bence işsizlik sorunu çözülmez çünkü türkiyede sorun olarak tabir edilen ne varsa hiç biri çözülmüyor
Printable View
bence işsizlik sorunu çözülmez çünkü türkiyede sorun olarak tabir edilen ne varsa hiç biri çözülmüyor
bence TÜRKİYE de öle abartıldı kadar iş yok degil daha çok iş begenen yok şimdi arkadaşlar iş begenmiyo ben bir çok yerin işçi aradını görüyorum gezdim zamanlarda 3 4camın birinde eleman lazım yazıyo.tabi bunların yanında devletinde destek vermesi lazım yeni olanaklar sunucak kişilere yardımcı olmalı yatırımcılara kolaylık göstermeli.......her şey çözülür yeter ki istensin......
Alıntı:
arkdaşım öle iş yok değil ama o işverenlerın çoğu ne sigorta yapıyor nede ucret olarak asgari ucret bile vermıyolar. işin açığı işverenlerde işin kurnazlığında nasıl olsa bu devlet bu mılletı bu hale getırdi diolar her yer iş arayanla dolu onlarda bunu kullanıo. adamların ne kadarda işlerı iyi olsa sankı o sigortadan o maaşı adam gibi verınce batacaklar bizim insanımızdada hayır yok. daha çok şeyler yazmak isterım ama kuallarımıza uymaz. herneyse bu bile benım için biraz fazla oldu. söylenecek çok şey var ama tututyorum kendımı.
yahu niye çözülmesin elbette çözülebilir...ama kolay değil tabiki...
devlette uzun yıllar süre gelen geleneklerin (aslında gelenek değil ama gelenek haline gelmiş alışkanlıkların ) bırakılması gerek...
yukarıda arkadaşların söyledikleri emeklilik meselesine katılıyor ve şunu ekliyorum; dışarıdan alınan mallara önemli kotalar koymamız gerek...bu nasıl yapılır bilmem...ama yapılmalı...
tabi başka birçok yolu vardır bu işi düzeltmenin....ilim sahiplerinin (üniv.hocalarının) bu işe kafa yorup hükümeti uyarmaları gerek) (ben evet dedim...ama bu düzen devam ederse işsizlik devam eder)
selametle...
bence zor çözümlenir
Arkadaşlar, buldunuz benim gibi 30 yıl çalışanları emekli ol diyorsunuzda; nasıl olalım peki? Elin emeklisi bir aylık maaşıyla Türkiyemde bir aylık tatil yaparken bizim emeklilerimiz ay sonunu getiremiyor. Hele birde çoluk-çocuk başındaysa değmeyin ke,yfine benim emeklimin! Yönetenler IMF'nin dediklerini harfiyen uyguladıkları sürece emekli olmak istemiyor çalışanlar. Kim ister tam emekliliğin sefasını süreceği yıllarda çalışmak. Dedim ya şu Putin'i transfer edelim diye. Bize öyle bir yönetici lazım. Hariçten gazel okuyan AB'nin 3.-4. sınıf memurlarına "höst lan" diyecek. Velhasıl AB ve IMF'nin dayatmalarına dur demedikten sonra işsizlik sorununu çözmek o kadarda kolay değil. Esas bizim çıkmamız gereken "Gümrük Birliği"dir.
Yukarıda biriside geyik muhabbeti yapmış aklınca. "İş beğenmiyorlar" diye. Aylık 250 liraya ve güvencesiz çalışmak istersen iş çok aslanım. Git o işlerde sen çalış. Çok istiyorsan.
Serkan ustanın dediği çok doğru. Vergininde vergisi alınıyor bu ülkede. İnanmayanlar elektrik faturalarına bir göz atsın. Tabi oradakileri görecek gözleri varsa? Minik çıkarlarımız için iktidarların yalakalığını yaptığımız sürece bu düzen daha da bozularak devam edeceğinden emin olabilirsiniz. İşsizlik mi? O da neymiş be ya?
Saygılar.
mümkün değil
imkansız hiç bir zaman çözümlenemez.
işşizlik sorununu çözeceklerine emeklilik yaşını uzatıyorlar.mezarda emekli olsun diye insanlar.yazıklar olsun halbuki emekli olanın yerine işşiz insan girebilir.
sayın arkadaşlar emekliliği gelmişlerin emekli edilmesi turgut özal zamanında yapıldı.fakat herhangi bir değişiklik olmadı.sen istediğin kadar emekli yap yine de işsizliğin önünü alamazsın.ha bu ara ben emekli edildiğimde 40 yaşındayım.selamlar.