Milli Eğitim Bakanı: Süt konusunda herhangi bir zehirlenme yok. Bazı çocukların süte hassasiyeti olabilir. İnceliyoruz..
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Okul Sütü Programı kapsamında, Türkiye genelinde okullara ilk parti Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
dağıtımı yapıldı. Ancak çeşitli illerde dağıtılan sütlerden içen bazı öğrenciler rahatsızlanarak hastanelere kaldırıldı. Zehirlenme iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
açıklama yaptı. BAKAN AÇIKLAMA YAPTI: ZEHİRLENME DEĞİL HASSASİYET
Dinçer, 'Sütten kaynaklı herhangi bir zehirlenme yok. Olay çocukların süte hassasiyeti ile ilgili olabilir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
dağıtımı devam edecek. Olayla ilgili inceleme devam ediyor' şeklinde konuştu.
ARINÇ: ZEHİRLENME DEĞİL MEMNUNİYET VERİCİ
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ta yaptığı açıklamada; "Tabiî ki üzücü bir olay fakat bugün yapılan büyük faaliyeti gölgeleyecek kadar değil. Bakanlarımızın verdiği raporu açıklamak istiyorum. Çocuklarımızın buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu dağıtımdan önce de hijyen ve sağlık bakımından ön incelemeler yapılmıştır. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
alerjisi için öncelikli tedbir alınmış. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
alerjini, belki ilk defa kullanıldığında yada aşırı doz kullanıldığında görülebiliyor. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
alerjisine karşı da ailelerden muvafakat alınmış. Süte alerjisi olanlar öğretmene haber vermelidir şartı konulmuştur. Cereyan eden vakaların, bizimde takibimiz olan konuda besin zehirlenmesi konusunun olmadığı, aşırı gaz, ishal karın ağrısı olduğu ortaya çıkmıştır. Bu da memnuniyet vericidir. Biz de ilk başta acaba bir zehirlenme mi oldu diye endişe etmiştik." KARIN AĞRISI VE KUSMA ŞİKAYETİ
'Okul sütü programı' kapsamında ilköğretim okullarında bugün dağıtımına başlanan sütlerden içen 158 öğrenci rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Okul sütü programı' projesi kapsamında ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5'inci sınıfına kadar öğrencilere verilecek sütlerin dağıtımına bugün ülke genelinde başlandı. Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu başta olmak üzere bazı okullarda bu sabah dağıtılan sütlerden içen öğrencilerden bir kısmında bir süre sonra karın ağrısı, kusma ve ağrı şikayetleri başladı.
Şikayetler üzerine öğrenciler ambulanslar ve diğer araçlarla kentteki özel ve diğer hastanelere götürüldü. Rahatsızlanan çocuklara burada serum verilerek, gerekli tedaviler yapıldı. Rahatsızlanıp hastanelere götürülen 158 öğrenciden büyük bölümünün tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi. İşte okul sütü dağıtan firmalar
Okul sütü dağıtımı zehirlenme fiyaskosu ile başladı. Peki ihaleyi han gi firmalar kazanmıştı?
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ''Okul Sütü Programı'' kapsamında dün gerçekleştirilen ihalenin onaylandığı ifade edilmişti.
Açıklamada, 2012/2957 sayılı ''Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı'' ve Kararnameye ilişkin ''Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği''ne göre gerçekleştirilen projenin, ana sınıfından beşinci sınıfa kadar ilköğretim okulu öğrencilerini kapsadığı belirtildi. ÜRETİCİ DÜŞÜK FİYAT BASKISINDAN KURTARILACAK
Ülke genelinde 32 bin 574 okulda 5 gün süreyle dağıtılacak UHT sütün, 7 milyon 200 bin öğrenciye 200 mililitrelik kutular halinde ulaştırılacağına işaret edilen açıklamada, ''2012 yılı içinde yürütülecek proje, öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesi ile Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
içme alışkanlığının kazandırılmasını ve geliştirilmesini sağlayacak. Ayrıca, piyasada oluşacak Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
arzı fazlasının alınarak üreticiyi düşük fiyat baskısından korumayı amaçlıyor'' ifadesi kullanıldı. HANGİ FİRMALAR İHALE KAZANDI
Okul sütü ihalesinin toplam maliyeti 74 milyon 835 bin 884 lira ile Bakanlığın öngördüğü yaklaşık maliyetin 4 milyon 985 bin 454 lira altında gerçekleştiğine dikkati çekilen açıklamada, buna göre proje kapsamındaki okullarda Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
dağıtım uygulamasına en geç 2 Mayıs tarihinde başlanacağı bildirildi.
Açıklamada, Türkiye genelinde şartnameye uygun alım yapabilecek mevcut 17 firmanın katıldığı ihaleye, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 21/b maddesine göre bölgelere göre şirket ortaklığı şeklinde başvurular yapıldığı belirtildi. Açıklamaya göre, dün gerçekleştirilen ve onaylanan ihalede teklif veren şirketler bölgeler ve teklif tutarları şöyle: Firmanın adı ve ticaret unvanı Teklif verilen bölge Fiyat (200 ml.kutu)
-Pilot Ortak Yavuz Blok Bims İnş.Malz.Gıda Tic.
-Gülsan Gıda San.Tic.A.Ş. İç Anadolu
-Mar Tüketim Madde İhr. İth. San. Tic. A.Ş. Güneydoğu Anadolu 56 kuruş
-Mamsan Gıda San.ve Tic. A.Ş.
-Bakraç Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
ve Ürn.Üretim.Gıda Paz. A.Ş. İş Ortaklığı
-Pilot Ortak Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş.
-Sütaş Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Ürn. A.Ş. Marmara
-Danone Tikveşli Gıda ve İçec. San.Tic. A.Ş. Karadeniz 48 kuruş
-Tat Konserve San. A.Ş.
-Yörükler Dış Tic. A.Ş.
-Pilot Ortak Dimes Gıda San. Tic. A.Ş.
-Pınar Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Mam. San. A.Ş. Doğu Anadolu 53 kuruş
-Balkan Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Ürn. San. Tic. Ltd. Şti. Ege
-Pilot Ortak Yörükoğlu Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
ve Ürn. San. Tic.
-Güney Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
San.ve Gıda Mad. Tic. A.Ş. Akdeniz 51,5 kuruş
-Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş.
-Akbel Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Ürn. San. Tic. A.Ş.
02-05-2012, 20:59
ukkus
öğrencilerin sütten zehirlenmesi gayet normal.bakın yetkililer ne kadar güzel bilimsel açıklamalar yapıyor.hatta bu açıklamalar tıpta tez konusu dahi olabilir.neymiş efendim türk çocuklarının (denekler türk değil somaliliyse düzeltir özür dilerim) süte karşı alerjisi olduğu v.s.şeklinde ne yazıkki en yetkili ağızların beyanlarında görülmektedir.biz türk toplumu olarak bu güne kadar her canlının ilk yudumunda ana sütüyle tanışarak nasıl büyüdüysek bundan sonra da aynen devam edeceğiz.ancak burada durum çok farklı.eğitim sistemini yaz-boz tahtası yapan çocuğunu okula (ölüme) göndermeyene ceza uygulayan stoklarındaki günü geçmiş lüx marketlere satamayacağını anladığı bozk ürünleri hem de devlet (sözde ihalesiyle) satan ve bundan rant sağlayan şerefsizler ne diyor biliyormusunuz.bozuk olan sizin çocuklarınız.ürünlerimizi tahlile gönderdik.ancak tahlil sonuçları çıkıncaya kadar da bizim değerlndirmelerimiz olacak.rapora imza atacak kişilerin bizden taleplerini yattan-kattan başlamak üzere taleplerini değerlendirmeye alacağımızdan ve bu bozuk sütleri öğrencilere dağıttıran okul müdürlereni önüne harita koyarak ödüllendireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. helal olsun bu zihniyete.paşalarla uğraştıkları mesainin yarısını bu rantcılara harcasalar daha iyi olur herhalde.artık dokunulmaza da dokunun.
02-05-2012, 22:13
zekı62
SÜTÜÜÜ BOZUKLAR:8[1]::present:
Para için yavruları neymiiiişş ALERJİKK
03-05-2012, 01:02
hakan_77
bozuk sütten tarihi geçmiştir zehir olsaydı hepsi ölürdü
03-05-2012, 01:19
MUTAF
bu süt mevzusu ilk çıktıgında ailemle beraber tv izliyoruz. Başbakan açıklama yapıyor. süt dağıtıcaz bedava vs vs vs. ilk dedimki, zaten çocuklugumda bizlere ara sıra süt fındık verirlerdi. amma yerdik süperdi o gunler dedim. Ardında tabi olayın diğer yüzü aklıma geldi. bu işten birileri çok para kazanayım derken olan cocuklara olucak dedim. Bugun buda oldu.
Durmak yok yola devam...
03-05-2012, 01:52
ukkus
ölmek herşeyi çözecekse hemen ölelim.yeterki rantcılara dokunmayalım.dokunanın anında yandığı şu memlekette yine de diyarbakırlı kardeşlerim ilk olarak bu garabeti ortaya çıkaran mağdurlar olduğu için kendilerine en içten duygularla geçmiş olsun diyorum. merak etmesinler yargı bugün her şeyi (sözde yargılıyor kenan evrenin yaptığı gibi )zehirlenen çocuklar sadece sizdenmi.bu hükümet hepimizi öyle bir kucaklamışki ayrım yok bir szden-birbizden .kuzeyden güneye-doğudan batıya bu memleket hepimizin.ama bir szden birbizden.benim halkım inançlıdır.sonunakadar araştırıp bu sabileri zehirlemeyi göze alacak kadar para kazanma hıırsına kapılmış bir üst yönetici çeteyi bulup ortaya çıkarmaya ben buradan sayın yetkili T.C savcılarını suç duyrusu beyanı ile internet aracılığı ile göreve davet ediyorsam da takdir T.C adına-millet adına diye hüküm veren kararına saygımı sonsuza dek muhafaza edeceğim T.C. mahkemelerinin kararı olması adına kendi adıma maddi durumumun yetersiz olması. olayın toplumsal bir vaka olması ve de ileride ölümcül bir vak a hasıl olması durumunda suç unsurlarının yok edilmemesi bakımından sayın yetkili savcılarımı şu ana kadar olan internet yazışmaları beyanlarınadayanarak göreve davet ediyor olaylara derhal müdahil olmalarını arz ediyorum.saygılarımla.
03-05-2012, 11:00
aliharbiye
dün benim oğlana okulda içirmişler yine allahtan zehirlenmedide karnının ağırdığını söyledi, sütü ısıtmadan öğlece içiriyorlar çocuklara bence çok yanlış bir yöntem kesinlikle ısıtılarak çocuklara içirilmeli.
03-05-2012, 11:05
ASİL
Redhack süt dağıtan firmaların sitesini hackledi
RedHack korsan grubu, süt dağıtım ihalesini alan iki firmanın sitesini hackledi.
RedHack korsan grubu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okul sütü-Akıl küpü" adıyla başlattığı süt dağıtım projesinin ilk gününde yüzlerce ilköğretim öğrencisinin zehirlenmesini protesto etti. OKULLARA SÜT DAĞITAN 3 FİRMANIN SİTESİNİ HACKLEDİLER
Süt dağıtım ihalesini alan Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Gıda, Gülsan Gıda ve Pınar Süt'ün sitesini hackleyen Kızıl Korsanlar, ayrıca sol içerikli müziklerin hakim olduğu bir videoyu sosyal paylaşım sitesine yükledi.
03-05-2012, 12:20
osmann
çocukları okulda önce bir iştimaya çekip ellerini duvara bağlamışlar..ağızlarına huni sokup bir şişe sütü basmışlar içine...yavrucağızlar tıkana mıkana içmiş mecbur...
sonrada karın ağrısı.. hepsi hastaneye...
yukarıda yorum yapanların yazılarını okuyunca böyle bir sahne ile karşı karşıya olduğumuzu zannettim... sonra birde pencerenin yorumunu okudum...pencere dediğimiz arkadaş öğretmen...bizzat kendi dağıtmış. dağıtmadan önce alerji varmı yokmu form doldurtmuş vs. aileler içirmek istemiyorsa söyleyebilir. kasıt yok ama sanki kasıt varmış gibi yorum yazanların yorumlarını dikkate almamak en hayırlısı.....sadece yaygara koparmak gibi geliyor amaç... tabiki firma bozuk ürün vermişse yargının peşine düşmesi hesap sorması gerekir. ama bunu sırf muhalefet yapmak için malzeme yaparsan dikkate alınmaz gözden düşersin...
ayrıca bazı şeref ve haysiyet yoksunu sucuk satıcılarının sakatatlarla yaptıkları sucukları satmaları,bozuk peynircilerin peynirleri pazarda çatır çatır satmaları vedahi tüm pislik gıdaları satan hayasız mahlukatların ve buna (varsa) izin veren, göz yuman kurumların bu vesile ile yüzlerine tükürmek isterim...yarabbi şükür desinler...giyince 5 metreyi ne diyecekler acaba...
selametle...