Abdullah GÜL'ÜN Cumhurbaşkanlığına son derece olumlu bakıyorum. Necdet Sezer Hukukcu Cumhurbaşkanıydı! hangi hukuka uydu. Cumhur-un kaçını temsil etti?
Abdullah GÜL'ÜN Cumhurbaşkanlığına son derece olumlu bakıyorum. Necdet Sezer Hukukcu Cumhurbaşkanıydı! hangi hukuka uydu. Cumhur-un kaçını temsil etti?
sn starke yukarda yazdıklarımı sade bendüşünmüyorum türkiyenin %80 inin düşüncesi böyle ...bazı azınlık kesimin akp hayranı oluşundan akp ye oy vermek suretiyle bu iktidarın başa geldiği açık....avrupa ve amerikada akp hükümetini iktidar olmasını şeriatçı ve laiklik karşıtıtı olduğu için benimsemedi yadırgadı hatta şok bile oldu ama ne çare başageldi çekelim bari bu sıkıntıyı dediler ve halende yadırgıyorlar...aynı türk halkının yadırgadığı gibi....bu hükümetin şeriatçı ve tarikatların kuklası olduğunu sırf ben demiyorum arkadaş çevrem iş arkadaşlarım patronum yolda işe gidip gelirken kulak misafiri olduğum halkta benim yukarda yazdığım şeyleri söylüyor hatta daha fazlasını ateş püskürürcesine söylüyor...ne şeriatçı politikasını gördün diyorsun daha ne olsun cami önlerinde toplanan tarikat yanlıları atatürke ve laikliğe küfür ediyor tayyip asker ve polisin elini kolunu bir emirle bağlıyor ordaki şeriatçılar atatürkün sülalesine ve laikliğe küfredip bu düzeni yıkıp şeriatı getireceğiz kahrolsun atatürk türlkiyesi kahrolsun laik sistem diyorlar polis ve asker tayyipten gelen emir doğrultusunda atatürke ve laikliğe edilen küfür ve laneti seyrediyor ve bu o....çocuğu şeriatçılar yakalanmadığı gibi olayda örtbas ediliyor....başka bir şeriatçı saldırıda laik sistemin temeli ve koruyucusu anayasa mahkemesine düzenleniyor bu olayda örtbas ediliyor...danıştaş ve sayıştaya yetkili kişilerin yerleştirilmesine akp engel oluyor kendi istedikleri şeriatçı tarikatçı kişiler yerleştiriliyor...bütün bu izlenen politika şeriatçılığı tarikatçılığı ülke yönetiminin her kademesine yerleştirerek etkinleştirme politikası değilde nedir pekii sorarım sana...yarın bu şeriatçı zihniyet tamamen ülke yönetimine hakim olduğunda seninde alışkın olduğun pekçok şeye yasa konduğunda ve sen bu şeriatçı yasalarla sıkıştığında bu laiklik günlerini özlemeyecekmisin ah nerde o eski laik türk devleti demiyecekmisin tabiki ben dahil türkiyenin tamamı bunu diyecek ama iş işten geçmiş olacek ülke batmış o...çocuğu şeyhlerin ve tarikatları yönetimine geçmiş olacal ozaman ....uyanalım arkadaşlar....slmlar...
olumsuz bakıyor , 1995 deki konuşmaları ve çizgisinin değişmediğine inanıyorum..
tabiki olumlu ok
ferq etmez,yeterki,Turkiyede edalet ve qanun hokm sursun...azer...
olumlu bakıyorum
Türkiye için en hayırlı aday bence
eşinin kapalı olması ise beni ilgilendirmez
Öncelikle vatana ve millete hayırlı olsun demekten başlarsak daha iyi olur.her makam ve kurum bulundukları ülkeyi ve o ülkede yaşayan insanların fikirlerini göstermesi gerektigine inanıyoruz.bakın nediyor türk halkına ve fikirlerine saygısı olmayan bir köşe yazarı
Bu uyku hali...
Bu zavallılık...
Bu zekásızlık artık yeter.
kimden bahsediyor kim adına konuşuyor belli degil türk halkına hakaret yetkisini kendisine kiminde verdigi belli degil.
tekrar söylüyorum tüm vatana millete hayırlı ve ugurlu olsun.
noter olarak
bence de olumsuz ama şartlar bunu gerektiriyor demekki anayasayı bilmemesi sorunmu etrafında ve kabinesinde bilen vardır mutlak yanına onuda alacaktır ama bir tüek milliyetcisi olarak ben kabineden degilde dışardan anayasayı bilen biri olmasını tercih ederdim tayyip bey birazdaha oy kazana bilirdi ama şimdi çoookkk oyy kaybedecek haa yine meclise girer ama tek degil
üç parti olarak belkide dört parti şu anda son kartlar açılıyor
olumsuz bakıyorum çünkü laik türk cumhuriyetinde türbanlı bir eşle nasıl cumhurbaşkanı olunabiliyor???
hayırlısı olsun hepside bu vatanın evladı Abdullah gül kendini geliştirmiş kültürlü bir insan hukukçu olacak diye bir şart olamaz çünki geçmişteki cumhurbaşkanlarının pek çoğu askeri kökenli veya siyasetçi, en azından anayasa kitapçıgını başbakana fırlatarak ülkeyi ekonomik krize sürüklemeyecek bir kişilik olsun yeter aslında o makama yakışacak tek bir kişi vardı oda rahmetli başbakanımız Bülent Ecevitti Allah Rahmet eylesin
hayırlısı olsun.
eşi Türkiye'yi mahkemeye veren bir kişiden Cumhurbaşkanı
oluyor ve olumlu diyoruz...
Bknz.Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi...
Hukukcu mu???Alıntı:
Bu iş siyaset işi kardeşim sen ne hukukundan bahsediyorsun...
Ama şuda var Abdullah Gül'ün sen siyasi ve sosyal geçmişi hakkında hiç bir bilgin yok galiba...
ADI : ADDULLAL ( ALLAH'IN (c.c) KULU)
SOYADI: GÜL ( PEYGAMBERMİZİN (s.a.v) GÜLÜ
NE DİYELİM İSMİNE LAYIK, ve HAYIRLI OLUR İNŞALLAH....
:present: :present: :present:
Bence Sonuçta Akp hükümetinden mutlaka biri olacaktı ben AKP hükümettinden içlerinde en anlamlısı A.Gül ama ben hepsine karşıyım Cumhurbaşkanını oy çokluğu değil Halk,Millet seçmesi gerekir. Artık Paslaşmalar çoğalır bakalım ne yasalar çıkacak başımıza Allah sonumuzu Hayır Eyleye
Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
bence çok olumlu ve yerinde bir karar oldu. tüm halkımıza hayırlı olsun.güzel türkiyemizin dahada büyümesine katkısı olacağına inanıyorum. güzel günler bizleri bekliyor inşallah.
O makama kim gelirse gelsin ülkemizin çıkarları doğrultusunda hareket etmek zorundadır. Hukukçu olması şart değil. Danışmanlar ordusu ne güne duruyor? Sezer hukukçuydu ama ekonomi bilmediğinden krizlerden krizlere yuvarlandık durduk. Gül bence iyi bir seçimdir.
bencede olumlu türk milletinin örf ve adetlerine uyan bi isimdir hayırlı olur inşaallah
kesinlikle hayır cühela sürüsünün fikirlerini görüyoruz burada başka bişey demiyorum .. kafanızda bişey oturtmadıysanız inşallahla.. manşallahla, hayırlı olsunla bile fikir beyan eden var suscaksın kardeşim bişi konuşamıyorsan ...türkçülükle . dincilikle ilgili kalıpları alıp taşımıycaksın ortaya.. o kadar herkesin aklı eriyor.. cahil fikirlerini empoze etmeye kalkmıycaksın. senin fikirlerin bin yıl öncede vardı vardığımız nokta bu .. farkılı olacak hukuk bilecek..ekonomi bilecek denildigi zaman .. o biliyorduda noldu .. e ozaman hiç bilmeyeni seçelim gibi mantık yürütenleride kınıyorum.. saygılar
Bu ülkeye yakışan bir cumhurbaşkanımız vardı üstelik Atatürk'ten sonra en çok sevilen bir başkan ama arkadaş ne yazmış dini bütün istemiş o zaman lütfen iran'a git güzel kardeşim hee pardon iran dedimde orasıda olmaz geçen hafta bir iş sebebi ile iranda idim tahranda inanın bana bir tane kara çarşaflı bayana rastlamadım 5 gün kaldım ve bayanlarının olsun erkeklerinin olsun modernliklerine o baskı rejiminde hayran oldum o yüzden bir daha iran'ı türkiye ile karşılaştırmamaya karar verdim ama maalesef bizim örümcek kafalılar hala tutturmuşlar bir dindar başkan diye...Beyler bu ülkede bir kurum var dikkatinizi çekerim ve artık üst taraf değil alt taraf rahatsız 60 ları hatırlayanlar veya okuyanlar bilir dalga alttan daha sert vurur anlayan anlar inşallah...
evet osmanlı dinle yonetti ve halka işkence edrek 600 yıl geçirdi öylemi?????bir kere sizin niyetiniz bozuk.laiklik kisvesi altından yapmadıgınız kalmıyor.sizin asıl derdiniz sokakta okulda kapalı türbanlı kızlar gezecegine mine etkli yarı çıplak hatta çıplak kızlar gezsinki azgınlıgınızı giderebilin.develet dini bütün olursa halkta dini bütün olur ozamanda ayarladıgınız kızlar namusdur dindir diye sizinle yatmazlar ve bu sizi korkudan öldürüyor degilmi????
Görünüşüyle zihniyeti farklı
Bir kesim bazılarına dinsiz diyor değer taraf şeriatcı diyor.:smiles22: Ya Allah aşkına bu insanlar meclise zembillemi indi?Madem biz seçtik neden dert yanıyoruz?
Kimse kusura bakmasın ama çok az insan mesaj yazarken tarafsız olmuş hala particiliğin etkisinde yazılıyor.:(Biz hala bu kafayla gidersek askere zor alırız teskere:(
Devlet gibi devletmi istiyoruz ilk önce kendi kafalarımızı değiştirmemiz lazımki bu mecliside değiştirebilelim.Sağcı,solcu,laik,şeriatcı benim için hiç fark etmez yeterki yüce Türk Milletini layık olduğu yere çıkartsınlar.Gerisi boş herkes kendi inancını içindeki gibi yaşar...Kimseye zorla ne başını açtırabilirler nede kapatabilirler...
olumlu bu görevi layıkıyla yerine getireceğini düşünüyorum inançlı olması da iyidir abes olan %18 le %100 ün temsilcisiymişler gibi konuşanlardır kendilerinin de ne olduğunu biliyoruz
neden mini etekli kızlara bu kadar takmış durumdasın kardeşim yoksa içinde bağzı yenemediğin dürtülermi var.Alıntı:
Kimse bu ülkede osmanlının 550 yılını sorgulamıyor ve yargılamıyor sadece son yılları yargılanıyor ve sorgulanıyor şahsi korkular içinde milletini devletini satan kişileri uçkur sevdasına vatanını satan şerefsizleri sorguluyor.
Kimse bana milliyetçilikten bahsetmesin hele sen hiç bahsetme sözde değil özde milliyetçi ol kardeşim özdeeeeee...
Bende olumsuz bakanlardanım...ama Türkiye Cumhuriyeti Ulusu ,bu makamın takipçisi olacaktır
Arkadaş herhalde sen durmadan aynaya bakıyorsun ve hep kendini görüyorsun köhnemiş düşüncelerinle birlikte:nono: ne demekmiş örümcek kafalılar cumhurbaşkanlığı makamı kimsenin malı değil türk halkının malıdır ve oraya kim gelirse gelsin oraya gelene saygı duymak zorundasınız kendi düşüncenden olursa iyi olmazsa kötü öyle yağma yok bu parlementoyu bu halk seçti parlementoda cumhurbaşkannı seçecek ve herkez buna razı olacak inançlı olunca kötü olmayınca iyi kişilerin inancı hiç kimseyi ilgilendirmez eşinin kapalı olmasıda kimseyi ilgilendirmez o kendi tercihidir.başı açık ve mini etekli biri olsada kimseyi ilgilendirmez helehele farklı düşüncede olanları hiç ilgilendirmez:nono:
arkadaşlar biribirimize karşı hoş görülü olalım her şeyden önce kardeşiz yok bir birimizden farkımız üstünlügümüz anket ve tartışma seviyeli olarak devam etsin kimse üzücü durumlara maruz kalmasın..
saygılar.
onun bunun lafını alıp durmadan aynı şeyleri soyleyen geri kafalı insanlarsınız.ataturkun soyledigi bu lafı öyle bir çarpıttınız ki goren herkes ataürkü sizin yüzünüzden din düşmanı sandı.bu ülkeyi yeni düşünce ve sözlerle ileri götürün.bakın cumhuriyetin 90.yılına dogru yaklaşıyoruz ve hala sizin gibiler 10.yıl marşında takılıp kalmış.bir gösrteiye çıkıyorsunuz turkiye laiktir laik kalacak ve 10.yıl marşını söyleyip geziniyorsunuz.asıl gerici zihniyet bunlardır.muhalefet edecekseniz bile neye ve nasıl muhalefet edeceginizi bilin...
Bak benim güzel kardeşim türkiye cumhuriyeti ordusuna tam 25 yıl hizmet ettim ve bu hizmetimin 15 yılı doğuda geçti sakın bana hür irade den bahsetme 2002 yılı şeçimlerinde güney doğuda görevli idim ve bir çeyrek altına şahsiyetini kişiliğini satan nice şerefsiz gördüm sakın bana bu ülkenin hür iradesi deyip geçme anladınmı ben aynaya her baktığımda şerefli türk ordusunun üstün hizmet ve ŞEREF madalyalı bir şahsını görürüm ve bu gün kendimi sorgulamaya alıyorum mecbur olmadığım halde neden ve niçin 15 yılımı bu ülke hudutlarında terör denen bela ile uğraşarak harcadığımı düşünüyorum senin gibi şahıslar rahat uyusun insan gibi yaşasın diyemi nice şehitler verdim yazıklar olsun size ve sizin gibi düşünenlere burdan klavyeden icraatlar yapmak kolay ama unutma eğer o klavyeden icraat yapıyorsan onda verilmiş 30000 şehidin emeği var (kellenin değil )ŞEHİDİN..sen gene cevap vermeye devam et güzel kardeşim yaz yazabildiğin kadar....
Slm. Arkadaşlar Cumhurbaşkanını elbette meclis seçmeli yasalar bunu böyle söylüyor ama eğer meclis içerisinde o makama uygun bir kişi yok ise siyasi partiler anlaşarak meclis dışından da seçilebilir.meclisin kararına saygılı olmak gerekir .demokrasinin bir tahammüller rejimi olduğunu unutmayalım.ben kendi düşüncemi söyleyeyim başörtüsü bahane edilerek bu ülkede özellikle büyükşehirlerde cami önlerinde cuma çıkışlarında eylemler yapılıyordu.bunlar neden acaba birden kesildi?merak ediyorum...sn. Necmettin Erbakan beyefendinin başbakan olduğu dönemde sn.Abdullah Gül ün libya ziyaretini hatırlayalım arkadaşlar bedevi çadırında o sahneyi lütfen atalarımıza karşı söylenen sözleri ve hakaretleri bir hatırlayalım ve unutmayalım dişişleri bakanımız sn Abdullah Gül idi. tepkisiz kaldı. bizi temsil edemedi.ve maalesef devlet adamı olamadığını gösterdi... gelelim diğer konuya yani kadınlarımızın üzerinden namusları üzerinden politika yapanlara ... arkadaşlar ,HER KADIN NAMUSUNU KENDİ İÇİN TAŞIR. Onun için kimsenin dinimizce örtünmenin farz olduğu ama türbanın farz olmadığı siyasallaştırılmadığı bir TÜRKİYE istiyorum.
sn Abdullah Gül beyefendinin değerli eşinin de türbanın bahane edilerek AİHM ye avrupa insan hakları mahkemesine başvurarak TÜRKİYE CUMHURİYETİ ni ve anayasalarını yok kabul ederek şikayet etmesinide esefle karşılıyorum.ve bu gibi nedenlerle cumhurbaşkanı olmasına bende karşıyım bir vatandaş olarak... devleti oluşturan yasama yürütme ve yargının çok iyi bilinmesi gerekir.ve bu yargıya güvenmeyen bir kişinin devletin başında en üst kademesinde olmasınada gönlüm asla razı değil... bence meclise ve kabineye baktığımda en iyi adaylardan birinin sağlıkta ve sosyal güvenlikte reformlar yapan çağ atlatan biri olan sn. Murat Başeskioğlu olmasını isterdim... ama yine diyorumki ülkemiz için hayırlısı ne ise olsun ... saygılarımla....
culk diye oturdu erdoğanın alnından öperim her babayiğidin harcı değil sırasını vermek. heleki böyle bir mevki için ellerim patlarcasına alkışlıyorum........................
Bunlar bu ükeyi kendi cikarlari ugruna peskes cekmis bir yaratiklardir ben onlari herhangibi bir hayvana benzetmet istemiyorum bu dünyada yasayan bütün düsünen konusan ven konusmayan tüm canli varliklarin hepsinin kendilerine göre bir serefi ve namusu var ama bunlar ney olduklarini ben bir türlü bulamadim arastirdim ve halada arastiriyorum ama bulacagim sanmiyorum.
Bu Ülkenin örümcek kafalı, çağdışı insanlardan kurtulması lazım.
Bu tartışma bitmezzzzz:) unutulmasın ki bu ülkede din üzerinden siyaset yapanlarda Atatürk üzerinden siyaset yapanlarda hep kaybetmişlerdir ve kaybetmeyede devam edeceklerdir ara sırada olsa millet uyanıyor ve gereken cezayı veriyor:)
Siyaset Türkiye'nin çıkarları uğruna yapılmalıdır.İktidar ak derse muhalefet kara der,iktidar kara derse bu sefer muhalefet ak der.EYYYY sayın milletin vekilleri hiçmi bu ülke için ortak bir noktanız yok:devilprv:
akp nin çankaya da bir noteri var artık,hayırlı(!) olsun...
Bence sonunda çankaya ya bağımlı cumhurbaşkanlığı dönemi kapanmıştır.Hayırlı uğurlu olsun....
Bu sekilde bir yere varilamaz, oncelikle bu vatan bizim beraber yasiyorsak birbirimize saygili olmaliyiz. Vekilleri biz sectigimize gore cogunlukta Abdullah Gulu onermisse bu da bizim istegimizi yansitmis oluyor. Anlamadigim bir sey var inancli olmanin ne zarari varki hemen bu dillere tesbih ediliyor. Bence Adullah Gul en iyi secim adamin gecmisi belli yaptiklari ortada bunlari gormemek icin art niyetli olmak lazim
Çok yanlış düşünüyorsunuz bu ülke dinle yönetilmez yasalarla yönetilir. Hukuk bilmeyen birisi 70 milyon türk milletinin akibetini ilgilendiren bir yasa hakkında nasıl karar verebilir? Ayrıca Türkiye'de yaşadığınızı unutuyorsunuz herhalde, Türk milleti Cumhuriyetle yönetilen bir ülkede yaşıyor, inançlarında tamamen özgürdür.[/B]
evet arkadaşım düşüncelerine tamamı'ile katılıyorum.
Olumlu Olumlu
Olumlu
olumlu bakıyorum
Sayın bakanın cumhurun başına geçmesini hiç de olumlu bulmuyorum.teşekkürler
Ya göz göre göre kukla devlet oluyoruz arkadaşlar milli hassasiyetleri düşünen yok herkes cebini düşünüyor
A. GÜL seçilirse AB ve ABD nin istediklerinin hepsi harfiyen yerine getirilecektir
Ben olumsuz bakıyorum
Turkıye'yı yaralı yatagından kaldırıp yurutmeye baslayan ınsanlardan bırı olan sayın Abdullah GÜLün cumhurbaskanı olması turkıye ıcın ve tabıkı turk ınsanı ıcın buyuk bır sanştır.
Siyaseti ve ülkeler arası diyaloğu bılen ve bıldıklerı bununla sınırlı kalmayan,bılgı bırıkımıyle Turkıye'ye bır cok sey katabılecek olan sayın Gül,ılımlı tavrı ve anlasmalı kısılıgıyle butun ınsanların hak ve özgurlukler ıcın de yasmasını saglayacaktır.
Anadoluyu ve turk ınsanının ne ıstedıgını bılen ve bu ıstekler dogrultusunda sona ulasmak ıcın sımdıye kadar durmadan calısan sayın Gül bundan sonrada aynı amac ıcın kendısını sevmeyenler ıcınde çalısmaya devam edecektır,
bu onu dıger ınsanlardan ayıran ozellıklerden bır tanesıdır.
Fikir kısırlıgından dolayı,Sayın Gül'ü ve onun yol arkadaşlarını eleştiren insanlar yapılanlara baksınlar ve sadece başlarını önune eğsinler.
Aslında ben Deniz baykal'ın aday olarak açıklanmasını bekliyordum!:)
Süpriz oldu:)
olumlu bakıyorum
tarihin gördüğü en ayrımcı,halkına tepeden bakan,yanaşmayan sezer den 1000 kat iyi olur
gördüğüm kadarıyla olabileceginin en iyisi abdullah güldü onu seçtiler hayırlı olsun bence mantıklı bir seçim
selametle