eğer bu haber doğruysa ihmali olan kişiler koltuklarından olurlar. eğer doğru ise resmi yetkililerimiz niye NASA ile bağlantıya geçip yardım istemezler.ALLAH YARDIM ETSİN.
Printable View
eğer bu haber doğruysa ihmali olan kişiler koltuklarından olurlar. eğer doğru ise resmi yetkililerimiz niye NASA ile bağlantıya geçip yardım istemezler.ALLAH YARDIM ETSİN.
bu işte kesin bir iş var
yoksa bu ülke teknolojik olarak bu kadar aciz değil!!!!
YAni hükümet mi bulmak istemiyor sizce?Çün ki;hemen her konuda fırsat bekleniyor da...Acaba bir karalama fırsatı daha mı geçti?
devletin her kesiminden askeri birlikler dahil arama ve kurtarma yardım çalışmaları devam ediyor ama gerçekten uzun sürdü neticede bu helikopter yer yarılıpta içine girmediki inanın orada kim olursa olsun neticede can taşıyorlar ve tüm türkiye gibi bende çok üzülüyorum
Aramalar, üç ayrı dağlık bölge ve üç belde de sürüyor
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişiyi taşıyan helikoptere yaklaşık 40 saattir ulaşılamazken, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama aramaların 3 ayrı bölgede, 2 bin asker ile yürütüldüğü belirtildi. Ancak 3 bin 500 kişilik arama ordusu karadan çalışma yaparken, bazı bölgelerde ise hava koşulları helikopterlerin uçuşunu engelliyor
BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur ise, arama çalışmalarının Kahramanmaraş'ın üç ayrı dağlık bölgesi ile üç belde bölgesinde devam ettiğini belirterek, ''Dünden itibaren bizim tepkilerimizin ardından ciddi tedbirler alındı. Çalışmalar yapılmaya başlandı, ama keşke bu daha önce olsaydı'' dedi.
Kurucuova köyünde yapılan arama çalışmalarını koordine eden Öznur, partililerle birlikte yaklaşık 42 saattir bölgede olduklarını, Göksun merkez olmak üzere dağlık bölgelerde 400-500 partilinin arama yaptığını belirtti.Öznur, ''Dağlık bölgeler olan Kazdağ (Sisne), Yeditekneler, Şahinkaya bölgeleri ile Ilıca, Baydemir ve Tanır beldelerinde de geniş bir arama çalışması yapılıyor. Türkiye'nin her yerinden buralara sevk var. Sivil savunma uzmanları, askerlerimiz, korucularımız çok yoğun şekilde bölgedeler. Arama tarama çalışmalarına devam ediyorlar'' dedi.
hepimiz faniyiz takdır i illahi böyle yazmışsa yazgıyı bütün dünya güçleri seferber edilse
yaradanın yazgısından ötesi olmaz.ama insan oğlu malesef her şeyde bir sorumlu ararız.
yanı kısacası ecel geldimi allaha teknoloji güç vs vs boş söylemler.
zaman iyice daralıyor inşallah bugun bulurlar
hiçbir gelişme yok bu nasıliş
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesinden sonra başlatılan arama çalışmaları, yoğun sis ve yağmura rağmen devam ediyor. Yaklaşık 3000 kişi karadan ve havadan düşen helikopteri arıyor. Ancak olayın üzerinden 24 saatten fazla zaman geçmesine rağmen hala bir sonuca ulaşılamadı. Havanın kararması ve yoğun kar yağışı arama çalışmalarını güçleştiriyor.
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, kış koşullarının, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin arama çalışmalarını zorlaştırdığını söyledi. AKUT'un da bulunduğu arama çalışmalarına ilişkin bilgi veren Mahruki, dağlık olan bu bölgede şartların "çok ağır ve görüş mesafesinin çok az olduğunu" vurguladı.
Erdoğan burada İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'dan brifing aldı. Ardından gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, helikopterin sinyalinin çalışmadığını söyledi. Erdoğan helikopterin enkazının bulunması için devletin bütün imkanlarının kullanıldığını söyledi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin gerek uçuşa elverişliliği gerekse ruhsat ve teknik donanımı bakımından tamamen kurallara uygun olduğunu söyledi.
Yıldırım, Gümüşhane'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, dün saat 14.35'te Kahramanmaraş'tan kalkan helikopterin saat 15.55'te Göksun ilçesi civarında dağlık arazide kaybolduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Arama çalışmaları hala devam etmektedir. 30 kilometrelik bir daire düşünün. Bu alanda arama çalışmaları 3 bine yakın arama kurtarma ekibiyle sürdürülmektedir. Helikopterlerde, genellikle hatalı bir iniş yaptığı veya düştüğünde faaliyete geçen, ELT dediğimiz acil yer gösterme sinyal cihazı vardır. O cihazın verdiği sinyal uydudan yer istasyonlarına bildirilmekte, yer istasyonları da helikopterin bulunduğu yeri anında göstermektedir. Ancak bu olayda ELT cihazı sinyal göndermemiştir. Bunun nedenini henüz bilmiyoruz. Birkaç nedeni olabilir. Biri karla kaplı bir zemin olması, düşüş zemininin, belki bu cihazı faaliyete geçirerek şiddette olmaması dolayısıyla sinyal göndermemiş olabilir. Tabii gerçek neden, helikopter bulunduktan sonra kaza araştırma ekiplerince ortaya çıkarılacaktır. Helikopter, gerek uçuşa elverişliliği, gerekse ruhsatı ve teknik donanımı bakımından tamamen kurallara uygun, bütün cihazları mevcuttur. Ruhsatı 2011 yılının mart ayına kadar, uçuşa elverişlilik belgesi 2009 yılının haziran ayına kadar geçerlidir. Rutin kontrolleri de süresi içerisinde yapılmıştır. Yani herhangi bir teknik eksiklik, uçuşa elverişli olmayan bir durum söz konusu değildir. Teknik yetersizlik diye bir husus mevcut değildir.''
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, düşen helikopterin sinyal vermediğini belirterek, "hava şartları iyileşir iyileşmez, helikopter enkazına ulaşacağımızı sanıyoruz"dedi. Çevre ile ilgili yer tespitinde telefon konuşması ve iletişim birimlerinin, ilgili kurumların buradan koordinatları tespiti etmesi ile yaptıklarını söyleyen Atalay, şunları söyledi:
“Tabi bu geniş bir alanı kaplıyor. 20-25-30 kilometre çapında bir alan. Araziyi görüyorsunuz karşı yukarıda sis var. Biz de sabah ilerlemeye çalıştık. İlerilerde hemen kar yağışı artıyor, sis artıyor. Bu şartlarda ama, bütün birimlerimiz biz Ankara'dan buraya mümkün olduğunca imkanları buraya yönlendirmeye çalıştık. Zaten Meclis Başkan vekilimiz büyük üzüntü içinde. Biliyorsunuz Muhsin Bey'in akrabasıdır kendisi de burada. İlk andan beri kendisi burada. Dün helikopterler bölgeye getirildi. Önce gündüz uçabilen helikopterler, daha sonra geçe görüşü ve aydınlatması olan helikopterler. Ama sis ve yağış onların bile çalışmasını engelledi. Helikopterler saat 11.00'e kadar onlar da çalıştı. İnsan ısısı sinyali alabilen Casa helikopterleri çok yükseklerden uçuyor şu anda da havada. Tabi hem askeri birliklerimiz özellikle Jandarma Alay Komutanlığı'nın mensupları, korucular, çevre illerdeki sivil savunma, özel harekat birimleri dün geceden itibaren sayıları artarak çalışmalarını sürdürdüler. Sabah saat 4.00 gibi Genelkurmay İkinci Başkanı ile görüştüm. Tedbirler alındı. Genel Kurmay Başkanlığı'nın özel kuvvetler birimi buraya gelmeye başladı. Jandarma özel komanda birimleri Adıyaman ve diğer illerden geliyor. Yani burada mümkün olabilen takviye yapıldı. Ayrıca sivil birimler getirildi. Ama bütün bu çalışmalar üzerinde bildiğiniz gibi bir sonuç alınamadı" (Moralhaber)
Allahtan ümit kesilmez demek istiyorum ama bu karda soğukta yağmurda...
Allah yardımcıları olsun..
Enkaza Ulaşıldığına Dair Haberler Var Tv Lerde.umarım Hayırlısıyla Bulurlar.
tvde enkaz bulundu dendi. hadi hayırlısı..
bakalım ilerliyen saatlerde ne olucak
Enkaza ulaşıldı
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu 5 kişiyi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı. CİHAN Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre, enkaza ilk ulaşan köy sakinleri, helikopterde bulunan herkesin ölü olduğunu bildirildi.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan ve önceki gün düşen helikopterin enkazına ulaşıldığını açıkladı.
Helikopterin enkazının Sisne ile Elmadağ arasında Şahinkaya bölgesinde olduğu belirtiliyor. Alınan bilgiye göre enkaz, Kurucaova'nın 4 kilometre kuzeydoğusunda bulundu. Ekipler de o bölgeye yönlendirildi
Bakan Atalay, "Sizlere arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi verecektim. Ancak ani bir gelişme oldu. Bu nedenle bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Helikopterin enkazına, şu an bana gelen bilgilere göre ulaşıldı. Döngel köyü Şahinkayası mevkisinde Sisne-Elmalı arasında helikopterin enkazının bulunduğu bilgisi bana geldi" dedi. Bakan Atalay, enkazdakilerin sağlık durumuyla ilgili sorular üzerine, ''Enkazın bulunma bilgisi çok yeni. Bu konuda şu anda birşey söyleyemiyorum'' yanıtını verdi. Atalay ve beraberindekiler, daha sonra enkazın bulunduğu bölgeye doğru gitmek üzere Göksun Kaymakamlığından ayrıldı.
bbp helikopteri bulundu ve 5 ölü olabileceği söyleniyor muhabir yaralı ve net bilgiler beklenmekte
kanal24 te enkazı bulan kişi 2 kişinin cesedini bulduğunu, tahminen birinin sayın yazıcıoğlu olduğunu söyledi. kendisi şuan helikopterin yanında olduğunu söylüyor.
enkazın bulunduğu yerde kimsenin arama yapmadığını, halbuki kolay bulunabilecek bir yerde olduğu söylüyor. açık arazi olduğunu söylüyor.
konuşan adam (yılmaz tilki-döngel köyü muhtarı) ölen kişilerin donduğunu söyledi. ama şuan 4 kişi var diyor. ölenlerin yüz kısımları belli olmadığını , helikopterin alt tarafına doğru olduğu için tanıyamadığını söyledi.
kesin bilgi olmadığını tekrarladı ama son cümlesinde sayın yazıcı oğlunun kaybedildiğini vs söyledi... :(
evet cok üzücü olay
4 kişinin cesedi olduğu açıklandı. am isimler henüz verilmedi..
yaşamlarını yütürenlerin yüzlerinin tanınmayacak halde olduğunu söyledi..
malisef kış yuz kısmını bozar buda cok üzücü oly 2 kişde kayıpmış
kaç yıldır kış yüzü görmedik. bu sene tüm ülke kışı yaşadı. ve mart bitti neredeyse, yağan kara yağmura bakarmısınız.
Bu arada Nasanan alınan koordinatlar vs Başbakanımız tarafından yalanlandı..
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu 5 kişiyi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı. BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazının bulunduğu yerden bir televizyona telefon bağlantısı yapan korucu Abidin Karataş, "Enkazın içinde 5 cenaze bulundu" dedi.
Enkazı bulan 17 kişilik ekipte yeralan Karataş, 5 kişinin bulunduğu ifade ederek bunların yaşamadığını söyledi. Bu kişilerin kimliklerine ilişkin birşey söyleyemeyen Karataş, "Diğer Yazıcıoğlu'nun aranmasına devam ediliyor. Bu cenazeler içinde Muhsin Yazıcıoğlu yok" diye konuştu.
her kanal bir farklı bişidiyor kime inanıcamıza şaşırdık
enkazı bulan 17 kişilik ekipten 1 kişi kanal24 te canlı yayında.
kendilerininde şuan donma tehlikesinde olduklarını söyledi. 4 kişinin cesedine ulaşılmış şuan.
2si sıkışmış ve 2si helikopterin altında kalmış. muhsin beye ulaşamadık dedi. yetkililer telefonu kapattırdı o sırada..
inş kurtulurlar ama zor ya:frown:
en azından 1 kişi kurtulsa keşke. biraz olsun seviniriz...
şu ssat itibariyle yeni gelişme yok
daha dogrusu ulaşan yok hala ekipler ulaşmaya çalışıyor
selmaetle
Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok
27 Mart 2009
DHA - A.A
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. .hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;} .hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;} İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP helikopterinin enkazına ulaşıldığını açıkladıktan 1 saat sonra kurtulan olmadığı haberi alındı.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, saat 15.00 sularında önceki günden beri bulunamayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldığını açıkladı.
Enkaza Döngel köyünden 17 kişilik bir ekip ulaştı. Remzi Gök ve Abidin Karataş isimli köylüler, kendilerinin Muhsin Yazıcıoğlu'nu seven insanlar olduklarını ve helikopterin bu böldege düşmüş olabileceğini tahmin ederek yol çıktıklarını anlattı. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Köylüler, ilk aşamada aralarında İHA muhabiri İsmail Güneş'in de olduğu 3 ceset bulduklarını belirtti. Enkazın 50 metrelik bir alana yayıldığını ve parçalandığını dile getiren Remzi Gök, helikopterin önünün tamamen parçalandığını ancak arkasının sağlam olduğunu söyledi.
İHA muhabiri ile bir kişinin cesedinin helikopterin içinde olduğu bir cesedin ise dışarıda olduğu anlaşıldı. Yapılan aramaların ardından Yazıcıoğlu'nun da aralarında olduğu cansız bedenler çevrede bulundu.Bölgedeki BBP yetkilileri de Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiğini doğruladı
47 SAAT SONRA SAPTANDI
Yazıcıoğlu'nu çarşamba günü Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nden Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne götürürken düşen helikopterin yeri olaydan 47 saat sonra saptandı.
Helikopterin enkazının, Döngel Köyü'nün Şahinkayası Mevkii'nde, Sisne ve Elmalı arasındaki Keş Dağı'nda bulunduğu öğrenildi.
Karataş enkaza ulaştıkları saat 15.00 sularında şu bilgileri iletmişti:
- 5 kişi donarak ölmüş. Aşırı kar ve sis var. Buradaki ölüler arasında Muhsin Yazıcıoğlu yok. Helikopter parçalara ayrılmış. Ön kısmı paramparça
- 50 – 60 metrelik bir alana yayılmış. Biz 17 kişiyiz biz de ısınmaya çalışıyoruz.
- Yakında 4-5 ev olduğu söyleniyor.
- Aramalarda kimsenin aklına gelmeyen bir yer burası. Açık bir alan. Burada hiç arama yapılmadı. İki metre kar var. Sadece bizim izlerimiz var.
- Enkazın bulunduğu yer Göksun'a çok uzak. Burası Keş Dağı'nda Kanlı Çukun denen yerin arkasında, Kurudere diyorlar. Bildiğimiz bir yer değil
112 deki hanımefendi neredeyim yaz 7777 e gönder sonucu bana bildir diyeceğine yaralıya helikopteri nereden kiraladınız,partide kiminle görüşebilirim gibi son derece stratejik sualler sorarak.........x*!?x saygılar
Allah Rahmet eylesin....
Mekanin Cennet olsun
devlet tarafından yapılmayan açıklamalar resmi açıklama olarak değerlendirilmiyor ama şuan 5 kişinin kesin olarak ölü bulunduğu tüm tv kanallarında açıklandı.
ALLAH rahmet eylesin mekanları cennet olsun ALLAH yakınlaına sabır versin
Yani Yazıcıoğlu hakkın rahmetine kavuştu öylemi? Allah (C.C.)rahmet eylesin. :(
Yani Yazıcıoğlu hakkın rahmetine kavuştu öylemi? Allah (C.C.)rahmet eylesin. :(
2 gündür umutla bir mucize bekliyordum...gazeteleri dakika başı tarıyorum...sonunda cesetlere ulaşıldı haberi geldi...
üzüntümü anlatacak kelime yok...sanki ailemden birileri gitti...
allah gani gani rahmet eylesin....çok üzgünüm..:(
iki özel yorum her şeyi açıklıyor
recai çiçek (9) [Tüm Yorumları]
27.03.2009 17:12:55
"one minute one minute" diye diye adamcazlarıı dondurdunuz en sonundaa... alın sizee teknoloji alın size gelişen türkiyee...!!!
--------------------------------------------------------------------------------
öznur güneş (2) [Tüm Yorumları]
27.03.2009 17:11:28
sayın başbakanımız mitinglerde ahkam kesiyordu devlet bahçeliye dokuz koyunu güdemezsiniz siz diyordu büyük konuşmamk lazım işte senin iktidarında yaşanan bu olayda bu imkanlarla sen bir helikopteri bulamadın yazık çok yazık
Üşüyorum
Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum…
Muhsin YAZICIOĞLU
Mekanın Cennet Olsun
fani olmak bu.
allah rahmet eylesin sevenlerinin ve ülkenin başı sağolsun.
rabbim ailelerine sabır versin.
Tüm ölenlere Allah rahmet eylesin.
aslında bir çoğumuz kötü sonun farkına vardık ama dile dökemedik.
Belki ! dedik içimizden ama olmadı. Allah gani gani rahmet eylesin. Ailelerinin başı sağolsun.
BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına, 10 askeri araç, 2 paletli kar aracı, kar motosikleti sevk edildiği öğrenildi.
Enkaza 20 kilometre yaklaşan AA muhabirinin bildirdiğini göre, enkaz bölgesine 10 askeri araç, 2 adet paletli kar aracı, kar motosikleti sevk edildi. Sağlık Bakanlığına ait ambulanslar ise aşını kar ve tipi nedeniyle henüz enkaz bölgesine ulaşamadı.
Bu arada, gazetecilerin ve sivil plakalı araçların Sisne köyüne yaklaşmalarına izin verilmiyor.
BAKAN ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ''Savcı arkadaşlar da olay yerine gidiyorlar ancak araçlarla ulaşım mümkün değil. Gerekli araştırmalar incelemeler yapılacak'' dedi.
Bakan Şahin, Antalya'nın Demre ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazının bulunmasına ilişkin kendisinin de Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı'ndan bilgiler aldığını bildirdi. Cumhuriyet Başsavcısının kendisini arayarak bilgi verdiğini dile getiren Şahin, şunları söyledi:
''Savcı arkadaşlar da olay yerine gidiyorlar ancak ulaşım, araçlarla mümkün değil. Gerekli araştırmalar, incelemeler yapılacak. Sonuçla ilgili henüz bilgi gelmedi. Şu an sadece köylü vatandaşların verdiği bilgiler var. Çok üzücü bir kaza. Helikopter, doğa koşullarının çok zor olduğu bölgede, tahmin ediyorum kötü hava koşulları nedeniyle düştü. Sanıyorum, hava koşullarının çok zor olduğu bu bölgede... Tabi o küçük çaplı helikopter o yoğun havaya dayanamadı.''
Enkaz bölgesinden gelen haberlere göre, Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki arkadaşlarının hayatlarını kaybettiklerini hatırlatan Şahin, ''Allah rahmet eylesin. Tüm yakınlarına ve camiaya baş sağlığı diliyorum'' diyE konuştu.
AA
Mekanın Cennet Olsun
Kazda ölenlere Allahtan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Şimdi Aksu TV de alt yazı geçiyordu. Muhsin Yazıcıoğlununda öldüğünü ve ölü sayısının 6'ya çıktığını geçiyorlar. Olay mahalline bir kurtarma ekibinin daha ulaştığını haber kanalları alt yazı olarak geçiyorlar. Çok üzücü bir olay gerçekten. Bilgilerinize.
Saygılar.
evet ihmal büyük koskoca t.c bulamadıgı enkazı 17 tane koylu bulduda ulkenın serefını kurtardı eger devlete kalsa dunyaya rezıl olurduk ne yazıkkı benım ulkem cagın cok gerısınde tamam kadere inacımız var bu kadarda olmazkı köylüler arama ekiplerine siz ters tarafı arıyorsunuz dıyorlarmıs ama dınlıyen kim netıcede bugun koylulerın soyledıgı yonde bulunmus enkaz
arkadaşım ekıplerın ters yönu aramasının sebebı gsm den alınan sınyaller nedenı ile bu sınyallerın de yanlış yerı göstermesının tek sebebıde hava şartları. doğa ile hiç bir teknolojı başedemez 2 gundur yok nasa buldu turkıye bulamadı yok teknolojı yok şu yok bu yok bunları geçelım doğa şartları hiç bir şeye izin vermıo.Alıntı:
şu an cenazelerı getıren 17 kişilik guruptan yenı haber alındı kar yağışının cok yoğun olması nedenı ile onlardan bıle zor haber alıondı.
devlete askerıyemıze sıvıl savunma ekıplerımıze suç atmak çok kolay kazanın olduğu yere askerı helikopter bıle ınemıyo birde tv lerde gps cıhazından bahsedıo lar helıkopterde olmayan bir cıhazı mı yaratacak onca kışı. olan oldu sonuç olarak dış ulkelerdede buna benzer bır cok olay oluyor cetın kış şartları teknolojıde olsa bişi farketmıo. teknolojı olmuş ne oldu 4x4 jıp o dağamı cıkabilecek. bunları gecelım orda askerımız polisimiz korucumuz köylumuz canını dişine takarak arama yaptılar.
dışarıdan nıye bulunamadı devlete askerıyeye laf edenler sıcak yerden kafalarını dışarıya çıkarmıolar. orda ınsanlar eksı yırmı derecede dağda arama yapıolar o ınsanlar yanlış yerde arma yapmak ıstelermı.
aferin muhtar ağabeye ve gönüllülere.......gata yı/komutanlarımızı dinleyenler?????????
ABDde bir kaç sene öncede önemli bir devlet adamı kaybolmuş. 1 sene sonra bulunmuş. üzücü olaylar sadece bizde yok demekki. heryerde oluyor.
başbakandan (tvde) duydum.
BBP Genel Başkanı sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilere Allah gani gani rahmet eylesin mekanları cennet olsun Türkiyenin BAŞI SAGOLSUN.:(
Maalesef Kurtulan Olmadı Türkiyenın Başı Sağolsun Muhsin Yazıcıoğlunu Maalesef Kaybetmiş Bulunuyoruz Başta Kederlı Aılesine Yakınlarına Dava Arkadaşlarına Tüm Sevenlerine Allahtan Sabırlar İhsan Eder Başımız Sağolsun Mekanları Cennet Olsun
İşte Türkiyemizin Hali Adamlar Bağıra Bağıra Gitti hani Sağ İdiler Hani Hastahaneye Sevk Edilmişlerdi Yer Tespiti Nerede Helikopter Nerede
Ne Söyleyebilirim Tam Bir Rezalet
o kişi maceraperest bir iş adamı,zamanını bilmiyorum,1 ay ortada bulunmayınca nerede diye araştırma yapılıyor ve 13 ay sonra tesadüf bir dağcı grubu buluyor,ama asıl mesele her koşulu her şartı kabul ederim amma arama şekli bilgiler biraz tabiri caizse yetersiz kaldı yada laylaylom.zat kendisi olaydı veya kabinesinden biri acaba davranışlar nasıl olurdu.gün gelir hesap dönerde böyle bir şey yaşarlarsa ki temenni asla etmiyorum birileride çıkar rahmetli MUHSİN BAŞKAN ve dava arkadaşlarıda her olumlu gelişmeye rağmen sadece kış koşulları hariç 50 saat sonra kulaklarda 20 dk lık tel konuşma kaydı kalarak donmuş bir şekilde bulunmuşlardı der.ateş düştüğü yeri yakıyor. TÜRKİYE BÜYÜK,DÜRÜST,DAVA SAHİBİ BİR LİDERİNİ KAYBETMİŞTİR.yanındaki 5 şahsiyetle beraber.ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANLARI CENNET OLSUN.
Türkiye Bir Vatan Evladını Daha Kaybetti. Tüm Türkiyenin Başı Sağolsun. Bu Vatan Sana Minnettar Ruhun şad Mekanın Cennet Olsun. Daha Nice Vatan Evlatları Senin Izinden Gidecektir Buna Emin Ol. Gözün Arkada Kalmasın Emanetinin Bekçisiyiz Büyük Başbuğ
katılmamak mümkünmü
TÜRKİYE BÜYÜK,DÜRÜST,DAVA SAHİBİ BİR LİDERİNİ KAYBETMİŞTİR.yanındaki 5 şahsiyetle beraber.ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANLARI CENNET OLSUN.
Görgü tanığı Emek: Beni dinlemediler
Helikopteri düşmeden 5 dakika önce gördüğünü söyleyen Veli Emek yetkilileri uyardığını söyledi...
Haber 7'nin haberine göre; BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu 6 kişiyi taşıyan helikopteri düşmeden 5 dakika önce gördüğünü söyleyen Veli Emek, "Yetkilileri yanlış yerde aradıkları konusunda uyardım ama beni dikkate almadılar" dedi.
20 yıldır Fransa'da yaşadığını belirten Emek, tatil için Türkiye'ye gelrdiğini belirterek, helikopteri düşmeden 5 dakika önce 15.40'ta gördüğünü, 15.45'te helikopterin düştüğünü öğrendikten sonra 112 ve 155'i arayarak nereye düştüğü hakkında bilgiler verdiğini ancak dikkate alınmadığını ileri sürdü.
Aramaların yanlış bölgelerde yapıldığını öğrendikten sonra yine yetkilileri aradığını ve yanlış yerde arama yapıldığını söylediğini belirten Emek, ancak yine dikkate alınmadığını öne sürdü. Emek şunları söyledi:
"Maalesef bizi dikkate almadılar. Tam olarak Merk bölgesinde, Göksun istikametine, yani baktığımız zaman Göksun istikametine gidiyor. Ve Göksun'da aramalarına başladıklarında, ben yanlış olduğunu, yanlış yerde aradıklarını söyledim, maalesef bizi dikkate almadılar. Ben Ilıca bölgesinde aranmasını söyledim. Televizyoncular benle irtibata geçtiler, ben yanlış yerde olduklarını, yetkili kişileri bilgilendirmeleri için söylemiştim ve maalesef yine dikkate alınmadık."
Helikopteri gördüğü anda bir arkadaşıyla telefonla görüştüğünü söyleyen Emek; "O arada ben bir arkadaşla görüşüyordum, 15.40 civarlarında. Dedim 'ya ne kadar güzel bir memleket. Üstümüzden helikopter geçiyor kıpkırmızı, yer bembeyaz" Bunu kendimiz söylüyoruz ve 5 dakika sonra maalesef bu olay yaşanıyor. Ama yetkililer 112, 155 yani sanki dalga geçercesine bizi niye aradınız gibisine dikkate almadılar" ifadelerini kullandı.
Enkaza kazanın ilk günü ulaşılabilirdi. Bu iddia bölgede görev yapan korucuya ait. Hatta yanık kokusunu bile hissetmişler!
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan kazayla ilgili tartışmalar sürüyor. Kazayla ilgili ilk gün ihbarda bulunduklarını söyleyen bir korucu, ihmal tartışmalarını biraz daha alevlendirecek!
Helikoper enkazının bulunduğu bölgedeki koruculardan 37 yaşındaki Selim Işık, kazadan hemen sonra enkazın bulunduğu yer ile ilgili olarak ihbarda bulunduklarını söyledi. Işık, “Üç gün önce biz o bölgeye gittik, kablo kokusu aldık. Tipi var diye korkup döndük. Söylediğimizde gidilseydi, o muhabir arkadaş kurtarılmış olurdu” dedi. Selim Işık, şunları söyledi:
"BİZ İHBARDA BULUNDUK"“Kaza olduğu gün saat 15.15 civarı Sisne köyü yakınlaırnda köylüler büyük bir ses duymuş. Köyden Yaşar Özhan bana iletti. O bölgeye gittik, kayalıkların üzerinde çamlar arasında bir enkaz gördük. Kablo kokusu geliyordu. Sonra kurtuldular diye duyduk. Tipi de olunca korkup döndük. Sonradan bulunmadığını öğrendik, bunun üzerine ertesi gün Göksun’da Büyük Birlik Parti yöneticisi Kemal Yavuz ile Muhsin Bey’e bildirdik gördüğümüzü. Genel Merkez’e de izah ettim. Bu bölge aranmayınca Başbakan geldiğinde korumalara da iletildi. Ama kendisi ile irtibat kuramadık. Orası 2 bin metre yükseklikte bir yer. Bu sabah 05.00'te tekrar o bölgeye çıktık. 500 metre kadar yaklaştık. Pervane kopmuştu. Çok zor bir yer. Kayanın başı, çamlık. Çok yorulmuştuk, döndük.”...............................................
bu memleketin en mert en temiz siyasetçisi ve de bir dava insanı ebediyen geçti gitti aramızdan.Allah rahmet eylesin.mekanın cennet olsun.
şu an haberlerde başbakan kurtulan olmadığını söyledi ama BBP aralarında Muhsin başkanın olmadığını ve aramaların mağaralardada sürdüğünü belirtiyor 9.35 sat sularında .açıklama yapan gnl.bşk.yrd. mustafa Destici.inşallah öyledir.içimizde ki umut ve ümit ateşi sönmedi.ALLAH büyüktür
Hepsine allah rahmet eylesin:(