Vedad İbisevic, bu sezon Hoffenheim'la harikalar yaratıyor. Boşnak yıldız, takımının Bayern Münih'in önünde devreyi lider bitirmesinde attığı 18 golle büyük rol oynadı. Maç başına 1.06'lık bir ortalama tutturan ve Avrupa'nın zirvesine oturan İbisevic'in milli takım formasıyla 13 maçta 3 golü var.
27-12-2008, 05:00
sarıkanarya_41
Dünya futbolundan haberler veren güvenilir sitelerden 'mercato365', Fenerbahçe´nin Boca Juniors´un Kolombiyalı orta saha oyuncusu Vargas ile ilgilendiğini yazdı.
‘Her an bitebilir’
Ara transfer döneminde takımını güçlendirmeyi hedefleyen Fenerbahçe Yönetimi, adımlar atmayı sürdürüyor. İlk olarak Ankaragücü’nün parlayan ismi Gökhan Emreciksin’in işini bitiren Sarı-Lacivertliler’in, şimdi de Arjantin’in Boca Juniors takımında forma giyen orta saha oyuncusu Fabian Vargas’la ilgilendiği belirtildi. Dünya futbolundan transfer haberleri veren güvenilir internet sitelerinden ‘mercato365’, Kolombiyalı futbolcunun Sarı-Lacivertli ekibe yakın olduğunu ileri sürdü.
Aurelio’ya benziyor
Aynı zamanda savunmada da görev yapabilen 1980 doğumlu oyuncunun, Mehmet Aurelio’nun özelliklerini barındırdığı belirtiliyor. 9 kez Kolombiya Milli Takımı formasını giyen Fabian Vargas, ülkesinin America De Cali takımında 5 yıl oynadıktan sonra 2004’te Boca Juniors’a transfer oldu. Arjantin ekibinde iki yılda 27 kez forma giyen Vargas, İnternacional takımında 1 yıl kiralık oynadıktan sonra yeniden Boca’ya döndü. 2008’de 29 maça çıkan Vargas, 2 de gol attı.
Yusuf DURSUN
27-12-2008, 05:01
sarıkanarya_41
F enerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) hastası eski futbolcular Sedat Balkanlı ve İsmail Gökçek´i, evlerinde ziyaret etti.
F enerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) hastası eski futbolcular Sedat Balkanlı ve İsmail Gökçek’i, evlerinde ziyaret etti. Yıldırım ve Özgener ile Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Arıboğan ve Kulüpler Birliği İkinci Başkanı Göksel Gümüşdağ, önce Sedat Balkanlı’yı, Gaziosmanpaşa’daki evinde ziyaret etti. Heyet, ardından İsmail Gökçek’in Ataköy’de bulunan evine giderek ziyaretini tamamladı. Balkanlı ve Gökçek’e, milli takım ile Fenerbahçe formaları armağan edildi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
27-12-2008, 05:01
sarıkanarya_41
Kayserispor yönetimi, Mehmet Topuz´u satmak için yeşil ışık yaktı. Menacer Süleyman Hurma, "Ciddi bir teklif gelirse konuşuruz" açıklamasını yapınca, Fenerbahçe Transfer Komitesi de yeniden kolları sıvadı.
Kayserispor yönetimi, Mehmet Topuz’u satmak için yeşil ışık yaktı. Menacer Süleyman Hurma, “Ciddi bir teklif gelirse konuşuruz” açıklamasını yapınca, Fenerbahçe Transfer Komitesi de yeniden kolları sıvadı. Sarı-Lacivertliler’in, önümüzdeki hafta Kayserispor yönetimiyle masaya oturması bekleniyor. Bu arada gelecek vaat eden yerli arayışları da sürüyor. Kulüpleri isteksiz davranmasına karşın Bursasporlu Sercan ile Ankarasporlu Özer Hurmacı’dan vazgeçmeyen Sarı Kanaryalar, girişimlerine bizzat Başkanvekili Nihat Özdemir önderliğinde devam ediyor.
27-12-2008, 05:02
sarıkanarya_41
Deivid de Souza, Noel´i İstanbul´da kutladı. Millenium Konutları´ndaki evinde eşi, kızı Julia, minik oğlu Cauan ve aile dostlarıyla birlikte olan Brezilyalı oyuncu, bir de Kurtköy civarına kar yağınca iyice ***iflendi.
Deivid de Souza, Noel’i İstanbul’da kutladı. Millenium Konutları’ndaki evinde eşi, kızı Julia, minik oğlu Cauan ve aile dostlarıyla birlikte olan Brezilyalı oyuncu, bir de Kurtköy civarına kar yağınca iyice ***iflendi. Bu arada Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağı hakkında bilgi veren Deivid, “Önce ciddi bir sakatlık geçirdim, ardından annemi kaybettim. Ama arkamdaki camia beni hiç yalnız bırakmadı. Geri dönüşümde ayakta alkışlandım ve ağladım. Böylesine takımına sahip çıkan bir camiada olmaktan gurur duyuyorum. Yöneticilerimizde görüşmelerimiz sürüyor. Ama kalmak sadece benim elimden olan bir şey değil. Yönetimin de beni istemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Kutlama sırası personelde
Fenerbahçe Kulübü, personeli için bu akşam sazlı, sözlü, dansözlü yılbaşı kutlaması düzenleyecek. Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilecek ve saat 20.00’de başlayacak geceye yöneticiler de katılacak.
27-12-2008, 05:02
sarıkanarya_41
Deivid de Souza, Noel´i İstanbul´da kutladı. Millenium Konutları´ndaki evinde eşi, kızı Julia, minik oğlu Cauan ve aile dostlarıyla birlikte olan Brezilyalı oyuncu, bir de Kurtköy civarına kar yağınca iyice ***iflendi.
Deivid de Souza, Noel’i İstanbul’da kutladı. Millenium Konutları’ndaki evinde eşi, kızı Julia, minik oğlu Cauan ve aile dostlarıyla birlikte olan Brezilyalı oyuncu, bir de Kurtköy civarına kar yağınca iyice ***iflendi. Bu arada Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağı hakkında bilgi veren Deivid, “Önce ciddi bir sakatlık geçirdim, ardından annemi kaybettim. Ama arkamdaki camia beni hiç yalnız bırakmadı. Geri dönüşümde ayakta alkışlandım ve ağladım. Böylesine takımına sahip çıkan bir camiada olmaktan gurur duyuyorum. Yöneticilerimizde görüşmelerimiz sürüyor. Ama kalmak sadece benim elimden olan bir şey değil. Yönetimin de beni istemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Kutlama sırası personelde
Fenerbahçe Kulübü, personeli için bu akşam sazlı, sözlü, dansözlü yılbaşı kutlaması düzenleyecek. Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilecek ve saat 20.00’de başlayacak geceye yöneticiler de katılacak.
27-12-2008, 05:03
sarıkanarya_41
Gökhan Gönül alındığında burun kıvıranlar, bugün Gökhan Emreciksin için de aynı tavrı gösteriyor. İki futbolcu arasındaki benzerlikler ise herkesi şaşırtıyor
Az zamanda çok yol
Bir yanda Gökhan Gönül, diğer yanda Gökhan Emreciksin... Benzerlikleri sadece isimle sınırlı değil iki oyuncunun... Gönül, 5 yıl Oftaş forması altında oynadıktan sonra hiç Süper Lig tecrübesi olmadan direkt Fenerbahçe’ye alınmıştı. Katettiği yol herkesçe malum. Alındığı zaman ‘ancak yedek olur’ yorumları yapanları fena halde yanıltan 24 yaşındaki futbolcu, önce Fenerbahçe’nin değişmezi, ardından Mili Takım’da Fatih Terim’in gözdesi olmayı başardı. Şimdi ayakta alkışlanıyor.
Burak’ı da verecekler
Emreciksen'in geçmişi de benzer. İlk eğitimini Galatasaray’da aldı. Oradan oraya dolaştıktan sonra Boluspor’da parladı. Geçen sezon bu dönemlerde Ankaragücü’ne geldi. Genç ve ümit milli olmadan, Terim tarafından A Milli Takım’a davet edildi. Gönül ile hemen hemen aynı yaşta. Sağ kanat artık iki eski Ankaralı’ya emanet. Bu arada Fenerbahçe Yönetimi’nin, Gökhan Emreciksin karşılığında Ankaragücü’ne hem ücret ödeyeceği hem de sezon sonuna kadar Burak’ı vereceği öğrenildi.
Yusuf DURSUN
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe kariyeri
MaçDakikaGolSüper Lig393289-Avrupa181559-Türkiye Kup.43001Toplam6151481
sarıkanarya_41
Uzun bir sakatlık dönemi geçiren ve son dönemde düz koşulara başlayan Semih Şentürk, tatilini geçirdiği İzmir´de boş durmuyor.
Semih’e durmak yasak
Uzun bir sakatlık dönemi geçiren ve son dönemde düz koşulara başlayan Semih Şentürk, tatilini geçirdiği İzmir’de boş durmuyor. Teknik ekibin, sağlık kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda hazırladığı idman programını harfiyen uygulayan milli futbolcu, “İkinci yarıda gollerimle beraber döneceğim” görüşünü belirtti.
Okullar arası turnuva
Birleşik Fenerbahçe Vakfı, bu yıldan itibaren futbol okulları arasında turnuva düzenliyor. Ocak ayının 10’unda kuralarının çekileceği turnuva, ay sonunda başlayacak. Ümraniye Trabzon, Aydınspor, Taç ve Birleşik Vakıf futbol okulları arasındaki maçlar, lig usulü olarak Göztepe Futbol Okulu Sahası’nda oynanacak.
‘İki kupaya mecburuz’
Antalyaspor’dan iki sezon önce Fenerbahçe’ye tartışmalı bir şekilde gelen, ancak bir türlü yeterince şans bulamayan Ali Bilgin, Almanya’dan mesaj gönderdi. Avrupa’da büyük hayal kırıklığı yarattıklarını kabul eden genç futbolcu, “Kötü başladığımız ligde son 10 haftada 26 puan toplayıp toparlandık. Aragones’in takıma katkısı çok büyük. İkinci yarıda her şey çok daha iyi olacaktır. Şunu çok iyi biliyoruz ki, kalan iki kupayı da almaya mecburuz” dedi.
sarıkanarya_41
Fenerbahçe´nin dünyaca ünlü yıldızı Roberto Carlos, ülkesi Brezilya´da düzenlenen bir yardım maçından sonra ilginç açıklamalarda bulundu.
Brezilya’da yardım maçında forma giyen Roberto Carlos, Fenerbahçe ile anlaşamaması durumunda Avrupa’da başka bir kulübe gidebileceğini açıkladı. Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü yıldızı Roberto Carlos, ülkesi Brezilya’da düzenlenen bir yardım maçında forma giydi. Büyük ilgi çeken gösteri maçında sarı-lacivertli takımın eski teknik direktörü Arthur Zico da sahaya çıktı.
Maçtan sonra Brezilya basınının sorularını yanıtlayan Roberto Carlos, Avrupa’da 3-4 yıl daha top koşturmak istediğini açıkladı.
Kendisini hâlâ güçlü hissettiğini kaydeden sambacı, “Fenerbahçe ile 1 yıl daha sözleşmem var, fakat benimle masaya otururlarsa 3-4 sezon daha oynamak istediğimi söyleyeceğim. Ancak anlaşamazsak başka bir Avrupa kulübüne gidebilirim. Kendimi daha emekli gibi hissetmiyorum” açıklamasını yaptı.
Roberto Carlos, Brezilya’ya döndükten sonra bir yıl Santos takımının formasını giyip, jübile yapacağını da vurguladı.
27-12-2008, 05:04
sarıkanarya_41
Ankaragücü´nden Gökhan Emreciksin´in işini bitiren Fenerbahçe´de şimdi gözler Bursasporlu Sercan ve Ankarasporlu Özer´de. Kulüpleri her ne kadar vermek istemese de, iki oyuncuyu almak için ısrarlı girişimler sürdürülüyor.
SERCAN
Nihat Özdemir takip ediyor
Kadroyu güçlendirmek için harekete geçen ve yaklaşık 10 gün önce Ankaragücü’nün 24 yaşındaki başarılı sağ kanat oyuncusu Gökhan’ın transferini bitiren Fenerbahçe’de artık tüm çaba, Ankarasporlu Özer ve Bursasporlu Sercan için. Ankaraspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek, “Satmayacağız. Planlarınızı Özer’siz yapın” demesine karşın, bu oyuncuyu almakta kararlı olan Başkanvekili Nihat Özdemir, pazarlığı sürdürüyor. ÖZER
Para ve futbolcu teklifi
Ankaraspor yönetimini ikna etmek için çaba harcayan Özdemir’in, Özer için bir miktar paranın yanı sıra, Can, Burak, Ali Bilgin, Yasin gibi futbolcuları teklif ettiği belirlendi. Bursaspor Yönetimi, “Bize gelen resmi teklif yok” demesine karşın, bu oyuncu için de girişimler sürüyor. Dün Gökhan Emreciksin’e imza attıran?Kanarya Gençlerbirliği’nden Erhan?Baydar’ı da takipte. Yalçın TÜRK-Yusuf DURSUN
27-12-2008, 05:04
sarıkanarya_41
Aziz Yıldırım döneminde, devre arasında kadroya katılan oyuncuların performansı, Dede´nin, “Devre arası transferi yarar sağlamaz” görüşünü haklı çıkaracak nitelikte.
Aragones, “Devre arası transferleri yarar sağlamaz. Oyuncu alınmasını istemiyorum” dedi ancak Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim aksi görüşte olunca, Fenerbahçe transfere girişti. Aziz Yıldırım göreve geldiğinden beri yapılan devre arası transferlerini incelediğimizde, tecrübeli teknik adamın pek de haksız olmadığını gördük. İşte o transferler ve geldikleri sezonki performansları. John Leshiba MOSHOEU
1997-1998 Sezonun devre arasında takıma katıldı. İnişli-çıkışlı bir grafik sergiledi. Kimi maçlarda sergilediği görüntü kendisini maçın yıldızı yapsa da genel ortalamada vasatın üstünde bir görünüm çizdi. Faruk YİĞİT
Moshoeu ile birlikte büyük umutlarla alındı. Vasat bir performans sergiledi. Sergen YALÇIN
Başkan Aziz Yıldırım’ın yıldız transferlerinden ilkiydi. İstanbulspor’dan transfer edildi. Başarılı bir performans sergilemesine karşın, şampiyonluk yaşamadan ayrıldı. Celil SAĞIR
Mustafa Denizli’nin isteğiyle devre arasında kadroya dahil edildi. Çoğu maçı yedek kulübesinde geçirirken, sezon sonunda Samsun’a geri verildi, yerine Ali Akdeniz alındı. Fatih AKYEL
Aziz Yıldırım’ın bombalarından biri. Tam “Galatasaray’a gidiyor” denilirken, bir gün ansızın İspanya’dan Fenerbahçe’ye geldi. Ama onun ömrü de birçok futbolcu gibi fazla uzun olmadı. Vicente SİMAO
31 Ocak 2002’de Brezilya’nın Sao Caetano takımından transfer edildi, bekleneni ortaya koyamadı. 29 Ağustos 2002’de sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edilince Ankaragücü’yle sözleşme imzaladı. Kemal ASLANÜmit Milli Takımı kaptanı olarak büyük umutlar ve paralarla kadroya katıldı. İlk sezonunda iyi şans bulmasına karşın, Gaziantep’teki performansına bir türlü ulaşamadı. Erhan ALBAYRAK
Almanya’nın Bielefeld takımından büyük umutlarla alındı, yarım sezon oynadı, ertesi sezonun ilk maçı sonrası gönderildi. Vladimir BESCHASTNYK
2002-2003 sezonunda Spartak Moskova takımından 800 bin Dolar’a alındı. Sadece yarım sezon kaldı, beklenen performansı gösteremeyince 250 bin Dolar’a Rus Krasnador takımına gönderildi. Sergi REBROV
Ocak 2003’te geldi. 2003-2004 yılında hazırlık kampında Daum, yönetime verdiği raporda gönderilmesini istedi. Ancak kulüp bulamayınca kaldı. Sezon sonunda şampiyonluk sevinci yaşadı ancak bu bile Sarı-Lacivertli takımda kalmasına yetmedi. Marcio NOBRE
20 Aralık 2003 tarihinde Brezilya’nın Cruzeiro takımından alındı. Devre arasında transfer edilen yabancılar içinde takıma yarar sağlayan en önemli oyuncu. İki sezon üst üste şampiyonluk yaşadıktan sonra kaybedilen şampiyonluk sonrası bileti kesildi. Birkaç gün sonra Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Mehmet YOZGATLI
Bir dönem Galatasaray forması da giyen Yozgatlı, büyük umutlarla devre arasında transfer edildi. İlk sezonunu genelde yedek kulübesinde geçirdi. Nicolas ANELKA
Başkan Aziz Yıldırım’ın flaş transferi olarak geldiğinde tüm Avrupa’da konuşuldu. İlk sezon forma giydiği 14 maçta 4 gol atabildi. Bir sonraki sene daha da toparlanmış görünen Fransız oyuncu Fenerbahçe’de kaldığı 1.5 sene boyunca iyi işler yaparken, daha çok sürekli ayrılma isteğiyle gündemde kaldı. Sonunda İngiltere’ye gitti. Zafer BİRYOL
İki sezon öncesinin gol kralı olarak geldiği Fenerbahçe’de umduğunu bulamayıp, ayrılanlardan birisi de Zafer Biryol’du. MALDONADO
Kaptan Alex kendisi için “Türkiye’de ondan iyi orta saha oyuncusu yok” demişti. Ancak Maldonado da beklenen performası gösteremeyenler arasındaki yerini aldı. Dikine oynamadığı, sürekli yan ve geri pas yaptığı gerekçesiyle taraftarların da tepkisini çekti.
Can Gebetaş
27-12-2008, 05:05
sarıkanarya_41
Eski başkanlar, camianın önde gelen isimlerinden sonra son söz bir dönem Sarı-Lacivertli formayı ıslatmış, şampiyonluklar yaşamış eski yıldızlarda. İşte 5 eski yıldız, işte onların görüşleri...
Selim SOYDAN:
“İlk 6 haftada alınan 4 yenilgi, camiayı karamsarlığa itti ancak rakipler de puan kaybı yarışına girince ara açılmadı. Bu, Fenerbahçe açısından büyük şanstı. Takımın güven vermemesinin tek sorumlusu Aragones’tir. Hâlâ Fenerbahçe’nin kadro yapısına uygun sistem bulamadı. Josico’yu getirmesine şaşırdım. Fenerbahçe Zico ile, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadı. Aragones, en az yarı final yapmalıydı. Ama UEFA’ya bile kalamadı. Takıma kaliteli oyuncu takviyesi şart. Maldonado, Josico, hatta Güiza gibi değil tabii. Bana göre Semih, Güiza’dan daha büyük futbolcu. İspanyol’un niçin alındığına anlam veremedim.” Yavuz ŞİMŞEK:
“Kurduğun kadro, hedefinle doğru orantılı olmalı. Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak kadro bu değil. Aragones için fazla yorum yapmak istemiyorum. Ancak Fenerbahçe’de hocayla futbolcular arasında kopukluk var. Bu, saha içine yansıyor. Maldonado kesinlikle yanlış transfer. Emre beni hayal kırıklığına uğrattı. Fenerbahçe’de nedense maça asılma hırsı göremiyorum. Sanki takım içinde birlik yok gibi. Bu sorun aşılırsa Fenerbahçe ikinci yarıda toparlanır. Şampiyonluk şansı bana göre yüzde 35. Fenerbahçe’nin işinin zor olduğu kesin.” Cemil TURAN:
“Fenerbahçe, lige hüsranla başladı. Şampiyonlar Ligi’nde de başarı gelmeyince takımın havası iyice bozuldu. Böyle bir Fenerbahçe’nin devreyi liderin 2 puan gerisinde tamamlaması başarıdır. Transfer mutlaka şart. Aurelio’nun gitmesi, orta sahanın dengesini bozdu. Sakatlıkların uzun süreli ve fazla olması, Alex’in formsuz dönem geçirmesi, Fenerbahçe açısından iyi sonuç vermedi. Aragones’e zaman tanınmasından yanayım. Elindeki kadro belli. Eksikleri bulup, yönetimle paylaşmalı. Orta sahaya hatta forvete takviye gerekiyor. Semih sakatlandı, Güiza alternatifsiz kaldı. Aslında ara transferde kaliteli oyuncu bulmak da kolay değil. Fenerbahçe ve diğer takımlar bu sıkıntıyı yaşayacak. Yabancı alma şansı zor gözüküyor. Çünkü elindekini gönderebilirsen, bu şansı yakalayabilirsin.” Oğuz ÇETİN:
“Fenerbahçe, lige kötü girdi ama futbolu tatmin etmese de, ilk yarı kapanışı iyi oldu. Fenerbahçe’nin ikinci devrede oyun olarak kesinlikle toparlanması lazım. Kadroda küçük çaplı revizyona gidilmesi faydalı olur. Devre arasının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir. Çünkü Fenerbahçe’nin puan kaybetme lüksü kalmadı. Transferlerde eksiği dolduracak doğru tercihler yapılırsa takım güçlenir. Fenerbahçe, ikinci yarıda iyi futbol oynama çıkışını yakalarsa, şampiyonluk şansı rakiplerine oranla daha fazladır.” Elvir BOLİÇ:
“Fenerbahçe, taraftarının beklediği gibi bir başlangıç yapamadı. Buna rağmen şampiyonluk potasında kaldı. Geçen yıl Fenerbahçe’nin maçlarını zevkle izliyordum. Bu dönem hiç ***if almadım. Yeni hoca, yeni futbolcular Fenerbahçe’nin handikapı oldu. Aragones’in zorlanacağını biliyordum. Ara transferde mutlaka takviye yapılmalı. Kaliteli, doğru oyuncular hedef seçilmeli. Aslında hiçbir kulüp zorda kalmadıkça yıldız oyuncusunu bırakmaz. Ama Fenerbahçe’nin büyüklüğü, bu sorunu da çözer. Aragones çok şanssızdı. Uyum sorunu, sakatlıklar, Aurelio gibi bir silahın gitmesi, onu bir hayli etkiledi. Fenerbahçe’nin ilk yarıdan daha kötü olacağını sanmıyorum. Şampiyonluğun birinci derecede adayıdır.”
27-12-2008, 05:05
sarıkanarya_41
Avrupa yakasının en büyük Fenerium´u dün hizmete girerken, Aziz Yıldırım´ın yanına sokulmayan Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın olay çıkardı.
Villadaki Fenerium
Transferde hareketli günler yaşayan Fenerbahçe’de dün bir başka heyecan vardı. Avrupa yakasının en büyük Fenerium mağazası, Bahçeşehir’de törenle hizmete girdi. İnka Sportif A.Ş. tarafından işletilecek Villa Fenerium’un açılışına Başkan Aziz Yıldırım, genel sekreter Vedat Olcay, idari menacer Volkan Ballı ile futbolculardan Can Arat katılırken, taraftarlar mağaza içinde izdiham yarattı. Başkan Yıldırım ile Can’ın imza dağıtmaktan kolları yoruldu. Küçük çaplı kriz
Bu arada açılışa katılan Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın, gelir gelmez kokteyl salonuna alındı. Bu sırada Başkan Aziz Yıldırım’ı soran Aydın, üst salonda dinlendiğini öğrenince, onun yanına çıkmak istedi. Kulübün güvenlik elemanları izin vermeyince köpüren Aydın, “Başkan Allah mı? Bu ne ya? Buralar benim” diye bağırmaya başladı. Araya giren Fenerium yetkilileri tarafından ikna edilerek geri getirilen Aslan, Aziz Yıldırım ile birlikte açılışı yaptı.
Ceylan Çetin
28-12-2008, 14:26
sarıkanarya_41
F.Bahçe, Ümit Karan flörtü
Daha önce de sarı-lacivertli kulübün kapısından dönen golcünün, yeniden Fener ile temasa geçtiği iddia edildi
Karan sürprizi
"Aramıza muhtemelen yeni arkadaşlar katılacak. Onlarla birlikte iyi bir çizgi yakalayıp 2 kupayı da almak istiyoruz".
Soğuk bakıyor G.Saraylı Ümit Karan, Fenerbahçe'ye koşuyor. Sarı-kırmızılı takımın Sivassporlu Mehmet Yıldız'ı almak için yaptığı girişimlerde 'adı' takasta anılan golcü oyuncunun, sarı-kırmızılı takımdan ayrılmak istediği ortaya çıktı. Cimbom'un Sivas'a yaptığı teklife, Yiğidolar "Ümit Karan'ı bize verin" demişti. Ancak bu oyuncunun İstanbul'da kalmak istediği ve Sivasspor'a sıcak bakmayacağı biliniyor.
Artık durmaz Takımında fazla forma şansı bulamayan Ümit'in, Fenerbahçe'nin kapısını çaldığı öne sürüldü. Menajeri aracılığı ile sarı- lacivertliler ile temas kuran Ümit, geçen sezonun başında da Fener ile görüşmüş ancak son anda bu iş yatmıştı. Ama Ümit'in artık Cimbom'da kalmayacağı konuşuluyor. Mehmet Yıldız için ciddi girişim yapmayan yönetimin, Ümit'in işini bitireceği belirtiliyor.
sarıkanarya_41
Sercan'da son perde
Fenerbahçe, Bursaspor'un 18 yaşındaki genç golcüsü Sercan Yıldırım için yeniden alıcı oldu. Daha önce yapılan pazarlıklardan bir sonuç çıkaramayan sarı-lacivertliler, Bursa'ya Sercan'a karşılık bu kez Önder Turacı, Yasin Çakmak ve Gürhan'ı teklif etti. Ancak yeşil-beyazlı ekip bunu kabul etmeyerek, 5 milyon euro'nun yanı sıra sarı-lacivertlilerden Önder'i istedi.
Karar için son 24 saat
Ancak Bursaspor'un bu isteği kabul edilmedi. Fenerbahçe yönetimi Bursasporlu yöneticilere, "Düşünün taşının yarın akşama kadar bize kararınızı bildirin" dedi. Sercan Yıldırım daha önce yaptığı açıklamada Fenerbahçe'de oynamaya hazır olduğunu açıklayarak, "Bu işin öyle veya böyle bir an önce sonuçlanmasını istiyorum" demişti.
sarıkanarya_41
Türk olmaya hazırım
F.Bahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex de Souza, Fenerbahçelileri sevindirecek açıklamalar yaptı. Hilton'daki 'Lüks Markalar Fuarı'nın açılışına katılan Alex, istenirse sarı-lacivertli takımda kalacağını ve Türk vatandaşlığına geçebileceğini söyledi.
Sambacı, "5 yıldır buradayım ve Türkiye'yi çok seviyorum. Tabii ekmek param da söz konusu. Fenerbahçe isterse ben kalmaya hazırım. İmkanlar da oluşursa seve seve Türk de olurum. 40 yaşında gitmem gerekirse 40 yaşında giderim" diye konuştu.
28-12-2008, 14:27
sarıkanarya_41
Yenilse de ezilmiyor
Ligin ilk yarısında 3 büyükler arasında maçlarda en az süreyle yenik oynayanı F.Bahçe oldu. 6 maçta skor olarak geriye düşüp bu maçların 2'sini galip kapatan Kanarya, toplam 157 dakika yenik kaldı. G.Saray 16 maçta 171 dakika maçları mağlup götürürken, Beşiktaş ise 325 dakika ile bu konuda en önde.
28-12-2008, 14:27
sarıkanarya_41
Sağa ve sola adam lazım
F.Bahçe'nin eski kaptanı Köln'lü Ümit Özat, Aragones'in F.Bahçe için büyük kazanç olduğunu belirterek, "Onu tartışmak cahillik" dedi. Sarı-lacivertli ekibin sağ ve sol iç mevkilerine birer transfere ihtiyacı olduğunu ifade eden Ümit, Gökhan Gönül için "Müthiş" derken, Güiza'nın ise ikinci yarıda coşacağını iddia etti.
28-12-2008, 14:28
sarıkanarya_41
Kazım'ın eli kulağında
Tatilini İngiltere'de geçiren Kazım Kazım'ın, burada bazı Premier Lig ekipleriyle görüştüğü öğrenildi. Milli futbolcunun, İstanbul'a dönüşte yönetimle bir araya gelip durumunu masaya yatıracağı kaydedildi. Kazım için Luis Aragones'in olumsuz rapor verdiği belirtiliyor.
sarıkanarya_41
Saracoğlu'na anma töreni
Eski başbakanlardan ve Fenerbahçe eski başkanı Şükrü Saracoğlu, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Başkan Yıldırım'ın çelenk gönderdiği törene, bazı yöneticilerin yanı sıra 50 kadar 1907 UNİFEB üyesi de katıldı.
sarıkanarya_41
İki kupa birden
Tatilini eşi ve kızı ile İzmir'deki ailesinin yanında geçiren Semih, bir yandan da çalışıyor. Yeşilova Yusuf Tırpancı Stadı'nda koşulara devam eden sarı-lacivertli futbolcu, "Aramıza ikinci devre muhtemelen yeni arkadaşlar katılacak. Onlarla birlikte 2 kupayı da almak istiyoruz" dedi.
28-12-2008, 14:29
sarıkanarya_41
Deivid non-stop
Noel tatili için ülkesine gitmeyip İstanbul'da kondisyoner Cascallana eşliğinde çalışmayı yeğleyen Deivid, "Açıklarımı kapatıyorum" dedi. Ligin 2. yarısında fizik olarak tam hazır hale geleceğini söyleyen Brezilyalı yıldız, "Özlenen Deivid çok yakında sahalarda olacak" diye konuştu.
28-12-2008, 20:10
Roc72
Zico'yu çok özlüyoruz
F.Bahçe'nin yıldızı Roberto Carlos'tan ülkesindeki Globo Esporte'ye şok açıklamalar. Carlos'un "Zico'nun eksikliğini hissediyoruz" sözlerini manşete taşıyan gazete, "Şampiyonlar Ligi'nden elenmiş, UEFA Kupası'na devam edememiş, Türkiye Ligi'nde de 4. sırada bulunan Fenerbahçe, tarihinde ilk kez geçen sezon Avrupa'nın 1 numaralı kupasında çeyrek final oynayan görüntüsünün çok uzağında" yorumunu yaptı.
"Zico'nun yerine Avrupa Şampiyonu Aragones'in gelişi takımı bozdu" ifadesini kullanan gazete, özel bir maç için Brezilya'da bulunan Carlos'un şu sözlerine yer verdi: "Bir gerçek var ki; Zico'yu çok özlüyoruz. Şu an Aragones'e uyum sağlamak için sabırlı olma zamanı. Ama Zico ile işler o kadar iyiydi ki.. Geçen yıl Zico varken ancak 'seleçao' (Brezilya Milli Takımı) ile kıyaslanabilecek harika bir sezon geçirdik. Şimdi iyi oynamak için zamana ve huzura ihtiyacımız var."
28-12-2008, 20:11
Roc72
Luxemburgo Edu'da ısrarcı
Ülkesinin milli takımında da zaman zaman forma giyme şansı bulan Edu için ünlü teknik direktör Luxemburgo’nun ısrarcı olduğu bildirildi. Menajer Juan Figer’in Fenerbahçe Yönetimi’ne savunma oyuncusunun bonservisi için 1 milyon Euro’luk teklif sunduğu ortaya çıktı.
Topu yönetime attı
Başkan Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının Edu için gelen teklife ilk etapta olumsuz baktığı ancak son kararı teknik direktör Luis Aragones’e bıraktığı ileri sürüldü. Kadroda Edu’nun yerine forma giyebilecek şu aşamada 3 alternatifin olması nedeniyle transferin gerçekleşebileceği vurgulandı. Edu’nun tatil için gittiği ülkesinde Palmeiraslı yöneticilerle görüştüğü ancak "Bu konuda son kararı yönetimimiz verir" dediği ifade edildi.
Aragones geliyor
Önder, Yasin ve Can gibi isimleri Edu- Lugano ikilisinin yokluğunda deneyen Aragones’in ikinci yarı öncesinde transfer konusundaki düşüncelerini daha önce paylaşan yönetim, bu sürpriz teklif karşısında kararsız kaldı. Yarın İstanbul’a gelmesi beklenen Aragones, başkan ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacak. Bu arada Konya’nın istediği Yasin için de karar verilecek.
29-12-2008, 13:00
Roc72
Fenerbahçe Resmen Açıkladı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe Kulübü'den transfer açıklaması...
Lige ara verilmesiyle birlikte spor sayfalarında yer alan transfer haberlerine ilişkin açıklama yapma gereği duyan Fenerbahçe yönetimi ortaya atılan futbolcu isimlerinden sadece 3 yerli oyuncu ile görüştüklerini, bunların da Bursaspor'dan Sercan Yıldırım, Ankaraspor'dan Özer Hurmacı ve Ankaragücü'nden Gökhan Emreciksin olduğunu duyurdu.
Fenerbahçe Kulübü'nün resmi web sitesinde yer alan haber şöyle:
"Daha transfer sezonunun başlamasına aylar kala spor basını yüzlerce futbolcunun adını kulübümüz ile görüşüyor diye yazdı ya da bizim onları almak üzere çalışmalar yaptığımıza dair haberler yaptı. Şu anda da yine yüzlerce oyuncu ile görüştüğümüze dair transfer yalanları her gün gazete sayfalarını doldurmak adına haber diye okuyucuya sunuluyor. Yönetimimizin teknik heyet ile yaptığı görüşmeler neticesinde şu ana kadar sadece 3 yerli futbolcu için transfer girişimimiz olmuştur. Bunlar; Bursaspor'dan Sercan Yıldırım, Ankaraspor'dan Özer Hurmacı ve Ankaragücü'nden Gökhan Emreciksin. Bu oyuncuların transfer edilmesi amacıyla kulüplerine yapılan resmi teklifler neticesinde; Bursaspor Başkanı Sayın İbrahim Yazıcı, Sercan Yıldırım'ı şu an için satmayı düşünmediklerini ancak ileride satmayı düşünürlerse o zaman görüşmeler yapılabileceğini kulübümüze iletmiştir. Benzer şekilde başkanvekilimiz Sayın Nihat Özdemir Ankaraspor'dan Özer Hurmacı'nın transferi konusunda Sayın Melih Gökçek ile görüşmüş ancak bu oyuncunun şu an için satılmasının düşünülmediği Sayın Özdemir'e belirtilmiştir. Ankaragücü'nden Gökhan Emreciksin ile ilgili olarak da kulübü ile ve ardından futbolcunun menajeri ile temasa geçilmiş, belirli konularda mutabakat sağlanmıştır ve görüşmelere halen devam edilmektedir. Bunlar dışında kesinlikle yerli ya da yabancı herhangi bir futbolcu transferi konusunda bir çalışmamız yoktur. Bu 3 futbolcu haricinde kulübümüz hakkında çıkan tüm transfer haberleri yalandır. Taraftarlarımızın da kulübümüzün resmi açıklaması olmadan hiçbir transfer haberine itibar etmemesi gerektiğini önemle hatırlatırız"
05-01-2009, 10:51
Roc72
Appiah düğümü çözülüyor!
Yaklaşık bir yıldır Fenerbahçe Kulübü ile Stephen Appiah arasında devam eden anlaşmazlık 9 Ocak’da sonuçlanacak. Milliyet gazetesinin haberine göre, FIFA Oyuncuların Statüsü Komitesi, 9 Ocak Cuma günü Appiah’ın 20 milyon, sarı-lacivertli kulübün ise 15 milyon euroluk tazminat talebini karara bağlayacak.
Sakatlığı sürecinde serbest kalmasını önlemek için Appiah’a tüm hak edişlerini ödeyen ve bir yıllık opsiyon hakkını kullanan sarı-lacivertli kulüp, Ganalı oyuncunun rahatsızlığı ve tedavisiyle ilgili tüm doktor raporlarını FIFA’ya göndermiş, Appiah’ın 31 Mayıs 2010 tarihine kadar kendi futbolcuları olduğunu ileri sürmüştü.
Buna karşılık Appiah ise sözleşmesinin opsiyon kullanılarak uzatılmasının FIFA talimatlarıyla örtüşmediğini, sakatlığı döneminde kendisiyle ilgilenilmediğini ve Türkiye’de futbol oynamak istemediğini belirterek Fenerbahçe Kulübü’nden 20 milyon euro tazminat talep etmişti.
Ganalı futbolcunun bu girişimine 15 milyon euro tazminat isteğiyle karşılık veren sarı-lacivertli kulüp ise, “Dört ay boyunca oynamamasına rağmen kendisine 800 bin euro ödedik. 2008-2009 ve 2009-2010 sezonları için de toplam 4 milyon euro ödemeyi taahhüd ettik. Appiah ise Gana Milli Takımı ile maça çıktı” şeklindeki savunmasını FIFA’ya göndermişti.
05-01-2009, 10:52
Roc72
Taraflar ter dökecek!
Fenerbahçe yönetimi iç transfer için startı bugünden itibaren veriyor. Sarı lacivertli takımda sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 10 futbolcu ile pazarlıklar başlıyor. Hürriyet'ten Sadi Kemal Yaşar'ın haberine göre, ,ilk etapta Brezilyalı futbolcular için masaya oturulacak. Aralık ayında İstanbul’a davet edilen Alex, Deivid, Lugano ve Edu’nun menajeri ile görüşme yapılacak. 4 sambacının da Fenerbahçe’de kalmak istediğini açıklaması yönetimin işini bir anlamda kolaylaştıracak.
Sadece Türkiye’de değil, dünyada da ekonomik krizin yaşanması nedeniyle transfer görüşmelerinin zorlu geçmesi bekleniyor. Yılda 3.2 milyon Euro kazanan kaptan Alex’e ilk etapta 2.5 milyon Euro teklif edilecek. Başkan Aziz Yıldırım ile yaptığı başbaşa görüşmede fiyat indirimine sıcak bakan Brezilyalı yıldızın imzasına kesin gözü ile bakılıyor.
Lugano zam istiyor
İtalya’dan ciddi teklifler alan Diego Lugano ise aldığı ücrete zam isteyecek. Yılda 1.5 milyon Euro kazanan Uruguaylı yıldızın nasıl bir tutum sergileyeceği merakla bekleniyor. Palmeiras’ın ısrarla istediği Edu Drecana ise diğer arkadaşlarına oranla daha ılımlı. Türkiye’de oynamaktan ***if aldığını ve Fenerbahçe’de mutlu olduğunu dile getiren tecrübeli futbolcunun sorun çıkarmayacağı öğrenildi.
En büyük sıkıntının Deivid de Souza’da yaşanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl ortaya koyduğu performans ile Fenerbahçe’nin Avrupa’daki başarısında en önemli katkıyı sağlayan futbolculardan birisi olarak gösterilen Deivid’in de ücretine zam isteyeceği bildirildi. Sezon başında ayağı kırılan ve planlanan süreden erken bir şekilde sahalara dönen sambacı, yıllık 2.5 milyon Euro istiyor. Portekiz liginden gelen Brezilyalı oyuncunun da bir çok Avrupa kulübünden teklif aldığı biliniyor. CSKA Moskova ile görüşen eski teknik direktör Arthur Zico’nun Deivid’e transfer teklifi getirmeye hazırlandığı da sızan bilgiler arasında.
Yerliler de sırada
Sözleşmesi bitecek olan diğer Brezilyalı Roberto Carlos’un durumu ise karışık. Türkiye’ye flaş transfer olarak gelen ve yılda 4.2 milyon Euro kazanan sambacı kalmak istiyor. İlerleyen yaşı nedeniyle eski performansından uzak kalan ancak, Fenerbahçe’ye vizyon katan Carlos’un görüşmesi biraz daha gecikecek gibi görünüyor. Başkan Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Murat Özaydınlı’nın Carlos ile özel olarak görüşeceği ve kazandığı 4.2 milyon Euro’da büyük indirim isteyeceği öğrenildi.
Yerli oyunculardan Volkan Demirel ile Selçuk Şahin de görüşme odasına gidecek. Bu iki oyuncunun menajerleri ile geçtiğimiz günlerde bir ön konuşma yapan yönetim, resmi olarak kulüp binasında biraraya gelerek pazarlık yapacak. İngiltere ve Yunanistan’dan teklif alan Volkan’ın menajeri Erdinç Şehit’in de kulübe çağrıldığı bildirildi. Bu sezon başarılı performansı ile dikkat çeken ve özellikle derbilerde attığı golün yanı sıra ortaya koyduğu futbol ile göz dolduran Selçuk Şahin’in de imzaya hazır olduğu vurgulandı
05-01-2009, 10:52
Roc72
Oynamadan servet yaptı!
Vatan gazetesinden Hakan Yaşar'ın haberine göre, son 8 yılda 13 gol attı. Sakatlık, formsuzluk derken İtalya, İngiltere ve Türkiye’deki 270 maçın 124’ünü (yüzdesi 46) kaçırdı. Ama 19 milyon kazandı.. Dakikası 2 bin 28, her golü 1.4 milyon euroya geldi.
Sezon başında askerlik, devre arasında nikâh. F.Bahçe ve Türk futbolunun tartışmalı ismi Emre Belözoğlu, literatüre alışılmadık bir kavram kazandırdı. F.Bahçe forması giymeden bedelli askerlik yapan Emre, 2009’un 2. gününde nikâh masasında attığı imzayla yine saha dışında konuşulmaya başlandı. Aslında G.Saraylı M. Güven ve Volkan Yaman da sezon ortasına nikâh sıkıştıranlardan.. Ancak Emre’yi tartışmalı hale getiren saha dışında bir dünya starıyken, saha içinde tam tersine sönük bir yıldız gibi görünmesi.
ARKASI SAĞLAM!
Üstelik Emre müthiş bir desteğe sahip. Örneğin Başbakan Tayyip Erdoğan’ı nikâh şahidi yapabiliyor. Onun cemaat-tarikat ilişkisini bilmeyen yok. Fatih Terim gibi Türk futbolunun en sportif gücü, 16 yaşından beri hem akıl hocası, hem manevi babası.. Ayrıca Kulüpler Birliği Başkanı, Türk futbolunun en güçlü ismi Aziz Yıldırım da Emre’ye sahip çıkan başka bir süper güç..
AMA KARNESİ ZAYIF
Peli Emre futboldan tonlarca para ve sevgi alırken karşılığını veriyor mu? Hayır.. Emre istatistiklere göre kaşıkla bile vermeden kepçeyle alıyor. Onun G.Saray’dan sonra 8 sezonda kazandığı para 19.7 milyon Euro.. G.Saray’da ilk 5 yılda kazandığı para 1.3 milyon Euro.. Zaten 28 Mayıs 2001’de Inter’e transferi ile ilgili basın toplantısında ihanet eleştirilerine karşılık, kariyerine hükmedecek futbol stratejisini şöyle çizmişti: “Ben sağlık için spor yapmıyorum ki!”
HER YIL DEĞERİ ARTTI
Bonservis bedeli ödenmeden Okan ile birlikte 9 Temmuz 2001’de Inter’e 5 yıllık imza atan Emre, 4 yıl İtalya’da kaldı. İlk 3 yıl 2.5 milyon, sonuncu sene 3.5 milyon dolar aldı. Yani pariteye göre 4 yılda 8 milyon Euro kazandı. 2005’te 3 sezon oynadığı Newcastle ise ona yıllık 2.5 milyondan, 7.5 milyon Euro ödedi.. F.Bahçe’yle de 4 yıl (senede 3.5 milyon Euro) için 14 milyon Euro’ya anlaştı. Bonservis olarak Newcastle Inter’e 3.8 milyon pound, F.Bahçe ise Newcastle’a 5 milyon Euro ödedi. Yani Emre son 8 yılda 19 milyon Euro kendisi kazandı, 9.5 milyon Euro da kulüpleri gelir sağladı.. Emre bu süreçte milli takımdan 700 bin Euro prim aldı..
HER GOL 1.4 MİLYON
Peki futbol ne kazandı? Sıkı durun, ofansif bir orta saha oyuncusu olmasına rağmen Emre, Avrupa’daki 7 yılında 11 gol attı. Yani Emre, Inter’e 8 milyon euro karşılığı 5 gol (Bir gol 1 milyon 600 bin euro), Newcastla’a 7.5 milyon euro karşılığı 6 gol (Bir gol 1 milyon 250 bin euro), F.Bahçe’ye şimdilik 3.5 milyon euro karşılığı 2 gol (Bir gol 1 milyon 750 bin euro) kazandırdı. 3 takımı toplarsanız atılan gol sayısı 13. Yani gol başı ortalama 1 milyon 461 bin euro.
PEKİ YA MİLLİ TAKIM?
Milli Takım’daki 700 bin Euro primin karşılığında ise 59 maçta atılan 5 gol duruyor. Yani Emre’nin bir milli golünün bedeli 140 bin Euro.. Tabii Emre’nin orta saha oyuncusu olması (Ki Tugay da defansif orta saha ama 8 yılda B.Rovers’ta 12 gol attı) bu hesabı yüzeysel gösterebilir. Fakat Emre’nin diz ve kasık sakatlıklarından dolayı gösteremediği yıldızlığını nasıl açıklayabiliriz?
ORTALAMA 13 MAÇ
Pele onu 2004’te ’Yaşayan 125 efsane oyuncu’ içinde gösterdi. Ama Emre’ye baktığımızda Inter’de ilk sezon Serie A’daki 13 maçta hiç 11’e giremediğini görüyoruz. 4 yılda 140 Serie A maçının (İlk 3 sezon 34, son sezon 38 haftaydı) 78’inde oynayabildi. Brüt 78 maç 7 bin 20 dakika eder ama Emre’nin aldığı süre 4 bin 724 dakika. Yani 52 net maç yapıyor. O da yılda 13 maç demek. Premier Lig raporu yine karanlık. 114 haftanın (38’er haftadan 3 sezon) 58’inde toplam 4 bin 16 dk. forma giymiş. Kaçırdığı maç sayısı 56. Oynadığı 58 maçtaki kaçırdığı süre ise 1204 dk.. Yani netini çıkartırsak 3 yılda toplam 44, senede ortalama 14 maç anlamına geliyor..
KURTARDIĞI MAÇ: 6
Üstelik Emre’nin lig dışında da pek parlak performansı yok. Inter’deyken Lazio’ya attığı 2 muhteşem gol, Newcastle’dayken Sunderland, Birmingham City, Reading ve Everton maçlarındaki galibiyetlerde gollerinin direkt rolü var. Yani 7 yılda Avrupa’da kurtardığı toplam maç sayısı 5.. F.Bahçe’de de durum çok farklı değil. 16 maçta toplam 913 dakika oynadı ama 11 maçı kaçırdı. F.Bahçe 2 bin 430 dakika mücadele ederken o tam 1517 dakikasında yoktu. MTK’ya attığı penaltı golü siftahıydı. Kurtardığı tek maç ise Denizli’de sağladığı 1-0’lık galibiyet..
DAKİKASI BİLE SERVET
Son 3 takımından 19 milyon Euro kazanan Emre, lig performanslarına bakıldığında 270 haftanın (4 sezon İtalya, 3 sezon İngiltere, yarım sezon Türkiye) 146’sında oynamış, 124 maçı kaçırmış. Yani oynama oranı % 54. Yaklaşık her 2 maçtan birini kaçıran Emre’nin İtalya, İngiltere ve Türkiye’de forma giydiği dakika sayısı 9 bin 35.. Yani 19 milyon Euro’yu dakikaya böldüğünüzde yıldız oyuncunun her dakikasının 2 bin 28 Euro’ya tekabül ettiğini görüyorsunuz.
Evet tablo bu.. Boğaz’ın Maradona’sı denen ama Çizme’yi ters giyip, Ada sahillerinde boşa kürek çeken Emre, yılda attığı ortalama 1 gol yüzünden birer kez konuşuldu. Oysa onu golleri secdeyle kutlaması, basına yaptığı ’kol’ işareti, Ada’da aklandığı ırkçılık soruşturması ve her haftaki ’Emre sakatlandı’ haberleriyle daha çok hatırlıyoruz.
05-01-2009, 10:54
Roc72
Carlos dert oldu!
Fenerbahçe’de sözleşmesi sona eren oyuncuların Brezilyalı yıldızın ücretini baz aldığı, bu yüzden görüşmelerde sıkıntı yaşandığı bildirildi. Futbolcular garanti para ve euro üzerinden anlaşma isterken, yönetimin maç başı ve Türk Lirası’nda direttiği belirtildi.
Fenerbahçe’de iç transfer görüşmeleri start alırken, masaya oturan bütün oyuncuların Roberto Carlos’un şartlarını örnek göstermesi sıkıntı yarattı.
Sözleşmesi sona eren futbolcuların garanti para ve euro üzerinden pazarlığa oturduğu bildirildi. Sarı - lacivertli oyuncuların yılda 4 milyon euro kazanan Roberto Carlos’un ücretine çıkmaları, bu kez iç transferi erkenden bitirip sezon sonuna rahat girmeyi hedefleyen Fenerbahçe Yönetimi’ni zora soktu.
Kulübün içinde bulunduğu borç yükünü artırmamak ve global ekonomik kriz nedeniyle oyuncularına geçmiş yıllara oranla daha mantıklı ücretler vermek için kolları sıvayan yönetimin tam tersi taleplerle karşılaşması planları alt üst etti.
Milliyet'ten Yusuf Kobal'ın haberine göre, Volkan, Selçuk, Deivid, Lugano, Alex ve Carlos ile anlaşma zemini arayan Fenerbahçe, yüksek maliyet nedeniyle sorun yaşarken, oyunculara eski rakamların ödenmesinin olanaksız olduğu bildirildi.
Futbolcuların bir çoğu Carlos’un aldığı yıllık ücreti baz gösterirken, Fenerbahçe Yönetimi garanti para yerine maç başına ücret ödemeyi ve Türk Lirası üzerinden pazarlık yapmayı amaçlıyor.
Yabancı oyuncuların garanti ücret istemesi olumlu karşılık bulurken, Türk oyunculara bir miktarı garanti olmak koşulu ile maç başına ücretler öneriliyor.
Özellikle Türk oyuncular ile anlaşmazlık yaşanırken, yabancı futbolcuların ücretlerinde de yüzde 30’luk bir azaltmaya gidileceği, böylece dengenin sağlanmaya çalışılacağı bildirildi.
05-01-2009, 10:59
Roc72
Fener'den Bekir atağı!
Turkcell süper lig takımları bir yandan yeni sezon hazırlıklarına başlarken, bir yandan da ara transfer döneminde kadrolarına dahil etmeyi düşündükleri futbolcularla ilgili görüşmelerini sürdürüyor.
Fenerbahçe, Gaziantepspor'un takım kaptanı Bekir'i renklerine bağlamak için kırmızı siyahlı takımın yöneticileri ile görüşüyor
Gaziantepspor'da geçtiğimiz sezon geçirdiği sakatlık nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan ancak bu sezon oynadığı futbolla kırmızı siyahlıların ilk yarıdaki başarısında önemli pay sahibi olan Bekir transferin de gözdeleri arasında yerini aldı.
Fenerbahçe, Gaziantepspor'un kaptanı Bekir'i kadrosuna dahil etmek için girişimlere başlarken, 2. başkan Nihat Özdemir'in, Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ile görüşerek bu oyuncuyu resmen istediği öğrenildi.
Özdemir'in, Gaziantepspor'a Can + para teklifinde bulunduğu, bu öneriye kırmızı siyahlı yöneticilerin henüz yanıt vermedikleri ancak sıcak baktıkları belirtilirken, Teknik Direktör Nurullah Sağlam ile görüştükten sonra kararlarını verecekleri bildirildi.
Bekir, ligin ilk yarısında oynanan 16 maçın 12'sinde Gaziantepspor formasını giyerken, bu karşılaşmaların 10'unda ilk 11'de sahaya çıktı. Takımın birinci kaptanı olan Bekir, stoper mevkiinin yanı sıra sol bekte de bazı maçlarda görev aldı.
BEKİR: KARARI YÖNETİCİLERİMİZ VERECEK
Bu arada, Fenerbahçe'nin kendisini istediği yönünde çıkan haberlere açıklık getiren Bekir ise kendisine direk gelen bir teklif olmadığını, iki takım yöneticilerinin görüşme halende olduğunu belirterek," Bu konuda kararı verecek olan yöneticilerimizdir. Onlar bana git derlerse giderim. Ama şimdilik net bir şey yok ve benim de Gaziantepspor ile sözleşmem devam ediyor. Burada mutluyum" diye konuştu.
06-01-2009, 12:59
sarıkanarya_41
Rakamları çok yüksek bulan sarı lacivertli yönetim, transferin son haftasında işi bitirmek istiyor.
Fenerbahçe yönetiminin, teknik direktör Luis Aragones'in verdiği yerli transfer listesinin en başındaki iki isim Sercan Yıldırım ile Özer Hurmacı'dan henüz vazgeçmediği öğrenildi. Sarı-lacivertliler, Sercan için Bursa- spor'a resmi teklifte bulunmuş ancak yeşil-beyazlıların yüksek bonservis bedeli istemesiyle geri adım atmak zorunda kalmışlardı. Kanarya, Ankarasporlu Özer'i de yine aynı gerekçeyle renklerine katamamıştı.
Musa da var
Ancak sarı-lacivertli kulübe yakın kaynaklar, Fener'in bu iki genç yıldızdan vazgeçmediğini, bunun için uygun ortamın kollandığını belirttiler. "Bekle ve gör" stratejisi izlendiğini belirten aynı kaynaklar, F.Bahçe'nin Ankarasporlu Ediz, G.Antepli Murat Ceylan ve Sivassporlu Musa Aydın için de fiyatların düşmesini beklediğini ifade ediyorlar. F.Bahçe'nin ara transferin son haftasında atağa kalkacağı sızan bilgiler arasında.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
06-01-2009, 13:00
sarıkanarya_41
Gökhan ve Abdülkadir Fener'e imza attı
Gökhan Emreciksin ve Abdülkadir'i resmen renklerine katan sarı-lacivertliler her iki futbolcuyla da 4.5 yıllık sözleşme yaptı
Fener duble yaptı
Gökhan Emreciksin ve Abdülkadir'i resmen renklerine katan sarı-lacivertliler her iki futbolcuyla da 4.5 yıllık sözleşme yaptı.
Fenerbahçe, ara transferin ilk bombalarını aynı gün patlattı. Sarı-lacivertliler, daha önce kendileri ve kulüpleri Ankaragücü ile her konuda anlaşma sağlanan Gökhan Emreciksin ve 17 yaşındaki Abdülkadir Kayalı'yı dün resmen renklerine kattı. İki transfer de Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden kamuoyuna duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Her iki futbolcu ile de 4.5 yıllık sözleşme imzalandı. İmza töreni tarihi daha sonra duyurulacak" ifadelerine yer verildi. Abdülkadir için Chelsea ve Manchester City kulüpleri de devreye girmişti ancak Fenerbahçe işi bitirdi.
'Doğru adres F.Bahçe' Abdulkadir'in menajeri Haluk Canatar, "Yurt dışı ve yurt içinden birçok transfer teklifi almıştık. Ama biz, ciddi ve profesyonel yaklaşım gösteren Fenerbahçe'nin doğru adres olduğuna karar verdik" diye konuştu. Canatar'ın İngiliz Premier Ligi ekiplerinden Chelsea ve Manchester City'nin de transfer listesinde olduğunu doğruladığı Abdülkadir, UEFA tarafından "geleceğin 10 büyük futbolcusundan biri" olarak gösterilmişti. Gökhan Emreciksin sağ kanat, U-17 Milli Takımı'nın kaptanı olan Abdülkadir Kayalı ise orta sahada ön libero mevkiinde görev yapıyor.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
06-01-2009, 13:05
sarıkanarya_41
Bugün imzalıyolar
Ara transfer döneminin başlaması ile birlikte Fenerbahçe'nin renklerine kattığı Gökhan Emreciksin ve Abdülkadir Kayalı için imza töreni düzenleneceği açıklandı.
Kulüpten yapılan açıklamaya göre; 6 Ocak 2009 Salı günü saat 15.00'te (Bugün) yapılacak imza töreni Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda gerçekleşecek.
sarıkanarya_41
Çarpı iki: Gökhan
Sakatlıktan tamamen kurtulduğunu belirten genç futbolcu ligin 2. devresinde takıma olan katkısını ikiye katlayacağını iddia etti.
Sadece yarısıydı
Gökhan Gönül, Fenerbahçe'nin ligin ilk yarısındaki en başarılı isimlerinin başında yer aldı. Genç futbolcu, zaman zaman kendisini zorlayan sakatlığına rağmen iyi maçlar çıkardı ve taraftardan bolca alkış topladı. Ancak Gökhan, sahada performansının sadece yarısını ortaya koyduğunu söyledi.
İyi durumdayım
Birçok maça iğne yiyerek çıktığını söyleyen sarı-lacivertli yıldız, "Şu an sakatlık adına hiçbir sorun yaşamıyorum. Çok iyi durumdayım ve çalışmalarımı hiç aksatmıyorum. 2. yarıda takıma olan katkımı daha da artıracağım. En az iki misli daha faydalı olacağımı düşünüyorum. F.Bahçe'deki en verimli sezonumu yaşayacağım" diye konuştu.
sarıkanarya_41
Aragones'ten son uyarılar
Fenerbahçe, yarın sahasında Bursaspor'la kupada yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Sabahki idmanda teknik direktör Aragones, saha ortasında futbolcularıyla bir toplantı yaparak bazı uyarılarda bulundu. Sakatlığı hemen hemen geçen ve dün idmanın bir bölümünde arkadaşlarıyla çalışan Semih Şentürk'ün maç kadrosuna alınmayacağı öğrenildi. Dün idmanın sonlarına doğru bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan ile çalışan Semih'in kupadaki Eskişehir maçında oynatılacağı belirtildi.
06-01-2009, 13:06
sarıkanarya_41
O gol beni rahatsız etti
"İkinci devre temiz bir sayfa açalım ve hakemleri suçlamayı bırakalım".
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım "Önder'in Konya maçında attığı golden ben de rahatsız oldum" dedi. Antalya'da TFF yönetim kurulu, MHK ve hakemlerin yaptığı toplantıda ilk sözü alan Yıldırım, ilk yarıda hakem hataları olduğunu belirterek "Herkes hakemi suçladı. Konya maçında bizim Önder'in eline çarpan top gol oldu. Hakem bunu görmeyebilir. Ben de rahatsız oldum. Hep bu pozisyon gündemde tutuldu ama nedense topu elle düzeltip gol atanlar için kimse ses çıkarmadı. Artık hakemlerimizi şuçlamayalım art niyet aramayalım, temiz sayfa açalım" diye konuştu.
06-01-2009, 13:06
sarıkanarya_41
Bekir'de son söz Fener'in
F.Bahçe'nin renklerine katmak istediği G.Antepsporlu Bekir İrtegün için top artık yönetimde. Kırmızı-siyahlı kulübün başkanı İbrahim Kızıl, F.Bahçe ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Şu an kesin anlaşma yok. F.Bahçe ile sayın Nihat Özdemir kanalıyla görüşmelerimiz sürüyor" dedi.
Bekir'e karşılık Fener'den Can Arat ve para istediklerini ifade eden Kızıl, aradaki pürüzlerin giderilmesini beklediklerini söyledi. Sızan bilgilere göre sarı-lacivertliler Can'ı Gaziantep'e vermeye hazır, ancak parada ufak bir pürüz var. O da halledilir halledilmez Bekir sarı-lacivertli formayı giyecek.
06-01-2009, 13:07
sarıkanarya_41
Selçuk ile anlaşıldı
F.Bahçe'nin sözleşmesi sezon sonunda biten oyuncularından Selçuk Şahin'in, yönetimle her konuda anlaşmaya vardığı öğrenildi. Selçuk'la 3 yıllığına yeni anlaşma yapılacak. Kaleci Volkan Demirel ile yapılan ilk görüşmelerden ise bir sonuç çıkmadığı belirtildi.
06-01-2009, 13:07
sarıkanarya_41
Alex tesislerde kilise istedi
F.Bahçe'nin kaptanı Alex, yabancı futbolcular adına yönetimden Samandıra Tesisleri'nin bir bölümünde kilise yapılmasını istedi. Dini vecibelerini yerine getirmek isteyen 8 Hıristiyan futbolcu adına talepte bulunan Alex'e yönetim henüz net bir cevap vermedi.
06-01-2009, 13:08
sarıkanarya_41
Fırtına öncesi sessizlik
İlk yarıda beklenen patlamayı bir türlü yapamaya Güiza, Samandıra'daki yoğun çalışma ortamının en dikkat çeken isimlerinden. Fazla konuşmayan ve sadece işini yapan Okçu'nun bu görüntüsü, fırtına öncesi sessizliği andırıyor. Bakalım İspanyol, ikinci yarıda beklentileri karşılayabilecek mi?
sarıkanarya_41
Sağlam onay verdi
G.Antep'te Bekir'le ilgili bir açıklama da teknik direktör Nurullah Sağlam'dan geldi. Bu oyuncunun F.Bahçe'ye gidişine onay verdiğini belirten Sağlam, "Teknik açıdan benim kararım Bekir'in gitmesinden yana. Kulüpler anlaşırsa Bekir'i vermeyi düşünüyoruz" dedi.
sarıkanarya_41
Cüneyt Çakır'ın sürgünü bitti
Merkez Hakem Kurulu (MHK) 10 ay sonra Cüneyt Çakır'ı F.Bahçe'nin maçına verdi. Çakır, yarın Türkiye Kupası'nda Saracoğlu'nda oynanacak Bursa maçında düdük çalacak. Çakır en son F.Bahçe'nin 27 Şubat'ta Ali Sami Yen'de 2-1 yenildiği ve elendiği kupa maçı yönetmişti. Bu karşılaşmada Volkan Demirel ile Lincoln'ün kapışması kadar, iki oyuncu dışında Lugano ile Gökhan Gönül'ün kırmızı kartları da akılda kalmıştı. Çakır bu sezon G.Saray- Beşiktaş maçını yönetmiş ve Delgado'ya gösterdiği kırmızı kartla tepki çekmişti.
06-01-2009, 13:09
sarıkanarya_41
Juan Figer'den rötar
Yönetimin, sözleşmeleri sezon sonunda biten Alex, Lugano ve Deivid için dün menajer Figer ile yapması beklenen görüşme, ünlü menajerin İstanbul'a gelmemesi nedeniyle 10 Ocak'a ertelendi. Sarı-lacivertli yönetimin, Figer'in yardımcısı Christian ile ön görüşmeler yaptığı belirtiliyor.
06-01-2009, 13:09
sarıkanarya_41
Appiah olayı çözülüyor
Hastalığı nedeniyle F.Bahçe'nin sözleşmesini fesh ettiği Appiah konusunda FIFA kararını 9 Ocak'ta verecek. FIFA, cuma günü Ganalı oyuncunun 20, sarı- lacivertli kulübün de 15 milyon euro'luk tazminat davasını karara bağlayacak. Appiah şu anda hiçbir yerde forma giymiyor.
06-01-2009, 13:10
sarıkanarya_41
Fenerbahçe günlüğü
İkinci ürün yarı yarıya F.Bahçe'nin resmi ürünlerini satan Fenerium, "İkinci üründe yüzde 50 indirim" kampanyası başlattı. Sonbahar ve kış koleksiyonu ürünlerde yapılacak uygulamada alınacak iki üründen fiyatı düşük olana yüzde 50 indirim uygulanacak. Kampanya formaları kapsamıyor.
Sivas'a gidecekler F.Bahçe'nin 11 Ocak'ta karşılaşacağı Tokat maçının programı belli oldu. Sarı-laciverti ekip Fortis Türkiye Kupası'ndaki karşılaşma için 10 Ocak saat 15.00'te özel bir uçakla Sivas'a uçacak. Kafile buradan kara yoluyla Tokat'a geçecek. Dönüş de aynı şekilde olacak.
All Star'da Fener farkı Türkiye Basketbol Federasyonu'nun geleneksel olarak düzenlediği Bayanlar All Star yarışması 10 Ocak'ta Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. All Star'da Nevriye, Esmeral, Kristin, Ajavon, Sutton Brown yer alacak. Takımın koçu ise Zafer Kalaycıoğlu.
Yeni görev Brandt'ın Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nda Üzeyir Özdurak'tan boşalan teknik direktörlük görevine Belçikalı Jan De Brandt getirildi. Brandt, İspanya'nın Tenerife Marical takımının yanı sıra Belçika A ve Genç Milli Takımlarının çalıştırıcılığını yapıyordu.
Tuncay'ı satmıyoruz Middlesbrough, ara transferde kimseyi satmayacağını açıkladı. İngiliz ekibi son 8 maçta aldığı kötü sonuçlarla düşme hattına gerilerken, Tuncay Şanlı başta Downing ve Gary O'Neil'i satmayacağını bildirdi. Tuncay'a geçtiğimiz günlerde Chelsea talip olmuştu.
Aidatlar ödeniyor F.Bahçe'de 2009 yılı üye aidatlarının tahsilatına başlandı. İsteyenler Saracoğlu'ndaki veznelere yatırabileceği gibi Yapı Kredi, Denizbank, Vakıfbank şubelerine ödeme yapabilir. Borçların (216) 542 19 38 ve 542 19 39 nolu telefonlardan öğrenilebileceği belirtildi.
09-01-2009, 10:46
Roc72
Semih reklam yıldızı oldu
Milli takım ve Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Semih Şentürk, CASPER firmasının ürün tanıtımına katıldı. Casper'ın piyasaya sürdüğü yeni dizüstü bilgisayar modelinin tanıtım yüzü olarak belirlenen Semih, ürünün reklam filminde de oynadı.
Casper Yönetim Kurulu Başkanı Altan Fakılı tarafından yapılan ürün lansmanından sonra, Semih Şentürk'ün oynadığı reklam filmi gösterildi. Son olarak golcü futbolcu, Altan Fakılı ile bilgisayar üzerinden penaltı atışması yaptılar.
09-01-2009, 10:46
Roc72
Hala bilmiyorum
Fenerbahçe Futbol Takımı'nın Brezilyalı yıldızı ve kaptanı Alex de Souza, takımdaki geleceğinin henüz belli olmadığını, ancak Türkiye'de ailece mutlu olduklarını söyledi. Kendisine ait internet sitesinde açıklamada bulunan Alex, 2004 yılında ilk kez geldiğinde Türkiye ile ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını belirtirken, ''Geldim, tanıdım, beğendim ve sevdim. Şu anda, hala devam edip etmeyeceğimi bilmiyorum, ama ben ve ailem, burada insanların bize gösterdikleri ilgiden dolayı çok mutluyuz'' ifadelerini kullandı.
Alex, takım olarak, hedeflerini gerçekleştirebilmek için 2009 yılına hızlı girdiklerini kaydederek, ''Sezona kötü başlamış, sonrasında ise toparlamış ve eksiklerimizi telafi etmiştik. İkinci yarıda böyle bir lüksümüz yok. O nedenle, iyi başlamalıyız ve son haftalardaki çıkışımızı sürdürmeye devam etmeliyiz'' şeklinde görüş belirtti.
09-01-2009, 10:47
Roc72
Maldonado F.Bahçe'den gitmiyor
F.Bahçe'de Şilili oyuncu Maldonado'nun Ankaragücü’ne gitmek için kalan alacaklarının ödenmesi konusunda direndiği öğrenilirken, iki kulübün sorunun en kısa sürede çözülmesini beklediği kaydedildi. Maldonado’nun Ankaragücü’ne gelmesi halinde ligin ikinci yarısındaki alacaklarının yarısını Fenerbahçe’nin yarısını da Ankaragücü’nün karşılayacağı öğrenildi.
Fenerbahçe, sözleşmesini feshederek ayrılan Gökhan ve sezon sonunda zaten serbest kalacak olan Abdülkadir’in transferi için başkent ekibine 2 milyon 100 bin euro ödeyecek. Ancak bu rakamın ne kadarının Gökhan, ne kadarının Abdülkadir için gösterileceğinin ise belli olmadığı vurgulandı.
Gökhan’ın transferinden pay bekleyen Boluspor da konunun netleşmesini bekliyor. Kırmızı-beyazlı ekip, ancak Gökhan için bir bedel ödenirse para alabilecek. Bu sorunun da taraflar mağdur olmadan çözüleceği bildirildi.
10-01-2009, 11:57
Roc72
Roberto Carlos ile iki yıl daha!
Carlos'un iki yıl daha sarı-lacivertli formayı giyeceği öğrenildi. Sarı-lacivertli kulüp iç transferde ilk olarak tecrübeli oyuncunun işini bitirdi. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan ve Fenerbahçe'de kalmak istediğini yönetime bildiren Roberto Carlos ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığı kaydedildi.
Fenerbahçe'ye transferi olay olan Roberto Carlos'un sakatlık yaşadığı dönem dışında sürekli oynaması ve özellikle Fenerium ürünlerinin satışı konusundaki etkisi gözönüne alınarak takımda tutulduğu ifade edildi.
Aragones çok istedi
Carlos'tan yapılan görüşmeleri şimdilik saklamasını isteyen Fenerbahçe yönetiminin, sözleşmesi biten oyuncuların aklını karıştırmamak için anlaşmayı gizli tuttuğu ifade edildi. Başkan Aziz Yıldırım başta olmak üzere tüm yöneticilerin Brezilyalı yıldızın performansından ve takım içindeki etkisinden büyük memnuniyet duydukları da belirtildi. Teknik Direktör Aragones'in de Brezilyalı yıldızın takıma önemli katkıları bulunduğuna dikkat çektiği ve kalması yönünde rapor verdiği kaydedildi.
Yönetimin önümüzdeki hafta içinde kaptan Alex de Souza, Lugano ve Deivid ile de masaya oturacağı ve anlaşma zemini arayacağı öğrenildi. Yerli oyunculardan Volkan Demirel ile Selçuk'a ise teklif sunulduğu ve bu oyunculardan yanıt beklendiği bildirildi.
10-01-2009, 11:58
Roc72
İlle de Sercan-Özer olsun!
Devre arası transferinde daha çok, gelecek vadeden genç oyunculara yönelen Fenerbahçe’nin Sercan ve Özer aşkı bitmiyor. Ankaragücü’nden Gökhan Emreciksin ile Abdülkadir Kayalı’yı kadroya dahil eden yöneticiler, teknik direktör Aragones’in çok istediği bu iki oyuncunun transferini de bitirebilmek için büyük uğraş veriyor. İspanyol hocanın, özellikle Özer’in alınmasında çok ısrarcı olduğu kaydedildi. Hedef, bu iki oyuncuyu alarak, transferi kapamak.
Para ve futbolcu
Ankaraspor ve Bursaspor yönetimlerinin, “Bu sezon satmayı düşünmüyoruz” sözlerine karşın ısrarlarını sürdüren Sarı-Lacivertliler, transferleri bitirmeye çalışıyor. İki oyuncuyu alabilmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olan yöneticiler, Bursaspor ve Ankaraspor’a bonservis bedeli olarak bir miktar paranın dışında, Aragones’in kadroda düşünmediği Tümer Metin, Can, Yasin, Maldonado gibi oyuncuları önererek, mutlu sona ulaşmak amacında.
12-01-2009, 21:27
sarıkanarya_41
Aragones'ten yoksun çalıştı
Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu'nda dün deplasmanda Tokatspor ile yaptığı maçın ardından, İstanbul'a dönen Fenerbahçe, kupada 18 Ocak Pazar günü Eskişehirspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladı.
Antalya'da düzenlenen Uluslararası Çalıştırıcı Gelişim Kongresi'ne katılan teknik direktör Luis Aragones'ten yoksun çalışan sarı-lacivertliler, 15 dakikası basına açık tutulan antrenmanın ilk bölümünde koşu yaptı.
Sağ dizinde sakatlığı bulunan Edu ve sağ arka adalesinde sorunu olan Kazım antrenmana katılmadı.
Bu arada, futbolculardan Deivid'in bugün bir reklam çekimi için Antalya'ya gideceği öğrenildi.
Yarın izin yapacak sarı-lacivertliler, Eskişehirspor maçının hazırlıklarına 14 Ocak Çarşamba gününden itibaren devam edecek.
12-01-2009, 21:27
sarıkanarya_41
Fener kısa kesti
Sarı-lacivertli ekip, Fortis Türkiye Kupası'nda deplasmanda karşılaştığı Tokatspor'u 9. dakikada Kazım'ın golüyle 1-0 yendi ve çeyrek finali garantiledi. Fenerbahçe bu galibiyetle üçte üç yaparken Tokatspor ise gruptan çıkma şansını yitirdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle karşılaşma üç kez durdu. F.Bahçe son maçını 18 Ocak'ta Kadıköy'de Eskişehirspor'la oynayacak.
Kupaya marş
Yoğun kar yağışı altında oynanan maça Volkan Demirel, Alex ve Carlos dışında tam kadro çıkan F.Bahçe kupada 3'te 3 yaptı.
Çeyrek asırdır Türkiye Kupası'na hasret kalan F.Bahçe, Tokatspor'u Kazım'ın golüyle yenerek çeyrek finali garantiledi. Yoğun kar yağışı altında oynanan ve ilk yarıda çizgilerin belirlenmesi için 3 kez duran maça F.Bahçe, Volkan Demirel, Roberto Carlos ve Alex dışında tam kadro çıktı. 9. dakikada Kazım'ın attığı golün avantajını 90 dakika koruyan F.Bahçe, 18 Ocak'taki Eskişehir maçına formalite için çıkacak.
Penaltı güme gitti Volkan Demirel'in yerine kaleyi koruyan Babacan güzel kurtarışlarıyla alkış alırken, TFF 2. Lig ekibi Tokat cesur futboluyla beğenildi. Tokatspor bu yenilgiyle Türkiye Kupası'na veda ederken, güçlü rakibi karşısında ezilmemenin gururunu yaşadı. Uzun süre sonra F.Bahçe maçına verilen Selçuk Dereli, 43. dakikada sarılacivertli ekibin çok net penaltısını vermedi.
12-01-2009, 21:28
sarıkanarya_41
Aragones: İzin vermem
F.Bahçe Teknik Direktörü Aragones, "Bu saha şartlarında iyi mücadele oldu. İki takımı da kutluyorum" dedi. Hedefe varmak için izinsiz çalışacaklarını söyleyen İspanyol hoca, Gökhan ve Abdülkadir'in kondisyon açığını kapatacağını söyledi. İspanyol hoca, Uluslararası Çalıştırıcı Gelişim Kongresi için bugün Antalya'ya gidecek.
12-01-2009, 21:29
sarıkanarya_41
Uğur'a kaptanlık jesti
Tam 11 oyuncusunu (Alex, Volkan Demirel, Selçuk, Semih, Tümer, Carlos, Can, İlhan, Abdülkadir, Gürhan, Gökhan) Tokat'a götürmeyen Aragones, Uğur'u da oynatmayacaktı. Ancak Uğur'un Tokatlı olduğu söylenince 11'e aldı ve kaptanlığı da verdi. Uğur çıkınca Emre, Emre çıkınca Deniz Barış kaptan oldu.
sarıkanarya_41
Bu sevda bitmez
Tokat tarihi bir gün yaşadı. Taraftar stada koştu. F.Bahçeli oyuncular maç öncesi tribünlere forma attı. İki takım taraftarı iç içe maçı izledi.
Formalar tribüne 40. kuruluş yılını kutlayan Tokatspor ilk kez büyük bir takımı ağırlarken maç öncesi ve sonrasında yaşananlarla sağlam bir dostluk oluştu. F.Bahçeli oyuncular maç öncesi ellerindeki formaları tribüne attı, sonra da üzerindekileri Tokatlılar'a verdi.
Bilette damping Tokat yönetimi maç sabahı bilet fiyatlarını düşürünce stada akın oldu. Daha önce 100-200 TL olan biletler 50-100 TL'ye indirildi. 7 bin kişilik G.O.Paşa Stadı doldu. Maça 700 kadar F.Bahçeli gelirken, iki takım taraftarı mücadeleyi birlikte izledi.
Namağlup Tokat
F.Bahçe yönetimi tribünlere forma ve hediyeler dışında bin kadar da futbolcuların imzaladığı fotoğrafları dağıttı. TFF 2. ligde son 10 maçta 8 galibiyet, 2 bebarerlik alan Tokatspor uzun süre sonra ilk kez yenildi. Maçı 110 medya mensubu izledi.
'Gökhan iyi oldu' Bir dönem F.Bahçe'de oynayan Tokat'ın kaptanı Taner, Fenerlilere yakın ilgi gösterdi. Maçtan sonra konuşan Deivid, kendi kanadından oynayan Gökhan Emreciksin'in transferi için, "Böyle kaliteli transferler takımda rekabeti arttırır" dedi.
sarıkanarya_41
Beni hala istiyorsan gelmeye hazırım
F.Bahçe'nin eski gözağrısı Senna'da sürpriz gelişmeler yaşandı. Villarreal'in gözden çıkardığı yıldız futbolcu, teknik direktör Aragones'i arayarak, "Burada benim için işler pek iyi gitmiyor. Eğer beni hâlâ istiyorsan gelmeye hazırım" dedi. Aragones durumu hemen yönetime bildirdi. Sarı-lacivertli yönetim, başarılı ön liberonun transfer edilmesi konusunu masaya yatırma kararı aldı.
İstersen gelirim
Sarı-lacivertliler, İspanyol hocanın raporu doğrultusunda Senna için harekete geçti.
F.Bahçe'de Senna ateşi hiç sönmüyor! Villarreal'in "Gelen tüm tekliflere hazırız" diyerek gözden çıkardığı Brezilya asıllı ön libero, dün Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'i arayarak, "Burada huzurum iyice kaçtı. İşler benim açımdan hiç iyi gitmiyor. Eğer beni hâlâ istiyorsan gelmeye hazırım" dedi. Haber müthişti! Çok şaşıran Aragones, "Bu konuşmadan kimseye bahsetme. Seni arayacağım, benden haber bekle" yanıtı verdi.
Son söz başkanda
Tokat dönüşü konuyu bazı yöneticilere açan İspanyol hoca, "Eğer bonservis bedelinde anlaşma sağlayabilirseniz Senna'yı almanızı isterim" dedi. Konunun bugün başkan Aziz Yıldırım ve transfer komitesince etraflıca görüşüleceği, ardından siyahi ön libero için kulübü ile temas geçileceği öğrenildi. Fenerbahçe, M. City'nin de peşinde olduğu 32 yaşındaki oyuncuyu sezon başında almak istemiş ancak Villareal 20 milyon euro fiyat çekmişti.
12-01-2009, 21:30
sarıkanarya_41
Diego'da karar günü
Werder Bremen'li Diego'nun peşine düşen F.Bahçe, Brezilyalı yıldızı renklerine katabilmek için en ciddi adımını bugün atacak.
Asrın transferi için dev adım
Başkan Yıldırım, Antalya'ya giderek burada kamp yapan Alman ekibinin sportif direktörü Klaus Allofs'a 15 milyon euro'luk bir teklif sunacak. Diego'yu R.eal Madrid ve Juve de istiyor.
12-01-2009, 21:31
sarıkanarya_41
Aziz Yıldırım'dan Zico'ya fırça
Zico'nun, Fenerbahçe'de sezon sonunda sözleşmeleri biten Alex ve Deivid'e yeni takımı CSKA Moskova adına teklif götürmesi başkan Aziz Yıldırım'ı çılgına çevirdi.
Zico'ya fırça
Çılgına döndü Zico'nun, Fenerbahçe'de sezon sonunda sözleşmeleri biten Alex ve Deivid'e yeni takımı CSKA Moskova adına teklif götürmesi başkan Aziz Yıldırım'ı çılgına çevirdi. Yıldırım'ın, kurmaylarına arattığı Brezilyalı teknik adama, basında bu yönde yer alan haberlerin doğru olup olmadığını sorduğu öğrenildi.
Sır vermedi Sarı -lacivertli takımdan geçen sezonun sonunda istemeye istemeye ayrılan Zico'nun, Alex ve Deivid'i Rusya'ya davet ettiği konusunda fazla sır vermediği belirtildi. Yıldırım'ın, arasının bozuk tecrübeli çalıştırıcıya aracılar kanalıyla, "Futbolcularımızın aklını çelme" uyarısı yaparak fırça attığı ifade edildi.
12-01-2009, 21:31
sarıkanarya_41
Sercan'da son viraj
Fenerbahçe, transferi için Galatasaray'ın da devreye girdiği Sercan Yıldırım için Bursaspor'dan yanıt bekliyor. Yeşil-beyazlı kulübün başkanı İbrahim Yazıcı, "Hocamız Ertuğrul Sağlam'ı ikna eder, istediğimiz parayı da verirseniz Sercan sizindir" diyerek sarı-lacivertlilerden bu hafta başına kadar süre istemişti.
12-01-2009, 21:32
sarıkanarya_41
Ramazan Özcan'da damping
Volkan Demirel'in sözleşme imzalamama ihtimali üzerine Hoffenheim'ın Türk file bekçisi Ramazan Özcan'ın peşine düşen Fenerbahçe'ye iyi haber. 4 milyon euro'da direten Alman kulübünün, geri adım atarak "İndirime gitmeye hazırız" mesajı gönderdiği öğrenildi.