evet kaldırılmalı
Printable View
evet kaldırılmalı
Kesinlikle kaldırılmalı
Yahu milletvekilligi milletini temsil etme anlamında YÜCE bir makamdır.Ama maalesef bizde
dokunulmazlık zırhının ardına geçip ......??? neler yapılmadıgı iddia edilmiyor ki? TV ler gazeteler bas bas bagırıyor nafile sonu olmuyor...
EGER GERÇEKTEN MİLLETİ TEMSİL EDİYORUM diyebiliyorlarsa ben MİLLETin bir ferdi olarak payımca diyorum ki BENİ TEMSİL EDENİN DOKUNULMAZLIK ZIRHI varda (vekilimin)
BENİM NİYE ÖYLE BİR ZIRHIM yok(asıl olarak)
KESİNLİKLE DOKUNULABİLMELİLER:..
Ben dokunulmazlıkların kaldırılmasından yanayım.Ama milletvekili kürsüsünde dokunulmazlık olmalı.
mutlaka kaldırılmalı ,çünkü onlar zaten bizim vekillerimiz
bencede her kim olursa olsun işlediği suçun cezasını çekmelidir.mademki türk ceza kanunu var bu herkes için gecerli olmalı.Evet kaldırmalı.
bence dokunulmazlıklarının kaldırılmasından önce ana yasada bazı değişiklerin yapılarak sabıka kayıtlarına göre belirli suçları işlemiş olanların millet vekili olmasını engellemeleri daha mantıklı bence...
kaldirilmasindan yanayim dokunulmazlik zirhina siginip yaptiklari veya yapacaklari yanlis ve kanun disi seyler yanlarina kalmasin.
zaten onu kalsirsalar türkiye dahada düzelir herkes hakettigini bulmali saygilar
Millet Vekillerinden önce Millete dokunan ama kendilerine dokunulamayan tüm görevlilerin dokunulmazlıkları kaldırılsın sonra herkezin dokundugu Milletin vekillerine sıra gelsin
Hocam Konu çok Güzel Bence Kaldırılmalı . Bence Bir De C. Başkanı Başbakan,millet Vekilleri Ve Genel Kurmayın Aldıkları Maaşların Dahi Yeniden Ele Alınıp Daha Alt Seviyelere çekilmeli .
Askeri Maaşın 500 Ytl Yi Dahi Bulmadığı Bi ülkede Bunların O Paraları Alması Bence Anormal Derecede Hata .
Kim Ne Kadar Benim Gibi Düşünüyo Bilemem Ama Bence Doğrusu Bu .
Forum Sakinlerine Saygılar .
kaldrılsın ,şeffaf bir yönetim ortaya çıksın bence.
kaldırılmalıkı onların yaptıgı yolsuzluklar ortaya cıksın
HOCAM SENDE HAKLISIN AMA BUNLARIN Bİ KISMI SÜPER ZATEN.DİGER KISMI CİGERİ BEŞ PARA ETMEZ ADAMLAR. MESUT YILMAZ EN BÜYÜK ŞEREFSİZ ÇOK ÖZÜRDİLERİM TÜRKİYEYE ATTIĞI KAZIK MAVİ AKIMLA BİZİ BİTİRDİ BAKIN ŞİMDİ YİNE MECLİSTE AMA NE SES NE SOLUK YOK SALLA BAŞI AL MAAŞI. YANİ OLAY ŞU BUNLAR HER TÜRLÜ YOLUNU BULURLAR .Alıntı:
BİZİM KANUNLARDA BENCE ÇOK BOŞLUK VAR .
NEDEN DERSENİZ BİR GRUP TERÖRİST YANDAŞI ŞUAN MECLİSTE PROPAGANDA YAPAR İKEN VE BENİM KARDEŞİM MEHMEDİM ORDA DAĞDA TERÖRİST ARIYORSA ARTIK NE YAPILMALI NE DİYELİM .
DÜŞÜNCENE SAYGI DUYARIM ÜSTAT .
evet kaldırılmalı bazıları korunmak için oluyor zaten kesinlikle kaldırılsın
Bende kaldırılmalı diyorum. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı.
Evet Kaldırılmalı Ama Bununda Adı Konsun Yani Ufak Tefek şeyler Iftiralar Girmesin Memleket Meselesi Ise Yani Memleketi Bölme Ve Rejim Söz Konusu Ise Kesin Kaldırılmalı.
Kaldırılsınki bizi yönetenler şeffaf bir politika izlesinler, bizde onlara güvenmeye devam edebilelim.
Kesinlikle Kaldırılmalı
evet kaldıralım
kaldırılmalı ama bazı şeylere de dikkat etmek gerekir kürsü özgürlüğü o bile iyi düşünülerek tam kapsamlı olarak kaldırmak yersiz ama çıkıp ta kürsüden kürtçede konuşmak değil tabii uzun konu benim düşüncelerime göre ama burdan kimsenin ilgilenmeyeceğini bildiğim için uzun yazmak gereksiz kaldırımalı çok geç kalınmış bir olay
onları ben seçiyorsam benim oyumla oraya geliyorlarsa dokunulmazlık da ne.Kendilerine güvenmiyorlarsa yapmasınlar bu işi.Kaldırılmalı
kardeş kusuruma bakma ancak ben yönetici olsaydım bu mesajın yüzünden sana cezayı verirdim...ancak yönetici olmadığım ve forumun kıdemli bir üyesi olarak sadece sana şu aşamada tavsiyede bulunacağım....forum kurallarındada açıkça belirtildiği gibi herhangi bir şahıs için karalayıcı ve küçük düşürücü haber yazılamaz bu forumda...kesinleşmiş bir yargı kararı olduğu taktirde burada paylaşır ve hep beraber tartışırız...ismini zikrettiğiniz zatı severiz sevmeyiz,beğeniriz yada beğenmeyiz ancak elimizde kesinleşmiş bir yargı kararı yokken ve bu ülke hukuk devleti ise,ayrıyetten bu forumda bu ülkenin yasalarına bağlı olduğuna göre vicdanınızda oluşan kanaatleri elinizde herhangi bir yasal karar olmadan burada verirseniz hem forum kuralları dahilinde hemde Türk ceza kanununa göre suç işlemiş olursunuz...size tavsiyem bu mesajınızı editleyiniz ve mesaj yazarken bir daha sefere bu hususları unutmayınız...selametleAlıntı:
dokunulmazlık yok kalksında yok kalkmasında kalksa ne olur yan baktın diyen vekile dava acar vekiller millete hizmeti bırakıp mahkemelerde sürünür sacmalıktan başka bir şey degil hem dokunulmazlık kalksa ne olur kalkmasa ne olur vekiller ölesiye kadar vekil secilmiyor ya vekillik bitince dava acarsın sucu varsa ceker diyecez amma gördük işte millet vekilligi bitmişler yargılandı 200 sene istenenler 2 yıl yatmadı bile yapanın yaptıgının yanına kalması bu kanunların yetersizligi ve lastikliligine işaret degilmi kültür ve ahlak seviyesinin toplumun her kesiminde düzelmesi ve gelişmesi kanunların caydırıcılıgı şart degilmi yoksa lafta kalksa ne yazar kalkmasa ne yazar.
kaldırılmalıdır...
muhakkak kaldırılmalı.hepside bu zırhın arkasına saklanıyor.
Milletin Evikili Diyoruz Suçlu Kişi Seçmiyoruz Oraya Gelen Her Istediği Gibi At Koştursun Diye Seçmiyoruz.madem Insan Olarak Geliyorlar Insanca Davransınlar Baş Oldular Diye Taş Yarmayıp Nasıl Olsa Dokunulmazlığım Var Demesinler ...... Kaldırılsın Diyorum!!!!!!!!!
tabi ki kaldırılmalı ne dokunulmazlığı halkın seçtiği insanlar dokunulmaz olacak kim dokunmayacak halk niye dokunmayacak rahat rahat cepleri dolsun illegal işler yapsınlar diye ne güzel memleket tabiki kalkamalı. kalkmamalı diyenlerin ne akla hizmet ettiklerini anlayabilmiş değilim saygılar
elerinize saglik usta evet bana göre milet vekilleri miletin vekili deyil adeta zenginin vekilleri bana göre yüzbin defa millet vekilerinin dokunulmazliklari derhal kaldirilmalidir
millet vekili dokunulmazlığı kaldırılmakla kalmasın ,üst düzey görevlilerin,diplomatların,askerlerin dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır.saygılarımla
ben TC.Vatandaşı olarak kesinlikle karşıyım dokunulmazlık denen geri kalmış düşünceye.
millet vekili olduda ne oldu yani... sınırlar içerisinde her insan birse kimsenin dokunulmazlık diye lüksü olmamalı.
bencede kaldırılmalı arkadaşlar
dokunulmazlıklar tamamen kaldırılmalı önüne gelen her haltı her naneyi yiyip .kendilerini olaylardan muaf kılabilmek için millet vekili diye karşımıza çıkıyor örnek FADIL AKGÜNDÜZ namıdiyar JET FADIL yurt dışında çalışan işçi kardeşlerimizin parasının üzerine yatıp millet vekilliğiyle işi yırtmak istedi ve buna benzer benzemez birçok kişiler tarafından gerçekleştirilen olaylara tanıklık ettik biz türk milleti olarak . bu tür olayların birdaha yaşanmaması için dokunulmazlıklar bence kalkmalı ve yargı yolu açılabilmeli madem milleti için orada milletinede hesap verebilmeli
mutlaka kaldırlmalı çok dürüst milletvekillerimiz var fakat mevkilerini kötü ye kullanan vekillerimizde var dokunulmazlıkların kalkması en azında caydırıcı olur bu da halkın yararına olur umarım bunu yapacak cesaret vardır meclisimizde her seçim öncesi bunu vadetip seçim sorası rafa kaldırıyorlar inancımda pek yok kaldırıcaklarına
evet kaldırılmalı ki herkese aynı adaletle davranılmalı
bencede bir an önce kadırılmalı ama kaldıramazlar çünkü şu an baştakilerin bütün çabası kendilerini ve yakın çevresini zengin etmekle meşkul dokunulmazlık kimin umurunda ülke kimin umurunda muhalefet dokunulmazlıklar kürsü hariç tümü kalsın deyince baştakiler meclisi linç etmek istiyorlar demedimi kendileride suçlarını bildiği için çoğunlukta onlarda olduğu için dokunulmazlıklar kalkmaz herkeze kolay gelsin
Tabiki kaldırılmalı ellerını kollarını sallayarak gezmemelıler
benim dokunulmazlıgım var diyeminler..........
Kaldırılması gerekiyor aslında tabii herşey tam tesisatlı ve doğru uygulanarak
Kesinlikle kalkmalı vekilimin benden farklı yanı olmamalı. Dokunulmazlığın arkasına saklanılmayınca, neler değişiyor görmek istiyorum fakat bana çok uzak ihtimal görünüyor.
Kesinlikle kaldırmazlar.
evet kaldırılmalı ama devlet ve millet bütünlüğünü tehlike arzettiren suçlarda uygulanmalı
dokunulmazlıklar derhal kaldırılmalı
İnsanların saklamasını gerektirecek bir yasağı yoksa neden dokunulmazlık zırhının arkasına saklansınki.Bencede kaldırılmalı.
evet kaldırılmalı ve raflarda bekleyen tozdan dosya olduğu bile anlaşılmayan suç dosyalarının tozu alınmalı ve işleme konmalı bence.
kesinlikle kalkmalı bunun ardına sığınıp neler yapıyorlar
milletin vekilinin veremiyeceği hesapı olmamalı ...
bu anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı bize dokulunacak bizim vekillerimize dokunulmayacak zaten böyle bir kanun sadece Türkiye'de olur
bence millet vekili dokunulmazlığı kaldırılmalı kaldıramıyorsalardayı sınırlandırılmalı yani demek istediğim hırsızlara vatan hainlerine yetim hakkı yiyenlere cezası verilmesi lazım.. ahulan ah Atatürk şimdi yaşayacakdı bunların kökünü kurudurdu memleketi mahvettiler şerefsizler milletde sandık başına gittiği zamanda bunlara oyunu vermesin......saygılarımla......
kesinlikle kaldırılmalı bir takım yaptıklar yolsuzlukları ve suçları millet vekilliği zırhına bürünmüş olmaları bence onları kurtarmamalı sıradan vatandaş neyse onlarda o şekilde yargılanmalı ancak o zaman ADALET yerini bulur...
kesinlikle kalkmalı
evet kaldırılmalı
Evet kaldırılmalı, herkese eşit olunmalı
Kesinlikle kalkmalı , öyle yağma yok gücün varsa vekil ol bu zırhdan yararlan ,hem böyle olması insanı suça da teşvik edebilir.
Saygılar,
kaldırılmalı ve bu millet vekillerini seçme yaşı tekrar gözden geçirilmeli.
Neyi anlamıyorsun arkadaşım senin beş kuruşun olmasın seçimlere bir gir eğer sizi aday listesine alırsalar, bakalım kaç köy kaç mezra kaç esnaf gezebilirsin merak ediyorum.Burada güç derken ekonomik manada güçlü olmakdan bahsediyorum arkadaşım.Alıntı:
Sonra vekili siz belirlemiyorsunuz partiler kendi adaylarını belirliyor sizde gidip o partinin size en uygun olduğunu düşündüğünüz adaya oy veriyorsunuz, yani sizin değil partinin belirlediği aday güzel kardeşim.
Ayrıca diyelim ki milletin iradesini temsil ettiğini düşündüğünüz kişi vekil oldu, oldu da ne oldu , yani vekil suç işledi diye o milletin günahı ne onu da anlayamadım doğrusu.Atacaksın içeriye çekecek cezasını, öyle yağma yok.
Saygılar,
dokunulmazlığın kaldırılmasının faydalı olacağına inanıyorum.
Bencede kaldırılmalı
Bak arkadaşım sen elin ayağınla benim ülkemde bir yerden bir yere biraz zor gidersin, gidersinde 1 arpa boyu Yol alamazsın.Alıntı:
Gelelim diğer konuya köy kent gezerek oy uğruna para, kömür vs dağıtmaktan bahsetmiyorum, bunu yapan da veren de zaten şerefsizdir......Ben üç beş kuruş için de (kaç kuruş olursa olsun)şerefimi satmam anladın mı.Ama bunu malesef yapan da var.
Gelelim DTP ye, sen konuya sanırım DTP nin bu kapatılma olayı nedeni ile bu şekil yaklaşımlarda bulunuyorsun.Benim aklımın ucundan bile geçmemişti DTP.Bu saatten sonra partiyi kapatsan ne yazar kapatmasan ne yazar, bunları buraya getirmeden önce düşünecektik bu konuyu.
Sonra sizin DTP ile ilgili bir sıkıntınız mı var güzel arkadaşım.Niye bu konuya takıldın kaldın anlayamadım.
Saygılar,
Sadece Milletvekillerinin değil,asker ve sivil tüm bürokratların da dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır.Sadece milletvekillerine bunu uygularsanız, Türkiye gibi demokrasisi az gelişmiş bir ülkede TBMM ni oyuncak haline getirirsiniz.
Sorunuzu dokunulmazlıklar kalksın mı?(TBMM+Asker+Bürokrasi) şeklinde sorarsanız, bu konuda ülkemiz insanlarının görüşlerini daha gerçekçi bir biçimde yansıtmış olursunuz kanaatindeyim.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Elbette kalkmalı diyorum, ama önce anayasanın değişmesi gerek, parası olan, reklamını yapabilen her halükarda bugünkü anayasa sistemi içerisinde kendine yer bulur. Anayasa değişmeli diyorum, önce seçeceğimiz M.Vekillerinin kendimizin seçmesi gerek, şimdi bizmi seçiyoruz soruyorum? tabi biz seçiyoruzda merkezden birisini atayıp yada il ilçe delegeleri seçimi ile yukarıda zikrettiğm gibi parası olan iyi reklamını yapar, delegeler tarafından tespit edilir. Bizede oy vermek kalır. yani dolaylı yoldan vekillerimiz oluyor. Beni temsil etmek üzere gönderdiğim adamın benimle eşit anayasal haklara sahip olması gerek benim dokunulmazlığım varmıki beni temsil edenin olsun.
İyi güzel de DTP den örnek veriyorsunda bunun konu başlığı ile ne alakası var.Bura da A yada B pertisindeki vekillerden bahsedilmiyor genel anlamda dokunulmazlık kalkmalı mı kalkmamalı mı diyor.Siz ise adres olarak DTP yi gösterip demokrasiden bahsetmeye çalışıyorsunuz.DTP ile ilgili konu açıldığında ki açılmıştı sanırım konuyu orada tartışırız burada değil.Alıntı:
Saygılar,