Bende tiryaki sayılır derecede içiyorum bırakmak için herşey iradede bitiyor,:hat:
gerisi boş.
Printable View
Bende tiryaki sayılır derecede içiyorum bırakmak için herşey iradede bitiyor,:hat:
gerisi boş.
en çok dikkatimi çeken sigara paketinin üzerinde sigara öldürür yazar fakat nedense herkeste o yazıya baka baka içer:)
yasakları çiğnemeyi seviyoruz sanırım
Sigarayı bıraktıktan sonra insan vücudunda şu değişiklikler olur---Alıntı:
20 Dakika sonra:Kan basıcı ve kalp hızı normale döner.Eller ve ayaklar,dolaşım normale döndüğü için ısınmaya başlar.
8 Saat sonra:Kanda oksijen düzeyi normale döner.Kalp krizi riski düşmeye başlar.
24 Saat sonra:Karbonmonoksit(egzoz gazı)vücuttan atılır.
Akciğerlerdeki balgam ve diğer birikimler temizlenmeye başlar.
48 Saat sonra: Nikotin vücutta artık saptanmaz.Tat ve koku alma duusu artmıştır.
72 Saat sonra solunum yolları gevşediği için nefes almak kolaylaşır.Vücut enerjisi artar.
2-12 Hafta sonra dolaşım bütün vücutta düzelir.Yürümek kolaylaşır.
3-9 Ay sonra:Öksürük,nefes darlığı düzelir.Akciğer işlevi yüzde 5-10 oranında artar.
5 Yıl sonra:Kalp krizi riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner.
10 Yıl Sonra:Akciğer kanseri riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner.
Kalp krizi riski hiç sigara içmemiş biri ile eşit olur.
:45:
Paylaşım için teşekkürler..
başta irade vede kafada bitirecen olayı gerisi boş, :45:
irade meselesi...iradesi olan bırakır...iradesiz insan bırakamaz..ilaç vs fasa fiso
sigara içenleri dövelim benden başlayabilirsiniz
1,5 yıl içmedim 1 dal içtim bişi anlamadım tadını alasıya kadar içtim
uzun süre içtikten sonra tekrar biraktım yaklaşık 3ay içmedim
sonra 1 dal içtim tat alamadım gine içtim
şuanda içiyorum bırakacagım ama ne zaman bilmiyorum devamlı erteliyorum
bu bırakmalarımda hiç bir şey kullanmadım ama 15 gün bboyunca sürekli kafam agrıyordu ve canım hiçbir şey yapmak istemiyordu
azaltarak bırakma olasılıgı sıfır bence bırakmanın tek yolu birden bırakacaksın
bıraktıktan sonra içmeye başladıgımda tat almaya kadar içtigim için canım cekmeye başladı cogu insan bırakalı şukadar oldu ama hala uzakta içen kişiden etkilendigini söylüyorlar
bende bunların hiç biri olmadı yanımda pavur pavur sigara içseler dahi canım cekmiyor
1 aydan sonra kapalı alanda içildiginde bir gün sonra oraya girdigim de midem bılanıyor
şu anda ne mide bılantısı nede bir şey var içtigimden dolayı uzun oldu ama benim yaşadıklarım bunlardan ibaret saygı ve sevgiler
hiç kullanmadım . kullanmayıda istemem.
arkadaşlar sigarayı bırakmak için irade lazım, artık içmiyecem deyip, artık içmesen bu iş bu kadar ama bu sigara bırakma maddeleri okuyan yine sigaraya devam edecek madde çok. kısa yoldan serkan hocam gibi inşallah artık hayatta içmez darısı içenlerin başına, bırakacam dedi kaç yıldır artık içmiyor. ohhh ne ala....