Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Printable View
AMACI
Nüfusumuzun büyük bir kısmını oluşturan kadınlarımızın boş zamanlarını değerlendirmeleri, unutulmaya yüz tutmuş çok eski el sanatı olan iğne oyacılığının yeniden canlandırılması, tanıtımı ve pazarlanmasını, kadınlarımızın ve genç kızlarımızın aile bütçesine katkıda bulunmalarını sağlamaktır.
UYGULAMA YERLERİ
Nallıhan Halk Eğitim Merkezi
PROJE FİNANSMANI
Nallıhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
İSTİHDAM
Nallıhan İlçesinde yaklaşık 300 kursiyere bu şekilde istihdam oluşturulmaktadır.
SONUÇ
Nallıhan İlçe merkezinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün koordinesi ile uygulanması planlanan iğne oyacılığında; 300 kursiyere bir ayda 20 iş günü çalışacağı göz önünde bulundurularak bir kursiyere yıllık toplam 796.000.000 TL. aylık bir kursiyere 66.330.000 TL. gelir sağlanacaktır.
Fakir ve dar gelirli ailelerin gelir kaynağı olacak büyük şehirlere göçün önlenmesi ve aile bütçesine katkıda bulunarak boş zamanların etkin ve verimli bir şekilde değerlendirileceği anlaşılmaktadır.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
El sanatları alanında Nallıhan’da 19. yüzyıldan itibaren hemen her evde bayanlarca dokunan ipek işlemeli iğne oyaları, yine 19. yüzyıldan itibaren ortaya çıkan ve mekikli dokuma tezgahlarında bayanlarca dokunan kumaşlar ilk sırada yer almaktadır.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
işte benim memleketim soner abi emeğine sağlık
Super yerler gercekten
güzel yerler bilgi için teşekürler