ağaç yaşken eğilir küçük yaşta çocuklarımıza dinini öğretmesek
18 inden sora nasıl olacak bu iş
Printable View
ağaç yaşken eğilir küçük yaşta çocuklarımıza dinini öğretmesek
18 inden sora nasıl olacak bu iş
okulda din dersi degil arapça dersi vardır.çocuklarımız dinini ahlak dersi adı altında ogrernemzmi sanıyorsunuz? sizin kafaya göre asla ! neden ? allah türkçe bilmez degilmi ?türkçe olarak soylemek daha anlaşilir olmazmi . kesinlikle din dersinin zorunlu olmasına karşiyim .ahlak dersi bence yeterlidir çocuklarımız için saglicakla
sAYIN ARKADAŞLARIM.DİN DERSİ MUTLAKA OLMALI.DİNSİZ YAŞAYAN ÜLKE OLURMU.AYIP VALLAHİ.
ben alevi deilim ama aleviler ne olucak kardeşlerimmm bence sürmemelii..
Tsq..ederim ne mutlu banaqi aynı fiqirdeyiz...Herkes dinci olmus herkes musluman olmusta ..milleti yargılamak kalmıs gavurdu ,dinsizdi, vs.vs...Herkes kendi dinine(nasıl uyguladıgına) kendi işine baksın ..madem cok bılıonuz muslumanlıkta karamet calmak iftira atmak baskasına gavur demekte gunah ...ama işlerine gelmeyınce agızlarına gelenlerı soyluyolar..Kımse kımseye din dersi vermesın merak etmeyın dinini bilen bılıyor ...neyse saygılar...Tsk ederim tekrar..
tabiiki devam etmeli...avrupanın tek gayeside bu değğilmi bizim toplumumuzu dininden koparmak sanırım bu gidişle bu isteklerini gerçekleştirecekler gibi görünüyor...bazı dini ne olduğu bilinmeyen kişilerin verdiği karar yüzünden....
müslüman olmama ve yıllardır sıralarda gereksiz istemediğim halde bize yüklenen dersleri vermekle yükümlü olduğuma dayanaraktan söyleyebilirim ki türkiyede'ki eğitim sistemi o kadar dengesiz bir olay ve kimse anlam veremiyor.yetkililer için insanlara zorla ders konu içerek vermek kolay bizim halimizden anlamazlar, olan bize oluyor nasıl olsa.
din dersi konusunda ise çoğunluğumuz müslüman.bu olayları biliyoruz tabi ki de ancak zorunlu olması sıkıcı bir olay.isteyen almalı isteyen almamalı bence.yada bizim dinimizden olmayan insanları neden din özgürlüğünden mahrum edelim ki burası iran-ırak mı?
bizler müslüman bir ülkenin çocuğuyuz müslümansak çocuklarımız dinini öğrenmek zorunda evet din dersi mecburi olmalıki mesebini öğrenebilsin mecburi olmalıki dinini tanıyabilsin tabiki yeni bir konu daha bu konuda başlamasını dilerimki kuran kursları açılsın mı
Hayır!!!
haklısın arkadaşım kızmakta ama gündem değişikliği için ellerinden geleni yapıyorlar yok din, yok şu, yok bu, dört gün sonra haberlerde bu konu kalmaz,Alıntı:
başka konu bulur bu medya. maksat başörtüsü bence.:yell:
Türbana izin verildiği için, özgürlük dendiği için zorunlu olmamalı. İsteyen almalı.
Okuduğunu ve duyduğunu anlamayan toplumlar demek ki böyle körler, sağırlar konuşmaları yapıyorlar. Kardeşim kaç kere yazdık bir okuyun Allah aşkına yav. Konu din dersinin kaldırılması değil, zorunlu olsun mu, olmasın mı? Din dersini kaldıran filan yoooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkk. Anladınız mı? Konu mecburi olsun mu, olmasın mı? Cevaplarınızı bu doğrultuda yazarsanız daha anlamlı olacak.
Saygılar.
O kadar güzel tespitlerin varki gerçekten seni tebrik ediyorum bende buna istinaden bir örnek daha vermek istiyorum bakınız biz laikler mesela türbanlı olmak istiyenlere hiçbişey söylemiyoruz sadece fikirlerimiz bir değil karşı tarafın sloganına bakınız TÜRBANA UZANAN ELLER KIRILSIN ne demek bu şimdi ya bence vahşet başka bişi değil biz size şuyunuz buyunuz vs gibi laflar söylüyormuyuz ASLA HAYIR eee o zaman siz neden bu terbiyesizliği yapıyorsunuz?LAİK TC HEP LAİK KALACAKTIR VE ASLA TAVİZ VERMİYECEKTİR,LAİKLİĞE UZANAN DİLLER İNŞALLAH LAL OLUR..başkada bişi söylemiyorum.
hiç bir devlet yoktur din siz
evet uygulamanın devam etmesinden yanayım çünkü bir insanda Allah korkusu yoksa o insandan herşey beklenir onun için Allah korkusunu küçük yaşlarda öğredemezsek çocuk büyüyüp lise çağına geldiği zaman öğretmenin mümkünatı yoktur
bencede sürmeli dinini bilmeyen kendinide bilmez
arkadaslar din dersi zorunlulugu kalkmalıdır bence çünkü verilen din egitimini yetersiz buluyorum;çünkü buders tek taraflı ögretiliyor ve bazı insanlar arasında ileride sorun çıkmasına yol acabiliyor demokratik ve anayasal düzenin hakim oldugu bir ülkede yaşıyorsak insanlara egitim özgürlüğü tanınmalıdır.herkese iyi çalışmalar..
Bunlar hep batının bizi dinsezliştirme çabaları ile duyarsız bir türkiye yapıp bir nebze türk ulusunu bitirmek.. Bu onların savaşı savaş illa silah ile yapılmaz bu en büyük savaş şimdi başlamadı ve sonrada bitmeyecek bu savaş hep devam edecek
Önce kültürel yozlaşma sonra televole kültürü sonra din vs vs.. Bu savaşta silahı güçlü olan değil aklı olan galip gelicektir
okulda öğretilen çok yüzeysel bir bilgi.
şu an bu işi memlekette yapan benim bildiğim sadece süleymancılar diye adlandırılan bir cemaat yapıyor.
çarşambadaki mahmut efendi nin kursuda yapıyor diyeceğim ama mimli hocaları, (cüppeli gibi) çarşaflı ve sarıklı cemaati ile çok tepki çektiği için demiyorum...
süleymancılar için diyorum; adamlar kuranı sadece okumasını öğretmiyor. arapçayı öğretiyor. yani okuduğun arapça ayetin ne anlama geldiğini anlıyorsun. aynı ingilizce gibi. sonra tefsir çalışmaları var. ben gördüm süper bir sistem kurmuşlar. bunların yanında okullarda öğretilen hiç mesabesinde. -ki birde bunu nasıl kaldırırız diye uğraşıyorlar. çocukların islamı öğrenmesi neden istenmez? zorunlu derken kimse çocukların gırtlağına basmıyor...hayırlı birşeyler öğretmeye çalışıyor...selametle....
Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli , bugun din dersini kaldırırlar yarın türkçe'yi kaldırırlar kürtçeyi koyarlar ül***i böyle bölerler.
zorunlu din dersi sürmeli.ben ilkögretim ve meslek okulunu isviçrede okudum,orada ilk öğretim sınıflarında tahtanın üstünde haç vardı ve her hafta salı günü papaz gelirdi cüppesiyle 1 saat. hastanelerde odaların kapını üstünde haç var ve rahibeler +papazlar hastalara gecmiş olsun ziyaretleri yaparlar.oradaki din yaşantısını sizlerle paylaşmak ve bilgi sunmak için yazdım.
boşluğa düşmemek ve aradabir kalmamak için vede Allahın emirlerini ama tam olarak öğrenmek için.
Evet bence de devam etmeli. Dinimizi yoksa nereden öğreneceğiz.:wave: :wave: :wave:
Ne demek bu ya dinini bilmeyen kendini bilmez, atasını saymaz, milletini sevmez. Bu sözler insanları dinden soğutuyor. Din insanın yüreğindedir. Bu da çeşitli uyarı ve yazılarla komutlarla baskılarla oluşmaz. Din bir başkasına baskı aracı olamaz. Kazanç için kullanılamaz. Din adına insanlar yakılamaz. Bunları yapıp ta ben bunları din adına yapıyorum diyen kişiden ne beklenir. Ben din dersinin okullarda öğretmenler tarafından yönetmelik ve proğramda ne varsa o şekilde öğretilmelidir. Çocuklar din eğitimi adı altında birer Türkiye Cumhuriyeti düşmanı yetiştirilmesine olanak tanınmamalıdır. Oralarda nasıl din eğitimi yapıldığı örnekleri çoktur. Bizim köyün imamı çocuklara ilk önce Ulu Önder mustafa Kemal Atatürk'ü kötüleyici sözlerle başlamış. "Taş Kemal, Beton Mustafa" gibi gerçi zorda olsa başka yere gönderildi ama daha görmediğimiz niceleri var. Burada maksat çocukların dindersi değil farklı bir şey var. Dikkatli olmak gerekir.
Dini eğitim, tüm eğitimlerden önde olmalı. İyi bir müfredat ile, ortalama islam öğretilmeli. Cemaat, tarikat vs. gibi akımların etkisinden uzakta temel bir eğitim verilmeli. Fazlasını, kişi daha sonra öğrenir. Eğer bu konu ihmal edilirse, cemaat veya sapık kişiler eline kalan gençliğin ne olacağını tahmin etmek zor değil.
sistem5 alevileri düşünmüşsün arkadaşım kürtleri de düşün onlarda kürtçe okumak ister ozaman ne olacak herkezi düşünürsen zorunlu ders kalmaz
el atmadık bir dinimiz kalmıştı onada karıştılar avrupa birligi diye diye acaba daha nelerden vazgeçecegiz bir soru soralım kendimize acaba bizmi muhtacız avrupa birligine yoksa onlarmı muhtaç bizlere iş gücü bizde genç nüfus bizde gelişmeye en yatkın bizleriz bunlara karşılık neden hep biz taviz veriyoruz ülke olarak dik duruşumuzu sergilesek inanın onlar bizim ayağımıza gelirler.DİNSİZ DEVLET OLMAZ DEVLETSİZ DİN OLMAZ :nono:: :nono:: :nono::
eğer biz islam devleti isek, özümüzden kopmamamız için din eğitimi şart.çünkü zamanında alınmayan eğitimin telafisi olmuyor.herkese iyi akşamlar.
--------------------------------------------------------------------------------
Fethullah'a dokunan yanıyor...
Fethullah Gülen’in “beraat” kararının Yargıtay tarafından onaylanması ve aynı günlerde, kararı temyiz eden Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi savcılarından Salim Demirci’nin Youtube’a düşen kaseti, “Gülen’e dokunan yanıyor” yorumlarına neden oldu.
Daha önce de, Gülen hakkında dava açan eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in Rus kadınlarla alem yaparken çekilmiş gizli görüntüleri ortaya çıkmıştı.Savcı Yüksel zor duruma sokan bu olaydan sonra da, Gülen hakkında suç duyurusunda bulunan Yazar Ergün Poyraz’ın, Ümraniye’de elegeçirilen elbombaları soruşturması kapsamında tutuklanıp cezaevine konuldu. Savcı Yüksel, Yazar Poyraz ve son olarak Savcı Demirci’nin başlarına gelenleri büyük bir komplonun parçaları olarak yorumladı.
Temyize gitti, kasetler ortaya çıktı
- Savcı Salim Demirci:
Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi savcılarından Demirci, Fethullah Gülen’in “şeriat devleti kurmak amacıyla terör örgütü oluşturmak” suçundan cezalandırılmasını istemiş ancak mahkeme beraatine karar vermişti. Demirci, Yargıtay’a başvurarak “beraat” kararını temyiz etmişti. Savcı Demirci’ye ait olduğu ileri sürülen ses kayıtları geçtiğimiz günlerde “Youtube”a düştü. Demirci’ye ait olduğu ve 2006 yılında kaydedildiğ iddia edilen görüntü ve ses kayıtlarında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiyelilik” çıkışı ve dönemin Diyarbakır Valisi Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ağır sözlerle eleştiriliyor.
Nuh Mete Yüksel’in görüntüleri yayınlanmıştı
- Eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel:
Savcı Nuh Mete Yüksel, Gülen Cemaati’nin başta Milli Eğitim ve Emniyet teşkilatı olmak üzere bütün devlet kadrolarına sızma çalışmaları yaptığını iddia etmişti. Bir süre sonra ise Nuh Mete Yüksel’in Rus kadınlarla âlem yaparken görüntüleri ortaya çıktı ve görevinden alınarak, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na verildi.
Suç duyurusunda bulundu, şimdi hapiste
- Gazeteci Ergün Poyraz:
“MNP’den RP’ye ihanetin belgesi” isimli kitabın yazarı olan Gazeteci Ergün Poyraz, 1999 yılında Fethullah Gülen hakkında DGM Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ergün Poyraz, DGM’de verdiği ifadede Gülen Cemaati’nin asıl amacının demokratik laik düzeni yıkmak ve yerine şeri hükümlere dayalı bir şeriat düzeni kurmak olduğunu iddia etmişti. Ümraniye’de yakalanan elbombaları soruşturması ve “Ergenekon” operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan Poyraz, yaklaşık 7 aydır cezaevinde bulunuyor.
Gülen’i dinleyen polisler yargılandı
- Eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral ve Yardımcısı Osman Ak:
Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral ve yardımcılarının Fethullah Gülen’i izinsiz olarak dinledikleri ortaya çıkmış Gülen’le ilgili raporların, DGM’ye gitmesinden hemen sonra patlayan skandalda, Saral’a bağlı olarak çalışan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ak, İstihbarat Şube Müdürü Ersan Dalman, İstihbarat Müdür Yardımcısı Zafer Aktaş’ın başını çektiği bir grup polis yargılanmıştı.
Kenthaber...
Aslında bu günlerde siyasetimizde kim patron kim muhalefet vede kimlerin kararları geçerlidir belli deyil bu durum gösteriyorki umarım olmazda ül***i olmadık kırizlere düşmesinden korkuyorum artık meclis kararları önemsenmiyor
Hadi supersatforum oylarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.
bu tartışma çok su kaldırır...benim önerimde şu...zorunlu din dersi yerine zorunlu terbiye ,zorunlu nezaket,zorunlu adamlık ve zorunlu ahlak dersleri konulup insanlara terbiye ,nezaket adamlık ve ahlak dört dörtlük öğretilsin,bu ül***i hiç bi güç tutamaz...din dersi almak isteyenede şu andaki gibi içi boş bir ders değil,adam gibi öğretilen,içine bidatlar,uydurma tercümeler sokulmamış dört dörtlük bir Kuran-ı Kerim dersi koyulsun...ha birisi Kuran-ı Kerim'i öğrenmek istemiyosa paşa ***fi bilir....bildiği ve bilmediği şeylerin artı ve eksilerini kendi yaşar...ama adamlık,terbiye,nezaket ve ahlakı öğrenememiş bi adam bu ül***e hiç bişey katamaz...selametle
cocuklarımıza allah korkusunu ogretmelıyız<.
Din eğitimi doğuştan kardeşim Hz. Ademden başladı kıyamete kadar sürecek.......
Kafirler istemesede ALLAH nurunu tamalayacaktır.
zorunlu din dersi çok saçmadır ve ilkeldir.
insanlara dini hiçbir zaman zorla dayatmazsınız bu yanlı ve taraflı olmaktır.din kişinin vicdan hürriyetine bırakılmalı eğerki kişiler baskı yolu ile birşeyler yapabilceklerini sanıyor ise en büyük hatayı yaparlar bırakın insanlar dinini kendi içlerinde yaşasınlar senini doğrun bana yalnış benim doğrum sana yalnış olmasın zorla güzellik olmaz her zaman karşılıklı bir anlayış içersinde olmalıyız toplumun refahını düşünmek en büyük vazifemiz olmalı.MUTABIK OLALIM
bencede sürmeli hemde dahada geliştirilerek çocuklarımıza daha iyi anlatılmalı dinimiz. o zaman adil ve dürüst insanlar yetiştirebiliriz.
''Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşü ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamağa çalışıyoruz. Kaste ve Fiile dayanan taassupkâr hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermiyeceğiz."
Mustafa Kemal ATAÜRK
din dersi tabiki verilmeli.devlet kontrolünde verilmezse bu iş karanlık köşelere taşınır ve din dersi adı altında gençlerin beyinleri yıkanmaya başlanır.bunu böyle düşünürseniz bu konunun ne kadar sıkıntılı olduğunu görürsünüz arkadaşlar.ayrıca bu eğitimin kime ne zararı olur,memleketin çoğunluğu müslüman olduğuna göre? başka bir dinide ayrıca öğrenmek isteyenin önünde herhangibir engel yok bildiğim kadarıyla,isteyen hertürlü kaynağı bulabiliyor bu ülkede.
Anketimiz Kapanmıştır Herkese teşekkurler