@hüseyin, şu yazdıklarınıza bakınca, ne kadar sorumsuz ve seviyesiz biri olduğunuzu göstermiş oldunuz.
Mesajımda sizin nick'inize yer verdim mi, beni hedef alarak yazıyorsunuz ?
Okuduğum mesajlara nick belirtmeden kendi görüşümü yazmam en doğal hakkımdır. Var mı benim mesajımda sizin nick'iniz ? E öyleyse ??? Siz de nick'e yer vermeden kendi görüşünüzü yazabilirdiniz. Yazamadığınıza göre, demek ki, saplantılısınız. Yani fikir üretmek yerine kavga etme yolunu seçiyorsunuz.
Öncelikle forumlarda açık aland yazıyorsanız, senli benli değil, sizli bizli hitap etmesini öğrenmelisiniz.
Ama yine de yazdıklarına tek tek yanıt vereyim;
* Hakkı teslim etmenin adı, ne zamandan beridir yalakalık oluyor ?
* Ben tanımadığım insanlara nankör demiyorum. Yazılan içeriklere nankörlük diyorum. Bilmem aradaki farkı anlayabildiniz mi ? Eğer anlayamadıysanız, cahillik, ahmaklık edersiniz.
* İşte İnternet'in güzelliği de burada... Sizin gibi cühelanın yazdıklarını taa Tataristan'dan okuyabiliyorum, kendi görüşümü yazıyorum. Buradaki çirkini yazıyorum ki, ülkemizdeki güzellikleri görüp anlayabilesiniz diye...
* Tabi ki, ekmek paramı kazanmak için Tataristan'dayım. Siz de memleketinizde oturup göbeğinizi kaşıyacağınıza, çalışmak için dünyaya açılın da, dünya görüşünüz artsın. Virüs nedeniyle evlere kapandık ta, yazdıklarınızdan dolayı, ülkemizde sizin gibi sütlaç beyinlilerden haberimiz oldu.
* Tataristan'da yaşamanın neresi çelişki olsun. Ekmeğin kazanılabildiği her yerde insanlar yaşar. Asıl çelişki, çaba göstermemektir.
* İşte sizin( yalnızca siz diyeyim de başka üyeler alınmasın ) gibi, sütlaç beyinliler anlasın diye, böyle karantina günlerinde Tataristan'dan mesaj yazıyorum ki, ülkemizin kıymetini anla diye... Yalnız bir tabirin tam da yerinde olmuş. Şu sıra burada her mahallede ölüler cirit atıyor. Ama çöplüklerde değil. Yakmaya götürüyorlar.
* İşte burada yaşanan trajik rezillikleri gör de anla diye yazdım ama, anlayacağına, "ne işin var orda?" diye soruyorsun. Demek ki, ben burada ne yazsam boş, çünkü trajediyi ve rezilliği anlamayacaksınız. Ya da bana ne Tataristan'dan diyeceksiniz. E normal bir yerde sizin gibi zihniyetler ne de olsa dünyadan kopuk yaşıyorsunuz. Umarım şimdi çelişkiyi anlayabilmişsinizdir ?
* Ben 58 yaşındayım. Devletten emekliyim. Elektronik yüksek mühendisim. Yurtdışında bir üniversitede mesleğimde çalışmaktayım. Aynı zamanda uydu hobiseverim. Ben de hiç bir kurumdan yardım istemedim. Yalakalık yapmadım. Askerliğimi de son gününe kadar yaptım. Primlerimi ödedim, emekli oldum.
* Yükümlülüklerimi yerine getirdim, öyleyse nankör değilim demek değildir. Yani sorumlu bir vatandaş gibi yazmalısınız. Sizin yazdığınız gibi, ver allahım ver, hükümet düşmanlığı yapmak demek değildir. İki - üç mesajınızda, hep öküz altında buzağı arar tarzda şeyler yazıyorsunuz ! Var mı bir tespitiniz ? Varsa tespitlerinizi yazım da okuyalım ? Tespitiniz yoksa, ya eyyam yapmayacaksınız ya da eleştiriye tahammül göstereceksiniz. Yani hakkı teslim etmenin neresi yalakalık ?
Hasılı hasılı kelam; yazdıklarınıza tek tek yanıt verince epeyce uzun bir mesaj oldu. Ben de size aynı temennilerde bulunacağım. Bu sinir ve hırsla devlete, hükümete ideolojik bir sapkınlıkla düşmanlık etmeye devam ederseniz, kendinize zarar verirsiniz.
Yapmayın böyle... Yukarıda allah var ve herşeyi görüyor.