yaptırdı zaten trt yayınladı bunu
Printable View
ya aşının içindeki maddeler pek hoş değil bence.domuz kanı falan varmış.domuzdan gelecek şifa uzak dursun benden
ben cocuklardan korkuyorum onlardan uzak olsunda gerisi hiç umrumda deyil ne olursa olsun ben de yaptırmayacagım ne oynanıyorsa türkiyede oynanıyor dogru dürüst bilgi veren yok yan etkileride baya cok bir deyil iki deyil saygılar
Halkın sağlığından vurgun olmaz mı???birdaha düşünmenizi isterim burası TÜRKİYE unutmayın en oynak güven olmayan ve süistimal edillen sektörlerin başında sağlık geliyor unutmayalım bunu hergün gazete,tv haber ve internet üzerinden çıkan haberlere dayanarak söylüyorum saygılar...
yaşı yetenler bilir... zamanında bi bakan çıktı. çayda radyasyon yoktur bakın ben içiyorum dedi içti . ve türkiyede içti çayı. sonuç oratada...
karadeniz çernobilin etkisini çekti halada çekiyor değilmi arkadaşlar
aynen yaaa. ne domuzu kardeşim :)
isim olarak domuz gribi dendi diye töbee töbe :) ne milletiz yaa. !!
Tvlerde a1 gribi denmeye başladı son haber programlarında. domuz demektense a1 demek daha uygun :)
ben vurulmam.vurulanada saygı duymak gerek....
kesinlikle yaptıracagım saglık ocagına adımı yazdırdım gelir gelmez beni arayacaklar
biraz cesaret beyler herşeyi kafaya takmayın devlete güvenin bakana güvenin uydurma saçma sapan şeylere itibar etmeyin
hala bu şekilde düşünüyorsunuz bakan vurdurdu onu nasıl açıklayacaksınız? o başka bir partidenmi oda kabinenin içinde yer alan bu ülkenin saglık bakanıAlıntı:
bence başbakan dün çok yalnış yaptı insanların güvenini kırdı
USTALAR BENI DINLEYIN BU SIZE COK IYI BIR CEVAP :)
Başbakan ve cumhurbaşkanı aşı olmayacakmış? Kimsede bu yuzden aşı olmak istemiyor
Başbakan ve cumhurbaşkanı Damdan atlasa sizdemi atlayacaksınız?
Ben ve aileme bu aşıyı yaptırmayı düşünmüyorum.Zaten mevsimsel gripte başlamadığına göre nisan ayından buyana geçirilen ve halen de devam eden gripler H1N1 olduğunu düşünüyorum.Ayrıca normal gripten ölümlerin sayısı da H1N1 göre daha fazla ve yapılan duyurularıda abartılı buluyorum.
Saygılarımla,
şu anda tüm tv lerde aşı muhabbeti var yaptıralımmı yaptırmayalımmı diye?
hac adaylarını aşılamışlar hemde sorgusuz sualsiz mantıklı düşünelim arkadaşlar aşı şart!!!!
ben türk'üm bana bir şey olmaz
Ya arkadaşlar neden çin halk cumhuriyetinden herhangi bir telaş yok ordan ne domuz gribi ne deli dana ne tavuk grimidir ne hiç bir şey yok ve işin en garip tarafı orda hijyenik adına hiçbir şey yok adamlar yılan fare köpek kedi 44 ayak zehirli olanı olmayanı bukelemun iguana saymakla bitmeyen ve aklıma şimdilik gelemyen bir sürü hayvanı kesip kesip yiyorlar hastalık yok telaş yok sorun yok nedir bu işin sırrı acaip bişey yahu acaba bizim TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE ekonomik krizi unutturmak içinmi sırf bize mahsus çıkardılar ne dersiniz ha unutmadan şimdide bizim burada olan okullar velilere okuldan resmi yazılı kağıt yollamaya başladılar domuz gribi aşısı ile ilgili veliye diyorlarki ister yaptır yaptırma heee yaptırırsanda ilerde çocuğuna bişey olursa çocuğundan sen sorumlusun eğerki domuz gribi aşısı yaptırmasanda çocuğunun başına bişey gelirse yine çocuğundan sen sorumlusun çevremde tanıdığım bir sürü doktor arkadaşım var her doktor arkadaşıma sorduğumda ben yaptırmayı düşünmüyorum diyorrr eeee eğer bu işin ehli uzmanı olan bir doktor domuz gribi aşını kendine ve çocuklarına uygulamıyorsa ben ve benim ailem neden uygulasın domuz gribi aşısı oany almadan şimdilik hiçbir şekilde yaptırmayı asla asla düşünmüyorum saygılarımla aliharbiye
Bu gün aşıyı oldum benide doktorlar ikna etti olmama çünkü bizdeki doktorların hepside aşı yaptırdılar, bilmiyorum iyimi yaptım kötümü hala kararsızım
Kendilerine rant sağlamak için bir kampanya tutturdular gidiyorlar bakalım sonu ne olur ayrıca Kobay olmakta var. Bu Domuz gribi Almanyada zaten vardı, Yeni değilki rengini değiştirip tekrar sunuyorlar. Mesela kene olayı bunun almanyada aşısı varken ben türkiyeye gidiyorum kene aşısı yapın dedim gerekmez Türkiyedeki keneler zararsız dediler sonrada ilk olarak keneleri zehirleyip türkiyeyede paketle sundular aşısını sattılar Kuş gribi misali buda geçer. Allah yardımcımız olsun yeterki bazılarının kesesi dolsun, Bizlerin Canı sağolsun. Saygılar
arkadaş dogru söylüyor çinden gelen dünyanın urunu var olsa onlardan bulaşan ne hastalıklar olurdu amerika hariç hiçbir batı ve dogu ülkesinin adı geçmiyor varsa yoksa avrupa
bende şimdilik düşünmüyorum ama ilerde ne olur bilemem...
arkadaslar bence hemen karar vermeyelim bekleyelim bakalım biraz zaman hepsi okadar..saglık bu baska biseye benzemez zamanla hersey ortaya cikacaktır sabır....
Domuz gribinde şok gelişme!
Kediye de bulaştı!
Iowa Eyalet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde tedavi edilen 13 yaşındaki kedinin iyileşmekte olduğu belirtildi.
Kediyi tedavi eden Dr. Brett Sponseller, kediyle aynı evde olan üç kişiden ikisinde, kedi hastalanmadan önce grip benzeri semptomlar görüldüğünü söyledi.
Sponseller, insanlardan evcil hayvanlara grip geçmesinin bilinen bir durum olduğunu, ancak ilk kez bir kedide domuz gribi tespit edildiğini belirtti.
Virüsün kedinin yanı sıra iki dağ gelinciğinde de saptandığını kaydedildi
Bunlarda işin mizahi yönü.
Domuz gribi aşısının ilk yan etkisi ortaya çıktı: Sağlık Bakanımız komada!
Genelkurmay’a meçhul subaydan yeni mektup gelmiş...
Şöyle diyor:
“Domuz aşısı olmayın, bir dost!”
Kredi kartı borçluları, çok riskli... Yatağı yorganı haczettiler, soba gitti,
kışın donarak grip olacağın kesin... Üstelik, zaten ayvayı yemişsin.
Emekliler ciddi risk grubunda... 20 kuruş zam aldılar, bu 20 kuruşla anca iki portakal dilimi alabiliyorsun... E iki dilim portakal, değil domuz gribinden, nezleden bile korumaz. Aşı şart.
arkadaslar bu grip beni acayip etkiledi dengem bozuldu hastalıgın belirtilerini okudum şuan bizde 16 ölüm oldu bunları bazıları belirtiler dısında ölmüş bir örnek 13 yaşindaki kız karın yada mide şikayeti varmış ambulansta fenalaşmış hastanede ölüyor yani grip belirtisi yok ama kanında malum virüs var ve olenlerin cogu öldukten sonra yapılan testte anlasıldı birde merak ettigim bir şey var bu tahliller neden hastanede yapılmıyorda hıfzıssıhha tahlil edılıyor
Bende yaptırmıyacağım çünkü ne derece sağlıklı henüz bilinmiyor.
Vede bu grip olayını çok büyüttüler,gripten daha çok önemli hastalıklar dururken.
İşte aşının ilk mağduru
Yüksek tansiyon ve kalp çarpıntısı şikayeti ortaya çıkan genç hemşire tedavi altına alındı.
Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, domuz gribi aşısı vurulduktan sonra yüksek tansiyon ve kalp çarpıntısı şikayeti ortaya çıkan genç hemşire, tedavi altına alındı.
Alınan bilgiye göre, Orhaneli Devlet Hastanesi Acil Servis'te görev yapan hemşire Şeyda K. (21), domuz gribi hastalığından korunmak amacıyla aşı yaptırdı.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Aşı vurulan bölgede kaşıntı ve kızarıklığın ortaya çıkması üzerine gerekli müdahale yapılan Şeyda K, bir süre sonra tekrar aynı şikayetler ortaya çıkınca çalıştığı hastanede tedavi altına alındı.
Genç hemşire, durumu daha da kötüye gidince Bursa Çekirge Devlet Hastanesine sevk edildi.
Solunum zorluğu çektiği öğrenilen genç hemşire, Doğancı Barajı mevkisinde doktor bulunan başka bir ambulansa nakledildi.
Çekirge Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ndeki müdahalenin ardından gözlem altında tutulan Şeyda K'nin, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
-''10 BİNDE BİR OLAN BİR OLAY''-
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kişinin vücut duyarlılığı ölçüsünde herhangi bir hastalıkla ilgili vurulan aşı sonrası, kaşıntı ve kızarıklık şikayetinin gelişmesinin normal olduğunu belirtti.
Hemşire Şeyda K'nin, domuz gribi aşısı vurulmasının ardından ortaya çıkan şikayete bağlı olarak, heyecandan tansiyonunun yükseldiğini ifade eden Akan, şunları söyledi:
''Bursa'da 10 bin kişiye aşı yaptık. 10 binde bir böyle bir olay yaşadık. Normal bir durum. Herhangi bir aşıdan sonra da böyle bir durum yaşanabilirdi. Heyecandan dolayı kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyon şikayetiyle hastanede tedavi altına alındı.''
Akan, genç hemşirenin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.
Domuz gıribi nerden çıktı benim yaşım 55 ben bu yaşakadar domuz gıribi duymadım ve görmedim doktara milet çıksın diye balon patlatılar çünkü ilaçlardan ve muhayene parasını çıkartıyor aşı yapıyorlar bedava diye bedava deyil sonra parasını alıyorla yok kuş gıribi yok deli dana hastalıgı şimdide domuz gıribini attılar bunların hepsi bahane
Ben canımı yolda bulmadım bakanla basbakanın ıkıleme dustugu bır ortamda ben kıme guveneyım ALLAH yardımcınız olsun
Neden aşı olma kampanyası açılıyor? Daha önce de grip vardı AŞI OLMAK BASİT BİR TEDBİRDİ. Şimdi ne oldu da devlet eliyle kampanya düzenleniyor? Görevi SAĞLIK olanlar halkın sağlığını ticaret konusu yapıyor. Yuh olsun.
aşıyı şuanda sanırsam bedava yapacaklar ama 300 milyon euroluk ödenen bir para var kimden çıkacak?
tabiki yaptıracagım böyle beklemek daha zor geliyor insana
Sayın abıler domuz gırıbı dıye bırsey yok bu vırusu kendılerı uretıyor sonrada faiş fıata satıyorlar olen insanların bu hastalıktan olduklerıne ınanmıyorum madem bu hastalık var ul***ı yonetenler neden ası yaptırmıyor kus gırıbı dıye hastalık cıkardılar hayvanlar telef ettıler hıc kımseyebırsey olmadı.. Olan yazık hayvanlara oldu dırı dırıyandılar
hayır ben de bu asıyı olmam cünkü rant üzerine kurulmus madem saglık bakanı bu asıyı oldu neden diger bakanlar olmuyor onlara da bu virüs bulasma ihtimali yok mu bulasamazmi zararı yoksa neden olmuyorlar.hepsi rant icin bekleyelim görelim derim..
hollandada yaşayan dayım var dün onunla konuştuk onunda dediği buradada bazı kanallar domuz gribinden bahsediyor ama ben turk tv lerinide izliyorum onlar resmen buradakilerin 10 katı haber yapıyor olayı şişiriyor diyor
ben sağlık çalışanıyım ve oldum bile riske girmeye gerek yok.
her kafadan ayrı ayrı sesler çıkıyor nasıl olurda insanlarımız bunlara güvenipte aşı olurlar ?
umarım yarın öbür gün eşek gribi yaymazlar bakalım ne ne gripler ne hastalıklar görecez
birşey dikkatinizi çektimi geçen hafta başladı ve ardarda ölümler eglemye başladı yani sanki kurulu bi program gibi????
niyetleri ne olabilir acaba dünya genelinde olan nüfusu azaltmakmı artı ölümlerde şüpheli ve dahası domuz gribi aşısını herkese şiddetle tavsiye etmeye başladılar SORU?NELER OLUYOR NE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR ACABA?
Aşı olmayacağım demiştim şimdi anlıyorum ki ne kadar haklı imişim Başbakan bu aşılar abd'ide kullanılan aşılardan farklı demiş..Şİmdi düşünüyorum;bu milletin tüğü bitmemişlerin hakkını ***fi olarak harcayanlar halen bakan koltuğunda oturmaya devam edecek mi Çok merak ediyorum.
kesinlikle hayır
yukardaki arkadasım haberleri ve medyayı takip etmiyor heralde asıdan felç olan varmı diye seslenişte bulunmuş ben yüzlerce örnek gösterebilirim en basıt asıdan ve iğneden felç olanlar yüksek ateşten felç olanlar ben hayatım boyunca 49 yasındayım şükür hastaneye düşmedim düşeninde ayağı alısıyor allah düşürmesin memleketimizin basında bir uğursuzluklar dönüyor inşallah hepizin bir dahaki secimlerde 3 defa düşünüp bunları sepetlememizde yarar görüyorum bunlarla daha başka basımıza beleler gelir gelmeyede devam edicek gibi görünüyor selametle
bir zamanlar köylülerin tavuklarını katledip maliye bakanın oğlu unakıtanın tavukları satılsın diye sonrada hiç bişi olmamaış gibi davranıyorlar bu amerika israil taraftarı iktidar basımıza olmadık belalar getirdi yok kuş giribi kene vakası şimdide domuz gribi diye tutturup gerçek olayları unutturup devletin altını olymaya ve soymaya devam ediyorlar önüzdeki günler herseye gebe daha ne mikrop üreticekler bu göründüğü gibi acık ve net olarak görünüyor şimdi yapmamız gereken acılım sacmalası domuz gribi kuş gribi kene vakası bunlarla oyalanmayalım herkes tepkisini gösterip bu iktidarı boykot edelim geldiklerinden beri hep ülkemize virüs bulastırdılar selametle
DOMUZ GRİBİ AŞISI GERÇEĞİ
Şimdiye kadar üç firma üretim yapmış:
GlaxoSmithKilne firmasının Pandemrix, adlı aşısı.
Baxter International’ ın H1N1aşısı.
Her ikisininde henüz lisansı yok. Avrupa ilaçlar kuruluşu tarafından onaylanmamış.
Novartis tarafından üretilen Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent .
Amerikan’nın bazı eyaletlerinde zorunlu aşılamaya karşı tepkiler artıyor. Aşılardan ölümler meydana gelmekte. İngiltere ülkesinde kesinlikle böyle bir uygulama yapmayacağını söylüyor. Diğer ülkelerdede durum farklı değil.
Bu aşılar yapıldıgı takdirde:
-Guillain-Barre sendromu
-Vaskülit
-Felç
-Anafilaktik şok
-ve ölüme neden olabileceği duyuruluyor.
Ayrıca Novartis firmasının geliştirdiği ilacın yan etkilerini Novartisin kendi laboratuvar sonuçlarından okuyabilirsiniz.
ŞİMDİ OLAYI İSTERSENİZ TÜRKÇE KONUŞALIM
1-DOMUZ GRİBİ AŞISINDA DOMUZ KANI VAR..
2-BU AŞININ İÇİNDE KISIRLIK YARATAN YAN ETKİ VAR.
3-BU AŞININ İÇİNDE İNSANIN GENETİK YAPISINI BOZAN MADDELER VAR.
4-BU AŞININ İÇİNDE DÜNYADA BİR NUMARALI KANSOROJEN MADDE ÖZELLİĞİ TAŞIYAN FORMALDEHİT BULUNUYOR.YANİ AMERİKA YASAKLI OLAN AVRUPADA YASAKLI OLAN BİR MADDE..(AMERİKADA BU AŞIYI VURULAN VATANDAŞ DEVLETE DAVA AÇMIŞ)
ŞİMDİ İŞİN SOSYOLOJİK BOYUTU
1-ALMANYADA HÜKÜMET YETKİLİLERİ BÜROKRASİ KESİMİ CİVASIZ AŞIYI KULLANIRKEN, HALKA CİVALI AŞI KULLANACAKLAR BU HABER ALMANYADA DUYULUNCA HALK AYAKLANDI- ÜLKEMİZE GELEN İLK PARTİ AŞI (500 000 AŞI) CİVALI HABERİNİZ VARMI.
2-KUŞ GRİBİ HASTALIĞININ İLACI OLAN TAMİFULU İLACININ FİRMA SAHİBİ Donald Rumsfeld (amerikanın 3. etkili adamı) idi VE 2 MİLYAR DOLAR KAZANDI. ŞİMDİ BU HASTALIĞIN İLACI OLAN FİRMALARIN HEPSİNİN YAHUDİ FİRMASI OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ..
3-TÜRKİYE DE CİDDİ OLMAMASINA RAĞMEN SÖZDE BİR KAÇ İLDE ESKİLERİN AJAN LAWRENCE LERİ GİBİ ÜLKEMİZE SOKULAN SÖZDE SANAL HASTALIK İLE HALKI KANDIRAN BU ÜLKE YÖNETİCİLERİ, HABERLERDE YAPILAN DOMUZ GRİBİ HABERLERİ İLE HALKI PSİKOLOJİK OLARAK BASKI ALTINA ALIP KENDİLERİNCE ALINACAK 43 MİLYON AŞININYANİ 1 MİLYAR DOLARLIK AŞININ BAHANESİNİ OLUŞTURDUKLARINI BİLİYORMUSUNUZ.
4-HİÇBİR ÜLKEDE, HATTA ÖLÜMLERİN YAŞANDIĞI ÜLKELERDE BİLE ÜLKE HALİNDE BU KADAR AŞI TALEBİ OLMAZKEN NEDEN TÜRKİYE KOBAY ÜLKE OLARAK DENENİYOR..
Domuz gribi aşısını ilk kullanacak olan ülke türkiye yani kobay
5-DOMUZ GRİBİ HASTALIĞININ KENDİ KENDİNE OLUŞABİLECEK BİR EVRESİ OLMAYAN HASTALIK OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ. YANİ ÖZEL LABARATUARDA ÖZEL HAZIRLANMASI GEREKEN BİR HASTALIK OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ.
“75
yaşındaki virüs uzmanı Adrian Gibbs, `Yaptığım incelemede bu virüsün
bir laboratuardan çıkmış olma olasılığını çok yüksek olarak buldum`
dedi”
millet b,r tuhaf olmuş el uzatıyorum adam el vermiyor kendime kötü hissediyorum ya ne buböle
bu amerikanın oyunu neden meksikada çıktığı anda dünya sağlık örgütü karantinaya almadı?Silah satamayan amerika aşımı satacak düşünmek lazım.Uyan yüce türk milleti virüsü yapan kim?aşıyı satan kim?Neden israilde hastalık yok.
değerli dostlar ben yaptırmayacağım yaptırmayı da düşünmüyorum çocuklarımada okuldayaptırtmayacağım sen dikkatli olursan temizliğe dikkat edersen dengeli beslenirsen İnşaallaah birşey olmaz daha öncede kuş gribi bilmem ne v.s. v.s. hep rant rant rant birileri götürüyor bazılarıda kobay olarak kullanılıyor elin amerikalısı bizden daha mı kıymetlide bize bunu yapıyorlar hep denendik neyise fazla yazmayacağım herkese saygılar sunarım.Allah yardımcımız olsun.
imf ye mahkum oldugumuz sürece hem amerikaya hemde israile muhtacız bu böyle geldi böyle gidecek sanırsam
başımızdaki atatürk gibi olsa ne ala kimseye muhtaç kalmayız ama başımızdakiler göz yumuyorsa ve bazı şeylere karşı gelmiyorlarsa hele hele memnunmuş gibi davranıyorsa durum vahim demekki arkadaşlar kimse yanlış anlamasın lütfen ama hani belki bileniniz vardır mutlaka bir deyim vardır yüzü yumuşak olanın g...ü kuru kalmaz misali umarım böyle bir durum söz konusu değildir saygılarımla aliharbiye
her yıl başka bişeyler türetiyorlar.tavuk gribi kuş gribi vs. bu yılda domuz gribi, hepsi saçmalık bence.yalan dolan ve farlkı şeylere yöneltici haberlerle abartıyorlar bu işleri...
Başbakan ERDOĞAN açıklamışta TÜRKİYE'ye getirilen domuz gribi aşısı ABD dekilerle aynı değilmiş onun için kararsızım hatta kararlıyım yaptırmayacağım