haber ederseniz sonuçları,bende kapattıracam...
zamanında bana olmaz dedilerdi...
Printable View
haber ederseniz sonuçları,bende kapattıracam...
zamanında bana olmaz dedilerdi...
bu kararın hazırlık numarsını bulabilirseniz o numara ile emsal göstererek dava açabilirsiniz
yaw bi haber çıkmadımı daha yaw...
bilgi için teşekürler
bunlar bizim için hayal telekom kendi için bi çıkar yol bulur ve bu davada kendi
ni haklı çıkartır
derin devlet bu adamı kısa sürede ortadan kaldırır bence :wave:
sabırsızlıkla sonucu beklıyoruz
ben resmi kurumlara fazladan ödediğim hiç bir kuruşu helal etmiyorum bunlar kravatlı eşkiyalar allahlarından bulsunlar yatırdığımız hangi faturanın ücreti tam hakkı hukukunda alınıyor bizden resmen soyuyorlar.....umarım harcamak için zaman kalmaz onlara kim harcıyorsa.
Merhaba saygı değer arkadaşlar şimdi size sabah sabah çok sinirlendiğim bir telekom rezaletini açıklamak istiyorum.....
Evime gelen telefon faturası toplam 40 milyon ben sadece 23 milyonla görüşme yapmışım ve geri kalan 17 milyon ise telekomun hakkından ziyade benden aylık olarak aldığı haraçtır kdv.5.5 milyon özel iletişim vergisi yine 5 milyon tabii telekomun bizden aylık olarak talep ettiği 13 milyonuda unutmamak gerek,Arkadaşlar ben bu resmi kuruma fazladan ödediğim hiç bir kuruşu helal etmiyorum ve umuyorumki benden ve başkalarından haraç olarak alınan bu extra parayı herkimin ceybine girecekse umarım yemek için ömrü yetmez allah belasını versin bu yasaları kuralları sayın recep tayyip efendi görmüyormu sadece türbanlamı meşgul bu aralar.......allahlarından bulsunlar hakkımıda helal etmiyorum kravatlı eşkiyalık TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE sürekli oynayacak......Bakalım nereye kadar.
Alıntı:
hiç deme kardeş banada kabarık faturalar gelirdi 4 ytl konuşurdum allah inandırsın 30. 35 .40 ytl gelirdi 0 rı kapattım şehiriçide faturalar aynı geldi baktım olacak gibi dseğil temelli kapattım nalet getirdim şimdi rahatım ama hakkımıda helal etmiyorum :bangin:
Aslında varya sen en doğrusunu yaptın bende kapatacam valla kimi kime şikayet edecen it iti ısırmaz ya....lanet olsun bunlara.
sadece tuketci hakem heyeti karari yetmes arkadaslar,mahkeme karari gerekir,sonra mahkeme kararinin uygulanmasi istenir bu asamada telekomun itiraz etme hakkida var yani isterse isi uzatabilir,üst mahkemeye basvurabilir,tuketici dernekleri destek olurlarsa kazanilabilir bu dava.Simdi bir adim atildi arkadasa dernekler destek olursa basari sansi cok yüksek,haydi hayirlisi
emsal bir kararın olduğu ve geri ödemenin gerçekleştiği tüketici dernekleri tarafından basında açıklandı arkadasım.
ayrıntıları birinci elden öğrenmek gerekir.
bence şu url leri bir inceleyelim arkadaşlar
geniş açıklama Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
karar örnekleri ve dilekçe örmekleri Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
bu gün sabah gazetesi üzücü gelişmeyi yazdı arkadaşlar...
metin aşağıda;
Sabit soyguna son!
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, uyguladığı sabit ücret nedeniyle açılan davada Türk Telekom'un lehine verilen mahkeme kararının bir zafer olmadığını belirterek, ''Hiç kimse daha önce Danıştay ve Yargıtay kararlarının tersi yönündeki bir mahkeme kararına bel bağlamasın'' dedi.
Çetin, TÜDEF olarak ''Sabit Soyguna Son'' kampanyası başlattıklarını da kaydederek, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Gününde, tüm tüketicilerden bir günlüğüne sabit hat fişlerini kesmelerini istedi.
Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom'un uyguladığı sabit ücretlere ilişkin olarak Beykoz Tüketici Hakları Hakem Heyeti tarafından verilen kararın, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlattı.
Bilirkişi raporuna bile gerek duymadan alınan kararın, İstanbul 4.Tüketici Mahkemesinin takdiri olduğunu ifade eden Çetin, açıklamasında
şu görüşlere yer verdi:
''Ancak bu karar biz tüketicileri tatmin etmemiştir, etmeyecektir. Her şeyden önce sayın mahkemenin gerekçeli kararı beklenecek ve
değerlendirilecektir. Gerekçeli kararda sayılacak 'takdir' nedenleri hukuken tartışılacaktır. Karar sadece bu dava ile sınırlıdır. Türk
Telekom, hakem heyetlerinden alınan her kararı yargıya taşımak zorunda kalacaktır. Mahkemelerde sadece sabit ücret soygunu değil, 4077 sayılı
yasanın 'haksız şart', 'tek yanlı sözleşme şartları', sözleşmelerde usul esaslarına uygunluk yönleri ile de tartışılacaktır. Türk Telekomun ADSL
abonesi olmak isteyen tüketicilere sabit hat dayatmasına, yani bir malı alırken bir başka malı zorunlu olarak satması da yargıya taşınacaktır.''
Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, mahkemenin söz konusu kararıyla, ''Türk Telekom'un haklılığı ve uygulamasının hukuka
uygunluğunun bir kez daha teyit edilmiş olduğunun'' ifade edildiğini belirten Çetin, oysa milyonlarca tüketicinin vicdanında Türk Telekom ve
sabit soygununun mahkum olduğunu kaydetti.
Çetin, ''Hiç kimse tüketicilerin hukuksal olarak tartışılacağı bir mahkeme kararı ile zafer kazandığı gafletine düşmesin. Hiç kimse daha
önce Danıştay ve Yargıtay kararlarının tersi yönündeki bir mahkeme kararına bel bağlamasın. Bu mücadele başladı, sürecektir'' dedi.
Sabit Soyguna Son kampanyası için tüm tüketicilerin örgütlenmesi gerektiğini ifade eden Çetin, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Gününde de
tüm tüketicilerin, bir günlüğüne sabit hat fişlerini çekmeleri gerektiğini ifade etti.
Yayın tarihi: 21 Şubat 2008, Perşembe
Web adresi: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
çekelim tabiki burdan tüm telekom mağdurlarını 15 martta telefonların fişini çekme çağrısına destek vermeye çağırıyorum
hey millet bende fiş çekme çağrısına destek vermeye çağırıyorum
imkan olduğunda hemen iptal..... olmalı
internet kullanıcıları için tarihi karar
Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, internet kullanıcıları lehine önemli bir karara imza attı. Heyet, Türk Telekom'un internet hizmetlerinden faydalanmak isteyen tüketicilere sabit telefonu şart koşmasını yasaya aykırı buldu.
Heyet, bilirkişi raporlarına göre, her iki hizmetin de birlikte ya da ayrı ayrı verilebileceğine hükmederek, ayrıca sabit telefonunu iptal ettirmek isteyen tüketicilerin internet aboneliğinin de tek taraflı sona erdirilemeyeceğine karar verildi. Vatandaşların bu kararı emsal gösterilerek Telekom'a müracatta bulunabilecekleri bildirildi.
Isparta'da yaşayan Selahattin Ertürk, sabit telefon abonesiyken Telekom'un kampanyadan yararlanarak internet hizmeti satın aldı. Bir süre sonra sabit telefonunu iptal ettirmek için Telekom'a başvuran Ertürk'e iki hizmeti de birlikte almak zorunda olduğu söylendi. Ertürk'ün sabit telefonu ile birlikte internet hattı da iptal edilirken, internet ücreti ve modem ücreti olan 135 YTL geri tahsil edildi. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, müşterinin başvurusu üzerine olayı inceleyerek Telekom'un internet hizmetini sabit telefonla birlikte satmayı zorunlu tutmasını yasaya aykırı buldu.
Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Nesih Tanrıverdi, Telekom'un iki satışı bir arada yapmasının 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 5. maddesine aykırı olduğunu söyledi. Tanrıverdi, yaptırılan bilirkişi incelemesine göre her iki hizmetinde ayrı ayrı verilmesinin teknik olarak mümkün olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Cep telefonlarının yaygınlaşması nedeniyle ev telefonlarına olan ihtiyaç oldukça azaldı, hatta neredeyse kimi yerde bu telefonlara artık ihtiyaç kalmadığı ortaya çıktı.
Ancak buna karşın, sabit telefonlarla aynı alt yapı ile verilebilen internet hizmetlerine olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Türk Telekom cazip olmayanı cazip olanın yanında satmaya çalışıyor. İnternet hizmeti için sabit telefonu şart koşuyor, sabit telefonu iptal ettirmek isteyen tüketicilerin internet aboneliğini de tek taraflı olarak sona erdirmektedir. Yapılan işlem yanlış ve yasaya aykırıdır" dedi.
Tüketici heyetinin aldığı kararın mahkeme kararı niteliğinde olduğunu kaydeden Tanrıverdi, Telekom'un bir üst mahkeme olan Tüketici Mahkemesi'ne konuyu götürebileceğini, tüketiciler lehine bir karar çıkması halinde uygulamanın diğer abonelere de örnek olabileceğini aktardı. Tanrıverdi, bu durumda tüketicilerin başvuruda bulunarak sabit telefonlarının iptalini isteyebileceklerini, bu konuda varsa parasal zararlarının tazminini isteyebileceklerini hatırlattı.
(CİHAN)
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
sonuç kesinlikle değişmeycek.. Turkiyede tuketiici en küçük birim. ne kadar bağırsakta anca kendimiz duyarız birbirimizi..
bence sabit ücreti ayarlama yoluna gidecekler mecburen aboneler iptal etmemesi için tümden kaybetmektense sabiti almasınlar diye düşünürler kafaları basıyor ise.
slm arkadaş lütfen yardım edermisiniz internete girdiğim zaman çok yavaş geliyor ana sayfam önümee bide msn girdiğim zaman onar diyerek girebiliyorum sorun veriyo neden olabilir yardım edin lütfen teşekkürler arkadaşlar
yardımlarınızı bekliyorum
evet güzel bir haber niye fazla para vereyim kardeşim haksız yere para alıyorlar
bende bugünlerde telekoma gidecektim bunu sormak için iyi oldu bu haberi aldğımız bır kaç gün daha bekleyelım. sonuç çıksın da sitemize sonucu yayınlanınca gider iptal ederiz.
Telekom sözkonusu olan sabit ücret bedelinin altyapının kullanımına ait kira bedeli olduğunu beyan etmektedir. Yani santrallerin evinize kadar gelen bakır teller vasıtasıyla kullanma kirasıymış...
Telekom sabit hat kullandırma zorunluluğu mahkemelere düşünce olayı yukarıdaki gibi çevirerek kendisini haklı göstermek çabası içerisindedir.
Apartmanlarda girişe kadar hizmeti kurum getirmekte evlere kadar olan dağıtımı ise bireyler üstlenmektedirler. Bu durumda Doğalgaz, Su, Elektrik, Kablolu TV gibi hizmetlerin de aynen telefonda olduğu gibi kira bedeli mi olacak yani.
Tamamen mantık dışı olan bu savunmanın mahkemece nasıl karşılanacağı konusunda maalesef şüphelerim mevcut... Mahkeme her konuda her bilgiye sahip olamayacağı için konunun uzmanlarından yardım talep edecek, bilirkişi olarak adlandırılan bu kişilerin yazdıkları rapora göre de karar vereceklerdir. Bu durumda mahkeme kararını bilirkişi raporlarının etkileyeceği apaçık ortadadır.
Bilirkişiler nasıl seçilecek, bu kişilerin tarafsızlıklarından nasıl emin olunacaktır?
Sözkonusu olan sabir ücret gibi, o veya bu şekilde adlandırılan garip bedellerden devletin kasasına önemli paralar giriyor. Eğer bu musluklar kapanırsa nasıl uygularlar "Devletin malı deniz, yemeyen keriz" şeklindeki dünyada bizden başka hiçbir ülkede olmayan bu garip atasözünü?
Gölcük ve Marmara depremlerinin faturasını;
* Kontrolsüz imar izinlerini veren ve verdirenlerden
* Kontrolsüz yapılanmaya izin veren ve verdirenlerden
* Oy uğruna kaçak yapılara tapu verilmesi suretiyle kaçak yapılanmayı teşvik edenlerden
* Yetkilerini kişisel çıkarları uğruna kullanarak suç işleyen tüm resmi/yarıresmi/gayrıresmi kurum, kuruluş ve kadrolardan
.
.
.
vb. alamayınca vatandaşın cebine eline atıp ekstra vergiler bindirildi. Deprem ekonomik açıdan bakıldığında işsizler ordusuna onbinleri katarken üretimin de azalmasına sebep olmuştur. Bunlar yetmezmiş gibi bir de EKSTRA vergiler kondu ekonomi tamamen dip yapsın diye. Zaten fazla zaman geçmeden de istedikleri oldu.
Bunlar çok ama çok büyük oyunlar. İçiçe geçmiş sayısız oyundan birkaçı bunlar. Her bir oyun bir şekilde enaz bir diğer oyuna bağlı. Bu yüzden kafanıza göre de oynama şansınız yok. Kısacası kurallarını başkasının koyduğu bir oyun oynanmak zorunda. Bu sistem, kapitalizmin türettiği bir sistemdir, hatta belkemiğidir...
Bu yüzden nihai karar çıkıp ta yazılı ve görsel medyada duyurulmadan inanmayın. Sadece bu konu ile ilgili değil hemen her konuda durum böyle.
Kafanızı yeterince şişirdim sanırım. Herkese hayırlı günler dilerim.
eline sağlık çok güzel ifade etmişsin sabit kalktı deyip 19 ytl çıkarıyor 100 kontor zaten 7,2 ytl medyada bunu indirim diye yazıyor nasıl oluyorsa her ay 100 kontör mecburi
amma çok enayi yerine koyulduk...
devletimizde buna göz yumuyor.
nereyekadar böle devam edicez. ve büyüklerimiz daha ne kadar göz yumacak..
Sosyal devlet anlayışını yıktılar. Bizlerin haksızlıklara karşı yasal yollardan mücadele etmemiz gerekiyor. Herkesin hakkını araması sonucunda gerekli düzenlemeleri yapacaklardır. Yoksa bu böyle devam eder gider. Çünkü vatandaşın haklarını korumayan bir zihniyet sözkonusudur.
kablolu televizyon ve limitsiz sınırsız internet beraber fiatı aylık 26 TL
olduğunu duydum
doğru mu acaba böyle birşey varsa telefonu iptal ettirir bu hatta geçerim
Sabit hat kalkarsa çok iyi olur İnternet çoğalar ğoğaldıkçada yavaşyar.
Arkadaşlar niye şaşırıyorsunuz Telekomun bu soygununa... Sadece Telekom değil ki bunu yapan. Tüm kar amacı güden şirketler bunu yapmaktadır. Hakem heyetine giden arkadaş belki kendini kurtarır, ya diğerleri. Ya da diğer şirketlerin hortumladıkları ne olacak? Bunun yolu böyle çırpınışlarla, kendi kendimize kızmakla, telekoma beddua etmekle olmaz. KAPİTALİZM'in olduğu her yer ve her dönemde bu sömürü bir şekilde devam edecektir. Kapitalizmin olduğu yerde özelleştirmeler olacaktır. Özelleştirmenin olduğu yerde de mutlaka sömürü olacaktır. Onun için tek çözüm tek tek feryat etmek değil, tüm halkın kapitalizmle mücadele etmesidir.
Arkadaşlar niye şaşırıyorsunuz Telekomun bu soygununa... Sadece Telekom değil ki bunu yapan. Tüm kar amacı güden şirketler bunu yapmaktadır. Hakem heyetine giden arkadaş belki kendini kurtarır, ya diğerleri. Ya da diğer şirketlerin hortumladıkları ne olacak? Bunun yolu böyle çırpınışlarla, kendi kendimize kızmakla, telekoma beddua etmekle olmaz. KAPİTALİZM'in olduğu her yer ve her dönemde bu sömürü bir şekilde devam edecektir. Kapitalizmin olduğu yerde özelleştirmeler olacaktır. Özelleştirmenin olduğu yerde de mutlaka sömürü olacaktır. Onun için tek çözüm tek tek feryat etmek değil, tüm halkın kapitalizmle mücadele etmesidir.
inşallah o günleri görürüz.
Bu Konuyu Açan Arkadaşı Tebrik Ediyorum.Ben Bu İşe Biraz Hukuki Açıdan Bakarak Yorum Yapmak İstiyorum.Abone`nin SözLeşme İmzaLarken SözLeşmeyi Okuyarakmı İmzaLadı,Yoksa Okumadanmı İmzaLadı?Eğerki AboneLik SözLeşmesin`de TeLefon Çekmek Mecburidir Diye Bir Madde Varsa,Davayı Açan Arkadaşımız Davayı Kazamasına Ramen TeLekom Tarafından TeLefon Hattı İptaL EdiLmez.TeLekom`un ELinde,Abonenin Okudum Ve İmzaLadım Taahhütname Dekontu Var.Burada Abonenin İzLemesi Gereken YoL Mevcut Hattı İptaL Etmesi Ve Yeni DüzenLenmiş Bir SözLeşme Akti Yapmak OLacaktır.Tabiki Biz Net KuLanıcıLarı İçin TeLefon Hattının ÇekiLme Mecburiyeti Tamamen Bir Dayatma OLduğunu Düşünüyorum.
artık sabit hat mecburi değil ister bağla ister bağlama...
nasıl bağlama, daha bugün telefon açtım telekoma telefon zorunlu diyorlar.
şimdi biri ile konuştum sabit hattı iptal etmişler interneti kullanıyorlar
bu seferde internet peketleri pahalı olmaya başlar
şu 3G olayı biraz hesaplı olsaydı adsl den.kota aşıldığında çok fazla ücret talep etmeseler telekom naneyi yerdi.üç tane operatör kendi aralarında anlaşıp adsl nin papucunu dama atabilirlerdi.telekom hem sabit telefon abonelği gelirlerinden olurdu hem de adsl müşterisini kaybederdi.adsl hızı 8mb ye çıksa da çok pahalı..operatörlerin 3G 4G diye hızlı teknolojilerle telekomu frenleyebilirler.adsl tekel.canı ne isterse yapıyor.yaptırtmamak lazım.telekomun adsl için sabit telefon aboneliği bir hırsızlıktır.sanki telefon üzerinden çalışan bir sistem adsl.eve iki kablo çektiğinde adsl bu kablodan çalışır niye beni telefona mecbur ediyorsun.bakkala gittim pirinç alacağım.ya bakkal amca bana 5 kg irinç verirmisin dedik.balkal da bize pirinç veririm ama yanında da 1 kg bulgur alman şart yoksa pirinci vermem dedi.telekomun sabit telefon mecburiyeti aynen böyle bir şey.türk telekomun türlüğü de kalmadı gerçi.lübnan telekom ya da oger(hariri) telekom dememiz gerekecek
keşke olsa ii olur
arkadaşlar aslında ttnet i kullanmadansa gsm şirketlerinin verdigi connekt cihazları kullansak daha iyi olmazmı turkcell 4 gb 39 liraya veriyor bizim verdigimiz parada bu miktara yakın hiç degilse ttnet e kazık atmış oluruz internetimiz de hep yanımızda olur