işin komik tarafıda Felah kelimesnin tercüme edilmemesi !
Evet baskı ile hiç bir şey olmuyor
Printable View
işin komik tarafıda Felah kelimesnin tercüme edilmemesi !
Evet baskı ile hiç bir şey olmuyor
Zülkarneyn (a.s.) ordusuyla gece giderken, ordusuna;
- Ayağınıza takılan şeyleri toplayın … diye emir verir.
Ordu bu emri duyunca içlerinden bir gurup ;
- Çok yürüdük , çok yorgunuz. Gece vakti bir de ayağımıza takılan şeyleri toplayarak boşuna ağırlık mı yapalım ? Hiçbir şey toplamıyacağız .. diyerek , birşey toplamıyorlar.
İkinci gurup ise ;
- Madem komutanımız emretti, birazcık toplayıp emre muhalefet etmeyelim, zira ordunun komutanına itaati gerektir diyerek; biraz topluyorlar.
Üçüncü gurup ise;
- Komutanımız birşeyi boşuna emretmez, muhakkak bildiği birşey , bir hikmet vardır … diyerek abalarını ağzına kadar hınca hınç doldururlar.
Sabah olunca birde bakarlar ki geçtikleri yerler bir altın madeni ve ayaklarına takılanların altın olduğunu anlayınca; hiç almayan birinci gurup;
- Ah niçin almadık ! Hiç değilse bir parça alsaydık ! Komutanımızı niye dinlemedik, keşke alabilseydik… diye pişman oluyorlar.
Az alan ikinci gurup ise ;
- Ah ne olaydı biraz daha alsaydık. Ceplerimizi abalarımızı hınca hınç doldursaydık.. diye kendi kendilerine sitem ediyorlardı.
Çok alan üçüncü gurup ise;
- Keşke gereksiz, lüzumu olmayan eşyalarımı atsaydım da , daha çok toplasaydım. Herşeyimiz doldursaydık daha fazla alsaydık… diyerek fazla almalarına rağmen üzülüyorlar.
İŞTE BU MİSALDE OLDUĞU GİBİ, AHİRETTE BÜTÜN İNSANLAR DA BUNUN GİBİ AĞITLARDA BULUNACAK…
Kafir olan ;
- Keşke iman etseydik , keşke inansaydık ta hiç olmazsa Cehenneme girdikten sonra iman etmemiz sonucunsa Cennete girseydik, ebedi cehennemden kurtulsaydık..der.
Mümin fakat az sevabı olan ,
- Keşke biraz daha sevap işleseydim de , biraz daha ikrama mazhar olsaydım..der.
Çok sevabı olan mümin ise ,
- Ah ne olaydı da makamımı biraz daha yükseltecek, bir vakit namaz daha kılsaydım, biraz daha sadaka verseydim, oruç tutsaydım, ne olurdu biraz daha sevap işleyecek ameller yapsaydım..der.
RABBİM BU MİSALLERDEN DERS ALAN KULLARINDAN EYLESİN…. AMİN
ürperdi içim cabbari..
cabbari arkadaşım eline gönlüne sağlık çok önemli bir konuyu açıkladın çoğumuz bilmez ayrıntısıyla vede verdiğin diğer hikayede çok anlamlı.ALLAH razı olsun ve ayrıca bu konuya mesaj yazan arkadaşlarında yüreğine sağlık. Demekki bu millet her hürlü hainlerin içinde kimisi dağda, kimisi yanı başımızda, kimiside seçilmiş yukarıda ne olursa olsun asla sırtı yere gelmez .YÜCE ALLAH'ım da bu millete zeval vermesin ve acılar yaşatmasın.
Paylaşım Için Sagol Kardeş Okuyunca Sanki O Günleri Yaşadım Içim ürperdi Allah O Günleri Bu Millete Yaşatanlara Cennet Yüzü Göstermez Inşallah şükürkü Soyları Kesildi
:wave:
bence......
kürtlerin dilini yasaklamak...
başörtüsü yasağını hararetle savunmak...
demokrasiyi keşfetmemek.......vs.vs.
tüm yasakçı mantık...
ismet inönü avanesinin yaptığı zulümle eş değerdir...
güya, biz vatanı kurtarmıştık...
güya, gavurları yenmiştik.......
güya,kurtuluş savaşında,yurdumuzu şehit kanlarıyla sulamıştık..
tüm bunlar ezanın türkçe okutulması için miydi..?
bir ülke, bir ül***i fethedince,işgal edince...oranın taşını toprağını kendi üklesine götürmez arkadaşlar..ne yapar..?
kendi gibi düşünen yöneticileri atar o memlekete...
bizde de satılmış beyinler...kendi üklesine yabancı iktidarlar bu işi yapmıştır......
adı bizden olan..."yerli gavurcuklarınızı" bu millet çoookkk gördü ne yazıkk....!!!
zalimler için...yaşasın cehennem...!!!