Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Printable View
arkadaşım sağında diyorsun da nasıl?. Doğuya doğru sağında mı batıya doğru sağında mı? Bu astra kaç derece 19,2 mi. Hodbird 13 olduğuna göre eğer bu da 19,2 ise yani türksata doğru yani doğuya doru sağında öyle mi?Alıntı:
elektrikcim;201[LEFT Nickli Üyeden Alıntı
teşekkürler
Arkadaşım çanağın arkasında durduğunda astra19, hotbird uydusunun solumda kalır.Ama
Astraya takacağın lnb aparatta sağ tarafa takılr(hotbird veya sirus merkez uydu ise)Astra lnb si ile aparattaki hotbird lnb si arasında 4-5 parmak mesafe olsun.Piyasadaki standart 3lü aparatlardan kullanıyorsan merkez uydu olarak ya astrayı ya da sirüsu al.Hotbir uydusunu merkez alırsan aparatın bir tarafı sabit olduğu için ayarlamakta zorlanabilirsin,tabi birazda senin marifetine kalmış.Ayrıca senin konumun Adana astra içim durumunu zorlaştırabilir...
Bende bu şekilde seyrediyorum.3 çanağım var 5 uydum var.hotbirt çanağım ile hem hotbirt hem sirius hemde eutelsatw3 seyrediyorum...ayrıca 5 uydu derken sade bunlar değil tabi hispasat ve türksatta var.yakın bir zamanda telstar 12 yide ekliyeceğim.
Merhaba arkadaşlar bende 95 lik ofset Gurindig çanak 3 LNB var hordbird,eutelsatw3,sirüs ayarladım fakat sirüs ayarlarken eutelsatw3,de sinyal aldı bende kaçıntı diye önemsemedim ama uyduyu kurdu.
Dama çıktım 3.cü LNB yi söktüm şu an 2 LNB ile hordbird,eutelsatw3,sirüs alıyorum tesadüf oldu. saygılar
mhaluksen üstad astra uydusu için çanağın arkasından baktığında sağına dogru 1-2 cm çanağı çevirerek biraz aşağı doğru indir, sinyali yakaladığında çangı sabitle . hıtbord ün batısına doğru çevireceksin.Alıntı:
ben adanadan 90 lık parbol çanak ile 300 kanal alıyorum.
kolay gelsin
Aynı anda Tek çanak ve tek LNB ile Eutelsat W3 ve Sirius 2_3 uydularını sorunsuz alıyorum.Önemli olan ince ayarı yapabilmek ( Sizin marifetinize kalıyor ).Eutelsat W3 uydusunu bulunca çanağı yarım santimden daha az sağa çevirmek yeterli
Ben tek çanakla hotbird seyrediyorum arapsat tand sinyal geliyor ama kanal taratınca hotbirddeki kanallar geliyor ve frekanslarıda aynı??