...kimseyi muhatap almaz (ki istese yapardı ,buna gücü de var..oy potansiyeli de...)
kürt sorunu hükümetler üstü...bir türkiye sorunudur...ve bu sorunu "ortak akıl" ile çözeceğiz...
erkeklik yapmana rağmen kılını kıpırdatmadığına göre..bir adım atmadığına göre ...sen akan kandan rahatsız olmayabilirsin...
ve hatta akan kan senin ekmek kapın olabilir...
ama iktidardakiler ve biz rahatsızız arkadaşım...
bu kürt açılımını kim istemez biliyomusunuz...
akan bu kandan karnını doyuranlar...yani türklerin ve kürtlerin ırkçıları....
belliki sen türklerin ırkçılarındansın ve kürtlere b.k yedirilmesini bile oh olmuş zırvalarıyla içine sindirebiliyorsun...
bana vatanını sevmekten bahsetme arkadaşım...sevsen ,anaların ağlamasına yüreğin dayanmazdı....
bu açılıma destek ver ki..yok olmasını istediğimiz pkk aç kalsın...halkından kopsun ve bu sorun bitsin...
ne yani sana devletin şimdiye kadar kürtleri yok saydığınımı öğretecek....az gözünü aç ..git biraz da doğuda yaşayan kürtlerden dinle hayatlarını...
ve git...mahsun kırmızıgül'ün...."güneşi gördüm "filmini seyret...
belki taş olmuş kalbimiz azcık...yumuşar...
bu açılım kürt açılımıyla alakası yok PKK açılımı bu .
işte doğru bir değerlendirme.Alıntı:
Genelleme yapmak çok yanlış,
içlerinde çok iyi olanlarda var, ama tek kusurları var o da içlerindeki pislikleri bir türlü atmamış olmaları...
kültür seviyesi belirli bir seviyeye gelen kişiler ülkemizde olan biteni rahatlıkla değerlendiriyor.
ama malesef hayatında siyasetle ilgilenmemiş kulaktan dolma haberlerlle katılanlar tartışma seviyesini çok aşağılara çekiyor ve olayı hemen kisişelleştiriyorlar.
Ha birde bizim başbakan delikanlı adam geçmiştekiler gibi hanım evladı değil.
Bizim başbakana laf söylerken üslubuna dikkat edeceksin ona göre ha.
saygılar.
sevgili arkadaşlar kürt açılımını isteyenler gerçek anlamda tc. vatandaşları olduğunu düşünmüyorum. tarihte ba vatan topraklarını birlikte savunan bu insanların böyle düşündüklerini asla düşünmüyorum. zira bu ülkenin başına kürt cumhurbaşkanı gelmiş ve bu devlet için birşeyler yapmaya çalışmıştır.asla böyle bir niyet taşımamıştır. tc. yasaları tc kimliğini taşıyan herkese aynı mesafededir. bu ülkede çalışan herkez ayırım yapılmaksızın istediği yere gelmiştir.bunun bir sürü örnekleri vardır askeri alanda iş alanında eğitim alanında siyasi alanda vs. bu açılımı isteyenlerin yabancı ların etkisi altında kalarak çıkarları doğrultusuda hareket ettiklerine inanıyorum. bu ül***i yıllarca maddi ve manevi zarara uğratan bu kötü insanların doğru kimliklerini açıklarsa yetkililer bunların kimin uşağı olduklarını da ortaya çıkarmış olurlar. imralıda yatan şahsın kürt vatandaşlarımızı temsil ettiğine asla inanmıyorum.bu açılımı yapmaya çalışanların gerçek niyetlerini açıklamaya davet ediyorum.herkeze saygı ve sevgilerimle.
Bunu güneydoğuda bir takım kesimler ve olayı sulandıran bazı siyasiler kabül ediyor, hükümetin bunu böyle kabül ettiğinine de ben asla inanmıyorum.Alıntı:
imralıda yatan şahsın kürt vatandaşlarımızı temsil ettiğine asla inanmıyorum
Güneydoğu halkı %deye vurursak cahil fakir kandırılmaya müsait, yapılmak istenen demokratik bir açılım bunun kime ne zararı var. böyle bir açılımın yapılması hem ülke içindeki ılımlı kürtlere hemde avrupa birliğine karşı hükümetin elini güçlendirir. düne kadar bu ülkede hiç duydunuzmu herhangi bir kanalda kürtçe şarkı veya bir program. yapılmak istenen demokratik hakların verilmesi.
Bu ülke hepimizin, bırakın adamlar kürtçe konuşsun, kürtçe eğitim alsın, köylerine kürtçe isimler koysun. bunların olması ile bu ülke bölünmez.
Eğer bu demokratik açılımı yaparsak başka emeller peşinde koşan kişilerinde oyununu bozmuş oluruz böylece.
hepinize saygılar.
erdal 05 ağır ol biraz!! eğerki TC'nin bir partisi olsaydı TC düşmanlarını lanetler vede desteklemezdi... gerisi boş gerisi hikayeAlıntı:
(aklı başında, tek devlet, tek bayrak, tek (resmi)dili benimseyip kabul eden kürt kardeşlerim dışındaki) cahil pislik topluluğu abd-avrupa pohpohlamasıyla demokratikleşmeyi kafi bulmayıp (kıt akıllarınca) özgürlük elde edinceye kadar rahat durmayacaklarına emnim, kim ne derse desin bu açılımın sonu iç savaştır,
aklı başındaki kürt kardeşlerime sesleniyorum, ya bu pislikleri içinizden atın, yoksa bu günleri de ararsınız gibime geliyor . . .
BUKADAR NET BU KADAR AÇIK!!!
Ne ve neyin açılımı halen anlamış deyilim ortada bir problemmi ,projemimi var muhatapmı var.Hak ve özgürlükler konusuna gelince soruyorum herkese trakyadan tut anadolunun ta ücra köşelerine kadar doğudan daha kötü durumda olan ,perişan insanlarımız yokmu dağamı çıkıyorlar?yüzyıllardır beraber yaşamadıkmı savaşmadıkmı,kız alıp kız vermedikmi?doğudaki eylemlerin binde birini biz yapsak vay halimize pestil edip içeri atarlar ,şimdi bir açılımdır gidiyor pkk ya terör örgütü diyemiyenlerle pazarlık yapılıyor,dtp muhatabınız apo diyor ,apo canının derdine düşmüş yaklandığında çocuklar gibi ağlayan herşeye hazırım diyen bu sıfatsız dtp yi tanımıyor tehditler savuruyor vah vah !!!alın size açılım adıda demokratikleşme.Pkk silah bırakmadıkça teslim olmadıkça o it soyu ip te sallanmadıkça yardakçıları cezalandırılmadıkça hiç bir şeyden bahsedilemez,dönüşü ve telafisi olmayan bir yola girilemez,bedelide çok ağır olacaktır.allah yar ve yardımcımız olsun..
alternatif26 arkadaşım...
şimdi sen hem büyük puntolarla ve hem de kırmızı harflerle mesajını yazmışın ya...aferin, içimizde enn erkeği seni gördüm....:))
şimdi sen böle dedin diye herkes haddini bilir...ve belki de elini öpmek için sıraya bile girer...kürt vatandaşlarımız...
yapma bölee.."bu kadar açık bu kadar net" şeyler yazma....:))
ben dtp'yi sevmem...ama sevmemem onun gayri meşru olduğunu göstermez...ben mhp'yi de sevmem...
ve hatta her ikisi de benim gözümde aynıdır...ikiside ırkçı..faşizan bir partidir..
ikiside sorunlu...kandan beslenen ...akan kanı ekmek kapısı yapan partidir...
al birini...vur ötekine.......değişmez......
ben ne istiyorum biliyormusun alternatif26 arkadaşım....
alternatif bir bakış açısı geliştirmemizi istiyorum vee...
türk örf ve adetlerinde yemek menüsünde olan....."Arap Aşı, Kürt Böreği, Arnavut Ciğeri, Çerkez Tavuğu " yemeklerini istiyor ve seviyorum...
ve en sonunda da okkalı bir Türk Kahvesi.....
tüm derdim bu...hepimiz kardeşiz...sen beni yok sayma ki bende seni yok saymayayım...:))