-
Bence devam etmeli fakat,Surelerın arapçalarının yanında Türkçe ' side öğretilmelidir.. Çünkü normal arapçasını ezberleyen insan ,bilmeden etmeden okuyor ,Anlamdaki derinliği anlamak için Türkçe öğretilmeside şart..
Birde Şu sorun var kendi okulumdan biliyorum; Vatandaşın birisi kalkıyor diyor hocam biz Aleviyiz,işte bu durum bizde böyle diye ,Hoca da boş durmuyor tabi..Oda bi laf sıkıştırıyor araya ,Yani Din dersi sadece Hanefi meshebini göre veriliyor bununda acilen çözümünün yapılması lazım , Okullar karışık durumda Öğrenciler kızgın Öğretmenler şaşkın.. Sağlıcakla Kalın.. :):)
-
devam etmesi iyi olur çünkü dini eğitim alan insan ile almayan insan arasında çok farklar vardır
-
ya arkadaşlar bana kalırsa da sürmelide ülkemiz sizlerinde bildiği gibi karma dinler olan bir yer insanlar dersler girmeyebiliyor türkiyede yaşayan türk vadandaşı olup da başka dinden insanlar gibi özellikle mardin bölgesi
-
bence din dersi diğer derslerden daha önemli din bilgisine yaşayan her insan ihtiyac duyar.
insanların yaratılışında inanc ve iman etme isteği ,arzusu vardır.dünyaya ve geçmişe bakarsak her toplumun bir inancı olduğunu bu inancı kendilerinden sonraki nesillere ulaştırmak için nasıl caba harcadıkları anlaşılır.atalarımızın bu topraklarda ezan sesinin kesilmemesi için kanlarını döktüğü unutulmamalı.
-
sanki dört dörtlük din dersi veriyorlarda kaldır kardeşim kaldır hatta kimlikten hızını alamazsan beynimin içinden kaldır :yell: :yell: :yell:
-
çocuklarımızda iman cevgisiolmassainsan sevgiside olmaz ben sürmeli diyorum saygılarımla
-
zorunlu olusun olmasınada bu din dersinin ici boş icini doldurmadan zorumlu olsa ne olur olmasa ne olur din kültürü ve ahlak bilgisi diye gecen derslerde ne okutuluyor liselerde ici boş hikayeler adam akılı inancını ögretebiliyorlarmı hayır lisede iki tane ayrı hocam olmuştu bu ders icin malesef her ikiside inancımın gereklerini ögretmekten cok siyaset yaparlardı şimdi bu dersin icini doldurmadan bu tartışmaların yapılması anlamasız gibi geliyor bana...
-
bence zorunlu olmaktan çıkarılıp seçmeli olmalı,ilk etapta seçmeyen kişiler çoğunlukta olabilir bir süre sonra bu oran azalacaktır.
-
elbetde din dersi verilmeli --------
-