Maçın adamı Mondragon
Galatasaray'ın Bursaspor'u 3-1 yendiği karşılaşmada kalesinde devleşen ve Bursaspor ataklarında başarılı bir performans gösteren Mondragon, sezon boyunca olmayan şansın Bursaspor karşısında yanlarında olduğunu söyledi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Erik Gerets gibi desteklerini hiç kesmeyen taraftara teşekkür eden Mondragon, Sinan'ın yerde kaldığı pozsiyonun penaltıya daha yakın olduğunu ifade ederken, "Öyle bir pozisyondu ki, penaltı verilebilirdi de verilmeyebilirdi de." dedi.
Son olarak Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Kolombiyalı kaleci, "Türkiye'de daha da uzun süre kalmak istiyorum." dedi.
11-12-2006, 12:09
CABBARİ
G.Saray, Bursaspor'u yendiği maçın son dakikasında Sabri'nin 80 metre top sürerek keleci Ömer avladığı gol şapka çıkarılacak türdendi. Golle ilgili yorumlar netti
Ligde ilk yarının son haftasında Bursaspor'u ağırlayan Galatasaray, 90 dakika boyunca mahkum oynadığı yeşil-beyazlı takımı ikinci yarıda bulduğu gollerle mağlup etti. Ligin ilk yarısının gol perdesini kapatan GOL ise sahalarda ender görülecek türdendi. Şansal Büyüka bu mükemmel golü yorumlarken, "ilk yarının en güzel golü olabilir" ifadelerini kullandı.
SABRİ: GÜZEL GOLDÜ
Galatasaray'ın 3. golünü kaydeden Sabri, maçın ardından yaptığı konuşmada, attığı golü anlatırken, "Kondisyonum çok iyi, bunu da teknik yönden geliştirirsem çok başarılı olurum" derken, "Benim için güzel bir goldü." ifadesini kullandı.
GOL NASIL OLDU?
Frasineanu'nun kullandığı serbest vuruşta top baraja takıldı. Bursasporluların önünden topu kapan Sabri kendi defansından aldığı topla rakip oyuncuları birer birer geçerek yaklaşık 80 metre topu sürdü. Bursaspor ceza sahasına dalan Sabri kaleci Ömer Çatkıç'ın üzerinden topu ağlarla buluşturdu:
12-12-2006, 12:13
CABBARİ
Galatasaray'a Riva projesi engeli!
Galatasaray'a Riva darbesi. Riva'daki araziye yapacağı tesislerle gelir elde etmeyi planlalayan Sarı Kırmızılıların bu hayali suya düştü. Arazi ormanlık alan ilan edildi...
ASLAN'A RİVA ENGELİ!..
İstanbul'un 1/100.000'lik imar planını hazırlayan Kentsel Tasarım Merkezi, Galatasaray kulübüyle yabancı ortağının arasının açılmasına neden olan Riva arazilerini, devlet ormanı ve günübirlik rekreasyon alanı ilan etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1/25.000'lik planları hazırlarken Kentsel Planlama Merkezi'nin yürürlükteki 1/100.000'lik planlama ilkelerine uyarsa, başta Galatasaray olmak üzere, Riva'da arazisi olan Alarko Holding ve Yapı Kredi Koray gibi şirketlerin bölgede villa yapma hayalleri suya düşecek. Galatasaray kulübü, arazide kuracağı villalardan 100-150 milyon dolar arasında gelir sağlamayı planlıyordu.
Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet Turgut, 1/100.000'lik plana göre Riva arazilerinin devlet ormanı ve günübirlik rekreasyon alanı olarak belirlendiğini, bu haliyle buralara sadece kafe ve lokanta gibi tesislerle, piknik alanları yapılabileceğini söyledi.
Galatasaray Kulübü Riva Komisyonu Üyesi Doğan Hasol da, "Bölge konut alanıydı. Kazanılmış hakları varken, 'Burası konut olmaz, bostan olacak' denirse herhalde Galatasaray'ın zararını da tazmin ederler" dedi.
Kentsel Tasarım Merkezi'nin hazırladığı 1/100.000'lik plandan önce Riva'da Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü'nün 1998'de yaptığı ve Koruma Kurulu'nun onayladığı 1/5000'lik plan geçerliydi. Bu plana göre bölgede iki katlı konuta izin veriliyordu.
Galatasaray'ın hissedarı olan QVT Financial LLP'nin CEO'su Angelo Moskov, Riva'daki arazinin satılması ya da rehin olarak konulup kredi alınmasını önermişti. Ancak, orman ilan edilmesi nedeniyle sorunlu hale gelen arazinin bugün için satılması ya da rehin edilmesi pek mümkün görülmüyor.
12-12-2006, 12:14
CABBARİ
Fair Play ödülü Canaydın'ı kahrettirdi
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, başkanlık yaşamı boyunca en çok sıkıntı çektiği konunun, aldığı fair-play ödülü olduğunu bildirdi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Galatasaray Kulübü ve Birinci Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Özhan Canaydın, başkanlık yaşamı boyunca en çok sıkıntı çektiği konunun, aldığı fair-play ödülü olduğunu bildirdi.
Özhan Canaydın, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda, oturum başkanlığını yerel Mersin Gazetesi sahibi Selahiddin Akkuş'un yaptığı ''Sporda Şiddet ve Spor Adamlarına Yansımaları'' konulu panelde, katılımın az olması nedeniyle üzüntü yaşadığını söyledi.
Panele 17 kulübü temsilen katıldığını vurgulayan Canaydın, başkanlık yaşamı boyunca en çok sıkıntı çektiği konulardan birisinin, aldığı fair-play ödülü olduğunu belirterek, şöyle devam etti: ''Bir spor kulübü başkanı ve sporcu dünyanın hiçbir yerinde aldığı fair-play ödülü nedeniyle sıkıntı çekmez. İşte spordaki şiddet, bu noktada başlıyor. Ben, ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile yapılan ve 6-0 yenildiğimiz maçta, başkan Aziz Yıldırım'ın elini sıktığım için aldığım ödülün ardından sıkıntı çektim. Günlerce (niye böyle yaptı) tartışmalarını izledik. Ne yazık ki basın bu örnek olacak hareketi dejenere etti ve 'bu ödülü keşke almasaydım' der hale geldim.
Taraftar da bana cephe aldı. Şu an internette beni (niye elini sıktın) diye tenkit eden 163 bin e-posta var.'' Galatasaray Kulübü'nde 5 yıldır başkan olduğunu hatırlatan Canaydın, ''Camiayı temsil ettiğim için hiçbir zaman, en kötü günümde dahi şiddeti körükleyecek ve düşmanlığı artıracak davranışta bulunmadım. Ama yönetim kurulundaki bazı arkadaşlarımı kontrol edemediğim zamanlar oldu. Taraftarlardan da bu konuda hiçbir zaman takdir görmedim'' diye konuştu.
-''YÖNETİCİLER ÖRNEK OLMALI''-
Maç içinde birbirlerine sert hareket yapan sporcuların maç sonunda birbirleriyle tokalaştığını, antrenörlerin de aynı biçimd davranış sergilediğini anlatan Canaydın, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Ama biz kulüp başkanları el sıkıştığımız zaman eleştiriliyoruz. Eğer yönetici olarak bizler huzuru sağlayamazsak, bunu tabana nasıl yayacağız? Bunları biz yapmazsak, tabandaki gençlerimize bunu nasıl anlatacağız? Tribünlerde koltuk kırma ve birbirine kötü söz söyleme, adeta iftar vaktinde oruç açmak gibi değişmez bir davranış haline gelmiş. Artık maçı kazanan takımın taraftarı bile koltukları kırıyor. Milli serveti düşünsek bir yana, sportif ahlakı düşünsek bir yana. Günümüzde şiddetin futboldan sonra basketbola da sıçradığını görüyoruz.''
Taraftarların çakmak atarak, bulamazlarsa, ayakkabılarını atarak hırslarını almaya çalıştığını dile getiren Canaydın, ''Çözemediğimiz bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda güvenlik güçlerinin bize destek vermesi gerekir. 'Spor polisi' ekipleri oluşturmalıdır. Yalnızca özel güvenlik görevlileriyle bu işin altından kalkamayız. Ancak maliyeti çok olsa da, özel güvenlik görevlilerine polis kadar önem vereceğiz'' dedi.
-''TARAFTARLAR ORGANİZE EDİLMELİ''-
''Holigan'' olarak tanımlanan bir grup taraftarın, isteklerini yerine getirmediği için şampiyon oldukları dönemde dahi aleyhine slogan attıklarını hatırlatan Canaydın, kulüplerin bütçe ayırarak taraftarları organize etmesi gerektiğini, bunun birçok Avrupa ülkesinde gerçekleştirildiğini söyledi.
Canaydın, sporda tertemiz bir sayfa açmayı umut ettiklerini vurgulayarak, ''Tecrübeli olduğum bu konuda da elimden geleni yapacağım. Sporda sevgi, kardeşlik ve barışın olduğu yepyeni bir felsefeyi Anadolu'nun heryerine yayacağız. Zaten bu felsefeyi oturtmadan spor yöneticiliğini bırakırsam, öbür dünyaya gözlerim açık gider'' dedi.
Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci ise sporda yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili bir çok çalışma yapıldığını ifade ederek, bu tür olayların eğitimle engellenebileceğini söyledi. Panelde ayrıca CNN Türk Spor Müdürü Volkan Çetin ve Süper Lig klasman hakemi Vedat Yüksel de birer konuşma yaptı.
12-12-2006, 12:14
CABBARİ
Galatasaray geçen sezonu arıyor
Turkcell Süper Lig'in ilk yarısını 30 puanla ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, geçen sezonun aynı dönemine oranla puan olarak geride kaldı. İşte istatistikler:
Bursaspor'u 3-1 yenerek 30 puana ulaşan sarı-kırmızılı takım, geçen sezonun ilk yarısına oranla 11 puan az topladı. ''Cim Bom'', geçen sezon aynı dönem sonunda 41 puan almıştı. Bu sezon ligde oynanan 17 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgi alan Galatasaray, geçen sezon ise aynı dönemde 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etmişti.
PUAN FARKI DAHA FAZLA
Galatasaray, ilk yarıyı 30 puanla ikinci sırada kaparken, 37 puanı bulan lider Fenerbahçe'nin 7 puan gerisinde kaldı. Sarı-kırmızılılar, geçen sezon ise ilk yarısı sonunda Fenerbahçe'nin sadece 4 puan gerisindeydi.
ATTIĞI GOL AZALDI, YEDİĞİ FAZLALAŞTI
Galatasaray'ın geçen sezona göre ilk yarıda attığı gol azalırken, yediği ise fazlalaştı. ''Cim Bom'', geçen sezon ilk yarı sonunda 39 gole ulaşırken, bu sezon ise 32 golde kaldı. 2005-2006 sezonunun ilk devresinde kalesinde 17 gol gören sarı-kırmızılılar, bu sezon ise 20 gol yedi.
13-12-2006, 11:38
CABBARİ
GS'nin acı günü
GS ve Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden İsfendiyar Açıksöz'ün cenazesi, Fatih Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi...
GALATASARAY'IN ACI GÜNÜ... -EFSANE FUTBOLCU İSFENDİYAR AÇIKSÖZ'ÜN CENAZESİ İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Galatasaray'a uzun yıllar futbolcu olarak hizmet eden, aynı zamanda divan kurulu üyesi olan İsfendiyar Açıksöz'ün cenaze törenine kulüp başkanı Özhan Canaydın, yöneticiler Cengiz Özyalçın, Fatih Gökşen, Haldun Üstünel, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Ali Tanrıyar, eski yönetici Ergun Gürsoy, Beşiktaş Kulübü eski başkanlarından Süleyman Seba, kulüp divan kurulu üyeleri, altyapı sporcuları ve yakınları katıldı. 77 yaşında hayata veda eden İsfendiyar Açıksöz, 1946 yılında Galatasaray formasını giymeye başladı. 1956 yılında Vefa'ya transfer oldu ve 1958'de Galatasaray'a geri döndü. Türkiye Birinci Ligi'nde mücadele eden Açıksöz, sağ kanattaki etkili oyunu, çalımları ve süratiyle dönemin en gözde futbolcularındandı. İsfendiyar Açıksöz, 1960 yılında futbola veda edene kadar 16 kez (A) Milli formayı giydi. Açıksöz, Selahattin Beyazıt ve Ali Uras'ın başkanlık dönemlerinde Galatasaray yönetim kurullarında görev aldı. Bu arada, Fenerbahçe Kulübü de resmi internet sitesinden bir mesaj yayınlayarak, İsfendiyar Açıksöz'e Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine, Galatasaray'a ve spor camiasına baş sağlığı diledi.
13-12-2006, 11:39
CABBARİ
Song, oynamadığı derbiyi anlattı
Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Rigobert Song, Fenerbahçe maçına parasında iyileştirilme yapılmadığı için çıkmadığı şeklinde basında yer alan haberlere tepki gösterdi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Tecrübeli savunma oyuncusu, kendi Galatasaraylılığının eleştiri yapanlardan daha fazla olduğunu belirterek, "Şu gerçek bilinmeli ki Fenerbahçe maçında oynamamamın tek nedeni hastalığımdan dolayıdır. Benim herhangi bir para sıkıntım yok.Galatasaray’da oynamaktan ve para kazanmaktan çok mutluyum. Daha önce başka ülkelerde de top oynadım. Oynadığım ülkelerde de derbi maçları çok önemlidir. Ama benim için en önemli derbi maçı Türkiye’deki Galatasaray-Fenerbahçe maçıdır. Çünkü Galatasaray-Fenerbahçe derbisi dünyada ki en ünlü ve en çok izleyicisi olan derbidir. Ve bu benim için çok önemli bir vitrindir. Bu sayede kendimi Dünya’da duyurma ve daha fazla ön plana çıkma fırsatı bulacaktım" dedi. Kimsenin bilmediği bir şey daha olduğunu ifade eden Song, "Derbi maçını televizyonda izlediğim zaman niçin ben orada değildim diye dakikalarca ağladım. Benim için para ikinci plandadır. Önemli olan Galatasaray’ın geleceği ve şampiyonluğudur" diye konuştu.
13-12-2006, 11:41
CABBARİ
G.Saray'ın Gerets'le ilgili son kararı
G.Saray Yönetim Kurulu, Mecidiyeköy'deki Kulüp Binası'nda 3 saatlik toplantı sonrası Teknik Direktör Gerets'le ilgili son kararını aldı. Sonucu Canaydın açıkladı.
Galatasaray Yönetim Kurulu, Belçikalı Teknik Direktör Erik Gerets ile devam kararı aldı. Mecidiyeköy'deki Kulüp binasında yaklaşık 3 saat süren haftalık olağan toplantısını yapan Yönetim Kurulunun, ''Gerets ile yola devam'' kararı aldığı kaydedildi.
Toplantı sonrasında açıklama yapan başkan Özhan Canaydın, ''Gerets ile devam ediyoruz, gereken yapılacak'' dedi. ''Gerets ile görüşecek misiniz?'' şeklindeki bir soru üzerine, ''Tabii ki görüşeceğiz'' diyen Özhan Canaydın, ''Tatile çıkmadan önce oturup konuşacağız, kendisinden rapor alacağız. Gerets ile devam ediyoruz, gereken de yapılacak'' ifadesini kullandı.
Bu arada, Gerets ile yapılacak görüşmeden sonra başkan yardımcısı ve futbol şube sorumlusu Adnan Polat'ın konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi. Yönetim Kurulu, daha sonra Sunset Restaurant'ta topluca yemek yedi.
13-12-2006, 18:30
CABBARİ
Cimbom'un savunması S.O.S veriyor
Galatasaray'ın savunma hattı, ilk yarısı geride kalan ligde, sergilediği performansla adeta alarm veriyor. Sarı Kırmızılı takım 17. sıradaki Sakaryaspor'dan sadece 1 gol az yedi...
G.Saray defansı S.O.S veriyor
Turkcell Süper Lig'de topladığı 30 puanla ilk yarıyı ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, kalesinde 20 gol görürken, puan cetvelinde kendisinin altında kalan 5 takımdan daha fazla gol yemesi dikkat çekti.
Sarı-kırmızılılar, ilk yarıda ligde 14. sırada yer alan Denizlispor'dan 5 (15), 3. sırada yer alan Beşiktaş ve 10. sırada yer alan Ankaragücü'den 4'er (16), 5. sırada yer alan Gençlerbirliği ile 9. sırada yer alan Ankaraspor'dan da 2'şer (18) gol daha fazla golü kalesinde gördü.
-17. SAKARYASPOR'DAN 1 GOL AZ YEDİ-
Galatasaray'ın savunmasındaki sıkıntı, puan cetvelinde ilk yarıyı 17. tamamlayan Sakaryaspor'dan sadece 1 gol az yemesiyle daha da gün yüzüne çıkıyor.
Galatasaray'ın 20 gol yemesine karşın, 17. Sakaryaspor ile 16. sırada bulunan Antalyaspor kalelerinde 21'er gol gördü. ''Cim Bom'' ayrıca, ligde 15. Çaykur Rizespor ile aynı sayıda gol yedi.
-5 MAÇTA KALE GOLE KAPANDI-
Galatasaray, bu sezon ilk yarıda oynadığı 17 karşılaşmanın sadece 5'inde kalesini rakiplere kapattı.
Sarı-kırmızılılar, Kayserispor ve Sakaryaspor'u 4-0, Beşiktaş, Gençlerbirlği ve Antalyaspor'u 1-0 mağlup ettikleri maçlarda gol yemediler.
-GOLSÜZ BERABERLİĞİ OLMAYAN TEK TAKIM-
Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de bu sezon golsüz beraberliği olmayan tek takım özelliği taşıyor.
Kaybettiği veya berabere kaldığı bütün maçlarında gol atmayı başaran ''Aslan'', 17 maçlık periyotta 0-0'lık skorla beraberlik almayan tek takım oldu.
13-12-2006, 18:31
CABBARİ
Özgürcan'a büyük onur
Galatasaray'ın genç futbolcularından Özgürcan Özcan, kazandığı 2005 Dünya Fair Play Şeref Diploması Ödülü'nü, 16 Aralık Cumartesi günü Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenecek törenle alacak... Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Özgürcan'a büyük onur
Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) 2006 kış toplantısı ve ödül töreni, 14-16 Aralık tarihlerinde yapılacak. Türkiye'yi bu toplantıda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı (AIPS Onursal Başkanı olarak) ve Erdoğan Arıpınar (Türkiye temsilcisi olarak) temsil edecek.
2005 Dünya Fair Play Ödülü seçiminde, Davranış Dalı'nda ''Şeref Diploması'' kazanan Galatasaray PAF Takımı oyuncusu Özgürcan Özcan da ödülüne kavuşacak.
Özgürcan, Türk kafilesi ile birlikte yarın Budapeşte'ye gidecek.
Genç futbolu, PAF Ligi'nde geçen sezon yapılan Galatasaray-Denizlispor maçında attığı golden sonra hakeme golü eliyle attığını söyleyerek, hem golü iptal ettirmiş, hem de kural gereği sarı kart görmüştü. TMOK Fair Play Konseyi de Özgürcan'a, ''2005 Sportif Fair Play Davranış'' dalında büyük ödül vermişti.