5 Aralık 2008Oya ARMUTÇU / ANKARA Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Yurtdışına kaçan eski Şişli Belediye Başkanı Gülay Çokay hakkında zimmet suçundan verilen beraat ve zamanaşımı kararı, Yargıtay tarafından bozuldu.
Yargıtay, hayali kömür dağıtımının, ’İhtisalen zimmet’ suçunu oluşturduğuna ve zamanaşımı uygulanamayacağına karar verdi. Bu karar, belgesiz yardım dağıtılması durumunda valilik ve belediyelerdeki sorumluların da ’zimmet’ten yargılanmasının yolunu açtı.
YARGITAY 5. Ceza Dairesi, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski Şişli Belediye Başkanı Gülay (Aslıtürk) Çokay ile eski belediye başkan yardımcısı Altan Demirel’in de aralarında bulunduğu 35 sanık hakkındaki davayı karara bağladı. Temyiz incelemesi sonucu, ’Zimmet, bu suça iştirak, resmi kuruma ait malın satışına fesat karıştırmak suretiyle irtikap, görevi kötüye kullanma’ suçlarından verilen beraat ve ’zamanaşımından ortadan kaldırma kararları’ Yargıtay’ca kaldırıldı.
Karar oybirliğiyle alındı
Çokay hakkındaki beraat ve zamanaşımından düşme kararlarını oybirliği ile bozdu. Yargıtay, Çokay’ın belediyenin yan kuruluşu ŞİPA kanalıyla şehit aileri ile yardıma muhtaç kişilere, kömür, yiyecek, giyecek ve gıda yardımı yapılmış gibi göstererek mal edinmelerini ’ihtilasen zimmet’ saydı. Kararda, "Sanıkların kimlere ne kadar kömür teslim edildiğini kanıtlayan hiçbir bilgi ve belge bulunamamıştır" denildi. Yargıtay, 1.1 milyon YTL’lik İller Bankası kredisiyle ilgili olarak da Çokay’ın zimmetten yargılanmasını istedi. İngiltere’de olan Çokay, gıyabında 12 yıldan az olmamak üzere ağır hapis istemiyle yargılanacak.
Belgesiz yardım zimmet sayıldı
YARGITAY’ın bu kararı, seçim öncesi yardım paketi dağıtan Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
’li belediyeler, valilikler ve resmi kurumlar için de örnek karar niteliği taşıyor.
Geçmişe dönük işleyecek
Çokay gibi hayali yardım yapan, kömür, yiyecek, giyecek ve benzeri yardımları kanıtlayamayanlar 12 yıldan az olmamak üzere ’İhtilasen zimmet’ suçundan yargılanabilecekler. Belediyeler ve bu tip yardım dağıtan kuruluşların geçmişe dönük yaptıkları yardımları da dava zamanaşımı süresinde saklamaları gerekecek. Yardım alanların şikáyeti ya da belediye hesaplarının denetimi sırasında usulsüzlük tespit edilmesi halinde bu belgeler gerekecek. Seçim öncesi önce kömür daha sonra yardım paketi dağıtımına hız veren Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
’li belediyelerin ve valiliklerin bu yardımları tutanakla dağıttıkları belirlendi.
05-12-2008, 20:12
sarıkanarya_41
Kaymakamın yardım teklifini kabul etmedi
5 Aralık 2008A.A Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Aydın'ın Nazilli ilçesinde, 102 yaşındaki kadın, ziyaretine gelen Kaymakam Caner Yıldız'ın yardım teklifini “Haram olur. İhtiyacı olana verin” diyerek geri çevirdi.
Kaymakam Yıldız, 3 çocuk ve 10 torun sahibi olan, 5 nesli gören 102 yaşındaki Hatice Aktaş'ı bayram dolayısıyla ziyaret etti.
Yıldız'ın elini öperek “Bir isteğin var mı, ben kaymakamım, sana yiyecek göndereyim, kömür vereyim” teklifinde bulunduğu yaşlı kadın, “Oğlum, buraya kadar geldin, beni bahtiyar ettin. Allah sana hacıya gitmiş gelmiş sevabı yazsın. Ben hayatta haram yemedim. Çocuklarım bana bakıyor. Sen git yardımını fakir olanlara yap, onların duasını al” dedi.
Bu yanıt karşısında duygulandığı gözlenen Kaymakam Yıldız, “Aman Allah'ım, 102 yaşındaki tarih gibi olan bir nineden bu sözleri duymak bu milletin öz karakteristik yapısıdır. Onun için bu milletin sırtı yere gelmez” diye konuştu.
Kaymakam Yıldız'a anılarını anlatan Hatice Aktaş, iki dayısının Çanakkale'ye gidip geri dönmediğini, babasının İstiklal Savaşı gazisi olduğunu, çocukluğunda evini basan çetenin teyzesi, anneannesi ve bir dayısını ayaklarından astığını belirtti.
Aktaş, Büyük Önder Atatürk öldüğünde ağlayıp bayıldığını, her gün namaz kıldığında Atatürk için de dua ettiğini söyledi.
Bu arada, astım hastası olduğu bildirilen Hatice Aktaş için yakınları Kaymakam Yıldız'dan sert yatakta sırtının su toplaması nedeniyle yatak istedi.
05-12-2008, 20:17
sarıkanarya_41
Tedaş fetva verirse...
5 Aralık 2008 Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Kaçak elektrik kullanımının bir türü önüne geçemeyen Türkiye Elektrik Dağıtım Şirketi (TEDAŞ), astığı pankartla vatandaşlara ilginç bir mesaj verdi.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
sarıkanarya_41
Kurbanlıkları telef ettiler
5 Aralık 2008 Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Konya ve Düzce'de, çadırda havasız kalan 32 kurbanlık hayvan telef oldu.
Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarında Şakir Işık'a (38) ait çadırda bulunan kurbanlık koyunlar havasız kaldı.
Koyunlardan 28'i telef olurken, 33'ü sabah saatlerinde son anda kurtarıldı. Kepçe yardımıyla kamyona yüklenen telef olan koyunların kireçlendikten sonra gömüleceğini bildirdi.
Koyunların sahibi Şakir Işık, gazetecilere, gece çadırda bulunan koyunları yemleyip suyunu verdikten sonra pazardan ayrıldığını söyledi.
Kendisine gelen bir telefonla koyunların telef olduğunu öğrenince hemen pazar yerine geldiğini belirten Işık, “Çok üzünüm. Kurbanlıkları borçla almıştım. Bunlar geçim kaynağımdı. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Zor durumdayım” dedi.
Düzce'nin Çay Mahallesi'nde ise Mustafa Aslım'a ait barakada sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Yangın, Düzce Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Ekipler, barakada tutulan 4 büyükbaş hayvanın yanarak telef olduğunu belirledi.
Mustafa Aslım, hayvanların Kurban Bayramı'na kadar yakınları tarafından kendisine emanet edildiğini belirtti.
sarıkanarya_41
Minibüste aldatılma cinneti: 2 ölü
5 Aralık 2008Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA) Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}ADAPAZARI'nda mobilyacı Haşmet A., kendisini aldattığından şüphelendiği için akşam takip ettiği eşi 34 yaşındaki Selda A. ile sevgilisi Ahmet Durmuş'a, minibüste 14 yaşındaki oğlunun gözü önünde kurşun yağdırdı. 3 çocuk annesi olay yerinde şoför sevgilisi Durmuş ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, kaçan katil zanlısı koca, polis tarafından yakalandı.
Olay, saat 20.30 sıralarında Adapazarı merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve depremden sonra kurulan yerleşim bölgesi Cumali'de meydana geldi. Yazlık Beldesi'nde oturan ve Serdivan’da mobilyacılık yapan üç çocuk babası 40 yaşındaki Haşmet A., sık sık evden ayrılıp giden karısı Selda Arıcı'nın kendisini aldatmasından kuşkulandı. Sevda A.'nın bu akşam tekrar evden ayrılması üzerine yanına 14 yaşındaki oğlunu da alarak bir arkadaşı ile birlikte takip etmeye başladı.
OĞLUNUN GÖZÜ ÖNÜNDE EŞİNİ VURDU
Karısının ilişkisi olduğundan şüphelendigi 34 yaşındaki Ahmet Durmuş idaresindeki 54 M 0406 plakalı minibüse bindiğini gören Haşmet A. bir süre takip ettikten sonra Cumali bölgesinde oğlu ile birlikte minibüse bindi. İddiaya göre silahını çekip araçtakileri indiren Haşmet A., minibüs 300 metre gittikten önce şoför Durmuş'a iki el, ardından aracın arka koltuğunda oturan eşi Selda A.'ya ise oğlunun gözü önünde 4 kez ateş açtıktan sonra araçtan indi. Baba-oğlu hızla kaçarken, silah seslerini duyan vatandaşların haber vermesiyle polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi.
Sevda A., vucuduna isabet eden 4 kurşunla olay yerinde yaşamını yitirirken, başına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan şoför Ahmet Durmuş ise ambulansla kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.
Olayla ilgili araştırma başlatan polis, kısa süre sonra cinayet zanlısı koca Hasmet A.'yı tabanca ile birlikte yakaladı. Oğlu ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Haşmet A.'nın verdiği ilk ifadede karısının akşamları sık sık evden ayrıldığını söyleyerek, “Beni aldattığından şüpheleniyordum. Daha önce tanık oldum. Son kez de evden çıktığını öğrenince de takip ettim ve onları birlikte yakaladım” dediği öğrenildi. Olayla ilgili zsoruşturma sürdürülüyor.
05-12-2008, 20:18
sarıkanarya_41
SMS’le haber verip ailesini katletti
5 Aralık 2008Asım GÜRSOY-Tolga GÜRSOY Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Almanya’nın Rheine Kenti’nde cinnet getiren Bafralı Çağlar Köksal (38), eşi Gönül (37) ile Semih (7) ve Serhat (15) adlı çocuğunu kurşun yağmuruna tuttuktan sonra kendisini de vurarak intihar etti.
Önceki akşam meydana gelen olayda, Çağlar Köksal’ın katliamdan önce akrabalarının telefonlarına, "Hakkınızı helal edin. Bizi Bafra’da dedemin ve ninemin yanına gömün" diye SMS mesajı attığı, ayrıca bir de veda mektubu bıraktığı bildirildi. Çağlar Köksal’ın bir pizza dükkánı işlettiği, eşinin ise bir diş doktorunda yarım gün çalıştığı belirlendi. Çağlar’ın cinnet getirmesine ise krediyle satın aldığı evin taksitlerinin yol açtığı ileri sürüldü.
05-12-2008, 20:19
sarıkanarya_41
Sipariş üzerine sahte para basıyorlardı
5 Aralık 2008A.A Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;} Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
BU HABERİN DETAYI Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bastıkları sahte paraları, kurbanlık hayvan satışı yapılan pazarlarda piyasaya sürmek istedikleri iddia edilen 1'i kadın 15 kişi gözaltına alındı.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kendilerine kurban pazarlarını hedef seçen kalpazanlara yönelik çalışma yapan ekipler, Türkiye'nin çeşitli illerinden sipariş alarak Bağcılar Demirkapı'daki bir adreste sahte para basan ve bu paraları kargoyla alıcılarına gönderen bir şebe***i ortaya çıkardı.
Bu tespitin ardından Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'un çeşitli ilçelerindeki 25 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, şebekenin elebaşılığını yaptıkları öne sürülen İ.D ve R.K'nın da aralarında bulunduğu 1'i kadın 15 kişiyi yakaladı.
Yapılan aramada, sahte olduğu çok zor anlaşılan 2 bin 250 adet sahte 100 YTL, 3 bin adet sahte 20 YTL, 2 bilgisayar ve suçta kullanılan renkli yazıcı ele geçirildi.
Polis yetkilileri, sadece sipariş üzerine sahte para basan şebekenin, bastığı paraları kargoyla Türkiye'nin çeşitli illerine gönderdiğinin tespit edildiğini anlattılar.
Şebekenin, son olarak kısa bir süre önce Diyarbakır'a 17 bin YTL sahte para gönderdiği, ayrıca bastığı başka sahte paraları da Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'daki kurbanlık satılan pazarlarda piyasaya sürmek istediği belirlendi.
Gözaltına alınan kişiler arasında bulunan bir taksi sürücüsünün de aracına binen müşterilere para üstü olarak sahte para verip, hazırlanan sahte paraların piyasaya sürülmesine yardımcı olduğu öğrenildi.
Şubedeki işlemleri tamamlanan 15 kişi adliyeye gönderildi.
sarıkanarya_41
Bayramda hava nasıl olacak
5 Aralık 2008hurriyet.com.tr - DHA Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Peki bayramda hava nasıl olacak. Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Çağlar, basın toplantısı düzenleyerek bayramdaki hava durumunu açıkladı. İşte gün gün hava durumu ve bilgileri...
Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, bayramın ilk günü yurdun büyük bölümünde yağış beklendiğini ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile sıcaklıkların yurt genelinde 6-8 derece düşeceğini bildirdi.
Çağlar, düzenlediği basın toplantısında, bayramda yurt genelindeki hava durumuyla ilgili bilgi verdi.
Arife günü yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine gireceğini anlatan Çağlar, bayramın ilk günü ise yurdun büyük bölümünde yağış beklendiğini ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte sıcaklıkların yurt genelinde 6-8 derece düşeceğini dile getirdi.
Çağlar, yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olacağını, gece saatlerinde ise Bolu-Kastamonu-Düzce hattında karla karışık yağmur beklendiğini söyledi.
Bayramın 2. günü yurdun batı kesimleri hariç büyük bölümünde yağışların devam edeceğini bildiren Çağlar, iç kesimlerde karla karışık yağmur, kuzey batı kesimlerde ise kuvvetli rüzgar beklendiğini belirtti.
Kurban bayramının 3. günü, yağışların doğuya kayacağını ifade eden Çağlar, yurdun batı kesimlerinin parçalı bulutlu, orta ve doğu kesimlerinin karlı, kıyı kesimlerinin ise yağmurlu geçmesini beklediklerini söyledi. Çağlar, batı bölgelerinde hava sıcaklıklarının 1-3 derece artacağını, doğuda ise azalacağını bildirdi.
Bayramın son günü ise yurdun büyük bölümünde yağış beklenmediğini belirten Çağlar, Kars-Ardahan-Ağrı hattında kar beklendiğini, iç ve batı kesimlerde sis görüleceğini, sıcaklıkların batı kesimlerde artacağını ifade etti.
Çağlar, Cuma gününden itibaren yurdun yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini, Cumartesi ve Pazar günleri ise iç ve batı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde yağış beklendiğini kaydetti. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
VE Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'DE HAVA DURUMU
Mehmet Çağlar, bayramın ilk günü hava durumunun Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'da yağışlı 6-8 derece, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'da yağışlı 8-10 derece, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'de parçalı bulutlu 11-14 derece olacağını bildirdi.
Bayramın ikinci günü ise hava durumunun Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'da karlı 0-4 derece, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'da yağışlı 5-8 derece, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'de parçalı bulutlu 6-12 derece olacağını anlatan Çağlar, bayramın 3. günü ise Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'nın sağanak yağışlı 3-5 derece, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'un parçalı bulutlu 4-10 derece, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'in de parçalı bulutlu 4-13 derece olmasının beklendiğini kaydetti.
sarıkanarya_41
Küçük Eray, düştüğü havuzda can verdi
5 Aralık 2008Vehbi SARIHAN/SARIGÖL (Manisa), (DHA) Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}MANİSA'nın Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Güneydamları Köyü'nde, evlerinin bahçesindeki sulama havuzuna düşen 4 yaşındaki Eray Akdağ, boğularak yaşamını kaybetti.
Olay, Güneydamları Köyü'nde, dün saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Evlerinin bahçesinde oynayan Eray Akdağ, bir ara bahçedeki 1 metre derinliğindeki beton sulama havuzunun yanına gitti. Bu sırada dengesini kaybeden küçük Eray, havuza düşerek, çırpınmaya başladı. 20 metre ileride bahçe işleriyle uğraşan anne Zahime Akdağ, oğlunun havuza düştüğünü farkederek, yardıma koştu. Ancak, tüm çabalarına rağmen oğlunu boğulmaktan kurtaramadı. Anne Zahime Akdağ, oğlunun ölümü üzerine sinir krizi geçirdi.
Yakınlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarmanın yaptığı incelemenin ardından küçük Eray'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Sarıgöl Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili, soruşturma sürüyor.
05-12-2008, 20:20
sarıkanarya_41
Cumhurbaşkanı Gül Diyarbakır'a gitmiyor
.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kulağındaki rahatsızlığın tekrarlaması ve 15 günlük tedaviye başlanması nedeniyle Diyarbakır'a yapmayı düşündüğü seyahati ertelediğini bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Gül'ün, 2006 yılı Mart ayında Tunus seyahati sırasında bir kulak rahatsızlığı geçirdiği ve tedavi gördüğü anımsatıldı.
Gül'ün bu rahatsızlığının yeniden tekrarlaması üzerine doktorlarının 15 gün sürecek bir tedaviye başladığı ve bu süre içerisinde uçağa binmemesini istediği belirtilen açıklamada, “Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız, çok istemelerine rağmen, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'a yapmayı düşündükleri seyahati ertelemek durumunda kalmışlardır” denildi. "KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'ün ertelenen Diyarbakır seyahati ile ilgili olarak, “kendisine acil şifalar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı geldiğinde misafirperver Diyarbakır halkı kendisini ağırlayacaktır” dedi.
Baydemir, Büyükşehir Belediyesince Yenişehir ilçesindeki Sümerparkı'nda yapımı tamamlanan basın merkezi, nikah salonu ve kütüphanede yaptığı incelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.
Cumhurbaşkanı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'ün bayramda yapacağı Diyarbakır seyahatinin ertelendiğini televizyon haberlerinden öğrendiğini belirten Baydemir, şöyle konuştu:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın kentimize gelmesi bizim açımızdan önemlidir. Kendisine acil şifalar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı geldiğinde misafirperver Diyarbakır halkı kendisini ağırlayacaktır. Biz de o ağırlama süreci içerisinde bulunacağız. Barış çabası için illa Diyarbakır'da olmak gerekmiyor. Biz bayram namazında gökyüzüne ellerimizi kaldırıp, Rabbimizden barış temennisinde bulunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız da Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'dan bu duaya iştirak edebilir, barış için rol ve misyon üstlenebilir. Barış için Cumhurbaşkanlığı kurumu son derece stratejiktir.”
ADAYLIK KONUSU
Baydemir, gazetecilerin yerel seçimde yeniden aday olup olmayacağı, Van'dan aday gösterilip gösterilmeyeceğine ilişkin soruları ise, “sürem dolduğunda bayrağı haklım ve partime teslim edeceğim. Onlar bayrağı kime teslim ederse ona destek olurum. Benim açımdan adaylık için 'evet' veya 'hayır' demek için erken. Van'ı çok seviyorum ve sürekli gidiyorum, ama yerleşme gibi niyetim yok” dedi.
“SİYASİ MESAJI LAHANAYLA VERMEM”
Büyükşehir Belediyesince Yenişehir ilçesi sınırları içindeki bir
caddedeki göbeğe yapılan ve terör örgütü PKK'yı simgelediği ileri sürülen yıldız
şeklindeki düzenleme ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmasına da değinen Baydemir, “lahandan siyasi mesaj olmaz. Ben siyasi mesaj versem lahanayla vermem, açık açık veririm ve arkasında dururum. O zaman lahanadan sarma, dolma ve turşu yapanlar hakkında soruşturma açıp, içeri atalım. Bir çevre düzenlemesi var; arkasında siyasi mesaj aramak çocuklara karşı gülünç duruma düşmektir” şeklinde konuştu.