Bende Damacana Suyu Aliyorum. Binbaşi Pinari Içme Suyu Diye Yaziyor Etiketinde. Bugüne Kadar Da Hiç Araştirmadim Nasil Bi Su Olduğunu Ama Içiyoruz Işte. Cem Karacanin Dediği Gibi binmişik Bi Alamete Gidiyoz Giyamete.
Printable View
Bende Damacana Suyu Aliyorum. Binbaşi Pinari Içme Suyu Diye Yaziyor Etiketinde. Bugüne Kadar Da Hiç Araştirmadim Nasil Bi Su Olduğunu Ama Içiyoruz Işte. Cem Karacanin Dediği Gibi binmişik Bi Alamete Gidiyoz Giyamete.
Evet Bizde Damacana su alıyoruz..içtikçe içesi geliyor insanın
damacana su almadan ıstanbulda çok zor mecburen kullanıyoruz
pencere 77' nin sular hakkında verdiği bilgilere aynen katılıyorum.İçilecek suyun vasıfları bunlar imkanı olanlar böyle su kullansın olmayanlarıda allah korusun başka ne diyelim...
En iyisi kaynatıp da içmek saygılar
Haftada 1 19 lt. damacana hayat su kullanıyorum
yaw arkadaşlar bilmiyorum bişeye dikkat ettikmi...anadoludaki küçük yerleşim yerlerinin dışında bir çoğumuz içmek için şişe suyu kullanmak zorunda kalıyoruz...ve muslıktan akan sağlığa aykırı iğrenç suyada özellikle büyük şehirlerde fahiş paralar ödemek zorunda kalıyoruz....bana göre bunuda tartışmalıyız,tıpkı telekom ve gsm şirketlerinin fahiş fiyatları gibi....bilmem katılırmısınız???
ben beykoz da oturduğum için burda her yerde kaynak suları var . istanbulda oturupda tarihi cubuklu suyunu içmeyen yoktur .ben kendim gidip çeşmeden suyumu dolduruyorum.
damacana ve hazır sular nerelerde hazırlanıyor bilen varmı acaba fabrikalarda 1 gün göstermelik temiz 364 gün karanlık? kullanılmış damacana ların nasıl yıkandıgını bilen varmı acaba arkadaşlar en iyisi hazır veya çeşme suyu kaynatıp içmek bence :stop:
Bende yıllardır kaynağı izmit te olan çene suyunu kullanıyorum ve memnunum
bende hazır su kullanıyorum çeşme suyu içilmiyor izmirde.
evet sular antalyada'da çok kireçli.Bu yüzden yayladan kaynak suyu getirip ailece onu içiyoruz.ayrıca sularda amip'te çıkıyor.benim çocuk bu yüzden hasta olmuştu.
evet kullanıyorum fakat her hazır suyu almamak gerekiyor .iş yerinede alıyoruz bir firma su getirmişti su içerisindeki kireç miktarı o kadarfazla ki içmek mümkün olmadı.bu yüzden alırken dikkatli olmak gerekiyor.
ewet kullanıyorum
1,300 ytl ye arıtıcı aldık. damacanadan daha güzel. maddi imkanı olana tavsiye ederim...
Arasira Su şebekesinde Calişma Veya Doğalgaz Kazimlarindan Dolayi Hazir Su Kullaniyoruz
güzel anket arkadaşlar tebrikler
niye içmeyeyim çeşme suyunu kafama bile takmam arıtma cihazından süzünde için gerekirse. Yok ben illakişde tatlı su içeceğim diyorsanızda 2 şeye dikkat edin
1. Fr sertlik derecesi ne kadar küçükse o kadar tatlı bir sudur.
2. uzerinde sofra suyu deil memba suyu yazmalı bu ancak verdiğiniz paraya değer. Örneğin Aqua Nestle turkuaz gibi sular memba suyu değil sofra suyudur.
bizde.çeşme.suyu.ama.artık.hazırsu.kullanıyoruz.heryerde.kanalilazyon.çalışması.yapılıto.neolduğu.beldeğil.çeşmeği.açıyorsun.biracayip.tatvar.nasıl.içigim.o.suyu.her.satın.su.temiz.değil.arkadaşlar.bunlara.dikkat.edelim
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi pencere77
evet kullanıyorum.ph değerleri 7 ile 8 arası olan su iyidir
peki bu değeri nasıl anlacağız
ben ihlasın su arıtma makinasını kullanıyorum hem 3 li arıtmadan geçiyor hemde ultaviole ışığı ile mikropları öldürüyor tadı ve içimide çok güzel
Hazır suyu sadece içme anlamında kullanmak sağlığı korumanın bir kısmı anlamına geliyor. Hazır suyu vucuda alınan tüm sular da yani içme yemek çay ve sebze meyve yımkama gibi işlerde kullanmak sağlığı koruma anlamında tam bir tedbir demektir.O nedenle sadece içmede iyi su kullanıp böbreklerinde taş olan onlarca tanıdığım var.
bende hazır su kullanıyorum çeşme suyu içilmiyor artık
bizim burdaki şebeke sularının iyi olduğu için sorun yok kullanmıyoruz :)
bildiğim ve güvediğim marka kullanıyorum
bende bi ara hazır su kullanıyordum fakat para yetmez oldu ona şimdi çeşme suyu kullanıyorum
Alıntı:üstadlar damacana suların fiyatlarının fahiş olup olmaması iceberg'in görünen yüzü yada daha açık konuşayım,belediyelerin sorumsuzluğunun basit bi sonucu...musluklardan çamur gibi ,içinde her türlü pisliğin olduğu suyun akması,belediyelerin bu işe bi çözüm bulmamaları ve üstüne üstlük bu rezalet sular için her ay gidip su parası ödemek zorunda kalmamız esas mesele...acaba birileri damacana sulardan rant yiyebilmek içinmi musluklardan akan iğrenç sulara göz yumuyor???belediye benim evime içilebilir düzeyde su sağlamakla yükümlümü değilmi???Alıntı:
biz antalyada normal su kullanıyoruz .biraz kireçli ama. kalsiyuma vucudunda ihtiyacı var.bu benim şahsi kanaatim saygılarımla.
Dostum kireçli su kullanımı böbreklerde taş oluşumuna neden olduğu bilinen bir gerçek Ayrıca vucudun kalsiyuma ihtiyacı var ama bunu sudan karşılamak oldukça zahmetli :) bunu şöyle açıkayabilirim bir bardak süt içindeki kalsiyum miktarı = 120 bardak su daki kalsiyum miktarı anlamına gelir :)
SSK Okmeydanı Hastanesi, 5. Dahiliye Klinik Şefi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. DDr. Ziya Mocan, fazla içilen maden sularının ve kalsiyum içeren sert suların böbreklerde taş yapabildiğine dikkat çekiyor. Musluk sularının kaynatılarak kullanılması aşamasında ise, depodan gelen suların kaynatıldığında bile hasta edebileceğini vurguluyor
konya'da her mahallede tatlı su çeşmesi var.
Aslında su konusu çok hassas zamanımız şartlarında doğada bulunan suların temiz olduğunu söylememiz çok zor kirlilik oranı artan özellikle sanayileşmenin ve fabrikaların atıklarına maruz kalan doğamızdaki suların kirliliği hat safada. Bu nedenle eğer bir işleme tabi tutulmazzsa sular her an tehlikeli bir madde konumunda olacaktır.
biz mecburuz
hazır su kullanmaya
Bulanık
ilçesinde sular beter
Şu birgercek bizim buradada soguksu diye bir yer ceşmeden akan suya doyum olmuyor bu farklar neden meydana geliyor anlamış degilim birde kar yagınca suyun berlaklıgı daha iyi oluyor
İçimi iyi olan sularda sertlik derecesi düşük ve içindeki ca+mg maddelerinin az yada hiç olmamasındandır. Bu tarz suların özelliği asla doyma hissi vermez ve boğaz yolunda herhangi bir tat bırakmaz.
Hiç Gerek Duymuyorum Oda Allahın Suyu Ama Belediye Suyunun Nesi Var ;)
bende hazır su kullanıyorum içtikçe içesim geliyo :) ama normal suyu zorla içebiliyorum
evet kullanıyorum ve kullanmayanlarada tavsiye ediyorum
günde beş litre su içiyorum bunun muhtemel üç en az iki litresi hazır su geriye kalan normal çeşme suyu şu ana kadar şikayetçi olmadım ama dediklerinizi okudum 5 litreyide hazır su olarak kullansam iyi olucak galiba iyi anket bulmuşsunuz sağolun bilgiler için devamını bekliyorum
belediyelerin denetimi konusunda dogru fakat bir o kadarda yersiz konuşmuşun belediyede şurda burda devletin tüm kurumlarında rüşvet avanta alanlar bizim öz cocuklarımız degilmi onları avrupadan şurdan burdanmı ithal ettik.utanması gereken toplum ki içinden böyleleri cıkıyor ve bunları içinden atamıyor.bu aynada insanın kendi yüzüne tükürmesine benziyor.toplumdan azlar fakat bütün toplumu huzursuz edebiliyorlar.herkez akıllı ve salim kafayla düşünmedikten sonra bu iş sürer gider.burası türkiye deyip gecmek onlara kapı acmak demektir bu arada su muhabetide su oldu insanın içecegi suya dikkat etmesi şart.
evet Ankara'nın suları malum 5-6 aydır bende kullanıyorum erikli su
türkmensu kütahya
ben adanada yaşıyorum hazır su kullanmıyorum
her türlü su ihtiyacımızı musluktan karşılıyoruz,çok şükür içme suyumuz temiz ve sağlıklı
ve adanaya içme suları için büyük bir tesisler yapıldı
ben teknik servis elemanı oldugum için bu su arıtma işindede çalıştım 1 sene kadar.kesinlikle çeşme suyu önermem.bilhasa çocuklar açısından.biz reverse osomis sistem kullanıyoz.çok saglıklı ve güvenli.bakımları da zamanında yaptırmak gerekiyor tabiiki.çeşme suyu içemiyoruz şu an ben ve ailem.aslında çok önemli bi konu.bu konuyu ele aldıkları için site yönetimine teşekkürler.
Valla arkadaşlar, okulda damacana suyu içiyoruz, evde çeşme suyu içiyorum. Ama ikisi arasında pek bir fark göremiyorum. Ya bizim buranın suları temiz, ya da damacana suları çeşmeden doldurulup satılıyor.Bilemiyorum. buteful arkadaşın görüşlerinede katılıyorum.
Saygılar.
AMASYANIN akdagından gelen şebeke suyunu içiyorum ayrıca akdag şişe suyuda var tavsiye ederim
32 yıldır erciyesdağının buzlu berrak suyunu içiyorum normalçeşme suyu birçok hazırsuya 10 basar inanın...
içme suyunu bornova belediyesinin su satış şubesinden karşılıyorum
evet kullanıyorum ve tavsiye ederim özellikle kurak geçen bölgelerde barajlardaki su seviyesi düşünce gelen suyun kaliteside düşüyor.en azından içme suyunu hazır sudan kullanmak gerekir diye düşünüyorum.
bizde kasabada hemde dünyanın en az su sıkıntısı çeken bir ilçede yaşamama rağmen belediye yüzünden adam gibi su içemiyoruz bazen alıyoruz hazır suyu
Hazır su alacağınıza su arıtma cihazı alın bu işi kökten halledin arkadaşlar.Size tavsiyem bu.Bu sular nereden geldiği bile belli değil.
adananın çatalan suyu yeterde artar bile yazın buz gibi kışın ılık ama bazı kurnazlar bizim adananın suyunu damacana doldurup satıyorlar dürüstlere laf yok
ben konuyu işaretlemiştim ama görüşlerimi yanılmıyorsam getirmemiştim dile bizim buraların suyu hazır sdan daha kaliteli o yüzden şanslıyız vede kulanmıyoruz
ilimize(80) pazar günü suyun anakaynağından (Pınarlardan)yeni suyumuz bağlandı yaklaşık 1900 rakımdan geliyor vesselam nefis bir su
hazır su iyide aldığınız firmaya dikkat etmek lazım..