arkadaşın bulunduğu mevkide astra 90 lık çnakla çekermi bilmeme ama benim bulunduğum bölgede en az 120 cm lik çanak gerekio 120 cm likte bile sinyaller düşük. Ayrıca bu tek çanakta bir kaçuydu alma işinede gelince bende tek çanaktan 2 uydu alıyorum Hotdbird ve Sirius remi de aşağıda. bu şekilde daha profesyonle uğraşmak isteyen arkadaşlar kendileri geliştirerek tek çanaktan daha fazla yararlanabilirler. bizim ki burda sadece bir yönlendirme be bilgi vermek. hadi kolay gelsin. (Çanak Hortbird uydusuna sabittir.)
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
16-12-2008, 16:02
samedemre
paylşm için sağol
14-03-2011, 13:55
DR Mekanik
Arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim. İzmir'den HOTBIRD merkezli 90 lık parabol çanak kullanıyorum.Yanına ASTRA (19.2 E) aparat yardımı ile takmayı düşündüm. Lakin bu sayfada yapılan araştırmalar sonunda kafam biraz karıştı. ASTRA uydusunun çekim alanları
adresinden anladığım kadarı ile 90 lık çanak ile belirli uydular çekebiliyor (özellikle 1KR ve 1L). Şimdi sormak istediğim soru şu;
Bu gösterilen harita teorikte çekme mi oluyor? Çünkü arkadaşların tartışmasından anladığım kadarı ile bu İzmir'den 90 lık çanak ile verim alınmadığı söylendi. Bende boşu boşuna uğraşmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...
24-03-2011, 19:50
hakuna
bi gün bende yapıcam bunu çok iyi yaa :)
24-03-2011, 20:24
bymmx123
sağol
24-03-2011, 20:37
HD_digital_52
daha güzel canak resimleri eklenebilirburaya
24-03-2011, 23:57
medcezir75
Arkadaşlar yer adana, uydu merkezi astra 19.2. Astar 1H Zdf baketi rahatlıkla izliyorum... Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
25-03-2011, 00:10
cafi
Alıntı:
DR Mekanik Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim. İzmir'den HOTBIRD merkezli 90 lık parabol çanak kullanıyorum.Yanına ASTRA (19.2 E) aparat yardımı ile takmayı düşündüm. Lakin bu sayfada yapılan araştırmalar sonunda kafam biraz karıştı. ASTRA uydusunun çekim alanları
adresinden anladığım kadarı ile 90 lık çanak ile belirli uydular çekebiliyor (özellikle 1KR ve 1L). Şimdi sormak istediğim soru şu;
Bu gösterilen harita teorikte çekme mi oluyor? Çünkü arkadaşların tartışmasından anladığım kadarı ile bu İzmir'den 90 lık çanak ile verim alınmadığı söylendi. Bende boşu boşuna uğraşmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...
astra 19w izmirden 90 lık çanak ile birkaç tp haricinde çok rahat alırsın merkez astra olursa aparat ile 13w 7w 5w uydularını alma şansın var gecen hafta 120 lik çanak ile bu ayarları arkadaşıma yaptık uğraşılırsa 90 lık ile de almak mümkün