Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
İzleme komitesi 'olumlu' rapor verdi yönetim genç yıldız için kolları sıvadı.
LİSTEYE GİRDİ
F.Bahçe, iki yıldır Bank Asya 1. Ligi'nde attığı gollerle dikkat çeken Kartalsporlu İskender'in peşinde. 24 yaşındaki yıldızı yakın takibe alan sarı-lacivertli kulübün izleme komitesi, yönetime bu futbolcu hakkında, "Transfer edilirse Fenerbahçe'de kral olur" raporu verdi. Yönetim bunun üzerine düğmeye bastı.
'BEN HAZIRIM'
Trabzon, Sivas ve Konya ve G.Birliği'nin de kıskacında olan İskender, FOTOMAÇ'a yaptığı açıklamada, "F.Bahçe forması giymek en büyük rüyam. Tabii ki transferimin gerçekleşmesini isterim. Ancak sadece benim istememle olmuyor. Kulüplerin de anlaşması gerekiyor" şeklinde konuştu. CEVDET ÜNÜVAR
14-12-2008, 13:55
sarıkanarya_41
Bana teklif gelmedi
F.Bahçe'den Real Betis'e geçen Mehmet Aurelio, sarı-lacivertli kulübün kendisiyle ilgilendiği yolundaki haberlerle ilgili olarak, "Bu konuda hiçbir şey bilmiyorum. Bana gelen bir teklif yok. Ben Betis'te mutluyum" açıklamasını yaptı. 'Mehmetçik' lakaplı yıldız futbolcu, "Şu anda tek düşündüğüm şey kulübümün başarısı" diye konuştu.
14-12-2008, 13:55
sarıkanarya_41
Güiza 'Hadise' çıkartacak!..
İspanyol forvetin, Hadise'ye aşk mesajları gönderdiği ifade edildi.
F.Bahçe'nin suskun golcüsü Daniel Güiza, gece hayatında hız kesmiyor. İstanbul gecelerinde çapkınlık yaptığı için sevgilisi ve çocuğunun annesi Nuria Bermandez tarafından terk edilen Güiza'nın, şarkıcı Hadise'nın peşinde olduğu iddia edildi. İspanyol oyuncunun, cep telefonunu bulduğu Hadise'ye aşk dolu mesajlar attığı ve karşılık aldığı belirtildi.
14-12-2008, 13:56
sarıkanarya_41
Mehmet Eren de listede
Kadrosunu yerli isimlerle takviye etmek isteyen sarı-lacivertliler, Kayserisporlu Mehmet Eren Boyraz'la da yakından ilgileniyor. Sağ kanatta ve forvette oynayan 27 yaşındaki futbolcu, zaman zaman bekte de görev alıyor. Mehmet'in sözleşmesi 2010'da sona eriyor.
sarıkanarya_41
Son iddia Felipe Scolari
F.Bahçe'nin Chelsea'nin hocası Felipe Scolari ile de ilgilendiği belirtiliyor. Galibiyet yüzdesi başkan Abromovich döneminin 3 hocası Ranieri, Mourinho ve Grant'ın gerisinde kalan Portekizli çalıştırıcının devre arasında biletinin kesileceği iddia ediliyor. Abromovich'in Mancini'yi göreve getirmek istediği ileri sürülürken, F.Bahçe gelişmeleri yakından takip ediyor.
sarıkanarya_41
Şimdi de Petko
Volkan Demirel'in performansından memnun olmayan ve kaleci arayışında olan F.Bahçe'de şimdi de Petkoviç sesleri yükseliyor. Sarı-lacivertliler, Hoffenheim'ın Türk file bekçisi Ramazan Özcan ve İstanbul Belediyeli Hasagiç'ten sonra Sivas'ın Avustralyalı eldivenini de listeye dahil etti.
sarıkanarya_41
Puansız dönmeyiz
Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, F.Bahçe deplasmanından en azından bir puan alacaklarını söyledi. Özdilek, "En büyük avantajımız mücadeleci bir takıma sahip olmamız. Son haftalarda aldığımız sonuçlar ortada. Ben, Malatya'nın başındayken F.Bahçe'yi 4-2 yenmiştik. Rakibimizin artılarını ve eksilerini biliyorum. Yine kazanmak istiyoruz" dedi.
14-12-2008, 13:57
sarıkanarya_41
Ve Tümer iyileşti!..
Sezon başından bu yana sakatlığı nedeniyle forma giyme şansı bulamayan Tümer Metin'in tamamen iyileştiği ve Antalyaspor karşılaşmasında forma giyebilecek duruma geldiği belirtildi. Bu sezon A.Gücü ile oynanan kupa maçında 45 dakika görev yaptıktan sonra sakatlanan solak yıldızın, Aragones tarafından riske edilmeyeceği ve Konya maçına saklanacağı iddia edildi.
14-12-2008, 13:57
sarıkanarya_41
Yıldız'dan o***
F.Bahçe'nin transferini bitirme aşamasına getirdiği ileri sürülen Sivassporlu Mehmet Yıldız, "İki kulüp aralarında anlaştıktan sonra bana onaylamak düşer. Kaldı ki Fenerbahçe'de oynamayı kim istemez ki?" dedi. Yıldız, yurt dışından da kendisiyle ilgilenen kulüpler olduğunu vurguladı.
15-12-2008, 18:54
sarıkanarya_41
Seninle olmak var ya
Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 11'de Güiza ve 65'te Lugano attı. Lugano ilk golün de asistini yaparak maça damgasını vurdu. Hakem Bülent Yıldırım, ilk yarıda Güiza'nın ceza sahasında formasından çekildiği pozisyonda Fenerbahçe'nin net bir penaltısını es geçti!
Fenerbahçe bu galibiyet ile bir anda şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri durumuna geldi. Ortaya konan müthiş futbol, Dinamo Kiev şokunu unutturdu! Antalyaspor'dan Volkan Arslan 43'te kırmızı kart gördü. Dün çok gayretli görünen Dani Güiza, yine inanılmaz fırsatlar kaçırdı.
Fener ağır abi
Süper futboluyla göz kamaştıran sarı-lacivertli ekip 6 maçtır yenilmeyen Antalyaspor'u Saracoğlu'ndan eli boş gönderdi.
Ligde son iki maçında Beşiktaş'ı Kadıköy'de Denizli'yi de deplasmanda mağlup eden F.Bahçe dün de Antalyaspor'u yenerek üçte üç yaparken şampiyonluk yarışındaki iddiasını iyice artırdı. F.Bahçe, maça hızlı başlarken 5'inci dakikada Lugano, 10'da Güiza ile yakaladığı gol fırsatlarından yararlanamadı. 11'de Alex'in Lugano'nun kafasına gönderdiği topla son buluşan Güiza, F.Bahçe'yi 1-0 öne geçirdi.
YÜRÜYÜŞ HIZLANDI Taraftarının desteğiyle coşan sarılacivertli ekip 2. yarı da Güiza, Emre, Deivid ve Kazım'la konuk ekibi bunaltırken, ilk golde asist yapan Lugano 65'te yine sahne aldı ve skoru 2-0'a getiren golü attı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca F.Bahçe sahadan 2-0 galip ayrıldı ve şampiyonluk yürüşüne hız verdi.
15-12-2008, 18:55
sarıkanarya_41
Son Mohikan
Defansta geçit vermeyen Uruguaylı, ileride ise Güiza'nın partneri gibiydi. Asist yaptı, bir de kendi yazdı; yıldızlaştı.
BU NE HIRS BÖYLE!
Dün gece Kadıköy'de Diego Lugano resitali vardı. Uruguaylı futbolcu, muhteşem oynadı. Defansta Edu ile birlikte mükemmel uyum gösteren Lugano, müthiş hırsı, kazanma azmi ve zaten mayasında olan pes etmeyen yapısıyla Kızılderililerin efsane ismi Son Mohikan'ı andırıyordu. Her hareketiyle "Bu gece buradan zafer kazanmadan çıkmak yok" diyordu. Dediğini de yaptı. Zaten iyi gününde olan Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki fişekleyicisiydi.
4. GOLÜNÜ ATTI
Sarı-lacivertlilerin 11. dakikada bir korner organizasyonunda Güiza'nın kafasından gelen golün asistini yapan Lugano, müthiş futbolunu bir de golle süsledi. 65'te Carlos'un mermi gibi şutundan defanstan dönen topu iyi takip eden Uruguaylı, meşin yuvarlağı Antalyaspor ağlarıyla buluşturup gecenin kahramanı oldu. Lugano, böylece bu sezonki gol sayısını 4'e yükseltti. Tüm gollerini de Kadıköy'de atan Lugano, iç sahada en çok gol atan Fenerbahçeli oldu.
sarıkanarya_41
Carlos vuruyor Lugano atıyor!
Lugano, direkten ve savunmadan dönen topları takibin meyvelerini attığı gollerle alıyor. Uruguaylı, bu sezon 3. kez Carlos'un kaleye gönderip geri seken topuyla golle buluştu. Ankaraspor maçında sağ çaprazda Carlos'un kullandığı serbest vuruşta barajı aştıktan sonra önce ön direğe, sonra arka direğe, ardından da arka direğe çarpan topu iyi takip edip filelere gönderen Lugano, G.Saray derbisinde de Carlos'un De Sanctis'ten dönen topunu ağlarla kucaklaştırmıştı. Sarı-lacivertli oyuncu, benzer bir golü bu kez Antalyaspor'a attı.
sarıkanarya_41
Maçın yıldızı
Dün gece Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kapışmanın en iyi ismi hiç tartışmasız Lugano'ydu. Bir asist yapan, bir de gol atan Uruguaylı futbolcuyu öne çıkaran değerler sadece bunlar değildi. Savunmada kusursuz bir görüntü sergileyen sarı-lacivertli oyuncu, takım arkadaşlarına aşıladığı hırsla da tribünlerden alkış alıp gecenin kahramanı oldu.
sarıkanarya_41
Kader anı
Karşılaşmanın kırılma noktası maçın 53. dakikasında Fenerbahçe 1-0 öndeyken yaşandı. Müthiş bir ara pasıyla bir anda sarı-lacivertli takımın ceza sahası içinde topla buluşan Djiehoua Serge, kaleci Volkan'la karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla kucaklaştırmak yerine auta gönderdi. Bu vuruş gol olsa maçın seyri daha farklı olabilirdi.
15-12-2008, 18:56
sarıkanarya_41
Maçın hareketi
Fenerbahçe'nin ay-yıldızlı futbolcusu Kazım Kazım, dün öyle bir hareket yaptı ki, deyim yerindeyse gözlerimizin pası silindi. Pozisyon Antalya ceza sahası çizgisi üzerinde yaşandı. Kazım, havadan gelen bir topa yere inmeden 180 derece dönerek inanılmaz vurdu. Meşin yuvarlak çok az farkla avuta gitti. Bu top ağlarla kucaklaşsa herhalde yılın golü olurdu.
sarıkanarya_41
Maçın hakemi
Hakem Bülent Yıldırım, maçın kaderine etki yapacak iki kritik hata yaptı. 38. dakikada Daniel Güiza'nın Yalçın tarafından formasından resmen çekilip düşürülmesine "devam" diyen Yıldırım, ikinci yarıda Antalyaspor'un bir golünü de "ofsayt" gerekçesiyle saymadı. Oysa bu golde ofsayt yoktu. Yıldırım, böylece maçın kaderini etki yapmış oldu.
sarıkanarya_41
Şaşırmış
Yönetici Ali Koç "Ocakta takviye yapacağız" derken, İspanyol hocanın kadrodan memnun görünmesi şaşkınlıkla karşılandı.
HAZİRANDA OLABİLİR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'in Antalyaspor galibiyetinden sonra düzenlediği basın toplantısında, "Ocak ayında transfer istemiyorum" demesi şaşkınlıkla karşılandı. Yönetici Ali Koç'un "Ocakta transfer yapacağız" sözlerinin hatırlatılması üzerine de İspanyol hoca, "Başkan ve yöneticiler isteyebilir. Ben yılların verdiği tecrübemle konuşuyorum. Ocakta değil ama haziranda transfer daha isabetli olur" dedi.
POZİSYON GEREĞİ Şampiyonluğu çok istediğini de belirten Dede, konuşmasını şöyle tamamladı: "Ancak ben kahin değilim. Gol atan oyuncumun sevincini benimle paylaşması hoşuma gitmez. Sevincini, arkadaşlarıyla ve seyirciyle paylaşması daha hoş olur. Lugano ve Edu, tatile erken çıkmak için değil pozisyon icabı kart gördüler. Kazım ve Emre, Kiev'de sakat oldukları için oynamadı. Bu sürede düzeldiler. Hiçbir oyuncumla aramda sorun yok."
15-12-2008, 18:57
sarıkanarya_41
Güiza'nın her işi Hadise!
Futbol dışı gündemi yoğun olan Okçu 1 gol atarken, 3 pozisyonu da harcadı.
Geldiği günden bu yana kaçırdığı goller nedeniyle çok tartışılan Güiza, Antalya karşısında gol perdesini açan isim oldu. Son golünü 2 hafta önce Beşiktaş'a atan İspanyol yıldız, dün ligde 4. kez golle buluşurken, ilk kez kafa golü attı. Mücadelenin 11. dakikasında Alex'in ortaladığı topu Lugano kafayla indirdi, arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Okçu, fileleri havalandırıp takımını öne geçirdi. ŞarkıcıHadise'ye attığı aşk mesajlarıyla gündeme gelen Güiza, dün de attığından çok kaçırdıklarıyla konuşuldu.
İLK YARIDA 3 FIRSAT Yakaladığı birçok önemli fırsatta topu ağlar yerine kaleciye ya da auta gönderen İspanyol yıldız, gol atmasına rağmen eleştirildi. Güiza, maçın ilk yarısında üç önemli fırsatı kaçırdı. 3. dakikada müsait durumda attığı şut auta gitti. 31'de Emre'nin pasını karşıladı ama mutlak pozisyonda topu yine dışarı yolladı. 34. dakikada ise altı pas üzerinde kaleye vurmak yerine, Kazım'a pas çıkardı ve bir pozisyonu daha harcadı. Sarı-lacivertli oyuncu, 4. golünü atmasına rağmen hâlâ kafalardaki soru işaretlerini dağıtamadı.
sarıkanarya_41
Yalnız kalmayın!
"Bu formanın hakkını verenler asla yalnız kalmaz" pankartı anlamlıydı Karşılaşma sonunda ise taraftarlar kazanan takımlarını ayakta alkışladı.
Her maç öncesi takımın tamamını tribünlere çağırıp alkışlayarak moral veren F.Bahçe taraftarı dün farklı bir yol izledi. Dinamo Kiev yenilgisi nedeniyle suçladıkları oyunculara kızgın olan taraftarlar sadece Gökhan Gönül'ü çağırıp alkışladı. Tribünlerin protestosu F.Bahçeli oyuncuları adeta ateşledi. Kale arkalarındaki taraftarların çağrısına uyan Gökhan Gönül onları selamlayıp, galibiyet sözü verdi.
ŞAMPİYON DİYE İNLEDİ Taraftarlar pankartla da oyunculara mesajı yolladı. "Bu formanın hakkını veren asla yalnız kalmaz" yazılı pankart bir süre asılı kalırken, sonra toplandı. Güiza'nın golüyle iyice coşan sarı-lacivertli taraftarlar, Lugano'nun vuruşuyla Saracoğlu'nu bayram yerine çevirdi. Medeni şekilde takıma tepkisini gösteren ve galibiyeti gören taraftarlar maç sonunda ise futbolcuları ayakta alkışladı, "Şampiyon" diye bağrına bastı.
sarıkanarya_41
Fenerbahçe'de oynarım
Dortmund'un genç futbolcusu Nuri Şahin, şartların oluşması halinde sarı-lacivertli formayı seve seve giyebileceğini söyledi.
Dortmund formasıyla Mönchengladblach'a karşı 3 yıl sonra Bundesliga'da 2. golünü atan Nuri Şahin, Fenerbahçe'ye yeşil ışık yaktı. Genç orta saha oyuncusu, "Şartların oluşması halinde Fenerbahçe'de forma giyebilirim" açıklamalarını yaptı.
Nuri öncelikle kendisine ciddi bir teklif gelmesi gerektiğinin altını çizerek, "Sarı-lacivertli forma ile Türkiye'de başarılara imza atacağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı. Nuri, Bundesliga'da gol atan en genç oyuncu unvanını da elinde bulunduruyor.
sarıkanarya_41
Engin'e teklif
Kısa bir süre önce kulübüyle sözleşme yenileyen genç oyuncunun bonservis bedeli 2 milyon euro.
HAREKAT İÇİN START
Fenerbahçe'nin, G.Birliği'nin yıldız oyuncusu Engin Baytar için ilk adımı attı. Sarı-lacivertlilerin, son dönemde oynadığı futbolla dikkatleri çeken 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Engin'i kadrosuna katmak için G.Birliği'nin kapısını çaldığı öğrenildi. Kısa bir süre önce kulübüne yeniden imza atan genç oyuncunun sözleşmesinde "2 milyon euro karşılığında serbest kalır" maddesi bulunduğu belirtildi.
FENER'İ O DA ÇOK İSTİYOR
Fenerbahçe yönetiminin sözleşmedi bu maddeyi kullanarak, Engin Baytar'ın işini ara transferde bitirmeyi amaçladığı ifade ediliyor. Kırmızı-siyahlı futbolcunun Fenerbahçe'de oynamayı da çok istediği bu transferle ilgili gelen haberler arasında. Bu sezon Gençlerbirliği forması almtında 1 golü 3 asisti bulunan Engin, son iki sezonda 47 karşılaşmada forma giydi ve Başkent ekibinin değişmezi oldu.
15-12-2008, 18:58
sarıkanarya_41
Güiza ve Yıldız ile coşarım
F.Bahçe'nin transferinde adım adım sona yaklaştığı Gençlerbirliği'nin orta saha oyuncusu Engin Baytar, ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Kırmızı-siyahlı oyuncu, Fenerbahçe'nin gündeminde olan Sivassporlu Mehmet Yıldız ve golcü Güiza için, "Aynı takımda oynasam ikisiyle de çok iyi anlaşırım" ifadelerini kullandı.
15-12-2008, 18:58
sarıkanarya_41
Fener'e sempati duyuyorum
Engin, Fener'e sempati duyduğunu da ifade etti. Başarılı orta saha oyuncusu, "Küçükken Trabzonspor'u tutuyordum. Ama Fenerbahçe'ye de kendimi yakın hissediyordum" ifadelerini kullandı. Engin, eski takım arkadaşı Mehmet Çakır'ın kendisine "G.Birliği'nde 10 numarayı sen giy" dediğini de sözlerine ekledi.
15-12-2008, 18:59
sarıkanarya_41
Ara transfer yoğun geçer
"Aksayan mevkileri yerli ve yabancı oyuncu ile takviye edeceğiz. Çalışmalarımız sürüyor".
KOMİTEMİZ ÇALIŞIYOR
F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç, Antalyaspor galibiyeti sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Koç, "Ara transfer bizim için hareketli geçecek. Aksayan mevkiler için yerli ve yabancı oyuncu alacağız. Transfer komitemiz çalışıyor" dedi.
ÇIKIŞIMIZ SÜRECEK
Koç, Antalyaspor galibiyetinin her şeyi toz pembe yapmadığının da altını çizerek şöyle konuştu: "Daha ofansif olmalıyız. Sıkıntılı döneme rağmen iyi toparlandık. 9 maçta 7 galibiyet aldık. Konya'yı da yenerek çıkışımızı sürdüreceğiz.
sarıkanarya_41
Eleştiriler haklı
"İdeal Alex'in çok uzağındayım. Çalışarak düzeleceğiz Takım da kapasitesinin altında. Daha iyisini yapabiliriz".
KAZANMAK ÇOK İYİ
F.Bahçe'nin kaptanı Alex, Trabzon'un puan kaybettiği, diğer rakiplerin kazandığı haftada 3 puan almalarının iyi olduğunu söyledi. Kapasitelerinin altında oynadıklarını belirten Alex, "Daha iyi oynayabileceğimizi biliyoruz. Her zaman daha iyisini yapabiliriz. Bu hafta kazanmamız çok iyi" dedi. ÇALIŞMAM LAZIM Sakatlığının ardından oynadığı futbolun eleştirildiğinin belirtilmesi üzerine Brezilyalı yıldız, şunları söyledi: "Ortalamamın altında oynuyorum. Bu konudaki eleştirilere katılıyorum. Benim çalışmam gerekiyor. Biraz daha çalıştıkça, tekrar eski Alex'i izleyeceğiz, her şeyi düzeltebilirim. İdeal Alex'in çok çok uzağındayım" diye konuştu.
sarıkanarya_41
Edu ve Lugano kart cezalısı
Antalya maçına çıkmadan önce 3'er sarı kartları bulunan Lugano ve Edu, dün gecede birer sarı kart görünce cezalı duruma düştüler. Lugano ile Edu, gelecek hafta deplasmanda oynanacak Konyaspor maçında forma giyemeyecekler. Fenerbahçe defansı böylece ağır bir yara almış oldu.
15-12-2008, 19:00
sarıkanarya_41
Gerçek Emre bu!
Futbolundan çok sakatlıklarıyla gündeme gelen Emre Belözoğlu, Antalyaspor karşısında sarı-lacivertli ekibin en çalışkan isimlerinden biriydi. Geçmiş maçlarının tersine inanılmaz hırslı görünen, rakibi hataya zorlayan Emre, dün gece kendisinden beklenen her şeyi ortaya koydu. Oyun kurdu, şut çekti, top kaptı, pres yaptı adeta sahada savaştı. Yıldız futbolcu, böyle oynayınca da bol bol alkışlandı.
sarıkanarya_41
Bizi asıl 2. yarı görün
Uğur Boral, Antalyaspor karşısında çok iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirtip, artık şampiyonluk yarışında en iddialı takımın kendileri olduğunu söyledi. Liderle aralarında sadece 2 puan fark kaldığını kaydeden Uğur, "En kaliteli kadro bizde. Ligin ikinci yarısında fırtına gibi esip, hedefe ulaşacağız" dedi.
sarıkanarya_41
Josico: Savunmanın eseri
Josico, çok iyi savunma yaparak Antalya'ya pozisyon vermediklerini belirterek, "Bence takım olarak en iyi yaptığımız şey savunma" diye konuştu. Rakip kaleye daha iyi gitmeleri gerektiğini savunan İspanyol oyuncu, çift ön liberolu sistemin defansif yönlerini kuvvetlendirdiğini savundu.
15-12-2008, 19:01
sarıkanarya_41
Kombineciler bile gelmedi
Avrupa kupalarındaki kötü performans F.Bahçe taraftarını küstürdü. Kombine kartı olanlar bile maça ilgi göstermedi. İlk yarı sonunda Telsim kale arkasında kavga çıktı. Taraftarlar, "Yönetim uyuma, pankartlara izin ver" diye bağırdı.
15-12-2008, 19:01
sarıkanarya_41
Carlos'un tek eksiği goldü
Zaman zaman kötü performansı nedeniyle eleştirilen Roberto Carlos dün yine ileri-geri çalıştı. Lugano'nun attığı golde kaleye mermi gibi bir şut çıkaran Brezilyalı oyuncu taraftardan da alkış aldı. Carlos iyi oyununu golle süsleyemedi.
15-12-2008, 19:02
sarıkanarya_41
Maçın en heyecanlı dakikaları
Dakika 5 Fenerbahçe, maça istekli başlayan taraftı. Sarı-lacivertli takım, Antalyaspor kalesinin sağ tarafında Alex'in kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde bulunan Diego Lugano'nun ayak koyduğu top kaleci Ömer'de kaldı.
Dakika 11 Fenerbahçe, aradığı golü bu dakikada buldu. Soldan Alex'in kullandığı korner sonrası, ceza sahası içinde Lugano'nun kafayla dokunduğu topu arka direkte bulunan Güiza kafayla filelere gönderdi ve sarı-lacivertliler 1-0 öne geçti.
Dakika 18 Ceza sahası sol çaprazından Volkan Arslan'ın kullandığı serbest vuruşta, kale önünde Lugano'nun ayak koyduğu top Djiehoua'nın önünde kaldı. Fildişili forvetin kısa mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak üsten auta gitti.
Dakika 31 Sahanın başarılı oyuncularından Emre, pasıyla Antalyaspor defansının arkasına sarkan Güiza'yı pozisyona soktu. İspanyol forvet, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşu istediği gibi olmayınca, meşin yuvarlak dışarı çıktı.
Dakika 41 Uğur'un ortaladığı topu Güiza ceza sahası içinde kafayla Alex'in önüne indirdi. Brezilyalı oyuncunun, sol çaprazda yakın mesafeden sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleye paralel olarak auta çıktı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.
Dakika 54 Antalyaspor'da Djiehoua, savunma arkasına atılan topta kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Volkan'ı geçen Fildişi Sahilli golcü geç kalınca istediği vuruşu yapamadı ve pozisyon autla sonuçlandı. Antalya, çok önemli bir fırsatı harcadı.
Dakika 62 Kazım sağ kanattan sıfıra indi. Ceza alanı içinde yerden pasını Deivid'e doğru çıkardı. Sambacının topun gelişine yapmış olduğu vuruş savunmaya çarptı ve kornere çıktı. Kullanılan korneri ise Antalya savunması güçlükle uzaklaştırdı.
Dakika 65 Deivid korneri paslaşarak kullandı. Roberto Carlos ceza alanı sol çarprazından direkt kaleye doğru sert vurdu. Savunmadan dönen topa gerilerden gelen gelen Lugano takipçiliğini kullandı ve meşin yuvarlağı 2. kez filelerle buluşturdu.
Dakika 84 İkinci yarıda Djiehoua'nın yerine oyuna dahil olan Ahmet Kuru, net bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Antalyalı futbolcu, çaprazdan sert bir vuruş yaptı ancak top kaleci Volkan'da kaldı.
sarıkanarya_41
Kaleyi gören vurdu
F.Bahçe, Süper Lig'de en fazla şutu dün akşam attı. 5. haftadaki Sivas maçında 8 şutla en kısır haftasını yaşayan Sarı Kanarya dün 26 şut ile rekorunu kırdı.
sarıkanarya_41
Volkan kızardı
Ligin en çok kırmızı kart gören (5) takımı olan Antalya, Fenerbahçe maçını da 11 kişi tamamlayamadı. 19 ve 43. dakikalarda Josico'ya yaptığı sert hareketler nedeniyle Volkan iki sarı kart gördü ve oyun dışında kaldı. Antalyaspor'da daha önce Serge Dijehua, Hakan, Sedat, Yalçın ve Ömer kırmızı kart görmüşlerdi.
15-12-2008, 19:03
sarıkanarya_41
Aragones hatasından döndü
Aragones, Kiev karşısında kadroya almadığı Emre ve Kazım'ı dün ilk 11'de sahaya sürdü. Sağ arka adalesinde sakatlığı bulunan ve Selçuk kadroya alınmazken, Deivid yedek oturdu. Tedavileri süren Semih, Tümer ve Selçuk'un yanı sıra Maldonado, Burak, Can, İlhan ve Gürhan da 18 kişilik kadroda yoktu.
15-12-2008, 19:03
sarıkanarya_41
Gelenek bozulmadı
Antalya'ya sahasında hiç maç kaybetmeyen F.Bahçe, dün akşam da rakibini puansız gönderdi. Kırmızı-beyazlı ekip ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 14 kez karşılaşan F.Bahçe, 13 kez galip gelirken, sadece ilk maç berabere sonuçlandı.
15-12-2008, 19:04
sarıkanarya_41
Adım adım zirveye
F.Bahçe son 9 hafta dikkate alınırsa liderlik koltuğuna oturuyor. Kanarya 9 maçta 23 puan toplamayı başardı.
SİVASSPOR İKİNCİ Lige kötü başlayan ve art arda aldığı yenilgilerle taraftarını üzen F.Bahçe son 9 haftada müthiş bir çıkış gerçekleştirdi. 4-1'lik Kayserispor yenilgisinden sonra oynadığı 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ile 23 puan toplayan F.Bahçe, bu bölümün lideri oldu. Son 9 haftanın ikinci başarılı takımı ise şu anda liderlik koltuğunda oturan Sivasspor oldu.
2008 ÇOK İYİ BİTSİN 5 Ekim'deki Kayserispor yenilgisinden sonra Kocaelispor, Bursaspor, G.Saray, Ankaraspor, Beşiktaş, Denizlispor, Antalyaspor maçları 3 puanla kapatılırken, A.Gücü ve Eskişehirspor ile berabere kaldı. F.Bahçe, Konyaspor deplasmanı ile galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Konya karşılaşması aynı zamanda 2009 öncesi de son mücadele olacak.
sarıkanarya_41
Deniz 7 hafta sonra
Teknik direktör Aragones'in haftalardır forma vermediği Fenerbahçeli futbolcu Deniz Barış, Antalya karşısında 7 hafta sonra görev aldı. Ligde son 3 haftadır maç kadrolarında yer alan Deniz, Antalya maçının 74. dakikasında Uğur'un yerine oyuna dahil edildi. Deniz'in sevgilisi de mücadeleyi tribünden izledi.
sarıkanarya_41
Deivid renk getirdi
Antalyaspor karşısında Deivid yabancı sınırına takıldı. Lugano, Edu, Roberto Carlos, Josico, Alex ve Güiza'yı ilk 11'de sahaya süren teknik direktör Aragones, Brezilyalı yıldızı kenara çekti. 60. dakikada Alex de Souza'nın yerine oyuna dahil olan Deivid, etkili ve istekli futboluyla dikkat çekti.
sarıkanarya_41
10 kişi oynamak çok zor
Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Fenerbahçe gibi bir takım karşısında 10 kişi oynamak kolay değildi" diye konuştu. Özdilek, "Son vuruşlardaki beceriksizliğimiz bir kez daha ortaya çıktı. Serge'nin kaçırdığı bir gol var ki 1-1 olsa skor maç çok daha farklı bir yöne gidebilirdi" dedi.
15-12-2008, 19:05
sarıkanarya_41
Barça da olsa yine yenerdik
Kazım, "Antalyaspor adına çok üzgünüz. Çok iyi bir günümüze denk geldiler" dedi. Sarı-lacivertli futbolcu, "Bu gece herkes sahada müthiş hırslı bir Fenerbahçe izledi. Rakip Barça da olsa bizim için fark etmeyecekti. Galibiyeti babama hediye ediyorum" dedi.
sarıkanarya_41
İlhan nerede?
Aragones, Dinamo Kiev maçında kurtarıcı olarak sonradan oyuna dahil ettiği İlhan Parlak'ı bu kez Antalyaspor maçının kadrosuna bile almadı. Tecrübeli hoca bu kararıyla şaşırtırken, Kiev karşısında performansı nedeniyle genç forveti kesmiş olabileceği düşünüldü.
sarıkanarya_41
Antalya eksikti
Antalyaspor'da kart cezalısı ve sakat çok sayıda futbolcu dün kadroda yer almadı. Kırmızı-beyazlı ekipte Uğur Kavuk, Korhan Öztürk, sarı kart cezaları nedeniyle forma giyemedi. Orhan Ak, Mustafa ve Fatih'in de sakatlıkları nedeniyle kadroda olmadıkları öğrenildi.
sarıkanarya_41
Şanssız Ertuğrul
Antalyaspor orta sahasının değişmez isimlerinden olan Ertuğrul Arslan, dünkü maçın 30. dakikasında sakatlanıp, oyundan çıkmak zorunda kaldı. Mücadeleci ve hırslı futboluyla dikkat çeken 28 yaşındaki futbolcu, rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve oyuna devam edemedi. Teknik direktör Mehmet Özdilek, Ertuğrul'un yerine Volkan Altın'ı sahaya sürdü.
15-12-2008, 19:06
sarıkanarya_41
Gücümüzü gösterdik
F.Bahçe Kulübü İdari Menajeri Volkan Ballı, ligde gerçek güçlerini göstermeye başladıklarını söyledi. Ballı, "Avrupa maceramızın sona ermesi bizi üzdü. Ancak ligde kazanacağımız başarılarla yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu yolda bir engeli daha başarıyla aştık'' dedi.
sarıkanarya_41
Antalya ilk 45'te sıfırdı!
Ligde son haftalarda yükselişte olan Antalyaspor, maçın ilk yarısında sıfır pozisyonla tamamladı. Rakip kalede atak geliştirmekte zorlanan kırmızı-beyazlı takım, ilk devredeki tek şutunu 33. dakikada çekebildi. Bu deneme de autla sonuçlandı.
sarıkanarya_41
Ofsayt değil net bir goldü
Güiza'ya yapılan penaltıyı es geçen hakem Bülent Yıldırım, Antalyaspor'un da bir nizami golünü yardımcısı Alparslan Dedeş'in kaldırdığı yanlış bayrak nedeniyle iptal etti. Abdullah'ın ofsaytta olduğunu işaret eden yardımcı, Yıldırım'ı yanılttı.
sarıkanarya_41
Milliler tam kadro
Haftanın son mücadelesini milli takım teknik kadrosu tam kadro izledi. Fatih Terim, Oğuz Çetin ve Metin Tekin karşılaşmayı birlikte seyretti. Terim, "Her maçı izlemek için çaba gösteriyorum. Zevkli bir mücaele oldu" ifadesini kullandı.
15-12-2008, 19:07
sarıkanarya_41
Şifo ilk kez yenildi
Antalyaspor'da görevi 8. hafta sonunda devralan Mehmet Özdilek 7. maçta mağlubiyet ile tanıştı. Özdilek yönetimindeki Antalyaspor 6 maçta 4 beraberlik, iki galibiyet almış, 10 puan toplamıştı. Genç hoca ilk yenilgisini aldı.
sarıkanarya_41
İddia asılsızdır
F.Bahçe resmi sitesinden Tahir Kıran'ın iddialarına yanıt geldi. Yapılan açıklamada, "Eski bir TFF yöneticisinin başkan Aziz Yıldırım'ın talimatıyla 4 bin 300 biletin satıştan çekildiği iddia edilmiştir. Bu tamamen asılsızdır ve tüm koltuklar Biletix tarafından satışa sunuluyor" denildi.
sarıkanarya_41
PAF maçı 1-1
PAF Ligi'nde Dereağzı Tesisleri'ndeki sahada Fenerbahçe ile Antalyaspor arasında yapılan maç 1-1 sonuçlandı. Antalyaspor'un golü Hüseyin, Fenerbahçe'nin golünü ise Nuh kaydetti. Bu sonuçla sarılacivertli takımın PAF'ları evinde 2 puan kayıba imza atmış oldu.
15-12-2008, 19:08
sarıkanarya_41
FB TV'ye büyük ödül
Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği'nin, Türkiye'de radyo ve televizyon yayıncılığında son 30 yılda "iz bırakanlar" ödülleri açıklandı. Fenerbahçe TV, yapılan değerlendirmenin ardından kurumlar kategorisinde Türkiye'nin ilk özel spor kanalı olarak ödüle layık görüldü.
15-12-2008, 23:21
Roc72
Zico, Carlos ve Deivid'i çağırdı
Zico, Carlos ve Deivid'i çağırdı
Fenerbahçe eski teknik direktörü Arthur Zico, her sene Brezilya'da düzenlediği, Jugo das Estrelas (Yıldızların Oyunu) maçına Türkiye'den Roberto Carlos ve Deivid'i davet etti.
1996 yılında futbola yeni yetenekler kazandırmak amacıyla kurduğu "Zico Futbol Merkezi'nin düzenlediği organizasyonun teknik direktörlüğünü de yapan Zico, bu önemli karşılaşmaya Cafu ve Rivaldo ile birlikte Roberto Carlos ve Deivid'i çağırdı.
Leonardo, Seedorf, Julio Cesar, Ibson ve Edmundo'nun da davetli listesinde olduğu 23 Aralık Maracana Stadı'nda oynanacak maçın geliri geçtiğimiz ay Brezilya'nın Santa Catarina eyaletinde meydana gelen sel felaketinde zarar gören ailelere aktarılacak.
Daha önce Maradona, Deco, Adriano gibi dünyaca ünlü futbol yıldızlarını ağırladıklarını belirten Zico, 2002 Dünya Kupası'nı birlikte kaldıran Roberto Carlos, Cafu ve Rivaldo üçlüsünü biraya getirmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.
Zico şunları söyledi:
"Dünya şampiyonu Roberto Carlos, Cafu ve Adriano Brezilya'nın en önemli 3 futbol ilahı ve uzun zamandır ülke dışında oynuyorlar. Futbolseverler bu maçla hem Brezilyalı üç önemli savaşçıyı bir arada izleme şanşı yakalayacak hem de Santa Catarina'daki sel felaketinde zarar gören insanlara yardım eli uzatmış olacaklar."
15-12-2008, 23:22
Roc72
F.Bahçe transfere başlıyor
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda, futbol takımında eksik görülen yerlere takviye yapılması için araştırma ve temaslara başlanması kararı aldı. Aziz Yıldırım başkanlığında, teknik direktör Luis Aragones'in de katılımıyla gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından, alınan kararlar kulübün internet sitesinden duyuruldu.
Yönetim kuruluyla teknik direktör Aragones'in biraraya gelerek değerlendirme yaptıkları belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''Toplantıda, ara transfer dönemine ilişkin değerlendirmede bulunulmuştur. Buna göre, sezon sonunda sözleşmesi bitecek bazı futbolcularımızla sözleşmelerinin uzatılması konusunda resmi görüşmelere başlanması, kısa ve uzun vadede kadromuzda eksik görülen yerlere takviyeler yapılması amacıyla araştırmalara ve temaslara başlanması kararı alınmıştır.''
15-12-2008, 23:24
Roc72
Yıldırım-Aragones zirvesi
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin, kulüp binasında teknik direktör Luis Aragones ile bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yaptığı açıklandı.
Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimin, Aragones ile birlikte ara transfer dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundukları bildirildi.
Yapılan açıklama şöyle:
"Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimiz bugün kulüp binamızda teknik direktörümüz Sayın Aragones ile bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yapmışlardır. Toplantıda ara transfer dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuştur. Buna göre sezon sonunda sözleşmesi bitecek bazı futbolcularımız ile sözleşmelerinin uzatılması konusunda resmi görüşmelere başlanması kısa ve uzun vadede kadromuzda eksik görülen yerlere takviyeler yapılması amacıyla araştırmalara ve temaslara başlanması kararı alınmıştır."
15-12-2008, 23:29
Roc72
F.Bahçe'de Helguera sesleri!
Hürriyet Gazetesi'nin 15 Aralık 2008 tarihli bugünkü sayısındaki habere göre; sezonun ilk yarısında sürpriz puan kayıpları yaşayan ve Avrupa’ya erken veda eden sarı lacivertlilerin rotası İspanyol Ivan Helguera olacak.
Savunma ve orta sahada oynayan 33 yaşındaki tecrübeli yıldızı geçen sezon başında Beşiktaş ısrarla renklerine bağlamak istemiş ancak Helguera, Real Madrid’den ayrıldıktan sonra tercihini Valencia yönünde kullanmıştı. 2010 yılına kadar Valencia ile anlaşması bulunan Helguera’nın sözleşmesi ise hocası Emery ile yaşadığı sorunlar nedeniyle feshedildi.
Helguera, kendisini son dönemlerde bazı maçlarda kadroya almayan bazı maçlarda da yedek kulübesine mahkum eden hocasının taktik tahtasında yazdığı şeyleri arkadaşlarına şaka yapmak için değiştirince, ipler koptu. Emery’nin bu duruma sinirlenmesi üzerine Valencia Yönetimi Helguera’ya kapıyı gösterdi.
İspanyol oyuncunun ocak ayı ara transfer döneminde bedelsiz olarak istediği kulübe gidebilecek durumda bulunması Fenerbahçe Yönetimi’ni iştahlandırdı. Sarı lacivertlilerin devre arasında bu transfer bombasını patlatacağı iddia edildi.
HELGUERA KİMDİR?
ADI: Ivan Helguera Bujia
DOĞUM TARİHİ: 28 Mart 1975 BOYU: 1.85 MEVKİSİ: Stoper, ön libero OYNADIĞI TAKIMLAR: CD Manchego, Albacelte Balompie, AS Roma, Espanyol, Real Madrid, Valencia MİLLİLİK SAYISI: 47 maç, 3 gol
16-12-2008, 11:01
Roc72
Gökhan Fener'de
Sarı-Lacivertli ekip Ankaragücü´nün geçtiğimiz sezon Boluspor´dan transfer ettiği 24 yaşındaki genç futbolcusu Gökhan Emreciksin´i 1 milyon 800 bin dolara renklerine bağladı.
Orta sahaya takviye
Fenerbahçe ara transfer dönemi başlamadan bombaları patlatmaya başladı. Fanatik gazetesinin haberine göre; Sarı-Lacivertli ekip ligde zor günler yaşayan Ankaragücü’nün orta sahasında görev yapan 24 yaşındaki başarılı futbolcusu Gökhan Emreciksin’i transfer etti. Başkent ekibinin geçtiğimiz sezon 250 bin dolar ödeyerek Boluspor’dan aldığı Gökhan Emreciksin için Sarı-Lacivertli ekibin Ankaragücü’ne 1 milyon 800 bin dolar bonservis bedeli ödeyeceği kaydedildi.
Terim’in de gözdesi
Geçtiğimiz yıl Ankaragücü formasıyla ligde 2 gol atan genç futbolcu, bu sezon şu ana kadar 3 gol kaydetmeye muaffak oldu. Performansıyla Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in de izlediği oyuncular arasına giren Gökhan, mart ayında Beyaz Rusya, kasım ayında da Avusturya ile oynanan maçlarda milli takım kadrosuna da davet edilmişti. Orta sahada görev yapan genç futbolcu oyunun hem hücum hem savunma yönünün başarıyla uyguluyor.
16-12-2008, 11:06
Roc72
F.Bahçe gündemimde yok
İspanya'daki gururumuz Nihat Kahveci, "F.Bahçe'de ne bugün ne de gelecekte oynamam. Futbolu İspanya'da bırakacağım.".. dedi..
Valencia'ya 60 km. mesafedeki 50 bin kişilik Villarreal şehrinin takımı olan kulüp, maçlarını 25 bin kişilik El Madrigal Stadı'nda oynuyor. Nihat'ın en iyi anlaştığı takım arkadaşi ise ünlü Fransız oyuncu Robert Pires. Fransız oyuncu ATV Santra ekibini karşisında görünce ekibimizi Türkçe "Merhaba" diyerek karşıladı. Nihat, günlerini eşi Pınar hanım ve 7,5 aylık kızı ile mütevazi bir şekilde geçiriyor. Sakatlıktan yeni kurtulduğu için de morali yerinde. İşte Nihat, işte açıklamaları:
"SAKATLIĞIMIN SEBEBİ STRESTİ"
Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan maçında 116. dakikaydı. Serbest vuruş kazandık. Topa çok sert vurmak istedim, ama bir anda kasığımda inanılmaz bir acı hissettim. Sakatlığım çok ciddiydi. Norveç ve Bosna'ya attığım gollerin dışında Çek Cumhuriyeti maçı ömrümden 1-2 yıl götürdü. Normalde beraberlik golünü attığımız pozisyonda aslında benim ikinci direkte olmam gerekirdi, ama o an gelen bir içgüdüyle kaleci Cech'e yakın durmayı tercih ettim. 3-2 yapan golü attığımda topun direğe vurup içeri düştüğü an da bana çok uzun geldi.
"İSPANYA MAKİNA GİBİ TAKIM"
Mart ve Nisan aylarındaki rakibimiz İspanya, FIFA sıralamasında birinci sırada. Makine düzeninde oynuyorlar ve bütün karşılaşmalarını kazanıyorlar. Ama biz de grupta ikinci sıradayız ve pes etmeyen bir yapımız var. Ancak grupta hesaplarımızı iyi yapamazsak, ikincilik bile tehli***e düşebilir; çünkü diger rakiplerimiz Belçika ve Bosna Hersek bu dönemde birbirleriyle karşılaşacaklar.
"JOSİCO TAM GÖREV ADAMIDIR"
F.Bahçeli futbolcu Josico tam bir görev adamıdır, verilen taktiği çok iyi uygular. Ama ondan bir maçı kurtarmasını ve kazandırmasını bekleyemezsiniz. Villarreal'de sakatlığı nedeniyle kendisi çok fazla aramızda olamadı. Fenerbahçe'nin teklifi geldiğinde bana sordu, ben de "Hiç düşünmeden git, çok büyük kulüp" dedim. Senna ise Villarreal'den ayrılmayı düşünmüyordu ve sözleşmesini uzattı.
"BURADA GERÇEKTEN STRES YOK"
Burada gerçekten stres yok, maçları kaybetseniz bile sokağa rahatlıkla çıkabiliyorsunuz. Villarreal, Barcelona ve Real Madrid gibi olmadığı için oyuncular üzerinde baskı da yok. Villarreal'de dünya çapında 24 oyuncu yer alıyor. Ben de onlardan biriyim ve burada ülkemi başarıyla temsil ediyorum. 7,5 yıldır İspanya'da oynuyorum, 2,5 yıl daha sözleşmem var. İspanya'da 10 yılı tamamlarsam, İspanyol pasaportu alacağım. Ülkeme tabii ki bağlıyım, ama böyle bir hak varsa, bundan niye yararlanmayayım ki?
"BENİM LAKABIM 'EL TURCO' "
Ben ülkeme çok bağlıyım, ama futbolu bıraktıktan sonra da İspanya'da yaşamayı düşünüyorum. Beni herkes burada "El Turco" lakabıyla çağırıyor. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Ama Avrupa Birliği ülkeleri arasında serbest dolaştığım halde İngiltere gibi ülkelere girmek için vizeye ihtiyacım oluyor. Bütün takım pasaport kontrolünden geçerken ben sonlara kalınca takım arkadaşlarım "El Turco, yine sona mı kaldın?" diye şaka yapıyorlar. Zaten İngiltere'deki bir maç öncesi vize almam gerektiği kulüp yetkilileri tarafından unutulunca, bana sınır kapısında geri gönderileceğim tehlikesi anlatıldı. Ben de maça gitmekten vazgeçtim ve burada kaldım.
"EMRE'NİN YANINDA OLAMIYACAĞIM"
Emre'nin 2 Ocak'taki düğününe gelemeyeceğim, çünkü 4 Ocak'ta Barcelona ile önemli maçımız var. İspanya'da devre arası yok. Zaten 7 yıldır bu ülkenin sistemine alıştım. Daha önce yaşadığım şehir San Sebastian da mükemmel bir yerdi. Eti ve balığı mükemmeldi. Villarreal ve Valencia bölgesinin ise sarı pilavı meşhur. Burada genelde Paella yiyorlar. Hepimiz burada çok mutluyuz.
"FENERBAHÇE'Yİ DÜŞÜNMÜYORUM"
"Fenerbahçe kesinlikle gündemimde yok. Geçen sezon Villarreal'de mükemmel bir sezon geçirdim, kulüp lig ikincisi oldu, Şampiyonlar Ligi'ne katıldı. Bu kadar emekten sonra kulübümün beni göndermek isteyeceğini zannetmiyorum. Fenerbahçe ve Türkiye'ye futbol oynamak için dönmek ne şimdi, ne de gelecek zamanda gündemimde kesinlikle yok."
"TUGAY'IN İZİNDEYİM"
Gazetelerde okudum: "Tugay, futbolu bıraktıktan sonra Blackburn'de yardımcı antrenörlüğe gelebilirmiş. Ne kadar güzel bir şey. Düşünün Tugay abi 38 yaşında. Onu gıpta ile seyrediyorduk. Tugay abi bir istikrar sembolü. Milli Takım'da fazla bir arada oynayamasak da kendisine çok saygı duyuyorum. Hedefim Tugay abinin yolundan gitmek ve futbolu bıraktıktan sonra Avrupa'da teknik adam ya da yönetici olarak yoluma devam etmek.
16-12-2008, 11:08
Roc72
3 Ankaralı Fener'e doğru!
Yönetim-Aragones zirvesinden "takviye" kararı çıktı, soru işaretleri rafa kaldırıldı. Ankarasporlu Özer, Hacettepeli Orhan ve G.Birliği’nden Engin gündemde.
Antalyaspor maçı sonrasında teknik direktör Luis Aragones’in, "Transfer yapmayacağız" açıklamasının hemen ardından asbaşkan Ali Koç’un "Ocakta takviye var" ifadesini kullanması taraftarların kafasını karıştırdı. Hürriyet gazetesindeki habere göre; yönetim-teknik heyet arasında farklı görüşlerin ortaya çıkmasının ardından dün akşam acil bir toplantı gerçekleştiren Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, Luis Aragones’in de hazır bulunduğu zirvede, "devre arasında transfer yapma" kararı aldı. Olası bölünmüşlüğün de önüne set çekti.
Temaslara başlandığı bildirilen kulüp sitesindeki açıklamada, "Sezon sonunda sözleşmesi bitecek bazı futbolcularımızla sözleşmelerinin uzatılması konusunda resmi görüşmelere başlanması, kısa ve uzun vadede kadromuzda eksik görülen yerlere takviyeler yapılması amacıyla araştırmalara ve temaslara başlanması kararı alınmıştır" denildi. Yönetimin bu kararının ardından takıma en 3 yeni ismin dahil edileceği öğrenildi. Sızan haberlere göre Claudio Maldonado kesin olarak gözden çıkarıldı. Şilili oyuncu elden çıkarıldığı taktirde yerine kaliteli bir yabancı alınacak.
Yerli oyuncu olarak da üç ismin gündemde olduğu ifade edildi. Ankarasporlu Özer Hurmacı, Hacetepeli Orhan Şam ve G.Birliği’nden Engin Baytar’ın devre arasında Fenerbahçe forması giyeceği ileri sürüldü. Üç Ankaralı futbolcu için görüşmelerin devam ettiği ve kısa sürede transferin gerçekleşeceği vurgulandı.
16-12-2008, 11:09
Roc72
F.Bahçe'den Engin'e teklif
Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'nin yıldız futbolcusu Engin Baytar için Kırmızı-siyahlı kulübe resmi teklifte bulunduğu öğrenildi.
Fenerbahçe, Gençlerbirliği'nin orta saha oyuncusu Engin Baytar'ı transfer etmek için harekete geçti. Fenerbahçe'nin son dönemde oynadığı futbolla dikkatleri çeken 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Engin Baytar'ı kadrosuna katmak istediği ve Gençlerbirliği Kulübü'nün kapısını çaldığı öğrenildi.
Kısa bir süre önce Gençlerbirliği ile sözleşme yenileyen Engin Baytar'ın sözleşmesinde '2 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesinin bulunduğu ve Fenerbahçe'nin bu maddeyi kullanmak istediği iddia edildi. Bu transfer girişimiyle ilgili somut adımların kısa bir süre içinde atılabileceği ifade ediliyor.
Öte yandan Trabzonspor'un da Engin Baytar ile yakından ilgilendiği ve önümüzdeki günlerde Gençlerbirliği'nin kapısı çalabileceği belirtiliyor.