-
Arkadaşlar ben Samsun'da oturuyorum. ekmek fiatları 300 ila 500 arası değişiyor. ancak bu mübarek ramazan geldiğinde ilahi bir güç bu fiatları yükseltiyor. hep maliyet hesaplanıyorda alabilecekler yada alamayacaklar hiç hesaba katılmıyor. burda şu an sade 1 ytl yumurtalı( tabi sunnileme olayı) 1.25 ytl. hadi herkese kolay gelsin. saygılar. gramajı unuttuk yazmaya 320 gram hamurdan yapılıyor.
-
bencede pahalı ama her yer aynı fiyata vermiyor.
istanbulda mesela pastanede normal bir pide 1,5 ytl.
Bakkalda ve markette 1.5 ytl.
Fırındada 1.5 ytl..
1 ytl olması uygun olurdu..
ama anadoluda bir şehirde daha uygun olur diye düşünüyorum.
Birde zaten köylerde yaşayanların çoğu kendi pidesini ekmeğini yapıyorlar..
işte en guzel pideler onlar :)
-
bende ustalar katılıyorum ekmek pahalı
-
bencede ekmeğin 2 misli oluyor genelde tamam ekmek ile aynı fiyatta olmayabilir fakat biraz daha makul bir fiyatı olmalı ne bileyim ekmeğin 1.5 misli olsa falan fena olmaz hani...sullh&saygı
-
Valla bizim orda bir fırın sadece ramazanları açıyor. Fiyatı hem diğerlerine göre düşük hemde gramaj olarak fazla hemde çok lezzetli ama çok kuyruk oluyor bu ramazan daha siftah yapamadım artık bir hafta sonu deniyecem.
Herkese hayırlı ramazanlar.
-
pide 1,5 ytl, ekmek 40 ykr
1 pide eşittir 4 ekmek hemde gramaj farkı var hesabı siz yapın hangisi ucuz
biz pideyi sildik sofradan (herkese hayırlı ramazanlar 'samsun')
-
hayırlı ramazanlar arkadaşlar bende izmir'de oturuyorum burdada pide 1.5 ytl maliyetinin bu kadar olduğunu sanmıyorum ama bakıyorum iftar zamanı kuyruklar oluyor?????????????
-
Evet arkadaşlar bizim burdada 1 YTL satılıyor. Ekmek 80 YKr'de pide 1 YTl anlamış değilim. Bence fırsatcılık diyorum. Aslında müdahele etmek lazım. Ekmekle fiyatı aynı olması lazım. İnsanın aklına başka şeyler geliyor. ikisinini fiyatı farklı olunca
-
halk ekmek 50 krş fırınlarda 1ytl dir fırınlar pahalı veriyor pidenin ekmek kadar maliyeti olmaz gıda üzerinde calışdığım için biliyorum:frown:
-
Pide ramazanın tacı...pahalıda olsa soframızdan eksik etmiyoruz...
1,5 ytl bence çok...1 olsa idi daha güzel olurdu...
pahalılığından dolayı oruç tutan fakir bir aile canı çeksede alamıyor...
günahtır yavv.oruçlunun canı bişey çekecek parasından dolayı alamayacak...
fiyatları indirseler bari bu ayda diyeceğim ama çakallar sarmış ortalığı...
emminin geçen gün bahsettiği ahilik geleneği kimsede kalmamış vesselam...
selametle...