çok az zamların çok gerisinde
çok az zamların çok gerisinde
bence yetersiz
Asgari ücretlilerin aldıkları 1 aylık maaşı vekillere verip aldıkları maaşıda 1 ay vermeyeceksin 1 ay geçin bakalım diyeceksin bakalım nasıl geçinecekler.Tok açın halinden ne anlar.
saygılar.
Yeterlİ Dİye Yazan O 27 KİŞİ Ya Bu Ülkede YaŞamiyor Ya Da Matematİk Bİlmİyor
:49:
:tsk: asgari üçret tam rezalet insanlar yaşamasın diyorlar utansınlar :yell:
:wave: forum daki tüm arkadaşları yeni yılın en içten dileklerimle kutalarım:clap2::
Evli birisi için mümkün değil bu parayla geçinmek.Allah yardımcımız olsun....
Ben bekar oldugum halde aylık net harcamam 600 ytl yakın(Forum vs de var tabi) Asgari ücret ile geçinmek zor. Bir ekmek 0.50 kuruş gunde 5 ekmek alsak ayda 75 ytl yapar suyu var teli var elektriki vs vs diye gidiyor yani birşey kalmıyor
bu ücretle gecinmek için sihirbaz olmak lazım
bence çok az
bu ücretle gecinmek için sihirbaz olmak lazım
bence çok az
Yeterli olmadığını söyleyen arkadaşların % 80 ni herhangi bir tartışmada bunlara oy verdiğini göğüslerini gere gere söylerken, şimdi asgari az olduğundan dem vuruyorlar. Biraz ayıp olmuyor mu? İbalabanın dediği gibi bu sizlere çok bile. Bozdurup bozdurup harcayın. Hemde tasarruf etmesini öğrenin biraz. Değil mi ama?
Saygılar.
bence yetersizdir türkiyedeki hayat şartlarina karşi yetersizdir
elektriğe 100 de 15 tüpe yüzde 25-30 el insaf en ucuz kıra 300-400 ytl geçinin efendiler çağımız kölelik çağı gerek yokki eki kölelik sistemini modern köölelik adam geçim sıkıntısından kafasını kaldırıpm etrafvına bakıp eşi dostu göremiyor geçin 450 ytl ile
çoooook yetersiz.
valla yetersiz ama bide şu var hiç bir zaman yetinmeyibilmedik sonuçta milyarlarda verse yine yetmeyecek yine yetmeyecek.
ama asgari ücret çok komik. bu askeri ücretide devlet özel sektörün eline birkoz olarak verdi ne dielim adamlar istediklieri gibi işçi bulup çalıştırıyolar her şey yasa önünde yasal adam ne iş yaparsa yapsın yasal asgariücret işverenler tarafından işçinin yüzünüe develet belirler die vuruluyor.
30 küsür kişi yeterli oy vermiş ilginç buldum 16 ytl lik zam neye yetiyorsa
meydanı boş buldular.hiç yapmasa bile kimsenin hesap sorduğu yok.bu parti %47 oy aldı ve asgari ücrete bu kadar zam yaptı.türkiyenin %90' ı dar gelirli yani asgari ücretli yada çiftçi olduğuna göre demekki bizim milletimiz bunu hakediyor.tabiiki kurunun yanında yaşda yanıyor.hiç debelenmeyin.bu hükümeti başımıza türk milleti getirdi.şonuçlarınada katlanmak zorunda.bundan sonrasının hiçde iyiye gitmiyeceğini,beterden daha beter olacağını görmek zor değil.haksızmıyım?
izmirde ev kiraları 400 ün üzerinde asgari ücretliye sabır diliyorum.
bencede yetersiz çünkü gelen zamlardan düşük oranda zamverildi
bu hükümeti başa getiren %47 düşünsün artık daha ne diyim
Hakikaten Serkan usta ekmeğin fiatını herhalde yanlış yazdın. Sen eğer ayda 600 YTL ile sıyırıyorsan bravo sana. Bir dönem milletvekili olacaksınki ömür boyu vekil maaşı alasın.
bende asgari ücretle çalışmaktayım 2 çocuğum var şimdiden kara kara düşünüyorum bu çocukları nasıl okutacağım diye.karnımızı ailemiz olmasa doyuramayacağız bile bu şartlarda alacağımız maaş 435 ytl milletvekillerinin maaşı en az 8000 ytl aradki uçuruma bir bakın
Bir daha ki seçimde bu hükümet % 70 oyla iktidarı garantiledi. Çünkü bu millet böyle sıktıkça, ezdikçe, süründürdükçe daha çok oy veriyorlar. İktidarı ele geçirdin mi halkı düşünmeyeceksin bas zamı aldığı maddelere verme zammı çalıştığı iş karşılığında bak ozaman oy patlaması nasıl olacak. Türk Miletti olarak çokçabuk kanıyoruz. İktidara sahip olmak isteyenler dinimizin bakçileri oluyorlar. Bu millete bir şeker ver yıllarca ondan yararlan.
yetersiz olmuş şartlar zor geçinmek zor....
askari ücreti 435 ytl yapanlar, İNŞALLAH kendileri bir gün bu tespit ettikleri ücretle geçinmek zorunda kalsınlar.... AMİN...
asgari ücretin 4 kişilik bir aileyi geçindirebileceği kadar zam yapılacak denmişti
ama yapılmadı verdikleri zamla bence geçinebilmek imkansız
:devilprv::devilprv:0.50 kuruş zaten 50 ykr eder.Bende yanlış yok eski para ile 500 bin lira .Benim neden ekmegin fiyatından haberim olmasın adama bak ya ne ile sucluyor :angry8::angry8::angry8::angry8:Alıntı:
Gunde 5 ekmek alsak 75 ytl ayda yaptıgını söyledim neresi yanlış bunun
Ekmekle işi bitiriyorsunuz vallahi. Bu zammı yapanlarda enflasyonu tuz, kibrit ve buna benzer şeylere göre ayarlayıp zam yapıyorlar.
işte istedikleri türkiye yi inşa ettiler bireysel türkiye yani herkes kendi için yaşıyor.Demek istediğimi derin olarak düşünürseniz anlarsınız beni.Bir sürü asgari ücretli var ve artık görüş olarak ister sağ ister sol görüşlü olsun çalışan bir tane sendika yok.Bugun odtü mezunu çocukları bağımsız denetim firmalarında stok sayım görevlisi olarak çalıştırabiliyorlar.Ve inanın bana hiç zam yapmasa da kimsenin gıkı çıkmaz.Çünkü mantık birşeyler yapıp yırtmam lazım doğrultusunda ilerliyor.Zamamın 6.filosunu taşlayanlar coco cola ya reklam filimleri çekip satışını arttırmaya çalışıyor zamanın islamı kesimi ise dini daha iyi nasıl sömürüp insanlardan daha fazla nasıl para toplarım kafasında örnek yimpaş kombasan.Dolayısıyla gücü olan güçsüzü ezer dediğini yaptırır.Tek çözüm toplum bilinci.:nod:
Sizlerle şu yazıyı paylaşmak istiyorum. Paralar eski paramıza göre orjinalliğini baozmak istemedeim.
Anlamış Değiliz
Donemin amerika ingiltere ve Turkiye Basbakanlari biraraya gelmis ve toplanti sonunda basinin sorularini yanitliyorlarmis
Gazeteci sormus:
- ulkenizde 4 kisilik bir aile ne kadar gelirle rahat bir hayat
surebilir siz onlara ne kadar oduyorsunuz?
amerika basbakani:
- amerikada 4 kisilik bir aile 5000 dolar ile rahat bir yasam surebilir, biz onlara 6500 dolar oduyorum geri kalan 1500 dolari naparlar bilmiyorum.
ingiltere basbakani:
- ingilterede ayni aile 4000 pound ile rahat yasar, biz 5000
veriyoruz 1000 pound nereye gidiyor bilmiyoruz
Turkiye Basbakani:
- Turkiyede ayni ailenin aclik siniri 800 000 000 TL dir. Biz onlara
300 000 000 TL veriyoruz geriye kalan 500 000 000 TL yi nereden buluyorlar bizde anlamis degiliz
arkadaşlar bir işçi temsilcisi olarak diyorumki bunlar çalışanla dalga geçiyorlar askari üçretin anlamı şuymuş işçi çalıştıran iş veren bu üçretten aşagısını veremezmiş sen geçim standardını yakala onların üstünü vermesini beklemiyoruz
birde serbest ekonomi patronlar hepsi bir anlaşıyorlar malın iyiside kötüsüde aynı fiat bu türkiyenin serbest ekonomisi boyle işte
Evet diyenler, kesin patron adamlardır :)
Elektrige,Dogal gaza,Tüpe yapılan zamın yanın'da verilen zam bence az.
vallahi kardeşim kendi düşen ağlamaz bu millet açlıktan ölsede acınacak halde değildir.AKP yi peygamber partisi gibi görenler güya dindar bir parti yaaa
dini bilen insanlar mecliste her laflarında allahı ağızlarında eksik etmeyeninsanlar 70 milyonun kulhakkını mahşer günü nasıl verecekler .kendilerinin sofralarında bir kuş sütü eksik insanlar açlık sınırında yaşıyor .düşünün bir ülke hem çok zengin hemde çok fakir
yani çarıklı milyoner.bu millet yüzde 47 oyla bunları başa getirdi yüzde 47 olarak aç gezinde anlayın bu milletin başına solcuda gelse sağcıda gelse dindarda gelse vatandaş fayda yok bunlardan haaaa.herkes düşmüş kendi derdine ben acımıyorum vatandaşa ben oy vermedim vermemde 5 yıllık esnaflık yaptım ne kadar allahı düşürmeyen varsa onlardan zarar ettim hep üçkağat hep dalavere yüzde 5 i gerçekten tam dindar hani yüzde 85 derler ya bence yüzde 5 i müslüman isterseniz çevrenizdeki insanları anliz ederek başlayın yani diyeceğim bu vatandaş bunu haketti bu hükümet ölüm emrini verdi vatandaşın yerel seçimlerdede herkes gereken cevabı vermeli ama bir söz var deveye diken insana ....... lazın anlayan anladı şimdi moderatör çirkin yazı yazdın diye banlar ama bu ülkenin kaderi değişmeli hepimiz birimiz birimiz hepimiz
bu ülkede en zengin kesim cemaatlere üye olanlar veya cemaat liderleri acayip bir birlerini tutuyorlar hep bir birlerine iş gönderirler hep bu ülkenin kaymağını yerler .
sade vatandaş da zenginin parası züğürdün çenesini yorar misali
yeterli değil tabiki
walla bence yeterli bu ucret...
Anket için teşekkürler.Bence yeterli değil Usta....
Artış çok az. 549 milletvekili için son verilecek telefona ait görüşmeler için meclis bütcesinden ödenecek görüşme ücreti askarı ücret alanlara paylaştırılsa verilen zamdan daha fazla olur.
asgari ücret adi üstünde sen ne kadar zam yaparsan yap kesinlikle kimse memnun kalmaz cünkü en az seviye .yüksek asgari ücret enflasyonu körükledigi icin bunu bence suanki istikrari bozmak icin sendikalar bildikleri halde bazi kesimlere peskes cekmek icin uyguladiklari oyun.Hiper enflasyon yasayan ülkemizde zamaninda asgari ücret yüksekti ama para degersizdi.dolarlarla alis veris yapiliyordu.Bence komisyonun öngördüdügü uygundur.Daha fazla asgari ücret istemek bu ülkenin ilerlemesine kesin istemeyen kesimdir
ewet diyen arkadaşlar tr de yaşamıyor galiba
haaaaaaa askeri üçret artarsa ihracat düşer diye kormasınlar. o bahane
yüksek zam yapılırsa istihdam azalırmış....
istihdam azalmasın diyemi az zam yapıldı?
ev kiraları asgari ücretten daha fazla...1000 ytl nin (1 milyar) üzerinde maaş alanlar için çok çok büyuük sorun olmaz. ama asgari ücret alanların vay haline...
akp lilerde kına yaksın......zamları ile övünsünler....selametle...
Askari ücretri yeterli bulanlar ya Türkiyede yaşamıyorlar,Yada iki eli yağda iki eli balda olanlardır
Ne demek çok az olurmu öyle..........çalışanlar bal ekmek yiyecek değil ya öldürmedik,güldürmedik sadece süründürdük diyor sayın büyüklerimiz..........
ev kiralarının 500 ytl oldugu bu dönemde bence yetersiz
evet diyen bu 50 arkadasa bu ucretle gecinmelerini isteyeceksin ve yasatacaksın..ne yazık ki kimse hakettigi gibi yasayamıyor...
sevgili arkadaşlarım ülkeizde açlık sınırının 1.090 ytl olarak açıklanan şu günler de bir asgari ücretli çalışan nasıl geçinir. bunu sırrını bilen varsa bana da anlatsın lütfen !!!!!!
benim anlayamadığım nasıl % 7,5 luk dilim memnum anlamadım herhalde bu ülkede değil onlar