kürtler TC ve TÜRKLÜĞÜ kabul etmiyor
amaçları dış güçlerin yardımıyla silahlı teror yaratıp ül***i bölmek:rtfm:
Printable View
kürtler TC ve TÜRKLÜĞÜ kabul etmiyor
amaçları dış güçlerin yardımıyla silahlı teror yaratıp ül***i bölmek:rtfm:
bu ülkede ya kürt olacaksın yada dağa çıkacaksın.
Her türlü ayrıcalıktan faydalanırsın ozaman...
doğru söylüyorsunuz kimseye hizmette kusur edilmiyor doğuya yatırım her dönem batıdan kat be kat fazla olmuştur devlet ne kusur işlemiş hizmet araçlarını yak,okulları yak göreve gelenleri sıkıştır öldür ondan sonra hizmet yok ayrımcılık var de hangi ülkede böyle açılım var?.......ırkından dolayı kim millet vekili doktor belediye başkanı olamıyor batıdan biri doğuya gitsın meclis üyesi olmak istesin acaba yaparlarmı? ayrımcılık yapanlar kendileri ...........
açılımın detaylarını görmek lazım.çoğunluğun o*** vereceği açılım mı yoksa pkk yandaşlarının o*** diyeceği açılım mı.tabiiki artık kan dökülmesin,kınalı kuzular ölmesin diyoruz.eğer bu vatana,millete huzur getiren bir açılım olacaksa olsun.ancakk taviz de olmasın.bakalım nasıl açılım olacak,gördükten sonra daha net konuşabiliriz.
değerli dostlar bu neyin açılımı ben anlamış değilim sorarım size; bu ülkede kürt vatandaşlarımız cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili v.s. olmadılarmı bölücü terör başı apo köpeği bebek katilini muhatap alan insanlarla işimiz olmaz bu ülke hepimizin bu ülke öyle kolay kurulmadı binlerce şehit kanıyla sulandı bu topraklar biz bu ül***i seviyoruz sevmeyen çeker gider söylenecek söz çok ama ...... birde bu ülkede o kadar çok kürt vatandaşımız varki senden benden çok seviyorlar bu ül***i beraber askerlik yaptık beraber okuduk onlarla ..... herkese saygılar sunarım.
bu güzel memleketimizde seneler önce olması gereken bir açılım olsun kardeşçe yaşayalım
arkadaşa katılıyorum, birazcık ton farkıyla yorumlarsak ,halkın nabzı ölçülüyor aslında,tabiiki herşeyde olduğu tepkimiz çok cılız kalıyor. millet olarak tamamen duyarsız olduk.Avrupada sebze ve meyvelerin genlerini değiştirme oranı%40 olmuş bütün halk ayağa kalktı, bizde bu oran%90 mış evet yanlış okumadınız,fakat kimsede tık yok,kalın sağlıcakla
bunlara güney doğuyu değil ül***i versen yine doymazlar osmanlı doyuramamış biz hiç doyuramayız
Biz hep Kürtlere kızıyor ve onları suçluyoruz. Hep madalyonun tek tarafından bakıyoruz. Oysa bu terör balasına en fazla şehit veren yine onlar. En çok canı yanan yine onlar. Memleketini terk edip yerinden yurdundan olan yine onlar. İşte teröre en çok şehit veren iller listesi.
1 - Şırnak 298 şehit.
2 - İstanbul 281 şehit
3 - Hakkâri 261 Şehit
4 - Ankara 259 şehit
5 - Diyarbakır 232 şehit
Terör nedeniyle yaşamını yitiren sivil sayısı ise 4 bin 828 ve bunların çoğunluğu Kürt kökenli vatandaşlar. Senelerden beri süren silahlı mücadele gösterdi ki bu iş silahla çözülmeyecek. O nedenle artı kan akmadan sorun bir şekilde çözülmeli. Silahlı mücadele için yapılan harcamalarda Türkiyecin kalkınması için kullanılmalı diyorum.
kesinlikle yapılmamalı :mad2:
Bu kürt açılımı değil PKK açılımı. adamlar dilimizi kabul ettirdik, topraklarımızıda kabul ettireceğiz diyorlar. nitekim yer isimlerinin değiştirilmesiyle işe başlanıyor.
terörle bir yere varılmaz diyenler yanıldı demekki,baksanıza adamlar istediklerini elde ediyorlar. Acaba taşrada yaşayan yolu okulu olmayan göç nedeniyle belediyeleri kapanan BİZ TÜRKLERDEMİ DAĞA ÇIKSAK.
Vallaha pes diyorum sana arkadaşım,sende o toplantıda berabermiydin veya bunları iddia edenlerdemi bu toplantıdalardı...???Alıntı:
Ya insan atarken birazda destekli atar nerden biliyorsun sanamı sordulardı kabul edelim veya etmiyelim diye el insaf be arkadaşım.
Bu yıllardan beridir beceriksiz iktidarların ordan karın bağlarından dolayı başarısızlıklarını hep ABD ye atarak güya işgüzarlık ettiler bununla birlikte bir sürü insanımızı da ayrı ayrı ideolojilere böldüler ve bunu görüyoruzki malesef başardılar ve halen insanlarımız aklı selimle düşünmek yerine ideolojik düşünüyorlar çünkü en kolay şey hazırı alıp kullanmaktır tabi insan biraz vicdan sahibi ise güneşli havada elini gözünün önüne çekip güneş yok her yer karanlık dmeiyorsa.
Bence herşeyi biliyorum ayağını bırakıp bilmdeiğimiz konular hakkında atıp tutmayalım lütfen...
Saygılar
Bence hata senin burda fikir beyan etmendir illa sana katıl diye yalvarmadılar hepimize gelen mail gibi bildirdiler ve sende illa katılmak zorunda hiisettin kendini ama testen anlayarak hata diyorsun.
Hata ise buraya yorum yazanların sorunu ve hatası sen illa birşeyler yazmak zorunda değildin...!!!
Al sana yeni bir model daha neyi neyle kıyaslıyor senin o saddam deyip tuttuğun kişi 100 binlerce kendi vatandaşının bile bile ölümüne sebep olan bir hainden başkası değildir.Yıllarca amerikanın CIA'ya çalışıp orduda bir subayken ırakın başına kurtarıcı diye dikta ile getirilen bir ajandan ya bilerek ya da bilmeyerek övgüyle bahsediyorsun malesef.İnsan hangi tarafı tutarsa tutsun tuttuğu tarafı önce bir tanıması lazımki sonunda hüsrana uğramasın.Alıntı:
Yazıkki insanlarımız taraflı tarafsız yapılan medya gösterilerinden etkileniyor ve bunu da bilinçli yapan medya grupları da istedikleri gibi kullanıyor çünkü halkın bir bölümünü nasıl kandırabiliriz konusunda mastır yaptılar ve halkımızında halen bir bölümü bu ayak oynlarına inanmaya devam ediyor...!!!
Saygılar...!!!
Size aynen katılıyorum arkadaşım.Daha düne kadar kürtçe serbest olsun deniliyordu şimdi serbest kimsenin bişey dediği var mı yok.Sorun çözüldümü hayır.Niye amaç başka, açılım maçılımda hikaye.Yarın şu sınırlarım da çizelim diyecekler.İşsizlik yatırım matırım deniliyor bugün ülkenin her yerinde işsizlik var sadece doğuda değil,doğu karadeniz bölgesine daha düne kadar hiçbir yatırım yapılmadı yol haricinde ,oda yapıldı ancak güzelim sahilin içine ettiler.Şimdi yatırım yapılmadı diye yan gelip te yatmak ,yada elimize silahı alıp dağa mı çıkmak gerekir, hayır doğru olmaz değil mi.Doğulu arkadaşlarım biraz alınacaklar ama oradaki halk herşeyi devletten bekliyor.İnsan önce kendi yöresinin kalkınması için birşeyler yapmalı.Ha burada daha evvelden gelen ağalık sisteminin etkileride büyük neden çünkü vatandaş okumasın, birşey öğrenmesin ver ekmeğini bağda bahçede çalışsın sefasını ağa sürsün zihniyeti hakimdi.Şimdilerde bu düzen bozulmaya Halk bilinçlenmeye başladı.Kendini bunların içinden sıyırıp iş güç sahibi olan insanlar baktığımızda hiç böyle düşüncelerinin olmadığını , hatta birçok kürt vatandaşı ile türk vatandaşının akraba olduğunu kan bağlarının bulunduğunu görmekteyiz.Alıntı:
Sonuç olarak bugün kürt açılımı için gündem yaratılıyorsa o zaman diğer halklar içinde bir açılım şart, şart olmaz ise çifte standart olur.Bu topraklar üzerinde sadece kürtler yok, Lazlar da var çerkezler de var .... hadi gelin açılalım da bu toprakları bölelim , parçalayalım birilerine çanak tutalım....
Ha bu arada bugün bu açılım olsa bile bu ülkenin başına başka çoraplar örülür, ördürülür, bunu böyle bilmemiz gerekir.Allahü Teala ülkemizi bölmek ve bizleri birbirimize düşürmeye çalışanlara izin ve fırsat vermesin.
Saygılarımla,
Ortada dolaşan sözlerle, yaptırımlarla kürt açılımı diye söylenenleri çok sağlıklı bulmuyorum. Yapılacak işler enine boyuna aceleye getirmeden Türkiye cumhuriyetinin genel yapısına zarar vermeden yapılacaksa yapılmalı.Bu ülkenin çatısı altında bulunan diğer Alevi,çerkez,Laz,tatar vesair topluluklarıda kapsayan köklü bir anayasa değişikliğide buna göre yapılmalı diyorum.
pkk yanlısı olan insan katili vahşi yaratıklar nasıl olurda açılım bahanesiyle anlaşma için karşı karşıya oturulur onlarla muhattab olmak bile kendi başına bir yanlış TC devletini bölmek isteyen yaratığa saygımı duyulur TC. yaşayan bir sürü alevi yahudi vs vs insanlar var eeee her ırk devlet içinde devlet kurarsa ne olacak al kimliği TÜRKİYENİN neresine gitmek istiyorsan git yeterki yanlış bişi yapma sana kim nereye gidiyorsun diyenmi var hatta polisinden askerinde yardım bile isteyebilirsin TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE ayrı bir yasa ayrı bir devlet asker polis böğle bişey asla olmaz ve olmamalı adını açılım koydular neyin açılımı olacak açılım teklifleri tam olarak alenen nelerdir yukmu dur diyecek?....
benim inançım akp hükümeti amerika israilin katkılarıyla iktidar olmuş bir hükümet bunun engüzel örneğide tayib beyin hapisden çıktığı zaman ilk ziyaret ettiği ülke amerika ve orada görüştüğü topluluk ta yahudi lobisi 7senedir kendi eşrafını bayağı güçlendirdiler ama bu arada riyakad madalyasının da hakkını vermek zorundaydılar kıbrısla ilgili olaylar fener rum patrikanesi ermeni yakınlaşması ama karşıdan hep göstek son secimlerde 60 alaçağız diyen başbakan 39 da kalınca rengi değişti hesaplar karıştı şimdi akrep misali hükümet elden gitmesin diye akrep misali herşey yapabileçek konumda çaresiz zavallı onun için 7 sene konuşmadığı kürt sorununu ısıtıp duruyor 7sene hiç bir b.. yapmadığı sorun şimdi neden gündeme gelir yakında secim var kaznamazlarsa said nursini hayallerini gercekleştirmeyi denemek en kolayı öleçek çok kelle var tayibbeyin dediğiyle sayınıda saldı mı işlem tamam geriye mazlumu oynamak ve bol bol alamak kalıyor benim insanım alayanı sever korur hatta onun için ölmeyi göze alır durmak yok yola devam
Kürt açılımı demek, kürtlere ayrı bir özerklik vermek değil.Normal bir vatandaş gibi davranmak.Batıdaki vatandaş gangi hakka sahipse doğudakide o hakka sahip olsun.Batıdaki vatandaş nasıl türk bayrağını gönül hoşluğu içinde dalgalandırıyorsa doğudaki vatandaşta türk bayrağını gönül hoşluğu içinde dalgalandıracak ve bunu isteyerek yapacak, ise kürt açılımı olsun.Yoksa insan katili apo bitakım şeylerden yararlanacaksa bu ihanet olur.Ayrıca pkk ya yardım yataklık yapan her kim varsa cezaları iki katına çıkarılmalı.Devlet bütün insanlarına ayrım yapmadan eşit davranmalı.Ancak bütünlük böyle sağlanır.Lafta bütünlük olmaz.Ne mutlu türküm diyene.
Eh buyur burdan yak baştan iyi sonu gene ırka dayalı bir nutuk.Ya senin TÜRK olarak dünyaya gelmeni senmi karar kılmıştında bu kadar övünüyorsun?
Arkadaş nasılki sen belirlemediysen diğer IRKdan olanlarda belirlemediler ne yani dünya bir tek TÜRK ırkımı olucak bunları seni beni hepimizi yaradan senin kadarmı akıl edemedi 'HAŞA'.
Her şeyde getirip laf olsun diye NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ye dayıyorsunuz.
Elinde olmadan olan her şeyden insan bile sorumlu değilken ne demek oluyor diğer ırkları hor görmek illa sizde TÜRK olacaksınıza lafı getirmek.İster kabul edersin yoksa çeker gidersin.Bunlar değilmi yıllardan beridir bu olayların körükçülerinin söyledikleri?Am şükürler olsunki milletin çoğunluğu bu kafa da değiller yoksa her ırk ne mutlu...demeye kalksa o zaman hiç bir ülke de yaşanmaz her yerde savaşlar sürer gider adı da iç savaş veya ırk savaşı olur.En son örneği de eski adıyla Yugoslavya kaç parçaya bölündü demekki çekişmeler insanlara bir şey kazandırmaz kendisi rahat olunca, insanları da aynı sananlar ne gibi bir gaflet içinde olduklarını ancak uyanınca anlarlar ama inşallah iş işten geçmemiş olur.İnsan ırkıyla övünmek yerine ben ne kadar insanın deyip eksikliklerini tamamlamaya bakarak yaşar aksi takdirde mümkün değil.İNSANLARIN BİRİBİRİNE ÜSTÜNLÜKLERİ ANCAK TAKVA İLE OLUR ırk ile değil hatırlatayım.
SAYGILAR...!!!
Yazdıklarını dikkatle izliyorum ama malesef her yazışında ayni hatalar devam edip gidiyor.Diyelimki senin dediklerin doğru diyelimki isail ve amerikdan alıyor Tayyip talimatları ya insana sormazlarmı madem öylede neden bu adam zamanındaki Hükümetin Milli Eğitim Bakanlığının okul kitaplarına koydurduğu o Şiirden dolayı onca zaman boşu boşuna hapis yattı?Madem israil ve amerika bunları yöneten neden onlardan emir alan bir hükümet veya başındakiler neden içeri atılsınlar insanda insaf olacak ve atmak yerine dikkat edicek sen kendine güvenmiyorsun anlaşılan iyi veya kötü bu ülkenin halkı çoğunlukla bir iktidar çıkartmış,senin deyiminle demekki bu çoğunluk ''APTAL''en akıllı bunların karşısında olanlar öylemi?Gelelim diğerin %60 meselesine sen hakikaten nerde yaşıyorsun ya?ya hayalde ya da rahatlık içinde ya bana bir tane örnek olacak bir numune göstersene AKP nin & 60 oy alacağız dediğini yani senin istemediğin Tayyip in.Anlaşılan sende dolamışsın ana muahlefetin söylediği lafı ağzına ha babam de babam yalan yanlış demedn utanmadan sıkılmadan diyenler gibi sende diyebiliyorsun ne kadar güzel memleket ya.Alıntı:
Madem doğruları bilmiyorsun iftira etme bari günah,yazıktır madem beğenmiyorsun o zaman şu andan faydalandığın teknolojiyi de kullanma 7 sene öncesine kadar ne vardı ülkede ne geldiyse bu iktidar sayesinde gelmiştir nankörlük edeceğine aç gözünü de etrafına bak.
EYVALLAH...!!!
Arkadaşlar önce site yönetimi olarak şunun adını bi düzeltin;Kürt açılımı değil demokratik açılım;
Yorumuma gelince:
öncelikle başta muhalefet partilerinde olduğu gibi halk olarak açılım hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmamakla beraber bu açılımın vatanımız ve milletimizin maslahat ve menfaatine yönelik olduğundan şüphem yok akan kanın ve göz yaşının durması adına büyüklerimize güveniyor ve destekliyorum
Ayrıca diğer yorum yazan arkadaşların dediği gibi falan bir durumda yok bölücü başının muhatap alınması gibi falan.Büyüklerimiz bunu her platformda dile getiriyor zaten....Açılım hakkında pozitifim
Teşekkürederim saygılarımla..
ben bir şey sormak istiyorum öncelikle;kürt açılımı nedir?kürt nedir? açılım neyin açılımıdır?burda yapılan yorumlar genelde pkk denen ne idüğü belirsiz şerefsizlere duyulan öfkeden ve kürt kökenli olduğu için savunma refleksinden kaynaklanıyor. öncelikle bilen arkadaşlar kürt nedir açılımı nedir ? bir açıklama yaparlarsa memnun olurum.ben de ona göre bir yorum yapayım
arkadaşım bu tür sorularının cevabını googlede ara. burda bir anket yapılmış türkiye gündeminde tartışılan bir konu size göre doğrudur başkasına göre yanlıştır. Şu anki pozisyonda kendi düşüncelerinizi yazınız..Alıntı:
ayrıca burdadiğer forum arkadaşlarımıda rica ediyorum konu hakkında kendi yorumlarınızı yapın birbirlerinizin mesajlarını alıntı yaparak sen doğrusun ben yanlışım polemiğine gitmeyin böle yaparsanız iş siyasete dönüşüo herkezın doğrusu kendisine.
ben bu milleti anlamıyorum ya tarihini hic bilmiyor yada tarihinden , gecmişinden ters almıyor zamanında osmanlı hükümdarlığını yıkan ermenilerin yaptığı olayın aynısı şimdi gercekleşiyor o zaman ermenileri destekleyen kışkırtan avruba ülkeleri yine başda amerika olmak üzere aynı yolu izliyor ama kürtlerde salak ki ermeniler savaşda bişey alamadıkları gibi avrupalılar onları öldürdüğünü herkes unuttu sırt döntükleri osmanlı onlara yardım elini uzattı hatta bazı avruba ülkelerinden yardım alarak şimdi kürtler sanıyormu amerika onlara cizmiş olduğu harita daki yerleri verecek, nahh verecek bir hayal beşinde koşuyorlar,, neyse son sözlerim şunlar ,biz bu bayrak altında kac millet yaşadık yıllarca birileri bu durumdan rahatsız oluyorsa gitsin.
:rtfm:bunların niyeti ne olduğunu anlamak zor değil ama türkiye cumhuriyeti bukadar yazıfmıki bu azınlığın isteklerini yapıyor .aslında türk kürt sorunu diye bişey yok bence .bu vatanın ekmeğini yiyen her kes gibi üzerine düşeni yapmaları gerek buranın ekmeğini yiyorsan hainlik düşünmiceksin .hiç bir yerde çoğunluk azınlığa uymaz azınlık çoğunluğa uyar .kısacası ya bu deveyi güdeceksin ya budiyardan gideceksin budur.:rtfm::rtfm:
:present::present::present::present::present::present::present: inşallah bu yasaya sıcak bakanlar şehitlerimizin kanı ile boğulurlar pkk açılımının adını kürt açılımı olarak değiştirip bir tarafta vatanı için seve seve canını veren şehit annesi ile devletine ihanet etmiş vatanını milletini satmış askere haince pusu kurarak şehit etmiş leşlerin annesi ile birleştirmeye çalışanlara yazıklar olsun bir hatırlatayım bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı düşün altında binlerce kefensiz yatanı, sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı verme dünyaları alsanda bu cennet vatanı yazıklar olsun binlerce kez hainlerle işbirliği yapanlara!
Ülkemizi bölmek istiyorlar kesinlile karşıyım.Bu ülkede herkes cumhurbaşkanı, başbakan milletvekli olabiliyorsa birileri daha ne hakkı istiyorlar
açılım bahane, teroriste serbestlik, maaş baglama, yonetici gruba avrupada dolaşma hakkı, ceblerine harçlıgıda devlet koyacak, ırak topraklarında mehmetçige bekçilik yaptırma politikası, ve orta dogu projesinin bir parçası olarak görüyom, varsın ölecekse vatan evlatlarımız, kendi topraklarımızda şehit düşsün hiç olmassa vatan ugruna deriz, kuzey ırak ve bagdatta ölürse o zaman ne için öldü diyecegiz, herkes aklını başına alsın,aslında devletin gündemi işsizlik olmalıydı bu sözde açılımlarla gündemi başka taraflara çekiyorlar,oyun içinde oyun var ey vatandaşş kendine gel artık, silkin uyku modundan cık gerçekleri gör ve görmeye çalış,
Bu memlekette yaşayan her canlıyı severim. İnsanlar arası ayrım olmamalı çünkü hepsi Türk'tür. ABD de yaşayanların amerikan olduğu gibi. Dışardan beslenen veya birlik derken ayrım getiren insanca yaşamak derken mihrak hakimiyeti ve derebeyliik zihniyetinin neresinde insan neresinde demokrasi meydana geliyor anlaşılmamaktadır; herhalde. Kuvvetliysen varsın ,Birliksen kuvvetlisin.
kürt açılımı diyerek kürtleri daha çok şımartıyoz daha çok depemize çıkıyolar bence yapılmamalı
demokratik açılım diyorsun demesine ve bizim kürt açılımı olarak yanlış bildiğimizi söylüyorsun peki sence bu olayda bir gariplik yokmu demokratik açılım neden özellikle kürt kökenli vatandaşlarımız için yapılıyorda tüm türkiye için yapılmıyor lütfen samimi olalım ve birbirimizi kandırmayalım bölücü başı muhattap alınmıyor diyorsun terörist başının sözcüleri dtp ile aralıksız görüşmeler adamlar imralıdan çıkıyor sayın öcalan şöyle dedi böyle dedi diyerek bebek katilinin sözlerini medyaya sunuyor bu adamlarla devlet büyükleri tarafından görüşmeler yapılıyor buna ne diyeceksin bunu hangi platformda söylerlerse söylesinler bizi millet olarak kimsenin saf veya salak yerine koymaya hakkı yok üzerine basa basa söylüyorum bu açılım tamamen pkk ile yapılacak bir açılımdırAlıntı:
anaların göz yaşı dinsin akan kanlar dursun diye sayın iktidar olaylara başladı peki bu zamana kadar teröre verilen onca şehitler terör için ayrılan bütçe o zaman şehit anaları ağlamıyormuydu birden bire mi hatırladılar yanlış yaptıklarını dedim ya kimse kimseyi kandırmasın resmen amerikanın kuklası olmuşuz ama maalesef bunları söylemeye kimsenin cesareti kalmamış bir düşün dostum sadece düşün neden bu açılım özellikle amerikanın büyük ortadoğu projesi için hazırlıkara başladığı sırada oluyor :49::49::49::49::49::49::49:
bu arada ilave edeyim de site yönetimi neyin isminin düzeltilip düzeltilmeyeceğini çok iyi bilir onlara hatırlatma yapmana gerek yok he bu konu beni rahatsız etti eleştirelerden huzursuz oldum dersen ayrı
gerçekler maalesef insana bazen acı verir! saygılar
açılım olarak bahsedilen olayın içeriği hakkında net bir şey açıklanmış değil. demokratikleşme olarak bahsedilen olaysadece belli bir bölge için geçerli olamaz herhangi bir ayrıcalık söz konusu dahi olamaz. eğer mesele gelişimse iş sorunu ise geri kalmışlıksa bu tüm türkiye için geçerli bir sorundur. neticede bu vatanda her bölgede işsiz insanlar belli sorunları olan insanlar var bunun için belli bir bölgeye dayalı siyasetle açılım demek çok yanlış olur. tek devlette tek vatandaş tipi vardır. bu çatı altında herkes istediği şekilde düşünme hakkına sahiptir adını şu veya bu kayalım amaç tek devletse ayrımcılığa yer yoktur. bu geniş kültürde her atnik yapıaya dayalı açıılım yapmaya kalsanız ortada türkiye diye bir devlet kalmayacaktır. eğer bu vatanın evledıyım diyorsa birileri o zaman bu vatana sahip çıkmak ve zarar verecek her türlü iç veya dış etkene ortak karşı koymak gerekmektedir.
konuyu zaten biliyorum ama amacım sorularımın cevabını almakdan ziyade ,tartışılan konuya yorumcuların çoğu vakıfmı.olayı o açıdan irdelersek bilgi paylaşımıda olur.en azından kırılgan durumlarda oluşmaz
Bu kürt açılımın sonu gelmez gibime geliyor, dikkat etmezsek elimizi verip kolumuzu kurtaramayacağız... bunlar hep avrupa-abd nin pohpohlamalarıyla oynanan tehlikeli oyunlardır ki sonu (mazallah) içsavaşa kadar gidebilir, baksanıza daha şimdiden 3-5 çapaçul kendilerini birşey sanan b*klar (not:ayrılıkçı olayan bir ülke bir bayrak altında yaşamayı kabul eden kürt kardeşlerim hariç) "kürtçe eğitim, özgürlük hakları, ordu hakları (savunmaymış), türklerin kendilerin özür dilemesi vs.vs." sıraladı bile, ikinci aşama herhalde özerklik, eyalet, vs. daha sonra da (akıllarınca referandum ile) özgürlük... ama herhalde unutuyorlar daha ölmedik, vatanımızı parçalatmayız, gerekirse içimizdeki kanserleri kesip atmasını da biliriz... bu böyle biline...
Yahu saddam dediğin amerikanın (irana karşı) mütteffiki(ortadoğu maşası) değilmiydi, abd pohpohlamasıyla iran ile (şaçmasapan bir konu yüzünden) savaşmamışmıydı, boşyere kardeş kanı dökmemişmiydi . . . ülkenin işlerine karışılmadığı müddetçe uyuşturucu-fuhuşa göz yummadımı . . . ilginç bir bakış açısı çooook ilginç
hükümetin hiçbir planı yok! sadece bebek katilinin ağzına bakıyorlar!
kürt açılımı derken zaten ülkemizde bu bayrak altında yaşayan kürtlerin dillerini kullanması serbest şarkılarını dinlemesi serbest tv kanalları trt kürtçe yayınlıyoo
iş adamları var
müdürleri genel müdürleri miletvekilleri var tc cumhuriyetinde temsil ediliyorlar belediye başkanları var doguda her türlü hakdan yararlanıyorlar acrıca tüm türkiyede zengin leri var öğretmenleri profösörleri doktorları daha ne sayayım hepsi var bu ülkede daha nasıl olsun anlamış degilim eger istedikleri topraksa bu ülkenin hiç kimseye verecegi bir avuç topragı yoktur arabı ile çerkezi ile kürt ü ile bir toplumuz vatan bölünmez yazık hangi yüzyılda yaşıyoruz kalem varken silah tutan eller kırılsın bu kim olursa olsun ALLAH TÜRK MİLLETİNİN TÜRKİYEDE YAŞAYIP NİYMETLERİNDEN YARARLANIP ŞÜKREDEN İNSANLARIN YARDIMCISI OLSUN ben bu açılımdan bir şey çıkacagına inanmıyorum.
Bence çok yanlış düşüniyorsunuz şimdiye kadar birileri onlara ikinci sınıf bir vatandaş gibi mi davraniyodu hayır çoğu türkiyede yaşiyo ama TÜRKÇE bir kelime bile bilmiyo siz bir AVRUPA ÜLKESİNE GİTTİĞİNİZDE ONLAR MI SİZİN DİLİNİZDEN KONUŞİYORLAR
bu ül***i alevi suni kürt türk laz çerkez ve daha sayamadığımız milletler oluşturuyor bu toplumlar kurtuluş savaşını kazandılar çanakkalede tüm dünyaya destan yazdılar ve kurtardıkları vatana TÜRKİYE CUMHURİYETİ dediler bu ülkenin hiçbir ferdi kürt olduğu için özlük hakları elinden alınmadı haksızlığa uğramadı provokötörlere meydan vermeden ülkemizin çıkarlarını gözetmeliyiz derdimiz kürtler değil pkk verdiğimiz şehitlerin arasında kürtlerde var kürt kardeşlerimiz bu yobazların elinden bir an önce kurtulmalı
açılım açılım diyorlar kafalarına göre açıyorlar yürekleri yetiyorsa halka sorsunlar yani refaranduma gitsinler
Bu konuyu yapmış olduğum yorum maalesef konuyu ve yorumu iyice anlamayan hçakir arkadaşımız tarafından silinmiş.
Oysa yazılan tamamen gerçeklere dayanan bir yazı idi.
Oda sayın hçakır kardeşim iyi okusa idi yazıyı bir takım ayaklanmalar sonucunda başka gurupların ne gibi isteklerde bulunabileceği anlatılmakta idi.
Neyse sağlık olsun diyelim geçelim.
:46::46::46:
allah yardım etsin bu memlekete.işimiz zor gerçekten
arkadaşlar bu kürt açılımı dedikleri şey aslında bu ül***i bölmeyi amaçlayan projedir.kürtten hakim olmakta kürtten savcı olmakta kürtten doktor olmakta kürtten avukat olmakta.yani nereye bakarsak kürt yahu bu kürtlere ne olmuşda ne istiyorlar zaten kendi aralarında kürtçe konuşuyorlar.bakın daha kürt açılımı mevzusu başladı başlayalı abhazyalı gençler gürcü gençlerle laz gençler gürcülerle çatışmayaa başladı bile düzce ilinin gölyaka ilçesinde bunlar olmakta hergün her saat jandarma burada olayı yatıştırmaya çalışmakta.yarında 25 milyon alevide hak aramaya başladığında bu hükümet neyapacak.dağa çıkmış cana kıymış insanı sen affedeceksin.neye göre bunca mehmetçiğe göremi.yarın hiçkimse askere evladını göndermediği gün olan işte o zaman olur.
Ya neyin yorumunu yapıyoruz ortada anlamıyorum.Ortaya kürt açılımı diye bir şey attılar içeriğini bilen yok.Hükümet bile Apo denen şerefsizin ağzına bakıyor.Bunları millet nasıl görmüyor bu kadar mı kör olduk.Bu kadar partizanlığa yuh diyorum.Bildiğim tek şey var bu işin sonu çok kötü olacak.Ülk£yi yönetenlere bakıyorum şehitlerin arkasından timsah gözyaşı döküp teröristlerle askerlerimizi aynı kefeye koyuyorlar.Bunları millet nasıl görmüyor deli olacağım yahu.Kuru sıkı laf kalabalığı yapıp milletin zihnini bulandırmaktan başka işleri yok.Söyleyecek o kadar çok şey varki ama burası yeri değil.Bu girişimin en basit ve tek anlamı Türk ordusunun o kadar şehitten sonra yenilgisidir.
selam arkadaşların çoğu gibi bende gerçekte kürtlerin çoğunluğu yani ayağı yere basanları olduğunu düşünüyorum ama bu ülkede altımızı oymaya çalışan hemde bunu açıkça yapan o kadar çok kişi varki başka ülkelerde kelimesi edilemeyecek şeyler bizde maalesef uluorta söyleniyor milli değerler hiç bu kadar ayak altına alınmamıştı bu da beni oldukça ürkütüyor bazı sanatçılarda memleket babasından miras kalmış gibi açılımı desteklemeyenleri tu kaka ilanediyor allah sonumuzu hayır etsin...
öncelikle onbir ayın sultanı ramazan ayı tüm islam alemine,milletime,çevreme,forum dostlarına hayırlar getirsin.KÜRT AÇILIMI denen konu ülkemin ,milletimin,tarihimin,çanakkalenin,kurtuluş savaşının v.s. maddi ve manevi değerlerine konulmuş birlik beraberliğimizi yok eden bir dinamittir.zaten başımızdaki zihniyetten beklenende budur.merak ettiğim kötü niyet aramıyorum ama bunu destekleyen dostlar partizancamı düşünüyor yoksa gerçekten bu ülkede kendilerini kimliksiz ,aşağılanmış 2. hatta 3. sınıf vatandaşmı görüyorlar.eğer öyle görüyorlarsa biz başka bir boyuttamı yaşıyoruz..aynı kültürden,aynı tarihten,aynı milletten gelen bizler ki emperyalisler osmanlıyı yıkma planındaki saç ayağının bir ermenistan ,biri yunanistan,biride kürdistandı.ama ikisi tuttu diğeri tutmadı.neden acaba? bir düşünsünler.günümüzde en üst düzeyden her kesimde yönetici,zengin,sanatçı,düşünür yokmu,hatta beni meclis kapısında her türlü arayarak,referansla içeri alıyorlar ama dağdaki teröristin kardeşi,akrabası p***nk i bu mukaddes çatı altında dokunulmazlık adı altında vekil.daha ne açılacak,biraz daha açılım olsa mahremiyet gidecek.ermenilerin kürt adını kullanarak yapmak istediklerine alet olan kürtler(vatan sevdalılarını tenzih ediyorum)cumhuriyetle uğraşıp ,toprak isteyeceklerine,marabalıklarını yaptıkları ağaları bitirsinler bir toprak istesinlerde görelim.aşiretlik adı altında(yine bazılarını tenzih ederim)her suç fraksiyonunu yönlendirmesinler.bu tarih çok yazıldı amma ,BU ÜLKE TÜRK,KÜRT,ÇERKEZ,LAZ VS. KANIYLA KURULDU.BİR OLDU OLUK OLUK BU VATANI SULADI.MAVİ GÖĞE AL ŞEKLİYLE YERLEŞTİ,BU YAPIYI KİMSE BOZAMAZ.NE AK NEDE KARA GÜCÜ YETMEZ.BÖYLE BİLİNE.
kürt açılımı kardeşlik açılımıdır....
ne kadar da ürkek "türk" varmış meğer...
ne kadar da vatanın bölünmesini...böyle alakasız konulara bağlayıp....çocuklar gibi korkan türkler varmış....
"kürt açılımına karşı çıkanlar ...vatan hainidir...arkadaşlar...!!!
kardeşliği istemeyenler...kanın akmasından ağlıyo görünen ama mutlu olan hasta ruhlulardır...
türküm ve kürt kardeşlerimi seviyorum...lazı... çerkezi vs..bu topraklarda yaşayan herkesi sevdiğim gibi..
hayata islamcı gözüyle bakıyorum ve bu açılıma karşı çıkmanın dinime hakaret olduğunu...başka ırkları reddetmek olduğunu ve allahın ayetlerine karşı çıkış olduğunu düşünüyorum...
demokratım ve dini ne olursa olsun...hangi ırktan olursa olsun ...demokrat düşünen insanları önemser ve onlara el veririm...
ama asla ırkçı değilim....ırkçı bakış açısının "insani" olduğunu düşünmem.....
ne kürtlerin ırkçılarını (ki apo ve yandaşları diyelim) ve nede türklerin ırkçılarını (ya sev ya terket vs.'ye iman edenleri..) asla sevmem....
bu açılımın reddedilmesinden en çok apo ve türk ırkçıları memnun olacaktır....çünkü din'den yoksun kürt ırkçılarıyla...din'den yoksun türk ırkçılarının kumaşı aynıdır...!!!
ve her iki faşist gurup da.....kanın akmasından o kadar mutludur ki...bakmayın siz timsah gözyaşlarına...
apo ile türk irkçılarını aynı çuvala koymalı...yesinler birbirlerini...
ve.....
ortada da....temiz yürekli türkler ve temiz yürekli kürtler kalsın...!!!
ve her iki kesimin anaları artık...artık...artık ağlamasın...!!!