Fener'e bir branş daha
F.Bahçe Kulübü Yüzme Şubesi bünyesinde senkronize yüzme grubu kuruldu. Senkronize takımı, bugün başlayacak Türkiye şampiyonasında boy gösterecek. Antrenör Emin Gökalp Baş, "Hedefimiz bu branşta da zirve" dedi.
Printable View
Fener'e bir branş daha
F.Bahçe Kulübü Yüzme Şubesi bünyesinde senkronize yüzme grubu kuruldu. Senkronize takımı, bugün başlayacak Türkiye şampiyonasında boy gösterecek. Antrenör Emin Gökalp Baş, "Hedefimiz bu branşta da zirve" dedi.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Fener'e dönmek istiyorum
Geçen sezon sonunda, Fenerbahçe'nin sözleşme uzatmaması üzerine, İspanya'nın Real Betis kulübüne transfer olan Mehmet Aurelio, bu kararı nedeniyle büyük pişmanlık yaşıyor. Atv Spor Müdürü Selçuk Manav'a samimi açıklamalarda bulunan tecrübeli futbolcunun birbirinden çarpıcı sözleri şöyle: "Çok mutlu olduğum Fenerbahçe'den ayrılmak istemediğim halde olayların gelişimi beni Real Betis'e taşıdı. Aslında İspanya'da her şey çok güzel başladı. Kulübüm, takım arkadaşlarım ve taraftarlar bana gerçekten büyük ilgi gösterdiler. Ben de başarılı olmak için elimden geleni yaptım. Aldığım paranın karşılığını tam olarak vermeye çalıştım."
"Real Betis'te ortaya koyduğum başarılı performans nedeniyle bana "İmparator" lakabı takıldı. Fakat daha sonra işler kötü gitmeye başladı. İstediğimiz sonuçları alamadık. Ligde durumumuz pek iyi değil. Küme düşme hattındayız. Dönüp geçmişe baktığımda, F.Bahçe'den ayrıldığım için pişman olduğumu söyleyebilirim. Orada çok güzel günlerim geçti. Hayatımın sonuna kadar unutmayacağım mutluluklar yaşadım. Kalbimin yarısı Brezilya'ya, yarısı Türkiye'ye ait. Doğrusunu söylemek gerekirse burada çok mutlu değilim. F.Bahçe'deki ortamı arıyorum. Eğer F.Bahçe'den bana çağrı gelirse hemen kabul ederim ve gider Betis'li yöneticilerle konuşurum."
SELÇUK MANAV
Hücum emri
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Teknik direktör Luis Aragones bugün G.Antepspor karşısına takımı sahaya büyük ihtimalle çift forvetle sürecek. Yaşanan gol kısırlığı nedeniyle böyle bir karar alan İspanyol çalıştırıcı, Güiza ile Semih'e aynı anda görev verecek. Zirve yarışına devam etmek isteyen ve takımına "hücum" emri veren Luis Aragones, bu durumda orta sahadan bir ismi yedek kulübesine çekecek. Bu oyuncular büyük ihtimalle Uğur Boral veya Emre Belözoğlu'ndan biri olacak.
En az iki değişiklik
İspanyol hocanın son anda fikir değiştirip tek forveti tercih etmesi halinde ise Güiza daha ağır basıyor. Ancak Semih'in de şansı yok değil. Bursa ile oynanan kupa maçında Güiza'yı yedek oturtup Semih'i oynatan Aragones, bugün de böyle bir seçime gidebilir. Bursaspor maçının kadrosuna alınmayan Alex'in de takıma dönmesi bekleniyor. Böylece Aragones çift forvet ve Alex tercihleri nedeniyle son maçın kadrosunda en az iki değişiklik yapacak.
Deniz DERİNSU
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Şansımız yüksek
"Şampiyonluğa oynayan her takım puan yitirecek Özellikle zirvedeki maçlar 6 puan değerindedir".
Yenilgi bizi bitirmez
Aragones 4-5 takımın şampiyonluğa oynadığı bir ligde dengelerin her hafta değişebileceğini söyledi. İspanyol hoca, şampiyonluk şanslarıyla ilgili yaptığı genel değerlendirmede şu görüşlere yer verdi: "1 yenilgi ile dünyanın sonu gelmez. Aynı şekilde hiçbir galibiyeti de abartmamak gerekir. Bakıldığında şu anda 5 takım şampiyonluk için yarışıyor. Her maç final niteliğinde."
Rakipler de kaybediyor
Zirve takımları arasındaki mücadelede her maçın 6 puan değerinde olduğunu da belirten İspanyol çalıştırıcı şöyle devam etti: "Biz de zaman zaman kayıplar yaşayacağız. Trabzon maçı da bunlardan biri oldu. Ancak unutulmasın, rakibimiz de şampiyonluğa oynuyor ve onlar da puan kaybetti. Böyle devam ettiği sürece F.Bahçe'nin şansının yüksek olduğunu söyleyebilirim."
Aşk yakar
Milli futbolcu, yine dönüş mesajları verdi: Fenerbahçe beni çok mutlu ediyor. Yarın ne olacağı hiç belli olmaz
Aşk yakar
Milli futbolcu, yine dönüş mesajları verdi: Fenerbahçe beni çok mutlu ediyor. Yarın ne olacağı hiç belli olmaz.
Benzer ifadeler
Mehmet Aurelio, Fenerbahçe'yi bir türlü unutamıyor. Real Betis'te aradığı ortamı bulamayan Aurelio, sürekli olarak dönmekten söz ediyor. Atv Spor Müdürü Selçuk Manav'la yaptığı söyleşide Fenerbahçe'den ayrıldığı için pişman olduğu yönünde mesajlar veren milli futbolcu, yine benzer ifadeler kullandı. Aurelio, Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte, "Fenerbahçe beni mutlu ediyor" ifadesini kullandı.
Bir işaret yeter
Eski takımı Fenerbahçe'yi yakından takip ettiğini söyleyen Aurelio, "Kazandığını görmek beni mutlu ediyor. Çünkü Fenerbahçe'de çok iyi arkadaşlarım var" açıklamasında bulundu. Ay-yıldızlı futbolcu, geleceği ile ilgili soruya ise 'davetkâr' bir yanıt verdi: "Yarın ne olacağı belli olmaz. Geleceği şimdiden konuşmak çok zor." Öyle görünüyor ki kalbi hâlâ Fenerbahçe için atan Aurelio'ya bir işaret yetecek!
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Ben son sözü söylemiştim
"Yöneticilerimize 'Kalmak istiyorum' demiştim. Umuyorum ki anlaşabiliriz".
Söz vermedim
Fenerbahçe'nin henüz sözleşmesini uzatmayı başaramadığı, Juventus, Lazio, Newcastle United ve son olarak da Benfica'nın talip olduğu Lugano, hakkındaki merak edilenlere açıklık getirdi. Uruguaylı oyuncu, Avrupa'nın birçok ünlü kulübünden teklif aldığını, ancak kimseye hiçbir konuda söz vermediğini söyledi.
Vaktimiz var
İstanbul, Fenerbahçe ve Türk insanını çok sevdiğini belirten Lugano, "Daha önce de söyledim, ben Fenerbahçe'de kalmayı istiyorum, bunu yönetime de söyledim. Görüşmeler sürüyor. İki tarafın da çıkarı önemli. Daha önümüzde vakit var, umarım anlaşırız. Yine tekrar ediyorum; Fenerbahçe'de kalmak istiyorum" dedi.
Ligin gol rekoru Antep maçında
F.Bahçe ile G.Antep bugün 46. kez karşı karşıya gelecek. Daha önceki 45 maçta F.Bahçe 29, G.Antep 9 galibiyet aldı. İstanbul'daki maçlarda da F.Bahçe'nin 19-1 üstünlüğü var. Ligin gol rekoru da (Bir maçta 12 gol) iki ekip arasındaki maçta kırıldı. 1991-92 sezonunda İstanbul'daki maçı F.Bahçe 8-4 kazanmıştı.
Cottbus ya da Konya
Transferin bitmesine 2 gün kala Tümer'in talipleri arttı. Alman Bild gazetesi, Bundesliga ekiplerinden Energie Cottbus'un Tümer'i kiralamak istediğini yazdı. Sarı-lacivertli oyuncuya Konyaspor'un da talip olduğu öğrenildi. Tümer, hiçbir kulüple anlaşamazsa Fenerbahçe'de kalacak.
İmzalar yakında
Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, iç transferde fire vermek istemediklerini söyledi. Sarı-lacivertli yönetici, "Yıldızlarımızı kimseye kaptırmayacağız. Hepsi de zamanı gelince imzaları atacak" açıklamasını yaptı.
Hooijdonk yolu açtı!
Fener'in eski yıldızı Pierre van Hooijdonk, yeni sezonda Feyenoord'da teknik direktör Mario Been'in yardımcısı olacak. "Fenerbahçe'ye bir gün teknik direktör olarak dönmek istiyorum" diyen Hooijdonk, böylece ilk adımı attı.
F.Bahçe günlüğü
Gönül belirsizliği
F.Bahçe, Samandıra'da son idmanı yaparak maç saatini beklemeye başladı. Antrenmana gribal enfeksiyon olan Gökhan Gönül ve sakatlığı süren Edu katılmadı. Kulüp doktoru Piyer Arzuman, Gökhan'ın durumunun bu sabah netleşeceğini açıkladı.
Yönetim takipte
G.Antep maçı öncesi de oyuncular ile teknik heyet yönetimin takibinde. Sarı-lacivertli yöneticiler Samandıra'da kamp kurarken, oyuncuların kafalarının rahat olması için de seferberlik ilan ettiler. F.Bahçeli yöneticiler maça da tam kadro gidecek.
Tabata oynuyor
Sezonun ilk maçında F.Bahçe'ye mağlubiyet tattıran Tabata'nın sakatlığının geçtiği ve bugün forma giyeceği belirtildi. Mehmet Yozgatlı ve Erman Özgür'ün durumları da maç saatinde belli olacak. Nurullah Sağlam, Zurita'yı kadroya almayacak.
Kızıl: Öfkeli değilim
G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl, karşılaşmada tribünde yer alacağını söyledi. Kızıl, "Transfer nedeniyle yaşanan gerginliği unuttum. Bu maçta oyuncularımı yalnız bırakmam. Tribünde olacağım. Kimseye öfkem ve kinim yok" diye konuştu.
Kalyon vefat etti
F.Bahçe Yüksek Divan Kurulu Üyesi Ali Rüchan Kalyon vefat etti. F.Bahçe kulübü resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre merhumun cenazesi bugün Moda Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.
Kaleciye gerek yok
Oynadığı 7 maçta (5'i kupa, 2'si lig) sadece 1 gol yiyerek kendisine güvenen Aragones'i mahcup etmeyen Volkan Babacan, altyapının da gururu oldu. Genç file bekçisi, "Fener'in kaleciye ihtiyacı yok" dedi.
teşekürler
Tümer Yunanistan'da!
Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Tümer Metin, Yunanistan'ın Larissa takımına transfer oldu. Tümer'in menajeri Tarık Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tecrübeli oyuncunun Larissa ile sezon sonuna kadar anlaştığını kaydetti.
Menajeriyle birlikte Yunanistan'da olan Tümer, bugün resmi sözleşmeyi imzaladı. Tecrübeli oyuncu bu akşam İstanbul'a dönüp, eşyalarını toplayacak ve yarın tekrar Yunanistan'a gidip, yeni takımıyla antrenmanlara başlayacak.
Tümer Metin, geçen yıl da yarım sezon Larissa takımında forma giymiş, sezon başında Fenerbahçe'ye geri dönmüştü.
Yıldırım istifa sesleri!
Fenerbahçe'nin, Gaziantepspor ile berabere kaldığı karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından sarı-lacivertli tribünlerden protesto sesleri yükseldi. Bir grup taraftar; "Yönetim istifa" diye tezahüratta bulunurken, stadın büyük bir kısmı ise ıslıklarla bu protestoları susturmaya çalıştı.
F.Bahçe'de Josico şoku!
Gaziantepspor karşılaşmasında 79. dakikada oyuna girip, sakatlanarak 83. dakikada sahayı terk eden Fenerbahçe'nin İspanyol oyuncusu Josico'nun sol arka adalesinde yırtık olduğu, İspanyol futbolcunun hastaneye MR çektirmeye gittiği öğrenildi.
Yıldırım: Her türlü eleştiriye açığım!
F.Bahçe'yi daha ileriye taşıyacak isimlere ihtiyaç olduğunu belirten Yıldırım, "Eleştirilere ise açığım" ifadesini kullandı
Rakip istiyor
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, mayıs ayında yapılacak kongrede karşısına rakip istedi! Fenerbahçe dergisinin şubat sayısına konuşan Yıldırım, "Çok adaylı bir seçim Fenerbahçe'nin gelişmesi ve yükselmesi için son derece önemlidir. Arzum ve temennim, kulübü ileriye taşıyacak birden fazla başkan adayının olması, bunların ekipleri, projeleri ve farklılıkları ile kendilerini ifade ettikleri bir sürecin sonunda seçimlerin yapılmasıdır" dedi.
Kenetlenmeliyiz
Seçimin ardından seçilmiş başkan ve yönetimin arkasında kenetlenmek gerektiğini sözlerine ekleyen Yıldırım, "Eski yıllarda yaşanan ve rakip adaylara kara atma, kötüleme, lekeleme üzerine kurulan seçim süreçleri geçmişte kalmıştır" diye konuştu. Yıldırım, Divan'da eski yönetici Hakan Bilal Kutlualp'le tartışmasına da değinerek, her türlü eleştiriye açık olduklarını ancak eleştiri ile iftirayı birbirine karıştırmamak gerektiğini vurguladı.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Onlar öncümüz
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sözleşmeleri biten oyuncular konusunda gereken fedakârlığın yapılacağını söyledi, kalmak isteyenleri bünyelerinde tutacaklarını kaydetti. Devre arasında kadrolarına kattıkları genç isimleri "Fenerbahçe'nin geleceği için dikilen fidanlar" diye tanımlayan Yıldırım, Fenerbahçe'de kalmayı tercih ederek öncülük yapan Roberto Carlos ve kaptan Alex'in kulübün şanlı tarihine geçtiklerini ifade etti.
Ültimatom
İdman öncesi oyuncuları toplayan İspanyol hoca "Ayağınızı denk alın" dedi.
Fenerbahçe'de teknik direktör Aragones'in her mağbuliyet ve her beraberlik sonrasında yaptığı bir uyarı toplantısı daha gerçekleşti. İspanyol hoca idman öncesinde topladığı oyuncularına, "Ayağınızı denk alın. G.Antep maçında kazandığımız bir puan belki de bizi şampiyon yapacak. Ancak bundan sonra kesinlikle kayıp olmamalı. Sizi sahada tanıyamadım. Eğer kötü bir sonuçla ligi ve kupayı bitirirsek sorumluluğu bana ait olmaz" dedi.
Operasyon!
İspanyol hocayı can kulağı ile dinleyen Güiza, Alex, Emre Belözoğlu, Deivid, Uğur, Lugano, Yasin ve Volkan Demirel, "Hocam haklısınız. Biz de kendimizi tanıyamadık" yorumu yaptılar. Aragones sözlerini şöyle bitirdi: "Bu kayıbı telafi etme şansımız var. Bursa kupa maçında turu geçmeliyiz. Bu sezon kendimizi ancak çifte kupa alırsak affettiririz. Herkes bunun bilincinde olsun. Aksi halde sezon sonu operasyon kaçınılmaz."
Deivid Aragones'e isyan etti
Yürüyenleri sahada tuttu koşanları çıkardı
Gaziantepspor maçında oyundan alınmasına tepki gösteren Fenerbahçe'nin golcüsü Deivid olay yaratacak açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbolcu, "Benim 90 dakikalık gücüm vardı. Ancak Aragones yürüyenleri sahada tutmayı tercih etti. Sahada benden daha kötü oynayanlar vardı" dedi. Deivid'in hangi futbolcuları kastettiği büyük merak konusu oldu.
Sambacı isyanı
"Benim 90 dakika oynayacak gücüm vardı. Ancak Aragones yürüyenleri sahada tutmayı tercih etti".
Tercih çok yanlıştı
Alex'in ilk 11'e girmesiyle G.Antep maçında yeniden sağ kanada çekilen Deivid, oyundan alınmasına çok sinirlendi. Brezilyalı yıldızın teknik direktör Aragones'e tepki göstermesi gözlerden kaçmadı. Deivid daha sonra ise hareketinin doğru olmadığını belirterek, "Yine de ben çıkmamalıydım" dedi.
Kimleri kastetti
Kötü oynamadığını savunan Deivid de Souza şunları söyledi: "Elbette karar hocamızındır. Ancak 90 dakikayı, hem de üst düzey oynayarak çıkaracak gücüm vardı. Buna rağmen Aragones, fizik olarak düşmüş, yürümeye başlayanları sahada tuttu. Ben kazanma hırsı hep üst düzeyde olan biriyim. Hırsımdam böyle davrandım."
Juventus'a gider
Çizme ekibinin yaptığı teklifi doğrulayan Çilek, "F.Bahçe izin verirse, Semih'in gönlü Juve'ye gitmekten yana" diye konuştu.
Yuvadan uçuyor mu
Aragones'in Güiza'nın arkasında yedek beklettiği Semih Şentürk yuvadan uçuyor mu? Milli futbolcunun menajeri ve aynı zamanda avukatı olan Şenol Çilek, Juventus'un yaptığı transfer teklifini doğrulayarak, "Sezon başında Fiorentina, ardından da Juve, Semih'i istedi" dedi.
Fener 'evet' demeli
Çilek, Semih'in öncelikli tercihinin Fenerbahçe olduğunu belirterek, "Ancak Fenerbahçe, Juventus'la görüşüp anlaşırsa, Semih de İtalya'ya gider. Kulüpler el sıkışırsa Semih'in gönlünde Juventus var" açıklamasını yaptı. Semih'in Fenerbahçe ile sözleşmesi 31 Mayıs 2010'da bitiyor.
Kaparsam vermem
Aragones'in ligde henüz şans vermediği Gökhan Emreciksin, "Beklemeyi bilen biriyim ve basamakları yavaş yavaş çıkmaktan yanayım. Bence böylesi daha iyi" diye konuştu. Sarı-lacivertli oyuncu, "Yedeklik kariyerimde yabancı olmadığım bir durum. Ama formayı kapınca bir daha hiç geri vermedim" dedi. Gökhan, Abdülkadir'in ise Gerrard'dan daha iyi olacağını savundu.
Rakiplerin ajanı mısın?
F.Bahçe, Aragones'in yanlış tercihleri yüzünden kan kaybetmeye devam ederken camianın sabrı da taştı. Yönetimden bazı isimler, "Bu hocayla işimiz çok zor" derken taraftarlar da forumlarda İspanyol çalıştırıcıya veryansın etti. Taraftarlar en çok Güiza'nın sahada tutulmasına kızıyor.
Forumlarda konuşulanlar şöyle: "Güiza'dan prim mi alıyorsun ki sürekli 11'de. Josico'yu transfer ettin, ondan da mı pay aldın? Semih'e ancak zor durumda kalırsan sarılıyorsun. Transfer istemediğin için mi Gökhan Emreciksin'i oynatmıyorsun? Kovulmak için mi böyle yapıyorsun?"
Marca: Aragones fırsat tepti
İspanyol basını F.Bahçe'nin G.Antep beraberliğini, "Aragones fırsat tepti" diye yorumladı. Marca gazetesi, "F.Bahçe lidere yaklaşma şansını kaybetti" yorumu yapılırken lider Sivasspor'un puan kaybettiği haftada Alex'in golünün bir puanı kurtardığını yazdı.
Aranan kan benim
Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Abdülkadir Kayalı, Fenerbahçe dergisine verdiği röportajda, tipik bir ön libero olduğu söyledi. 18'lik genç yetenek, "Baskı altında rahat oynuyorum. İki ayağımı da kullanırım. Oyun kurucu özelliklerim de iyidir" diyerek ön liberoda aranan kan olduğu mesajını verdi. Abdülkadir, kendine çok güvendiğini, kısa sürede takıma girmek istediğini sözlerine ekledi.
'Sabrımız taştı' diyen KFY'den Şen'e çağrı
F.Bahçe'nin taraftar gruplarından Kill For You (KFY), başkan Aziz Yıldırım'ı hedef alan bir bildiri yayınladı. "Yıldırım'ı artık başkan olarak tanımıyoruz" ifadelerinin yer alan bildiride şöyle dendi: "Artık dayanma sınırlarını aştık. Taraftar olarak üstümüze oynanan oyunlarda son noktaya gelindi. Ali Şen başkanımıza seslenmek istiyoruz; F.Bahçeliler birbirlerine düşmek üzere. Bu durumu ancak siz engellersiniz sayın Şen. F.Bahçeliler olarak sizden bunu bekliyoruz."
Semih'e ilk 11 göründü
Güiza'nın G.Antep maçını da boş geçmesi ve taraftarın onu ıslıklaması gözleri Semih'e çevirdi. İspanyol hocanın Bursaspor kupa maçında Semih'i ilk 11'e alacağı öğrenildi. Aragones çift forvette karar kılarsa Güiza yedek kulübesinden kurtulup Semih'in partneri olacak.
F.Bahçe 7 sıra düştü
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun "dünyanın en başarılı takımları" değerlendirmesinde F.Bahçe, 36. sırada yer aldı. Kanarya bir önceki ay 29. sıradaydı. G.Saray 6 sıra gerileyerek 55. sırada kalırken, Beşiktaş 110'unculuktan 125. sıraya düştü. Sivasspor 215, Trabzon 326. sırada.
'Josico bitti' iddiası
Gaziantepspor maçında oyuna girdikten 3 dakika sonra sakatlanıp sahayı terk eden Josico'nun dün Acıbadem Hastanesi'nde çekilen MR'ında sağ arka adalesinde kısmi yırtığa rastlandı. Sezonu kapamış olabileceği belirtilen İspanyol oyuncunun futbol hayatının da tehli***e girdiği iddia edildi.
Fener'e bilet 22 TL
F.Bahçe'nin perşembe günü Bursapor'la deplasmanda yapacağı kupa maçının bilet fiyatları açıklandı. Misafir tribünün 22 TL'den satılacağı bildirildi. Biletler, bugünden itibaren Atatürk Stadı gişelerinden satışa sunulacak.
G.Saray'ı çalıştırırım'
F.Bahçe'nin eski hocacısı Zico, bir TV programında, G.Saray'ı da çalıştırabileceğini ima etti. Şu an CSKA'nın başında olan Brezilyalı hoca, "Zaman ne gösterir bilinmez" dedi. Fener'le ilgili ısrarlı sorular üzerine, "Artık F.Bahçe'yi duymak istemiyorum" diyen Zico, Deivid'i çok beğendiğini yineledi.
Bursa yolculuğu yarın
Sarı-lacivertliler Bursa ile perşembe günü oynanacak Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçı için yarın bu şehre gidiyor. Kafile yarın basına kapalı yapılacak taktik idmanından sonra 15.15'te Pendik'ten feribotla Yalova'ya geçecek, buradan otobüsle Bursa'ya gelecek. F.Bahçe ilk maçı 1-0 kazanmıştı.
5 eksikle çalıştılar
F.Bahçe, G.Antep maçından sonra ara vermeden Bursaspor kupa mesaisine başladı. MR'ı çekilen Josico dışında Edu, hasta olan Gökhan Gönül, darbeye bağlı hafif sakatlıkları bulunan Roberto Carlos ile Selçuk Şahin de idmana çıkmadı. Bu oyuncular tedavilerini tesislerde yaptırdı.
Konate'ye bile geçildi
F.Bahçe'nin 14 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek aldığı Güiza, 80 bin euro'ya Ankaraspor'a gelen Konate'ye bile geçildi. Güiza 22 maçta 4 gol atarken, Konate 14 maçta 5 kez fileleri havalandırdı. G.Antep'in 2 milyon euro bonservis ödediği Tabata ise 10 golle Güiza'yı katladı.
Edu'ya özel idman
Son iki maçta sakatlığı nedeniyle oynayamayan Edu için seferberlik ilan edildi. Aragones, doktorlara "Edu'yu bir an yetiştirin" talimatı verirken Brezilyalı oyuncunun da fedakârlık yapmaya hazır olduğu belirtildi. Bursa maçına yetişmesi zor görünen Edu, hafta içinde takımla çalışabilecek.
Saatler kaloriyi gösteriyor
Fenerbahçeli futbolcuların gün içinde yaktıkları kalori, kalori harcanmasının ne zaman yükselip, ne zaman düştüğü ve uyku kaliteleri, dönem dönem kollarına 24 saat boyunca taktıkları ''Kalori Saati'' ile belirleniyor.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Samandıra Kamp Merkezi'ndeki sağlık ekibi ve diyetisyenlerin son derece bilimsel yönetmelerle çalıştıkları bildirildi.
Bu yöntemle elde edilen veriler ışığında her oyuncu için özel diyet programları uygulandığı açıklandı.
Oyuncuların kollarına gruplar halinde ve periyodik olarak takılan bu saatler hakkında kulübün internet sitesi aracılığıyla bilgiler veren kulüp doktoru Piyer Arzuman, şunları kaydetti:
''Kalori saati adını verdiğimiz bu alet sayesinde oyuncularımızın beslenme alışkanlıkları hakkında bir çok veri elde ediyoruz. Bu sayede oyuncuların gün içinde yaktıkları kaloriyi, kalori harcamasının ne zaman yükselip ne zaman düştüğünü ve en nihayetinde de oyuncularımızın uyku kalitesini öğrenebiliyoruz. Kalori saatleri, oyunculara gruplar halinde ve dönem dönem takılıyor. Bu saati takan oyuncu, 24 saat boyunca kolundan çıkarmıyor. Antrenmanlara dahi bu saatlerle çıkıyorlar. Bu nedenle çalışmalarını etkileyebileceği için kalecilere bu aletlerden takmıyoruz. Elde edilen veriler ışığında her oyuncumuz için özel diyet programları hazırlanıyor. Ayrıca bu diyet programları, normal antrenman günlerine, maç öncesi kamp dönemlerine, maç sonrası yenilenme antrenmanı dönemlerine ve hazırlık kampı dönemlerine göre de farklılıklar içeriyor. Öte yandan, oyuncularımızın Samandıra dışında, özel hayatlarındaki beslenme alışkanlıklarını da bu veriler ışığında yönlendirmeye çalışıyoruz.''
"Luis'in modern versiyonu"
İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Atletico Madrid'de Meksikalı Javier Aguirre'nin yerine teknik direktörlüğe getirilen Abel Resino, Luis Aragones'e benzetildi.
Atletico Madrid'de 1998-99 sezonunda teknik direktörlük yapan ve bu dönemde yardımcı teknik adam olarak Abel Resino ile çalışan İtalyan Arrigo Sacchi, İspanyol basınına Abel ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Luis'in modern versiyonu. Diyaloğa açık, motive edici ve üzerine gelindiğinde çabuk kızan biri'' dedi.
Şu anda Fenerbahçe'nin teknik direktörü olan Aragones, geçmişte 4 ayrı dönemde toplam 15 yıl Atletico Madrid'de teknik direktörlük yapmıştı.
Bu arada 1986-95 yılları arasında futbolcu olarak Atletico Madrid'de bulunan 49 yaşındaki Abel, iyi kadroya sahip olmasına rağmen ligde istenileni henüz veremeyen Madrid takımını krizden çıkaracak isim olarak gösteriliyor. Abel, bu sezon çalıştırdığı 2. lig takımı Castellon'dan istifa ederek Atletico Madrid ile anlaştı.
Döndüğüm için mutluyum"
Fenerbahçe'den Yunanistan'ın Larissa takımına transfer olan Türk futbolcu Tümer Metin, ''Larissa'da bulunduğu için mutlu olduğunu'' söyledi.
Tümer, dün sabaha karşı 02.30 sularında vardığı Larissa'da, takım taraftarlarınca tezahüratlar ile karşılandı.
Larissa'da, 2007 - 2008 döneminde de yarım sezon forma giyen Türk futbolcu, yaptığı açıklamada, ''Larisa'ya geri döndüğüm için çok sevinçliyim. Burada bulunmamın nedeni geçtiğimiz sezon Larissa'da yaşadığım güzel günler. Takıma yardım etmeye hazırım'' şeklinde konuştu.
''Larissa'nın AEK Atina takımına karşı önümüzdeki pazar günü vereceği mücadelenin önemli olduğunu'' vurgulayan Tümer, ''Şu an için öncelikli konunun AEK'e karşı galibiyet almak olduğunu'' sözlerine ekledi.
Öte yandan, Larissa Kulübü yetkilileri, Larissa'da 20 numaralı formayı giyecek olan Tümer'in geçtiğimiz hafta oynanan bir karşılaşmada bacağına aldığı darbenin sorun yarattığını kaydettiler.
Yetkililer, Tümer'in fizyoterapi göreceğini belirttikleri açıklamalarında, Türk futbolcunun pazar günü AEK'e karşı oynanacak karşılaşmada sahaya çıkamayacağını da belirttiler.
Fener'de muhtıra!
Kadro seçimi nedeniyle çok sert eleştiriler alan teknik direktör Aragones sonunda başkan Aziz Yıldırım'ın da sabrını taşırdı. İspanyol hocayla bir görüşme yapan Yıldırım, "Bu iş böyle olmuyor. Lig bitti hâlâ takım olamadık. Artık kadroyu yaparken bizim de düşüncelerimizi dikkate al" diyerek açıkça oyuncu seçimine müdahale edeceklerinin işaretini verdi.
Olmuyor hoca
Yıldırım, "Hâlâ takım olamadık" diye eleştirdiği İspanyol hocaya "Kadro seçiminde bizim de fikrimizi al" ikazı yaptı.
Fenerbahçe'nin, Trabzon'dan sonra Gaziantep'le de berabere kalarak kan kaybetmeye devam etmesi, başkan Aziz Yıldırım'ı çileden çıkardı. Yıldırım'ın, teknik direktör Luis Aragones'le bir görüşme yaparak, "Böyle olmuyor. Lig bitti, hâlâ takım olamadık. Futbol bizi memnun etmiyor" diyerek adeta muhtıra verdiği öğrenildi. Başkanın, Güiza'yı kastederek bazı oyuncularda ısrarcı olunmaması gerektiğini de Aragones'e aktardığı belirtildi.
'KREDİSİNİ TÜKETTİ'
Yıldırım'ın ayrıca, Semih'ten fazla yararlanmadığı için İspanyol hocaya sitem ettiği dile getirildi. Şimdiye kadar Aragones'e tam destek veren ve "Nasıl istersen öyle yap" diyen Yıldırım'ın, kadro oluşturulurken kendilerinin de fikrinin alınmasını talep ettiği vurgulanıyor. Yönetime ve başkana yakın bazı isimler, "Şampiyonluk kaçarsa Aragones'in Fener macerası kesin olarak biter. Zira artık tüm kredisini tüketti" yorumunu yaptılar.
Emre BOL
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Lugano başka takımla 2 yıllık sözleşme yaptı
Menajer Figer, Lugano'yu isteyen Zenit'e "Bu imkânsız. Başka kulüple 2 yıllık anlaştık" dedi.
Lugano gitti
Menajer Figer, Lugano'yu isteyen Zenit'e "Bu imkânsız. Başka kulüple 2 yıllık anlaştık" dedi.
Fenerbahçe'de sözleşme yenilemesi beklenen Lugano cephesinde şok gelişme!.. Uruguaylı futbolcunun sezon sonunda sarı-lacivertliler ile yollarını ayıracağı ve başka bir takımla şimdiden 2 yıllık anlaşma yaptığı ortaya çıktı. Bu sürpriz haberi Lugano'nun menajeri Figer de doğruladı. Zenit yöneticilerinin, ocak ayı başlarında Fenerbahçe'ye başvurduğu ve sarı-lacivertlilerin 8 milyon euro istemesi üzerine Figer ile bağlantıya geçtiği öğrenildi.
JUVE Mİ, LAZİO MU?
Ancak Figer'in, "Bu imkânsız. Fenerbahçe sezon sonuna kadar Lugano'yu vermeyecek. Sonrası için de başka bir kulüple 2 yıllık anlaşma yaptık" şeklindeki sözleri hem Rusları şaşırttı, hem de gerçeği ortaya çıkardı. Şimdi merak edilen Lugano'nun yeni kulübünün hangisi olduğu. Özellikle Juventus ve Lazio'dan teklif aldığı bilinen futbolcunun bu iki takımdan birine imza atmış olabileceği konuşuluyor.
Emre kendini yaktı
Eleştirilerden bunalan ve kendisini ispatlamak için aşırı hırs yapan Emre, bunun faturasını ağır ödedi. Sarı-lacivertli yıldızın kasığı attı.
KULÜP NEDEN GİZLEDİ?
F.Bahçe'ye sakatlık kâbusu çöktü. Emre Belözoğlu'nun kasığı attı. Yarın Bursaspor'la yapılacak Fortis Türkiye Kupası maçında oynayamayacak olan yıldız futbolcunun tedavisine hemen başlanırken, ne zaman sahalara döneceği ise belirsiz. İdmanın basına kapalı bölümünde sakatlandığı belirlenen Emre'nin durumuna, resmi sitedeki antrenman haberinde yer verilmemesi ilginçti.
'SIRADAN TOPÇU GİBİ!'
Emre'nin iki haftadır kalçasında ağrı olduğu, kendini zorlayınca durumun kasığına sirayet ettiği öğrenildi. Ligin ilk yarısında sık sık sakatlanıp birçok maçta oynamayan ve "Sıradan topçu gibi. Ruh gibi sahada dolaşıyor. Fenerbahçe'ye yarardan çok zararı var" eleştirilerine maruz kalan milli futbolcunun, bu yüzden hırs yapıp maçlarda kendini zorladığı ve sakatlığa zemin yarattığı belirtildi.
Tuncay Şanlı dönmek istiyor
Middlesbrough'da sıkıntılı günler geçiren Tuncay Şanlı, "Saracoğlu'nun kokusunu özledim. Orası benim için çok farklıydı" dedi.
Kokusunu özledim
Ada'da mutlu değil
F.Bahçe'den gidip mutsuz olanlar kervanına Tuncay Şanlı da eklenmiş görünüyor. İki sezon önce Premier Lig'den Middlesbrough'ya transfer olan milli futbolcu, tıpkı Aurelio gibi "pişmanlık yaşadığı" hissi uyandırdı. Tuncay, "Saracoğlu'nun kokusunu çok özledim" diye konuştu.
Unutmam imkansız
Tuncay, tempo24.com.tr'a yaptığı açıklamada, "Saracoğlu'nun kokusu farklıdır ve unutulmaz. Güzel yaşanan şeyler insanın içinde kalır. Fener'in maçlarını izlerken içim içime sığmıyor" dedi. Yıldız futbolcu, "İleride ne olur" sorusuna "Hayırlı olur inşallah" cevabını verdi.
Fener'in ahı tuttu
Yaşadığı uzun sakatlığın ardından F.Bahçe ile yollarını ayıran Appiah, ara transfer döneminde kendisine kulüp bulamadı. Ganalı oyuncu, sarı-lacivertli ekiple olan sözleşmesini haksız biçimde feshettiği için FIFA tarafından 2 milyon 281 bin euro cezaya çarptırılmıştı. Appiah'la ilgilenen Tottenham, Celtic, Torino gibi kulüpler, bu yüzden siyahi oyuncuyla sözleşme imzalamaya yanaşmadı. Appiah'ın tek umudu, Rusya gibi transfer takviminin farklı olduğu ligden bir kulüple anlaşmak.
Tümer: Yabancıların umrunda değil
Fenerbahçe'den ayrılarak Yunanistan'ın Larissa kulübü ile anlaşan Tümer Metin, içindekileri döktü!.. Sarı-lacivertli yabancıları eleştiri bombardımanına tutan Tümer şunları söyledi: "Geçen sene kaybedilen bir şampiyonluk maçı izledim Ali Sami Yen'de G.Saray'a karşı, böyle bir şey olamaz. Maçtan sonra soyunma odasını da gördüm, iki gün sonra idmandaki hallerini de biliyorum. Yabancıların umrunda değil. Sezon bittiğinde bavulunu alıp ülkesine gidiyor. Şu anda Türk olarak takımda ağabeyliği yapacak kimse yok. Zaten yabancılar ona da müsaade etmiyor."
Bile bile lades!
G.Antep maçında oyuna girdikten 3 dakika sonra sakatlanan ve belki de sezonu kapayan Josico, derin bir hayal kırıklığı yaşattı. F.Bahçe Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer, milyonlarca euro'ya mal olan İspanyol oyuncunun transferi öncesi, "Dizinde kemik yok. Sakatlanırsa futbol hayatı biter" raporu vermişti.
Sen de mi Brütüs!
Sarı-lacivertlilerin milli file bekçisi Volkan Demirel, Gaziantepspor maçından sonra 'Belçika Güzeli' sevgilisi Zeynep Kübra Sever ile bir kebapçıda yemek yerken objektiflere yakalandı. Son iki karşılaşmanın kahramanının, takımının puan kaybettiği bir maçtan sonra sevgilisiyle görüntülenmesi camiada birçok kişi tarafından hoş karşılanmazken, Roma imparatoru Julius Cesar'ın "Sen de mi Brütüs" sözü akıllara geldi.
Amacım kırmak değildi
Gaziantep beraberliği sonrası takım arkadaşlarını suçlayıcı şekilde konuşan Uğur Boral, "Amacım arkadaşlarımı kırmak değildi. Daha iyi olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de doğru şeyler yapmalıyız" şeklinde konuştu.
Yolcudur Abbas
F.Bahçe'deki durumu her geçen gün daha tartışılır hale gelen Aragones, yönetime gelecek sezon takımda görmek istemediği oyuncularla ilgili bir kara liste sundu. Listenin başında Josico, Maldonado, Burak ve Can var. Diğer üç isim ise Kazım, Deniz ve İlhan. Ancak yönetim, Kazım'ın gönderilmesine sıcak bakmıyor.
Edu'nun yerine Önder
Aragones'in Bursa karşısında sakat olan Edu'nun yerine Önder'e yer vermesi bekleniyor. Gökhan sağ bekteki görevine dönecek. Selçuk'u riske etmek istemeyen hoca, Deniz'i oynatmayı planlıyor. Forvet ise büyük ihtimalle Semih.
5 eksikle idman yaptılar
Gribal enfeksiyon geçirdiği için ligdeki G.Antepsmaçında oynamayan Gökhan Gönül ile hafif sakatlığı olan Selçuk ve Abdülkadir dün takımdan ayrı koştu. Sağ arka adalesinde yırtık olan Josico ile tedavisi süren Edu da idmana katılmadı.
F.Bahçe günlüğü
Aragones, sakatları sordu
Fenerbahçeli futbolcular, dün teknik direktör Luis Aragones'siz çalıştı. Bursaspor ile yarın yapılacak olan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanşı için Samandıra'da gerçekleştirilen idmanın ilk 15 dakikası basına açıldı. Bu sürede sahada yer almayan Aragones'in idari menajer Volkan Ballı, takım doktoru Piyer Arzuman ve fizyoterapistlerle toplantı yaparak sakatların son durumu hakkında bilgi aldığı bildirildi.
Bursa yolculuğu bugün
Sarı-lacivertliler, Bursaspor ile yarın Bursa'da yapılacak kupa mücadelesi için bugün Bursa'ya gidecekler. Saat 11.00'de son antrenmanı yapacak olan olan sarı-lacivertliler, 15.00'te de Pendik'ten arabalı vapurla Yalova'ya, oradan da kara yoluyla Bursa'ya geçecekler.
Statta final toplantısı
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta yapılacak UEFA Kupası finali öncesi hazırlıklar sürüyor. 3. kez gelen incelemeye gelen UEFA yetkilileri, 1907 tribünü salonunda federasyon, emniyet, stat ve kulüp yetkilileriyle görüştü. Proje sorumlusu Orhan Gorbon, "Stat, 1 Mayıs'ta finale hazır hale gelecek" ifadesini kullandı. Toplantı, 3 gün sürecek. Hazırlıklarla ilgili bir sonraki buluşma, 27 Mart'ta gerçekleştirilecek.
Biletler satışa çıktı
Turkcell Süper Lig'in 19. haftasında Pazar günü İstanbul BŞB ile yapılacak maçın biletleri bugün satışa çıkıyor. Olimpiyat Stadı'nda oynanacak maçta Fenerbahçeli taraftarlara kale arkası ve doğu kapalı tribünlerin ayrıldığı açıklandı. Fiyatlar ise 20-40 TL olarak belirlendi.
Biz bunu aramızda çözüyoruz
Alex, Trabzon maçında kendisinin, G.Antep önünde ise Deivid'in oyundan çıkarken Luis Aragones'e tepki göstermesiyle ilgili "Fazla büyütülüyor. Bunları aramızda konuşup hallediyoruz" diye konuştu.
Fener demeye bin şahit
Goller ofsayt, Hoca bir acayip, Takım lakayıt, Fener demeye bin şahit!.
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe hakem Cüneyt Çakır'ın kurbanı oldu! Fenerbahçe, ofsayttan yediği iki golle liderin 7 puan gerisine düşerek şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı! Aragones hezimeti ilgisizce izledi! Fenerbahçe'nin milyon euro'luk yıldızları ise İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında tel tel dökülürken, formalarını bile terletmediler.
Son 6 maçında sadece 1 galibiyet alabilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 5'te İskender'in ofsayt golü ile 1-0 öne geçti. 80'de Tjikuzu yine bir ofsayt golle durumu 2-0 yaptı ve maçın skorunu belirledi. İstanbul Büyükşehir Belediye'nin kabak gibi iki ofsayt golünü veren hakem Cüneyt Çakır, Fenerbahçe'nin iki de net penaltısını es geçti ve Sarı Kanarya'yı adeta lime lime doğradı!
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saatte 41 kilometre hızla esen rüzgar altında oynanan maçta Belediye'den 44'te Mahmut ve +93'te Tjikuzu kırmızı kart gördü. Fenerbahçe'den ise +93'te Gökhan Gönül çift sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Aragones yenilgiyi adeta film gibi izlerken, Fenerbahçeli futbolcular da tanınmayacak kadar kötü bir futbol ortaya koydu.
Derin darbe!
İstanbul Belediye önünde etkisiz olan F.Bahçe yakaladığı pozisyonları da harcayınca sahayı boynu bükük terk etti.
Bu kez mağlup
Ligin 17. haftasında Trabzon'la 0-0, 18. haftada ise G.Antep ile 1-1 berabere kalan F.Bahçe dün akşam da İstanbul Belediye'den beklemediği bir darbe aldı. Kupada yarı finale kalan F.Bahçe, aynı başarıyı ligde gösteremezken, ezeli rakibi G.Saray'ın puan kaybetmesiyle eline geçen avantajı kullanamadı. Maça tutuk başlayan F.Bahçe, 5. dakikada İskender'in golüyle 1-0 geriye düştü.
Baskı yetmedi
F.Bahçe golün şaşkınlığından kurtulmaya çalışırken, rüzgarı da arkasına alan İstanbul Belediye art arta tehlikeli ataklar geliştirdi ancak 2. golü bulamadı. 44'üncü dakikada Mahmut'un kırmızı kart görmesiyle büyük avantaj yakalayan Kanarya, rakibinin üzerinde 2. yarı boyunca baskı kurdu fakat gol atamadı. 80'de İstanbul BŞB'li Tjikuzu maçın skorunu 2-0 olarak ilan eden golü attı.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Sınıfta kaldı
Cüneyt Çakır, 5. ve 80. dakikalardaki iki ofsayt golüne göz yumdu. Gökhan Gönül, Tjikuzu ve Mahmut'u oyundan attı.
Tepki topladı
Fenerbahçe'nin , dün akşam Belediyespor karşısında yaşadığı puan kaybına neden olan hakem Cüneyt Çakır ve yardımcısı tartışmalı kararıyla tepki topladı. Maçın 5. dakikasında Erman'ın ara pasıyla hareketlenen İskender, ofsaytta olmasına rağmen yan hakem Aleks Taşçıoğlu devam kararı verdi ve Çakır da golü geçerli saydı. Bu golle Fenerbahçe'nin bütün planı alt üst oldu.
Tam 3 kırmızı
Çakır, 80'de ise Erman Kılıç'ın ofsaytta kalması karşın diğer yardımcı hakem Serkan Ok'a uyarak oyunu devam ettirdi ve Tjikuzu aradaki farkı ikiye çıkardı. Çakır, 44'te ise Belediye'den Mahmut'u Güiza'ya yaptığı faulden sonra 2. sarı karttan oyun dışına attı. Maçın son dakikalarında da bir pozisyonda birbirlerine sert giren Gökhan Gönül ve Tjikuzu'ya da kırmızı çıkardı.
2 kere geldiler
"Bizim daha çok pozisyonumuz oldu. İstanbul BŞB ise iki kere geldi, ikisini de gol yapmasını engelleyemedik".
F.Bahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, rakipten daha iyi oynamalarına rağmen galip gelemediklerini söyledi. Aragones, maç sonu yaptığı değerlendirmede, "Diğer haftalarda gerekli açıklamaları yapmıştık. Bu maça bakarsak, rakipten daha üstün oynamamıza ve daha fazla gol pozisyonu bulmamazı rağmen yediğimiz gollerde dengesiz yakalandık. Rakibimiz iki kere geldi, ikisini de attı. Engel olamadık" diye konuştu.
Bunun adı futbol
İspanyol çalıştırıcı, problemin neden kaynaklandığı hakkında bir soruya, "Problem bu tür durumlarda yoktur. Bunun adı futbol. Biz daha çok pozisyon bulduk ancak atamadık. Böyle bakmak lazım" şeklinde cevap verdi. Tecrübeli teknik adam, Alex ve Güiza'nın 2-0'dan sonra soyunma odasına gitmeleriyle ilgili olarak da "Ben o an, maçın sıcaklığını yaşıyordum. Kim içeri girdi görmedim" dedi.
Rezil ettiniz
Soyunma odasına inen Yıldırım oyunculara "Beni rezil ettiniz" dedi, ardından hakemlere kızdı: Ofsayt golleri görmüyorsunuz.
Çok sinirlendi
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım maç sonrası futbolculara ve hakemlere çıkıştı. Soyunma odasına inen başkanın imalı bir şekilde "Yediğiniz iki gol için teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasına başladığı ve "Tamam goller ofsayt ama sizin de mücadeleniz sıfır. Acemi takım gibisiniz. Beni rezil ettiniz. 10 yıllık başkanlık hayatımda hak etmediğim tezahüratları duyuyorum" dediği belirtildi.
Sessiz protesto
Yıldırım'ın hakem odasına da giderek, "Oysaft gollerini görmüyorsunuz" diye çıkıştığı öğrenildi. Bu arada Bursa maçında Semih'in maç sonunu beklemeden soyunma odasına gitmesinin ardından dün de 90 dakika bitmeden Alex ve Güiza kulübeyi terk etti. 58'de kenara alınan iki oyuncu, Tjikuzu'nun golü sonrası şaşkın bakışlar altında sahadan ayrılırken, taraftar da maç sonunu beklemedi.
Güiza haftaya yok
F.Bahçe'nin suskun golcüsü Daniel Güiza cezalı duruma düştü. Ceza sınırında bulunan İspanyol futbolcu, dün akşam gördüğü sarı kart nedeniyle F.Bahçe'nin bu hafta Hacettepe ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek. İstanbul Belediye önünde bir şutu direkten dönen, rakip takımdan Mahmut'un kırmızı kart görmesine neden olan Güiza, etkisiz kalınca 2. yarıda yerini Semih'e bıraktı.
Deniz-Vederson 11'de
F.Bahçe Teknik Direktörü Aragones, Uğur'un yerine Vederson'a görev verdi. Sarı kart cezalısı Selçuk'un yanı sıra sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Edu, Abdülkadir ve Josico kadroda yer alamadı. Selçuk'un yerine Aragones, ön liberoda Deniz'e şans tanıdı.
Her yer bomboş!
Atatürk Olimpiyat Stadı dün yine dolmadı. İşin ilginç yanı ise boş tribünlere yapılan "Merdivenleri boş bırakın" anonsuydu.
10 bin taraftar izledi
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı, dün de her zamanki gibi boş kaldı. Havanın yağışlı olması ve ulaşımın problem yaratması nedeniyle sarı- lacivertli taraftarlar maça fazla ilgi göstermedi. 82 bin kişi kapasiteli Olimpiyat Stadı'na karşılaşmayı izlemek için sadece 10 bin taraftarın gitmesi üzerine tribünler yine dolmadı.
Espri konusu yapıldı
Gecenin en ilginç görüntülerinden biri de karşılaşma başlamadan önce yapılan anonstu... Geçtiğimiz yıllarda alınan karar üzerine maç öncesinde yapılması gereken uyarılar, dün de duyuruldu. Ancak tribünler bomboş olmasına rağmen, "Sayın sporseverler, lütfen merdiven boşluklarına oturmayınız" anonsunun yapılması taraftarlar arasında espri konusu oldu.