bende 2006 yazında ameliyat oldum,hem doktordan hem hastaneden ,1 lira vermeden en güzel imkanları kullandım
Printable View
bende 2006 yazında ameliyat oldum,hem doktordan hem hastaneden ,1 lira vermeden en güzel imkanları kullandım
içlerinde iyi hastaneler olabilir ama geneli kötü paran yoksa sorun çok oluyo zaten hükümette her şeyi paralı yapmaya çalışıyo yeni kanunda hastaneler sınıflandırılıp parana göre gideceksin diyolar haydi hayırlısı ama gidişat hep paradan paralıdan yana yani işimiz yine allaha kalıyor arkadaşlar sağlıcakla kalın
Hayır arkadaşlar ben memnun değilim.çünkü sağlık hizmeti devletin asli görevlerinden biri olan sağlık hizmetinin paralı olması bence hiç adil değil üstelik özel hastanelere sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olan hastaların paralarını hem devletten alıyor fark adı altında birde vadandaştan alınıyor devlet eliyle hem vatadaş hem devlet sömürülüyor.devlet herşeyi satacak.sağlığı,eğitimi,herşeyi paralı hale getirecek.sonrada vatandaşından haksız yere yüksek oranda vergi alacak ve bu paraları vergi almadığı yabancı sermayeye yüksek faiz ile aktaracak,bi hatırlayalım geçici konan deprem vergileri ne oldu.ben diyorumki devletin asli görevi olan eğitim ,sağlık özeleştirilip paran kadar eğitim paran kadar sağlık olayına karşı çıkıyorum,eşitlik ilkesiyle bağdaşmadını düşünüyorum.
ben yurt disindayim ama tr deki hastanelerin içler acisi durumunu sahit oldum allah hasta olanlarin yardimcisi olsun
ben bunda dr yetersiz kaldıgını düşünüyorum fakat büyük eksiklikler var ama düzeltilemeyecek kadar degil bizlerinde üstüne düşen görevler var yeterince sagduyulu degiliz
hastahanelerdeki hizmetler tabiki yerine göre değişiyor ama genelde iç acıcı değil birde okullar acısından değerlendirme lerde bulunsak örneğin ders haneler olmadan öğrenciler başarılı olamıyor bu konudada bir anket yapsak nasıl olur bu tabi benim görüşüm herkes katılmaya bilir coook önceleri dershanemi vardı saygılar:49:
Özel hastahaneler hastaları yolunacak kaz gördükleri için kendi kendilerini bitirdiler.Böyle giderse kimse özel hastahaneye gitmez.
hayır ben buna katılmıyorum arkadaşlar bence hastanelerde iyi bır ilerleme var saglık sektorunde iyi bır adım atılmış tabı arkadaslar buda var ne olursa olsun şartlar ne kadar iyi olursa olsun bunu yapan bız ınsanlar oluyoruz yıne ınsan evladına denk gelmesen iyi muamele goremesın kım olursan ol ama 4 5 seneden buyana saglıkta iyi bır adım atılmış bence inşallah daha iyi olur
Valla hiç memnun değilim insanları soymak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar.
Sağlık konusunda bari düzgün birşeyler olsa diye bakıyoruz ama o da olmuyor.
Para için adamı canlı canlı öldürürler valla .....
arkadaşlarıma aynen katılıyorum paran varsa adamsın baştan savma muane yapıyorlar bazı hastanelerdede tam teşkilat yok insanları başka yerlere gönderiyorlar ben osandım başka yerlere gitmekten ama yinede başbakanımıza teşekür ederim yeşil kartların yüzüne bakan bile yoktu şimdi ise çok güzel buda yeter
Arkadaşlar kimse memnun değil . Hastane personellerinin bu ilgisiz ve alakasız olma sebeplerini birtek şeye bağlıyorum oda yeşilkart. Haksız kazancın önde gideni yeşilkart gerçekten ihtiyaç sahibi olanları da mağdur etmekle birlikte hastane çalışanlarınıda canından bezdiriyor. hastanelerden ayrılmayan ufacık bir sivilceye bile doktorların başını ağrıtan insanlardan ülkemizde çokça var. Sonuçta onlarda insan ve dikkatinizi çektimi bilmem ama çoğu kafayı yemiş durumda. Doktorluk sadece kesip biçmek değildir. Sabır ve Metanetle yapılması gereken bir iştir. Kan tutmayan herkes yapabileceğini zanneder sonuçtada böyle şeyler ortaya çıkar. Birde devlete sırtını dayamanın verdiği rahatlık vardırki oda ayrı konu. Denetim yapılıyor olsaydı şikayet ederdik. Ama yapılmıyor. Yapılıyor olsa böyle olmazdı hadi yapılıyor diyelim çakalı çakala şikayet etmenin kime ne faydası olur.:rip: :tomato:
bizler şikayetçi olmadığımız süre içinde yetkililer bilgi sahibi olamazlar.ŞİKAYETLERİMİZİ LÜTFEN YETKİLİLERE BİLDİRELİM. gerekirse sağlık bakanlığına kadar iletebilirsiniz.dosta selam doğru bildimizden devam
Memnun değilim.Eğer biraz maddi durumun bozuksa dar gelirliysen yaşama şansın daha az.Nasrettin hoca ne demiş ye KÜRKÜM ye.Bu zaman da da aynı zihniyet var.Paran yoksa insan değilsin.Özelinde bile sıra beklersin
Ne yalan söyliyim karnem falan yok paralıya gittiğim için memmnunum
bundan 25 gün önce kolum çıktı,özel bir hastaneye gittim,sosyal güvenlik anlaşması çerçevesinde gerekli müdahale ve ek ücretler alındı. kolum alçıya alınarak 3 hafta sonra kontrola gelmem istendi kontrola gittiğimde benden yeniden muayene filim ücreti isteyeceklerini söylediler. şimdi soruyorum halkı doktoramı yoksa kırık çıkıkçıyamı göndermek istoyorlar.bu nasıl sağlık anlayışıdır.Halkı sömürüyorlar.bu nedenlesağlık hizmetlerinin Türkiyede yeterli olduğunu zannetmiyorum.saygılar.
memleketin çivisi çıkmış paran varsa adamsın paran yoksa anlayın arkadaşlar işte nediyelim başka
degerli arkadaşlar biraz konuyu inceledim birçok arkadaşın hastanelerden memnun olmadıgını gördüm.ancak konuyu birbaşka açıdan degerlendirmek istiyorum.hastanelerden memnun kalmamız için toplum olarak saglıklı yaşamak durumundayız .bunun 2 sebebi var birincisi ekonomik şartlar ikincisi düzensiz ve saglıksız beslenmek.ben böyle giderse ülkemizde her 1 klometreye hastane yapsak bile hem hastalar memnun olmayacak hemde doktorlar.bunu böyle düşünmek lazım.
ewett..sağlık'tan eğitime,ne varsa parayla ölçülür oldu. bu ülkede yaşamak için hastalanmamaya bakıyorum,yoksa işin şansa kalmış....
merhaba iyi günler cenabi ALLAH hepimize sağlık huzur versin.doktara sorarsan haklı vatandaşa sorarsan haklı peki suçlu kim ilk önce hastalığını bilmeli hapşırdığında doktara gitmemeli bilinçli hasta olmalı doktor ve hastane personeli mesleğine duyarlı olmalı .hastanelerden yarı memnunyarı memnun değiliz.hastanede tıbbı malzeme olursa hastane insanlara hizmet verebilir.:wave: :45:
Herkese sağliklı günler.Ben şahsen hastaneden memnunum.Fakat bir kerelik sağlık bakanı olsam ilk ünce ziyaretleri yasaklarım gelen yiyeeklerden dolayı İkinçisi ise Doktorun verdiği ilaçları gereği gibi kullanmayıp dediklerini yapmaması halinde ondan sonraki hastalıklarını üçretliye çevirirdim.Saygılar.
arkadaşlar katıldım ama ben hastanaye pek gitmem özel sigortam var bu nedenle hastaneye gitmiyom özele gidiyom parada ödemiyom çok memnunum
kesinlikle memnun değilim.diş için gidin bakın size ne cevap veriyorlar,resmen alay ediyorlar.
Mrh
Hastahane servislerinden memnun degilim,Gecen yaz kusadasinda bir yakinim allerji yuzunden sisti ada hastahenesine gittik sira bekledik ,ve sonra siramiz gelince daha kapidayken doktor hanim yerinden kalkmadan allerji deyip yazdi buyrun gecmis olsun ve arkadasiyla sohbete devam,olmaz bari gelip bi bakar numarasi sapsaydi ,yani kopek olsaydik vallahi televisyona cikardik.sonra ozel muayanneye gittik ve orda lazim olmayana bile baktilar buyrun gecmis olsun 80 Ytl. iyi gunler.
Cok ayip haliniz yoksa allah yardimci olsun.
Memnun değilim. İnşallah ileride düzelir. Avrupa'daki gibi olur. İnsan'a değer verirler..
bu tür yararlı konuların açılmasında katkıları olan kosovalıya teşekkürler
Şimdiye kadar gelen hükümetlerden bu konuda en başarılı olmuşu ak parti
(Maddi durumunuz iyi ise) Doktorun muayenehanesine giderseniz, çevreniz varsa, bu konuda herhangi bir sorun yok. En güzel hizmeti alıyorsunuz. Devletin bütün imkanlarından muayene ücreti verince hipokrat yemini etmiş sayın doktorlarımız size en güzel hizmeti veriyorlar. Bence hükümetin bu sorunu halletmesi lazım. Ama benim inancım bu konuyu halletmek pek öyle kolay bir sorun değil. MAFYA haline gelmiş sağlık sektörü ile nasıl başa çıkarlar bilemem, çok zor. Baksanıza hükümetin sağlık konusunda yaptığı her atılımın karşısında nasıl direniyorlar ve kamu oyu oluşturmaya çalışıyorlar. İlaç konusunu halletiler her eczaneden anında hiç beklemeden hemen alıyoruz, allah razı olsun.
İnşallah bu konuyuda hallederlerse o zaman 4-4 lük memnun oluruz.
Saygılar.
eskiye nazaran daha iyi hastaneler hiç olmazsa ilgi var şimdi tabiki daha iyi olacağını söylüyor yetkliler mesala tek kişilik odalar hasta bakılacağını söylüyorlar
Alıntı:kusura bakma dostum abartmışısn
artık randevular ya telefonla yada internet aracılığla alınıyor
randevular günlük bakılan hasta sayısı kadar verildiğinden randevu alma yeterli randevular verilirken hangi saatte olduğuda söyleniyor o saatte gidip beklemeden muayne olabilirsin
hastanelerimiz o kadarda kötü değil burdada hiç hastaneye gitmeyipte yorum yapan arkadaşlar var lütfen gerçekçi olun
Selam arkadaşlar ben hasatanelerdeki bakım denildiği zaman neyi kastediyoruz önce ona acıklık getirmak lazım ayakta tedavimi yatan hastalarmı konu eğer ayakta tedvi ilaç için hastaneye gidildiğinde muayene yapılmıyor hastanın elinde olan ilaç veya istediği ilacı söylüyor doktorda yazıyor tabiki hastayı ellemeden mektup pulu satar gibi nezaman hastaneye gitsem kendi ilaç örneklerimi götürmek mecburiyetindesin senin kan veya diğer tahlilin sorulmuyor senin yönlendirmen gerekiyor yatan hastaların durumu bilmiyorum..
hasteneler, paran yoksa yaşama politikası ile calışıyor.hastanelerde doktorlar hastanın yüzüne bile bakmadan ilac yazıyorlar.bakarlarsada alaycı bir tavır sergileyerek hastaysan devlet hastanesinde işinne gibi.
çocukluğumdan beri sürekli hastanelerl uğraşan biri olarak kesinlikle memnun değilim. sigorta hastaneleri o kadar berbatki.. parası olan bu ülkede yaşıyor. olmayan ne yazıkki ölüme mahkum.ailemde ben hariç ablam annem dedem ananem hepsi hastanelerde süründü gitti. babam vefat etti. ananem vefat etti. emin olunku hastanedeki ilgisizlikten dolayı. çok acı çektim bu sebeblerden. kesinlikle sigorta hastaneleri berbat. öel hastaneler için pek bişi diyemicem..
allaha şukurle rolsun mükemmel değil tabii bunu kimse iddia edemez fakat herşey oncesiyle kıyaslanır ve inanın 8 10 yıl öncesine gore mukemmel özel hastaneye gidebilme aile hekimliği uygulamasa vesaire vesaire evet oncesine göre çok guzel olmakla beraber daha alınacak çok yol var
genel değerlendirme yapmak gerekirse memnunnum bir bağkur sigortalısı olarak
Aile hekimliği sistemi getirildi.Bir doktora vermişler 5.000 kişi.Adam neyine bakacak.Nasıl bakacak.Herşey aldı başını gidiyor.Enflasyon desen % 8.39.Nasıl oluyor anlamış değilim.Geçen yıl aldığım peynir 8.50 ytl idi.Aynı peynir bu yıl 15.50 ytl.Bu millet nasıl herşeyden memnun hayret doğrusu.Kısacası hiç birşeyden memnun değilim.Saygılarımla
memnun olmayan arkadaşların söylediği her lafın altına imzamı atarım.Kaldıki sağlık sistemimiz tamamen paralı hale getiriliyor.Yeni yasa yasalaşırsa sınıf sınıf hastaneler oluşacak,parası olan iyi hastane de olmayan donanımsız hastaneler de muayene olacak.
slm arkadaşlar bende ufakda olsa bişeyler eklemek istedim.. ben hasta olan kişilerden rica ediyorum öncelikle (''ALLAH'' korusun) doktorları birazda olsa yönetmelisiniz bence şu günün şartlarında inanın yönetemeyeceğiniz insan yoktur arkadaşlar saygılarımla...
arkadaşlar bu ülkede malasef paran yoksa insan hayatının degeri bir hayvankadar degeri yoktur bazı doktorlarımız hastayı birbirlerine satıyorlar öyle hastalıklar varki zaman çok önemli fakat hastanelirmiz insanları yolunacak kaz gözüyle görüyorlar
selam arkadaşlar ben devlet hastenelerinden memnun değilim özel hastahanelerde para tuzağı olmuş.gereksiz tahliller yaparak vatandaşın parasını alıyor lar .devlet hastahaneleride baştan sağma tedavi yapıyorlar ve tahlil yaptırıyorsun açil diyo dr. ama sen tahlil için randavu alıyorsun o da baya bi ilri tarihe veriliyor dr acil dediği tahalil uzun zaman alıyor sende git gel yaparak günlerce haftalarca hastahaneye gidip geliyorsun. ALLAH bütün hasta ve yakın larına sabır versin hastalara da acil şifa versin ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.
eskiden neydi öyle hasta hasta git işyerinden vizite kağıdı al
hasta hasta sıra bekle doktor senin yüzüne bile bakmadan ilaç yazsın
ondan sonra tekrar hastaneye sevk yaptır hastanede yine aynı
kimlik fotokopisi
sağlık karnesi fotokopisi
fotokopi fotokopi fotokopi fotokopi
bunları unutmayalım
doktorun söylediği tek şeyde
muayeneme gel
Memnunum demek çok isterdim, ancak ülkemizdeki kadar istismara açık bir sağlık sektörünün bir başka gelişmekte olan ülkede olacağını zannetmiyorum. İnsan sağlığına verilen önem malesef kendi sağlığımız sözkonusu olduğunda gündemimize alına biliniyor ancak. Bir türlü kurtulamadık kuyruklardan, erken saatte sıra almak için sabahın karanlığında yollara düşmekten. Açıkçası Allah ne yokluğunu göstersin, nede muhtaç etsin denilen ve sanırım sadece bizim ülkemizde böyle söylenen bir sektör bu. Tabii yiğidi öldür ama hakkını yeme demiş atalarımız pek çok olumlu gelişmelerde olmadı değil,ama o gelişmeler yeterli değil.İnşallah dahada ileri aşamalara gelirde böyle bir anket düzenlenmesine ihtiyaç olmaz. Forum emekçisi ve üyesi bütün arkadaşlara sağlıklı günler dileği ile, Selamlar.
:band1: yakardeşim geçenlerde ankaradan gelen yiğenimi kayseri devlet hastanasi aciline çocuk bölümüne götürdüm önümde 68 hasta 1 tek uzman doktorvar hani hizmet neresi bunun acil hastane sorumluları askerimizin yaptığının %30 unuyapsa geneyeter sorumsuz insanlarla sorun halledilmez....:nono: :nono: :nono:
memnun deiliz para olmassa rehin kalıyoz
Maalesef memnun değilim, Ankete cevap veren arkadaşlarında belirttiği üzere Devlet hastahaneleri veya Üniversite hastahanelerinde görev yapan Doktorların (Hocaların) önceden özel muayenesine gitmezseniz size hastahanelerde randevu çok ileri tarihlere veriliyor gereken önem ve ihtimam gösterilmiyor Hastahane odaları tam bir keşmekeş hijyen SIFIR hizmet SIFIR sağlık sektörü maalesef içler acısı heryerde olduğu gibi arkan yoksa paran yoksa vay haline! çok abarttığımı zannedebilirsiniz.. keşke öyle olsaydı ama gerçek bu...
Kesinlikle memnun değilim ancak yeni açılan bazı özel polikliniklerde hizmet iyi.Ancak devlet hastaneleri ve sağlık ocakları için aynı sözleri söyleyemem.Onlara hak vermemek elde değil aslında aldıkları maaş çok az dolayısıyla mesleki motivasyonlarını sağlamaları çok zor oluyor.
Yinede söz konusu olan insan hayatı işin bir de o yüzü var anlayacağınız iki ucu ...lu değnek misali
bende memnun olmayanlara katılmaktayım çünkü bana göre değişen hiçbir şey yok sadece özel hastanelere yaradı bu neye benziyor biliyormusunuz arkadaşlar eskiden özel dersaneler yoktu çocuklarımızı okullardaki öğretmenlerimiz çok iyi okutmaktaydılar haa bu bizim zamanımızdaydı ama özel dersaneler açılmaya bşlayınca okullardaki öğretmenlerimiz falan dersaneye gidin daha ii öğrenirsiniz gibi oyunlar başladı yani kısacası kafanızıda ağrıtmış oldum değişen sadece zenginler daha zengin olmaya ve bizim gibiler ise yok olmaya mahkum olduk kısa ve net olarak.saygılar
Arkadaşlar ben kendi fikrimi söylemek istiyorum ALLAH h iç kimseyi doktorların eline düşürmesin devlet hastanesinde ki dr eline düşersen gelişi güzel muayene neyin var sorar söylersin sorununu sana al şu ilacı kullan seni kovar gibi muamele
Yok özele gidersen o biçim muamele neden orda para var parana göre hizmet ben 15 sene yurtdışında çalıştım o da arap ülkesinde hatırladığım kadarıyla hiç para ödemedim her şey devletten okumak devletten birden ta okul hayatının en son sınıfına kadar tedavi devletten hastalık ne olursa olsun önemli değil ameliyat dahil ömrümün en büyük hatasını kesin dönüş yapmakla işlemiş oldum
bizim köyde adam kalp kirizi geçiriyordu özel haztahaneye kaldırdık ve iki iğne yaptı dizlerin üstüne iki iğnenin tutarı :tam 2 ytl (2 milyar) gelde öde....daha diğer masaraflar hariç ve gende adam vefat etti...
Ben Sİgortali Bİrİ Olarak Memnun DeĞİlİm. Allah DÜŞÜrmesİn Ama Ben Yillardan Berİ Hastaneye Gİtmİyorum. He Çocuklarim KÜÇÜkken Hastalaniyorlardi Şİmdİlİk Çok ŞÜkÜr İyİler. Ama Hasta Olduklari Zaman Da Kizilaya Gİdİyordum. Daha Öncelerİ De Özel Hastanelere Verİyorduk Paralari.
bu devlete bizmuhtacız halk olarak. ama vu devletin yöneticileri bu halka sadece seçim zamanı muhtaçlar. onun dışında zilimize basan yok... birde semt olarak mahalle muhtarlarına çok iş düşüyor. mahalle sakinleri için deli gibi koşturan muhtarlar var. ama bazılarıda yatmaktan başka bişi yapmıyor. o kadar çok haasta yardıma muhtaç insan varki. kimse hastaneye gidemiyor. ki gitsede parası yok yine bi yerde tıkanıyor kalıyor..
Kısacası sadece hastanelerdede bitmiyor bu işin sıkıntısı.. her yonden devlet yöneticilerine dayanıyor
Konu Guzel Secilmistir Benim Fikrim Hastanelerimizdeki Kosullar Iyi Vede Kotu Olusu Her Fikre Gore Haklilar Para Varsa Saglik Vardir Yinede Allah Ne Yoklugunu Aratsin Nede Hastalanmayi Tum Insanligin Saglikli Olmasini Diliyorum
özel hastaneler paralı olduğu için devlet hastanelerinden daha iyi ilği alaka gösteriyor.devlet hastanesinde muaneye gittiğimde ''neyin var şikayetin ne.Şu ilaçları kullan hadi yallah'' der gibi mumele ediyorlar.konuyla ilğili doktorun muayenehanesine gidince işler değişiyor .bir dahaki gittiğinde kendi özel hastasıymış gibi ilğileniyor.ama yinede kendi muayenehanesindeki kadra değil.
Bir hastahaneye en son 7 yıl önce gittim ondan memnundum, o zamandan beri (bundan 4 yıl önce) sadece 1 kez sağlık ocağına gittim ondan da memnun kaldım.
hastalerdeki doktorlar para için insan sağliğini boş veriyorlar paran yok bakımda yok
aile hekimliği sistemi Almanya gibi gelişkin ülkelerde bile zaman zaman pürüz çıkaran bir sistem...bu ayrı...onun haricinde rekor oy oranı alan hükümetin bu oy oranına ulaşmasındaki en önemli faktör olan özel sağlık kuruluşlarının devreye sokulması resmi hastaneler üzerindeki yükü bayaa bi hafifletti...doğruya doğru.....şu andaki iktidara pozitif bakmasam bile bu iktidarın en pozitif işi bu bence...üstelik bir hastanın devlet hastanesine gittiğindeki devlete maliyeti,özel sağlık kuruluşunu tercih ettiğindeki maliyetinden % 70 daha pahalıdır...keşke devlet olarak sağlığa daha büyük bütçe ayrılabilse ve özel kurumlara ve devlet hastanelerine daha iyi para ödense de,hem insanlar cebinden öyle yada böyle para ödemek zorunda kalmaz hemde kalite daha yüksek olur...selametle
sayin dostlar biz insanlar tabiki dayima hizmetin en iyisine layik iz dir yanlin bir seyi unutuyoruz gibi geliyor bana üc bes sene øncesine baktigimizda acaba ønceden mi daha iyi hizmet aliyorduk yoksa simdimi daha iyi hizmet aliyoruz bir düsünmemiz gerek tabiki dünya aniden kurulmadi diyor ve biraz zamana ihtiyacimiz var diyorum saygilar yanliz
ben de memun degilim çünkü başıma şöyle bir hadise geldi daha 2 gün evel cocugum ateşi vardı hastana acile götürdüm bogazına baktı intihap vardedi
antipiyotik ve ateş düşürücü yazdı yolladı cumaertesi oldu olay pazargünü cocuk dedi sırtım kaşınıyor baba dedi sırtına baktıgımızda ne görelim cocuk cicek cıkartıyor varın artık siz anlayın artık hastaneden bogazına bakılıp gönderilen cocuk cicekcıkartıyor ateş ondan mış ya daha başka bir şey olsaydı
nasıl memmun olmamızı berklerler
kafadan sagıp yolluyorlar milleti
umarım böyle hadiseler bir daha olmaz