‘Liseli’ cahil ‘ilkokullu’ dahi!
Liseli olsanız ne yazar, ortaokullu, üniversiteli ya da ilkokullu...
Adam mısınız, ona bakarım...
Üniversiteli cahil hiç mi yok ya da ilkokul mezunu dahi! Hani şu İbrahim Tatlıses’in, “Urfa’da Oxford vardı da biz mi okumadık?” sözüne benziyor biraz. Allah sizi ilkokulla sınar, birilerini de ‘Galatasaray Lisesi’yle...
Kritik iki terim var: Liseli ve liseci... Arada dağlar kadar fark var. Birisi, Galatasaray Spor Kulübü’nü önde tutuyor, diğeri Galatasaray Lisesi’ni. Bu noktada işler karışıyor. Terimler savaşı yaşanıyor. Tehlikeli...
Bu tartışma niye başladı? Benim yüzümden başlamadı, kimse beni suçlamasın. Ben gazeteciyim ve röportaj yaptım. İşimi yaptım, takip ettim.
Şimdi önemli saptamalara gelelim. Kimsenin söyleyemediklerine:
Yönetimde 6 liseli var Başkan dahil. Bilin ki, yönetimde 1 liseli dahi olsa, o 1 liselinin gölgesi tüm liselilerin gölgesi gibidir. Gerçek bu. Ve yine bu, çekişme olacak anlamına gelmiyor.
Ali Uras, Alp Yalman ve Faruk Süren ‘alaylı’ydı. Yani kulüp iç dinamikleri lise dışına kapalı değil. Gayet demokratlar. Adamın duruşuna bakıyorlar. Ve gerçek şu ki, Ali Uras döneminde tesisleşme atağı yaşandı, Faruk Süren döneminde ise büyük sportif başarılar geldi. Bu 2 başkan da Cemiyet’te yere göğe sığdırılamazdı. Sevilirdi. Yani kulüp içinde bir bütünlük var, ‘alaylı’ olan dışlanmıyor.
Bu problemin orijini, bazı yöneticilerin yurtdışında yaşadıkları olayların deşifre olmasından kaynaklanan rahatsızlıklardır. Herkes konuşuyor ama ‘kol kırılır yen içinde kalır’ hesabı yapıyorlar. Gerginlik gün geçtikçe büyüyecektir, eğer birileri el atmazsa. Akşam Gazetesi’nde Bahri Abi (Havadır) Burhan Altıntop’un kim olduğunu yazmış. İnsanlar belki üzülür diye yazmak istememiştim. Bakalım bu başlangıç olayını yazacak mı Bahri Abi?
‘Lise’siz Galatasaray, Galatasaray’dan kopuk taraftar düşünülemez. Galatasaray bir kültürdür. Galatasaray bir dengedir. Galatasaray bir markadır. Her bir sevdalı, Galatasaray’ın çiçeğidir. ‘Liseli’ ve taraftar, bir gönül bağıdır. Galatasaray’ı herkes yaşasın.
Adam olmadıktan sonra, ister ‘liseli’ olun, ister ‘liseci’, ister ‘alaylı’, ister başkan, ister yönetici, ister malzemeci.
Farkı ayırt edemeyen, sorun teşkil eder...