-
Apple’ın yeni müzik sevisine kullanıcılar büyük ilgi gösterirken, 3 aylık denemeye 11 milyon kişi kayıt yaptırmış durumda…
Apple Music, büyük ilgi görüyor
Teknoloji dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olan Apple, ilk iPhone ve iPad modelleri ile akıllı telefon ve tablet pazarlarının temellerini atmış ve öncü bir firma olma yolunda ilerlemeye başlamıştı. Şu anda dünyanın en değerli şirketi ve markası olan Apple, farklı modellerle pazarda fırtına gibi esmeye devam ediyor.
apple-music
Apple bir süre önce yeni iOS 8.4 güncellemesini sunmuş ve bu güncelleme ile gelen yeniliklerden bir tanesi de Apple Music adındaki yeni müzik dinleme servisi olmuştu. Servis Haziran ayı itibarı ile faaliyete geçmişti.
Apple Music, ilk planda tüm iOS kullanıcılarına 3 aylık ücretsiz deneme fırsatı sunarken, Apple’dan gelen bilgilere göre şu ana kadar 11 milyondan fazla kişi yeni Apple Music servisini 3 aylık ücretsiz süreyi kullanmak için kayıt yaptığını belirtti.
Apple Music ücretli bir servis ve 3 aylık ücretsiz dönemin ardından kullanıcıların 14.99$ aylık ödeme yapması gerekiyor. Diğer taraftan aileler için avantajlarda sunulurken, bu durumda da 14.99$ aylık ödeme ile ailedeki tüm kullanıcılar Apple Music keyfini yaşayabiliyor.
Apple bir çok farklı kulvarda milyar dolarlar düzeyinde gelir elde ederken, Apple Music servisi ile de yüksek gelir elde edecek gibi görünüyor. Diğer taraftan geçtiğimiz Temmuz ayında Apple’dan Eddie Cue’den gelen bilgiye göre 1.7 milyar dolar düzeyinde gelir elde edildi.
-
Apple’ın yeni akıllı telefonları İphone 6S ve İphone 6S Plus, 9 Eylül tarihinde tanıtılabilir.
Teknoloji dünyasının en çok kazanan firması Apple’ın yeni İPhone modelleri merakla bekleniyor. İphone 6S ve İphone 6S Plus model adları altında gelmesi beklenen cihazların duyuru tarihi de netleşmeye başladı.
Her yıl ili model akıllı telefona imza atan Cupertino merkezli teknoloji devi, bu yıl da iki farklı ekran boyutuna sahip İphone modelini kullanıcıları ile buluşturmaya hazırlanıyor. Hakkında sayısız iddia ortaya atılan Apple’ın yeni akıllı telefonları İphone 6S ve İphone 6S Plus’ın çıkış tarihi hakkında oldukça iddialı bir açıklama geldi. Bu açıklama BuzzFeed’den John Paczkowski’ye ait.
Apple söz konusu olduğunda verdiği bilgilerin güvenirliği ile bilinen John Paczkowski, Apple’ın Eylül ayının dokuzunda bir etkinlik düzenleneceğini ve burada iki yeni İphone akıllı telefonu gün yüzüne çıkaracağını açıkladı. John Paczkowski, İPhone 6S ve İphone 6S Plus adlarına sahip olacak cihazların bazı özellikleri hakkında da bilgi verdi. İşte iddia edilen yeni nesil İphone özellikleri:
A9 işlemci
2GB RAM
Geliştirilmiş 12-megapixel kamera
iPhone 6 ile benzer tasarım
Force Touch
Geliştirilmiş Touch ID
Gold, Rose Gold, Silver ve Space Gray renk seçenekleri
Apple, 2011 yılından bu yana hee yıl Eylül ayında yeni İphone akıllı telefonlarını gün yüzüne çıkarıyor. Bu geleneği 2015 yılında da devam ettireceğiz belirtilen firmanın, bu yıl İphone 6S ve İphone 6S Plus dışında yeni bir İpad tablet ve merakla beklenen Apple TV cihazını da tüketicilerin beğenisine sunacağı tahmin ediliyor.
Etkinliğin 9 Eylül tarihinde gerçekleşeceği iddia edilirken Apple'ın bu etkinlikte Force Touch ekranlı ve geliştirilmiş kameralı yeni iPhone'u, yeniiPad cihazlarını ve yeni Apple TV'yi tanıtacağı söylendi.
İddia edilen tarihe yakından bakacak olursak, 9 Eylül 2014'te iPhone 6 veiPhone 6 Plus'ın tanıtılması, tam 1 yıl sonra aynı gün yeni iPhone'un tanıtılacağı iddialarını güçlendiriyor. Şimdiye kadar birçok iPhonemodelinin Eylül ayında tanıtılmış olması da yeni iPhone'u önümüzdeki ay görme şansımızı artırıyor.
Yeni iPhone'un adı iPhone 6s mi?
Apple'ın bu etkinlikte tanıtacağı yeni iPhone modelinin de iPhone 6solduğu söylendi. Bununla birlikte Apple'ın, yenilenmiş donanımı ve uygulama mağazasıyla yeni bir Apple TV tanıtacağı da iddia edildi.
-
Popüler çevrimiçi müzik dinleme servisi Spotify, yeni çıkan haberlere göre ücretsiz üyeliğe yeni bir sınırlandırma getiriyor.
Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik dinleme servislerinden birisi olanSpotify, özellikle ücretsizde kullanılabiliyor olması ile kullanıcı sayısını iyice arttırmıştı. Ancak ortaya çıkan yeni haberler ücretsiz üyelik sahibi kullanıcıları üzecek nitelikte.
Spotify, Ücretsiz Üyelere Kısıtlama Getiriyor
Digital Music News'in haberine göre halihazırda ücretsiz kullanıcılara reklam, şarkı atlama sınırı, çevrimdışı dinleyememe gibi bir takım kısıtlamalar getiren Spotify, bu sınırlamaları daha da arttıracak.
Habere göre Spotify, ücretsiz üyelere artık tüm müzik arşivini dinleme imkanı sunmayacak. Ücretsiz üyeler yeni kısıtlama ile beraber belirli şarkıları, hazırlanmış kısa sürelik demosunu dinlemeyle yetinecekler.
Kaynaklara göre bu durumun sebebi ise Sony, Universal ve Warner Bros.gibi şirketlerle olan anlaşmanın Ekim ayında sona ermesi. Lisans anlaşmalarının devam etmesi konusunda hala görüşmelere devam edenSpotify, sözleşmeleri ise henüz yenileyebilmiş değil.
Spotify'in ücretsiz üyeliklere sınırlama getirmesinin ardında yatan sebep büyük ihtimalle 30 milyondan fazla şarkıyı arşivinde tutmakken, 15 milyon seviyesinde Premium üye sayısını arttırmakta yer alıyor. Bu kısıtlama ile ne kadar üye Premium servise geçer bilinmez ama Spotify'in hedefinin yaklaşık olarak 55 milyon olduğunu da belirtelim.
Eğer söz konusu kısıtlama gelirse her ne kadar bir grup kullanıcınınPremium servise geçmeyi tercih etse de kullanıcıların diğer ücretsiz servislere kayacağını söylemek zor değil.
-
plex-iphone-ipad-110815-1
Bütün multimedya dosyalarınızı organize eden, evinizdeki veya iş yerinizdeki cihazlara kolay şekilde yayınlamanızı sağlayan popüler servislerden Plex’in iOS uygulaması güncellendi.
Plex daha önceki versiyonun kullanıcılarda yarattığı sıkıntı ve endişelerden haberdar olduğunu belirtirken, yeni uygulamanın sıfırdan geliştirildiğini ve yazılımının yapabildiği her şey için yeni bir gösteri alanı sunduğunu kaydetti. Daha önce Android‘e daha fazla odaklanan Plex için iOS, yeni özellik desteklerinin ilk kez sunulduğu bir ortam hâline gelmiş gibi görünüyor.
Yenilenen uygulama en sonunda film, müzik veya fotoğrafları birden fazla kullanıcı arasında paylaştırmaya izin veren Plex Home’un avantajlarından yararlanmaya başlıyor. Plex’in paralı müzik işlevleri için de daha iyi destek sunuluyor. Eğer paralı müzik dinleme servislerinden memnun değilseniz, Plex ile kendi müzik çözümünüzü oluşturabilirsiniz. Ayrıca iOS için Plex uygulaması ev medya sunucusuna bağlanırken daha güvenli ve şifrelenmiş bağlantılardan yararlanıyor.
plex-iphone-ipad-110815-2
Plex’in iOS uygulamasındaki diğer büyük değişikliklerden birisi de ücretsiz olması. Daha önceki versiyon için belirli bir ücret ödemek gerekiyordu. Ancak Plex, sınırsız işlevlere sahip olmak isteyen kullanıcılardan ücret talep etmeyi sürdürecek, bunu uygulama içi satış üzerinden yapacak.
Ücretsiz Plex iOS uygulaması yayınlanan içerikleri uzaktan kumanda etmeyi, iPhone’un film rulosundan TV’ye fotoğraf veya video göndermeyi sağlayacak. Daha önce Plex uygulaması için para ödemiş olanlar, Plex’in bütün işlevlerinden yararlanmaya devam edecek.
Ayrıca Plex filmleri ev sunucusundan iPhone veya iPad’e eş zamanlarken de önemli iyileştirmeler sunuyor. Hızın önemli oranda artırıldığının altını çiziyor, özellikle tonlarca içeriğin eş zamanlanmasını gerçekleştiren kullanıcıların farkı hissedeceğini söylüyor. Ayrıca gelişmiş filtreleme, sıralama ve keşif seçeneklerinin de eş zamanlanan medya dosyaları için mükemmel çalıştığını ekliyor.
Yeni uygulama Plex’in iOS tarafında önemli bir sıçrama yapmasını sağlıyor. Bununla birlikte şirket bilinen bazı sorunların gelecekte çıkacak güncellemelerle birlikte tamir edileceğini de taahhüt ediyor. Kullanıcıların internet üzerinden video izleme veya müzik dinleme imkanı sağlayan servisleri daha çok kullandığı bir ortamda Plex niş bir ürün olarak kalmayı sürdürüyor.
-
plex-iphone-ipad-110815-1
Bütün multimedya dosyalarınızı organize eden, evinizdeki veya iş yerinizdeki cihazlara kolay şekilde yayınlamanızı sağlayan popüler servislerden Plex’in iOS uygulaması güncellendi.
Plex daha önceki versiyonun kullanıcılarda yarattığı sıkıntı ve endişelerden haberdar olduğunu belirtirken, yeni uygulamanın sıfırdan geliştirildiğini ve yazılımının yapabildiği her şey için yeni bir gösteri alanı sunduğunu kaydetti. Daha önce Android‘e daha fazla odaklanan Plex için iOS, yeni özellik desteklerinin ilk kez sunulduğu bir ortam hâline gelmiş gibi görünüyor.
Yenilenen uygulama en sonunda film, müzik veya fotoğrafları birden fazla kullanıcı arasında paylaştırmaya izin veren Plex Home’un avantajlarından yararlanmaya başlıyor. Plex’in paralı müzik işlevleri için de daha iyi destek sunuluyor. Eğer paralı müzik dinleme servislerinden memnun değilseniz, Plex ile kendi müzik çözümünüzü oluşturabilirsiniz. Ayrıca iOS için Plex uygulaması ev medya sunucusuna bağlanırken daha güvenli ve şifrelenmiş bağlantılardan yararlanıyor.
plex-iphone-ipad-110815-2
Plex’in iOS uygulamasındaki diğer büyük değişikliklerden birisi de ücretsiz olması. Daha önceki versiyon için belirli bir ücret ödemek gerekiyordu. Ancak Plex, sınırsız işlevlere sahip olmak isteyen kullanıcılardan ücret talep etmeyi sürdürecek, bunu uygulama içi satış üzerinden yapacak.
Ücretsiz Plex iOS uygulaması yayınlanan içerikleri uzaktan kumanda etmeyi, iPhone’un film rulosundan TV’ye fotoğraf veya video göndermeyi sağlayacak. Daha önce Plex uygulaması için para ödemiş olanlar, Plex’in bütün işlevlerinden yararlanmaya devam edecek.
Ayrıca Plex filmleri ev sunucusundan iPhone veya iPad’e eş zamanlarken de önemli iyileştirmeler sunuyor. Hızın önemli oranda artırıldığının altını çiziyor, özellikle tonlarca içeriğin eş zamanlanmasını gerçekleştiren kullanıcıların farkı hissedeceğini söylüyor. Ayrıca gelişmiş filtreleme, sıralama ve keşif seçeneklerinin de eş zamanlanan medya dosyaları için mükemmel çalıştığını ekliyor.
Yeni uygulama Plex’in iOS tarafında önemli bir sıçrama yapmasını sağlıyor. Bununla birlikte şirket bilinen bazı sorunların gelecekte çıkacak güncellemelerle birlikte tamir edileceğini de taahhüt ediyor. Kullanıcıların internet üzerinden video izleme veya müzik dinleme imkanı sağlayan servisleri daha çok kullandığı bir ortamda Plex niş bir ürün olarak kalmayı sürdürüyor.
-
-
WhatsApp Durumları - WhatsApp için Hazırladığımız Durum Mesajları ve Sözleri
Sayfamızda Whatsapp Sözleri, Whatsapp Durumları, Whatsapp Durum Mesajları, İngilizce Whatsapp Sözleri, İlginç Whatsapp Sözleri yer alır.
Mutlu olmayi biliyorsan, sevmeyi bileceksin, Gerçekten seviyorsan, ömrünü vereceksin..
ErkekIer kaIem gibi incedir ama ham maddeIeri odundur..
Seni sevdiğimi bir kaIbim biIiyor o da diIsiz.
AsIa haraketsiz bir şeyi boşuna haraket ettirme.
Hayat, sensizIiğe aIışmak için çok kısa!
Eğer bir fare kediye güIüyorsa, yakınIarda bir deIik var demektir!
Çıkmıyoruz ama konuşuyoruz, işte iIişkinin en güzeI dönemi.
Bana yüreğinIe geI, bahaneIerinIe değiI!
GeIecekten bahsedenIerin gidişine hastayım.
Yazın sıcağına, kışın soğuğuna ve erkeğin aşkına hiç aldanma.
“Unuttum” dersin çevrendekilere; ama unutmadığını birtek sen bilirsin. “Aşk öyle birşey işte gitse bile unutamıyorsun yine”.
Bazı insanlar kafalarıyla hissederler ve kalpleriyle düşünürler.
“Öyle gözler vardır ki sözlerden iyi anlatır.Öyle sözler vardır ki o gözleri ömür boyu ağlatır.”
Unutulmak ölmek kadar kötü ise, hatırlanmak sevmek kadar güzeldir.
“İnsαn birisiyle yαşlαnmαlı, Birisi yüzünden değil” !
Karamsar adam, her imkanda bir zorluk görür.İyimser adam ise her zorlukta bir imkan.
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmak….
Küçük insanların büyük gölgelerinin olduğu yerde güneş batmak üzeredir.
Akıllı görünme çabası, çoğu zaman akıllı olmayı engeller..
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin yüz dili bile olsa, o yine dilsiz sayılır.
Sakladığın sır senin esirindir. Açığa vurursan sen onun esiri olursun.
“Gülmek her zaman mutlu olmak için değildir. Bazen öyle gülmeler vardır ki; en büyük acıları gizlemek içindir”.
Hayatta en zor şey de; İnsanın kendi kendini teselli etmeye çalışması…
İnsanın büyüdükçe mi artıyor dertleri? Yoksa insan, büyüdükçe mi anlıyor gerçekleri?
“Bu sααtten sonrα sende fırtınα bile kopsα; bende yαprαk oynαmαz”.
“Gidenin arkasından bakmayın, Yoksa geleni göremezsiniz..”
Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder..
Bir insan en çok kimin yanında susuyorsa, aslında en çok onunla konuşmak istiyordur..
Babaanneme yükseIenin ne dedim, ‘tansiyonum’ dedi. İçimdeki astroIog oracıkta öIdü.
Aşk aynen yazıIdığı gibidir: SesIi başIar, sessiz biter.
Asgari ücret gibiyim; kimse benimIe geçinemiyor.
Gittikçe sıradan biri oIuyorsun, o yüzden Iütfen gitme!
Hayat, sensizIiğe aIışmak için çok kısa!
Yüksekten düşenin parçası buIunur, buIunur da; GönüIden düşenin parçası buIunmaz.
Cinayeti işIerken hep aynı metodu kuIIanırdı! GözIeri tetiği çekerdi, ben öIürdüm.
Bazı şeyIer var ki söyIenmiyor, biz seninIe sözIeri susarak aştık.
O kadar orijinaI bir acı bıraktın ki geride, senden sonra hiçbir aşk yakışmadı gönIüme.
Kimse yok merak etme, o boş kaIan tahtında.
Yaşamak İstiyorsan Fazla Soru Sorma.
Elvedɑ dercesine bɑkɑn gözlerine eyvɑllɑh çeker giderim…
Bir yanlızlık inşa ediyorum ki sorma : mimar sinan halt etmiş yanımda!
Hayatım da daha önce Fırtınalar geçti, Ama onlar gerçek sevgi Değildi.
AdiLiğine boncuk takta nazar değmesin!!!.. :d
Ancak yaradan dener kulunu, insan insanı denerse kalp hüküm giyer…
Cheer up, be happy. (Neşelen, mutlu ol)
Mevsimin suçu yok, Yokluğun soğuk!
Hayatımdaki “Geri Dönüşüm Kutusu” hiç açıLmaz benim..
Tek bildiğim, bikerede siLdiqim!!
Ruhumn fi$ini çekmk isdiOrm..!..
..ve bilio musunuz; insan maskeleri o yüzsüzlüğünüze hiç yakışmıyo !!….
Her suskunluk; Bir iç kanamasıdır ilişkilerde…
Gecenin karanlığında, güneşin ışığında, Suyun damlasında, selin coşkusunda Kimi yanımdasın kimi rüyamda Ama hep aklımdasın sakın unutma.
En çok Gözlerime Gömülürsün, Gözlerimi Kaparım. Vasiyetimi Yazarım..
Korkaklıkta ar, ilerlemekte şeref var..
TakıLmış PLak Gbi Kendinizi TekrarLıyosunuzz ^^
Benden aşkı tarif etmemi beklemeyin. Çünkü edemem. Aşk tarif edilemez muhteşem bir duygudur
Her suskunluk; Bir iç kanamasıdır ilişkilerde…
Elektronik etkiye şizofrenik tepki verdim sadece..!
“Tek kişilik miydi bu şehir, Sen gidince bomboş kaldı.” Ben o yâre sevmesini öğretemedim…
Ben senin mutluluğunu istiyorum dedi ve aldı gitti.
Kalbime giden yollarım unutma çalışmalarından dolayı kapalıdır.
Başını Dik Tut Prenses Tacın Düşmesin.
Şimdi YerLerDesin eSki Pas Pas Gißi Fişini Çektim işin ßitti …
Sende kendimi buldum bende seni buldum sesinde hayatımı buldum en önemlisi kalbinde kalbimi buldum…
Kardan adam olur, senden adam olmaz…
Sadece biraz sessizlik istiyorum.
Canım ßiLe emanetken, kayBedecek neyim oLaBiLirki ?
Üzülme ne olur, bugünler dün olur.
Ben ıraklarda suskun bir mevlevi.. Sen ise kalbimin Aşk-ı kıyameti..
Dışarda Bana Bakanlar Umrumda Olmaz Çünkü ben Normalim onLar AnormaL .!
Zamansızdır ayrılıklar
Karla karışık ‘Âşk’ yağıyor bugünlerde, ve bana ‘Dolu Dolu’ ‘SEN’ düşüyorsun…
Telefonum WhatsApp’ı desteklemiyor
Sırf seninle diğer tarafta karşılaşmamak için, Helal ediyorum hakkımı..
Çevrem geniş olabilir ama, Yüreğim tek kişilik.
Gönül hep seni ister ama…
Gitmek” sadece bir eylemdir. “Unutmak” ise kocaman bir devrim.
Zormu GeLdi Adam Gibi Sevmek..!!
Attıqımız her adım senkronize ..(:
Sen de yaz yaz yaz, bir kenara yaz bütün sözlerini.
Üzülme ne olur, bugünler dün olur.
Yıldızların altında En azından deniyoruz.
Biz çocukken dɑyɑk yediği için ɑğlɑyɑn değil, ɑğlɑdığı için dɑyɑk yiyen bir nesildik.
Artık kendi kɑlemimle yɑzɑcɑğım hɑyɑtı, durup üzülmeyeceğim biten tükenmezlere…
Hɑdi kɑldır kɑdehini sevgili vɑrsɑ şerefine, yoksɑ gidişine…
Hayatta seyirciler ve oyuncular vardır…Ben kuralları koydum İsteyen seyrederİsteyen oynar…
Her günüm en güzel günüm.
Bunlar da geçecek şüphesiz.
Seni unutmama kaç yüzyıl kaldı ki..
Gözümden Akan YaşLar, Değerimi BiLmeyen ŞerefsizLere SadaKam oLsun
Sadece acil çağrılar.
Herkes ɑşkını yɑzmış kɑğıtlɑrɑ duvɑrlɑrɑ…Ben seni sɑrdım sɑklɑdım yɑrınlɑrɑ…
Elvedɑ dercesine bɑkɑn gözlerine eyvɑllɑh çeker giderim…
Kaç lisan bilirsen bil; terk edilmeyi, yüreğine tercüme edemeyeceksin.
Korkaklıkta ar, ilerlemekte şeref var…
Sessizliği dinle, söyleyecek çok şeyi var.
Kalbime söyleyemedim gittiğini, seni halen benimle biliyor…
Hadi takas edelim birşeylerimizi … Mesela gülüşünden ver ömrümden al.
Bir otobüs ɑşkıydı belki bizimkisi benim yolum “son durɑk” seninkisi “müsɑit bir yer”di
Ben hɑklı yɑ dɑ hɑksız olduğum durumlɑrdɑ değil, kɑrşımdɑ ‘ɑdɑm’ olmɑdığını ɑnlɑdığım zɑmɑnlɑrdɑ susɑrım!
Herkeste bir sen aradım, herkesi sana benzettim hepsini sevdim, seni bir daha sevdim
Taşı delen, suyun kuvveti değil, dalgaların sürekliliğidir.*
Savaşta dövüşenler den çok kaçanlar ölür.
-
iOS 8.4.1 ve OS X 10.10.5'le birlikte iTunes'un yeni güncellemesi kullanıcıların beğenisine sunuldu.
Apple dün yeni yazılım paketlerini yayınladı. iOS ve OS X dışında iTunes'u güncelledi. 12.2 sürümündeki güncelleme Mac ve Windows platformları için Beats 1, Apple Music ve Connect için bazı düzeltmeleri içeriyor.
iTunes 12.2 kullanıcıların takip ettiği sanatçıların kontrolünü yapıyor. Bununla birlite Beats 1'in tam yayın zamanına ulaşmak için banner'a tıklamak yeterli oluyor. Apple Music'te bir önceki sayfaya geri dönüşte yerin kaybolması hatası çözümlenirken, müziğimde sanatçıların yanlış sıralamasına sebep olan bir hata ele alınmış. Tüm bunlarla birlikte iTunes'ta genel olarak performans iyileştirmesi var.
Güncellemeyi Mac App Store'dan indirebilirsiniz. Windows'ta ise iTunes uygulaması güncelleme konusunda otomatik olarak uyarı yapıyor veya güncellemeleri kontrol etme kısmından da yeni yazılım paketini indirebilirsiniz.
-
iOS 8.4.1 ve OS X 10.10.5'le birlikte iTunes'un yeni güncellemesi kullanıcıların beğenisine sunuldu.
Apple dün yeni yazılım paketlerini yayınladı. iOS ve OS X dışında iTunes'u güncelledi. 12.2 sürümündeki güncelleme Mac ve Windows platformları için Beats 1, Apple Music ve Connect için bazı düzeltmeleri içeriyor.
iTunes 12.2 kullanıcıların takip ettiği sanatçıların kontrolünü yapıyor. Bununla birlite Beats 1'in tam yayın zamanına ulaşmak için banner'a tıklamak yeterli oluyor. Apple Music'te bir önceki sayfaya geri dönüşte yerin kaybolması hatası çözümlenirken, müziğimde sanatçıların yanlış sıralamasına sebep olan bir hata ele alınmış. Tüm bunlarla birlikte iTunes'ta genel olarak performans iyileştirmesi var.
Güncellemeyi Mac App Store'dan indirebilirsiniz. Windows'ta ise iTunes uygulaması güncelleme konusunda otomatik olarak uyarı yapıyor veya güncellemeleri kontrol etme kısmından da yeni yazılım paketini indirebilirsiniz.
-
Apple bilgisayar aksesuarlarında uzun süredir bir yenilik yapmış değil. Magic Mouse’u en son 2009’da elden geçiren şirket, Wireless Keyboard’a (Kablosuz Klavye) ise daha uzun süredir dokunmuyor. Bu durağanlıktan artık rahatsız olmuşa benzeyen Cupertino merkezli şirket, işleri değiştirmeye hazırlanıyor.
ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) iletilen belgeler, Magic Mouse 2 ve yenilenmiş Wireless Keyboard’u gözler önüne seriyor. Dış tasarımda nasıl bir değişiklik olacağı konusunda ipucu verilmezken, asıl iyileştirmenin aksesuarların içinde olması bekleniyor.
Aksesuarlarda Bluetooth 2.0 yerine daha verimli olan Bluetooth 4.2 standardına geçiş yapılacağı belirtilirken, AA piller yerine yerleşik lityum-iyon bataryaların tercih edilmesi de Magic Mouse 2 ve yenilenen Wireless Keyboard’a dair ihtimaller arasında yer alıyor.
Apple’ın yeni fare ve klavyesini ne zaman resmen gözler önüne çıkaracağı henüz bilinmiyor. Ancak hem Magic Mouse 2’nin hem de Wireless Keyboard’un bu yıl piyasaya sürülecek yeni Mac’lerin yanında boy göstermesi şaşırtıcı olmayacaktır.
-
Apple bilgisayar aksesuarlarında uzun süredir bir yenilik yapmış değil. Magic Mouse’u en son 2009’da elden geçiren şirket, Wireless Keyboard’a (Kablosuz Klavye) ise daha uzun süredir dokunmuyor. Bu durağanlıktan artık rahatsız olmuşa benzeyen Cupertino merkezli şirket, işleri değiştirmeye hazırlanıyor.
ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) iletilen belgeler, Magic Mouse 2 ve yenilenmiş Wireless Keyboard’u gözler önüne seriyor. Dış tasarımda nasıl bir değişiklik olacağı konusunda ipucu verilmezken, asıl iyileştirmenin aksesuarların içinde olması bekleniyor.
Aksesuarlarda Bluetooth 2.0 yerine daha verimli olan Bluetooth 4.2 standardına geçiş yapılacağı belirtilirken, AA piller yerine yerleşik lityum-iyon bataryaların tercih edilmesi de Magic Mouse 2 ve yenilenen Wireless Keyboard’a dair ihtimaller arasında yer alıyor.
Apple’ın yeni fare ve klavyesini ne zaman resmen gözler önüne çıkaracağı henüz bilinmiyor. Ancak hem Magic Mouse 2’nin hem de Wireless Keyboard’un bu yıl piyasaya sürülecek yeni Mac’lerin yanında boy göstermesi şaşırtıcı olmayacaktır.
-
Android platformunda yayınlandığı ilk günden bu yana büyük ilgi gören Metrobüs oyunu şimdi de İOS platformunda!
Türk oyun stüdyosu Atom Games tarafından geliştirilen ve ilk olarak yayınlandığı Android platformunda yoğun ilgi gören Metrobüs: Race in Istanbul oyunu App Store’daki yerini aldı.
İstanbul sokaklarında geçen ve %100 yerli kaynaklarla geliştirilen Metrobüs: Race in İstanbul oyunu eğlenceli hikâyesi ve gerçekçi araç kontrolü ile Android cihazlar ardından şimdi de iOS cihazlar için yayında.
App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen oyun özellikle İstanbullulardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Sahip olduğu eğlenceli hikâye ile öne çıkan oyunda aracın şoförü, araçta bir bomba olduğunu öğrenince kalp krizi geçiriyor. Yolcuları kurtarmak için şoför koltuğuna oturan oyuncu böylece heyecan dolu bir maceraya da atılmış oluyor. Çünkü metrobüs 50km/h hızın altına düşerse bomba patlayacaktır! Metrobüsün kontrolünü sağlayarak, trafikte sürüş hızını yüksekte tutmak ve bu esnada polise yolcuları kurtarması için yardım etmek zorunda olan oyuncunun, aynı zamanda hız kaybetmemek için yoldaki engellere de dikkat etmesi gerekiyor.
Boğaz köprüsünün keyfinin de çıkartılabildiği Metrobüs Race in İstanbul oyunu olağanüstü 3D grafikler, Boğaz Köprüsü, İstanbul haritası ve 4 farklı metrobüs gibi yerel öğelerin yanı sıra yol üzerindeki çeşitli engeller, coinler, kalkan, nitro ve mıknatıs gibi materyaller ile oyunculara muhteşem bir eğlence imkânı sunuyor.
-
Android platformunda yayınlandığı ilk günden bu yana büyük ilgi gören Metrobüs oyunu şimdi de İOS platformunda!
Türk oyun stüdyosu Atom Games tarafından geliştirilen ve ilk olarak yayınlandığı Android platformunda yoğun ilgi gören Metrobüs: Race in Istanbul oyunu App Store’daki yerini aldı.
İstanbul sokaklarında geçen ve %100 yerli kaynaklarla geliştirilen Metrobüs: Race in İstanbul oyunu eğlenceli hikâyesi ve gerçekçi araç kontrolü ile Android cihazlar ardından şimdi de iOS cihazlar için yayında.
App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen oyun özellikle İstanbullulardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Sahip olduğu eğlenceli hikâye ile öne çıkan oyunda aracın şoförü, araçta bir bomba olduğunu öğrenince kalp krizi geçiriyor. Yolcuları kurtarmak için şoför koltuğuna oturan oyuncu böylece heyecan dolu bir maceraya da atılmış oluyor. Çünkü metrobüs 50km/h hızın altına düşerse bomba patlayacaktır! Metrobüsün kontrolünü sağlayarak, trafikte sürüş hızını yüksekte tutmak ve bu esnada polise yolcuları kurtarması için yardım etmek zorunda olan oyuncunun, aynı zamanda hız kaybetmemek için yoldaki engellere de dikkat etmesi gerekiyor.
Boğaz köprüsünün keyfinin de çıkartılabildiği Metrobüs Race in İstanbul oyunu olağanüstü 3D grafikler, Boğaz Köprüsü, İstanbul haritası ve 4 farklı metrobüs gibi yerel öğelerin yanı sıra yol üzerindeki çeşitli engeller, coinler, kalkan, nitro ve mıknatıs gibi materyaller ile oyunculara muhteşem bir eğlence imkânı sunuyor.
-
WhatsApp İndir iOS ve Android için WhatsApp Yükleme
WhatsApp uygulaması mobil cihazlarda en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaların en başında gelen hızlı bir uygulamadır.
WhatsApp ile dilediğiniz kadar mesaj gönderimi ve alımı yapabilirsiniz. Uygulama yıllık çok düşük ücretle kullanabilirsiniz. İlk 6 ay ücretsiz olmak üzere daha sonraki her yıl için 1.50 TL gibi ücret almaktadır.
:: İNDİR ::
WhatsApp daha önce sadece mesajlaşma özelliği bulunurken daha sonra Facebook tarafından 19 milyar dolar gibi bir ücretle satın alındıktan sonra yeni özellikler eklenerek geliştirildi ve popülerliğini korudu.
WhatsApp Nasıl İndirilir?
WhatsApp Android indir (Ayrıca Samsung için uygundur) linkine tıklayarak Android akıllı telefonunuza WhatsApp yükleyebilirsiniz. WhatsApp iPhone indir linkine tıklayarak iOS işletim sistemine cihaz cihazlarınıza uygulamayı yükleyebilirsiniz.
Uygulamayı yükledikten sonra telefon numaranızı girmeniz gerekiyor. Telefon numaranızı girdikten sonra bir doğrulama kodu tarafınıza gönderilecek bu kodu girdikten sonra arkadaşlarınız ile sınırsız bir şekilde mesajlaşabilirsiniz.
-
WhatsApp uygulaması mobil cihazlarda en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaların en başında gelen hızlı bir uygulamadır.
WhatsApp ile dilediğiniz kadar mesaj gönderimi ve alımı yapabilirsiniz. Uygulama yıllık çok düşük ücretle kullanabilirsiniz. İlk 6 ay ücretsiz olmak üzere daha sonraki her yıl için 1.50 TL gibi ücret almaktadır.
:: İNDİR ::
WhatsApp daha önce sadece mesajlaşma özelliği bulunurken daha sonra Facebook tarafından 19 milyar dolar gibi bir ücretle satın alındıktan sonra yeni özellikler eklenerek geliştirildi ve popülerliğini korudu.
WhatsApp Android indir (Ayrıca Samsung için uygundur) linkine tıklayarak Android akıllı telefonunuza WhatsApp yükleyebilirsiniz. WhatsApp iPhone indir linkine tıklayarak iOS işletim sistemine cihaz cihazlarınıza uygulamayı yükleyebilirsiniz.
Uygulamayı yükledikten sonra telefon numaranızı girmeniz gerekiyor. Telefon numaranızı girdikten sonra bir doğrulama kodu tarafınıza gönderilecek bu kodu girdikten sonra arkadaşlarınız ile sınırsız bir şekilde mesajlaşabilirsiniz.
-
WhatsApp Android indir (Ayrıca Samsung için uygundur) linkine tıklayarak Android akıllı telefonunuza WhatsApp yükleyebilirsiniz.
-
WhatsApp’ın hayatımızı kolaylaştıran 20 özelliği
Çok değil, 2009 yılında hayata geçen ve kısa sürede tüm dünyayı saran WhatsApp, hayatımızı kolaylaştıran özellikleriyle akıllı telefonlarda en çok kullanılan uygulamalardan biri haline geldi. Artık neredeyse SMS’in yerini alan Whatsapp ile iletişimde her işi halledebilmek mümkün. Her geçen gün yeni bir özelliği çıkan WhatsApp’ın en çok kullanılan ya da ihtiyaç duyulan özelliklerini Alman Bild Gazetesi derledi. Sadece Almanya’da 30 milyon kişinin kullandığı WhatsApp, artık dünyanın neredeyse yarısının en büyük yardımcısı.
1-BİRÇOK KİŞİYE AYNI ANDA SMS ATMA: Birçok arkadaşınıza aynı anda mesaj mı göndermek istiyorsunuz? Bunun için hemen Whatsapp’ı açın ve iPhone’larda mesajlaşma kısmında sol üstte bulunan “Broadcast” seçeneğine tıklayın. Android telefonlarda ise bunu, ana menünün sağ altında “New Broadcast” seçeneği içinde bulabilirsiniz.
-
Çok değil, 2009 yılında hayata geçen ve kısa sürede tüm dünyayı saran WhatsApp, hayatımızı kolaylaştıran özellikleriyle akıllı telefonlarda en çok kullanılan uygulamalardan biri haline geldi. Artık neredeyse SMS’in yerini alan Whatsapp ile iletişimde her işi halledebilmek mümkün. Her geçen gün yeni bir özelliği çıkan WhatsApp’ın en çok kullanılan ya da ihtiyaç duyulan özelliklerini Alman Bild Gazetesi derledi. Sadece Almanya’da 30 milyon kişinin kullandığı WhatsApp, artık dünyanın neredeyse yarısının en büyük yardımcısı.
1-BİRÇOK KİŞİYE AYNI ANDA SMS ATMA: Birçok arkadaşınıza aynı anda mesaj mı göndermek istiyorsunuz? Bunun için hemen Whatsapp’ı açın ve iPhone’larda mesajlaşma kısmında sol üstte bulunan “Broadcast” seçeneğine tıklayın. Android telefonlarda ise bunu, ana menünün sağ altında “New Broadcast” seçeneği içinde bulabilirsiniz.
-
WhatsApp’ın hayatımızı kolaylaştıran özelliği
3-SESLİ MESAJ : Whatsapp’ta sesli mesaj görndermek mümkün. Android ve iOS telefonlarda, mikrofon imgesine basılı tutarak ortam seslerini karşı tarafa mesaj olarak iletebilmeniz mümkün.
4-ÇEVİRİMİÇİ OLDUĞUNUZU VE ‘OKUNDU’ SİMGELERİNİ GİZLEME: Eğer herhangi bir müdahalede bulunmazsanız, listenizdekiler WhattsApp’ta ne zaman “Çevirimiçi” olduğunuzu görebiliyor. Mesajlarınızın sonundaki mavi tikler de mesajınızın okuduğunu gösteriyor. İsterseniz bu özelliği, “Ayarlar” kısmında “Hesap” bölümünü seçerek “Gizlilik” seçeneğinden değiştirebilirsiniz.
5-WHATSAPP MESAJLARININ ANA EKRANDA GÖRÜNMESİNİ ENGELLEME: Eğer Whatsapp’tan gelen mesajları sadece uygulamayı açtığınızda görmek istiyorsanız, bunun için ayrı bir uygulama indirmenize gerek yok. Telefonunuzda birkaç küçük dokunuşla bunu yapabilirsiniz. Android telefonlarda, istenilen mesaja uzun süreli basın ve “Chat bağlantılarını ekle” kısmına ulaşın. iPhone’larda ise bu fonksiyon bulunmuyor.
-
Apple Beats 1'da büyük emeği olan bir isimle yollarını ayırdı
Apple, geçtiğimiz haziran ayının sonunda faaliyete geçirdiği çevrim içi müzik servisi Apple Music’in içinde “Beats 1″ adını taşıyan ve 24 saat yayın yapan küresel bir radyo istasyonu da kurmuştu. The Financial Times’ın haberine göre, Beats 1’ın kuruluşunda önemli bir mesai harcayan Ian Rogers ile Apple’ın yolları ayrıldı.
Daha öncesinde Beats Music’in CEO’luğunu yürüten Rogers, geçtiğimiz yılın mayıs ayında Apple’ın Beats’i satın almasının ardından Dr. Dre ve Jimmy Iovine ile Apple’a katılmıştı. The Financial Times’ın haberinde Rogers’ın ayrılık kararının beklenmediği belirtilirken, Rogers’ın kariyerine müzikle ilgisiz bir sektörde ve Avrupa’da devam edeceği öğrenildi.
The Financial Times, Ian Rogers’ın Beats 1’ın başına ünlü DJ Zane Lowe’ı getiren isim olduğuna dikkat çekti ve Rogers’ın radyonun çeşitliliği yüksek çalma listeleri ve programlarının hazırlanmasında önemli rol oynadığını vurguladı. Rogers, daha önce verdiği röportajlarda çevrim içi müzik servislerinde kişiye özel listeler oluşturmanın ve müzik keşfinin öneminin altını çizmişti.
Apple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music, iyi bir başlangıç performansı sergilese de, kesin karar vermek için önümüzdeki ayın sonunda sona erecek deneme süresinin tamamlanmasını beklemek gerekiyor. Gerçekleştirilen bazı araştırmalar Apple Music’in mevcut kullanıcılarını koruyamayacağını öne sürse de, Apple cephesinden bu araştırmaları yalanlayan açıklamalar gelmişti.
-
Apple Beats 1'da büyük emeği olan bir isimle yollarını ayırdı
Apple, geçtiğimiz haziran ayının sonunda faaliyete geçirdiği çevrim içi müzik servisi Apple Music’in içinde “Beats 1″ adını taşıyan ve 24 saat yayın yapan küresel bir radyo istasyonu da kurmuştu. The Financial Times’ın haberine göre, Beats 1’ın kuruluşunda önemli bir mesai harcayan Ian Rogers ile Apple’ın yolları ayrıldı.
Daha öncesinde Beats Music’in CEO’luğunu yürüten Rogers, geçtiğimiz yılın mayıs ayında Apple’ın Beats’i satın almasının ardından Dr. Dre ve Jimmy Iovine ile Apple’a katılmıştı. The Financial Times’ın haberinde Rogers’ın ayrılık kararının beklenmediği belirtilirken, Rogers’ın kariyerine müzikle ilgisiz bir sektörde ve Avrupa’da devam edeceği öğrenildi.
The Financial Times, Ian Rogers’ın Beats 1’ın başına ünlü DJ Zane Lowe’ı getiren isim olduğuna dikkat çekti ve Rogers’ın radyonun çeşitliliği yüksek çalma listeleri ve programlarının hazırlanmasında önemli rol oynadığını vurguladı. Rogers, daha önce verdiği röportajlarda çevrim içi müzik servislerinde kişiye özel listeler oluşturmanın ve müzik keşfinin öneminin altını çizmişti.
Apple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music, iyi bir başlangıç performansı sergilese de, kesin karar vermek için önümüzdeki ayın sonunda sona erecek deneme süresinin tamamlanmasını beklemek gerekiyor. Gerçekleştirilen bazı araştırmalar Apple Music’in mevcut kullanıcılarını koruyamayacağını öne sürse de, Apple cephesinden bu araştırmaları yalanlayan açıklamalar gelmişti.
-
Google yazılımcılara Apple'ın yeni güvenlik kurallarının etrafından dolaşmaları için ipucu veriyor
Apple, gizliliğe fazlasıyla önem verdiğini çeşitli fırsatlarla, hatta en yetkili isim olan Tim Cook’un ağzından çıkan sözlerle, tekrarlıyor. Şirketin yeni mobil işletim sistemiyle birlikte gelecek olan App Transport Security (ATS) isimli özellik de, Apple’ın bu yöndeki iradesinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. iOS yazılımcılarının daha gelişmiş bir güvenlik protokolü kullanmasını amaçlayan Apple, böylelikle iOS 9’u sıkı biçimde korumaya almayı planlıyor.
Apple’ın en önemli rakiplerinden biri olan Google da, gizliliğe büyük önem gösteriyor. İnternet devi, Apple’ın ATS ile doğru yolda olduğunu da açıkça belirtiyor.
Ancak Google, henüz her yazılımcının ATS ile çalışmaya hazır olamayabileceğine de dikkat çekiyor. ATS’i hayata geçiremeyen yazılımcıların reklam gösterememekten kaynaklanan gelir kayıpları yaşayabileceğini belirten Google, bunun için yazılımcılara geçici bir çözüm öneriyor.
Google tarafından sağlanan beş satırlık bir kod, yazılımcılara Apple’ın şifreleme yöntemini geçici olarak devredışı bırakma şansı veriyor. Böylelikle yazılımcılar Apple’ın gereksinimlerini karşılamak için çalışırken gelirlerinden de mahrum olmuyor. Söz konusu kodun Apple’ın kurallarını ihlâl etmediğini belirtmekte fayda var.
Zaten Apple’ın da WWDC döneminde bu koddan bahsetmiş olması, şirketin Google’ın çözüm önerisine karşı çıkmayacağını açık biçimde gösteriyor. Her iki şirket de mobil güvenlik konusunda aynı amaç doğrultusunda hareket etse de, reklamlar konusundaki yaklaşımları biraz farklılık gösteriyor. Google’ın Apple’a kıyasla daha uzlaşmacı bir tavır izlemesinde aynı zamanda bir reklam şirketi olması önemli rol oynuyor.
-
Apple iOS Yazılımlarnıda Reklam Engellemeyi Geliştiriyor
Apple firmasının geliştirmiş olduğu iOS 9un en önemli özelliklerinden bir tanesi de reklam engelleyici yazılımlarına sahip olması.
Geliştirilen bu yazılım tanıtıldığı günden bu yana da oldukça eleştiri haline gelmiş durumda. Fakat baktığımız da reklam verenlerin bu durumdan hiç hoş değil .
Her yıl milyonlarca satış ramaklarına ulaşan Apple’ın iPhone ürünlerine gelen bu özellik, Reklam sağlayıcıların canını sıkmıyor. Bu zamana kadar baktığımız da yıllık satışlarından yaklaşık olarak 70 milyar değerinde dolara yakın bir gelir elde edilen rakamlar, En çok zararı reklam engelleyici gibi uygulamarda görüyor. Geliştiriciler bu uygulamalarla başa çıkmaktazorlanırken bir atakta Apple firmasından gelince çok daha da kötü duruma düştüler. Digital Content Next’in CEO’su olarak karşımıza çıkan Jason Kint, Reklam engelleyici bu uygulamaların zaten çok büyükj bir sorun olduğunu ve Apple’ın bu hamle ile birlikte karşımıza gelmesi engelleme konusunda çok büyük bir sorun oluşturuyor.
-
Apple firmasının geliştirmiş olduğu iOS 9un en önemli özelliklerinden bir tanesi de reklam engelleyici yazılımlarına sahip olması.
Geliştirilen bu yazılım tanıtıldığı günden bu yana da oldukça eleştiri haline gelmiş durumda. Fakat baktığımız da reklam verenlerin bu durumdan hiç hoş değil .
Her yıl milyonlarca satış ramaklarına ulaşan Apple’ın iPhone ürünlerine gelen bu özellik, Reklam sağlayıcıların canını sıkmıyor. Bu zamana kadar baktığımız da yıllık satışlarından yaklaşık olarak 70 milyar değerinde dolara yakın bir gelir elde edilen rakamlar, En çok zararı reklam engelleyici gibi uygulamarda görüyor. Geliştiriciler bu uygulamalarla başa çıkmaktazorlanırken bir atakta Apple firmasından gelince çok daha da kötü duruma düştüler. Digital Content Next’in CEO’su olarak karşımıza çıkan Jason Kint, Reklam engelleyici bu uygulamaların zaten çok büyükj bir sorun olduğunu ve Apple’ın bu hamle ile birlikte karşımıza gelmesi engelleme konusunda çok büyük bir sorun oluşturuyor.
-
Apple Firmasından Duman Ölçen Sensör
Apple firmasının oldukça farklı sensörlere yer vererek sektör üzerinde oldukça öncelik eden ve parmak izi sensörününde yaygınlaşmasında rol oynayan firma , Bu kez da bambaşka bir sensörle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
iPhone ve iPad için alınan bu patent çok yakın bir zaman dilim içerisinde telefonlarımız üzerinde duman sensörlerinin yapılacağıhakkında bir sinyal veriyor.
Firma tarafından alınan bu patent sayesinde iPHone ve iPAd tam bir duman sensörüne dönüşüyor. Telefon üzerinde yakınınızdayken uyuduğunuzu varsayalım. Geliştirilen sensörler sayesinde sürekli olarak aktif bir şekilde görev yapan cihaz, Duman algılandığında ise direkt olarak alarm vermeye başlıyor böylece kullanıcıyı uyarıyor. Telefon içerisine oldukça sığabilmesi adına geliştirilen bu sensörler duman yoğunluğunun çok fazla olması bekleniyor.
-
Apple firmasının oldukça farklı sensörlere yer vererek sektör üzerinde oldukça öncelik eden ve parmak izi sensörününde yaygınlaşmasında rol oynayan firma , Bu kez da bambaşka bir sensörle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
iPhone ve iPad için alınan bu patent çok yakın bir zaman dilim içerisinde telefonlarımız üzerinde duman sensörlerinin yapılacağıhakkında bir sinyal veriyor.
Firma tarafından alınan bu patent sayesinde iPHone ve iPAd tam bir duman sensörüne dönüşüyor. Telefon üzerinde yakınınızdayken uyuduğunuzu varsayalım. Geliştirilen sensörler sayesinde sürekli olarak aktif bir şekilde görev yapan cihaz, Duman algılandığında ise direkt olarak alarm vermeye başlıyor böylece kullanıcıyı uyarıyor. Telefon içerisine oldukça sığabilmesi adına geliştirilen bu sensörler duman yoğunluğunun çok fazla olması bekleniyor.
-
Yılın beklenen zamanlarından biri geldi. 2012 yılından bu yana Apple‘ın eylül ayında düzenlenen etkinliğinde yeni iPhone’unu tanıttığını görüyoruz, hatta geçen yıl bir yerine iki yeni iPhone modelini görmüştük. Bu yıl da farklı olmayacak gibi görünüyor. Apple 9 Eylül Çarşamba günü San Francisco’nun en büyük konferans salonlarından birisinde bir etkinlik düzenliyor. Bu etkinlikte iki yeni iPhone’un tanıtılmasını bekliyoruz, ancak duyurular bunlarla bitmeyecek gibi görünüyor.
9 Eylüldeki etkinlik büyük bir etkinlik olacak. Eğer gelen haberler doğruysa, uzun zamandır beklenen yeni Apple TV’yi, daha büyük ve yetenekli iPad’i, yenilenmiş iPad mini’yi görebiliriz. Apple’ın 9 Eylül iPhone 6S etkinliğinde tanıtmasını beklediğimiz yenilikleri aşağıda detaylandırıyoruz:
iPhone 6S ve 6S Plus
Apple’ın çarşamba akşamı Türkiye saatiyle saat 8’de başlayacak etkinliğinde tanıtacağı iki ana ürün iPhone’lar, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus olacak. Geçen “S” yıllarında olduğu gibi, bu yeni iPhone’lar geçen yıl tanıtılan modellerle aynı tasarım sahip olacak, bununla birlikte içeride bazı değişiklikler göreceğiz. En dikkat çekicisi, analistlerin tahminleri ve sızan prototiplerin ışığında her iki telefonun biraz daha kalın olacağının beklenmesi. Bunun yeni bileşenlere yer açmak, Apple Watch Sport modelinde kullanılmakta olan daha sağlam alüminyuma geçiş için uygun şartları sağlamak veya bükülmeye hassas noktalarıdaha da güçlendirmek için yapılacağı söyleniyor.
iPhone 6S ve 6S Plus’ın en yeni özelliklerinden biri Apple’ın Force Touch olarak adlandırdığı, basınca duyarlı ekran teknolojisi olacak. Force Touch geçen yıl bu zamanlar tanıtılan Apple Watch ile birlikte ilk kez görülmüştü. Bu teknoloji Watch’un ekranının farklı basınç seviyelerini algılamasını ve buna göre farklı tepkiler vermesini sağlıyor. iPhone’da Force Touch teknolojisinin kullanımı da muhtemelen Apple Watch’takine benzer olacak. Ekran, sizin farklı seviyelerde uyguladığınız basınca göre farklı işlerin gerçekleştirilmesini sağlayacak.
iPhone’daki Force Touch yeni menüleri açmak veya belirli aksiyonları gerçekleştirmek için kullanılacak. Hatta iPhone’da basınç hassasiyetli ekran kalemlerinin kullanılmasını bile mümkün kılabilir. Tabii ki, Force Touch teknolojisinin kullanılabileceği ilginç alanları görmek için geliştiricilerin çıkaracakları işleri görmemiz gerekecek. Bazı oyunlar Force Touch teknolojisinin sunacaklarını ilginç yöntemler için kullanabilirler.
Bu arada Apple’ın Force Touch teknolojisi için iPhone’da farklı bir isim kullanabileceği söyleniyor. 3D Touch olabileceği şeklinde bazı dedikodular ortalıkta dolaşıyor. Bununla birlikte “Deep Press” ya da Türkçesiyle “Derin Basmak” da muhtemel adaylar arasında bulunuyor.
Apple’ın yeni iPhone’larda teknik özellikler bakımından da büyük atılım gerçekleştirmesi bekleniyor. Yeni ve daha hızlı bir işlemci, en sonunda 2 GB RAM göreceklerimiz arasında olabilir. Kamera için de ilginç duyumlar geliyor; yeni iPhone’ların son dört modelde olduğu gibi, 8 megapiksel yerine 12 megapiksel arka kameraya sahip olacağı iddia ediliyor. Bu kameranın 4K video kayıt yeteneğine sahip olabileceği de öne sürülüyor.
Ön kameranın çözünürlüğünün de 5 megapiksele çıkacağı, bunun yanına bir de flaş ekleneceği konuşuluyor. Bu, iPhone 6S ve 6S Plus ile çekilecek selfie fotoğrafların daha kaliteli olacağı anlamına geliyor. Flaş ve 5 megapiksel sensör gibi özellikleri Android telefonlarda giderek daha fazla şekilde görüyoruz. Apple da en sonunda iPhone 6S ve 6S Plus ile birlikte bu eğilimi yakalayabilir.
iPhone 6S ve 6S Plus’ı, selefleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’tan ayırabilecek önemli noktalardan biri yeni renk seçeneği olabilir. Eğer etrafta roze altın renginde bir iPhone görecek olursanız, anlayın ki o ya iPhone 6S ya da iPhone 6S Plus’tır. Apple böylelikle Apple Watch’ta sunduğu roze altın rengini (orada kullanılan malzeme de gerçek altın, iPhone 6S ve 6S Plus’ta öyle olmayacak) iPhone tarafında eşleştirmiş olacak.
Touch ID’nin yeni iPhone’larda daha hızlı ve güvenilir şekilde çalışacağı söyleniyor. iPhone 6S ve 6S Plus’ın fiyatlarında sürpriz beklenmiyor, şu anda iPhone 6 ve 6 Plus’ın satış fiyatlarının yeni telefonlar için de geçerli olması bekleniyor. iPhone 6S ve 6S Plus’ın tanıtılmasıyla birlikte iPhone 6 ve iPhone 5S’in piyasada kalmaya devam etmesi, tabii ki biraz ucuzlaması bekleniyor. iPhone 5C muhtemelen satıştan kalkacak ve iPhone 6C de büyük ihtimalle tanıtılmayacak.
-
Yılın beklenen zamanlarından biri geldi. 2012 yılından bu yana Apple‘ın eylül ayında düzenlenen etkinliğinde yeni iPhone’unu tanıttığını görüyoruz, hatta geçen yıl bir yerine iki yeni iPhone modelini görmüştük. Bu yıl da farklı olmayacak gibi görünüyor. Apple 9 Eylül Çarşamba günü San Francisco’nun en büyük konferans salonlarından birisinde bir etkinlik düzenliyor. Bu etkinlikte iki yeni iPhone’un tanıtılmasını bekliyoruz, ancak duyurular bunlarla bitmeyecek gibi görünüyor.
9 Eylüldeki etkinlik büyük bir etkinlik olacak. Eğer gelen haberler doğruysa, uzun zamandır beklenen yeni Apple TV’yi, daha büyük ve yetenekli iPad’i, yenilenmiş iPad mini’yi görebiliriz. Apple’ın 9 Eylül iPhone 6S etkinliğinde tanıtmasını beklediğimiz yenilikleri aşağıda detaylandırıyoruz:
iPhone 6S ve 6S Plus
Apple’ın çarşamba akşamı Türkiye saatiyle saat 8’de başlayacak etkinliğinde tanıtacağı iki ana ürün iPhone’lar, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus olacak. Geçen “S” yıllarında olduğu gibi, bu yeni iPhone’lar geçen yıl tanıtılan modellerle aynı tasarım sahip olacak, bununla birlikte içeride bazı değişiklikler göreceğiz. En dikkat çekicisi, analistlerin tahminleri ve sızan prototiplerin ışığında her iki telefonun biraz daha kalın olacağının beklenmesi. Bunun yeni bileşenlere yer açmak, Apple Watch Sport modelinde kullanılmakta olan daha sağlam alüminyuma geçiş için uygun şartları sağlamak veya bükülmeye hassas noktalarıdaha da güçlendirmek için yapılacağı söyleniyor.
iPhone 6S ve 6S Plus’ın en yeni özelliklerinden biri Apple’ın Force Touch olarak adlandırdığı, basınca duyarlı ekran teknolojisi olacak. Force Touch geçen yıl bu zamanlar tanıtılan Apple Watch ile birlikte ilk kez görülmüştü. Bu teknoloji Watch’un ekranının farklı basınç seviyelerini algılamasını ve buna göre farklı tepkiler vermesini sağlıyor. iPhone’da Force Touch teknolojisinin kullanımı da muhtemelen Apple Watch’takine benzer olacak. Ekran, sizin farklı seviyelerde uyguladığınız basınca göre farklı işlerin gerçekleştirilmesini sağlayacak.
iPhone’daki Force Touch yeni menüleri açmak veya belirli aksiyonları gerçekleştirmek için kullanılacak. Hatta iPhone’da basınç hassasiyetli ekran kalemlerinin kullanılmasını bile mümkün kılabilir. Tabii ki, Force Touch teknolojisinin kullanılabileceği ilginç alanları görmek için geliştiricilerin çıkaracakları işleri görmemiz gerekecek. Bazı oyunlar Force Touch teknolojisinin sunacaklarını ilginç yöntemler için kullanabilirler.
Bu arada Apple’ın Force Touch teknolojisi için iPhone’da farklı bir isim kullanabileceği söyleniyor. 3D Touch olabileceği şeklinde bazı dedikodular ortalıkta dolaşıyor. Bununla birlikte “Deep Press” ya da Türkçesiyle “Derin Basmak” da muhtemel adaylar arasında bulunuyor.
Apple’ın yeni iPhone’larda teknik özellikler bakımından da büyük atılım gerçekleştirmesi bekleniyor. Yeni ve daha hızlı bir işlemci, en sonunda 2 GB RAM göreceklerimiz arasında olabilir. Kamera için de ilginç duyumlar geliyor; yeni iPhone’ların son dört modelde olduğu gibi, 8 megapiksel yerine 12 megapiksel arka kameraya sahip olacağı iddia ediliyor. Bu kameranın 4K video kayıt yeteneğine sahip olabileceği de öne sürülüyor.
Ön kameranın çözünürlüğünün de 5 megapiksele çıkacağı, bunun yanına bir de flaş ekleneceği konuşuluyor. Bu, iPhone 6S ve 6S Plus ile çekilecek selfie fotoğrafların daha kaliteli olacağı anlamına geliyor. Flaş ve 5 megapiksel sensör gibi özellikleri Android telefonlarda giderek daha fazla şekilde görüyoruz. Apple da en sonunda iPhone 6S ve 6S Plus ile birlikte bu eğilimi yakalayabilir.
iPhone 6S ve 6S Plus’ı, selefleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’tan ayırabilecek önemli noktalardan biri yeni renk seçeneği olabilir. Eğer etrafta roze altın renginde bir iPhone görecek olursanız, anlayın ki o ya iPhone 6S ya da iPhone 6S Plus’tır. Apple böylelikle Apple Watch’ta sunduğu roze altın rengini (orada kullanılan malzeme de gerçek altın, iPhone 6S ve 6S Plus’ta öyle olmayacak) iPhone tarafında eşleştirmiş olacak.
Touch ID’nin yeni iPhone’larda daha hızlı ve güvenilir şekilde çalışacağı söyleniyor. iPhone 6S ve 6S Plus’ın fiyatlarında sürpriz beklenmiyor, şu anda iPhone 6 ve 6 Plus’ın satış fiyatlarının yeni telefonlar için de geçerli olması bekleniyor. iPhone 6S ve 6S Plus’ın tanıtılmasıyla birlikte iPhone 6 ve iPhone 5S’in piyasada kalmaya devam etmesi, tabii ki biraz ucuzlaması bekleniyor. iPhone 5C muhtemelen satıştan kalkacak ve iPhone 6C de büyük ihtimalle tanıtılmayacak.
-
Apple TV
Apple 9 Eylül iPhone 6S etkinliği: Neler bekliyoruz?
Apple set üstü cihazı Apple TV’yi en son Mart 2012’de yenilemişti. Yaklaşık üç buçuk yıldır piyasada aynı ürünü görüyoruz. Ancak çarşamba akşamı düzenlenecek iPhone 6S etkinliğiyle birlikte bu son bulacak ve Apple TV’nin yenilenen modeli tanıtılacak. Yeni Apple TV ile birlikte şimdiye kadar sadece film veya dizi izlemek için kullanılan cihaz daha fazla alana yayılacak, oturma odasındaki başka aktiviteler için de kullanılacak. Ayrıca daha da güçlü olacak.
Apple TV’ye bir uygulama mağazası geliyor. Söylentilere göre Apple geliştiricilere Apple TV uygulamaları oluşturmaları için izin verecek. Açılacak Apple TV App Store mağazasında oyunlar, yeni video servisleri ve TV’de kullanılabilecek diğer uygulamalar bulunacak. Bu, Apple TV’nin şu ankinden çok daha yetenekli olacağı anlamına geliyor.
apple-tv-dedikodu-290815 Apple 9 Eylül iPhone 6S etkinliği: Neler bekliyoruz?
Apple TV’nin menülerinde gezinme noktasında da önemli değişiklikler olacak. Şu anda kullanıcı arayüzünün genelini ızgara düzeninde dizilmiş dikdörtgen şekilli uygulama kısayolları oluşturuyor. Eğer bir film izlemek istiyorsanız, bunun için kumanda üzerinde birkaç kez tuşlara basmanız gerekiyor.
Yeni Apple TV ile birlikte bu soruna çözüm bulunacak. Siri ve evrensel arama özellikleri sayesinde, filmin adını yazmak yerine Siri’ye bunun adını söyleyerek izlemek istediğiniz filmi karşınıza getirmeniz mümkün olacak. Siri Türkçe desteğine sahip, ancak bu işlevlerden Türkiye’deki yeni Apple TV sahipleri ne oranda faydalanacak, onu da zamanla göreceğiz.
9 Eylül iPhone 6S etkinliği: Neler bekliyoruz?
Kullanıcı arayüzünün de bazı tasarım değişikliklerinden geçmesi bekleniyor. Şu noktada bu değişikliğin görsel zenginliklere veya sistem menülerini daha sezgisel, kolay gezilebilir hâle getirmeye mi odaklanacağı bilinmiyor. Ancak ikinci seçenek kullanıcılar tarafından daha tercih edilir olacaktır.
Yeni Apple TV beraberinde yepyeni bir uzaktan kumandayı da getiriyor. Bu yeni uzaktan kumanda dahili Siri desteğine sahip olacak. Üstünde bulunacak bir tuşa basarak uzaktan kumandaya konuşmaya başlayacak, bu şekilde yukarıda belirtilen evrensel arama özelliğine erişebileceksiniz.
Uzaktan kumandanın sürükleme hareketlerini destekleyen bir izleme dörtgenine sahip olacağı da söyleniyor. Böylelikle Apple TV’nin uzun menüleri içinde daha kolay gezinmek mümkün olacaktır. Ayrıca yeni uzaktan kumanda oyun oynarken de epey kullanışlı olacaktır. Uzaktan kumandanın basit bir oyun kumandası gibi de kullanılabileceği söyleniyor. Apple TV Bluetooth özellikli oyun kumandalarını da destekleyebilir. Ayrıca uzaktan kumandanın iPhone’da olduğu gibi hareket algılama özelliğine de sahip olacağı belirtiliyor. Bunun dışında yeni Apple TV kumandası ana ekran veya menü tuşu, aynı zamanda oynat-duraklat tuşu da barındıracak.
Apple’ın yeni cihazla birlikte kendi TV yayın servisini de sunacağı söyleniyor. Ne var ki, bu servisin duyurusu 9 Eylül iPhone 6S etkinliğinde yapılmayacak. Hatta servisin bu yıl sonuna bile yetişmeyeceği söyleniyor. Bunun sebebinin Apple’ın içerik sağlayıcılarıyla anlaşma zeminini henüz bulamamış olması gösteriliyor. Ancak Apple’ın yeni Apple TV’leri bu servise hazır şekilde sunacağı, böylelikle canlı TV servisi faaliyete geçtiğinde yayını izlemeye hazır birçok izleyicinin bulunacağı da dile getiriliyor. Tabii ki, bu servis başlangıçta ABD’de kullanılabilir olacaktır, Türkiye’ye özel bir servisi henüz beklemeyin.
Tasarım açısından yeni Apple TV’nin üçüncü nesil modele göre daha ince olacağı söyleniyor. İçerideki bileşenlerle birlikte daha güçlü de olacak. Söylentilere göre, Apple TV’de iPhone 6’daki A8 işlemcisinin bir versiyonu bulunacak. Ayrıca 8 GB veya 16 GB dahili depolama seçenekleri de mevcut olacak. Apple TV’nin yurt dışı fiyatı 149 dolardan başlayacak. 16 GB’lık model için de 199 dolarlık yurt dışı fiyatı öngörülüyor.
Yeni Apple TV’nin 4K video desteğine sahip olmayacağı söyleniyor. 4K TV’lerin pazarda yayılmaya başladığı bir noktada yeni Apple TV’nin bu desteğe sahip olduğunu görmek güzel olurdu. Yine de, 1080p Full HD desteği de çoğu tüketici için yeterli sayılabilir.
-
Apple TV
Apple set üstü cihazı Apple TV’yi en son Mart 2012’de yenilemişti. Yaklaşık üç buçuk yıldır piyasada aynı ürünü görüyoruz. Ancak çarşamba akşamı düzenlenecek iPhone 6S etkinliğiyle birlikte bu son bulacak ve Apple TV’nin yenilenen modeli tanıtılacak. Yeni Apple TV ile birlikte şimdiye kadar sadece film veya dizi izlemek için kullanılan cihaz daha fazla alana yayılacak, oturma odasındaki başka aktiviteler için de kullanılacak. Ayrıca daha da güçlü olacak.
Apple TV’ye bir uygulama mağazası geliyor. Söylentilere göre Apple geliştiricilere Apple TV uygulamaları oluşturmaları için izin verecek. Açılacak Apple TV App Store mağazasında oyunlar, yeni video servisleri ve TV’de kullanılabilecek diğer uygulamalar bulunacak. Bu, Apple TV’nin şu ankinden çok daha yetenekli olacağı anlamına geliyor.
apple-tv-dedikodu-290815 Apple 9 Eylül iPhone 6S etkinliği: Neler bekliyoruz?
Apple TV’nin menülerinde gezinme noktasında da önemli değişiklikler olacak. Şu anda kullanıcı arayüzünün genelini ızgara düzeninde dizilmiş dikdörtgen şekilli uygulama kısayolları oluşturuyor. Eğer bir film izlemek istiyorsanız, bunun için kumanda üzerinde birkaç kez tuşlara basmanız gerekiyor.
Yeni Apple TV ile birlikte bu soruna çözüm bulunacak. Siri ve evrensel arama özellikleri sayesinde, filmin adını yazmak yerine Siri’ye bunun adını söyleyerek izlemek istediğiniz filmi karşınıza getirmeniz mümkün olacak. Siri Türkçe desteğine sahip, ancak bu işlevlerden Türkiye’deki yeni Apple TV sahipleri ne oranda faydalanacak, onu da zamanla göreceğiz.
9 Eylül iPhone 6S etkinliği: Neler bekliyoruz?
Kullanıcı arayüzünün de bazı tasarım değişikliklerinden geçmesi bekleniyor. Şu noktada bu değişikliğin görsel zenginliklere veya sistem menülerini daha sezgisel, kolay gezilebilir hâle getirmeye mi odaklanacağı bilinmiyor. Ancak ikinci seçenek kullanıcılar tarafından daha tercih edilir olacaktır.
Yeni Apple TV beraberinde yepyeni bir uzaktan kumandayı da getiriyor. Bu yeni uzaktan kumanda dahili Siri desteğine sahip olacak. Üstünde bulunacak bir tuşa basarak uzaktan kumandaya konuşmaya başlayacak, bu şekilde yukarıda belirtilen evrensel arama özelliğine erişebileceksiniz.
Uzaktan kumandanın sürükleme hareketlerini destekleyen bir izleme dörtgenine sahip olacağı da söyleniyor. Böylelikle Apple TV’nin uzun menüleri içinde daha kolay gezinmek mümkün olacaktır. Ayrıca yeni uzaktan kumanda oyun oynarken de epey kullanışlı olacaktır. Uzaktan kumandanın basit bir oyun kumandası gibi de kullanılabileceği söyleniyor. Apple TV Bluetooth özellikli oyun kumandalarını da destekleyebilir. Ayrıca uzaktan kumandanın iPhone’da olduğu gibi hareket algılama özelliğine de sahip olacağı belirtiliyor. Bunun dışında yeni Apple TV kumandası ana ekran veya menü tuşu, aynı zamanda oynat-duraklat tuşu da barındıracak.
Apple’ın yeni cihazla birlikte kendi TV yayın servisini de sunacağı söyleniyor. Ne var ki, bu servisin duyurusu 9 Eylül iPhone 6S etkinliğinde yapılmayacak. Hatta servisin bu yıl sonuna bile yetişmeyeceği söyleniyor. Bunun sebebinin Apple’ın içerik sağlayıcılarıyla anlaşma zeminini henüz bulamamış olması gösteriliyor. Ancak Apple’ın yeni Apple TV’leri bu servise hazır şekilde sunacağı, böylelikle canlı TV servisi faaliyete geçtiğinde yayını izlemeye hazır birçok izleyicinin bulunacağı da dile getiriliyor. Tabii ki, bu servis başlangıçta ABD’de kullanılabilir olacaktır, Türkiye’ye özel bir servisi henüz beklemeyin.
Tasarım açısından yeni Apple TV’nin üçüncü nesil modele göre daha ince olacağı söyleniyor. İçerideki bileşenlerle birlikte daha güçlü de olacak. Söylentilere göre, Apple TV’de iPhone 6’daki A8 işlemcisinin bir versiyonu bulunacak. Ayrıca 8 GB veya 16 GB dahili depolama seçenekleri de mevcut olacak. Apple TV’nin yurt dışı fiyatı 149 dolardan başlayacak. 16 GB’lık model için de 199 dolarlık yurt dışı fiyatı öngörülüyor.
Yeni Apple TV’nin 4K video desteğine sahip olmayacağı söyleniyor. 4K TV’lerin pazarda yayılmaya başladığı bir noktada yeni Apple TV’nin bu desteğe sahip olduğunu görmek güzel olurdu. Yine de, 1080p Full HD desteği de çoğu tüketici için yeterli sayılabilir.
-
Apple içİn büyük gün geldi. Uzun süredir sızıntılara konu olan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus bugün Türkiye saati ile 20.00’da resmen açıklanacak. “Hey Siri, bize bir ipucu ver” sloganını taşıyan etlikle yeni iPhone’ların yanı sıra 12.9 inçlik iPad Pro ve yeni nesil Apple TV gibi dikkat çeken tanıtımların da yapılması bekleniyor.
Apple ayrıca etkinlikten hemen sonra, ilk olarak iPhone 6S ailesine eşlik edecek iOS 9 işletim sistemini diğer iPhone, iPad ve iPod cihazlar için resmen dağıtıma sunucak.
Apple'ın Türkiye saatiyle 20.00'da başlayacak basın etkinliğini BURADAN (Safari ya da Microsoft Edge üzerinden) canlı izleyebilirsiniz.
iPhone 6S/iPhone 6S Plus
Apple’ın yen nesil iPhone’ları tasarım noktasında bir yenilik getirmeyecek. Force Touch ekran teknolojisinin kullanımı nedeniyle telefonların kasaları 0.2mm oranında kalınlaşacak. Daha önceki “S” serisi iPhone’larda olduğu gibi donanım tarafından önemli yükselmelerle karşılaşacağız. Apple A9 işlemcisi, 2GB RAM, 4K video kaydı gerçekleştiren 12MP arka kamera ve 5MP ön kamera dikkat çeken donanım artışları olacak.
iPad Pro’da 12.9 inç büyüklüğünde bir ekran yer alacak. Apple A9X işlemcisinden güç alacak tablette (yatay konumda) aynı anda iki uygulamayı tam boyutlu çalıştırabilecek. 64/128GB dahil depolama sunacak iPad Pro’da ayrıca LTE çipi de yer alacak.
Apple’ın üç yıl sonra güncelleyeceği Apple TV içinse birçok iddia gündeme geldi. iPhone 6’da kullanılan A8 işlemcisinden güç alacak Apple TV’de dahili depolama oranı da artırılacak. Daha modern bir görüme bürünmesi beklenen cihaz, dokunsal sensörleri olan bir kumandayı beraberinde getirecek. Söz konusu kumanda oyun oynayan kişilerin parmaklarıyla uyguladığı güce duyarlı olacak. Ayrıca yeni nesil Apple TV’de Apple’ın işlemci gücünün gelişmiş grafiklerin kullanımı için önemli derecede geliştirdiği ifade ediliyor.
Apple TV’ye özel bir oyun uygulama mağazası oluşturmayı hedefleyen Apple, Sony’nin PlayStation 4 ve Microsoft’un Xbox One konsollarına ciddi bir rakip hazırlıyor.
-
Apple içİn büyük gün geldi. Uzun süredir sızıntılara konu olan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus bugün Türkiye saati ile 20.00’da resmen açıklanacak. “Hey Siri, bize bir ipucu ver” sloganını taşıyan etlikle yeni iPhone’ların yanı sıra 12.9 inçlik iPad Pro ve yeni nesil Apple TV gibi dikkat çeken tanıtımların da yapılması bekleniyor.
Apple ayrıca etkinlikten hemen sonra, ilk olarak iPhone 6S ailesine eşlik edecek iOS 9 işletim sistemini diğer iPhone, iPad ve iPod cihazlar için resmen dağıtıma sunucak.
Apple'ın Türkiye saatiyle 20.00'da başlayacak basın etkinliğini BURADAN (Safari ya da Microsoft Edge üzerinden) canlı izleyebilirsiniz.
iPhone 6S/iPhone 6S Plus
Apple’ın yen nesil iPhone’ları tasarım noktasında bir yenilik getirmeyecek. Force Touch ekran teknolojisinin kullanımı nedeniyle telefonların kasaları 0.2mm oranında kalınlaşacak. Daha önceki “S” serisi iPhone’larda olduğu gibi donanım tarafından önemli yükselmelerle karşılaşacağız. Apple A9 işlemcisi, 2GB RAM, 4K video kaydı gerçekleştiren 12MP arka kamera ve 5MP ön kamera dikkat çeken donanım artışları olacak.
iPad Pro’da 12.9 inç büyüklüğünde bir ekran yer alacak. Apple A9X işlemcisinden güç alacak tablette (yatay konumda) aynı anda iki uygulamayı tam boyutlu çalıştırabilecek. 64/128GB dahil depolama sunacak iPad Pro’da ayrıca LTE çipi de yer alacak.
Apple’ın üç yıl sonra güncelleyeceği Apple TV içinse birçok iddia gündeme geldi. iPhone 6’da kullanılan A8 işlemcisinden güç alacak Apple TV’de dahili depolama oranı da artırılacak. Daha modern bir görüme bürünmesi beklenen cihaz, dokunsal sensörleri olan bir kumandayı beraberinde getirecek. Söz konusu kumanda oyun oynayan kişilerin parmaklarıyla uyguladığı güce duyarlı olacak. Ayrıca yeni nesil Apple TV’de Apple’ın işlemci gücünün gelişmiş grafiklerin kullanımı için önemli derecede geliştirdiği ifade ediliyor.
Apple TV’ye özel bir oyun uygulama mağazası oluşturmayı hedefleyen Apple, Sony’nin PlayStation 4 ve Microsoft’un Xbox One konsollarına ciddi bir rakip hazırlıyor.
-
22:06 - Herkes Taylor Swift'i bekliyordu ancak One Republic alkışlarla sahneye çıktı.
22:05 - Evet etkinliğin sonuna geldik. One Republic sahneye çıktı.
22:04 - Evet tek tek yeni tanıttıkları cihazları özetledi ve videoya geçildi.
22:03 - Şimdi yeni bir video ile beraber Tim Cook sahneye döndü. Bu uzun etkinliği toparlayacak gibi görünüyor.
22:03 - Bunlar da iCloud ücretleri;
22:02 - iOS 9 ise 16 Eylül'de indirilebilir olacak.
22:01 - Yıl sonuna kadar 130'dan fazla ülkede satışta olacak olan yeni cihazların 25 Eylül'de genel satışına başlayacağı belirtildi.
22:01 - Yeni iPhone'ların ön siparişleri 12 Eylül'de başlayacak.
21:59 - Bunlar da iPhone 6s ve iPhone 6s Plus da dahil olmak üzere iPhone ailesinin yeni kontratlı fiyatları;
21:59 - İşte yeni iPhone'ların tüm yeni özellikleri;
21:58 - Yeni iPhone'lar harika aksesuarlarla beraber geliyorlar.
21:57 - Tüm iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'lar beklendiği gibi iOS 9'la geliyorlar.
21:56 - Diğer taraftan yeni iPhone'larda 2 kat daha hızlı WiFi var!
21:56 - Oluşturduğunuz bu özel fotoğrafları ise Apple Watch dahil tüm Apple cihazlarında görüntüleyebilirsiniz.
21:55 - Apple bu özelliğe ise Live Photos özelliği vermiş.
21:54 - Gerçekten en dikkat çekici özelliklerden birisi bu gibi görünüyor. Üstelik "canlı" fotoğraflar oluştururken ekstra bir şey yapmayacaksınız.
21:53 - Fotoğraflara çift dokunduğunuzda bu fotoğrafları videoya ya da GIF'e dönüştürebileceksiniz.
21:52 - True Tone flaş sayesinde her ortamda en iyi fotoğrafları çekebileceksiniz.
21:51 - Cihazlarda ayrıca 5MP FaceTime özçekim kamerası bulunuyor. Çok daha iyi özçekimler bizleri bekliyor.
21:50 - Cihazların 12 MP kameraları 4K video kaydedebiliyor.
21:49 - Yeni nesil kameralarla çekilmiş fotoğraflar gösterilmeye devam ediyor.
21:48 - Kameranın odaklanma süresi de çok daha hızlı.
21:48 - Yeni iPhone'larla çekilmiş bir fotoğraf;
21:47 - Cihazda "Deep Trench Isolation" teknolojisi kullanılmış. Tabii bu da yeni iPhone'larla daha iyi fotoğraflar çekilmesi için geliştirilmiş.
21:46 - iPhone 6s'lerin 12 MP kamerası diğer 12 MP kameralı telefonlara göre en az %50 daha fazla çözünürlük sunuyor.
21:45 - Cihazda ayrıca yeni 12 MP iSight kamera bulunuyor.
21:44 - Cihazlarda ikinci nesil Touch ID var. Öncekine göre 2 kat daha hızlı.
21:44 - Ayrıca cihazda M9 yardımcı işlemci var. Bu özellikle oyunlarda cihazın performansını arttıracak.
21:43 - iPhone 6s'lerde bir akıllı telefonda kullanılmış olan en gelişmiş çipset var! Schiller söylüyor tabii bunu.
21:42 - Cihazda yüksek grafikli oyunlar oynanıyor. Gerçekten harika bir akış var.
21:41 - İşlemcisi masaüstü sınıfı PC'lerden %70 daha hızlı. GPU'su da konsol sınıfı GPU'lardan %90 hızlı.
21:40 - Hadi biraz donanımdan söz edelim. 64 bit A9 çipsetten gücünü alıyor cihaz.
21:39 - Benzeri Facebook uygulamasında da var. Gördüğünüz gibi direkt olarak durumunuzu ya da fotoğrafınızı değiştirebiliyorsunuz.
21:39 - Kamera uygulamasına tıkladığınızda seçenekler çıkıyor ve "Selfie çek"e basarak direkt olarak ön kamerayı açabiliyorsunuz.
21:38 - E-mail uygulaması üzerinden anlık olarak tüm bilgilere ulaşabileceksiniz. Uçuş bilgileriniz gibi.
21:35 - Yeni iPhone'ların e-mail yetenekleri gösterilirken, El Capitan'ın 30 Eylül'de indirilmeye sunulacağı ipucunu aldık.
21:35 - Apple'dan Craig Federighi sahnede ve yeni iPhone'lardan söz ediyor.
21:34 - En gelişmiş titreşim bu cihazlarda.
21:32 - Ayrıca cihazda Taptic Engine özelliği var. Apple Watch'ta olduğu gibi.
21:31 - Yeni iPhone'lardaki "çoklu dokunma" özelliği ile ilgili bir video gösteriliyor.
21:30 - Apple, Force Touch'a 3D Touch özelliğini vermiş.
21:30 - Force Touch teknolojisiyle gelen cihazlar da çoklu dokunma özelliği de var.
21:29 - En gelişmiş iPhone'lardan söz ediyoruz...
21:28 - Gümüş, altın, gül ve uzay grisi renk seçeneklerine sahipler...
21:28 - iPhone 6s 4.7 inç, iPhone 6s Plus 5.5 inç ekran boyutunda.
21:28 - "Tek şey, her şeyi değiştirebilir"
21:27 - Bayanlar baylar işte iPhone 6s ve iPhone 6s Plus!
21:26 - Gümüş ve gül rengi iPhone göründü bile.
21:26 - Tim Cook; "iPhone'lar, Türkiye'den Hindistan'a kadar birçok ülkede çok popüler."
-
Apple, bugün gerçekleştirdiği iPhone 6s ve iPhone 6s Plus tanıtımı ile birlikte, iPhone 6s fiyat listesini açıkladı. İşte yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus fiyatları.
En popüler teknoloji markalarından biri olan Apple, sonunda yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Pek çok yenilikle gelen yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus fiyatlarında da, kısa süre önce açıklandı.
Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus fiyat listesini açıkladı
iPhone 6s ve iPhone 6s Plus canlı yayın haberinde, canlı yayın ve canlı bloglama ile aktardığımız Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerininfiyatları, geçtiğimiz yıllar ile kıyaslandığında pek fazla şaşırtmadı.
Özelliklerine kıyasla yine klasikleşen bir iPhone değerinde satılacak iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, geçtiğimiz yıl olduğu gibi depolama alanına göre farklı fiyatlar ile geliyor. Peki, iPhone 6s fiyatları ne kadar? işte iPhone 6s ve iPhone 6s Plus fiyat listesi.
iPhone 6s fiyat listesi
iPhone 6s 16 GB fiyatı: 649 Dolar
iPhone 6s 64 GB fiyatı: 749 Dolar
iPhone 6s 128 GB fiyatı: 849 Dolar
iPhone 6s Plus 16 GB fiyatı: 749 Dolar
iPhone 6s Plus 64 GB fiyatı: 849 Dolar
iPhone 6s Plus 128 GB fiyatı: 949 Dolar
iPhone 6s Türkiye fiyatı ne kadar olacak?
Türkiye fiyatı için henüz bir açıklama gelmedi. Ancak muhtemel olarak piyasadaki iPhone 6 ve iPhone 6 Plus fiyatları biraz düşürülerek, iPhone 6sve iPhone 6s Plus, şimdiki iPhone 6 ve iPhone 6 Plus fiyatları ile satılacak.
-
Apple, bugün gerçekleştirdiği iPhone 6s ve iPhone 6s Plus tanıtımı ile birlikte, iPhone 6s fiyat listesini açıkladı. İşte yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus fiyatları.
En popüler teknoloji markalarından biri olan Apple, sonunda yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Pek çok yenilikle gelen yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus fiyatlarında da, kısa süre önce açıklandı.
Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus fiyat listesini açıkladı
iPhone 6s ve iPhone 6s Plus canlı yayın haberinde, canlı yayın ve canlı bloglama ile aktardığımız Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerininfiyatları, geçtiğimiz yıllar ile kıyaslandığında pek fazla şaşırtmadı.
Özelliklerine kıyasla yine klasikleşen bir iPhone değerinde satılacak iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, geçtiğimiz yıl olduğu gibi depolama alanına göre farklı fiyatlar ile geliyor. Peki, iPhone 6s fiyatları ne kadar? işte iPhone 6s ve iPhone 6s Plus fiyat listesi.
iPhone 6s fiyat listesi
iPhone 6s 16 GB fiyatı: 649 Dolar
iPhone 6s 64 GB fiyatı: 749 Dolar
iPhone 6s 128 GB fiyatı: 849 Dolar
iPhone 6s Plus 16 GB fiyatı: 749 Dolar
iPhone 6s Plus 64 GB fiyatı: 849 Dolar
iPhone 6s Plus 128 GB fiyatı: 949 Dolar
iPhone 6s Türkiye fiyatı ne kadar olacak?
Türkiye fiyatı için henüz bir açıklama gelmedi. Ancak muhtemel olarak piyasadaki iPhone 6 ve iPhone 6 Plus fiyatları biraz düşürülerek, iPhone 6sve iPhone 6s Plus, şimdiki iPhone 6 ve iPhone 6 Plus fiyatları ile satılacak.
-
Apple, meraka beklenen yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Gecenin iddialı ürünlerinden biri de Siri ve App Store destekli yeni Apple TV oldu. Yeni cihazın tüm detayları
Apple'ın yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdiği özel etkinliği bu gece San Francisco'daki Bill Graham Civic Auditorium'de gerçekleşti. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin tanıtımına sahne olan etkinliğin en çarpıcı ürünlerinden biri de yeni Apple TV oldu.
Sıra yeni ürüne geldiğinde Apple CEO'su Tim Cook, herkesin ihtiyacı olan ürünün güçlü donanım, modern arayüz, geliştirici araçları ve uygulama mağazasını barındıran yeni bir cihaz olduğunu açıkladı. Böyle bir ürün ile TV'lerin akıllı hale geleceğini belirten CEO, sözü başkan yardımcısı Eddy Cue'ye bıraktı.
Yeni kumanda, yeni özelliklerin merkezi
Apple TV'nin ilk dikkat çekici özelliklerinin başında yeni uzaktan kumanda bulunuyor. Çünkü yeni kumanda Apple TV'nin yeni özellikleri çerçevesinde tasarlanmış ve tüm özelliklerin merkezi konumunda. Dokunmatik bir yüzeye sahip kumanda üzerinde klasik ayar butonlarının yanısıra Siri'ye kolayca ulaşmak için atanmış bir tuş da bulunuyor. Lightning portundan şarj edilebilen yeni kumanda 3 aylık kullanım ömrü sunuyor. Kumandanın bir diğer özelliği ise bir gamepad görevi görmesi. Yeni kumanda oyuna göre farklı işlevlere sahip olabiliyor. Hareket sensörü içeren kumanda Wii'nin Nunchuck'ugibi kullanılabiliyor.
Her şeyi Siri'den isteyin
Apple TV'nin yenilikleri arasında Siri'nin yeri de oldukça büyük. Sesli kişisel asistan yeni cihazın tüm özelliklerini kullanabiliyor. Siri'den bir film aramasını, filmi oynatmasını, bir uygulama açmasını, oynat, duraklat, durdur gibi işlevleri yerine getirmesini ve daha fazlasını isteyebiliyorsunuz.
Apple TV'ye özel App Store
Apple TV'yi eski konumundan çıkartarak bambaşka bir cihaz haline getiren en önemli özellik ise App Store desteği. Binlerce uygulama geliştiricinintvOS işletim sistemine özel geliştirdiği uygulamalar App Store içerisinde yerini alacak. Oyunlardan yaşam stiline, çizgi eğlenceden üretkenliğe birçok alanda yeni uygulama artık TV ekranından size ulaşacak.
Apple Music de Apple TV'de
Yeni cihazın ana damarlarından bir diğeri de tabii ki iTunes Store. YeniApple TV'de iTunes Store da elden geçirilmiş. İçeriklere Siri desteği ile kolayca ulaşılabildiği gibi iTunes Store'un önerileri de yeni içerikler keşfetmenizi kolaylaştırıyor. iTunes'un yanı sıra, Apple'ın abonelik tabanlıApple Music servisi de Apple TV'de yerini alan uygulamalar arasında.
Teknik özellikler neler?
Apple TV'nin donanımsal özellikleri de önceki nesillerden oldukça farklı.tvOS işletim sistemi üzerinde şekillenen cihazda 64 bit A8 işlemci tercih edilmiş. Bluetooth 4.0 ve MiMO teknolojili 802.11ac Wi-Fi ve kızılötesi alıcı yer alıyor. Cihazda ethernet ve HDMI kapılar bulunuyor.
Depolama seçenekleri ve fiyatlar
32 GB ve 64 GB'lık iki versiyonla piyasaya sürülecek Apple TV'nin fiyatları ise sırasıyla 149 dolar ve 199 dolar olarak açıklandı. Yeni cihaz Kasım ayında raflardaki yerini almaya başlayacak.
-
Apple, meraka beklenen yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Gecenin iddialı ürünlerinden biri de Siri ve App Store destekli yeni Apple TV oldu. Yeni cihazın tüm detayları
Apple'ın yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdiği özel etkinliği bu gece San Francisco'daki Bill Graham Civic Auditorium'de gerçekleşti. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin tanıtımına sahne olan etkinliğin en çarpıcı ürünlerinden biri de yeni Apple TV oldu.
Sıra yeni ürüne geldiğinde Apple CEO'su Tim Cook, herkesin ihtiyacı olan ürünün güçlü donanım, modern arayüz, geliştirici araçları ve uygulama mağazasını barındıran yeni bir cihaz olduğunu açıkladı. Böyle bir ürün ile TV'lerin akıllı hale geleceğini belirten CEO, sözü başkan yardımcısı Eddy Cue'ye bıraktı.
Yeni kumanda, yeni özelliklerin merkezi
Apple TV'nin ilk dikkat çekici özelliklerinin başında yeni uzaktan kumanda bulunuyor. Çünkü yeni kumanda Apple TV'nin yeni özellikleri çerçevesinde tasarlanmış ve tüm özelliklerin merkezi konumunda. Dokunmatik bir yüzeye sahip kumanda üzerinde klasik ayar butonlarının yanısıra Siri'ye kolayca ulaşmak için atanmış bir tuş da bulunuyor. Lightning portundan şarj edilebilen yeni kumanda 3 aylık kullanım ömrü sunuyor. Kumandanın bir diğer özelliği ise bir gamepad görevi görmesi. Yeni kumanda oyuna göre farklı işlevlere sahip olabiliyor. Hareket sensörü içeren kumanda Wii'nin Nunchuck'ugibi kullanılabiliyor.
Her şeyi Siri'den isteyin
Apple TV'nin yenilikleri arasında Siri'nin yeri de oldukça büyük. Sesli kişisel asistan yeni cihazın tüm özelliklerini kullanabiliyor. Siri'den bir film aramasını, filmi oynatmasını, bir uygulama açmasını, oynat, duraklat, durdur gibi işlevleri yerine getirmesini ve daha fazlasını isteyebiliyorsunuz.
Apple TV'ye özel App Store
Apple TV'yi eski konumundan çıkartarak bambaşka bir cihaz haline getiren en önemli özellik ise App Store desteği. Binlerce uygulama geliştiricinintvOS işletim sistemine özel geliştirdiği uygulamalar App Store içerisinde yerini alacak. Oyunlardan yaşam stiline, çizgi eğlenceden üretkenliğe birçok alanda yeni uygulama artık TV ekranından size ulaşacak.
Apple Music de Apple TV'de
Yeni cihazın ana damarlarından bir diğeri de tabii ki iTunes Store. YeniApple TV'de iTunes Store da elden geçirilmiş. İçeriklere Siri desteği ile kolayca ulaşılabildiği gibi iTunes Store'un önerileri de yeni içerikler keşfetmenizi kolaylaştırıyor. iTunes'un yanı sıra, Apple'ın abonelik tabanlıApple Music servisi de Apple TV'de yerini alan uygulamalar arasında.
Teknik özellikler neler?
Apple TV'nin donanımsal özellikleri de önceki nesillerden oldukça farklı.tvOS işletim sistemi üzerinde şekillenen cihazda 64 bit A8 işlemci tercih edilmiş. Bluetooth 4.0 ve MiMO teknolojili 802.11ac Wi-Fi ve kızılötesi alıcı yer alıyor. Cihazda ethernet ve HDMI kapılar bulunuyor.
Depolama seçenekleri ve fiyatlar
32 GB ve 64 GB'lık iki versiyonla piyasaya sürülecek Apple TV'nin fiyatları ise sırasıyla 149 dolar ve 199 dolar olarak açıklandı. Yeni cihaz Kasım ayında raflardaki yerini almaya başlayacak.
-
Apple iPhone 6s Plus, beklendiği gibi bugün tanıtıldı. Peki, iPhone 6s Plus, Note 5 karşısında ne kadar başarılı. İşte iPhone 6s Plus ve Galaxy Note 5 karşılaştırması.
Apple’ın merakla beklenen iPhone modelleri bugün tanıtıldı. Applegeçtiğimiz yıl kullanıcıların beğenisine sunduğu iPhone 6 Plus ile phablet kategorisinde de iddialı olduğunu ispatlamıştı. Kullanıcılardan gelen olumlu dönüşler üzerine “Plus” serisini devam ettirme kararı alan Apple, yeni phableti iPhone 6s Plus’ı geçtiğimiz saatlerde tanıttı.
Peki iPhone 6s Plus, en büyük rakibi Galaxy Note 5 karşısında nasıl bir performans sergiliyor. İşte merak edilen iPhone 6s Plus ve Galaxy Note 5 karşılaştırması.
iPhone 6s Plus ve Galaxy Note 5 Karşılaştırması
iPhone 6s Plus vs Galaxy Note 5 işlemci karşılaştırması
Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 5, Samsung’un bu sene çıkardığı hemen hemen tüm amiral gemilerinde tercih ettiği Exynos 7420ile satışa sunulmuştu. Exynos 7420 performans konusunda kullanıcısını üzmeyen bir işlemci olarak ön plana çıkıyordu.
Apple’ın yeni phableti iPhone 6s Plus ise 3. nesil 2 çekirdekli A9 işlemciyle geliyor. Apple, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi işlemci üzerinde ufak değişikliklere imza atmış durumda. İşlemci 2 çekirdekli olmasına karşın iOSişletim sistemiyle optimize çalıştığı için kullanıcısına rahat bir kullanım sunuyor. Şunu da dip not olarak belirtelim. A9 işlemcisinin büyük bir bölümünde Samsung imzası bulunuyor.
-
Apple iPhone 6s Plus, beklendiği gibi bugün tanıtıldı. Peki, iPhone 6s Plus, Note 5 karşısında ne kadar başarılı. İşte iPhone 6s Plus ve Galaxy Note 5 karşılaştırması.
Apple’ın merakla beklenen iPhone modelleri bugün tanıtıldı. Applegeçtiğimiz yıl kullanıcıların beğenisine sunduğu iPhone 6 Plus ile phablet kategorisinde de iddialı olduğunu ispatlamıştı. Kullanıcılardan gelen olumlu dönüşler üzerine “Plus” serisini devam ettirme kararı alan Apple, yeni phableti iPhone 6s Plus’ı geçtiğimiz saatlerde tanıttı.
Peki iPhone 6s Plus, en büyük rakibi Galaxy Note 5 karşısında nasıl bir performans sergiliyor. İşte merak edilen iPhone 6s Plus ve Galaxy Note 5 karşılaştırması.
iPhone 6s Plus ve Galaxy Note 5 Karşılaştırması
iPhone 6s Plus vs Galaxy Note 5 işlemci karşılaştırması
Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 5, Samsung’un bu sene çıkardığı hemen hemen tüm amiral gemilerinde tercih ettiği Exynos 7420ile satışa sunulmuştu. Exynos 7420 performans konusunda kullanıcısını üzmeyen bir işlemci olarak ön plana çıkıyordu.
Apple’ın yeni phableti iPhone 6s Plus ise 3. nesil 2 çekirdekli A9 işlemciyle geliyor. Apple, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi işlemci üzerinde ufak değişikliklere imza atmış durumda. İşlemci 2 çekirdekli olmasına karşın iOSişletim sistemiyle optimize çalıştığı için kullanıcısına rahat bir kullanım sunuyor. Şunu da dip not olarak belirtelim. A9 işlemcisinin büyük bir bölümünde Samsung imzası bulunuyor.
-
iPhone 6s Plus vs Galaxy Note 5 ekran karşılaştırması
iPhone 6s Plus ekran yönünden rakiplerinden bir adım önde bulunuyor diyebiliriz. 3D touch teknolojisine sahip olan 5.5 inçlik full hd ekranla gelen iPhone 6s Plus bu anlamda Galaxy Note 5’ten bir adım önde görünüyor.
1440x2560 piksel çözünürlüğünde 5.7 inçlik super AMOLED ekrana sahip olan Galaxy Note 5, 3D Touch özelliğine sahip olmasa bile, sunduğu yüksek çözünürlük ve daha canlı renk seçenekleriyle iPhone 6s Plus’ın önüne geçiyor.
Bir tarafta kullanım kolaylılığı sunan 3D Touch teknolojisi içeren iPhone 6s Plus, diğer tarafta yüksek çözünürlüklü Super AMOLED ekranıyla Galaxy Note 5. Ekran konusunda tercih takipçilerimizin.
-
iPhone 6s Plus vs Galaxy Note 5 ekran karşılaştırması
iPhone 6s Plus ekran yönünden rakiplerinden bir adım önde bulunuyor diyebiliriz. 3D touch teknolojisine sahip olan 5.5 inçlik full hd ekranla gelen iPhone 6s Plus bu anlamda Galaxy Note 5’ten bir adım önde görünüyor.
1440x2560 piksel çözünürlüğünde 5.7 inçlik super AMOLED ekrana sahip olan Galaxy Note 5, 3D Touch özelliğine sahip olmasa bile, sunduğu yüksek çözünürlük ve daha canlı renk seçenekleriyle iPhone 6s Plus’ın önüne geçiyor.
Bir tarafta kullanım kolaylılığı sunan 3D Touch teknolojisi içeren iPhone 6s Plus, diğer tarafta yüksek çözünürlüklü Super AMOLED ekranıyla Galaxy Note 5. Ekran konusunda tercih takipçilerimizin.
-
iPhone 6s Plus vs Galaxy Note 5 batarya karşılaştırması
Bilindiği üzere Galaxy Note 5, 3000 mAh gücünde bir bataryadan besleniyordu. Samsung’un aldığı bu karar kullanıcılar tarafından ağır şekilde eleştirilmişti. Zira herkes Galaxy Note 5’te 4000 mAh gücünde bir batarya olmasını bekliyordu.
Apple cephesine geldiğimizde ise, iPhone modellerinin senelerdir batarya konusunda sıkıntılı olduğu bilinen bir gerçekti. iPhone 6s Plus bataryasını göz önüne aldığımızda bu sorunun yeni seride de süreceğini söylemek mümkün. iPhone 6s Plus için duyurulan 2915 mAh gücündeki batarya yine kullanıcılarına 1 günlük pil ömrünü ucu ucuna sunabilecek gibi görünüyor.
-
Apple, 9 Eylül günü yeni amiral gemi modelleri iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini tanıttı. Peki iPhone 6s Plus ile iPhone 6 Plus arasındaki farklar neler?
Apple, 9 Eylül Çarşamba akşamı düzenlediği etkinlikte tanıttığı yeni akıllı telefonları ile tüm dikkatleri üzerine topladı.
Biz de sizlere tüm etkinliği, Hakkı Alkan'ın San Francisco'daki etkinliğe bizzat katılımı ile Tolga Cem Küçükyılmaz'ın ve Berkay Oğulcan Tutal'ınyorumları eşliğinde hem video olarak hem de yazılı anlatım olarak etkinliği tüm yanlarıyla aktarmıştık.
Uzun zamandır merakla beklenilen iPhone 6s, bugün büyük ekranlı kardeşiiPhone 6s Plus ile beraber tanıtıldı. Peki Apple'ın ilk büyük ekranlı modeliiPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus modeliyle beraber daha da güçlendi. Peki iPhone 6s Plus bizlere iPhone 6 Plus'a göre ne artılar getiriyor? Tüm sorularınıza cevap bulabileceğiniz makalemizde madde madde tüm farklılıklara değiniyoruz.
iPhone 6s Plus ile iPhone 6 Plus Arasındaki Farklar: Tasarım
Karşılaştırmamızın ilk adımı cihazların tasarımıyla ilgili olacak. Apple, her zaman olduğu gibi iPhone 6 Plus modelinde kullandığı tasarımı daha da geliştirerek iPhone 6s Plus modelinde de devam ettirmiş.
Ekran boyutunun yine 5.5 inç olarak kaldığı iPhone 6s Plusmodelinde iPhone 6 Plus modelinde kullanılan 6000 serisi alüminyumun aksine 7000 serisi alüminyum kullanılmış. Ayrıca iPhone 6s Plus, ayrıca ciddi miktarda çinko ile güçlendirilmiş.
iPhone 6s Plus modelinde kasanın genişlik ve uzunluğı aynı kalırken, şu zamana kadar her zaman incelen tasarım ilk defa kalınlaştı. iPhone 6s Plus modelinde selefinde 7.1 mm olan kalınlık yerini 7.3 mm'ye bıraktı. 172 grolan ağırlık ise iPhone 6s Plus modelinde daha da artarak 192 gr olarak karşımıza çıktı.
Ayrıca iPhone 6s Plus eklenen bir yeni renk seçeneğiyle beraber Uzay Grisi, Gümüş, Altın ve Roze Altın olmak üzere 4 farklı renk seçeneğiyle karşımıza çıkıyor
-
iPhone 6s Plus ile iPhone 6 Plus Arasındaki Farklar: Donanım
Apple düzenlediği etkinlikte her zaman olduğu gibi teknik detay vermekten kaçındı. Yani iPhone 6 Plus modelinde kullanılan A8 işlemci ile iPhone 6s Plus modelinde kullanılan A9 işlemci arasında ne gibi farklar var tam olarak bilemiyoruz.
Fakat gelen bilgilere göre çift çekirdekli yapıya sahip olan Apple A9işlemcisi 2 GHz hızında çalışıyor. Ayrıca Apple etkinlikte açıklamasa daRAM seviyesini nihayet 2 GB'a yükseltti.
Dahili hafıza seçeneklerinde ise yine beklenilen verilmedi. 32 GB dahili hafıza seçeneğini yine kullanıma sunmayan Apple, iPhone 6s Plus tıpkı iPhone 6 Plus modelinde olduğu gibi 16, 64 ve 128 GB hafıza seçeneklerine sahip.
2915 mAh bataryaya sahip olduğu iddia edilen iPhone 6s Plus, iPhone 6 Plus modeli ile aynı kapasiteli bir pile sahip. Bu durumda Apple iPhone 6s Plus kullanıcılarına iPhone 6 Plus modeliyle benzer oranlarda kullanım süreleri sunacak gibi gözüküyor.
Ayrıca Apple yeni modelinde yine NFC'ye yer verdi. iPhone 6s Plus elbette, yeni nesil LTE modem çözümlerini ve en yeni nesil kablosuz bağlantıteknolojilerini de bünyesinde barındırıyor.
-
15-09/09/iphone-6s-plus-4-1441827913.JPG
iPhone 6s Plus ile iPhone 6 Plus Arasındaki Farklar: Yazılım
iOS 9 ile gelecek olan iPhone 6s Plus, iPhone 6 Plus için de iOS 9 kullanılabilir olduktan sonra iki cihaz arasında çok büyük farklılıklar olmayacak.
iOS 9'un iPhone 6 Plus için kullanılabilir olmasından sonra iki cihaz arasında bariz farklar bulunmayacak ve yazılım alanında büyük bir fark hissedilmeyecek.
-
Geçtiğimiz gün gerçekleşen etkinlikte tanıtılan iPhone 6s, bataryasıyla büyük hayal kırıklığı yarattı. Apple, yeni iPhone modellerinde batarya gücünü daha da azalttı.
Geçtiğimiz gün gerçekleşen Apple etkinliğinde, iPhone 6s, iPhone 6s Plus,iPad Pro, Apple Pencil, Apple TV 2 gibi birçok ürün tanıtıldı.
Kuşkusuz bu ürünler içerisinde en çok merak edilenler iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriydi. Apple kısmen beklentilerin eşiğinde bir iPhonetasarımıyla karşımıza çıktı. Tasarımı iPhone 6 ile benzer hatlara sahip olaniPhone 6s, çizilmeye ve bükülmeye karşı dayanıklı olan kasasıyla selefinden ayrılıyordu.
iPhone 6s ve iPhone 6s Plus A9 yonga seti kullanıyor
Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta 3. Nesil A9 işlemci kullanıyor. Bu işlemci iPhone 6s’i selefine göre CPU anlamında yüzde 70, GPU anlamında ise yüzde 90 daha güçlü kılıyor.
Buraya kadar herşey gayet güzel. Fakat Apple, etkinlikte iki unsura hiç değinmedi. Bunlardan birincisi RAM, ikincisi de batarya kapasitesi.
RAM olayı hala kesin olarak netlik kazanmış değil. Zira 1GB diyenlerde var,2GB diyenlerde. Gelelim batarya meselesine. Apple batarya konusuna değinmese bile yayınladığı iPhone 6s tanıtım videosunda batarya boyutu ortaya çıkmış oldu.
iPhone 6s batarya özellikleri
Genel olarak insanların aklında iPhone 6s batarya kaç mAh gücünde olacak sorusu vardı. Yayınlanan videoda yakalanan görüntüye göre Apple, iPhone 6s’te selefine oranla bataryayı biraz daha kırpmış durumda. Zira iPhone 6s,1715 mAh gücünde bir bataryadan beslenecek. Hatırlanacağı üzere iPhone 6 gücünü 1810 mAh gücünde bir bataryadan alıyordu.
Tabi iOS 9 işletim sistemi ve A9 yonga setinin güç tüketimi bakımından çok daha verimli çalıştığını da belirtmemiz gerekiyor. Genel kanı, azalan pil gücüne rağmen, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın selefleri kadar şarj ömrüne sahip olabilecekleri yönünde.
-
Geçtiğimiz gün gerçekleşen etkinlikte tanıtılan iPhone 6s, bataryasıyla büyük hayal kırıklığı yarattı. Apple, yeni iPhone modellerinde batarya gücünü daha da azalttı.
Geçtiğimiz gün gerçekleşen Apple etkinliğinde, iPhone 6s, iPhone 6s Plus,iPad Pro, Apple Pencil, Apple TV 2 gibi birçok ürün tanıtıldı.
Kuşkusuz bu ürünler içerisinde en çok merak edilenler iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriydi. Apple kısmen beklentilerin eşiğinde bir iPhonetasarımıyla karşımıza çıktı. Tasarımı iPhone 6 ile benzer hatlara sahip olaniPhone 6s, çizilmeye ve bükülmeye karşı dayanıklı olan kasasıyla selefinden ayrılıyordu.
iPhone 6s ve iPhone 6s Plus A9 yonga seti kullanıyor
Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta 3. Nesil A9 işlemci kullanıyor. Bu işlemci iPhone 6s’i selefine göre CPU anlamında yüzde 70, GPU anlamında ise yüzde 90 daha güçlü kılıyor.
Buraya kadar herşey gayet güzel. Fakat Apple, etkinlikte iki unsura hiç değinmedi. Bunlardan birincisi RAM, ikincisi de batarya kapasitesi.
RAM olayı hala kesin olarak netlik kazanmış değil. Zira 1GB diyenlerde var,2GB diyenlerde. Gelelim batarya meselesine. Apple batarya konusuna değinmese bile yayınladığı iPhone 6s tanıtım videosunda batarya boyutu ortaya çıkmış oldu.
iPhone 6s batarya özellikleri
Genel olarak insanların aklında iPhone 6s batarya kaç mAh gücünde olacak sorusu vardı. Yayınlanan videoda yakalanan görüntüye göre Apple, iPhone 6s’te selefine oranla bataryayı biraz daha kırpmış durumda. Zira iPhone 6s,1715 mAh gücünde bir bataryadan beslenecek. Hatırlanacağı üzere iPhone 6 gücünü 1810 mAh gücünde bir bataryadan alıyordu.
Tabi iOS 9 işletim sistemi ve A9 yonga setinin güç tüketimi bakımından çok daha verimli çalıştığını da belirtmemiz gerekiyor. Genel kanı, azalan pil gücüne rağmen, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın selefleri kadar şarj ömrüne sahip olabilecekleri yönünde.
-
Apple'ın dün gece tanıtmış olduğu iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde kullandığı RAM miktarı belli oldu. İşte iPhone 6s RAM miktarı ve Geekbench 3 sonuçları!
Dün gece düzenlenen Apple etkinliğinde iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Pro ve Apple TV ürünleri sahne aldı. Etkinliğin en büyük gözdesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yeni iPhone modeli oldu. Apple, iPhone 6smodellerinin donanımsal özelliklerinden her yıl olduğu gibi bir önceki işlemciden şu kadar daha hızlı diye bahsetti. Etkinlik sonrası iPhone 6s'te kullanılan RAM miktarı ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı.
3D Touch, yazılımsal flaş ve 4K video kaydı gibi yeni özellikleri barındıraniPhone 6s modellerinin ilk etapta 2 GB RAM'e sahip olduğu düşünülmüştü. Ancak çeşitli kaynaklar 2 GB RAM ibaresini silip 1 GB RAM ile değiştirdi. Daha sonra 1 GB RAM ibaresi de silinip RAM bölümü boş bırakıldı. Tam bir muallakta kalan iPhone 6s RAM miktarı için az önce yeni bilgiler geldi.
İlk yürütülen tahminler doğru çıktı ve iPhone 6s modellerinin 2 GB RAM ile geleceği doğrulandı. Ayrıca Geekbench 3 test sonuçlarına göre iPhone 6s'inApple A9 işlemcisi tek çekirdek bölümünden 2548 puan ve çoklu çekirdekten 4434 puan alıyor.
@bahaeddin kullanıcısının paylaşmış olduğu iPhone 6s Geekbench test sonuçları.
-
Apple'ın dün gece tanıtmış olduğu iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde kullandığı RAM miktarı belli oldu. İşte iPhone 6s RAM miktarı ve Geekbench 3 sonuçları!
Dün gece düzenlenen Apple etkinliğinde iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Pro ve Apple TV ürünleri sahne aldı. Etkinliğin en büyük gözdesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yeni iPhone modeli oldu. Apple, iPhone 6smodellerinin donanımsal özelliklerinden her yıl olduğu gibi bir önceki işlemciden şu kadar daha hızlı diye bahsetti. Etkinlik sonrası iPhone 6s'te kullanılan RAM miktarı ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı.
3D Touch, yazılımsal flaş ve 4K video kaydı gibi yeni özellikleri barındıraniPhone 6s modellerinin ilk etapta 2 GB RAM'e sahip olduğu düşünülmüştü. Ancak çeşitli kaynaklar 2 GB RAM ibaresini silip 1 GB RAM ile değiştirdi. Daha sonra 1 GB RAM ibaresi de silinip RAM bölümü boş bırakıldı. Tam bir muallakta kalan iPhone 6s RAM miktarı için az önce yeni bilgiler geldi.
İlk yürütülen tahminler doğru çıktı ve iPhone 6s modellerinin 2 GB RAM ile geleceği doğrulandı. Ayrıca Geekbench 3 test sonuçlarına göre iPhone 6s'inApple A9 işlemcisi tek çekirdek bölümünden 2548 puan ve çoklu çekirdekten 4434 puan alıyor.
@bahaeddin kullanıcısının paylaşmış olduğu iPhone 6s Geekbench test sonuçları.
-
Apple 9 Eylül günü amiral gemi modeli iPhone 6s modelini duyurdu. Bununla beraber Apple, kullanıcıların her yıl yeni iPhone kullanmasını sağlayan iPhone Yükseltme Programını da tanıttı.
Dünyanın ileri gelen teknoloji şirketlerinden birisi olan Apple, 9 Eylül akşamı düzenlediği etkinlik ile yeni amiral gemi modelleri iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini tüm dünyaya duyurdu.
Oldukça ilgi çeken iPhone 6s için ayrıca Apple yeni iPhone Upgrade Program adındaki yeni programını tanıttı.
iPhone Yükseltme Programı Nedir?
Apple'ın gerçekleştirdiği etkinlikte duyurduğu iPhone Upgrade Programyada Türkçesiyle iPhone yükselteme programı, "Daha taksiti bitmeden yenisi çıktı." diyenler için. Zira bu programa katılan kullanıcılar Apple ile 2 yıllık bir sözleşme imzalıyorlar ve her ay en az 32 dolar ödeyerek yeni biriPhone sahibi olabiliyorlar.
12 ayın sonunda ise Apple eski iPhone modelini alarak kullanıcıya yeni tanıtılan iPhone modelini veriyor ve kullanıcı aylık 32 dolar ödemeye devam ediyor. Tabi yeni iPhone aldığınızda sözleşmenizde doğal olarak yenileniyor.
Bu program kapsamında yeni iPhone modellerinin taksitlendirmesi ise şu şekilde belirlenmiş:
16 GB iPhone 6s için 32,41 dolar, iPhone 6s Plus için 36,58 dolar
64 GB iPhone 6s için 36,58 dolar, iPhone 6s Plus için 40,75 dolar
128 GB iPhone 6s için 40,75 dolar, iPhone 6s Plus için 44,91 dolar
Ayrıca bu program ile beraber Apple kullanıcılarına 99 dolar fiyat etiketine sahip Apple Care+ paketini de ücretsiz olarak veriyor. Apple Care+ paketi ise kullanıcılara 2 yıllık garanti, telefon desteği ve ekranın kırılması, suyla temas, yere düşme gibi olası kazalara karşı 2 sefere mahsus olmak üzere sadece servis ücreti ve vergi ödenmesi koşulu ile gerekli desteği sağlıyor.
iPhone Upgrade Program ise şu an için sadece Amerika'daki Apple Store'larda geçerli. Ancak ilerleyen dönemlerde Avrupa'da ve dünya çapındaki bir çok ülkede bu programın başlatılması bekleniyor.
-
Apple iCloud depolama alanlarında ve fiyatlarda güncelleme yaptı
Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile birlikte iCloud Drive depolama alanları için de düzenlemeler yaptı, bazı seçeneklerin fiyatlarını yarıya indirdi.
50 GB kapasiteli bulut depolama alanının aylık fiyatı 0.99 dolar olarak belirlendi. Daha önce 20 GB’lık alan için bu fiyat isteniyordu. 200 GB’lık alanın fiyatı 2.99 dolara, 1 TB’lık alanın fiyatı da 9.99 dolara indirildi. Bu iki alan seçeneği daha önce sırasıyla 3.99 dolar ve 19.99 dolarlık aylık ücretlerle sunuluyordu.
iCloud’un Türkiye’deki depolama alanlarına baktığımızda, eski fiyat ve seçeneklerin hâlâ geçerli olduğunu görüyoruz. Belki ilerleyen saatlerde bu fiyatların güncellendiğini görür ve ona göre bir güncelleme yaparız, ancak şu an için 20 GB, 200 GB, 500 GB ve 1 TB’lık alanlar sırasıyla ayda 1,99 TL, 7,99 TL, 19,99 TL ve 39,99 TL’lik ücretlerle sunuluyor. Bu arada 5 GB’lık iCloud depolama alanı bütün Apple kullanıcılarına ücretsiz olarak veriliyor.
-
iCloud Drive.
Her tür dosya, tüm aygıtlarınızda.
Şimdi istediğiniz aygıtta, istediğiniz belge üzerinde çalışma özgürlüğüne sahipsiniz. Çünkü iCloud Drive ile tüm sunumlarınızı, hesap tablolarınızı, PDF'lerinizi, fotoğraflarınızı ve diğer her tür belgeyi iCloud'da güvenli bir şekilde saklayabilir, aynı belgelere iPhone, iPad, iPod touch, Mac veya PC'nizden erişebilirsiniz.
Dosyaları iCloud’da saklamak çok kolay. Tam da olması gerektiği gibi.
Dosyalarınızı iCloud'a yüklemek için tek yapmanız gereken, OS X Yosemite kurulu Mac'iniz veya Windows 7 ya da sonraki bir sürüm kurulu PC'nizdeki iCloud Drive klasörüne dosyaları sürüklemek. Veya iOS aygıtınızda iCloud özelliğine sahip bir uygulamada yeni bir belge oluşturun. Böylece bu belgelere tüm aygıtlarınızdan erişebilirsiniz.
Bir aygıtta düzenleyin, tüm aygıtlarınızda görün.
iCloud Drive demek, tüm belgelerinize en güncel haliyle tüm aygıtlarınızdan erişebilmeniz demek. Örneğin, evdeki Mac'inizde bir sunuma başlayabilir, daha sonra sınıfta iPad'inizden son düzenlemeleri yaparak kolayca sunuma geçebilirsiniz. Bu süreçte yaptığınız her değişiklik otomatik olarak tüm aygıtlarınızda güncellenir.
Bir uygulamada çalışmaya başlayın.
Son rötuşları bir başkasında yapın.
Uygulamalarınız şimdi dosya paylaşabiliyor. Yani aynı dosyaya birden fazla uygulamadan erişebilir ve üzerinde çalışabilirsiniz. Örneğin, bir çizim uygulamasında bir şeyler çizebilir ve ardından bir boyama uygulamasında onu renklendirebilirsiniz. Veya bir uygulamada oluşturduğunuz grafiği, başka bir sunum uygulamasındaki slayt gösterisine yerleştirebilirsiniz. Kısacası bundan böyle kopya oluşturmak veya bir uygulamadan diğerine belge aktarmak yok. Bu da, uygulamalar arasında yepyeni bir işbirliği demek.
-
İşte Apple'ın iPhone 6S Lansmanının Özeti
Apple firmasının bugün Türkiye saatine göre 20:00’de düzenlediği iPhone 6S ve diğer cihazlarına ait olan lansmanı özetini görüntüleyebilirsiniz.
Apple firmasının bugün, Yani 9 Eylül 2015 tarihiyle birlikte ABD’nın California eyaletine bağlı olan San Fransico kentindeki Bil Graham Civic Auditorium’da düzenlenecek olan iPhone 6S lansman etkinliğinin son 50 dakikasının özetini sizlere sunuyoruz.Bu etkinlik üzerinde karşımıza iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modelinin yanında iPhone 6C ve iPad Pro modellerinin görme imkanımız bulunuyor. Ayrıca yeni Apple TV’nin de bu lansman üzerinde gelmesi bekleniyor. iOS 9’un da resmi bir çıkışının bu lansman da yer alacağını açıklayabilirsiniz.
22:07
OneRepublic Sahneye çıkıyor.
22:06
Tim Cook, Apple takımının alkışlıyor.
22:05
iCloud fiyatlarında değişiklik yaşandı.
22:04
22:03
12 Eylül'de ön sipariş ve 25 Eylül'de piyasada olacak, Yıl sonuna kadar 130 ülkede raflarda olacak.
22:02
22:01
2 yıl Amerikan operatörü kontro fiyatları.
22:00
iPhone 6S ve 6S Plus ile birlikte iPhone 5S iki yıl kontratlı şekilde ücretsiz olacak.
21:59
21:58
LTE-A yani 4.5G desteğinin tam olarak sağlayacak olan 300MBPS LTE'de, 866 MBPS ise Wi*Fi'da hz desteğini sağlıyor.
21:57
Fotoğrafını çektiğiniz bir süreye uzatarak tek bir kare üzerinde bu hareketi fotoğrafları çekebiliyor ve 3D Touch sayesinde fotoğrafa basarak sağlıyor.
21:56
21:55
Live Photos ile iPhone 6S ve 6S Plus ile hareketli fotoğrafların çekimi yapabiliyorsunuz.
21:54
Ekran daha da aydınlatarak karanlıkta foto çekimi yapılıyor.
21:53
21:52
4K videoları iSight kamera ile kaydettikten sonra iMovie uygulaması ile beraberinde yine iPhone 6S ya da 6S Plus ile eşleştirebiliyorsunuz.
21:51
21:50
iPhone 6S ve 6S Plus 4K değerinde video kaydı yapabilecek.
21:48
Örnek fotoğrafların devamı
21:47
iPhone 6S olduköça düşük ışık performansında çok başarılı.
21:46
Böylece fotoğraflarına baktığımımz da noise olarak anılan titreşimlei ve renk geçişlerini ortadan kaldırıyor.
21:45
iSight kamera üzerinde ışık alıglayabilen diyotları birbirinden ayırarak çok daha da net renk ayrımı sunuyor. Örnek iPhone 6S kamera çekimi.
21:44
iSight kamera ile birlikte 12MP çıkarak %50 daha da falza piksel içeren fotoğrafları beraberinde getiriyor.
21:43
İkinci nesil olan TouchID bir önceki sensörden iki kat daha da hızlı algılıyor.
21:42
21:41
A9 CPU ile birlikte M9 Motion Processor eşlik ediyor.
21:40
iPhone 6S ve 6S Plus A9 çiple geliyor.
21:38
3D Touch ile karşımıza farklı oyunlar gelecek durumda. Apple rakiplerinden farkını koruyor gibi. A9 Çip sayesinde oyun deneimi çok fazla değişecek.
21:35
Instagram'ın optimizasyonu oldukça etkili olmuş.
21:34
Firmanın geliştirmiş olduğu 3D Touch sistemi sayesinde artık fazla yorulmadan, Mailerinizi, Mesajlarınız ya da Uçuş bilgilerinizi yer aldığı yönlendirmeler gibi açılır ekranlar bir önceki ekranın da üstüne açarak sizi bir önceki ekrana gitmekten kurtarıyor.
21:33
Yazılım ve donanımı bir araya getirerek tek bir deneyimi sağlıyor.
21:32
21:31
Dokunma hissini yaratabilmek adına sahip olan Apple Watch'ta olduğu gibi ufak bir titreşim motoru, Ekranın da altına yerleşmiş durumda.
21:30
21:29
En sık yapmış olduğunuz işlemleri ana ekranda bir kısa yol atayarak ekrana bastığınızda açılan ekran ile erişim yapabiliyorsunuz.
21:28
Basıncı algı yapan 3D Touch teknolojisi ile iPhone 6S ve 6S Plus, 3D dokunma deneyimi sunuyor.
21:26
Yeni ekranı çok daha dayanıklı durumda. Boyutları ise
iPhone 6S: 4.7 inç
iPhone 6S Plus: 5.5 inç
21:25
iPhone 6S, 7.000 Alüminyum alaşımı ile en sağlam gövdelerden biri oluyor.
21:24
"They are the most advanced smartphones in the world" Tim Cook tarafından yapılan açıklamalar sayeisnde çok farklı pazarlarda dünyanın en iyisi olarak nitelendirildi.
21:23
Rose Gold ynai Gül Rengine sahip olan modeli karşımıza çıkıyor.
-
Retina Flash diğer iPhone'lara gelebilir
Apple'ın ön kameralarda flash olarak kullanacağı sistem diğer iPhone'lara da gelebilir.
Yeni telefonu iPhone 6S'de kamera konusunda "kendisi için" büyük yeniliklere giden Apple, yeni 5MP ön kamerasına flash olarak ekranı kullandı. Bu özelliğe de "Retina Flash" ismini verdi.
Nedir bu Retina Flash?
Retina Flash özelliğinin temel amacı ön kamerada bir flash etkisi yaratmak. Çalışma sistemine bakacak olursak; ön kamerada fotoğrafınızı çekmek için tuşa bastıktan sonra iPhone'un "retina" ekranı full parlaklığa geçiyor ve "tam ekran beyaz ışık" veriyor. Fotoğraf çekildikten sonra da ekran eski haline dönüyor. Böylece telefonun ekranında flash olarak yararlanılıyor.
Tabii ki 4K video çekme özelliği gibi bu da Apple'ın kendi bulduğu bir özellik değil. Daha önce jailbreakli cihazlarda bu özellik bir tweak ile kullanılabiliyordu. Apple ise 3G FaceTime, Control Center ve daha bir sürü özellik gibi Retina Flash özelliğini de karşı çıktığı Jailbreak'ten aldı.
Gelgelelim konumuza. Retina Flash isimli özellik yazılımsal bir özellik olduğuna göre biz bu özelliği sadece iPhone 6S dışında diğer iOS cihazlarda da görebiliriz. Teknik olarak bu mümkün. Bakalım Apple eski cihazlarına da Retina Flash özelliğini getirecek mi? iOS 9 çıktığında öğreneceğiz...
-
Retina Flash diğer iPhone'lara gelebilir
Apple'ın ön kameralarda flash olarak kullanacağı sistem diğer iPhone'lara da gelebilir.
Yeni telefonu iPhone 6S'de kamera konusunda "kendisi için" büyük yeniliklere giden Apple, yeni 5MP ön kamerasına flash olarak ekranı kullandı. Bu özelliğe de "Retina Flash" ismini verdi.
Nedir bu Retina Flash?
Retina Flash özelliğinin temel amacı ön kamerada bir flash etkisi yaratmak. Çalışma sistemine bakacak olursak; ön kamerada fotoğrafınızı çekmek için tuşa bastıktan sonra iPhone'un "retina" ekranı full parlaklığa geçiyor ve "tam ekran beyaz ışık" veriyor. Fotoğraf çekildikten sonra da ekran eski haline dönüyor. Böylece telefonun ekranında flash olarak yararlanılıyor.
Tabii ki 4K video çekme özelliği gibi bu da Apple'ın kendi bulduğu bir özellik değil. Daha önce jailbreakli cihazlarda bu özellik bir tweak ile kullanılabiliyordu. Apple ise 3G FaceTime, Control Center ve daha bir sürü özellik gibi Retina Flash özelliğini de karşı çıktığı Jailbreak'ten aldı.
Gelgelelim konumuza. Retina Flash isimli özellik yazılımsal bir özellik olduğuna göre biz bu özelliği sadece iPhone 6S dışında diğer iOS cihazlarda da görebiliriz. Teknik olarak bu mümkün. Bakalım Apple eski cihazlarına da Retina Flash özelliğini getirecek mi? iOS 9 çıktığında öğreneceğiz...
-
40 dakikalık 4K video 16 GB iPhone 6S'in tüm hafızasını dolduruyor!
İPhone 6S'in 16 GB'lık versiyonunu almayı düşünüyorsanız bu yazımızı okumadan karar vermemenizi öneririz.
Cupertino merkezli teknoloji devi Apple geçtiğimiz gün en güncel amiral gemisi modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S+'ı düzenlediği etkinlikte tanıttı. Her firmanın tanıtımından sonra ürünler hakkında yapılan eleştiriler şimdilerde 16 GB dahili depolama alanına sahip iPhone 6S üzerinde yoğunlaşmış durumda. Bu eleştirilerin sebebi ise 4K video kayıt yapabilen cihazın hafızasının yetmeyecek olması.
Bildiğiniz gibi iPhone 6S modelleri 4K video çözünürlüğü sunan gelişmiş 12-megapiksel kamera ile geldi. Şirketin getirdiği bu yenilik ayriyeten cihaza da ayrı bir yük getiriyor. Çünkü telefonla çekilen fotoğraf veya videoların çözünürlüğü yüksek olunca bellekte kapladığı alanda daha fazla oluyor. Yani MicroSD kart desteği olmayan 16 GB'lık iPhone 6S'te sadece 40 dakikalık bir 4K video kaydı 16 GB boyutuna ulaştığında tatsız bir sürprizle karşılaşmanız muhtemel.
Aslında iOS 9’la gelen bazı avantajlar yok değil. Örneğin önceki sürümde, güncellemeden önce yedeklemelerin yapılabilmesi için en az 4 GB’lık bir alanın olması gerekiyordu. Bu alan, iOS 9 ile 1.3 GB’a çekilmiş durumda. Ayrıca App Thinning (uygulama inceltme) ile indirilen uygulamaların boyutu küçültülebiliyor. Fakat her ne olursa olsun potansiyel alıcılar bir süre sonra hafıza sıkıntısı çekecektir.
4K video çekimi 1080p'ye oranla önemli ölçüde daha yüksek çözünürlük demek ancak bunun sonucunda da daha fazla depolama alanı gerektiriyor. Örnek vermek gerekirse 30 kare s/n hızında 1080p çözünürlükte 1 dakikalık video sadece 130 MB alan gerektirirken, aynı dakika süreyle çekilen 4K video 375 MB alanı kaplıyor.
Öte yandan 64 GB iPhone 6S modeli ile videolarınızı ve diğer verilerinizi saklamak için biraz daha fazla alana sahip olabilirsiniz. 64 GB'lık modelde yaklaşık olarak 3 saat 4K video çekimi yapabilmeniz mümkün. Zaten tahmin edebileceğiniz gibi, 128 GB'a sahip telefon ile 4K video çekimi yaklaşık 6 saat sürecektir.
Tabii ki, bu sayıların hepsi sadece tahminidir. Her 4K video dakika başına 375 MB alan kaplamıyor olabilir ancak diğer tüm verileride eklediğimizde telefonunuzda kullanılabileceğiniz alan 64 veya 128 GB'tan az olacaktır. Yani burada belirttiğimiz sayılar firmayı kötülemekten ziyade, video kayıt ihtiyaçlarına bağlı olarak size hangi modelin uygun olabileceği konusunda iyi bir karar vermenize yardımcı olmaktır.
-
40 dakikalık 4K video 16 GB iPhone 6S'in tüm hafızasını dolduruyor!
İPhone 6S'in 16 GB'lık versiyonunu almayı düşünüyorsanız bu yazımızı okumadan karar vermemenizi öneririz.
Cupertino merkezli teknoloji devi Apple geçtiğimiz gün en güncel amiral gemisi modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S+'ı düzenlediği etkinlikte tanıttı. Her firmanın tanıtımından sonra ürünler hakkında yapılan eleştiriler şimdilerde 16 GB dahili depolama alanına sahip iPhone 6S üzerinde yoğunlaşmış durumda. Bu eleştirilerin sebebi ise 4K video kayıt yapabilen cihazın hafızasının yetmeyecek olması.
Bildiğiniz gibi iPhone 6S modelleri 4K video çözünürlüğü sunan gelişmiş 12-megapiksel kamera ile geldi. Şirketin getirdiği bu yenilik ayriyeten cihaza da ayrı bir yük getiriyor. Çünkü telefonla çekilen fotoğraf veya videoların çözünürlüğü yüksek olunca bellekte kapladığı alanda daha fazla oluyor. Yani MicroSD kart desteği olmayan 16 GB'lık iPhone 6S'te sadece 40 dakikalık bir 4K video kaydı 16 GB boyutuna ulaştığında tatsız bir sürprizle karşılaşmanız muhtemel.
Aslında iOS 9’la gelen bazı avantajlar yok değil. Örneğin önceki sürümde, güncellemeden önce yedeklemelerin yapılabilmesi için en az 4 GB’lık bir alanın olması gerekiyordu. Bu alan, iOS 9 ile 1.3 GB’a çekilmiş durumda. Ayrıca App Thinning (uygulama inceltme) ile indirilen uygulamaların boyutu küçültülebiliyor. Fakat her ne olursa olsun potansiyel alıcılar bir süre sonra hafıza sıkıntısı çekecektir.
4K video çekimi 1080p'ye oranla önemli ölçüde daha yüksek çözünürlük demek ancak bunun sonucunda da daha fazla depolama alanı gerektiriyor. Örnek vermek gerekirse 30 kare s/n hızında 1080p çözünürlükte 1 dakikalık video sadece 130 MB alan gerektirirken, aynı dakika süreyle çekilen 4K video 375 MB alanı kaplıyor.
Öte yandan 64 GB iPhone 6S modeli ile videolarınızı ve diğer verilerinizi saklamak için biraz daha fazla alana sahip olabilirsiniz. 64 GB'lık modelde yaklaşık olarak 3 saat 4K video çekimi yapabilmeniz mümkün. Zaten tahmin edebileceğiniz gibi, 128 GB'a sahip telefon ile 4K video çekimi yaklaşık 6 saat sürecektir.
Tabii ki, bu sayıların hepsi sadece tahminidir. Her 4K video dakika başına 375 MB alan kaplamıyor olabilir ancak diğer tüm verileride eklediğimizde telefonunuzda kullanılabileceğiniz alan 64 veya 128 GB'tan az olacaktır. Yani burada belirttiğimiz sayılar firmayı kötülemekten ziyade, video kayıt ihtiyaçlarına bağlı olarak size hangi modelin uygun olabileceği konusunda iyi bir karar vermenize yardımcı olmaktır.
-
Apple’ın 9 Eylül tarihinde duyurusunda ayrıca iPad Mini 4 olarak yeni tablet modeli de gün yüzüne çıktı…
Apple’dan iPad Mini 4 tablet duyurusu geldi
Apple, dün en büyük gelir kalemi olan iPhone modellerinin yeni nesil temsilcilerini duyurdu. Bu yeni modeller iPhone 6S ve iPhone 6S Plus adı ile gelirken, 12MP arka kamera, yeni Apple A9, 64-bit yonga seti, 3D Touch teknolojisi gibi bazı yeniliklerle geliyor.
apple-ipad-mini-4-1
Ayrıca daha önce Ekim ayında yeni tablet modellerini duyuran firma, bu sene ise iPhone tanıtım etkinliğinde yeni nesil tablet modellerini de duyurdu. Apple, en büyük iPad modelli olarak 12.9″ ekrana sahip daha çok profesyonel kullanıma yönelik iPad Pro adındaki modelini gün yüzüne çıkardı.
Apple diğer taraftan yeni bir tablet duyurusu daha gerçekleştirdi. Bu yeni tablet ise iPad Mini 4 olarak adlandırılmış ve geçtiğimiz sene sunulan iPad Air 2’nin donanım özellikleri ile geliyor. Apple bu sene iPad Air ailesinde ise yeni model sunmuş değil.
ABD, Cupretino tabanlı firmanın yeni tableti 7.9″ büyüklüğünde ve 2048×1536 piksel çözünürlüğünde dokunmatik Retina ekran ile geliyor. 1GB sistem belleğine sahip olan cihaz, 1.4Ghz saat hızında çalışan çift çekirdekli Cyclone işlemcili Apple A8 yonga setinden güç almakta.
Yeni tabletin arka yüzünde 8MP iSight kamera bulunurken, ön kamera da 1.2MP FaceTime kamera olarak yer almakta. Cihaz 16GB / 64GB / 128GB olarak satışa sunulacak ve 25 Eylül tarihi ile satın alınabilecek olan tablet 399$’dan başlayan fiyatlarla satın alınabilecek.
-
Apple’ın 9 Eylül tarihinde duyurusunda ayrıca iPad Mini 4 olarak yeni tablet modeli de gün yüzüne çıktı…
Apple’dan iPad Mini 4 tablet duyurusu geldi
Apple, dün en büyük gelir kalemi olan iPhone modellerinin yeni nesil temsilcilerini duyurdu. Bu yeni modeller iPhone 6S ve iPhone 6S Plus adı ile gelirken, 12MP arka kamera, yeni Apple A9, 64-bit yonga seti, 3D Touch teknolojisi gibi bazı yeniliklerle geliyor.
apple-ipad-mini-4-1
Ayrıca daha önce Ekim ayında yeni tablet modellerini duyuran firma, bu sene ise iPhone tanıtım etkinliğinde yeni nesil tablet modellerini de duyurdu. Apple, en büyük iPad modelli olarak 12.9″ ekrana sahip daha çok profesyonel kullanıma yönelik iPad Pro adındaki modelini gün yüzüne çıkardı.
Apple diğer taraftan yeni bir tablet duyurusu daha gerçekleştirdi. Bu yeni tablet ise iPad Mini 4 olarak adlandırılmış ve geçtiğimiz sene sunulan iPad Air 2’nin donanım özellikleri ile geliyor. Apple bu sene iPad Air ailesinde ise yeni model sunmuş değil.
ABD, Cupretino tabanlı firmanın yeni tableti 7.9″ büyüklüğünde ve 2048×1536 piksel çözünürlüğünde dokunmatik Retina ekran ile geliyor. 1GB sistem belleğine sahip olan cihaz, 1.4Ghz saat hızında çalışan çift çekirdekli Cyclone işlemcili Apple A8 yonga setinden güç almakta.
Yeni tabletin arka yüzünde 8MP iSight kamera bulunurken, ön kamera da 1.2MP FaceTime kamera olarak yer almakta. Cihaz 16GB / 64GB / 128GB olarak satışa sunulacak ve 25 Eylül tarihi ile satın alınabilecek olan tablet 399$’dan başlayan fiyatlarla satın alınabilecek.
-
Apple’ın yeni akıllı telefon modelleri 2GB sistem belleği içeriyor.
iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın sistem belleği belli oldu
Apple’ın yeni akıllı telefon modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, geçtiğimiz gün ABD, San Francisco’da düzenlenen etkinlikle resmi olarak duyuruldu. Tasarım olarak önceki modellerle aynı gelen yeni cihazlar donanım açısından ise yükseltmeler barındırıyor.
iphone-6s
Her iki akıllı telefon ekran açısından özelliklerini koruyorlar. iPhone 6S 4.7″ 1334×750 piksel dokunmatik Retina ekran içerirken, iPhone 6S Plus ise 5.5″ 1920×1080 piksel Full HD ekran ile geliyor. Ayrıca ekranın ED Touch olarak yeni bir teknoloji içerdiğini de belirtelim.
Her iki model de 12MP 4K video çekimi yapabilen arka kamera ile geliyor. Ancak iPhone 6S Plus’ın kamerası ayrıca OiS desteğine de sahip. Cihazların ön yüzünde de 5MP Selfie kamerası bulunuyor.
Yeni akıllı telefonlar 16GB, 64GB ve 128GB dahili veri kapasitesi seçenekleri ile satın alınabilecek. iOS 9 mobil işletim sistemi ile sunulacak olan cihazlar Apple’ın kendi geliştirdiği A9 yonga setinden güç alıyor. 64-bit bu yonga setinin yanı sıra M9 yardımcı işlemci de geliyor.
Apple, tanıtımda yeni cihazları için teknik ayrıntılara girmezken, Reddit üzerinden gelen kişi Apple destek hattından cihazların bellekleri hakkında bilgi almak istediğini, ancak Apple destek hattının da bu bilgiyi vermediğini açıkladığı bir konuda, O2 UK’de yönetici olarak çalışan bir kişi iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin 2GB sistem belleği ile sunulacağını belirtiyor.
Daha önceki modeller 1GB sistem belleği ile gelmişlerdi. Ancak yine de kesin bilgilerin kısa süre içerisinde gelecek olan bir donanımın parçalara ayrılması sonrası geleceğini de belirtelim.