-
Dicle nehri kenarında ceset bulundu
Batman'da Dicle nehri kıyısında bir erkek ceseti bulundu.Murat Yüce'ye ait cesedin ölüm sebebi yapılacak otopsi sonucu belli olacak
13 Temmuz 2006 11:41
Batman'da Dicle nehri kenarında bir erkek cesedi bulundu.
Edinilen bilgiye göre, merkez Kesmeköprü köyü yakınlarında bir ceset gören vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptıkları inceleme sonrası kimliği tespit edilemeyen gencin cesedi Batman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Daha sonra yapılan teşhis sonrasında cesedin Murat Yüce (30) isimli şahsa ait olduğu ve Batman'da pastanecilik yaptığı kaydedildi.
Murat Yüce'nin ölüm sebebi otopsi yapıldıktan sonra belli olacak.
Murat Yüce'nin ailesi ise Murat Yücenin 4 gün önce evden çıktığını ve kendisinden bir daha haber alamadıklarını ifade etti.
-
Gaziantep'te kaza
Bakü Halk Dansları Topluluğu'nu taşıyan midibüs ile otomobil çarpıştı: 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı
13 Temmuz 2006 11:50
Gaziantep-Şanlıurfa karayolunun 24. kilometresinde Bakü Halk Dansları Topluluğu ekibini taşıyan midibüs ile bir otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'in Nizip ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden gelen Bakü Halk Dansları Topluluğu'nu taşıyan Vadettin Ergül'e ait 04 AN 338 plakalı midibüs ile karşı yönden gelen 27 B 3524 Kemal Belgen'e (42) ait otomobil çarpıştı.
Gaziantep-Şanlıurfa karayolu üzerinde Haydat Karakolu yakınlarında meydana gelen kazada, otomobil sürücüsü Kemal Belgen ile arkadaşları Kadir Çopur (45) ile Abdurrezzak Kılıç (43) aracın içinde sıkışarak öldü.
Kazada, Bakü Halk Dansları Topluluğu'ndan Günay Piryava (13), Samire Aliyova (28), Ilgar Rızayave (25), Nergiz Babayave (10), Tamerlan Kamberoğlu (54) ve Suna Abbasova (23) isimli kişiler yaralandı. Yaralılar Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Hayatını kaybeden Abdurrezzak Kılıç'ın üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü personeli yazılı bir kimlik kartı çıktı. Kılıç'ın 'sınıfı' kısmında Yardımcı Hizmetler, 'Ünvanı' kısmında ise Teknik Yardımcı yazılı olduğu görüldü.
Olay yerine gelen Nizip ve Gaziantep itfaiyesi aracın içinde sıkışan şahısları çıkartmakta güçlük çekti. Otomobilin ön kısmını keserek içinde ölen polis ile arkadaşlarını çıkartan itfaiye ekipleri, şahısları ambulans ile Nizip Devlet Hastanesi'ne götürdü.
Bu arada olay yerinde görüntü almak isteyen basın mensuplarına Bakü Halk Dansları Topluluğu ekip başkanı izin vermedi. Basın mensupları polisin kontrolünde görüntü almaya çalıştı.
-
Ümraniye'de kaza: 1 ölü, 3 yaralı
Ümraniye'de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, TEM Otoyolunun Ümraniye mevkiinde meydana gelen kazada, Ankara yönüne gitmekte olan Şamil Şahenk Baran (27) yönetimindeki 34 ST 475 plakalı cip, Remzi Ak yönetimindeki 34 BİB 95 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada, cipin sürücüsü Baran, aynı araçta bulunan Ali Koray Altınsu, Cansu Atlan ve Zerrin Öğünç yaralandı. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan Altunsu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Baran, Atlan ve Öğünç'ün ise tedavileri sürüyor.
-
Müdür yadımcısını öldüresiye dövdüler
Bahçelievler'de okul basan 3 saldırgan okul müdürünü öldüresiye dövdüler.Yaralanan okul müdürü Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hstanesi'nde tedavi altına alındı....
13 Temmuz 2006 13:50
Bahçelievler'de, bir ilköğretim okunu basan 3 şahıs, okulun müdür yardımcısını odasında öldüresiye dövdüler.
Silahlı ve bıçaklı olduğu iddia edilen şahıslar, daha sonra etrafa tehditler savurarak plakası çalıntı olan bir otomobille olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre, Çavuşpaşa Caddesi üzerinde bulunan Bağlar İlköğretim Okulu'na öğle saatlerinde kimliği belirsiz 3 kişi geldi. Okula giren şahıslar, diploma almak istediklerini söyleyerek müdür yardımcısı Ali Kılıç'ın odasını sordu. Kılıç'ın odasına giren şahıslar, bir süre tartıştıkları Kılıç'ı öldüresiye dövmeye başladı. Bu esnada şahıslar, kendilerine direnmek isteyen Kılınç'ın kafasına odada bulunan bilgisayarı vurdu. Aldığı darbelerle kendini kaybeden Kılıç'ı kanlar içerisinde bırakan saldırganlar, okul içerisinde bulunan diğer öğretmenlere de tehdidler savurdu. Ellerini kollarını sallayarak okuldan çıkan saldırganlar, çalıntı olduğu öğrenilen otomobille kayıplara karıştı. Ali Kılıç'ın arkadaşları, şahısların okuldan ayrılmasının ardından sağlık ekiplerine ve polise haber verdi. Yaralı Kılıç, olay yerine gelen ambulansla Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bu arada, sedye üzerinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Kılıç, saldırganları tanımadığını belirterek, "2 kişi olarak hatırlıyorum. İçeri girer girmez beni dövmeye başladılar. Şahısları tanımıyorum ve fazla birşey de hatırlamıyorum" diye konuştu.
-
Sahte parayı printerla bastılar
Kalpazanlar, sahte parayı matbaada değil ucuz olduğu için printerla bastı. Tekirdağ'da meydana gelen olayda kalpazanların tasarruf yolu yakayı ele verdirdi...
İstanbul polisi, çok yüksek kalitede printerda basılmış ve mor ışık testinden dahi geçebilen yaklaşık 1,5 milyon YTL tutarında sahte para ele geçirdi. Kalpazanların Tekirdağ Şarköy'de hazırladıkları sahte parayı İstanbul'da kestiği ve piyasaya yüzde 5'ten sattıklarını belirledi.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kalpazanlık olayı ile ilgili yaptığı çalışmalar neticesinde, 10 Temmuz günü Zeytinburnu, Fatih, Bağcılar ve Tekirdağ Şarköy ilçesinde operasyon düzenledi. 4 ayrı yere eş zamanlı düzenlenen operasyon neticesinde 1,5 milyon YTL tutarında sahte para ele geçirilirken, 9 zanlı yakalandı. Kalpazanlarla birlikte 10 bin 200 adet piyasaya sürülmeye hazır sahte 100 YTL, 9 bin 200 adet hazır 20 YTL, 4 bin tabaka basımı yapılmış kesimi tamamlanmamış 20'lik YTL ile 6 adet sahte nüfus cüzdanı, 2 adet pasaport, 1 adet ruhsatsız tabanca, sahte para basmakta kullanılan 2 adet bilgisayar, 3 adet renkli yazıcı, 8 adet ipek serigraf, 20 adet film ve bir adet ayarlı el kesme makinası ele geçirildi.
Kalpazanların başında toptan alıcı olan K. A isimli bir şahsın olduğu ve yakalanan Z.İ isimli şahsın geçtiğimiz sene yine kalpazanlık suçundan yakalandığı bildirildi. Polis Şarköy'de hazırlanan sahte paraların İstanbul'da kesildiğini belirlerken, yakalanan zanlıların 3'ü Şarköy'de yakalandı. Kalpazanların maliyetinin çok ucuz olması nedeniyle matbaa yerine printer baskıyı tercih ettiği öğrenildi. Piyasaya sahte paranın yüzde 5'ten satıldığı, paraların mor ışık testinden dahi geçebilecek kalitede olduğu bildirildi.
Basılan sahte paraları gerçeğinden ayırmak için emniyet şeridindeki yazıların çok dikkatli incelenmesi gerektiğini belirten yetkililer, şeritteki yazıların taşma yaptığını ve boyanın gerçeğine göre daha mat olduğunu kaydetti.
Bu arada, zanlılar emniyetteki sorgularının ardından bugün Zeytinburnu Adliyesi'ne sevkedildi.
-
Hareket halindeki otobüs kül oldu
Ankara'dan Yozgat'ın Sorgun ilçesine giden yolcu otobüsü, Kırıkkale-Samsun kara yolunun 34. kilometresinde yakınlarında aniden alev aldı.
13 Temmuz 2006 17:58
Kırıkkale'de hareket halindeyken alev alan yolcu otobüsü yanarak kül oldu. Yanan otobüste ölen ya da yaralanan olmadı. Alınan bilgiye göre, Ankara'dan Yozgat'ın Sorgun ilçesine giden Ahmet İncedemir'in kullandığı 34 UE 9821 plakalı yolcu otobüsü, Kırıkkale-Samsun kara yolunun 34. kilometresinde İzzettin köyü yakınlarında aniden alev aldı. Otobüsün arka kısmından duman çıkması üzerine sürücü İncedemir, otobüsü durdurarak, otobüsteki yolcuları tahliye etti.
İncedemir, yangın tüpüyle duman çıkan bölgeye müdahale etti, ancak yangın tüpünün yetersiz kalması nedeniyle alevler otobüsün tamamını sardı. Olay yerine gelen Kırıkkale Belediyesine ait itfaiye ekiplerinin 2 saat kadar süren çalışma sonunda yangını söndürmesine rağmen, otobüs tamamen yandı. Sürücü İncedemir, yaptığı açıklamada, otobüste muavin ile 12 yolcu bulunduğunu söyledi. İncedemir, şöyle konuştu: ''Ankara'dan aldığımız yolcularla Sorgun'a gidiyorduk. Önce yataklıktan duman çıktığını fark ettim. Hemen durarak yolcuların otobüsten inmelerini sağladım. Yangın söndürme tüpüyle müdahale etmeye çalıştık, ancak başarılı olamadık. Yangın bir anda büyüdü'' dedi. Otobüsteki yangın nedeniyle Kırıkkale-Samsun kara yolunda ulaşım iki saat kadar tek şeritten sağlandı. Yolcular ise Çerikli beldesinden gelen belediye otobüsüyle Çerikli'ye, buradan da gidecekleri yere gönderildi.