işte olay bu kadar basit umarım tüm formdaki arkadaşlarıma örnek olur bu güzel davranışlarınız!:45:
Printable View
işte olay bu kadar basit umarım tüm formdaki arkadaşlarıma örnek olur bu güzel davranışlarınız!:45:
Gözlerim yaşardı herkez birbirine iyi davranıyor...
Hep böyle olunsa keşke...
Kuvay_ı Milliyeyi
amil
Milli iradeyi
hakim
kılmak için
evet
S.A.Ramazanı şerifinizin mübarek olması dileğiyle.İlk orucunuz barış ve kardeşliğe hediye olsun inşaallah.AEO.:praying:
Evet diyeceğiniz Anayasanın hangi maddeleri, bırakın Kuvayi Milliye yi, Milli İradeyi hakim kılmaya yönelik???Alıntı:
Milli İrade topyekun bir ilde, dese ki; şu bizim vekilimiz olacak, o irade parti genel başkanının iradesinin üzerine çıkabilecek mi, evet dediğiniz zaman?
Kim olursa ve hangi partiden olursa olsun; vekillerden, hırsızlar, arsızlar ya da suçlular, hakim karşında hesap verecekler mi, evet derseniz?
Her şey bir tarafa, vatandaş olarak, bu memlekette; Adamın kıymeti olacak mı? Çok değil, azıcık daha özgür olabilecekmiyiz evet dersek?
Aksine; evet dediğiniz anayasa, bunlar ve daha hiç bir şeyi getirmezken, emeklilik yaşını kadın ve erkekte 65e çıkarıyor. Emekli aylıklarından kesinti getiriyor. SSK ve Bağkur gün sayısını 7000e çıkarıyor.
Yahu Allah aşkına; değişecek maddelerden bir tane madde, vatandaş olarak benim lehime varsa, biri çıksın söylesin???
anayasamızın yenilenmesi gerektiğine inanıyorum.Ama bunun tüm halt tarafından benimsenmesi lazım.
BİZLERE DİKTA EDİLEN 12 EYLÜL ANAYASASINI HİÇ OKUTULMADAN EVET OYU VERDİK
Kuvay-ı milliyeyi amil,milli iradeyi hakim kılmak demek milli iradenin üstünde güç tanımamak demektir. Yani ül***i yönetecek ,milletin kaderini belirleyecek gücün millet tarafından seçilenlere ait olması demektir. Daha öz ifadeyle atanmışların değil, seçilmişlerin son sözü söylemesidir.Alıntı:
Türkiye uzun yıllardır askeri vesayetin cenderesi altında yaşamaktadır. Paşaalarımız milletin vergileriyle aldıkları silahı milletin seçilmişlerine yöneltmişler,darbe yapmışlar,başbakan asmışlar,halkın seçtiği iktidarı al aşağı etmişlerdir.
Millet kendi seçtiği iktidarı kendi değiştirir. Bunu elinde silah olanlar yaptımı bunun adına darbe derler.Darbe milllete hakarettir.Milleti adam yerine koymamaktır.
Milleti adam yerine koymayan darbeciler artık adam gibi yargılanacaktır. Kendi belirledikleri aydınlanmacı,pozitivist ideolojiye uymayanları, yani namaz kılan, oruç tutan, Allah diyen insanları yaş kararlarıyla ordudan atamayacaklardır.Eşinin giysisinden dolayı kimseyi işinden, aşından edemiyecekler bundan sonra. Çünkü yaşa yargı yolu açılmaktadır.
Suç işleyen herkes ister general ,ister vekil,ister zengin olsun daha geniş bir anayasa değişikliğinde hukuk önünde hesap verecektir, vermelidir.
Bütçenin büyük bölümünü ham eden ordu harcamaları sayıştay denetimine açılacaktır.
Herkes kendi işini yapmalıdır. İşini yapmıyor,terörü bitiremiyor,siyasetle uğraşıyorsa o ordunun içindeki çürüklerle uğraşılmalı.Ordu çürüklerden arındırılmalıdır.Gerekirse Eski düzenden vazgeçip yeni bir yapılanmayla profesyonel orduya yönelinmelidir
Sonuç olarak ül***i yönetecekleri ben seçmeliyim.Seçtiklerimi yine ben değiştirmeliyim. KUvay-ı milliyeyi amil, mili iradeyihakim kılmaktan muradım budur. Bu söz Kurtuluş savaşı başlamadan yapılan kongrelerde alınan bir karardır. Bugün de geçerlidir.
Neden hayır çünkü güzel ülkemi yargıçlar yönetmeli
neden hayır çünkü askerlerin vesayetinden çıkarsam mahvolurum
neden hayır çünkü bu millet kendini yönetemez bir çobanın oyunu bile değerli bulur__________________________________________
neden evet artık özgür olmak istiyorum
bu maddeler yetmez ama evet diyerek mutlaka bu yapı zorlanmalıdır.