Yukarıdaki örneklerde sizin benden istemiş oldugunuz dagılıma göre yapılmıştır
Alıntı:
Evim 3 katlıdır ve katlar arası dağılım ise şu şekilde olacaktır.
1.) 3'ncü katta tek bir odaya yayın gidecektir.
2.) 2'nci katta toplamda 4 odaya yayın gidecektir.
3.) 1'nci katta tek bir odaya yayın gidecektir.
22-12-2012, 18:11
ibrahimozbay
Aşağıya eklediğim resme dikkatlice bir bakar mısınız.? Ben anladığım kadarıyla çizmeye çalıştım. Umarım doğru çizmişimdir. Hata var ise söylerseniz sevinirim.
Resim Link.: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Dosya Link.: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
22-12-2012, 18:31
Editor
Alıntı:
ibrahimozbay Nickli Üyeden Alıntı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Aşağıya eklediğim resme dikkatlice bir bakar mısınız.? Ben anladığım kadarıyla çizmeye çalıştım. Umarım doğru çizmişimdir. Hata var ise söylerseniz sevinirim.
Resim Link.: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Dosya Link.: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Hata yok ama siz kat 2 ye 4 tane yayın vermek istemiyormusunuz? kat 2 ye 4 adet yayın nasıl vereceksiniz.
22-12-2012, 18:34
ibrahimozbay
Alıntı:
Editör Nickli Üyeden Alıntı
Hata yok ama siz kat 2 ye 4 tane yayın vermek istemiyormusunuz? kat 2 ye 4 adet yayın nasıl vereceksiniz.
Yanlış anlama olmasın diye tekrar söylemek istiyorum. Kat2 deki 4 odaya bu 3 çanaktan gelen yayını ayrı ayrı dağıtacağım. Her odaya birer kablo inecek. Bu noktada sanırım bir eksiklik oldu galiba..Bunu bu şemaya göre nasıl beceririz..?
Yanlış anlama olmasın diye tekrar söylemek istiyorum. Kat2 deki 4 odaya bu 3 çanaktan gelen yayını ayrı ayrı dağıtacağım. Her odaya birer kablo inecek. Bu noktada sanırım bir eksiklik oldu galiba..Bunu bu şemaya göre nasıl beceririz..?
Sanırım şimdi oldu. Aşağıdaki linke bakıp dönüş yapar mısınız..?
22-12-2012, 18:56
Admin
Olmamış kat2 den uydu bölücüye verdiginiz yayının receiver cıkısı olması lazım size 2 bölücü lazım tek değil
22-12-2012, 19:35
Volkan
arkadaşım bak aşağıda şemasını da çizdim burda da ayrıntılı açıklıyorum..
İlk olarak 4 adet disegc in canak uçalarına sıra ile uyduları bağlıyorsun. burda dikkaet etmen gereken her disegcte aynı uca aynı uydudan gelen kabloyu bağla.
Örnek vermek gerekirse
Dsegc 1 : 1 ucunda Turksat 2 ucunda hot bird 3 ucunda astra olsun diğer 3 disegcte aynı bağlantıyı yap.
işin asıl bağlantı yönüne gelelim. Şimdi 1 ve 3 dairede tek uydu olduğu için bunları direk disegc in receiver cıkışına bağla işlem tamam.
geelim 2 kara. burda öenmli olan bu dairece 4 yayın izlemekmi istiyorsun yoksa bu kattan catıya 4 adet kablomu cıkıyor. varsayalım catıya 4 adet kablo cıkıyor bu kabloların hangi odaya gittiğini biliyorsan hangi odada receiver varsa o kabloları disegc bağla 2 gereiye kalan iki kablo catıda boşta durur. oda değiştirmek istersen o odanın kablosunu diğer boşaltığın odanın kablosunun yerine taklar kullanırsın..
Gelelim 2 kata tek kablo gidiyorsa burda senin işini bölücü falan görmez uyduyu öyle siplittırla falan bölemezsın. yada 2 kata 2 kablo gidiyor bu kabloların sonlandığı odadan diğer odalara bağlantı var ise aynı kablo üzerinde 2 uydu cihazı çalıştıramazsın. hangi odaya geçiş varsa o oadaya cihazı taşırsın...
burda sen bağlantıları inceleyıp yazarsan sana daha net cevap verebilirim. özellikle 2 kata kaç tane kablo geliyor bunu belirtmen gerekiyor.
22-12-2012, 21:38
ibrahimozbay
Alıntı:
Volkan Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşım bak aşağıda şemasını da çizdim burda da ayrıntılı açıklıyorum..
İlk olarak 4 adet disegc in canak uçalarına sıra ile uyduları bağlıyorsun. burda dikkaet etmen gereken her disegcte aynı uca aynı uydudan gelen kabloyu bağla.
Örnek vermek gerekirse
Dsegc 1 : 1 ucunda Turksat 2 ucunda hot bird 3 ucunda astra olsun diğer 3 disegcte aynı bağlantıyı yap.
işin asıl bağlantı yönüne gelelim. Şimdi 1 ve 3 dairede tek uydu olduğu için bunları direk disegc in receiver cıkışına bağla işlem tamam.
geelim 2 kara. burda öenmli olan bu dairece 4 yayın izlemekmi istiyorsun yoksa bu kattan catıya 4 adet kablomu cıkıyor. varsayalım catıya 4 adet kablo cıkıyor bu kabloların hangi odaya gittiğini biliyorsan hangi odada receiver varsa o kabloları disegc bağla 2 gereiye kalan iki kablo catıda boşta durur. oda değiştirmek istersen o odanın kablosunu diğer boşaltığın odanın kablosunun yerine taklar kullanırsın..
Gelelim 2 kata tek kablo gidiyorsa burda senin işini bölücü falan görmez uyduyu öyle siplittırla falan bölemezsın. yada 2 kata 2 kablo gidiyor bu kabloların sonlandığı odadan diğer odalara bağlantı var ise aynı kablo üzerinde 2 uydu cihazı çalıştıramazsın. hangi odaya geçiş varsa o oadaya cihazı taşırsın...
burda sen bağlantıları inceleyıp yazarsan sana daha net cevap verebilirim. özellikle 2 kata kaç tane kablo geliyor bunu belirtmen gerekiyor.
Dediğin gibi 1 ve 3'ncü katlar için sıkıntı yok. Kat2 den ise çatıya 4 adet kablo çıkıyor. 4 adet odanın her birinden çatıya kablo çıkıyor. 2 odada uydu alıcı cihazı mevcuttur. diğer 2 odada ise kablo var ama cihaz yok. Fakat o odalarda yayın seyretmek istediğimizde uydu cihazını ve televizyonu oraya koyup kabloyu cihaza taktığımızda her 3 çanaktan gelen yayınları izliyorduk. Umarım soruna cevap verebilmişimdir.