ben enflasyonun düstügüne inanmiyorum enflasyon sadece zengine düsüyor fekire hayir saygilarla
Printable View
ben enflasyonun düstügüne inanmiyorum enflasyon sadece zengine düsüyor fekire hayir saygilarla
evet enflayon düştü!!!!!!!!! üniversite de iibf de okuyanlar iyi bilirler. iki yönlü maliye politikası vardır, ya enflasyonu tetiklersiniz üretim artar boylece kısmi olarak üretim artışına bağlı istihdam artar, yada istihdamdan taviz verrsinzi cari açığınız buyur istihdam düşer ama alım gücü yeterli olmadığı için enflasyon düşer. iki ekonımi politikasında da alım gücü düşer, karşılşama yapıldığında cari açığa bakmak zorunda kalırsınz. arkadaşlar, onca kit yıllık karına ozel sektore peşkeş çeklmesine karşın butçe açığı ve cari açık oranları giderek buyudu, akp iktidara geldiğinden beri dış borç artışında 125 milyar dolarlık artış var. enflasyonun rakamsal olarak duşmesi sizi yanıltmasın....aranızda sosyete kişiler dışında hanginizin alım gucu arttı ona bakın....turkiye son 5 yılda ithal urunlerin cenneti oldu zaten cari açığın bu denli buyumesinde yerli sanayinin ithal urunler karşısında ezik kalmasıdır... ekonomi buyuyo diyenler için de yanıt budur... ekonominin buyumesi bağlamında piyasa da ki ithal urunleri de hesaplamaya katar ve cari harcamalar bunyesinde hesaplarsanız ekonıominin sunni bir şekilde buyuduüunu gorursunuz... oysa giden ve gelecek olan geleceğimiz ve ne yazıkki çok uzak olmayan bi tarihte patlak vericek yeni krizdir
evet önce bu anket için teşekkürler bu ankete katılacak olanların herşeyden önce Türkiyede yaşaması gerekli birde GEÇMİŞ HÜKÜMETLERDEDE BU ÜLKEDE YAŞAMIŞ OLMALI KURU KURU DÜŞTÜ DEMEKLE OLMUYOR,BURADA YAŞAMI TENEFFÜS EDİLMELİ ben bu ülkede yaşayan bir öğretmenim akşama kadar problemli öğrencilerle uğraşıyorum 25 yıllık bir öğretmenim,çocukların problemi anne baba kavgası ,nedenide para yani babanın bir işinin olmaması yada parasının yetmemesi çocuğuna istediğini alamaması..evet geçimsizlik had safhada eskiye nazaran....acaba enflasyon rakamları na imiş bir araştırmalı....cevredeki insanlara bakmalı...
vatandaşın aldıkları çıkıyor
vatandaşın sattıkları düşüyor
Ben enflasyon hesabını bilmem fakat paramın alım gücü bir yıl önceye dörtte bir oranında düştü. Çalışanlar ve emekliler maalesef 5 yıl vadeli kredilerle hayatlarını sürdürmektedirler.
ne düşmesi yaa millet borç içinde yüzüyor. Azalan birşey yok. Enflasyon rakamlarda azalmış olabilir AMA Hala herşey aynı
katılamak elde değilAlıntı:
memura verilen zamlar ortada
asgari ücrete yapılan zamlar ortada
birde petrole ve doğalgaza yapılan zamlarda ortada bu nasıl oluyorda düşüyor anlamadım anlayan varsa bana bi izah etsin
Gercekten bazı dengeler öyle anlatılmazki bizlere enflasyonda halkın almadıgı seylerden bahsediliyor onlar öne sürülüyor .Alıntı:
Geçen yıl bizim bölgede ekmek 18 kuruş iken şimdi ise 50 kuruş yani eski para 500 bin lira bunun enflaston oranını kim hesaplayacak ben artık sasırdım 2 cocuklu bir aile gunde en az 7 tane ekmek tuketse en az 3.5 ytl ekmek parası ayda 100 ytl yapar. asgari ücret zaten ne kadarki:(
bende acizane bir şeyler yazayım evet Türkiyede enflasyon düştü diyorlar ama nasıl düşmüş olabilirki emeklinin hali belli,asgari ücretliye bakan yok haydi araştırma yapalım dar gelirli mahallelerde araştır kardeşim fakir olan zaten fakir dar gelirli olan kardeşim aceba ekmekten başka ne alabiliyor asgari ücretli ona keza daha bu örnekler çok sadece ikisi yeterde artar bile.kelkemal