ne yüzle gelicek ulkemize acaba merak ediyorum
Printable View
ne yüzle gelicek ulkemize acaba merak ediyorum
herkes gibi vergisini ödesin kaçmasın bu ülkeden para kazanıpta vergi ödememek olmaz
valla bu kadarmı çiğ süt emmiş bu adam yaw.
bunun cd sini alanada programına cıakranada lanet olsun
fazla yorum yapmıcam.
ama şu vergiler yüzündende bir çoğumuzun canı ister istemez yanıyor..
yok şu pahalı yok bu pahalı...
Sevgili kardeşim bu ülkede elbette vergiler dünya standartlarının çok ama çok üstünde. Ama hiçbirimiz bu çakal gibi Türk vatandaşlığından çıkmak gibi derdimiz yok sanırım. Bu ülkede kazanıyorsan bu ülkenin kanunlarına göre benim gibi vergi ödeyeceksin. Vergi kanunlarına karşı çıkmak ayrı, böyle vergi ödememek için vatandaşlıktan çıkmak ayrı. Mesela devlet benim gibi çalışanların maaaşlarının nerdeyse % 40'nı geri vergi olarak kesiyor ama benim aklımın ucundan bile geçmez böyle uyanıklıklar. Hatta bizlere öyle kazık atıyor ki devlet; verdiği zamları efendice eylül ayından itibaren "Sen vergi dilimine takıldın, kesiyorum" deyip verdiği tüm artışlardan ziyade artı olarak eski maaşımdan bile tırpanlıyor. Ve esnafımızdan da aynı yöntemle kesiyor. Örneğin bir esnafımız imkanlarını zorlayıp yanında çalıştırdığı bir elemanını sigortalamaya kalksa hemen " Aslanıııııım!!! Demek sen, çok para kazanıyorsun ki yanında çalıştırdığın elemanı sigortalamaya kalkıyorsun. Hele şu vergi matahını bi yükseltelim bakalım" deyince esnafımızda mecburen bundan vazgeçiyor. Ama nedense bu uyanıklık esnafımızında aklına gelmiyor. Hayret değil mi?:8[1]: :8[1]: :8[1]:Alıntı:
Saygılar.
valla ülkemiz için çok büyük kayıp değil o zat-ı muhteremin vatandaşlıktan çıkması..
zavalılar az kazanıyor nankörler
Yurtsevmeyen Kardeşler sevdikleri yerde kalsın
bunun ne olduğunu daha yenimi öğreniyorsunuz..