Bencede sana katılıyorum kardeş dediğin gibi ya eskiden olduğu gibi her sabah zamla uyanır olmuştuk ama şuanda gayet iyi durumdayız.
Printable View
Enflasyon düzenlemesi için ilk başta hükümet düzenlenmesi gerekir hükümet düzenlenirse eyer o zaman enfllasyon düzelir..
tesekkürler usta boyle anketler düzenlediginiz icin basarilar dilerim
enflasyon dustu deniyor da ne kadar dogru ne kadar yanlis bu meseleleri bizim politikacilara cok deyil bir ay askeri ücret maas verilsin de bir ay gecinsin görelim bakalim enflesyon düsmüsmü düsmemismi enflasyonun düsüp düsmedigi ozaman belli olur saygilarimla
Hayatta ya tozu dumana katarsınız.
Ya da tozu dumanı yutarsınız.
Enflasyonun düştüğünü hem görüyor hem de yaşıyorum. Birkaç sene önce enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde ucuz bulduğum bir ihtiyaç maddesini hemen alıyordum. İleride ihtiyacım olur ve pahalı alırım düşüncesi ile. Fakat artık çoğu ihtiyaç maddelerinin fiyatlarının düştüğünü görüyorum. Bu nedenle ihtiyaç duyduğumda alırım diyerek geçiyorum.
çok ilginç çogunluk düşmediğinden yana..
ya arkadaşlar bırakın politik düşünmeyi gerçekçi olalım geçen senelere göre çok farklı biraz mantık çerçevesinde hareket edelim
bana göre eski dönemlere nazaran hayli düştü nerde o %50'ler.. Gerci verilen zamlarda ortada ama 4 sene kot fiyatı 20 ytl ydi su anda aynı kot aynı fiyatta..
arkadaşlar bir ülkede enflasyon çoksa eger bilinki herşeye her hafta zam gelecek demektir sorarım size 4 senedir petrol,zeytin yagı ekmek kaç para zam gördü???
biraz mantıklı düşünün bu ülkede 4 senedir bence enflasyon yok zaten her ay sonu açıklanıyor devamlı düşme oldugunu gösterşiyor bazı zamanlarda yükseliyor ama 4s ene öncesine göre o yükselme devede kulak kalır..
selametle..
Kibrit ve tuz fiyatlarıyla düzenlenen enflasyon tabiki düşer.
bencede eskiye oranla çok iyi yüzde yüz enflasyonlar geride kaldı bir dahada geri gelmez inşaallah.
ya bırakın tartışmayı kasabaya köylü gelemiyor adamın cebinde para yok ne politakası politakayla benim karnım doymuyor
alış veriş olmayınca tabiki enfılasyon durmuş olacak peki bu durumda bizim gibi ufak esnaf nasıl dayanacak bu duruma benim ilimde 26.000 olan esnaf sayısı 12.200 düşmüş buyurun enfılasyon düşmüş nasıl düşmüşse
katılmıyorum gariban yine yerinde sayıyor zenginler ise herzanki gibi +1 diyor
@cabbari senin 66 nolu mesajına karşı yazdım
enflasyonun düştüğüne ınanmak mümkün değil.ben basit bir şey söyleyeyim hemde rakamsal olarak kış başında sibirya kömürü tonu 290 milyondu şu anda dolar aşağı yukarı aynı değerlerde olmasına rağmen sibirya kömürünün tonu 410 milyon yani yüzde 35 gibi bir rakam kadar artmış.
Enflasyon düştümü yoksa yalanlarla milletmi kandırıyor desek daha iyi olur kanahatindeyim tabiki böyle biir soru bazılarını rahatsız edeceği için düştümü sorusunla yetinmemiz daha iyi olduğu kanahatindeyim. Enflasyonun düşmüş olması için insan alım gücünün kazancından aşağı sevityede olması lüzüm Böylle olmadığınna göre inflasyonun düştüğüne inanmak saflık olur B ence enflasyon düşmedi selamlar.................
Enflasyonun düştüğü falan yok.. Millet açlıktan kırılıyor ama zengin için sorun yok tabi.. 50 kere vergi affı çıkardı şu anki yönetim... Fabrikası olan adam vergi ödemiyor ama gariban adamdan zorla alırlar bütün vergileri.. Paranın alım gücüde çok düşük.....Enflasyon çok yüksek fakat açıklanmıyor.... Bakalım sonumuz ne olacak ????????????
arkadaslar millet olarak kendi partimiz basta ise o yönetim iyidir yok baska partiyse cok kötü adam isterse hükümeti duvara toslamasa bile 1 cente muhtac etmese bile o yönetim kötüdür.Sorunun ne kadar politik ve iki yüzlü óldugunu görmüyormusun.Eger o kadar ilgine cekiyorsa enflasyon verileri git bagimsiz kaynaklardan arastir ögren,Burada sen Türkiye nin Dünya genelinde itibarini sifira indirenlere unut isine gelmeyen konulara desdekci bul bunumu istiyorsun
enflasyon düştü mü, düşmedi mi?işsizlik var, cari açık korkunç, yoksulluk, yolsuzluk, dizboyu. cici beyler (pembe gözlüklü) sokağa bir çıksalar gerçek suratlarına tüm çıplaklığıyla çarpacak. tartışmak iyidir. gerçekler ortaya çıktığı müddetçe. sevgi ve saygıyla kalın.
enfilasyonun düşdüğü doğru nerdenmi damdan paran olmadıkdan sonra enfilasyon düşmüş bana ne bu durumdan memnun görünen arkadaşlar hiç çarşıya çıkmıyo galiba bütün alış verişlerini netten yapıyo,öyle olmasa esnafın içler acısı halini görür inanın bana günlerdir siftah etmeyen esnaflar var buna ne demeli enfilasyon paran olursa düşer olmazsa damdan düşer herkese saygılar
ben düşdüğünede inanmıyorum, düştü diyenede inanmıyorum. insanlar ellerini vicdanını koyarak konuşsun duygusallaşmasın özellikle bu dönem çoğu şeyde vergilere zam geldi, pastörüze yumurta ithalat vergisi düşmüşse benim neyime.
olaya çok uzaktan bakmaya gerek yok sakız 5 sene önce 50 bin liraydı hala aynı bi ülkeyi alıp dünyanın en güçlü ekonomisine sahip hale getirmek çok uzun süreç elbette hersey % 100 yolunda değil ama herkes elini vicadanınan koysun son 5 sene olumlu gitmiyormu hersey
diyelim türkiyede açıklanmıyor dünyada tüm ekonomi dergileri ve kuruluslar neden son 3 yıldır yıllardır ülkenin ekonomi puanını yükseltiyorlar hangi ülke 5 senede ekonomisini düzlüğe çıkarmıski bardaga dolu tarafından bakalım lütfen
bu durum enflasyonun düstüğünü göstermez bence küresellesen dünyada dünya ekonomisine ayayk uydurmak için gerekli bir durumdur Avrupada kaç tane bakkal kaldıki bu doğru olduğu için değil ama dünyaya uyum sagladıgımız için esnaf büyüyemiyorçünkü bu devirde küçük işletmelerin ayakta durması çok güç görünüyor(modaretör arkadaslar ayrıca mesajlarımı birlestirebilirseniz ben birden fazla alıntı yapmayı bilmediğim için ayrı yazdım)
enflasyon duştu edener doğru soylemiyorlar çünkü geçen seneye göre insanların alım göcu yariya duşmuştur enflasyonun duştuğu yeryerle insanların alım göcu artar ama bize tam tersı olmuş bunada enflasyon duşuşu diyorsak bu da bir zavalılıktır:clap2:
enflasyon düşmesi çok zor başka konularla gündemi meşgul ederek köprünün altından neler geçio. Bizide bu şekilde düzmece enflasyon rakamlarını bakmak kalıo. Elimizdeki imkan belli. Onlar ne kadar düştü desede enflasyon düşmmemiştir.
Arkadaşlarda güzel açıklamışlar şöyle bir etrafımıza bakarsak görürüz Enflasyonu Domatesle patlıcanla kıyaslamıyalım lütfen çiftcinin hali zaten ortada.
enflasyon düşmedi demek bana göre günahtır arkadaş!!!
göz var nizam var 5 senedir neler zam gördü bana sıralarmısınız tabiki görmüştürü ama önceki önemler gibid eğil bir elin beş parmagını geçmez..
selametle..
Bence oransal olarak eskiye nazaran enflasyon düştü. Ama bu demek değilki hayat ucuzladı aksine yine de artış oldu. Eskiden enflasyon olduğunda ona göre zamda verilirdi çalışanlara ve biraz daha kısa süre için de olsa rahatlardık. Ama şimdi hesaplarla enflasyonu düşürüyorlar. Sonra da ona göre maaş artışı veriyolar. Evdeki hesap da çarşıya uymuyor tabiiki
ben inanmıyorum enflasyonun düşmesi için mucize olması gerekir..
fazla zam gelmiyor ama işlerde bir gelişme yok kime sorduysam her kes şeftah yok diyor.ne diyeceğimi bilemiyorum
:clap2: bence bundan sonraki anketiniz soyle olmali ulus devlet uzerine kurulu rejimimizin gelecegi tehlikede mi? ulkemizdeki sehir sayisini 61 olarak telafuz edenlerden ne beklenir bunlarin herseyi yalan dolan gelin bakin avrupadan turkiye nasil goruluyor arkalarindan avrupalilar teneke caliyor boyle bir hukumet yakalamisken alabildigimiz kadar taviz alalim diyorlar cunku bu zamana kadar hic bu kadar teslimiyetci bir hukumete rastlamamislardi ulusal onurumuz ayaklar altnda enflasyon taabiiki duser insanlarin alim gucu kalmamissa evlerine luks tuketim maddelerini alamazlarsa hayatlarini kredilere baglamislarsa isci memur ve emeklilere sadaka gibi maas verirlerse ve enflasyonu hesaplarken patates cuvalini deodoranti havyari vs bunun gibi cok gulunc seyleri gozonunde bulundururlarsa taabiki enflasyon duser unutmayin komunist rusya zamaninda enflasyon yuzde sifir olarak verilirdi ama sonucu gorduk NE MUTLU TURKUM DIYENE YA ATATURK VE TURKIYE CUMHURIYETINI SEVERSIN YA DA TERKEDERSIN
bende pek düşdüğünden yana değilim ama; her olaya da karamsarlıkla yaklaşmamak lazım. çünki; enflasyon düşsün diye mücadele eden şahsiyetlerin emeklerini gözardı etmiş oluruz o zaman. verilen bir mücadele var, yapılan bazı işlemler var, ki; hepimiz tarafından bu biliniyor. asıl bilinmeyen bu yapılan işler ne kadar yeterli yada tam manasıyla yeterli olabilmesi için bizlerinde bu toplumda yaşayan bir birey olarak enflasyon'un düşmesi ve geleceğimiz olan çocuklarımızın borç yükü altında doğmamaları için neler yapabileceğimiz. saygılarımla.......
bu ankette evet diyen arkadaşlar nereden bu kanıya varıyorlar acaba sorabilirmiyim göz bayama şeylere göz boyama rakamlara mı?
Ne bu hükümeti ne geçmiştekileri nede gelecekteki hiç bir siyasi olguyu sevmiyorum, sevdirmediler. ENFLASYON UN DÜŞTÜĞÜNE İNANIYORUM.
Tabiki bu cümleye kızanlar olur ama taraflı bakanlar her zaman kendi taraflarında kaldıkları için dünyayı yanlızca kendi taraflarından görürler. İnanmayanlar düşmedi diyor, nedenine gelince alınm gücüm yoku ilk olarak söylüyor. Peki kardeşim alım gücünle enflasyonun ne alakası var? Soru işareti çoğunluğu bilmez. Gelişmiş olarak bakılan/baktığımız ülkelere enfasyon düşük( buna bizim insanımızda inanıyor, orada yaşamış gibi) ama oralarda bizim ülkemizde aldığımız/tüettiğimiz kimi malların dudak uçuklatacak derecede pahalı olduğu görülür. Sen vatandaş daha verimli daha güzel bir ülke istiyorsan önce kendine, yaşantına bak. Adam sendeciliği bırak. Verdiğin oyu partiye değil oyunu verdiğin yerdeki en kaliteli adaya ver. A, B veya C partisi hangisini tutuyorsan sevdiğin genel başkana oy veriyorsunda seni o partinin genel başkanı mecliste temsil etmiyor, oyunu verdiğin kişi temsil ediyor. Kanunlara uy. Uy ki haksızlığın önüne geç. Başkası uymuyor ben niye uyumki diyorsan zaten iş başlamadan bitmiş demektir. Misal trafik konrolünde ceza yememek için uğraşacağına hakettiğin cezaya razı olsana. Zor çok zor, hepsi hayal.:boese157:
yada tuzu kuru bu arkadşların
gelismis ulkelerde herseyin ne kadar pahali oldugunu ve enflasyonun alim gucuyle ne ilgisi var diyen arkadasa eger kizmassa bir cevap verecegim ben brukselde yasiyorum burada etin kilosu ortalama 5 euro civarinda cok luks yerlerden alirsan 7.5 euro civarinda turkiyede ne kadar bir zahmet bana bildirsin alim gucunun enflasyonla ne ilgisi var diyor peki kardesim avrupada bir insan en dusuk maasla bile gecinse istedigi yerden alis veris yapar istedigini yer icer ortalama bir arabaya da biner bu da alim gucunun yuksek oldugunu gosterir cok zengin insanlarla siradan bir isle gecimin saglayan bir insanin arasindaki tek fark burada birinin ferrariye binmesi digerininde wv-bmw -audi-renault veya mercedese binmesi ve enflasyon yuzde 1.5 civarinda burada
valla kaderinize raziysaniz boyle devam edin her gelenin masallarina inanin buralardan o guzel ulkemizin gelecegine ipotek koyan insanlarin arkasindan gitmeye devam edin
dostum sana katılıyorum 4 sene öncesi ile kıyaslama yapılamaz bile en azından tüketilen maddelerle kıyaslama yaparsak pazar fiyatları 4 sene öncesinden daha bile düşük beyaz eşyaya hiç girmek istemiyorum onlar ise zaten dört senenin altında kaldı elzem ihtiyaçlar olşan maddelerde çok cüzi artışlar olabilir mesela benzin ,mazot tüpgaz da olduğu gibi ama eski düzeni düşünürsek sadece zamdan başka hiç bir üretkenliği olmayan siyasetçileri gördükten sonra bunlara destek vermek gerektiğini düşünüyorum. saygılarımla,.
güzel söylüyorsun her insan çağdaş ülkelerin refah seviyesine ulaşmak ister ama sen türkiyede yaşamamışsın anlaşılan bizler eski hükümetlerin bizlere yaşattıklarını gördükten sonra bunları baş tacı ettik ama sen bize alternatif gösterebileceksen bunlardan daha iyisini yapabilecek birileri var dersen onu destekleyelim türkiye ekonomide sanayide,tarımda bir şey üretemediği gibi politikadada bir şey üretemiyor türkiyede lider olan bir insan liderliğini devam ettirebilmek için her türlü yolları mübah sayıyor başımızdakilere bakarsanız anlarsınız böyle bir anlayıştan başarısız olduğu zaman gitmesini beklermisiniz dönüp dönüp önümüze konan isimler hep aynı olur benim yaşım ellilerde olduğu için bunun analizini ben daha iyi bilirim herkeze selamlar hoşçakalın.
para yok para :(
ekonomik krizden çıkmıs bir devletin bu asamalara geldiğini eger siz görmüyorsanız ve olaya politik gözlüklerle bakarsanız bizim verdiğimiz evet oyuna tabi anlam vermezsiniz her yıl DİE enflasyonu açıklıyor 5 yıl önce açıklarken neden yanlıs demiyordunuzda 2 yıldır enflasyon %10ların altuına düstüğüne inanmıyorsunuz ben saglıkcıyım hiçbir hasta 1 ilacla ayaga kalkmaz önce agrıları hafifler sonra sona erer ayaga kalkıp kosma ilerki dönemlerdedir elinizi vicadanınıza koyun ülke refaha dogru gidiyor tek geriye giden küçük esnaftır ve üzülerek söylüyorum dünyda küçük esnaf dönemi kapanmaktadır herkese selamlar saygılar
hayatimin 30 yilini ben de turkiyede yasadim kimler geldi kimler gecti onlarida cok iyi bilirim ama benim dediklerimi iy anlamadiniz galiba ben sadece bir arkadasin yorumuna cevap vermistim simdi de bir fikrayla en son yorumumu yapacagimAlıntı:
bir keman sanatcisi varmis bir gun keman calarken rahatsiz bir duruma dusmus sonra bu rahatsizliklar ne zaman keman calmaya baslasa hem kendinde hemde dinleyenlerde olmaya baslamis adam cok unlu bir sanatci oldugu icin kimsenin bu durumda oldugunu bilmesini istemedigi icin aile dostu bir psikologa gitmeye karar vermis psikolog arkadasina durumunu anlatmi " yav ne zalman keman calmaya baslasam ortaya bir pislik bir lagim kokusu yayiliyor demis" psikolog arkadasi "boyle sey hic olurmu bazi seyler sende saplanti olmus su ilaclari zamaninda al iki hafta sonra hicbir seyin kalmaz "demis.aradan zaman gecmis adam yine psikolog arkadasina gitmis "ayni seyler daha da kotuleserek devam ediyor" demis arkadasi "su kemani bir cal da ben de sana inanayim"demis adam da calmaya baslamis ki arkadasi "yeer hemen kes bu ne boyle pis koku" demis adam "bak demedim mi sana sen de bana inanmiyordun gordunmu ne zaman calmaya baslarsam ortalik boyle lagim gibi kokuyor " deyince psikolog arkadasi
"lan oglum kemani boyle b......tan calarsan taabiki ortalik lagim gibi kokar" demis
Düşsede düşmesede her şey aynı değişen hiç bir şey yok hep yoksulluk
kimi kandırıyorlar çarşıya pazara çıktıkları yok kendilerine dünyanın zammını yaptılar işçiye memura verdikleri birşey yok yakın bir zamanda seçim var dikkat edin. yazdıklarıma kimse alınmasın saygılarımla
Akadaşlar bundan 6-7 yılöncekitat yok şimdi hiçbirşeyin degeri yok anlatmak gerekirse açıkca:Önceden bir çifçinin 2 mahsülü varsa birinden biri para ediyordu sogan olmassa patedes ozaman da düzenli olarak piyasa kendini yeniliyip alışverişden zevk alıyordu...kısaca enfilasyon düşmez!!! kafayı biz daha çook vururuz yani::crashs:
iyi düşüyor da geçinme hep daha zor, neden acaba?
Bazı arkadaşlar kendi alım güçleri ile ekonomiyi değerlendirip iyiye gittiğini düşünüyorlar pekala arkadaşlar bir asgari üçretli vadandaşın ac yaşadıgının farkındamı? Ekonomi iyi diyebilmeniz için önce asgari üçretli vatandaşın alım gücüne bakmanız lazım.....
Evet bence düşüyor çünkü satışlardaki piyasadaki durgunluk deflasyonu yani enflasyonun tersine döndüğünün işaretidir
Herhalde bazı arkadaşlar düşüyor diye bizimle kafa yapıyorlar bu kadar fanatik olmayın lütfen gerçekleri görün
Evet enflasyonun dustugune inaniyorum
bir sey soylemiye gerek varmi.... rakamlar gosteriyor
borsaya bakin doviz kurlarina bakin turk lirasina bakin
ekonomik gostergelere bakin her sey iyi gosteriyor
en azindan 4yildir istikrarli giden bir hukumet var yere saglam basan ne dedigini bilen millete umut veren.
fazla lafa ne hacet turkiyenin ve hukumetin kiymetini Bilelim
NOT:
alim gucune bakin diyen arkadaslara: oyle ezbere alim gucune bakin demekle olmuyor ulkenin gerceklerine bakipta oyle konusmak lazim. alim gucu iyi degilde sadece istanbulda 2.5 milyon tasit var bu nasil alim gucudur aceba ...lutven bir daha dusunupte oyle konusalim.saygilar
yukarda yazan arkadaslar kusura bakmasinlarda hepside salliyorlar
belcikada enflasyon1.5 mus burak belcikayi avrupa sallaniyor senin haberin yok her halde, nerde senin eski alim gucun.simdi coluk cocuk cumbur cemaat hep calisiirsan eeh gecinirsin yoksa avrupadada hayat mantar kimse kusura bakmasin gercekler budur. varin gidin turkiyenin kiymetini bilin
Evet enflasyonun dustugune inaniyorum
bir sey soylemiye gerek varmi.... rakamlar gosteriyor
borsaya bakin doviz kurlarina bakin turk lirasina bakin
ekonomik gostergelere bakin her sey iyi gosteriyor
en azindan 4yildir istikrarli giden bir hukumet var yere saglam basan ne dedigini bilen millete umut veren.
fazla lafa ne hacet turkiyenin ve hukumetin kiymetini Bilelim
NOT:
alim gucune bakin diyen arkadaslara: oyle ezbere alim gucune bakin demekle olmuyor ulkenin gerceklerine bakipta oyle konusmak lazim. alim gucu iyi degilde sadece istanbulda 2.5 milyon tasit var bu nasil alim gucudur aceba ...lutven bir daha dusunupte oyle konusalim.saygilar
yukarda yazan arkadaslar kusura bakmasinlarda hepside salliyorlar
belcikada enflasyon1.5 mus burak belcikayi avrupa sallaniyor senin haberin yok her halde, nerde senin eski alim gucun.simdi coluk cocuk cumbur cemaat hep calisiirsan eeh gecinirsin yoksa avrupadada hayat mantar kimse kusura bakmasin gercekler