GS, Akyel haberlerini yalanladı
Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, futbolcu Fatih Akyel ile ilgilenilmediği bildirildi. Sarı Kırmızılı yönetim Basına yansıyan Akyel savaşı haberenin doğru olmadığını açıkladı...
Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, futbolcu Fatih Akyel ile ilgilenilmediği bildirildi. Sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün bir gazetede ''Akyel Savaşı'' başlıklı bir haber yayınlandığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi: ''Söz konusu haberde Galatasaray Spor Kulübü'nün, futbolcu Fatih Akyel'le ilgilendiği iddia edilmektedir. Bu haber, tamamen asılsızdır. Galatasaray Spor Kulübü, adı geçen oyuncuyla ilgilenmediği gibi, yönetim olarak da böyle bir konuyu gündemine dahi almamıştır. Bu tip yalan haberlerin yalnızca ve yalnızca Galatasaray Spor Kulübü'nü karıştırma maksatlı olduğunu, bu yıl da şampiyonluğun en önemli adayı olan Galatasaray'da birlik ve bütünlüğün böyle asılsız iddialarla asla bozulmayacağını tekrar önemle hatırlatırız.''
26-12-2006, 17:28
CABBARİ
Galatasaray 1 maç seyircisiz
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
27-12-2006, 14:08
CABBARİ
'Yıldıray, G.Saray formasını giyecek'
G.Saray Başkanı Özhan Canaydın'ın, hayalinde Hertha Berlin'de forma giyen milli futbolcumuz Yıldıray Baştürk'e sarı kırmızılı formayı giydirmek var.
Özhan Canaydın'ın, Hertha Berlin'de forma giyen milli futbolcumuz Yıldıray Baştürk ile bir telefon görüşmesi yaparak, "Sana ya Ocak ayında ya da sezon sonunda G.Saray formasını giydireceğim" dediği öğrenildi. Yıldıray'ın da "G.Saray formasını giymek beni gururlandırır" diyerek transfere yeşil ışık yaktığı belirtildi.
Yıldıray aşkı
Hertha Berlin'li yıldızın transferi ile bizzat ilgilenen başkan "En kötü ihtimalle sezon sonu G.Saraylı olacaksın!" dedi.
Berlin'de mutsuz
Başkanlığa seçildiği günden beri Yıldıray Baştürk'e G.Saray formasını giydirmeye çalışan Özhan Canaydın, bu kez muradına erecek gibi... Uzun süren sakatlığı nedeniyle H. Berlin'de gözden düşen milli futbolcuyu yakın takibe alan ve transferi ile bizzat ilgilenen başkanın, son telefon
görüşmesinde, "Ara transferde ya da sezon sonunda G.Saraylı olacaksın" dediği belirtildi.
Yeşil ışık yaktı
Canaydın'ın yakın ilgisine aynı sıcaklıkla karşılık veren Yıldıray'ın da, "G.Saray formasını giymekten onur duyarım. Şartlar uygun olduğu takdirde seve seve gelirim. Futbol hayatımı Türkiye'de sürdürmek isterim" yanıtı ile bu transfere yeşil ışık yaktığı ifade edildi. Milli futbolcuyu ara transferde Aslan yapmak için düğmeye basıldığı da sızan bilgiler arasında.
27-12-2006, 14:09
CABBARİ
GS'nin emektarlarından tarihi itiraf
Galatasaray'ın kazandığı büyük başarıların altında imzası olan Hakan Ünsal, Radyospor'da tarihi bir itirafta bulundu. Hagi, Bülent Korkmaz, Arif ve kendisine yapılmayan jübile ile ilgili konuşan Ünsal,çarpıcı açıklamalarda bulundu.
"Yıllarca önce Bülent ağabey ve diğer arkadaşlarla 'başkanımız Yıldırım olsa böyle olmazdı' demiştik"
Yıldırım olsa böyle olmazdı
"Aziz Yıldırım, bizi maddi ve manevi memnun eder, güzel bir gece düzenleyerek uğurlardı".
Değerler yok oldu
Galatasaray'ın kazandığı büyük başarıların altında imzası olan Hakan Ünsal, Radyospor'da tarihi bir itirafta bulundu. Hagi, Bülent Korkmaz, Arif ve kendisine yapılmayan jübile ile ilgili konuşan Ünsal, "Bizlere jübile yapılacağı, Adnan Polat gelmeden önce telafuz dahi edilmiyordu. Bu isimler Türk futbol tarihinin en önemli
isimleri. Galatasaray son yıllarda maalesef bu değerlere dikkat etmiyor" dedi.
Bülent de katıldı
"Bıraktığımızda, elimize, yalandan da olsa bir plaket verilebilirdi" diyen Hakan bununla sınırlı kalmayarak ses getirecek bir açıklamaya imza attı: "Yıllar önce Bülent ağabey ve diğer arkadaşlarla 'Aziz Yıldırım başkanımız olsa böyle olmazdı' diye konuşmuştuk. Gerçekten de Yıldırım olsa bu önemli isimleri maddi-manevi memnun ederdi. İşin maddi yönünü bırakın, en azından güzel bir geceyle uğurlanırdık."
28-12-2006, 11:45
CABBARİ
G.Saray ve F.Bahçe'nin 'Yıldız Savaşı'
Galatasaray ve Fenerbahçe, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk'ü ikna etmek için rüya gibi teklifler sunuyor. Bu baş döndürücü önerilere 'Hayır' diyemeyen iki Türk yıldız, zor durumda..
Hedef büyük, yıldızlar süper
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk için savaş çıktı. Hedefleri çok büyük olan Türk futbolunun iki devi, Schalke 04'te oynayan Hamit ve Hertha Berlin'de forma giyen Yıldıray için Almanya'ya çıkarma üzerine çıkarma yapıyor. Cimbom ve Kanarya, iki yıldızı da gelecek sezon kadrosunda görmek istiyor. İki milli futbolcumuzun da menajerliğini yapan İranlı Reza Fazeli de Yıldıray Baştürk ve Hamit Altıntop için Galatasaray'dan da Fenerbahçe'den de çok cazip transfer teklifleri aldıklarını doğruladı.
Gelecek sezon için yeşil ışık
İranlı menajer Reza Fazeli; iki Türk yıldızın sezon sonunda kulüpleri ile olan sözleşmelerinin bittiğini altını çizerek, F.Bahçe'den ve G.Saray'dan gelen cazip önerileri değerlendirdiklerini söyledi. Yıldıray ve Hamit, bu sezonu Almanya'da tamamlamak isterken, gelecek sezon Türkiye'de oynamaya yeşil ışık yaktı. Yıldıray'ın, Özhan Canaydın faktörü nedeniyle G.Saray'ı istediği, Hamit'in de F.Bahçe'ye daha yakın olduğu belirtildi. Bu gelişmelerin ardından gelecek sezon Süper Lig'de Yıldıray ve Hamit fırtınası esmesi yüksek ihtimal.
29-12-2006, 10:51
CABBARİ
Necati: Önceden F.Bahçe'ye gidebilirdim
Galatasaraylı futbolcu Necati Ateş, sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesindeki, taraftarların F.Bahçe ile ilgili ısrarlı sorularına şu cevabı verdi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Galatasaraylı futbolcu Necati Ateş, sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesindeki ''Cola Turka ile Soru Cevap'' bölümüne konuk olurken, taraftarların ısrarlı soruları üzerine, Fenerbahçeli olmadığını söyledi.
Taraftarlar, Necati'den, medyada Fenerbahçeli olduğuna dair haberlerin çıktığını hatırlatarak, bu konuya açıklama getirmesini istedi. Bu istemlere ''Fenerbahçe taraftarı değilim'' yanıtını veren Necati, ''Aklından hiç Fenerbahçe'ye gitmek geçti mi?'' şeklindeki bir soruyu da ''Hayır hiç geçmedi. Galatasaray'la 2010 yılına dek sözleşmem sürecek.
Aklımdan başka türlüsü geçse böyle olur muydu hiç?'' diye yanıtladı. Necati, ''Galatasaraylı olmadığını ve teklif gelmesi halinde Real Madrid'de bedava oynayacağını'' söylediğinin hatırlatılması üzerine de şunları ifade etti:
''Altaylıyım, ama kanımın son damlasına kadar Galatasaray için çalışıyorum. Şartlar öyle gerektirirse, Real Madrid'de bir sezon boyunca ücret almadan oynamayı hangi futbol oyuncusu kabul etmez ki? Sonuçta dünyanın en önde gelen kulüplerinden biri, her oyuncu orada olmak ister. Galatasaray'ın çıkarına olacaksa, Galatasaray'da da elbette seve seve bedavaya oynarım.''
Taraftarların, ''Adana'da oynarken, bir muhabire 'ben ve ailem Fenerbahçeli, Fenerbahçe'de oynamak isterim' demişsin. Bu doğru mu?'' şeklindeki sorusuna da şu karşılığı verdi: ''O zamanlar oynayabilirdim tabii. O zaman öyleydi, çünkü Galatasaray beni henüz istememişti. Fenerbahçe ise çok istiyordu. Galatasaray beni istememiş ve ben de kabul etmemiş olsaydım, belki olabilirdi. Şimdi kim isterse istesin, ben Galatasaray'da oynuyorum.''
-''KİMSEYLE ARAMDA SORUN YOK''-
Takımda kimseyle arasında sorun olmadığını belirten Necati, Hakan Şükür'e ne kadar yakınsa, Ümit Karan'a da o kadar yakın olduğunu söyledi. Necati, zaman zaman tartışmaları gündeme gelen Hasan Şaş ile aralarında sorun bulunmadığını da ifade etti.
-''İDOLÜM MARADONA''-
Arjantinli futbolcu Maradona'nın, idolü olduğunu açıklayan Necati, Barcelonalı Ronaldinho ile de aynı ayakkabıyı giydiğini kaydetti. Necati, ''Maradona ve Zidane ile aynı takımda oynamak isterdim'' derken, Türk futbolunun düzeyi ile ilgili bir soru üzerine de ''Ne yazık ki çok üst düzeyde değiliz. Eğer üst düzeyde olsaydık, dünya takımlarıyla karşılaşıyor, onlarla mücadele ediyor olurduk'' ifadesini kullandı.
-''ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM''-
Bu sezon şampiyon olacaklarına inandığını kaydeden Necati, bunun dışında kendisinin gol atmasının önemi bulunmadığını söyledi. Necati, Galatasaray ruhunu sahaya yansıttıklarında yapamayacakları şeyin olmadığını, bunun en çarpıcı kanıtının da geçen yıl kazandıkları şampiyonluk olduğunu dile getirdi.
Ali Sami Yen Stadı'nda, Fenerbahçe'yi 1-0 yendikleri maçta attığı golün kendisi için en anlamlı gol olduğunu anlatan Necati, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, Fenerbahçe'yi 5-1 yendikleri Türkiye Kupası final maçını ise unutamadığını vurguladı.
Necati, geçen sezon yaşadıkları şampiyonlukta, Kayserispor maçının bitiminden sonra yaşanan 16 dakikayı bir filme benzetmesi istenmesi üzerine şunları belirtti: ''Daha önce hiç çekilmemiş, bambaşka bir film olurdu. Tutku, hayal, kabus, gerilim, heyecan, gözyaşı, mutlu son. Hepsi bir arada.''
29-12-2006, 10:52
CABBARİ
Arda'nın rotası İngiltere
Galatasaray'ın yıldızı, İngiliz liginin kendisini cezbettiğini söyledi. Fenerbahçe ile puan farkını dört olarak gördüğünü de belirten Arda, "Çünkü Ali Sami Yen'deki maç tek ihtimalli" diyerek ezeli rakiplerine gözdağı verdi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
2006-07 sezonunun ilk yarısına damgasını vuran Galatasaray ve A Milli Takımımız'ın genç yıldızı Arda Turan, rüya gibi geçen 6 aylık süreci ve hayallerini MİLLİYET'e anlattı, birbirinden ilginç açıklamalar yaptı. İngiltere Premier Ligi'nin kendisi için çok farklı olduğunu vurgulayan Arda, şampiyonluk mücadelesiyle ilgili iddialı mesajlar verdi. İşte sarı-kırmızılı futbolcunun birçok konudaki ses getirecek görüşleri...
'Hayal başarıya götürür'
"Hedeflerimi, hayallerimi daima yüksek tuttum. Alt yapıdayken, hayalim birgün A takımda forma giymekti. Genç Milli Takım'da oynarken ise A Milli Takımı hedefledim. Şimdiki hedefim ise Avrupa'da oynamak. İlk önce Galatasaray'da gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynayıp, ardından 2008'de Milli Takım'la Avrupa Şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Bunun ardından da Avrupa'ya transfer olmayı düşünüyorum. Benim rotam belli; İngiltere. İngiliz ligi beni fazlasıyla cezbediyor. İnşallah Newcastle'da oynayan Emre Belözoğlu ağabeyimin yanına doğru gideceğim. Futboldaki en büyük hedefim ise tabii ki Türk Milli Takımı ile birlikte bir gün Dünya Kupası'nı kaldırmak."
"Bana göre insan her zaman hayal kurmalı, kurduğu hayaller çerçevesinde sonuna kadar çalışmalı. Ben buna inandım. Bunun için çok çalıştım. Allah'ın yardımıyla buralara kadar geldim. Onun için her zaman hayallerle yaşamalıyız, hayaller insanı mutlaka başarıya götürür."
'Kadıköy'de daha iyiydik'
"Biz, rakibimiz Fenerbahçe ile aramızdaki puan farkını dört puan olarak değerlendiriyoruz. Çünkü Fenerbahçe ile Ali Sami Yen'de oynayacağımız derbi tek ihtimalli bir maç. Bu sefer kesinlikle biz kazanacağız. Çünkü Kadıköy'de de biz daha iyi oynadık. Bu gözle görülen bir şeydi ama olmadı. Acaba Ümit ağabey durum 1-0 iken o pozisyonu gol yapsaydı sonuç ne olurdu ? Ama kısmet işte atamadı. Ümit Karan gibi bir golcü de bazen böyle kısmetsizlikler yaşayabiliyor."
"Galatasaray taraftarına şunu söylemek istiyorum. Galatasaray gibi çok büyük bir takımda oynayan futbolcunun hiçbir zaman Kadıköy fobisi, Fenerbahçe fobisi gibi bir şeyi olamaz. Zaten yoktur, böyle bir şey. Fakat futbol bazen böyle olabiliyor. Bunun başka örnekleri de var. Hiç kimse bu şekilde düşünmesin. Biz yeri geldiği zaman, ezeli rakibimiz Fenerbahçe'yi gidip Kadıköy'de de yeneceğiz. Bu bizim için bir sorun değil."
'Performansım düşmedi'
"İlk yarının son haftalarına doğru performansımın düştüğü söylendi. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Bunun sebebi şu; ben Galatasaray'ın 17 lig maçında da oynadım. Bunun yanı sıra Şampiyonlar Ligi maçlarına çıktım. Son iki maç dışında hepsinde iyi bir futbol sergilediğimi düşünüyorum. Son maçlarda iyi mücadele ettim. Kimsenin göremeyeceği kadar. Sahada ne yaptığımı en iyi ben biliyorum. Bu yüzden vicdanım rahat. Sahaya çıktığımda, iyi veya kötü oynayabilirim, ama sonuna kadar mücadele ediyorum."
"Maçtan çıktığımda, nefes alırken zorlanıyorsam, her şeyimi vermişim demektir. Benim için önemli olan budur. Kötü oynayabilirim, taraftar beni ıslıklayabilir, bunlar önemli değil. Samimiyetim önemli. Sahanın dışına çıktığımda şunu diyorum. Ben bugün mücadelemi ettim, olur veya olmaz. Galatasaray forması için koştum, yoruldum. Bu benim için çok önemli bir mutluluk."
'Terim beni 16 yaşımda gördü'
"Bugünlere gelmemde büyük payı olduğu için Ersun Yanal'a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok iyi bir insan ve çok iyi bir teknik direktör. Tıpkı Fatih Terim gibi. Belki kimse bilmez ama ben ilk defa Terim tarafından Galatasaray'da A takımla antrenmana çıkarıldım. O zaman idmanlar basına kapalıydı. Çok ufaktım, 16 yaşına yeni girmiştim. A takım idmanına çağrıldığımda ben bile şaşırmıştım. Fatih Hoca, ayrılmak üzeriydi. O yüzden sadece bir hafta çalışabildik. Ama şimdi A Milli Takım'da hocama yine kavuştum. Onunla birlikte Galatasaray'da daha çok çalışmayı çok isterdim. Profesyonel olarak Fatih Hoca ve Ersun Hoca bana çok yardımcı oldular. Ama alt yapıdaki hocalarımı da unutmamak lazım. Suat Kaya, Abdullah Avcı, Ahmet Genç ve şimdi adını sayamadığım diğer bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum."
'Kavga ile ortaya çıkmış değilim'
"Gelecekte benim gibi olmak isteyen gençlere tavsiyem şudur: Bir kere futbol oynamanın samimiyet işi olduğunu düşünüyorum. Samimi bir şekilde çalışırlarsa bu iş olur. Benim içimde her zaman bu samimiyet vardı. İstedim ve oldu. Allah bana o şansı getirdi, fakat öyle bazı kişilerin sandığı gibi Necati ve Hasan Şaş ağabeyler sezon başında kavga ettiler ve ben o yüzden ortaya çıkmadım ki. Geçen sezonun ikinci yarısında Vestel Manisaspor'da 15 maç oynadım. Açsınlar telefonu Ersun Yanal'a sorsunlar bakalım, nasıl futbol oynamışım?"
'Bir kart aldım hayatım değişti'
"Galatasaray seçmelerini kazanmam, hayatımın en önemli olayıdır. Bayrampaşa Altıntepsi takımında oynuyordum. Semtte bir ağabey vardı, elime bir kart verdi. 'Git ve Galatasaray'ın seçmelerine gir' dedi. Ben de gittim, sağolsun hocalar da beni hemen seçtiler. Hiç unutmuyorum, 7 Eylül 2000 tarihi ilk idmana çıkacağım gündü. 'Saat 9.30'da burada ol demişlerdi'. O kartın sahibi camianın içinde iyi bir Galatasaraylı abimiz. Kendisiyle en kısa sürede görüşmek istiyorum."
20-01-2007, 13:13
CABBARİ
Cimbom basına kapandı
Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısı için hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı Kırmızılılar çalışmasını basına kapalı olarak sürdürdü...
Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısı için hazırlıklarını sürdürüyor. Hazırlıklar çerçevesinde yarın Denizlispor ile Ali Sami Yen Stadı'nda bir maç yapacak olan sarı-kırmızılılar, bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı çalıştı. Teknik direktör Erik Gerets yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, koşu ve esneklik çalışmalarıyla başladı. 1 saat 20 dakika süren antrenman, kısa pas ağırlıklı teknik ve dar alanda taktik çalışmalarla sona erdi. Sakatlıkları bulunan Hakan ve Sabri, tedavilerinin ardından sahada fizyoterapistler eşliğinde farklı programlar doğrultusunda çalıştı. Mehmet Topal ve Okan'ın tedavilerine de devam edildi...
20-01-2007, 13:15
CABBARİ
Hamit'ten süre talebi
Galatasaray'ın gündeminden düşmeyen Hamit'ten mesaj var. Sarı Kırmızılı takımın transferi için ısarcı tavrını sürdürmesi üzerine Hamit süre istedi...
G.Saray’ın gündeminden hiç düşmeyen Hamit Altıntop, Schalke’nin kontratını 4 yıl uzatma teklifi sonrası mart ayına kadar süre istedi. Sarı kırmızılılar da milli oyuncuyla tekrar temasa geçmek için düğmeye bastı.
G.Saray’ın gündeminden hiç düşmeyen Hamit Altıntop, Schalke’nin kontratını 4 yıl uzatma teklifi sonrası mart ayına kadar süre istedi. Sarı kırmızılılar da milli oyuncuyla tekrar temasa geçmek için düğmeye bastı.
Galatasaray’ın gündeminden hiç düşmeyen Hamit Altıntop mart ayına kadar süre istedi. Sarı kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Adnan Polat’ın teklifini doğrulayan ancak birçok kulübün teklifiyle karşı karşıya kaldığını açıklayan milli oyuncunun menajeri Reza Fazeli ile Schalke Genel Menajeri Andreas Müller bir araya geldi.
Bu sene sözleşmesi bitecek olan yıldız oyuncuyu ellerinde tutmak istediklerini belirten Müller, kontratı 4 yıl uzatmak istediklerini söyledi. İngiltere, İtalya ve İspanya’daki birçok kulübün de transfer listesinde yer alan Hamit’in temsilcisi Fazeli, Schalke’nin teklifi sonrası milli oyuncu ile bir araya geldi. Yapılan görüşmeden sonra Altıntop kulübünden mart ayına kadar süre istedi. Bu anlaşmadan sonra sarı kırmızılı yöneticilerin ümidi yeşerdi. Yıldız oyuncunun Türkiye ile düşüncelerini değiştirmeyi hedefleyen sarı kırmızılılar, önerdikleri ücreti de arttırmayı planlıyor.
20-01-2007, 13:15
CABBARİ
Florya'da karavana
Hazırlıklarını Florya'da sürdüren Galatasaray' karavana attı. Hareketli topa şut çalışması yapah Sarı Kırmızılı takım toplam şutların 7'sinde isabet sağladı...
Sezonun ikinci yarısının hazırlıklarını sürdüren ve önceki gün İzmir’deki özel maçta Hertha Berlin’le karşılaşan G.Saray, mola vermiyor. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde dün sabah yapılan idmanda Hertha maçında 11’de yer alan isimler çalışmayı düz koşuyla tamamlarken, diğer isimler 5’e ikinin ardından orta ve şut çalışması yaptılar.
Orhan, Ergün, Carrusca, Emre, Tolga, Ümit ve Ayhan’ın katıldığı hareketli topa şut çalışmasında futbolcular 70’te 7 isabetle adeta karavana attılar. Ardından 3’erli gruplarla dar alanda çift kale oynayan sarı-kırmızılı futbolcular, çalışmayı yine düz koşuyla bitirdiler. Sabri’nin çıkmadığı idmanda, sakatlığı geçen Ümit Karan takımla birlikte çalışmalara başlarken sakatlıkları devam eden Hakan Şükür ve Mehmet Topal düz koşu yaptılar.
Bu arada, birkaç gün önce dizinde yeniden ödem belirlenen Ümit Karan’ın dün idmanda yer alması ve oynayabilmek için hazırlanması en çok teknik direktör Gerets’i sevindirdi. Sezon başında hem Ümit, hem de Necati’nin sakatlıkları nedeniyle gol noktalarında etkisiz kalan Aslan, zirve yarışında yara almıştı.