Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Küllenen aşk canlanıyor Kanarya, başkanın hayalindeki Malili golcü için yeni atak hazırlığında.
Bu kez daha ısrarcı
Devre arasında hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak kadroyu süper yıldızlarla güçlendirme sözü veren başkan Aziz Yıldırım, tüm Fenerbahçelileri heyecanlandıracak bir yıldızın peşine düştü: Frederic Oumar Kanoute. Yıldırım, Sevilla'da top koşturan Malili golcüyü almak için aylarca uğraşmış ama bu rüya transfer yüksek bonservis engeline takılmıştı. Başkan, "Hayalimdeki golcü" dediği 31 yaşındaki yıldız için yeniden atağa kalkmaya hazırlanıyor.
'Evet' demişti ama
Şampiyonluk hedefini tutturmak ve UEFA Kupası'na kalınması halinde Kadıköy'deki finali oynamak için ara transfere 50 milyon euro harcayacağı belirtilen başkanın, Kanoute için ise 15 milyon euro'yu gözden çıkardığı ifade ediliyor. Teknik direktör Aragones'in de transferine can attığı öğrenilen siyahi yıldız, yıllık 4 milyon euro'ya F.Bahçe'ye "evet" demiş ancak Sevilla'nın 20 milyon euro'da diretmesi üzerine kulübünde kalmıştı.
07-12-2008, 11:13
sarıkanarya_41
'Dönüm maçımız'
Futbolcularıyla bir toplantı yapan İspanyol hoca, "Her şey istediğimiz gibi gidiyor. Kiev'i de yenersek yolumuz açılacak" ifadesini kullandı.
Denizli kutlaması
Teknik direktör Luis Aragones, dün yapılan idman öncesi yaptığı toplantıda futbolcularını Denizli galibiyeti nedeniyle kutlarken, Kiev maçının önemine de dikkat çekti. İspanyol hoca, Ukrayna'da alınacak bir galibiyetin, hedeflere ulaşmak adına büyük önem taşıdığını vurguladı.
Devamlılık şart
Çalışmalarının meyvelerini yeni toplamaya başladıklarına değinen tecrübeli teknik adam, "Başarıdaki esas, devamlılıktır. Her şey istediğimiz gibi gidiyor. Ancak, bu noktaya gelene kadar çok kredi harcadık. Tüm gücümüzle Kiev'e hazırlanmalıyız. Maçı kazanırsak, yolumuz açılacak" açıklamasında bulundu.
07-12-2008, 11:13
sarıkanarya_41
Bu takımı sen uçuracaksın!
Aziz Yıldırım, maçtan sonra tebrik ettiği Belözoğlu'na işte böyle dedi.
Fenerbahçe forması altında ligdeki ilk golünü Denizlispor'a atan Emre Belözoğlu, maçtan sonra başkan Aziz Yıldırım tarafından tebrik edildi. Yıldırım, telefonla ulaştığı Emre'ye "Sana olan inancımı hiç yitirmedim. Böyle oynarsan maç kaybetmeyiz. Bu takımı şampiyon sen yapacaksın" dedi. Morali iyice yerine gelen yıldız futbolcunun ise "Merak etmeyin başkanım. Size olan borcumu mutlaka ödeyeceğim" dediği belirtildi.
07-12-2008, 11:14
sarıkanarya_41
Lugano ateşle oynuyor
Lugano'nun sağ dizi ve üst adalesinde problem olduğu ve ameliyat olması gerektiği iddia edilirken, Uruguaylı'nın risk alıp oynadığı bildirildi. Öte yandan Lugano, riverplate. com'a yaptığı açıklamada, "River beni istiyor ama bu şu an imkânsız" dedi. Futbolcunun menajeri Figer, "Lugano, F.Bahçe'de kalmak istiyor. Ancak Avrupa'dan da teklifler var" diye konuştu.
sarıkanarya_41
Yedek kalmak içimi acıtıyor
Denizlispor maçının 75. dakikasında oyuna giren ve 6 maç sonra forma giyen Önder Turacı, "Maçı yedek kulübesinden izlemek içimi acıtıyor" dedi. Profesyonel futbolcunun küsmek gibi bir lüksü olmadığını hatırlatan Önder, her an oynayacak gibi hazır olduğunu söyledi.
sarıkanarya_41
Şimdi hedef liderlik
Denizli'de mucize bir kurtarışla zaferde önemli rol oynayan kaleci Volkan: Güzel bir seri yakaladık. Adım adım şampiyonluğa koşuyoruz..
Kötü günleri geride bırakan, Denizlispor galibiyetiyle zirveye bir adım daha yaklaşan F.Bahçe'nin milli kalecisi Volkan iddialı konuştu. Kritik bir kurtarışla üç puanın mimarı olan Volkan Demirel, "Güzel bir seri yakaladık. Bundan sonra hedefimiz liderliği ele geçirmek. O günler de çok uzak değil" dedi.
Sezon başında olduğu gibi yine puan kayıplarının yaşanabileceğini belirten Volkan şöyle konuştu: Bundan sonra küçük kazalar olabilir ama bir düşüş yaşamayız. Bir seri yakaladık ve şampiyonluğun en güçlü adayı olduğumuzu kanıtladık. Dinamo Kiev'i de yenerek UEFA'da yolumuza devam edeceğiz.
07-12-2008, 11:15
sarıkanarya_41
Kulübe de çok güçlü
F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, eleştirilerin aksine yedek kulübelerinin de güçlü olduğunu söyledi. Denizlispor maçında oyuncu değişikliğinin golü getirdiğini hatırlatan Mosturoğlu, "Sakatlıklar yaşanmasaydı sezon başında da aynı durumda olacaktık. Belki de şu anda açık ara liderlik koltuğunda oturacaktık. Denizli galibiyetiyle şampiyonluğa ulaşacak kadromuz ve gücümüzün olduğunu gösterdik" dedi.
sarıkanarya_41
Frutos da takipte
Kanoute'nin peşine düşen F.Bahçe'nin, Anderlecht'in 1.96'lık golcüsü Nicolas Frutos ısrarını da sürdürdüğü öğrenildi. Belçika basınında hemen her gün sarı-lacivertlilerin Arjantinli golcüye olan ilgisine yer veriliyor. Haberlerde, "Fenerbahçe, Frutos için teklif hazırlığında" yorumları yapılıyor.
sarıkanarya_41
Yasin: Pes etmek yok
Gözden çıkarılan Yasin, F.Bahçe'de kalmak istediğini belirterek, "Kendimi ispatlamak istiyorum. Hakkımda bazı haberler çıkıyor, doğrudur. Beni istemeyen olabilir ama tek isteğim bu kulüpte kalıp bana destek verenleri mahcup etmemek. Moralimi bozmuyorum. Göze girmeye çalışacağım" dedi.
07-12-2008, 11:16
sarıkanarya_41
Selçuk'un yüzü gülüyor
G.Saray ve Beşiktaş derbilerinde attığı gollerle formunun zirvesine ulaşan Selçuk Şahin, Denizlispor maçında da görevini en iyi yapanlardan biriydi. Kendine güvenini kazandığını belirten Selçuk, "Çok çalışmamızın karşılığını alıyoruz. Yıllardır çıkış yaşayan bir takımız. Sezon başında biraz zorlandık. Ama bundan sonra daha iyi olacak. Kiev'den de iyi sonuçla dönersek bu lige de olumlu yansıyacaktır" diye konuştu.
sarıkanarya_41
Kiev mesasi başladı
Sarı-lacivertliler, Dinamo Kiev maçının hazırlıklarına başladı. Kondisyona yönelik yapılan çalışmada, Denizli maçında forma giyen oyuncular dinlenme programı uyguladı. Bu arada, futbolcular idman öncesinde bir özel eğitim rehabilitasyon merkezinden gelen öğrencilerle buluştu.
sarıkanarya_41
Gökhan Gönül dinlendi
Sarı -lacivertlilerin dün sabahki idmanına sakatlığı süren Semih'in yanı sıra darbeye bağlı olarak sol dizinde hafif bir sakatlığı bulunan Gökhan Gönül katılmadı. Tedbir amaçlı dinlendirilen Gökhan'ın ciddi bir durumunun olmadığı ve Dinamo Kiev maçında oynayabileceği açıklandı.
07-12-2008, 11:17
sarıkanarya_41
Emre'ye yer aranıyor
Kiev karşısına Denizlispor maçından farklı olarak Kazım'ın yerine Deivid ile başlamayı planlayan Aragones'in, Emre Belözoğlu'na da yer aradığı öğrenildi. Sarı-lacivertli çalıştırıcının, Denizli maçının yıldızı Emre'yi, Dinamo Kiev karşısında Josico'nun yerine oynatabileceği sızan bilgiler arasında.
07-12-2008, 11:17
sarıkanarya_41
Fenerbahçe günlüğü
Maldonado ***ifsiz Son iki maçta ilk 18'e bile alınmayan Maldonado'nun bu durum nedeniyle bir hayli ***ifsiz olduğu kaydedildi. Daha önce de eleştiriler nedeniyle sorun yaşayan Şilili yıldızın, son maçlarda kadroda kendine yer bulamaması sebebiyle sıkıntılı günler geçirdiği ifade edildi.
Soğuk hava tedirginliği Çarşamba günü Kiev'de hava sıcaklığının -4 derece civarında beklenmesi, Fenerbahçe'yi tedirgin ediyor. Salı günü Ukrayna'ya gidecek olan sarı-lacivertli takımda futbolcuların, saha koşullarını göz önünde bulundurup, kışlık kramponlarını kullanacağı belirtildi.
Biletler satışa çıktı Dinemo Kiev maçının biletleri satışa çıktı. Çarşamba günü oynanacak kritik karşılaşmayı Kiev'de takip etmek isteyen taraftarların, biletleri Ukrayna Fenerbahçeliler Derneği'nden temin edebileceği duyuruldu. Maç biletlerinin 200 GRN'den (40 dolar) satıldığı bildirildi.
'Appiah imzalıyor' Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılan Stephen Appiah'ın, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham ile anlaşmak üzere olduğu bildirildi. İngiliz Daily Mirror gazetesi, Ganalı yıldızın, önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacağını yazdı.
08-12-2008, 22:24
sarıkanarya_41
Ayrılmayı düşünmem
"F.Bahçe'de kalmak ilk tercihim. Fedakarlık yaparım ama yönetim de benim şartlarımı tekrar gözden geçirmeli".
Juventus ve Real Madrid gibi Avrupa devlerinin peşinden koştuğu Diego Lugano, Fenerbahçe'den ayrılmak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. Uruguaylı savunmacı, "Burası benim ailem gibi. Bir yere gitmek istemiyorum. Eğer şartlar sağlanırsa sözleşmemi yenileyeceğim. Aksi halde diğer seçenekleri gözden geçireceğim. Yönetimden anlayış bekliyorum" dedi.
08-12-2008, 22:24
sarıkanarya_41
Dört koldan saldırı
Kazanmak tek yol. İspanyol teknik adam bu yüzden Kiev'deki oyun stratejisini "hücum" üzerine kurdu Alex, Emre, Güiza ve Deivid'i aynı anda kullanacak olan Dede; Gökhan ve Carlos'a da 'İleri' emri verdi.
Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkma şansını yitiren Fenerbahçe, grubu üçüncü tamamlayabilirse yoluna UEFA Kupası'nda devam edecek. Bunun yolu ise Dinamo Kiev'i deplasmanda yenmekten geçiyor. Galibiyetten başka bir sonuç, sarı-lacivertlilerin Avrupa macerasının sonu olacak. Bunu iyi bilen teknik direktör Luis Aragones, çarşamba için gözünü iyice kararttı. İspanyol hoca, çılgın bir hücum planı hazırladı.
Josico kulübeye
Aragones, Daniel Güiza ve kaptan Alex'in yanı sıra hücum güçleri yüksek iki oyuncu Deivid de Souza ve Emre Belözoğlu'nu aynı anda oynatmayı düşünüyor. Kiev karşısında dört koldan saldırı stratejisi geliştiren Dede iki bek Gökhan Gönül ve Roberto Carlos'u da bu dörtlüye destek olarak oyunun belli bölümlerinde ileriye sürecek. Sarı-lacivertli teknik adam, Kazım Kazım ve Josico'yu ise yedek güç olarak yanında oturtacak.
08-12-2008, 22:25
sarıkanarya_41
Fenerbahçe'de son kaleci adayı Sorrentino
Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Volkan Demirel'in yerine kaleci arayan F.Bahçe, listesine bir isim daha ekledi.
Son aday Stefano
Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Volkan Demirel'in yerine kaleci arayan F.Bahçe, listesine bir isim daha ekledi. Valencia ile yolları ayrılan Hildebrand, İngiltere'nin Hull City takımında forma giyen Myhill ve İstanbul BŞB'li Hasagiç'ten sonra sarı-lacivertli ekip, şimdi de Chievo kalesini koruyan Sorrentino'yu mercek altına aldı. Menajerler tarafından F.Bahçe'ye önerilen İtalyan kalecinin, fiyatının çok uygun olması nedeniyle gündeme geldiği belirtildi.
Cepheden başarılı
Bonservisi Yunanistan'ın AEK takımında olan ve Chievo'da kiralık oynayan 29 yaşındaki Sorrentino'nun, yapılan ilk temaslar sonucunda, Fenerbahçe forması giymeye sıcak baktığı öğrenildi. Cepheden gelen toplarda çok başarılı olan tecrübeli file bekçisi, ayrıca ayağına da hakim olduğu için özellikle geri paslarda takım arkadaşlarına güven veriyor. Sorrentino'nun AEK ile sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor.
08-12-2008, 22:25
sarıkanarya_41
Sorunu Deniz çözecek
Yabancı kontejanına takılan Deivid'i ilk 11'de oynatma kararı alan İspanyol çalıştırıcı, Josico'yu kenara çekip, Deniz'e forma verecek.
Maçı değiştirdi
Teknik direktör Luis Aragones, Josico'dan vazgeçiyor. Denizli karşılaşmasında yabancı sınırlaması nedeniyle Deivid'i kenara alıp Josico'ya şans veren ancak beklediği verimi alamayan İspanyol çalıştırıcı, karar değiştirdi. Deivid'in oyuna girdikten sonra maçın akışını değiştirmesi ve gelen tepkiler üzerine geri adım atan Aragones, lig maçlarında Deivid'i yeniden ilk 11'de oynatma kararı aldı.
Uyarıda bulundu
Josico'yu kenara alacak olan ünlü çalıştırıcı, yine çift ön libero ile sahaya çıkmak istemesi halinde Selçuk'un yanında Deniz'e görev verecek. Bu konuda uzun süredir ihmal ettiği Deniz ile de konuşan Aragones, "Kendini hazır tut. Sana ihtiyacım olacak" diyerek oyuncusunu uyardı. Öte yandan Devler Ligi'nde sınırlama olmadığı için Kiev'de Deivid ve Josico birlikte oynayabilecek.
08-12-2008, 22:32
sarıkanarya_41
Geceleri hiç ıskalamıyor
İspanya gol kralı olarak Fenerbahçe'ye gelen ancak attığı gollerden çok kaçırdıklarıyla ün yapan Güiza, İstanbul gecelerini ıskalamıyor. Gece hayatına düşkünlüğü ile bilinen yıldız, Denizli dönüşünde yine alemlere daldı. Saat 02.30'da gece gezmesine çıkan Güiza sabırları zorlamaya başladı.
Kaçırdığı goller özel hayatına dikkat etmemesine bağlanan İspanyol oyuncuya, yönetimin uyarılarda bulunmaya hazırlandığı ifade edildi. Bu arada kulislerden sızan bilgilere göre iyi bir teklif gelmesi halinde 17.4 milyon euro'ya mal olan Güiza ile devre arasında
08-12-2008, 22:32
sarıkanarya_41
Elini çabuk tutan onu kapar!
F.Bahçe'nin ilgilendiği kalecilerden Timo Hildebrand, Valencia ile sözleşmesi feshedildikten sonra beklemeye geçti. Hildebrand'ın menajeri Florian Krumrey, "İngiltere ve Fransa'dan da teklifler var" derken, Alman kaleci talipler arasında en uygun olanını seçmeye çalışıyor. Elini çabuk tutan takımın Hildebrand'ı renklerine bağlayacağı belirtiliyor.
08-12-2008, 22:33
sarıkanarya_41
Kazım'a çifte talip
İngiliz basını, Colin Kazım'ın Premier Lig takımı Portsmouth ve Championship ekibi Queens Park Rangers tarafından istendiğini yazdı. News of the World gazetesi, Kazım'ın sözleşmesinin 2011 yılında biteceğini ve tekrar Londra'ya dönmeye sıcak baktığı da yazdı. Fenerbahçe'nin, istikrarsız futbolu nedeniyle eleştirilen genç oyuncuyu iyi bir ücret verilmesi halinde satmaya hazır olduğu gelen bilgiler arasında.
sarıkanarya_41
Deivid söz verdi
Aragones'in Kiev karşısında ilk 11'de şans vereceği Deivid, geçen sezon Avrupa maçlarında 5 gol attı. Brezilyalı yıldız, "Çarşamba günü en az 1 golüm var. Yeter ki gol yemeyelim, maçı kazanırız" dedi.
sarıkanarya_41
Yuri Semin çok iddialı
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü deplasmanda karşılaşacağı Dinamo Kiev'de hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Ukrayna ekibinin teknik direktörü Yuri Semin, maçı kazanmak istediklerini ifade etti. Rus çalıştırıcı, "Galibiyete ihtiyacı olan taraf onlar. Biz kafa olarak daha rahatız. Onlar düşünsün" açıklamasını yaptı.
08-12-2008, 22:34
sarıkanarya_41
Yıldırım'dan süper prim
Başkan Aziz Yıldırım'ın, Dinamo Kiev'i mağlup edip UEFA Kupası'na kalmaları halinde futbolcularına sürpriz hazırladığı öğrenildi. Bu başarının yakalanması halinde başkanın, galibiyet nedeniyle UEFA'dan gelecek parayı takıma dağıtmayı planladığı, bunu Kiev'e hareket etmeden önce takıma açıklayacağı belirtildi.
sarıkanarya_41
Fenerbahçe çok farklı
İstanbul'da ikinci baharını yaşadığını kaydeden Roberto Carlos, "Burada her şey çok fantastik" diye konuştu.
Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Roberto Carlos, İstanbul'da ikinci baharını yaşadığını söyledi. Real Madrid'de her türlü başarıyı tattığını ifade eden tecrübeli futbolcu, "Fenerbahçe'de yaşadıklarım ise daha farklı" diye konuştu. Sarı-lacivertli ekipte heyecanın sürekli üst seviyede olduğunu belirten Carlos şöyle devam etti: "Kötü ile iyiyi aynı anda yaşayabiliyoruz. Bir anda el üstündeyken, bir anda eleştirilen pozisyonda olabiliyoruz. Her şey çok fantastik."
sarıkanarya_41
Kiev'in soğuğuna karşı özel önlem
Fenerbahçe'yi Kiev'deki soğuk hava koşulları endişelendirirken, sağlık ekibi de tedbir almaya hazırlanıyor. Ani hava değişikliğine karşı tüm takıma vitamin yüklenecek. Maç öncesi ise futbolculara özel krem takviyesi yapılacak ve soğuktan etkilenmeleri minimuma indirilecek.
08-12-2008, 22:35
sarıkanarya_41
Fener'i isterim
"Küçükken Galatasaraylıydım ama şimdi F.Bahçe'de oynamayı çok istiyorum. F.Bahçe, kulübüm Sochaux'la anlaşmış olabilir".
Fenerbahçe'nin devre arasında kadrosuna katmak için prensipte anlaştığı Mevlüt Erdinç, "Sarı-lacicertli formayı giymeyi iple çekiyorum" dedi. Star TV'deki Futbolig programına konuşan Sochaux'lu oyuncu, "Bana direkt bir teklif gelmedi ama menajerlerimle konuşmuş olabilirler. Bu doğrudur. Anlaşma da sağlanmış olabilir" ifadesini kullandı.
En skorer olmuştu
Geçen sezon Fransa Ligi'nde 11 gol ve 4 asistle takımının en skorer oyuncusu olan Mevlüt, "Fenerbahçe'de oynamayı çok istiyorum. Seve seve o formayı giyerim" diyerek bu işin bittiğinin sinyallerini verdi. Fransız ekibiyle Mayıs 2009'a kadar sözleşmesi olan 21 yaşındaki yıldızın lakabı, güçlü fiziği nedeniyle 'Türk Tankı'.
Mevlut kimdir?
Doğum tarihi: 25 Şubat 1987 Doğum yeri: Fransa Boyu: 1.81, Kilosu: 85 Mevkisi: Forvet
sarıkanarya_41
Mendiondo ile ders çalıştı
F.Bahçe'de dün izin günü olmasına rağmen Aragones görev başındaydı. İspanyol hoca, taktik geliştirme çalışmalarından sorumlu yardımcısı Mendiondo ile gün boyu Kiev'in maç kasetlerini izledi.
sarıkanarya_41
Güiza'nın iki sevgilisi var
Eski karısı, Güiza'nın Bermudez ile kıskançlıktan ayrıldığını ancak golcü oyuncunun iki sevgilisi daha olduğunu açıkladı.
Mutluluğu dışarıda arayan Daniel Güiza ile Nuria Bermudez arasındaki ayrılığın kıskançlıktan kaynaklandığı belirtildi. İspanya'nın Antena 3 televizyonundaki bir programa konuşan Güiza'nın eski eşi Rocio Aranda, Nuria'nın golcü futbolcunun kıskançlıklarından bıktığını, bu yüzden sürekli kavgalar çıktığını ve ayrılığın bu yüzden olduğunu söyledi. Aranda, Güiza'nın hem İstanbul'da hem de Murcia'da birer sevgilisi daha olduğunu ileri sürdü.
08-12-2008, 22:36
sarıkanarya_41
Volkan renk vermiyor
Yurtdışından teklifler alan kaleci Volkan Demirel, bu konuda sessizliği tercih ediyor. Volkan, "Avrupa'da bir takıma mı gideceksin" sorusuna "Önümüzdeki maçtan başka hiçbir şey düşünmüyorum" yanıtını verdi.
sarıkanarya_41
Kanarya tempo yapacak
Dünü izinli geçiren sarı- lacivertli takım, Kiev maçının hazırlıklarını bu sabah Samandıra Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla sürdürecek. Aragones'in bugün taktik çalışmaya ağırlık vereceği öğrenildi.
sarıkanarya_41
Taraftarımız rahat olsun
F.Bahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, "Taraftarımız rahat olsun, gerekli yerlere müdahale edilir" diyerek ocak ayında transfer yapılacağının sinyalini verdi. F.Bahçe'nin ocakta en az 3 takviye yapması bekleniyor.
08-12-2008, 22:37
sarıkanarya_41
G.Saray'ı tutuyordum
Fenerbahçe'de oynamayı çok istediğini dile getiren Mevlüt, küçükken G.Saray'ı tuttuğunu itiraf etti. Mevlüt, "O zamanlar G.Saray'ı destekliyordum. Ama artık Fenerbahçe'ye sıcak bakıyorum. Tercihim Fenerbahçe" açıklamasını yaptı.
08-12-2008, 22:37
sarıkanarya_41
F.Bahçe günlüğü
Kiev'e yolculuk yarın
Sarı-lacivertlilerin, Kiev programı belli oldu. Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile çok kritik bir maça çıkacak olan Fenerbahçe, yarın sabah Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan özel bir uçakla Kiev'e uçacak. Sarı-lacivertliler, Luis Aragones'in 19.15'te yapacağı basın toplantısının ardından karşılaşmanın oynanacağı Labonovskiy Stadı'nda idman yapacak.
Edu inanıyor
Fenerbahçe savunmasının başarılı isimlerinden Edu, Kiev'i deplasmanda yenebilecek güçte olduklarını kaydetti. Brezilyalı oyuncu, "Bizim daha iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Eğer inanırsak Türkiye'ye galibiyetle döneriz. Buna inancım tam" dedi.
Burak çok üzgün
Devre arasında takımdan gönderilecek oyuncuların başında gelen Burak Yılmaz'ın ağzını bıçak açmıyor. Büyük umutlarla geldiği Fenerbahçe'de şu ana kadar gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaşatan genç oyuncunun, "Üzerimde bir talihsizlik var. Fenerbahçe'den ayrılmak istemiyorum ama kendi geleceğimi de düşünmeliyim" dediği öğrenildi.
Seri sürecek
Fenerbahçe'nin asbaşkanlarından Ali Koç, Beşiktaş ve Denizlispor galibiyetleriyle iyi bir çıkış yakaladıklarını belirtti. Aynı futbolu Kiev'de de sürdürmek istediklerini söyleyen Koç, "Kiev maçını kazanıp, UEFA Kupası'na katılmak amacındayız" diye konuştu.
09-12-2008, 12:44
sarıkanarya_41
Kaptan dümende
Futbolcular olarak kendilerine güvenenleri fazlasıyla üzdüklerini belirten yıldız oyuncu, "Dişimizi göstermenin tam zamanı" dedi.
Fenerbahçe'de zorlu Dinamo Kiev maçı öncesinde kaptan Alex de Souza, dümene geçti. Brezilyalı yıldız, sarı-lacivertli takımın UEFA Kupası'na katılıp katılmayacağının belli olacağı yarınki sınav öncesinde takımı motive etmeye çalışıyor. Arkadaşlarıyla bir toplantı yapan yıldız oyuncu, geçtiğimiz yıl yakalanan başarıların ardından, bu sezon ortaya konan performansın kabul edilebilir olmadığını söyledi. Alex, "En azından UEFA'ya kalarak kendimizi affettirmeliyiz" diye konuştu.
Aragones'ten özel istek
Takımda birçok oyuncuyla bire bir görüşme yapan sambacının, "Ligde istediğimiz noktaya yaklaştık. Avrupa'da da yolumuza devam etmeliyiz. Kiev maçını kazanırsak yolumuz açık. Artık dişimizi göstermeliyiz" dediği öğrenildi. Aragones ile de görüşen Alex'in, İspanyol hocadan da özel bir talepte bulunduğu kaydedildi. Kaptanın, Semih'in yokluğunda Deivid ile oynamak istediği ve onun yaratacağı boş alanlardan daha iyi pozisyon üretebileceklerini söylediği ifade edildi. Deniz DERİNSU
09-12-2008, 12:45
sarıkanarya_41
Carlos: Kiev'i 1-0 yeneceğiz
"Kaslarımın beni götürdüğü yere kadar gideceğim" diyen süper bücür, "İçime doğuyor, maçı 1-0 kazanacağız" diye konuştu
1-0 kazanırız
"Kaslarımın beni götürdüğü yere kadar gideceğim" diyen süper bücür, "İçime doğuyor, maçı 1-0 kazanacağız" diye konuştu.
Roberto Carlos, Dinamo Kiev maçı öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Finallere alışık olduğunu, Real Madrid'deyken bu duyguyu çok yaşadığını belirten Carlos, farklı bir heyecan yaşadığı itiraf etti. Bu karşılaşmada en büyük sorumluluğun kendisi gibi tecrübeli isimlere düştüğüne vurgu yapan Brezilyalı futbolcu, "Benden beklentiler açısından baktığımızda, kariyerimdeki en önemli maçlardan birine çıkacağım. Kaslarımın beni götürdüğü yere kadar gideceğim" diyerek hırsını ortaya koydu.
Kiev'i ezberledik
Kendilerini zafere götürecek şeyin inanç olduğunu ifade eden Carlos, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kiev'e boş gitmiyoruz. Rakibimizi ezberledik. Zaaflarını ve güçlü oldukları yanları hepimiz iyi biliyoruz. İlle de bir skor istiyorsanız, içime doğuyor bu maçı 1-0 kazanacağız. Bizi sadece soğuk hava zorlar." Süper bücür, maçı kazanmaları halinde ise UEFA Kupası'nda önlerinin açık olduğunu, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak finale kadar gidebileceklerini iddia etti.
09-12-2008, 12:50
sarıkanarya_41
Kızdırmaya gelmez
Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'in forvetteki etkili ismi İsmael Bangoura, Fenerbahçe'yi "Uluslararası deneyime sahip çok tehlikeli bir takım" diye tanımladı. Gineli futbolcu, puan cetvelindeki durumun kimseyi yanıltmamasını isteyerek, "Çetin bir sınav bizleri bekliyor" diye konuştu.
Bangoura şunları söyledi: "Geçen sezon F.Bahçe'nin neler başardığını herkes gördü. Kesinlikle tehlikeliler. Deivid, Alex'in, Carlos'un ne yapacağı belli olmaz. Şu anda yaralı bir aslan gibiler. Fazla kızdırmaya gelmez. Ancak bu onlardan korktuğumuz anlamına gelmez. Favori biziz."
09-12-2008, 12:54
sarıkanarya_41
Turkish Aurelio
Sarı-lacivertli forma altında 'dalya' demeye hazırlanan deneyimli oyuncu, tıpkı Aurelio gibi vazgeçilmez olma yolunda hızla ilerliyor.
Derbilerin adamı
Mehmet Aurelio'dan sonra ön libero mevkiinde büyük sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de, bu boşluğu Selçuk Şahin dolduruyor. Oynadıkça büyüyen Selçuk, kısa sürede Aragones'in vazgeçemediği oyuncular arasına girmeyi başardı. İspanyol hoca, bu sezon büyük umut bağlanan ancak hayal kırıklığı yaratan Maldonado'nun artık yüzüne bile bakmazken, Selçuk'u ise prensi yaptı. Son 10 lig maçında ilk 11'de forma giyen Selçuk, 1'i G.Saray, 1'i Beşiktaş'a olmak üzere 3 gole imza atarak takımına büyük katkı yaptı.
Sembol olacak
Sarı -lacivertli oyuncu, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda MTK Budapeşte'yi İstanbul'da 2-0 yendikleri maçta da bir golü bulunuyor. Fenerbahçe'nin bu sezon yaptığı 10 Avrupa kupası mücadelesinin 8'inde ise forma giyen Selçuk Şahin, sarı-lacivertli forma altında ligde "dalya" demeye hazırlanıyor. Fenerbahçe formasını 98 lig maçında giyen Selçuk, iki maçta daha görev yaparsa Kadıköy'deki kariyerinde 100'ler Kulübü'ne girecek. Başarılı oyuncu, "Fenerbahçe'de uzun yıllar oynayıp sembol olmak istiyorum" dedi.
09-12-2008, 12:54
sarıkanarya_41
Dani, Eto'o kadar iyidir
Denizli maçı sonrası soluğu yine Taksim'deki barlarda alan ve bu yüzden bir kez daha şimşekleri üzerine çeken Daniel Güiza'ya ülkesinden destek geldi. Güiza'yı, onu İspanya'da en iyi tanıyanlardan birine, Marca gazetesi yazarı Jaime Rincon'a sorduk. Rincon, Okçu'nun şu an bunalım yaşadığını ve bunun geçici olduğunu söyledi. Rincon, "Güiza, en az Samuel Eto'o kadar değerli bir golcüdür. 15-20 golü bulacaktır. Üzerine gidilmemeli" dedi. Çağdaş DOĞAN
09-12-2008, 12:55
sarıkanarya_41
Aragones'le sorunum yok
Fenerbahçe'nin savunma oyuncularından Yasin Çakmak, hakkında çıkan bazı haberlerden dolayı huzursuz. Devre arasında gönderileceği iddia edilen ve bu yüzden Aragones'e "takık" olduğu ileri sürülen genç futbolcu, "Bunlar doğru değil. Bu tip iddialar takımı yıpratmaktan başka bir niyet taşıyamaz" dedi.
09-12-2008, 12:55
sarıkanarya_41
Uyku bize haram oldu
Sakatlığı geçen başarılı oyuncu Kiev'e hazır olduğunu söyledi.
Denizlispor karşısında sol arka adalesindeki problem nedeniyle kadrodan çıkarılan Uğur Boral, Kiev maçına hazır. Başarılı oyuncu, Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik sınav öncesinde risk almamak için oynamadığını belirtirken, "Takımın aklı Kiev'deydi. Haftalardır gözümüze doğru dürüst uyku girmiyor. Bu maça zihinsel olarak hazırız" ifadesini kullandı.
09-12-2008, 12:56
sarıkanarya_41
Nereden vurursan vur!
Dinamo Kiev karşısına hücum ağırlıklı bir kadro ile çıkmayı planlayan teknik direktör Luis Aragones, dünkü antrenmanda forvet oyuncuları ile ayrı ayrı görüştü. Özellikle Güiza'ya yakın ilgi gösteren Dede, "Sorunların varsa askıya al" dedi. Aragones, Deivid'den ise kaleyi gördüğü yerden şut çekmesini istedi.
09-12-2008, 12:56
sarıkanarya_41
Yeneriz ama...
F.Bahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, dünkü idman öncesi futbolcularına son hatırlatmalarını yaptı. İspanyol hoca, önlerinde mutlaka kazanmak zorunda oldukları bir maç olduğunu belirterek, "Şunu çok iyi biliyorum ki Kiev'i yenip UEFA Kupası'na kalacak gücümüz var. Ancak önemli olan bu gücümüzü sahaya yansıtabilmektir. Maça iyi konsantre olun" dedi.
09-12-2008, 12:57
sarıkanarya_41
Fenerbahçe hazır
Sarı-lacivertliler, Dinamo Kiev maçının hazırlıklarını dün sabah yapılan idmanla tamamladı. Taktik ağırlıklı geçen antrenmanın sonunda bazı oyuncular sahada kalarak özel olarak çalıştı. Sarı- lacivertli takım, bu sabah 10.30'da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkacak özel bir uçakla Kiev'e gidecek.
09-12-2008, 12:57
sarıkanarya_41
Yıldırım gitmiyor
Başkan Aziz Yıldırım'ın, Dinamo Kiev maçında takımla birlikte Ukrayna'da bulunmama ihtimali ortaya çıktı. Özel işleri nedeniyle Türkiye'de kalması gerektiği dile getirilen Yıldırım'ın, takımı yalnız bırakacağı iddia edildi. Başkanın, Ukrayna'ya gidemeyeceği için bugünkü yolculuk öncesinde futbolcular ve teknik heyet ile özel bir toplantı yapmayı planladığı belirtildi.
09-12-2008, 12:58
sarıkanarya_41
Uğurlu hakem
Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçını Almanya Futbol Federasyonu'ndan Florian Meyer yönetecek. Meyer, sarı-lacivertli ekibin geçen sezon çeyrek finale kalma mücadelesinde İstanbul'da Sevilla'yı 3-2 yendiği karşılaşmayı yönetmişti.
09-12-2008, 12:58
sarıkanarya_41
İnancı olumlu yansıyor
Zafer uçuşuna hazırlanan Kanarya'da, Carlos'un hırsı takım arkadaşlarına da olumlu yansıyor. Brezilyalı star, Kiev'i yeneceklerini söylüyor.
09-12-2008, 12:59
sarıkanarya_41
'Yılın golü sayılmadı'
Deivid'in 40 metreden Denizlispor'a atıp da hakem tarafından sayılmayan muhteşem golü, Avrupa'da da geniş yankı buldu. Macaristan'ın en önemli spor sitesi olan Sporthirado'da çıkan haberde, "Yılın golünü milyonlarca insan gördü ama hakemler görmedi. Çok yazık oldu" ifadesine yer verildi.
sarıkanarya_41
Semin'in duası
Dinamo Kiev'in hocası Yuri Semin, Ukrayna basınına yaptığı açıklamada, maça daha rahat çıkacak tarafın kendileri olduğunu kaydetti. Tecrübeli çalıştırıcı, "Ancak Fenerbahçe her zaman ciddiye alınacak bir ekip. Bazen olağanüstü işler yapıyorlar. Çarşamba günü böyle bir günlerinde olmamalarını temenni ederim. Çok zevkli ve kaliteli bir maç olacak" şeklinde konuştu.
sarıkanarya_41
Başbakan'dan 'evet'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Emre Belözoğlu'nun 2 Ocak'taki düğününde nikah şahitliği yapacağı öğrenildi. Erdoğan'ın, kendisini ofisinde ziyaret eden Emre'ye olumlu yanıt verdiği ifade edildi. Nikahta ayrıca Aziz Yıldırım ve Fatih Terim'in de şahitlik yapacağı bildirildi.
10-12-2008, 04:58
sarıkanarya_41
Kanoute bombası
F.Bahçe, geçen sezon alamadığı yıldız futbolcu için tekrar kolları sıvarken Sevilla'da heyecanını kaybeden Kanoute, kulüp yönetimine "Türkiye'ye gitmek istiyorum" mesajı verdi. İspanyol gazeteciler de "Kanoute'nin Fenerbahçe forması giymesi imkânsız değil" dediler
Rota Kanoute
Çok istediği halde geçen sezon alamadığı yıldız oyuncu için yeniden düğmeye basan sarı-lacivertliler, mutlu sona yakın.
F.Bahçe, Frederic Kanoute transferinde mutlu sona çok yaklaştı... Özellikle Avrupa kupalarında yaşanan gol kısırlığı nedeniyle geçen sezon talip olup alamadığı Malili golcü için bir kez daha düğmeye basan yönetim, tecrübeli oyuncunun "Sevilla'da heyecanımı kaybettim" sözleri üzerine girişimlerini daha da sıklaştırdı. Kanoute'nin Sevilla yönetimine, "Türkiye'ye gitmek istiyorum" dediği iddiaları ile üzerine iştahı iyice kabaran sarı-lacivertlilerin, İspanyollar ile masaya oturmaya hazırlandığı belirtildi.
Her an bitebilir
Sezonun 2. yarısında Malili futbolcuya F.Bahçe formasını giydirip, forvetin etkinliğini artırmayı hedefleyen sarı-lacivertli idarecilerin, maddi konuda fedakârlıktan kaçınmayacağı vurgulandı. Kanoute'nin menajeri ile yapılan ilk görüşmelerin olumlu geçtiği ve Malili yıldızın F.Bahçe'ye transferinin an meselesi olduğu yolundaki iddialar İspanyol medyasında da yer aldı. Marca gazetesinden Jose Fandango, "Ocakta Kanoute, Fenerbahçeli olabilir" yorumunu yaptı. Çağdaş DOĞAN
sarıkanarya_41
Aragones: Colin Kazım'ı satın gitsin!
F.Bahçe teknik direktörü, sakat olduğu gerekçesiyle Dinamo Kiev maçı kadrosuna almadığı Colin Kazım'ı defterden sildi. İspanyol teknik adamın, genç futbolcunun satılmasını istediği öğrenildi. İngiltere'nin Portsmouth ve Queens Park Rangers kulüpleri sarı-lacivertli futbolcuyla ilgileniyor.
Kazım gözden çıkarıldı
Sakat olduğu gerekçesiyle Kiev maçı kadrosuna alınmadığı belirtilen Colin Kazım'ın, teknik direktör Aragones'in isteği üzerine gözden çıkarıldığı öğrenildi. tribalfootball. com, Porstmouth ve Queens Park Rangers'ın listesindeki Colin'in Premier Lig'e döneceğini ileri sürdü.
sarıkanarya_41
Kazanacağız
"Kesinlikle galip gelmemiz gereken bir maç. UEFA için başka şansımız yok ve bunun için gerekeni yapacağız".
Planlar 3 puan için
F.Bahçe Teknik Direktörü Aragones, düzenlediği basın toplantısında "'Rakibimize saygı duyuyoruz. Kafamızdan geçen tek düşünce kazanmak'' dedi. İspanyol çalıştırıcı, "Kiev saygıyı sonuna kadar hak ediyor. UEFA mücadelesine katılmak istiyorsak son şansımız. Başka şansımız yok. Rakibimize ben antrenör olarak saygı duyuyorum. Kafamızdan geçen tek düşünce kazanmak" diye konuştu.
Dede çok sinirlendi
"Bazı konularda avantaj Dinamo Kiev'de desek de her şeyi yapmamız gereken bir maç" ifadesini kullanan Aragones, Güiza'ya gelen "Semih'siz oynamak daha mı zor" sorunu üzerine sinirlendi. Söze giren Dede, "Bu sorunun cevabını vermek Güiza'nın işi değil" ifadesini kullandı. Gazeteciler ısrarlı davranınca Aragones, Güiza'yı basın toplantısından idmana yolladı ve salonda buz gibi bir hava esti.
10-12-2008, 04:59
sarıkanarya_41
Carlos'tan büyük övgü
National Geographic'in tesislerde söyleşi yaptığı Roberto Carlos, Türkiye için "Gelişmiş bir Avrupa ülkesi" yorumunu yaptı. "Yabancı gözüyle Türkiye" bölümü için seçilen Brezilyalı yıldız, "Acılı yemeklerine bile kısa sürede alıştım. Türkiye Avrupa'nın parçasıdır" ifadelerini kullandı.
sarıkanarya_41
Güiza: Galibiyet şart
UEFA'nın her yıl düzenlediği geleneksel "Yılın Takımı" anketinde forvet adayları arasında gösterilen Güiza, "Elimizden gelenin en iyisini yaparak Kiev'den galibiyetle ayrılmak istiyoruz" dedi. İspanyol futbolcu, "Bu maçın UEFA Kupası için son şansımızı olduğunu biliyoruz. Varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız" diye konuştu.
sarıkanarya_41
'Sakatım' diyen Emre Kiev'de yok
Denizli galibiyetinin mimarı Emre, bugün de F.Bahçe'nin en büyük kozlarından biri olacaktı. Ancak yıldız futbolcu 'Sakatım' deyince Kiev'e götürülmedi. Aragones, Kazım'ı da 18 kişilik kadroya dahil etmedi. Tedavileri Süren Semih ve Tümer'in yanı sıra Burak, Can, Gürhan ve UEFA listesinde olmayan Deniz de kadroda yer almadı.
sarıkanarya_41
Başkan yalnız bıraktı
Başkan Aziz Yıldırım, beklendiği gibi özel işleri nedeniyle Kiev'e gitmedi. Yönetimi temsilen Tahir Perek ve Şekip Mosturoğlu ile birlikte kafileye dahil olan asbaşkan Mahmut Uslu temsil etti. Uslu, "Galibiyet dışında bir sonuç işimize yaramıyor. Dolayısı ile kazanmak için gidiyoruz. Umarım mutlu döneriz" dedi.
10-12-2008, 05:00
sarıkanarya_41
Fener'e davullu karşılama
F.Bahçe, dün sabah özel bir uçakla Kiev'e gitti. Kafileyi, İstanbul'dan giden taraftarlar davulla karşıladı. Ukraynalı bir grup futbolsever de Fenerbahçeli futbolculara ilgi göstererek bol bol imza aldı. Roberto Carlos ise sevgi çemberine alındı.
sarıkanarya_41
Gözler Deivid'de
Geçen sezon Avrupa maçlarında 5 gol atarak Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde yakaladığı çeyrek final başarısında en önemli katkıyı yapan Deivid de Souza, Kiev'de Aragones'in en güvendiği isimlerin başında geliyor. Herkesin gol beklediği Brezilyalı oyuncu, Dede'nin sahadaki jokeri olacak. Deivid, orta sahada kaptan Alex'in de yükünü de hafifletece k.
sarıkanarya_41
'F.Bahçe'nin işi daha zor'
F.Bahçe'nin bu akşamki rakibi Dinamo Kiev'in teknik patronu Yuri Semin, Avrupa defterini erken kapatmaya niyetleri olmadığını söyledi. F.Bahçe'ye kaybetmemelerinin takımını UEFA'ya taşıyacağını hatırlatan Semin, "Buna rağmen beraberlik için değil, galibiyet için mücadele edeceğiz. İşimizin kolay olmadığını biliyorum. Ama şu bir gerçek ki rakibin işi bizimkinden daha zor" diye konuştu.