desene florya nazi kampına döndü.:8[1]:
Printable View
desene florya nazi kampına döndü.:8[1]:
saido gitmeseydi bence galatasaray daha iyi olurdu bu sene
FB-GS derbisinin hakemi belli oldu
Pazar günü oynanacak olan ve sezonun en önemli maçı olarak görülen Fenerbahçe -Galatasaray maçını yönetecek hakem belli oldu. Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki maçı...
Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında 3 Aralık Pazar günü yapılacak 2006 yılının son derbi maçını FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli yönetecek.
Derbi Eric Gerets için kader maçı
''Türkçe Çince gibi... 30 tane yönetici var, hepsi kendini öne çıkartmak istiyor... F.Bahçe maçı G.Saray'da kalıp kalmayacağımı belirleyecek" İşte Gerets'in bomba açıklamaları:
Başkan Özhan Canaydın'la iyi anlaştıklarını ifade eden Belçikalı çalıştırıcı, "Gittiğim ülkelerde konuşulan dillere çok çabuk adapte oldum ama Türkçe hala bana Çince gibi geliyor" dedi.
Eşinden ayrılmasının ardından uzun süredir Belçika basınına konuşmayan sarı-kırmızılı teknik adam, aylar sonra ilk kez bu ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden HLN'ye demeç verdi.
Üç yıl daha teknik direktörlük yapmak istediğini ifade eden Gerets, “Eğer özel hayatımda bir değişiklik olmasaydı şu anda antrenörlüğü bırakmıştım. Belçika'ya dönersem sadece Standart Liege'i çalıştırmak isterim. Daha önce onlardan 2 kez teklif aldım, ama kabul etmedim. Belçika Milli Takımı için de teklif getirdiler, ama teklif öyle şartlar taşıyordu ki herhalde benim kabul etmemem için edilmiş bir teklifti” diye konuştu.
Türkçe'yi öğrenmekte zorluk çektiğini anlatan Gerets, gittiği ülkelerdeki dilleri çabuk konuşmaya başladığını, ancak Türkçe'nin kendisine hala Çince gibi geldiğini belirtti.
“KALIP KALMAMAM ARALIK AYINDA BELLİ OLACAK”
Galatasaray Teknik Direktörü Gerets, sarı-kırmızılı takımda kalıp kalmayacağının aralık ayında belli olacağını bildirdi.
3 sezon daha sözleşmesini uzatabileceğini kaydeden Belçikalı teknik adam, ”Başka takım bulamamam benim için sorun olmaz. Galatasaray'ın 30 tane yöneticisi var. Hepsi kendini öne çıkarmak istiyor, ama başkanla aram çok iyi. Çok aklı başında bir insan. Hiçbir zaman kovulacağım diye korkmadım. Bu hafta yapacağımız Fenerbahçe maçı benim Galatasaray'daki geleceğimi etkileyebilir” ifadelerini kullandı.
Türkiye'de yapılan transferlerde teknik direktörlerin sözünün geçmediğini savunan Gerets, son sözün her zaman başkanlar tarafından söylendiğini iddia etti.
“AİLEMİ, BAHÇE PARTİLERİNİ VE NOELİ ÖZLÜYORUM”
Eric Gerets, Belçika'yla ilgili olarak en çok ailesini, evlerinin bahçesinde düzenledikleri partileri ve Noel kutlamalarını özlediğini kaydetti.
İstanbul'da şehrin 40 kilometre dışında yaşadığını ifade eden Gerets, ”Geldiğimden beri çok az gezdim. Sakin bir yerde yaşıyorum. Evimin yakınında büyük bir alış veriş merkezi var. Bazı insanlar telefonlarla fotoğrafımı çekiyor. Türkler, sporcularına ve teknik direktörlerine karşı çok saygılı” ifadelerini kullandı.
Türk basınını da eleştiren deneyimli teknik adam, “Gerets'in nasıl bir insan olduğunu öğrenmekten çok sansasyonel bir haber istiyorlar. Türk gazeteciler ile kaynaşamıyoruz. Aralarında bir gazeteci var, hayatımda hiç görmedim, ama 15 aydır benim istifamı istiyor” yorumunu yaptı.
“BU YIL DA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUM”
Gerets, Turkcell Süper Lig'de bu yıl da Galatasaray'ı şampiyon yapmak istediğini kaydetti.
İyi bir teknik direktör olduğunu vurgulayan Gerets, “Hiçbir şeyden korkmuyorum ve maceradan hoşlanıyorum. Bu yıl da şampiyon olabiliriz” ifadelerini kullandı.
FB-GS Derbisinde son 10 maç
Süper Lig'de gözler Pazar günü yapılacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisine çevrildi. İki ezeli rakibin son 10 maçında Fenerbahçe'nin kılpayı üstünlüğü bulunuyor...
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
FB - GS arasındaki son 10 maç
Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında 3 Aralık Pazar günü yapılacak derbi maç öncesi, ezeli rakiplerin son 10 maçında Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında tek farkla üstünlüğü bulunuyor.
İki takım arasındaki 7'si lig, 3'ü de Türkiye Kupası olmak üzere son 10 maçta Fenerbahçe 5, Galatasaray 4 kez galip gelirken, 1 maç da berabere sonuçlandı.
4'ü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu, 4'ü Ali Sami Yen, 2'si de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan son 10 maçta ezeli rakipler birbirlerine 15'er gol attı.
-SON 10 MAÇ-
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:
Tarih Stat Organizasyon Sonuç (FB-GS)
---------- ---------- ------------- -------------
08.03.2003 Ali Sami Yen Lig 0 - 2
21.09.2003 Atatürk Olimpiyat Lig 2 - 2
29.02.2004 Fenerbahçe Lig 2 - 1
12.12.2004 Ali Sami Yen Lig 0 - 1
11.05.2005 Atatürk Olimpiyat Türkiye Kupası 1 - 5
22.05.2005 Fenerbahçe Lig 1 - 0
27.11.2005 Ali Sami Yen Lig 1 - 0
08.03.2006 Fenerbahçe Türkiye Kupası 2 - 1
22.03.2006 Ali Sami Yen Türkiye Kupası 2 - 3
22.04.2006 Fenerbahçe Lig 4 - 0
Dünya derbilerinin en büyüğü!
Dünyadaki derbileri inceleyen bir internet sitesi, daha önce 4 büyük derbisinden birisi olarak gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray maçına en yüksek puanı vererek, dünyanın en büyük derbisi ilan etti.
Türk futbolunun iki temel taşı F.Bahçe ile G.Saray arasındaki ezeli rekabet dünya futbol literatürüne girdi.
“Footballderbies.com” adlı internet sitesi, dünyanın en ünlü derbilerini sıraladığı listede, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini 8.5 puanla ilk sırada gösterdi.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden 98 derbi sıralayan internet sitesi, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından 2. sıraya Arjantin'den Boca Juniors-River Plate maçlarını alırken, 3. sırada İskoç Ligi'nin iki tarihi kulübü Celtic ile Glasgow Rangers arasındaki mücadeleye yer verdi.
Türkiye'den Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ilk sırada yer aldığı listede, Beşiktaş-Fenerbahçe arasındaki rekabet ise dünyanın en önemli 12. derbisi seçildi.
KARŞIYAKA-GÖZTEPE DERBİSİ 23. SIRADA
Galatasaray-Beşiktaş derbisinin 21. sırayı aldığı derbiler listesinde, 23. sırayı ise halen Lig B'de yer alan Karşıyaka ile bu sezon Üçüncü Lig'de mücadele eden Göztepe arasındaki derbi aldı.
Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki tarihi rekabete dikkat çeken internet sitesi, Fenerbahçe'nin işçi sınıfı tarafından İstanbul'un Asya yakasında kurulduğunu yazarken, Sarı-kırmızılı kulübün ise Galatasaray Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulduğunu ve aristokrat takımı olmasıyla ünlendiğini yazdı. Galatasaray'ın genelde zenginler tarafından desteklendiğini ifade eden site, son zamanlarda Fenerbahçe'ye ekonomik destek veren zengin taraftarların da çıktığını söyledi.
Canaydın: GS'nin hedefi bitmez
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın kulübün resmi dergisinden taraftarlara seslendi. Canaydın GS'nin her zaman hedefleri olduğunu açıklarken destek istedi...
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, ''Galatasaray gibi büyük bir tarihi mirasa sahip kulüpler için ulaşılacak ve uğrunda mücadele edilecek hedefler hiçbir zaman bitmez'' dedi.
Özhan Canaydın, Galatasaray Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Galatasaray
Dergisi'nin aralık sayısında yer alan yazısında, Galatasaraylılar olarak 10 kez
katıldıkları Avrupa Şampiyonlar Ligi mücadelesinden arzuladıkları hedeflere ulaşamadan elenmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını kaydederek, ''Ancak bu sonucu hereflerimizin sadece birinden uzaklaşmak olarak değerlendiriyoruz. Başta
Turkcell Süper Lig olmak üzere, Fortis Türkiye Kupası'ndaki mücadelemizi, yani
Türkiye kulvarındaki yarışı tüm hızıyla sürdürüyoruz'' diye konuştu. Yeni sezona, ''2007 Hedef 17'' sloganıyla başladıklarına dikkat çeken Özhan Canaydın, şu ana kadar yaşadıkları talihsizlikleri geride bırakarak şampiyonluk hedefine ulaşmak için çaba gösterdiklerini vurguladığı yazısında, ''Siz değerli Galatasaraylıların da desteğiyle bu hedeflere ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bundan da hiçbir şekilde şüphe duymuyoruz. Tüm Galatasaraylıların yaşananlara bu açıdan bakmalarını arzu ediyoruz'' cümlelerine yer verdi. Galatasaray'ın basketbolda hem bayanlar, hem erkekler branşlarında zirve mücadelesini sürdürdüğünü, voleybolda da bu seviyeye gelineceğine inandıklarını belirten Canaydın, sarı-kırmızılı camiaya yönelik yazısında, su sporlarında da başarıların devam ettiğini kaydederek sarı-kırmızılı taraftarlara yönelik şu ifadelere yer verdi:
''Bu mücadeleyi, başta futbol olmak üzere her branşta kimi zaman yaşadığız
talihsizliklere ve hiç beklemediğimiz sonuçlar almış olmamıza rağmen sürdürmeye
devam edeceğiz. Sizlerden bu zor zamanlarda gerçek Galatasaraylılara özgü
desteğinizi eksik etmemenizi ve sürdürmenizi özellikle istiyoruz. Siz bu desteği
sürdürdükçe, Galatasaray daha da yücelecek ve her alandaki mücadelesini aynı
kararlılık ve azimle sürdürecektir. Gün, bu anlayışla birbirimize kenetlenme ve
destek olma günüdür. Galatasaraylı olma bilinci ve anlayışı hepimiz adına bunu
gerektiriyor.''
AA
Song Marsilya yolunda
G.Saray'da Tomas'la birlikte defansın göbeğinde başarılı performans sergileyen Song, sözleşmesi bitmesine karşın, yönetimin kendisine ilgi göstermemesi nedeniyle kırgın. Kamerunlu yıldızın sezon sonunda, Marsilya'ya transfer olacağı iddia ediliyor.
G.Saray'la sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Rigobert Song'un Fransız kulubü Marsilya ile anlaşma yaptığı ve lig sonunda Türkiye'den ayrılacağı iddia edildi. Sarı-kırımızılı yöneticilerin şu ana kadar kendisine mukavele uzatılması için teklif yapmamasından dolayı rahatsız olduğunu dile getiren Song'un, sezon sonunda takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildireceği öğrenildi. Song'un da menejerliğini yapan Marsilya Başkanı Pape Diouf, Song'u kendi takımına almakta kararlı. G.Saray'ın Kamerunlu oyuncuya sözleşme uzatma teklifinde bunup bulunmayacağının devre arasındaki transfer politikasına göre saptanacağı ifade ediliyor.
İLİÇ'İ ÖRNEK GÖSTERDİ
Song'un, sarı-kırmızılı yönetimin sözleşmesi 2008'de sona erecek Sasa İliç'e mukavelesini uzatma teklifinde bulunması nedeniyle rahatsızlık yaşadığı kaydediliyor. Kamerunlu yıldızın yakın çevresine “İliç, gerçekten iyi futbolcu. Takıma büyük katkısı oluyor. Buna kimse itiraz edemez. Ancak ben de bu takım için 3 yıldır mücadele ediyorum. G.Saray için yaptıklarım ortada. Benim sözleşmem bu sezonun sonunda bitecek olmasına rağmen bugüne kadar kimse arayıp da, 'Gel, anlaşmanı uzatalım' demedi” şeklinde yakındığı öğrenildi. 3 sezondur Tomas ile birlikte iyi bir ikili oluşturan Song'un ayrılmakta kararlı olduğu ve sezon sonunda gideceği belirtiliyor.
Yeni Şafak
Cimbom'a derbi yasakları
Cimbom Fenerbahçe'ye bileniyor. Sarı Lacivertli takımı Kadıköy'de 7 yıldır yenemeyen Galatasaray hayatla bağlarını kopardı. Adnan Polat takımdan zafer istedi...
Sarı-kırmızılılar F.Bahçe maçı öncesi dünya ile bağlarını kesti. Adnan Polat takıma “Sizden zafer istiyoruz” dedi
Yılın derbisine 3 gün kaldı. G.Saray, F.Bahçe ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynayacağı kritik 90 dakika için çalışmalarını sürdürürken, teknik direktör Eric Gerets takımı dış dünyadan adeta izole etti. Futbolculara yönetim kurulu ve teknik heyet tarafından getirilen konuşma yasağının yanı sıra Gerets, oyuncularıyla özel toplantılar yaparak adeta beyinlerini yıkıyor. Önceki gün Güral Porselen’in fabrikasını ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularıyla sıkıştırdıkları Ümit Karan ve diğer futbolcur “A dememiz bile yasak” diyerek derbiye ne kadar ciddi bir şekilde konsantre olduklarını ifade etti.
‘ZAFER BEKLİYORUZ’
BU arada 2. Başkan Adnan Polat’ın dün Florya’da futbolcularla bir görüşme yaptığı ve burada “Hepimiz size çok güveniyoruz. Kadıköy’de kazanın ve yüzümüzü kara çıkarmayın. Herkese G.Saray’ın büyüklüğünü gösterin” dediği öğrenildi. Takımın dün sabah yaptığı antrenmandan önce konuşan Polat’ın sözlerini “Sizlerden zafer bekliyoruz” diyerek noktaladığı belirtildi. Takımın basına kapalı olarak gerçekleştirdiği antrenmanı ise futbolcuların pas çalışmasının ardından dar sahada yaptıkları çift kale taktik maçıyla tamamladığı bildirildi.Sakatlıkları bulunan futbolculardan Hakan Şükür ve Ferhat çalışmaya katılmazken, Aydın ve Orhan’nın ise tedavilerine sağlık merkezinde devam edildi. Ayrıca teknik direktör Eric Gerets, akşam yapılması planlanan idmanı iptal etti.
Selçuk Dereli'den derbi çağrısı!
Derbi maçın hakemi Selçuk Dereli'den futbolculara çağrı. Her iki takımın oyuncularına seslenen Dereli, "yardımcı olacağınıza inanmıyorum ama, yardımcı olun" dedi...
Selçuk Dereli'den derbi öncesi futbolculara çağrı...
Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında oynanacak derbi maçı yönetecek hakem Selçuk Dereli, futbolculardan, fair-play'e uygun mücadele etmelerini beklediğini, ancak oyuncuların kendisine yardımcı olacağını da sanmadığını söyledi.
Dereli, Radyospor'da yayınlanan ''İddialı Dakikalar'' programına telefonla bağlanarak, yöneteceği karşılaşmayla ilgili düşüncelerini açıkladı. Bir hakem için en zor maçın, ''Kolay geçer'' denilen maç olduğunu, bu nedenle tüm karşılaşmaların ayrı zorlukları bulunduğunu dile getiren Dereli, en büyük avantajının, futbolcuları iyi tanıması olduğunu kaydetti.
Selçuk Dereli, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını defalarca yönettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
''Futbolcuları tanımam önemli. Futbolcular oyunu nereden ve nasıl kuruyor, bunları biliyorum. Ben, oyuncuların fair-play'e uygun oynamalarını isterim. Oyuncu normal oynuyorsa, rakibin emeğine saygı duyarak mücadele ediyorsa sorun olmaz, ama derbi maçta bize futbolcuların çok yardımcı olacağını sanmıyorum. Önemli bir maç. Sahadaki ve kenardaki futbolcuların heyecanı üst düzeyde olacak ve bu heyecanı bastırabileceklerini sanmıyorum.''
Yurt dışında yönettiği maçlarda daha rahat olduğunu da dile getiren Dereli, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Türkiye'de baskı oluşuyor. Sekiz yıldır Türkiye'de hakemlik yapıyorum. Çeşitli statlarda maç yönettim. Bazı maçlarda tribünde 5 bin, bazılarında 50 bin kişi vardı, ama seyircinin yoğun olduğu maçlar beni daha çok motive ediyor. Yurt dışında maç yönettiğimde, oyuncuların aldatmaya yönelik hareketlerini fazla görmedim, ama Türkiye'de, çok basit pozisyonlarda bizi yanıltmaya çalışıyorlar.''
Dereli, maçlardan önce genelde spor programlarını izlediğini belirtirken, eleştirileri dikkate almaları ve haklı olanlar varsa bunu değerlendirip kendilerini geliştirmeleri gerektiğini de ifade etti.