-
Karın yararak bebek çalan hırsıza idam cezası
Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK, (DHA).
ABD'de 3 yıl önce hamile bir kadının karnını mutfak bıçağıyla kesip, bebeğini çalan Lisa Montgomery adlı kadın idam cezasına çarptırıldı.
Lisa Montgomery, 16 Aralık 2004 tarihinde, 23 yaşındaki hamile Bobbie Jo Stinnett’i öldürmekten, karnını kesip bebeği çıkarmaktan ve kaçırmış ve çevresindekilere bebeği kendisinin doğurduğunu söylemişti. ABD'nin Kansas kentinde önceki gün görülen davada, mahkeme jürisi 39 yaşındaki bebek hırsızlığı suçundan yargılanan Montgomery’nin ölümle cezalandırmasına oybirliğiyle karar verdi. Mahkeme jürisinin 5 saati aşan oturumdan sonra, Montgomery’nin avukatının, müvekkelinin küçükken annesi tarafından psikolojik, üvey babası tarafından da cinsel tacize uğraması yüzünden akli dengesinin yerinde olmadığı savıının geçerli olmadığına karar verdi.
Dünyaya 4 çocuk getirdikten sonra 1990’da tüpleri bağlanan Montgomery, yakınlarına birkaç kez hamile olduğu yalanını söylemiş ve en son 2004’te, aralık ortalarında doğum yapacağını iddia etmişti. Montgomery, cinayetten bir gün sonra doğduğu şehir Melvern’de yakınlarına, bebeği kendisinin gibiymiş gibi tanıtırken polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı. Lisa Montgomery’nin, doğuma dört hafta kala annesinin karını bıçakla kesip çaldığı, Victoria adındaki kız çocuğunun sağlığının iyi olduğu ve ölen annesinin ailesiyle yaşadığı belirtildi.
-
-
-
kadına verilen ceza bana göre yerinde ve doğru bir karar.
-
cani kadın
benim şahsi kanaatime göre çok doğru bir karar verilmiş.
-
bence başına gelmediğiiçin böyle düşünüyorsunuz.
-
eğer sizin ailenizdende ölen yada yaralanan olmuş olsa çok değişik düşünür ve asalım bu canileri derdiniz.
-
kesinlikle olmalı,suça'mükafat değil,gereken ceza verilmelidir.a.b'de yok filan yerde yok bunlar bizi ilgilendirmemeli....
-
bir ülkede vatana hainlik yapanlara idam mutlaka olmalı diğer suçlarada çok ağır cezalar getirilmeli ki bir insan neden ben bu suçu işledim demeli
-
vatana ihanet edenler başta olmak üzere adam öldürmeyi meslek edinenlere vede sübyanlara tecavüz edenlere idam cezası gelmeli.avrupa birliği karşı çıkarmış çıkarsa çıksın kardeşim admlar kirli yüzlerini gösteriyorlar zaten daha dün beçikada pkk yı protesto mitinginde gözaltına aldıkları Türk gençlerine yaptıkları işkenceyi izledik.