bu dediğin imkansız ama sadece sirrus uydusu için aparat taktığında ince ayar yaparak Eutelsat W3A ve sirrus uydusunu 2 sini bir arada izleyebilirsin
Printable View
bu dediğin imkansız ama sadece sirrus uydusu için aparat taktığında ince ayar yaparak Eutelsat W3A ve sirrus uydusunu 2 sini bir arada izleyebilirsin
ustam bende astra odaklı çanak antenimde taktığım aparatla , astra + hortbird + siriüs izliyorum. eutelsat 16 yı da izleyebilirmiyim ayarda değişiklik yapsam. eutelsat 16 uydusu aparat takılması baz aldığımızda astra ile hortbird in arasında kalıyor sanırım.. o aradan eutwlsat 16 çıkarmı acaba?
imkansiz tek lnb ve uzak uydular 3 uydu kaRDEş sen aynı tp olan 3 uydudaki kanal alıyormuş sanıyorsun kardeş
şekerim doğru İMKANSIZ
sevgili arkadasım ortaya attığın iddia inanılır değil cünkü olmayacak birsey yörünge farklı uydu farklı hiç değilse arkadaslar ben hata yaptım de konu kapanır
omera52-GM-11400 de anten ayarında uydu sinyallerine bakıldıgında misal hotbird te astra
kanalları gelebiliyor gözüksede sınırda olan kanallar kanımca her uydunun uzaydaki konumlandığı açılar farklı ve adamlar kanal barındırma ücreti alıyorlar
şu da bir gerçek çanaklar döndürmek motor kullanmak yan aparatla bir çanaktan 2-3 uydu izlenebilir.yayın alınabilir. saygılarımla
UYDU İSMİNİN HİÇ ÖNEMİ YOK.SEN İSTERSEN UYDU İSMİNİ KENDİ ADINA İSMLENDİR.UYDU LNB AYAR FRAKANSI 9750/10600 OLAN HANGİ UYDU OLURSA OLSUN,HATBIRD DEKİ BİR PAKET FREKANSI O UYDUDA KAYITLI İSE O KANALLARI SEYREDERSİN.BUNUN GİBİ DİYELİM ÇANAĞIN BİRBAŞKA UYDUYA YÖNELİK.OZAMAN DA LNB FREKANSI O UYDUNUN AYARI OLAN DİĞER UYDULARDAKİ FREKANS DENK DÜŞERSE ONLARI SEYREDEBİLECEĞİN GİBİ.UMARIM AÇIKLAMAM YETERLİDİR.
evet frekans çakışmasıdır başka türlü olması olanaksız
arkadaşlar 4 lnb li çanaklarda sirius lnbsinden dijitürk sinyalinin alınabildiğini görmüştüm.hatta tarama yapınca bayağı kanal buluyodu.bence olma ihtimali var.