Merhaba, Bu sorunun cevabını aldınızmı. Bende aynı problem varda?
Printable View
usta senin tüner pLL arızalı
selamlar gurindig kaskatlı tv ilk açılışta normal çalışıyor 20 saniye sonra ekran gidip geliyor sonra tv çalışmıyor tekrar açınca gine çalışıyor tırafonun kaskat bağlanan yere yüksek voltaja tornavidayı degdiriyorum yüksek voltaş var ama tornavidayı degdirince gine kapanıyor tekrar anahtardan açıyorum çalışıyor
ustalar merhaba.cuc 7350 tv arzası çok ilginç skrin en kısıjkta iken görüntü alabiliyorum kanal değiştirince haliyle ekran parlayıp düzeliyor bu tv de eprom yeni programladım acaba bişlgisi olan cevaplarmı saygılar
Merhaba.......T51-530M var bende de ..TV de renk yok...Hemde hiç biri...Tamamen siyah beyaz yani..
tüner ve agc voltajını konturol edin
Merhaba.......T51-530M var bende de ..TV de renk yok...Hemde hiç biri...Tamamen siyah beyaz yani.. tüm kanallarda renk yoksa eyer tirimer kondansötör değiştir ayarlı olucak kondanstör
elamlar gurindig kaskatlı tv ilk açılışta normal çalışıyor 20 saniye sonra ekran gidip geliyor sonra tv çalışmıyor tekrar açınca gine çalışıyor tırafonun kaskat bağlanan yere yüksek voltaja tornavidayı degdiriyorum yüksek voltaş var ama tornavidayı degdirince gine kapanıyor tekrar anahtardan açıyorum çalışıyor besleme girişindeki ve besleme çıkışındaki kondanstörleri değiştir düzelir
ustalar merhaba.cuc 7350 tv arzası çok ilginç skrin en kısıjkta iken görüntü alabiliyorum kanal değiştirince haliyle ekran parlayıp düzeliyor bu tv de eprom yeni programladım acaba bişlgisi olan cevaplarmı saygılar sreen trinpotunu değiştir ve hassa ayar yap sreenkrine
merhaba
bende grundig P40-530M televizyon var. evde kablolu tv kullanıyorum ancak S10 frekansında (star tv) görüntü ve ses bozuk çıkıyor. Aynı kabloya başka bir tv bağladığımda ise o frekansta sorun çıkarmıyor, net görüntü ve ses veriyor. Acaba sorun neden kaynaklanıyor olabilir? --------------------------------------------------------------------------------
tüner ve agc voltajını konturol edin tünere bozuksa yapar
Ustalar T51-530M ben çözemedim olayı yaw..Renk derdim vardı hani..renk katında 2 tane ayarlı kon.var onları bızıkladım bi şey olmadı Tüp soketi kartına baktım 140 vol var...Başka nerden olabilirki?Tunerin yanında renk kartı var çatlak falan aradım o,da yok..Tüp mü gidik..Şu 1K ile şaseye dokundurup flamanları kontrol edeyimmi?
ustalar slm bana acil grundig st 70-700 tv şeması lazım acil yardımcı olursanız çok sevinirim
Oldu..oldu renk katı trimerleri değiştirdim bi de ayar çektim ...Alıntı:
.Bu tv de şöyle bi sıkıntım daha var;anten taktım normal çalışıyo bi süre sonra kanal karlama ve hışırtı yapmaya başlıyo...Tunerden mi acaba?
optik burak arkadaşım ilk önce tv standby da olup start ladığında açılıyor görüntü gelmeden kapanıyordu ölçümlere kontrol ettim vertikal entegresi arızalıydı onu deyiştirdim birde besleme fazla çıkıyordu onuda hallettim tv yi çalıştırdım ama görüntüde arada bir titreme şeklinde siyah gölgeler oluyordu ama şuan hiç çalışmıyor artı senin verdiğin site yabancı eğer sende varsa bana msn den yollarmısın arızayı öyle takip etmek istiyorum şimdiden teşekkürler
optik burak ben kosavalı msn ne ekleyebilirsin davet gönderdim
usta ok
burak merhaba grunig tv yi çalıştırdım saol şema için ama tv de çalışırken arada bir komple ekranda titreme olup geçiyor bu olay birkaç saniyede bir yapıyor besleme voltajları tam hem besleme hemde vertikal kondastörlerini değiştirdim sence neden yapıyordur.
düşüy titriyorsa gene vertakalden ileri gelen arızadır birde scarttan dene yayın normal olursa arafekansıdan yapar birde vertakal tirinpotlarını değiştir besleme voltaj normal diyorsun araferakansıdaki mayyen ayarı yapar birde vertakal voltajları kontrol et
Merhaba Ustalar grundig bölümüne Sormuştum ama madem Usta Burda Burayada yazayım dedim.
Bende 37 ekran grundig teletexli tv var arkasında p37-308 yazıyor.
Normal açılıyor karıncalanma var ekranda ats yazıyor altta ilerleme cubugu onun altında ok yazıyor ama kumandası kırıldı yan sanayi kumandada ok işe yaramıyor bu ats her neyse bunu devre dışı bırakamazmıyız veya pilot kumandayla ok tuşuna bassak işe yararmı?
beko tv ışıgı yanıyo sönüyo acaba arıza nedir
eski kumandayı hatırlıyorsanız elektronikçiler yardımcı olur kumanda karşılık kitap vadır
beko tv arızası beslme veya yüksekvoltajdır bana model ve şase numarsını yazın birde beslemde iki tane kondansatör olucak onları değiştirin
Arkadaşlar oğlumun tvsi bozuldu ya tp623 perfeckt açtığım zaman bazen açıyor bazende açmıyor açtığındada 49 programdan geri sayım başlatıyor 49 programdan 1. programa kadar geliyor sonrada ekran kararıyor besleme voltajları sağlam çıkış voltajları sağlam tüp soketi değiştim condensetör değiştim herhangi bir anormanlık yok sizce sorunu nedir saygılarımla aliharbiye
Arkadaşlar program geri sayım işini eeproomdan hallettim şimdilik sadece vertikal olarak yukardan aşağıya doğru kalın çizgiler kaldır çizgili deftermiş gibi sürekli dönüp duruyorlar tarfoyu deyiştim tüp soketi devresi komple deyiştim besleme ve besleme dış bir sürü condensetör deyiştim dirençleri kontrol ettim sağlam sizce sorunu ne olabilir
Resim cekip koyma imkanın varmı bakalım bi
Saygı değer arkadaşım ilgin için çok çok teşekkürler ediyorum elektronik devresinde değişmediğim eleman kalmamıştı bi tek rgb kartı kaldıydı onuda bir elektronikçi arkadaştan temin edip denedim sorun ortadan kalktı sorunumu hallettim ana sorun demekki rgb kartındaydı ilginize tekrar teşekkürler ediyorum saygılarımla aliharbiye.
bilgi için tşk ederim ustacım
meerhabalar bende grundig marka t55 330 şase var bunun modelini ögrenebilirmiyim.cuc ile başlayan devre şeması lazım 2 direnç yanmış ögrenmem lazım yardımcı olursanın sevinirim.
slm arkadaşlar elimde cuc2130 var cihaz ikidakika çalışıyor kapanıyor besleme yüksek çıkıyor yardımcı olursanız sevinirim
slm arkadaşlar arıza tüp soketinden çıktı saygılar
merhaba ustalar.benim gurundıg 37 ekran tv var.kırmızı led yanıyor.ama tv açılmıyor.100 mf/63v u değiştirdim.5 dakka çalıstı tekrar kapandı.ne yapmam lazım.
yardımcı olacak kımse yokmuu
ya arkadaşlar benim çocuk odasındaki tp623 grundig tvde şöyle bir sorun oluştu tvyi açıyorum ses var görüntü yok yalnız ekrana dikkatlice bakıldığında ufacık bir aydınlık geliyor tvyi anahtardan bir iki kere kapatıp açıyorum düzeliyor tüp soketi aklıma geldi sizce onun dışında başka bişeyden yaparmı trafo sakat olsa ekran hiç açmazdı,böyle bir arzayla karşılaşan usta oldumu hiç acaba yardımcı olursanız çok makbule geçecektir saygılarımla aliharbiye
Merhaba Ustalar,
Ben öğrenciyim ve evimde eski bir 55 ekran supercolor Grundig bir tv var. Televizyon ekranının iki yanından yarım çember biçiminde bir morlaşma var. Televizyonun ortasında kalan çember alanda renkler tamamen normal. Sadece kenarlarda bir renk bozulması var. Ögrenci oldugum için yeni bir tv maliyeti fazla benim için tamir önerilerinizi bekliyorum.
tesekkurler verilen bişlgiler icin
Arkadaşlar benim evdeki tp 623 tvde tvyi anahtardan açıyorum tvden ses çıkıyor ama ekran açmıyor yanlardan şiddetli bir iki alkışla tv ekranı yavaş yavaş açıyor ve normale dönüyor sizce sorun ne olabilir?
Merhaba
Arçelik servisi 1996 Yılında satın aldığım GRUNDIG MEGATRON MONOLITH M-115-9 TV de system kartı arızası olduğunu ve eski olması nedeni ile de onarımını yapamayacaklarını belirtti.Herşeyi ile sağlam ve sorunsuz olan TV nin özellikleri ve ekran boyutu benim tercihim.O nedenle tamiri veya parçasının temini konusunda sizlerden yardım bekliyorum.Emekli olduğum için yeni tv almak bütçemide zorlar.Lütfen yol gösterirseniz çok sevinirim.Sevgi ve selamlar
Merhaba arkadaş; arızaya gelen cuc 1830 model 72 ekran tv,önce normal açılyor fakat birkaç defa açıp kapatınca görüntü gelmiyor ekran siyah screeni açınca geri dönüş çizgileri var,voltajlar normal ses de yok.Bu arıza nedir?ile uğraşıp çözen arkadaş varmı ?Teşekkürler.
51 ekran 530 yazan grundig stby ışığı yanıyor,sistem açılmaya çalışıyor ama tekrar beklemeye geçiyor,biraz beklediğim zaman arada açılıyor ,beslemedki kondansatörleri değiştirdim,sorum başka nerede olabilir?
grundig tv de ses ayar menüsü geldi bende ok tuşuna bastım - şimdi sesi geri açamıyor -iptal edemiyor ve sistemi geri getiremiyorum - ne yapabilirim ki. acil yardım istiyorum - teşekkür şimdiden .
teşekkür ederim kardeşim
ArkadaŞim grundig gtd 400 telsİz telefon var devamli baz İstasyonu ariyor ariza nereden bulamadim ÇÖzÜm nedİr cevap verİrsen teŞekkÜrederİm
teşekkürler
geçenlerde grundig marka bi tv geldi görüntü di*** de yarıya kadar kayıyo ve 1dk sonra düzeliyo.Bana senkron trimpotunu değiştirtdiler ama sık olmasada yini yaptı.Bunun sebebi nedir arkadaşlar.yardım ederseniz çok iyi olur
Teşekkürler...
teşekkürler banada lazımdı
selamın aleyküm usta bende bi grundig 37 ekran tv var kumandadan basıyorum ses açmaya ses yarıya kadar geliyor ama daha fazla açamıyorum yardımcı olursan sevinirim HAYIRLI İŞLER
paylaşım için teşekkürler
Teşekkürler
tşkler
ustam bende grundıg marka televizyon var ve şöyle bir arızamız var televizyon açılmıyor sadece kırmızı ışık yanıp sönüyor ve şu başıma geldi oda aşırı derece sıcak olursa at pat sesler geliyoo zamanla açılıyo ama elektrikler gidip gelince aynı arıza devam ediyor bir çözümü var mı
Ustam Grundig tv de ekranda ATS altında ses kanalı
gibi bir şekil altında OK yazısı var ve kaybedemiyoruz
yRDIMLTF..
Grundig 51 ekran TV ekran gökkuşağı