teşekkürler deneyeceğimAlıntı:
artı araştırdıgıma göre cross kablo ile normal ethernet kablosu farklıymış
Printable View
dostum biliyorsun teknoloji düşmanı bir adamım ben hatırlarsan şu dreamboxu pencere77 nin zoruyla aldım hala server nasıl yuklenir bilmem sagolsun forumda sizin gibi müstehna kaliteli hoşgörülü zatı muhteremler olunca kolay oluyor:)Alıntı:
şimdi anlat bakalım bana şu işi dün en köprüyüde kurdum agıda kurdum kabloyu bagladım çalışmadı sorun nerede sence?
işinize yararsa ben vodafon kullanıyorum dreamboxuma interneti şu şekilde verdim tabi benim vodemim yok n 73 kullanıyorum
1-Öncelikle vodafone hattınız varsa günlük internet paketlerinden 50 krş(limitsiz) satın alın.
2-N73 tlf pc-suite üzerinden notebooka tanıtıp one-touch yoluyla notebookunuzu internete kavuşturun.
3-Ağ bağlantılarıma girin , N73 ü modem olarak bağlantı sağladığınız ağ (OTA) sağ tıkla özellikler>paylaşım>diğer ağ kullanıcları bu bilgisayarın int. bağl.yoluyla bağlansın..işaretle..
4-Yerel ağ bağlantısına gel..TCP/IPv4 >Aşağıdaki Ip adresini kullan bölümüne 198.162.1.1 ve alt ağ maskesi bölümüne
255.255.255.0 gelecek..gelmezse kendin yaz..
5-Dreamboxa git, menü>iletişim kurulumu>DHCP işareti kaldır.
ıp: 192.168.1.99 yaz.
netmask:255.255.255.0
namesrever :192.168.1.1
gateway:192.168.1.1 Ağı etkinleştiri işaretle..
yaz..kaydet..
Şimdi notebook ile dream arasında cross bağlı ethernet kablosu kullan..teknosada var.üzerinde cross yazıyor.
güvenlik duvarı bağlantıyı kesebiliyor..
Eset kullanıyorsanız kişisel güv duvarı bağlantıyı kesebiliyor..(iptal)
olm anlatsana şunu:mad2:
ağ bağlantıların gir sonra sol taraftan ağ bağlantılarını görüntuleye tıkla usta.
1. 3 g modemı ağ bağlantılarında görmen lazım onun üzerinde sağ tuş tıkla özelliklere gir.
2. özelliklerden paylaım die bir seçenek olması lazım ona gir orda paylaşım işaretle ve aktıf olsun orda ayarlar vardır ona tıkla.
3. ayarlarda HTTP ve HTTPS işaretle. veok leyerek çık .
4. şimdi 3g modemın paylaşıma acık hale geldı. Şimdide normal lan ın üzerinde tıkla sağ tuş yap özelliklerde TCP ıp gir orda ne yazıo şimdi buraya yaz. ordakı IP nedır bu önemli.
4. şık tam anlayamadım diğer dediklerini yaptım
tamam yaptım ıp adresi 198 168 0 1 alt ag maske 255 255 255 0