-
Gerets krizine derbi tatili
G.Saray Başkanı Canaydın, basına yönetimi eleştiren Belçikalı hocadan yarınki derbi maçı sonrası hesap soracak.. Yöneticilerin önemli maç öncesi Florya'da moral için mekik dokurken, yenilgi halinde Gerets'in istifasının isteneceği iddia ediliyor.
Cimbom yönetimi derbi maçı öncesi olağanüstü hal ilan etti. Futbol şubesinden Fatih Gökşen ve Haldun Üstünel neredeyse 24 saat Florya'da mesai yaparak futbolcuları F.Bahçe maçı öncesi motive etmeye çalışıyor. Gerets'e Belçika basına yaptığı açıklamalar nedeniyle soğuk davranan yönetim, derbi sonrası kendisiyle görüşecek.
Yenilgide istifası istenecek
Başkan Özhan Canaydın'ın yöneticileri şimdilik sakinleştirdiği ancak Gerets'i pazartesi ya da salı günkü yönetim toplantısına çağırıp savunma isteyeceği ve kendisini sert biçimde uyaracağı belirtildi. Derbinin sonucu ne olursa olsun hesap verecek olan Belçikalı hocanın, yenilgi halinde ise derhal istifa etmesi isteneceği ifade edildi.
-
Özhan Canaydın Kadıköy'e gitmiyor
Saracoğlu’na gitmeyip derbiyi televizyondan izleyecek olan Özhan Canaydın’ın, Kulüpler Birliği Vakfı ile Fenerbahçe Yönetimi arasında son dönemde alevlenen gerginlikten ötürü böyle bir karar aldığı belirtildi
Başkan Özhan Canaydın’ın, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini izlemek için Şükrü Saracoğlu’na gitmeyeceği öğrenildi. Fenerbahçe Yönetimi ile Kulüpler Birliği Vakfı arasında son dönemde yeniden alevlenen gerginliğin, Başkan’ın bu kararında etkili olduğu belirtildi. Diğer Sarı-Kırmızılı yöneticilerin ise, ezeli rakipleriyle Abdi İpekçi’de oynayacakları basketbol maçını izledikten sonra Kadıköy’e minibüsle toplu olarak gideceği ifade edildi.
‘Diğer kupalar var’
Kulübün aylık resmi organı Galatasaray Dergisi’nin aralık sayısındaki yazısında, “Galatasaray gibi büyük bir tarihi mirasa sahip kulüpler için ulaşılacak ve uğrunda mücadele edilecek hedefler hiçbir zaman bitmez'' diyen Canaydın, 10. kez katıldıkları Şampiyonlar Ligi mücadelesinden arzuladıkları hedeflere ulaşamadan elenmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını kaydederek, genel konular hakkında şu görüşlere yer verdi:
Parola: 2007 Hedef 17
“Başta Turkcell Süper Lig olmak üzere, Fortis Türkiye Kupası’ndaki mücadelemizi, yani Türkiye kulvarındaki yarışı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Yeni sezona, ‘2007 Hedef 17’ sloganıyla başlamıştık. Bu düşünce doğrultusunda, şu ana kadar yaşadığımız talihsizlikleri geride bırakarak şampiyonluğu yakalamak için çaba gösteriyoruz. Galatasaraylılar’ın da desteğiyle bu hedeflere ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.''
‘Bugün destek günüdür’
“Sizlerden bu zor zamanlarda gerçek Galatasaraylılar’a özgü desteğinizi eksik etmemenizi ve sürdürmenizi özellikle istiyoruz. Siz bu desteği sürdürdükçe, Galatasaray daha da yücelecek ve her alandaki mücadelesini aynı kararlılık ve azimle sürdürecektir. Gün, bu anlayışla birbirimize kenetlenme ve destek olma günüdür. Galatasaraylı olma bilinci ve anlayışı hepimiz adına bunu gerektiriyor.''
-
'Arda gibisi zor bulunur'
İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'da forma giyen ulusal futbolcu Emre Belözoğlu Galatasaray'da sergilediği futbolla önemli bir çıkış yakalayan Arda Turan 'a da övgüler yağdırdı
Kendisinin (A) takımda 17 yaşında forma giydiğini, Arda'ya ise 19 yaşında bu şansın verildiğini kaydeden Emre, "Dünyada bu tip yetenekler çok az. Arda benden daha ciddi bir patlama yaptı. Ben çıktığımda 'Emre o yaşına rağmen ne kadar özgüvenli oynuyor, ne kadar iyi mücadele ediyor' diyorlardı, ama Arda'dan maç koparmasını bekliyorlar. İnsanlar, 'Hagi'den sonra Arda gibi bir futbolcu izlemedim' diyor. Benim için bunlar bir anda değil, zaman içinde söylendi. Ama Arda bir anda yıldız oldu. Bence o bir yıldız adayı değil, yıldız. Hedeflerini bir yıldız olmak değil, yıldız olarak kalmak şeklinde koymalı'' diye konuştu.
Gençler Avrupa'ya açılmalı
Emre Belözoğlu, genç futbolculara bir an önce Avrupa'ya açılmalarını önerirken Okan Buruk ile birlikte İnter'e transfer oldukları dönemde yaşadıklarına da değinerek "Avrupa'ya çıkmak isteyen gençlerimize ellerini çabuk tutmalarını ve oradaki insanları da kırmadan, üzmeden hareket etmelerini tavsiye ediyorum" dedi.
-
Fatih Altaylı derbi 7-0 biter dedi
Adettir her derbi maç öncesi büyük bir beklenti oluşturulur, oyuncular savaşacak askerler gibi havaya sokulur ve tahminler yapılır. Ama bu sene öyle bir tahmin var ki dudak uçurtuyor:
İflah olmaz Galatasaraylı ve hırçın Fb düşmanlığı ile yönetici olduğu dönemlerde kendi taraftarlarının bile tepkisini çeken Fatih Altaylı bu seninin en farklı skor tahmini yaptı ve7-0 dedi... Hatırlayacağınız üzre Galatasaray'ın 7-1'lik şehir efsanesi olan hayali galibiyetini saymazsanız sahada bugüne dek en farklı skoru Fenerbahçe 6-0 ile elde etmişti. Her Galatasaraylı gibi Fatih Altaylı'da bu maçın intikamını almak için yanıp tutuştuğunu bu tahmini ile gözler önüne sermiş oldu.
İşte Sabah Gazetesinin tahmin yaptırdığı ünlülerin skor tahminleri:
Dünyadaki, derbileri inceleyen bir internet sitesi F.Bahçe-G.Saray derbisini geçen yılki üçüncülükten ilk sıraya çekti. Futbol otoriteleri, yarınki maç için ağırlıkla "Fener kazanır" yorumu yaptı. En favori skor olarak 2-1 ve 2-0'lık Fenerbahçe galibiyeti çıktı. "iddaa" ise F.Bahçe galibiyetine 1.80, Galatasaray'ın galibiyetine 3.30 veriyor.
Saadettin Saran . . . . . . . .2-1
Ahmet Çakar: . . . . . . . . . .2-2
Fatih Altaylı: . . . . . . . . . . .0-7
Uğur Dündar: . . . . . . . . . .2-1
Kazım Kanat: . . . . . . . . . .1-2
Cemil Turan: . . . . . . . . . . .3-1
Cüneyt Tanman: . . . . . . . .1-1
Levent Tüzemen: . . . . . . .1-1
-
Canaydın: Gün, kenetlenme günü
Galatasaray başkanı Özhan Canaydın'dan birlir beraberlik mesajları. Canaydın tüm taraftarlara seslenerek Cimbom'a her zaman sahip çıkmaları gerektiğini belirtti...
,
Özhan Canaydın: “Taraftarımızın desteği sürdürdükçe, G.Saray daha da yücelecek ve her alandaki mücadelesini aynı kararlılık ve azimle sürdürecektir.”
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, kulübün aylık resmi dergisinde camiaya umutlu mesajlar verdi. “G.Saray gibi büyük bir tarihi mirasa sahip kulüpler için ulaşılacak ve uğrunda mücadele edilecek hedefler hiçbir zaman bitmez” diyen Canaydın camiaya çağrıda bulunup şunları ifade etti: “G.Saraylılar olarak 10 kez katıldığımız Avrupa Şampiyonlar Ligi mücadelesinde arzuladıkları hedeflere ulaşamadan elenmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak bu sonucu hereflerimizin sadece birinden uzaklaşmak olarak değerlendiriyoruz. Başta Turkcell Süper Lig olmak üzere, Fortis Türkiye Kupası’ndaki mücadelemizi, yani Türkiye kulvarındaki yarışı tüm hızıyla sürdürüyoruz.
G.Saraylılar’ın da desteğiyle şampiyonluk hedefimize ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Taraftardan bu zor zamanlarda gerçek G.Saraylılar’a özgü desteğinizi eksik etmemenizi ve sürdürmenizi özellikle istiyoruz. Bu destek sürdürdükçe, G.Saray daha da yücelecek ve her alandaki mücadelesini aynı kararlılık ve azimle sürdürecektir. Gün, bu anlayışla birbirimize kenetlenme ve destek olma günüdür.”
-
Derbi kapalı gişe
Turkcell Süper Lig'de yarın Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında Kadıköy'de yapılacak derbi maçın Biletix'ten satılan biletlerinin tükendiiği bildirildi...
Turkcell Süper Lig'de yarın Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında Kadıköy'de yapılacak derbi maçın Biletix'ten satılan biletleri tükendi.
Yapılan açıklamada, derbi maçın Biletix'ten yapılan satışlarının sona erdiği
belirtildi. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği ezeli rakiplerin mücadelesinde biletler,
45 ile 350 YTL arasında, tribünlere göre değişen fiyatlarda satıldı.
-
Gökşen: Yenmeye gidiyoruz
Galatasaray yönetimi derbi öncesinde iddialı. Sarı Kırmızılı takımın yönetim kurulu üyesi Fatip Gökşen istatistik olumsuzluğunu sona erdireceğiz dedi...
Gökşen: "Yenmeye gidiyoruz"
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 7 yıldır maç kazanamamalarıyla ilgili olarak, ''İstatistiklerdeki olumsuzluğu sona erdirmek niyetindeyiz'' dedi.
Fatih Gökşen, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynadıkları derbi maçlarında iyi oldukları dönemlerde bile, iyi oynamalarına rağmen kaybettiklerini belirterek, ''Ama yarın Kadıköy'e yenmeye gideceğiz. Seyircilerimiz rahatça oturup maç seyredebilir'' ifadesini kullandı.
Bu maçın kendileri için önemli olduğunu dile getiren Gökşen, şampiyonluğu hedeflediklerini, bunun için de yarınki karşılaşmada galip gelmeleri gerektiğini söyledi.
-''HOCAMIZIN SON ŞANSI DEĞİL''-
Fatih Gökşen, ''Bu karşılaşma Erik Gerets'in son derbisi olabilir'' şeklindeki haberlere de değinerek, ''Bu maç hocamızın son şansı değil, teknik heyetimize güveniyoruz'' diye konuştu.
Galatasaray olarak en küçük bir sorunlarının bile bulunmadığını anlatan Gökşen, ''Her şeyimiz çok mükemmel. Bunlar, şampiyonluğa koştuğumuz günlerde takımı ve camiayı karıştırmak için yapılan spekülatif haberlerdir'' dedi.
-''SAVAŞ DEĞİL, MAÇ''-
Fatih Gökşen, ezeli rakipler arasında yarın oynanacak derbi maçın saha içinde ve dışında dostça geçmesi temennisinde bulundu.
''Savaş değil, maç oynanacak'' diyen Gökşen, maçta herkesin birbirine dostça ve kardeşçe yaklaşmasını beklediklerini dile getirip, Fenerbahçe ve Galatasaraylılar'ı maçı centilmence seyretmeye davet etti.
-
Aslan Kadıköy'de kükremez oldu
Galatasaray, Fenerbahçe karşısında 2-1 yenilerek, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki galibiyet hasretini sürdürdü. Galatasaray'ın Kadıköy'de galip gelemediği son 9 resmi maç şöyle:
Ezeli rakibi karşısında son galibiyetini Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 22 Aralık 1999'da yapılan lig maçını 2-1 kazanarak elde eden Galatasaray, Fenerbahçe ile daha sonra Kadıköy'de oynadığı 2'si Türkiye Kupası, 7'si de lig olmak üzere son 9 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.
Bu süre içindeki 9 maçın bu akşamki galibiyetle 8'ini Fenerbahçe kazanırken, 1'i berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin son 9 maçtaki 24 golüne, Galatasaray 8 golle yanıt verdi.
Bu arada Fenerbahçe, Kadıköy'deki son 8 randevudan da galibiyetle ayrılmayı bildi.
-''CİM BOM''UN HASRET MAÇLARI-
Galatasaray'ın Kadıköy'de galip gelemediği son 9 resmi maç şöyle:
Tarih Organizasyon Sonuç (FB-GS)
---------- -------------- -----
07.02.2001 Türkiye Kupası 4 - 4
06.05.2001 Lig 2 - 1
16.02.2002 Lig 1 - 0
06.11.2002 Lig 6 - 0
29.02.2004 Lig 2 - 1
22.05.2005 Lig 1 - 0
08.03.2006 Türkiye Kupası 2 - 1
22.04.2006 Lig 4 - 0
03.12.2006 Lig 2 - 1
-
Necati: Kısmetsizdik Volkan: Farkı açtık
Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan Galatasaray'ın forvet oyuncusu Necati Ateş maçın ardından yaptığı açıklamada, kısmetsiz bir şekilde yenildiklerini söyledi. Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ise duygularını şöyle aktardı:
Necati Ateş: "İkinci yarı elimizden geleni yaptık. Golü de bulduk ama kısmetsizdik. Ümit Karan’ın, benim pozisyonlarım var. Sabri’nin şutları var ama olmadı. Ama futbol böyle bir oyun yediğinde atamıyorsan kaybediyorsun ve yapacak bir şey yok. Gördüğünüz gibi baskı varmış gibi oynamadık. 2. yarda çok iyi oynadık, pozisyonları yok. Sadece şişirdikleri pozisyonlar var ama bizde beceriksizdik. Ama futbol çok güzel bir oyun, çakmak gibi şeyler gözden kaçabiliyor ama torpido da atılmamalı bu da olmamalı. Bunlar her stadyumda oluyor ama bunlar yaşanmamalı. İnsanların canı yanabiliyor. Allah korusunu göze gelebilir, bir şey olabilir. Penaltı pozisyonu ile ilgili olarak ben görmedim ama arkadaşlarım kesin penaltıydı diyor. Hakem görmedim diyor ama kesin görmeli, hakemler görmek için maça çıkmalı. Ama hakem kötü de yönetti demiyorum" açıklamasını yaptı.
"Farkı açmak istiyorduk onu da başardık"
Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, Galatasaray derbisi sonrası "Puan farkını açmak istiyorduk onu da başardık. Ankaragücü maçını da kazanarak ilk devreyi en iyi şekilde kapatmak istiyoruz" dedi.
"Kazanmak için çıkmıştık. İlk yarıda 2 gol de bulduk. İkinci yarı skorun verdiği rahatlıkla geriye çekildik ve bir gol yedik. Puan farkını açmak istiyorduk onu da başardık. Ankaragücü maçını da kazanarak ilk devreyi en iyi şekilde kapatmak istiyoruz. Ondan sonrada UEFA maçı var."
-
Polat'tan çirkinliğe ve hakeme öfke
Adnan Polat sahaya yabancı madde atan Fenerbahçe taraftarlarına sert tepki gösterdi. "Gerets'in başına yabancı madde geldi. Mondragon atılan maytaplar sonrası 45 dakika duymadan oynadı." diyen Polat hakeme de kızdı.
Derbi maçta Fenerbahçe'ye mağlup olan Galatasaray'ın başkan yardımcısı Adnan Polat, heyecanlı bir derbi olduğunu, ancak sonuçtan memnun olmadıklarını söyledi.
Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Polat, ikinci yarıda buldukları pozisyonlarla maçı kazanmaları gerektiğini belirterek, ''Bütün maç boyunca Fenerbahçe'den daha fazla pozisyon bulduk. Bu pozisyonları golle değerlendirseydik galip gelebilirdik. Ama olmadı. Fenerbahçe ilk yarıda olmayan pozisyonlardan gol çıkardı. Biz yüzde yüz gollük pozisyonları değerlendiremedik. Ama futbolun acımasızlığı burada. Daha çok maç var. Ben şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğumuza inanıyorum'' diye konuştu.
Fenerbahçe seyircisinin centilmence takımlarını desteklediğini ifade eden
Adnan Polat, ''50 bin kişilik taraftarın arasında 50 serseri ve kendini bilmezin yaptığı ölçü olamaz. Gerets'in başına yabancı madde geldi. Mondragon atılan maytaplar sonrası 45 dakika duymadan oynadı. Fenerbahçe yönetimi de bizi centilmence ağırladı'' dedi.
-''DERELİ'DEN DAHA CESUR OLMASINI BEKLERDİM''-
Adnan Polat, maçın hakemi Selçuk Dereli'yi de yönetiminden dolayı eleştirdi. Polat, Dereli'den daha cesur olmasını beklediğini dile getirerek,
''Lugano'nun Mondragon'a yaptığı hareket sarı karttı. Bu şekilde ikinci sarı karttan kırmızı kart olacaktı. Maçın 84. dakikasında Önder'in elle, kolla topu kesmesinin de penaltı olduğunu düşünüyorum. Artık futbol otoriteleri bu pozisyonları değerlendirir'' dedi.
-MOSTUROĞLU:''FARK ATANA 4 PUAN VERMİYORLAR''-
Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu ise Galatasaray karşısında her şeyden önce kazanmış olmanın önemli olduğunu vurgulayarak, ''Fark atana 4 puan vermiyorlar. Kazanma alışkanlığımızın devam etmesi önemli. İlk yarı için istediğimiz puan avantajını yakaladık'' derken, yaşanan şike iddiaları ile ilgili olarak ise sarı-lacivertli taraftarları kenetlenmeye çağırdı.