onlar şeytanın insan kılığına girmiş halleri allah layıkını versin onlara.
Printable View
onlar şeytanın insan kılığına girmiş halleri allah layıkını versin onlara.
hafife alıyorlar...bişey olmaz zannediyorlar...tamam inançları zayıf olabilir veya inançsızdır lar bilemem...ama bunca insanın dini hassasiyetini germeye kimsenin hakkı yok...
umarım bu mesele ile kendilerine hayranlarından okkalı bir tepki gelir...
selametle...
ALLAH ıslah eylesin amin.
böyle şaçmalık olamaz, ne yani milyonlarca kelime, cümle içinde sıra ayetlere mi geldi yani? yok mu başka şarkılarına yapacak söz.. töbe töbe
Ortada bir yanlış var
Yanlışı yapan yanar
Arkasında sandık var
Değmesin akıncılar
Geri kaç geri kaç, oğlancık
Senin de başın yanar
Ortada bir yanlış var
Memleket uyurgezer
Aldırma geldik oyuna
Kandır beni, kandırsana
Rezil kandırsana
Ortada bir dergah var
Devrilir başın yarar
Arkasında tezgah var
Lem yelid ve löp yutar
Senin de başın yanar
Ortada bir dergah var
Memleket uyurgezer
Aldırma geldik oyuna
Kandır beni, kandırsana
Rezil kandırsana
Ortada bir gerçek var
Gerçeği gören de var
Arkasında mercek var
Ve muhtelif sakıncalar
Senin de başın yanar
Ortada bir gerçek var
Memleket uyurgezer
Aldırma geldik oyuna
Kandır beni, kandırsana
Rezil kandırsana
bn yanlış bişey görmüyorum bu şarkıda bnmde sacım sakalım uzun o kadar emin konuşuosunuz ki hepiniz haşa huzura erdinizdemi döndünüz şeytan fela n:devilprv: dünya ya bn anlam veremiyorum herkesin inancı kendine ispatlasanıza o ayetle bire bir olduğunu Orada eleştirilen şey dinin suistimal edilmesi. Yani kendine menfaat sağlaması insanların. Ki bu, yıllardan beri Türkiye tarihinde her kesimin yaptığı bir şey. Formlarda ihlas Sûresi'yle dalga geçiyorlar diye alakasız konulara değinmişler. Kimsenin haddine düşmez insanın dini ve inancıyla dalga geçmek. Konunun öznesi, ortada dönen bir tezgâhın olması. Burada fena olan, bunu tespit edip ortaya koymak mı, yoksa bunu yapıp çıkar sağlayanlar mı fena? ihlas Sûresi, çok da güzel bir ayet. Sade ve en güzel ayetlerden bir tanesi. Biz değerini bilmeden, farkında olmadan bir şeyler yapmıyoruz. Ama orada konunun ayetle bir alakası yok. Din adamı gönülden inanarak, iyilik ve güzellik içindeyse biz de onunla beraberiz. Ama bunu söyleyip üstüne de bundan çıkar sağlıyorsa onun karşısındayız. lafa gelince hepiniz hakkınızı savunuosunuz millet gemicikler aldı oğulları köşelik oldu 5 sene içinde en iyi 100 şirketinin arasına girmiş bunlar doğru şeyler mi kim hakkıyla kazandığını söyleyebilrki bi şarkıyla sizi uyandırma korumaya çalışıyo ama sizlerde vatan milletten hakkınızdan önce dininiz geliyo duman dinlediğim için beni kınayanlar bnde sizleri kınıyorum :rockon:
Çalışanlar, kötülük düşünmeye vakit bulamazlar.Çalışmayanlar ise, kendilerini kötülükten kurtaramazlar
HZ.ALİ (R.A)
neresinden bakarak "hakaret olmadığını yada sureyi hafife almadığını" anlatmaya çalıştın anlamadım....Alıntı:
bir kere şarkı sözlerine kuran dan sure ve ayetleri iliştirmek başlı başına yanlış değilmi? başına veya sonuna istediğin kelimeyi koy...şarkı sözü olmuş oluyor...
e bunu yapanda kendini nasıl mazur görebilir?
ancak dini hassasiyeti yoksa mazur görebilir...
başkalarının dini hassasiyetini dikkate almıyorsa da görebilir...
ama milletin tepki vermemesini bekleyemez....beklerse ahmaklık olur...
gemicikleri ve yüzlerce şirketi (legal - illegal bilemem aslını) göstererek bende bunu yaparım diyemez...
haa yapar...maalesef memleketimizde bunu yapar...bizde tepki gösteririz...
allah herkese, hepimize hidayet versin... yazık etmiş...
umarım dinleyenlerinden beklemediği kadar tepki alır...
selametle...
dinleyenleri durumdan cok memnun ne yazık ki? :)
[QUOTE=osmann;420571]neresinden bakarak "hakaret olmadığını yada sureyi hafife almadığını" anlatmaya çalıştın anlamadım....
bir kere şarkı sözlerine kuran dan sure ve ayetleri iliştirmek başlı başına yanlış değilmi? başına veya sonuna istediğin kelimeyi koy...şarkı sözü olmuş oluyor...
e bunu yapanda kendini nasıl mazur görebilir?
ancak dini hassasiyeti yoksa mazur görebilir...
başkalarının dini hassasiyetini dikkate almıyorsa da görebilir...
ama milletin tepki vermemesini bekleyemez....beklerse ahmaklık olur...
gemicikleri ve yüzlerce şirketi (legal - illegal bilemem aslını) göstererek bende bunu yaparım diyemez...
haa yapar...maalesef memleketimizde bunu yapar...bizde tepki gösteririz...
allah herkese, hepimize hidayet versin... yazık etmiş...
umarım dinleyenlerinden beklemediği kadar tepki alır...
selametle...[/QUOTE
şarkının geneline bakarak hakaret olmadığı kanısındaym bu bnm düşüncem acıklaym :
Ortada bir dergah var
Devrilir başın yarar
Arkasında tezgah var
Lem yelid ve löp yutar
Teknik bir detay var orada. 'Lem Yelid'in arkasından gelen 'löp yutar' ifadesi tezgâhın fiili. Yani dörtlüğe bakarsanız, son iki dizede yıkılan dergâh, löp yutan tezgâhtır. Lem Yelid'le kesinlikle bağlantılı değildir. Şiirin yorumlanmasında hızla yapılmış yorumlar olabilir, ama Lem Yelid'i deforme etmek kimsenin haddine değil, bizim de haddimize değil. bu grubun röpörtajındn alınmıştır ilk yazdığım da var kendi sölediklerine birazda bn bişeyler kattım sizleri uyarmak için yapılmış bi şarkıdır bu ssüreyle dalga geçmek diildir bu bnm görüşüm