şanlı padişahın mekanı cennet olsun...
Printable View
şanlı padişahın mekanı cennet olsun...
mekanı cennet olsun...
Selam herkeze
sene 1960 tan önce Fatihte ikamet ediyoruz.Meshur at pazari.oradan arka sokaga tasiniyoruz ilk okulda Seyhülislam hayri efendi ilk okulu.Hemen fatih caminin medreselerinin dibinde meshur carsamba pazarinin kuruldugu sokaklardan biri.Bizim ilk okulun bir ilerisindede aksam seddin ilk okulu Fatih cami avlusu simdiki gibi cim ve agaclikli degil.O zamanlar tranvaylar var tranvaylarin tarafina bakan cami avlusunda ramazanda top patlatirlardi ramazan topu hemen dibindede eski meshur fatih güres kulübü
Fatihin türbesinin giris kapisinin yakin kismindaki üc mü yoksa dörtmü ulu cinarlar vardi ben birinci cinarin dibinde gazoz satardim25 kurus 15 kurusa alirdim buzun üzerinde onlara yer yapar carsamba pazarinin oldugu günler soguk satardim o sicak yaz günlrinde O zamanlar tas olan bahcenin birde toprak kismi vardi simdi agaclandirilmis o zamanlar orada top oynardikbüyüklerde oynardi.O zamnlarin ligde top oynayanlarda geli orada oynerdi Vefali abdulmetin karagümrükten emin abiler gibi.Birde topumuz kactimi leyla diye bir kadinin babasi toplarimizi keserdi
Hey gidi günler hey.Ramazanda Teravih namazlarini kildigimiz o ortadaki yüksek yerin arka sol basinda hep o rayi erken gider kapardim.
Bana ilk okul caglarimi bu kadar zaman sonra hatirlatan kardesime sonsuz tesekkürler.
O tarihlerdeki bir olayida size anlatayim.Bir gece sarhosun biri geliyor.Ve fatih baba biktim bu dünyadan benide al diyor ve oracikta ruhunu teslim ediyor.Cenaze namazi ertesi günü kaldirildi.Bu gercek oldi Basta yazdigim tarihlerde fatihli olanlar bu olayi bilirler.
Sarachane basindaki belediye binasina gelince fatih camiini görürsünüz.Eskiden orada meshur sinemalar in oldugu yerin arkasinda top sahasi vardi itfayenin tabi simdi hepsi mazi oldu.
Şanına yakışır bir türbe olmuş..
inanıyorum ki ahiretteki yeri bundan daha da güzeldir.
nur içinde yatsın..
paylaşım için teşekkürler..
en çok üzüldüğüm kaç kez istanbula fatihe gittim bir türbesine gidip dua etmek nasip olmadı