allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın arkadaşlar
Printable View
allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın arkadaşlar
her keze iyi akşamlar.çok güzel ve uyarıcı bir konu yazılmış her kez kendi üzerine düşen payı almıştır sanırım..ben aldım en azından.............zamanın birinde genç bir adam varmış ve çok dost'ları olduğuna inanırmış ve hatta babasıyla bu konuda biraz tartışırmış<dostları için>babası demişki sana dostlarının yüzünü göstereyim.bir çuval ve onun içine yeni kesilmiş bir koyun koy.ve bunu sırtına alıp arkadaşının kapısına dayan.genç gidiyor arkadaşına gecenin bi yarısı ve kapıyı çalıyor.kapı açılıyor ve diyorki ben bi adam öldürdüm beni sakla sabaha kadar der demez kapı yüüzüne kapanıyor.ve diğer dostlarına gidiyor cevap aynı.eve babasının yanına dönüyor.babası diyor ki şimdide falancı kişiye git benim yolladığımı söyle diyor.genç gidiyor ve kapıyı çalıyor durumu anlatıyor ve kapıyı açan adam diyor ki yavaş konuş hemen gir içeri bi duyan olur.içeri giriyorlar.adamın arka bahçesinde lale bahçesi varmış hemen oraya bir çukur kazıp içine çuvalı atıyor üzerini örtüyor.neyse genç tşk..edip eve dönüyor babasına durumu anlatıyor.ertesi gün babası diyorki o adam şu anda pazarda git ona milletin içinde tokat at diyor.genç gidiyor ve adama tokat atıyor,1 vuruyor 2 vuruyor adamda çıt yok.sonra 3.vurmasında adam gencin kulağına eğiliyor ve diyor ki..BİZ BİR KAÇ TOKATA LALE BAHÇESİNİ BOZMAYIZ..genç orada anlıyor dostluk ne demek........saygılar ..
paylaşım için çok teşekkürler..