kargo ucretını zaten verıyorsun malın satısı yanı para kargo aracılıgı ıle alanla satan arasında tasıyıcılık ustlenıomu bu olay fırmalar ıcın gecerlı oda anlasmalı fırmalar ıcın ama bıreysel olarak kabul edılmıo benım bıldıgım
Printable View
kargo ucretını zaten verıyorsun malın satısı yanı para kargo aracılıgı ıle alanla satan arasında tasıyıcılık ustlenıomu bu olay fırmalar ıcın gecerlı oda anlasmalı fırmalar ıcın ama bıreysel olarak kabul edılmıo benım bıldıgım
konuyu acmam da kı neden alım satım dunyası bolumunde guvenlı alıs verıs ıcın ortaya bı kargo odemelı muhabbetı acıldı fakat bı turlu netlıge kavusmadı bende bu olayın netlıge kavusmasını ıstıorum tsk.ler
Bir arkadaşımız açıklamıştı bende söyleyeyim.
biz aras kargo ile çalışıyoruz.
ücret alıcılı olarak bir kargo yollarsan ve karşı taraf "hayır ben ödemeli kargo alamam" derse, kargo şirketi telefon ile seni arayıp "karşı taraf ödeme yapmıyor ne yapalım" diye soruyor sana. şayet sen "tamam ben ödeyeceğim. sen kargoyu teslim et" dersen kargo teslim edilerek ücreti için sana geliyorlar. yada "teslim etme" dersen kargoyu sana iade getiriyorlar ama yinede ücretini senden alıyorlar.
Kısaca; ücret alıcılı kargolarda karşı taraf ödeme yapmadığı takdirde sen ödüyorsun.
ister malı bilgin dahilinde teslim ettirirsin istersen geri istersin.
umarım anlatabilmişimdir. selametle...
arkadaslar ben anlatamadım sanırım kargo ucretınden bahsetmıyorum gonderılen mal veya urunu satın alma ısını kargo uzerınden yapılmasından bahsedıorum malı karsı tarafa satıyorsun mal alıcıya teslım edılıo alıcı malı ıncelıo ve almaya karar verıyor malın satıs bedelını kargo gorevlısıne oduyor kargoda sattıgınız malın parasını sıze teslım edıyor.bu olay bıreysel olarak yapılabılıyormu? tsk
emre kardes şimdi ne demek istediğini anladım..tv reklamlarında pazarlanan (her eve lazım gibi)çeşitli ürün yelpazelerindeki ürün toplam bedelini kargo görevlisine ödenmesini kastediyorsun.. kargo bölge md .ü arkadas var ona sorayım..şahsi fikrim bireysel olarak mümkün olduğunu sanmıyorum.
net bı acıklama olursa sevınırım airman06 tsk