ne dediğimi veya yazdığımı okumuşsundur umarım
kızılayda yetkiliymiş diye duydum aslı varmı acaba?
bu konuya değindiğin için kardeş senden allah razı olsun ben satıp caminin ihtiyaçları için kullanıyorum thk kurbanı alırken kime yardım ediyorda karışıyorlar fitreyi ver deriyi ver parayı al yan gel yat ooh ne ala değilmi yapılan hizmet ne bana anlatsınlarda destek olalım
çok şükür bu sene sıkıntı kavga patırtı olmadan kurban derisi olayı bitti isteyen i,stediği yere verdi thk da fazla kurcalamadı öylece bitti
nice mubarek senelere inşallah
selametle
bu tür işlerde ufacık sinek mide bulandırıyor...
zorla hayır yaptırılmaz...
zorla hayır verdirilmez...
bizim mahallede caminin minaresi lodostan uçtu...
hocanın canına okuduk...(bende o cemaattenim...üçevler camii) yemin billah etti...benim kusurum yok diye...bilmem inşaatçılarmı bir dümen yaptı...ama hoca camiden gönderildi...
deniz feneri olayı kurcalandı...bişeyler çıktı...bu sene gördük ne olduğunu...
yıllardan beri thk zorla almaya çalıştı derileri...inada bindi iş...insanlar vermem dedi...vermedide neticede...
yahu hayır işi zaten bu...benim rızam yoksa bana ait deriyi zorla alırsan hayrını görürmüsün? bu sadece thk için değil bütün resmi- gayri resmi kurumlar için geçerli...
yanlız şunu biliyorum internetten bulamadım...4-5 yıl evvel thk ya 8000 kurban bağışı yapılmış...ve bunun sadece 2000 i kesilmiş...diğerlerine ne olduğu belli değil...
evet olmuş-yapılmış- miş vs. ler le olmuyor bu iş...kanıt lazım...bende bulamadım bu haberi...
selametle...
İstanbul Pendik'te THK, Jandarma eşliğinde bastığı camideki derileri gasp etti. Bayramın ikinci günü Petekkent Merkez Camii'ne akşam namazı sırasında Kurtköy Jandarma Karakolu'na bağlı ekiple gelen Pendik THK Şube Başkanı Lütfü Çelik ve Şube Saymanı Semra Sönmez, cemaatin kendi rızasıyla camiye getirip bıraktığı derilere ey koydurttu. 2000 yılından beri inşaatı devam eden Petekkent Merkez Camii'ne bağışlanan deriler, THK'nın Jandarmaya ihbarı üzerine gasp edildi. Cemaatin kendi elleriyle getirip bıraktığı 49 adet küçükbaş ve 45 adet büyükbaş hayvan derisi Jandarma eşliğinde THK Pendik Şubesi'ne götürüldü.
El konulan derilerini THK'ya vermeyi kabul etmeyip geri almak isteyen cemaat başarılı olamadı. Türk Hava Kurumu'nun gaspı tutulan tutanakla da belgelendi. Tutanakta THK şubesi yetkililerinin Jandarma'ya ihbarda bulunduğu belirtildi. Ayrıca derilere Jandarma zoruyla el koyan THK, büyük bir pişkinlik örneği sergileyerek vatandaşlara bağış makbuzu vermek istedi.
Cami Dernek Başkanı Mustafa Keleş, vatandaşların 2000 yılından beri inşaatı devam eden camilerine destek olmak amacıyla, kendi rızalarıyla derilerini getirip camiye bıraktıklarını belirterek şunları söyledi; "Bayramın ikinci günü cemaatten bir arkadaş arayıp, Jandarma ve Türk Hava Kurumu yetkililerinin camiye geldiğini ve camiye bağışlanan derileri götürmek istediklerini belirtti. Hemen olay yerine geldim. Türk Hava Kurumu'nun aracı ve jandarmalar camideydi. Jandarma astsubayına derileri kesinlikle toplamadığımızı, vatandaşların inşaatı devam eden camimize yardım olsun diye getirip bıraktıklarını anlattım fakat Türk Hava Kurumu yetkilileri işi Atatürk'e kadar götürerek derilere el koydular. Vatandaşın derileri THK aracına konularak götürüldü. Burada bir hak ihlali söz konusudur. Ortada toplanan bir deri yoktur, yapılan çok açık bir şekilde gasptır."
Cami Dernek Başkanı Mustafa Keleş sözlerini şöyle sürdürdü; "Bölgemizde 30 bin nüfus bu caminin bitmesini bekliyor. Fakat Türk Hava Kurumu vatandaşların kendi rızasıyla gelip bağışladığı derilere el koyuyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Savcılığa suç duyurusunda bulunup, hukuki platformda hakkımızı sonuna kadar arayacağız." Mustafa Keleş, toplanan bu derilerin parasıyla caminin yapımına devam eden ustaların maaşlarını ödemeyi planladıklarını fakat bu olay sebebiyle ödeyemeyeceklerini ifade etti. Cami cemaatinden Müslim Koçyiğit, derisini Pendik'ten sırtında taşıyarak camiye hayır olsun diye getirdiğini belirterek; "Türk Hava Kurumu'nun derimi almasına asla razı değilim. Derimin geri teslim edilmesini istiyorum. Bizim camimizin yardıma ihtiyacı var" dedi.
İŞTE TUTANAKTA YER ALAN İFADELER....
Olayla ilgili tutulan tutanakta da şu satırlara yer verildi: "09.12.2008 günü Pendik Türk Hava Kurumu yetkililerinin Kurtköy Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapmış olduğu sözlü şikâyet neticesince, Yenişehir Mahallesi Petekkent Merkez Camii'nde Kurban Bayramı nedeniyle deri toplandığı ihbarı aldıklarını beyan etmeleri üzerine; 09.12.2008 günü saat 16.40 sularında yeterli kuvvetle ve Türk Hava Kurumu yetkilileriyle birlikte adı geçen Yenişehir Mahallesi Petekkent Merkez Camii'ne gelinerek yapılan ilk incelemede caminin iki katlı olduğu, üst katın tamamıyla inşaat halinde olduğu tespit edilmiştir... Camide yapılan detaylı kontrollerde alt kattaki tamamıyle kapısı açık olan abdesthanede 4 koyun derisi ile 11 tane büyükbaş hayvan derisinin poşetler içinde olduğu, caminin üst katındaki inşaat halindeki tamamen açık avluda 45 adet koyun derisi 34 adet ise Büyükbaş hayvan derisinin olduğu tespit edilmiştir. Yapılan diğer kontrollerde herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılamamış olup, adı geçen deriler olay yerinde bulunan Pendik Türk Hava Kurumu yetkililerine tam ve noksansız teslim edilerek iş bu olay yeri tespit tutanağı müştereken imza altına alınmıştır.
zorbalığın,haydutluğun hırsızlığın dikalası ağababasıdır..kanunlarla resmileştirilmiş eşkiyalığın yirmibirinci yüzyıl versiyonunun dünya üzerinde kalmış türünün son örneği....donatsınlar bakalım şarap sofralarını..iyi zıkkımlanmalar.
biraz agır cümleler ama gerçek payıda yok değilAlıntı:
yıllar önce siyasilerimizden birisi çıkıp thk nın kurban derilerinden elde ettiği parayı içkili resmi balolarda kullandıgını söylemişti bu çok mide bulandıran bir ifade idi
selametle
elbette camı yardı yerı kuruluşu degıl.Alıntı:
cami ıbadetımızı yaptıgımız Allah ın evi dir.ve bızler Allah ıcın orada cemaat kurarız.neyse bızler ne zaman nerede olecegız meçhul ama bırgun dag basında oldugunde cenaze namazın orada yardımlar sayesınde yapılmıs bır camıde kılınır.hayat musterek bana sacma deme ama gercek.
bende vermem eskisi gibi kimse vermiyor zaten burda bazıları cebini dolduruyor neyin ne oldugu belli deyil
bu sene aldıkları derileri nerede kullanacaklarını açıklasınlar bakalımda görelim
bir çok yurt ve kurumun topladıgı derilere jandarma eşliğinde el komuşlar
her sene olanlar yinelendi maalesef
döndük geldik yine aynı yere bakalım bu sene neler olacak?
hersene kurumların taktikleride değişiyor...
bildiklerimi söyleyeyim...
nur cemaati yutdışında kurban kesiyormuş..
parayı veriyorsun sana arife günü 5 kilo et getiriyormuşlar... (bu kurbanmı adakmı anlayamadım...kurban bayram namazından sonra kesilmeli diye biliyorum)
süleymancılarda her duruma uygun var...
etin hepsini alacağım diyorsan hisseye giriyorsun derisi ve işkembesi kalıyor hissenin hepsini alıyorsun... istersen yarısını bağışlıyorsun...istersen tamamını... sana kalmış...
"aaa kurban ne kadar da pahalı alamayacağım herhalde" dersen, senden 60 euro alıyorlar..romanyada kesiyorlar...orada da var kursları... tabi et gelmiyor...oradaki talebeler e veriliyor... bu zannedersem nur cemaatindede var...farklı memleketlerde kurban bağışı yapabilme olayı...
en güzeli de gidip pazardan kurbanını kendin seçip gözünün önünde duasını yaparak kesmek...allah herkese nasip etsin... bu yıl işler tersine döndü kesemeyeceğim herhalde...
selametle...
sana kesinlikle katılıyorum kubanını kendin gözünle alıp hatta yapabiliyorsan kendin kesmelisin ama paran çoktur güvendiğin bir cemaate yada kursa herneyse bir tarafa bağışlayabilirsin bunda bir sakınca yok fakat son yıllarda parayı alıp başka yerlerde kullanıyorlar diye bir dolantı var buda tamammen yalnış o zmana kurban olmaz kurbana giyrmez illaki kanın akması gerek adı üzerinde kurban para bagış falan olmaz
burada her kurmban bayrımına thk arabaları gelip deri topluyolar
THK yıllardır kurban derisini toplayıp parayı kırıyor. Deriyi verenlere de 5 kuruş vermiyorlar. Size tavsiyem derinizi toprağın altına gömün yine de THK'ya vermeyin.
Büyük konuşmak istemiyorum ama hiçbir güç kurban derimi thk" ya vermemi sağlayamaz...
bencede bende hersene deniz fenerine vereyim istiyorum ama olmuyor adamların bir şirket daha kurmasına paralarla oğullarına düğün yapıp şahitlerini başbakan yapmalarını sağlayamaz bu son ALLAH korusun ama bir savaş halinde hükümetle ve yandaşlarıyla bağra bağıra kurtarırız bu memleketi nasılsa slogan güzel durmak yok yola devam
ya ne güzel şeyler yazılmış askerimiz için helal olsun biz idam etmişik bile askeri valla gercekten durmak yok yola devam önünüzde acık iktidarın yanlısı olamak insana ne kadar güç veriyor kubilay olayını hatırlayan var mı bilmem tam o kıvamdasınız arkadaşlar yapılan birşey söylenmez dinen günahdır ayıpdır bunu bilmeniz gerek kim nereye verirse verir o asker orayı basmış şunu yapmış hikayelerine de karnımız tok başbakanınızın deyimiyle ıspatlamıyan neyse o onun terbiyesi ben söyliyemedim
bende şunu anlamıyorum neden thk njeden kızılay vs başka bir kurum değilde özellikle thk???
bence kurban derisini kişi istediği kuruma verebilmelidir.zorlama olmaması gerek bence....
bsri orada bir dur bence çok yalnış bir düşünce müslüman biriysen mutlak surette kendini zırha alacagın bir cemaatin içine girmelisin diğer türlü nçok zor bence isim vermeden güvenmem de çünkü hepsi aynı kefeye girmez
S.A.Muhterem kardeşim bütün kalbimle katılıyorum sana.Hani dinini yaşayan bu kesim irticacıydı?kurban derisi veya bağış yaptığın zaman ne namazı soruyorlar nede başörtüsünü, yeterki gelsin paralar.Sana öbür tarafta faydası olacak kişi veya kurumlara verirsen daha iyi olur diyorum.Yüce RABBİM Müminlerin yar ve yardımcısı olsun inşaallah.Selamlar.AEO.:praying:
CABBARİ, ben onları kötülemiyorum veya kötüdür gibisinden bişey demiyorum. yanlış anlaşılmasın. ben herhangi bir cemaate girmiş değilim ama neyin ne olduğunu bilirim. Mevzu o değil. Mevzu kurban kesme mevzusu. Kesersem ben keserim, başkalarına bırakmam o işi. Bunu demek istedim, Yapı olarak ben kimseye kolay kolay güvenmem, bu yuzdende onlarada guvenmem. Sanırım anlatabildim..
ya cemaat nedir neden bir cemaata üye olmak lazım bizi korusun diye mi bize para yardımı yapsın diyemi yada bizi kullansın diye mi dert ne hani bizim dinimiz saf ve değişmemiş tek dindi bu cemaatlerin acıklamasınıma gerek duyuyor var mı böyle birşey birde hangi cemaatte bireyin sorma tartışma hakkı var anlaşılmayan biri olduğumu biliyorum benim dinim yapılan yardım türü söylenmesini ayıplıyor diye biliyorum ister thk ister cemaatlere verin ama bunu deşifre etmek ayıp geliyor
S.A.ALLAH 1,Dinimiz 1,kitabımız 1,peygamberimiz bir ama neden ayrı ayrı cemaat diyorsan sebebi belli ne yaratan RABBİMİZİ,ne dinimizi,ne kitabımızı nede peygamberimizi tanımamışız.kitabimız kur-anı okumamışız,peygamber efendimiz gibi yaşamamışız,onun için kim işimize ve kolayımıza gelmişse ona biat etmişiz ve parçalanarak cemaat cemaat,grub grub bölünmüşüz vede bizleri istedikleri gibi kullanıyorlar ve de kitabımızın manasını okumazsak,peygamberimizin sünnetiyle yaşamazsak kullanmaya devam edecekler.Saygı sevgilerimle selamlar.AEO.
ben sizlerle aynı kanıda değilim HİRZAMANDA CMAATLERE TABİ OLMAK ZORUNDAYIZ DİĞER ARKADAŞALRIN FİKİRLERİNE SAYGILIYIM BENİM TERCİHİM BU YONDE
hayvan'ın mutlaka kesilmesi gerekir.
her hangi bir kuruma bedeli verilerek kurban vazifesi yerine gelmiş olmaz.
derisini ise evde post olarak kullanmak kızılaya ve THK ye vermekten iyidir.
elbette isteyen istedigi yere verebilmeyi
senelerdir kesmek nasip oldu thk bana gelip bana vereceksin demedi yada kızılay gelip bana vereceksin diye ASALET BOYDA DEĞİL SOYDA OLMALI
İNCELİK BELDE DEĞİL DİLDE OLMALI
DOĞRULUK SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLMALI
GÜZELLİK YÜZDE DEĞİL YÜREKTE OLMALI
Bu kurban bağışı yapanlar öyle de bir deşifre ediyorlar ki " biz afganistan'a 3 kurban gönderdik" , "ögrencilere verdik" vs. cevremde en cok duydugum cümleler :)Alıntı:
Entresan bi milletiz,cemaate (herhangi bir dini topluluk) girmeyi biliyoruz ama yapılan yardımların hava atar gibi söylenmemesi gerektigini bilmiyoruz..
Sonucta bende basri abiden yanayım,eger bi kurban kesilecekse kendim kesmeliyim..Yok taksitle alacagım ögrencilere verecegim yok Afganistan'a yollayacagm bunlar bana biraz hava civa geliyor..Herkes kendi cemaati icin calısıyor ; resmen ondan alma bizden al olayı var..bagıs olayı , hayır olayı ortadan kalkmıs durumda bizzat cıkar icin yapılıyor :smiles22:
Vede ben o yurtdısındaki ögrencilerin ne sefa sürdüklerine de coooook iyi biliyorum..Kimse bosa hikaye anlatmasın :wave: