teşekür harika
Printable View
teşekür harika
ben elembi takacam yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekürler
babacan doğrudur kutahya için ama ıskenderunda 120 cm ile bunların ancak 3 tanesını alabılıyoruz
bu aparatı heryerde bulabilirmiyiz hemen satın almak isterdim
cok guzel
Aparatın tam olarak uzunlugu 53cm
Türksat 43cm de baglı
Arabsat 34cm de baglı
Astra 27cm de baglı
Hotbırd 20.5 de baglı
sırus 11.5 de baglı
astra derken astra 1 kr ve astra 1 L uyduları rahatlıkla alınır premiere vs. zaten bu uydularda mevcut değil şahsi fikrim buda biraz kütahya nın bazı çoğu bölgemize göre avantajlı konumuda bu işte rol oynamıştır benim biraz şüpheli gördüğüm olay türksat tır tahminim böle bir çalışma her bölgemizde başarılı olmayacaktır eğer uğraşılır ise 60 lık olmasa bile 90 lık ile bu sistem çoğu yerde başarılı olabilir tabi aparatın kullanılan malzemenin ve odak noktası dediğimiz antenin lnb sinin hangi dereceye ayarlı olduğu oldukça mühim şeyler...sulh&saygı
ben bu uygulamamnın hemen hemen aynısını yaptım sayılır ama ben sakaryadayım belki ondandır yaban tvyi seyredemiyorum hobirt de bazı kanallar sorunlu
çanagı 19 derece astraya kilitledim
bakalım birde 90 lkıkla denemek istiyorum.
arkadaşlar ben de bu uyduları 120 likle aldım türksat ta dahi ama içinde en çok uğraştıranı en zor olanı türksat atv lerde ve yabanda çok zorluk çektim ama bende gördüm ki astra merkezli çanaktan türksat alınabiliyormuş... yakında astra merkezli çanaktan astra,hotbırt,sirius, eutelsat w3,eurobırt 9 ve thoru alacak şekilde bir el yapımı aparat hazırladım bir kaç hafta içinde bunu hazırlar foruma veririm.Bu uyduların yanında 2000 cx super plus la sorunsuz izleyebileceğim uydu tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar(pm) Şimdilik tüm paylaşım seven arkadaşlarıma iyi paylaşımlar....
sevgili hemşerim çanağa takılan lnb aygıtı çanak anten satıcılarında varmı TAVŞANLIDAN SELAMLAR:49:
gerçekten çok güzel bir çalışma teprikler ve teşekkürler.Burada kullanılabilecek en iyi LNB hangisi
Erzincandan alabilirmiyim bu uyduları
bence sallamışsın yapmışsın ama olmamış öylesine bizleri kandırıyorsun
gerçekten çok emek vermissin bilgi paylaşımın için tşekürler
emeğine sağlık iyi olmuş siz bukadar yapmışsını artık gerisinide biz hallederiz inşallah.
emeğine sağlık
Bu aparat sistemi tavanlardaki uydu anten sayısını baya azalttı:)
arkadaşlar bende tek çanakla 4 uydu var türksat hotbirt sirus astra ve astradan yüzde 70 le 80 arası sinyal alıyorum bursadan fakat orf paketinin sinyalini yakalayamadım acaba bursadan çanakla veya apratla orf paketini seyrden varmı 2cisi dayzektede thor uydusu var yani 8 li dayzek kullanıyorum 2ci dayzeği cihaza birtürlü tanıtamadım 012 volt 012 yaptım 2ci dayzekteki uyduyu seyretmem için kabloyu çıkarıp dayzekten gelen kabloyu takmam gerekiyor ne yapmam lazım bukonuda yardımınızı bekliyorum bazı cihazlar desteklemiyormuş acaba ondanmı cihaz sunny 12 01 a5 cihazda kaon clasic yazılımı var stream atsam olurmu acaba ilgilenen arkadaşa şimdiden teşekkürler
canagınızın kaçlık oldugunu belirtmemişsiniz ama büyük bir ihtimal 90 cm filandır.Alıntı:
Astra uydusunda diger uydularda da oldugu gibi çeşitli beamlar var.
Orf paketi Astra 1H uydusunda ve aşagıyadaki beam haritansında neden alamadıgını anlıcaksın :D
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
arkadaşım ilgine teşekkürler çanak 120 lik bu resimden birşey anlamadım kusura bakma ne anlama geliyor birde bu 2ci dayzek konusunda bilgi verirsen iyi olur bu konuda bilgin varsa cihaz sunny kaon clasic yazılmı var tekrar teşekkür ederim kolay gelsin saygılar
rica ederim.Alıntı:
her uydunun farklı kapsama alanı vardır.
Örnek türksat dogu ve batı olmak üzre iki kapsama alanı (beam) var.
Astra uydusu bir tane degil 19 e de faliyette olan 5 uydu var. (1F/1G/1H/KR/1L)
bunların farklı kapsama alanları var.aşagıdaki linkten bakarsan faydalı olur.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
neyse kapsama alanına gelince uydular planlandıgı şekilde belli bir yere yansıtır.(öyle ayarlanır)
Orf paketi astra 1h uydusunda yer alıyor yukarıdaki resimde en son kapsama alanı türkiyeyi kapsamıyor yani 120 cm den büyük olmalıkki alabilesin
teşekkürler eline sağlık
kardeş bu aparatı nasıl ve nerden buldun bızde alalım 90lık canaga takalım deneyelım
elembılerı dızdıgın plastık veya demir kac satım olacak kac metre olacak bana neyle yaparım senın yaptıgın gıbı dızerım bana tarıf edermısın
elle yapmak zor olur bu aparat yani demir cubugu satıyorlar cokta pahalı birşey degilAlıntı:
Bir uyducuya gidip anlatın o size yardımcı olur.
arkadaşım biz 150 lik çanakla bile akdeniz bölgesinde asrayı tam izliyemiyoruz ve lnb lerin yönü aynı türksat düz ise hotbörd düz olamaz gerçekten denedinmi piyasada 5 uydulu çanak var ama zaten 60 lık la hotbörd bile eksik alır birde çanak tam ölçüsünde olmucak yani 60 lık çanak 45 lik gibi olacak sen nerde deniyorsunuz (il.ilçe.)acaba bunu bilsem yine ugraşırım denemekten zarar gelmez ama boşunada ugraşmak istemem
Paylaşım için teşekkürler
Böyle bir anten Samsunda da çalışırmı üstad
herşeye rağmen güzel bir çalışma olmuş bu kadar ayrıntı vermesine gerek varmı bu işle uğraşan amatör arkadaşlar 60 lık yerine 90 lık çanaklada deneyebilirler mühim olan böylebir sistemle 5 adet yayının alınabilmiş olmasıdır elinize sağlık
Kanki Sen Bombsın Varya Helal Olsun Sana Tokiyede Bu Yakışır Aslında :d
Eline sağlık kardeş güzel çalışma, merkez lnb hangi uyduya ayarlı acaba?
çok güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık:wave:
ellerine sağlık süper olmuş.
Bu sistem(5 uydu tek çanak),gerçekten emek...Ellerine,vücuduna,zihnine sağlık arkadaşım...
Evet,bu bir varyasyon...Yani merkezdeki uyduları değiştirerek,siz de lazım olan ve en güçlü sinyal seviyesini elde edebilirsiniz..
Burada bazı arkadaşlar,çeşitli sorular sormuşlar ama en kısaca cevap şu olabilir;
*Bu uyduları,çanağın çapına göre daha net seyredebilri siniz...
**Bulunduğunuz bölgenin,bu uyduların kapsama alanına yakınlığı,lnb,kablo kalitesi lnb duruşları çok önemli diğer etkenlerdir...
***Lnb'ler arası uzaklık da bu yukarıdaki etkenlere bağlıdır...
****Daha net,daha çok kanal izlemek isteniyorsa;tabii ki ortam uygun ise;çanağın büyüklüğü ve duruşu da önemlidir...
Kolaygelsin...
güzel olmuş tabi sabır işi..güle güle kullan
:tongue: arkadaslar ben sunu dusunuyorum ben ugrasmadım ama srus un yanına tor
uydusu eklene bılr dıye dusunuyorum bunu deneyen varsa bence torda gelır
saygılar:tongue:
KİBAR 43 43 ARKADASIM sabit ıbn turksat,ta yani çanak turksattakenmi diğer uyuduları ayarlıyoruz yoksa çanağı astıraya yönlendirip sabitledikten sonramı diğer uyuduları ayarlıyoruz ilk önce çanağı hangi uyuduya yönlendirdigimizi söylermisin tşk.
sen bize kafayımı yedirecen arkadaşım.
millet tek canakta zorlanıyor.
calışma süper olmuş.
Ben Adana Ceyhan da oturuyorum. bizim burada bu sistemi kuracak usta yok. yada var da uğraşmak istemiyor. :( bu civarlarda bu sistemi kurabilecek bir usta ile tanışsam hemen kurdururum doğrusu.
emeğine sağlık ustad güzel çalışma
arkadaşın ilk mesajdakı konu bazı illeri yanıltmasın arkadaşlar her il farklıdır koaly gelsin
arakdaşım biraz sallamışsın bu uyduları yüksek sinyalle izleyemezsin birin ayarlasan dahi diğerinde sinyal kayboluyor insanları yanlış bilgiledirimeyin
peki bunu nasıl bağlıyorsunuz uydu alıcısına
neyi baglıyoruz aparatımı.. ilk mesajda ki resimlere dikkatli bakınız..
kibar kardeş vallahil azim çok güzel bir sistem yapmışsın ellerine saglık işte bu turk zekası :clap2:::clap2:::clap2:::clap2:::clap2:::present::present: