-
bu askerlik yapmaktan korkan bedelli lobisinin yeni propagandası ''o parayla teknolojik silah alalım'' saçmalığı mı? şu yaratıcılıklarını keşke bir de vatan için yapsalar. askerlik yapan fakir vatan evlatlarının suçu ne! bence çıkmamalı. hem bu bedelliyi isteyenler yarın savaş çıksa kim bilir ne yaparlar. hani söz konusu vatan toprağı ise, gerisi teferruattı ne oldu? üç beş korkak askerlik yapmak istemiyor diye askere gideceklerin moralini neden bozmaya calışırlar anlamıyorum. o korkaklar için daha çok şeyler yazardım ama neyse... burası yeri değil! :mad2:
-
bence futbolcular için çıkmalı çıktığı taktirde futbolcu hem devlete madi olarak katkıda bulunur ve kendi açısından da futboluna devam eder
-
Arkadaşlar bu bedelliyi zengin fakir ayırımı yapmayın. Şubatta benimde biletimi kesecekler ve nereye çıkacağım belli olacak. Bizim aile ne çok zengin nede çok fakir. Bedelli askerliğin çıkmasını ben isterim. Ama çıksa bile bedelli parası veremeyiz o başka. Ama bazı zenginler askere gitmiyor. Çürük raporu çıkarıyorlar ve askerden yırtıyorlar. Bu bedelli askerlik olayı çıksa bu çürük raporu alan zenginlerde parasını ödeyip bedelli askerliğini yaparlar. Burada kazanan devlet olur. Sahtekarlara 5 kuruş düşmez buradan. Bilmem anlatabildimmi.
-
Ne yazık ki bu konudaki adaletsizliği giderecek bir yapımız yok. Parası olan arabasını dağdan aşırırken, gariban düz ovada yolunu şaşırıyor.
Bakın çevrenize eskiden beri zengin olanların dışında birçok yeni zengin türedi ve bunların çoğunluğu bedelli peşinde.. Ya da çürük belgesi almak peşinde. Hem de erkekliğine leke sürecek rapor alanlar bile vardır.
Yani zengin hiç askerlik yapmıyor zaten.
Mecburi askerlik varsa herkese mecbur olmalı. Krldırılırsa, paralı orduya dönülürse, ona birşey denenemez.
Tabi paraya çalışan için parayı veren patron olur. Bunu da unutmayalım...
-
Bende bedelli çıkmasına karşıyım. herkes o güzel mevkide gerktiği kadar askerliğini yapsın. hiç olmazsa konuşulacak bişeyleri olur. saygılar.
-
Fakirin vur sırtına al parasını sonrada çatır çatır ye ***fine bak.İşin özü bu.
O nedenle tartışacak bir şey yok, eskiden memleketin çivisi çıkmıştı , şimdi çiviyi çakacak memleket yok. :bangin:
Saygılar,
-
hayır çıkmamalı parası olanlar canda parası olmayanlar can değilmi garibin anası ağlasın zengin yan gelip yatsın Allahdan revamı
-
vatanı korumanın bedeli olmaz bu vatan fakirlerin olduğu kadar zenginlerinde vatanı hepsi gidip yapsın illaki maliyeti düşürüp savunmada teknoloji ve diğer anlamlarda ordumuzu yapılandırmak istiyorlarsa askerlik yapma süresini aşağıya çeksinler ama parası olan bu memlekette kral muamelesi görmesin artık!
-
savaş zamanı olunca zenginleri benmi koruyacam çünkü kurşun parayı tanımıyor
-
Bedeli bence çıkmamalı benim görüşüm