bende 120b var ve hd yi 3'e böldüm 30gb,30gb ve 60gb ve fat32 ile formatladım kayıt yapmada herhangi bir sorunum yok
Printable View
bende 120b var ve hd yi 3'e böldüm 30gb,30gb ve 60gb ve fat32 ile formatladım kayıt yapmada herhangi bir sorunum yok
next 2000 den harddiskle video kaydı aldım ancak gom playerden seyredebiliyorum bu kayıdı cd ye aktarmam için ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
sağol kardeş
bende denedim kayıt yapıyor + mp3 ve jpg dosyalarını da oynatıyor...
ye2000 cx süper cihazım ve kingston 4 gb usb. diskim var. kayıtta sürekli kırılmalar yaşıyorum. nedeni ne olabilibir. saygılar
arkadaşım bilgisayarda olan filmleri önce mpg e sonrada ts. uzantısına çevirmen lazım ondan sonra flsh diske takıp izleyeblirsin çünkü receiver sadece ts uzantılarını gösterir.aşağıdaki bu programla önce mpege cevir sonra ts formatına .mpeg çevrilmiş filmi MPEG_Streamclip programıyla dosya aç de sonra çevireceğin filmi seç ondan sonra en altta convert ts yazar oraya tıkla
çevrrilmiş olan ts uzantılı filmi flash diske takıp uyduda rahattıkla izleyebilirsin kolay gelsin..
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
arkadaş yardımın için sağolda niyetim usb.den film yada şarkı vs. izlemek değil tv. de geç vakit seyredemediğim açık oturum vs. gibi proğramları sonradan izlemek için kayıt. bunu kaydetmeyi güzel yapıyor. ama seyrederken kırılmalı olarak seyrediyorum. buda çok can sıkıyor. canlı yayındaki gibi seyretmek istiyorum. ama olmuyor.
Next 2000 Usb Cİhazindan Flİm Kaydi Aldim .ts Formatinda Bu Flİmİ Mpeg Çevİrmem İÇİn Allok Player Kullandim Ama O Zaman Flİmİn Boyutu Çok Kisa Oldu Ne Yapmaliyim Veya Hangİ ProĞrami Kullanmaliyimkİ Mpeg Çevİreyİm Flİmİmİ
arkadaşlar 160 gb hard disk 50gb-50gb-60gb diye 3 bölüme nasıl ayırabilirim sonradan da fat 32 nasıl çevirebilirim
sayın ustalar... herhangibir kanaldan kaydettiğimiz görüntüleri. tekrar recever aracılığıyla hiçbir işlem yapmadan izleyebiliyormuyuz?? yoksa bu kaydettiğimiz görüntüleri pc ye getirip birşeyleremi dönüştürmemiz gerekiyor acaba????
pc de seyretmek için total videoyu kur dosyayı içine at dvd rip olarak kayıt edersin çok net ekrana çıkar pc de veya cd de seyredersin hen hep böyle seyrediyorum
ben izleyebiliyordum ilk aldıgımda ama yazılım attıktan sonra kayıt yapılandan başka kanalı izleyemedim .yani aynı frekansda olan kanalları izleyebiliyordum mesela kanal d yi kaydederken star i izleyebiliyordum
SeLam ArkadaşLar.Konu İLgimi Çekti Ve Bütün MesajLarı Okudum.Bazı ArkadaşLarın Kayıt Yaparken Görüntünün Kesik Kesik OLduğunu SöyLiyoLar.Birde 4 Gb KapasiteLi Bir FLash BeLLeke Sadece 2 gb Veya Daha Az Kapasite`de Kayıt Yapan ArkadaşLarında Sayısı Az Denemeyecek Kadar Çok.Bu ArkadaşLar ALdıkLarı FLash DiskLerini KontroL EtsinLer. Piyasada Cin MaLı Yani Yansanayii FLash DiskLer Var Ve FiyatLarı OrjinaL Kingston Lardan Daha Ucuzdur.Bu Sorunu Yaşayan ArkadaşLarın %80-90 KesinLikLe Yansanayii FLah Disk KuLanıyorLar.OrjinaL Bir FLash Disk DenesinLer Sonunun Ortadan KaLktığını GörecekLer..!
Alıntı:Not:Usb Hdd Yi NasıL FormtLanacağını DetayLı Bir ŞekiLde Yazacağım Ama Çok Acemi OLan ArkadaşLarımız Pc ALanında KendiLerinden Daha Uzman OLan BiriLerinden Yardım AlmaLarı Daha MantıkLı OLacaktır
Zirra YanLış Bir İşLem Sonucunda Pc Nizin Sistemin YükLü OLduğu Hdd Ye Zarar VerebiLir Ve Pc Nizideki Bütün VeriLerinizi Kaybetme Riski Vardır..!Bu ŞekiLde OLacak Herhan Gibi Bir Veri Kaybından Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Yönetimi SorumLu DeğiLdir..!
Usb Hdd FormatLama İşLemi: ÖnceLikLe Usb Hdd Yi Pc Ye Usb YoLuyLa BağLıyoruz..!Daha Sonra BiLgisayarım Sekmesini Üstüne GeLerek Sağ TıkLıyoruz..!TıkLadıktan Sonra Yönet Seçeneğini Seçiyoruz..!AçıLan Pencere BiLgisayar Yöenetimi Ve İki BöLümden OLuşacaktır..İki BöLümden Bizi İLgiLendiren BöLüm SoL Taraftaki BöLümdür..
SoL Taraftaki BöLümden Disk Yönetimi Seçenğini Seçiyoruz..Şimdi Penceremiz Üç BüLüme BüLünecektir...!Aşağıdaki Resimde Göründüğü Gibi..!Usb Hdd BüLümünün Üstüne GeLerek Sağ TıkLıyoruz Ve BüLümü SiL Diyoruz..BöLüm SiLindikten Sonra BiLgisayarım sekmesini NormaL Bir ŞekiLde Açıyoruz Be Usb Hdd Mizi BiçimLendiriyoruz..!
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
slm arkadaşlar bende ye 2000 cıs super plus var ve 21.04.08 yazılımı yuklu flash bellegı taktım daha sonra help tusuna bastım bekleyın yazısı cıktı ekranda ve daha sonra goruntu dondu.bekledım fakat bır gelışme olmadı bende bellegı cıkardım cıhazı kapayıp actım.kayıt yapabılmem ıcın ne yapmalıyım tesekkurler
Bende de bir kaç defa takıldı ama yeniden denediğimde kaydetti şimdi sorun yok kaydedebiliyorum.
peki polsat ta veya multıvızyonlarda oynayan bır fılme flash bellek yardımı ıle turkce altyazı ekleyebılıyormuyuz bu konu hakkında bılgısı olan vaesa çok sevinirim
merhaba arkadaşlar benim yetkililerden bir ricam olacaktı
bu usb ye kayıt ettiğimiz klip olsun film olsun parçaları diğer mp3 gibi ardarda çalamazmıyız mesala ben klip izlerken biri bittimi diğerine geçeceğine en başına dönüyor
birde
sadece ts formatında değilde mpeg leride okusa çok mükemmel olacak ya
bendeki 500 gblık hd ,de bir sürü film var mpeg formatında
tabi doğal olarak onları göstermiyor.kayıtta bir sorun yok ama dediğm gibi sadece ts leri okuyor.
hani öyle bir yazılım olsa dedimde
çok teşekkürler
teşekkürler
ye-2000 fta usb receiver var bende.30 haziran yazılımı yüklü. daha önce usb den müzik falan dinleyemiyordum. fat32 formatında biçimlendirdim usb yi.ve müzik dinleme sorunu çözüldü. hergün tps güncelleme dosyasınıda atabiliyorum usb den. fakat kayıt yapamıyorum kayıt yapmaya başlayınca kanal sanki pause yapmış gibi çok yavaş gidiyor normalde duraksamalar falan yapıyor.ve 10-15 saniye sonra falan duruyor ve kayıt hata diyor. pvr ye bakıyorum. oraya 0 10-15 saniyelik kayıtı sorunsuz yapmış.fakat kayıt yaparken pause yapmış gibi yayın takılıyor.acaba sorun neden kaynaklanıyor? yazılımla alakalı bir durum mu? yopksa usb bellekle alakalı mı? 4 gb lık bellek kullanıyorum. pq1 yazıyor üstünde. yardımcı olacak arkadaşlara teşekk.
donmanın nedeni flaş bellekteki aktarım ve yazım hızından kaynaklanıyor...Alıntı:
bende bilmiyordum..aidata nın 4 gb lik usb sini aldım. başladı donmaya ve bir süre sonra da (1-2 dk) kayıtı bitiriyordu...araştırdım.(araştırdım derken hakkını yemiyelim...ya oldsman usta yada gacvokem usta söylemişti nedenini) meğersem aktarım ve yazım hızı ile alakalı imiş...
Benim usbnin aktarım hızı 12 mb/sn - yazım hızı ise 5 mb/sn...
şayet yazım hızıda 10 ve ya üzeri bir mb/sn olasa idi sorun olmayacaktı...
velhasılı kelam elimizde kaldı flaş bellek...kullanamıyorum....
kayıt için flaş bellek alacaklar buna dikkat etsinler...10 mb/sn ve üzerinde olmalı yazım ve aktarım hızları...
acı tecrube konuşuyor...
selametle...
arkadaşlar cihazım next 2000 cıs plus ben 200gb usb harici hardisk kullanıyorum sabahtan aksama kadar kayıt yapıyorum hiç problem yaşamadım
yani ne yaparsam problem yaşarım diyemi soruyorsun? :)Alıntı:
aktarım ve yazım hızı yüksektir hdd nin...
bende alacağım bitane...
ve bişey sormak istiyorum...yaptığın bir saatlik kayıt ne kadar yer kaplıyor?
next ye 2000 fta usbli cihaz kayıt yapabilme özelliğine sahip dimi??tv den flash belleğe??
selam iyi aksamlar ben gecen günler TREKSTOR 2.5 160 GB aldim mp3 vs. dinleye biliyorum yani takinca cihaza taniyor fakat kayit yaparken mavi tusa basinca pause deymis gibi tekrar basinca kayit yapiyor sonra pvr gidince kayit ici bos gözüküyor acaba hata nerede
benim cihaz next 2000 plus cis usb en son yazlim attim saygilar
kayıt yaparken neden mavi tuşa basıyorsun?
kayıt için help tuşuna, bitirmek için exit e basman gerekir...
pvr gidince demişsin? anlamadım nereye gidince?
cihaz pvr nin altında ts uzantılı olarak kayıt yapıyor..
biraz daha açık yaz...
selametle...
evet oluyor helpe bastim, özürdilerim osman kardes tessekürler
kardeşim 1 terabaytlık taşınabilir hard disk aldı... (1000 gb lik yanii)
elektrik kablosunuda takmak zorundasın kullanabilmek için....
Bunu uydu cihazına taktım ama cihaz bunu usb olarak görmedi?
ne yapmam lazım? bilenlerin yardımına ihtiyacım var...
şimdiden teşekkürler...
formatı fat 32 mi? değilse fat 32 yapman lazım bende 500 gb lık var öyle gördü.
Arkadaşlar taşınabilir harddisk aldım 160 gb. tamamı fat 32 formatlı ve makinam next 2000 cx superplus kayıt işlemini gayet güzel yapıyor izlemede de problem yok ancak kayıt 1 saat 45 dakika da kendiliğinden bitiyor ve 4 gb alan kaplıyor. FAT 32 harddisklerde enbüyük tek dosya boyutunun 4 gb ile sınırlı olduğunu duymuştum kayıtı 4 gb da kesmesinin sebebi bu olabilir mi? 3-4 saat tek dosya halinde kayıt yapanlar var mı?
:clap2::allah herkeze akıl fikir versin :mad2:
kayıt yaparken görüntü kapaniyor ve öyle kayit yapiyr sizde de öyle mi eğer öyle ise cok sacma degil mi?
arkadaşım güncel hehangi bir yazılım olsun yeter. aidata usb de başıma gelmişti veri hızı düşükmüş. onun dışında 8 gb toshiba ve 4 gb kingston bellek te bu güne kadar hiçbir sorun yaşamadım. yeni alacaklar veri hızını sorsun kayıt yaparken kanal izleyemezsiniz yoksa:45:
kayıt yaptım ama dosyalar çok büyük gibi başka yol yok mu? harddiskte sorun çıkarmı